Lemne cu țârâita! Săracii Moldovei vor putea cumpăra doar trei metri steri la preț subvenționat

Bani.md, 4 august 2022 13:40

Persoanele sărace vor putea cumpăra în perioada octombrie – noiembrie doar trei metri steri de lemn la preț subvenționat, a anunțat secretarul General al Guvernului, Dumitru Udrea. Potrivit oficialului, prețul lemnului a rămas neschimbat față de anul trecut. Lemnul din speciile tare 550 – 875 de lei metrul ster, iar cel din speciile moi – […] Articolul Lemne cu țârâita! Săracii Moldovei vor putea cumpăra doar trei metri steri la preț subvenționat apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 10 minute
15:50
Săptămâna viitoare Rosselhoznadzor, serviciul fitosanitar din Federația Rusă se va pronunța cu privire la calitatea fructelor și legumelor din Republica Moldova, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care a comentat embargoul impus de autoritatea rusă în data de 15 august. „După întâlnirea cu ambasadorul Federației Ruse a fost luată decizia de a crea un grup […] Articolul La mila țarului de la Kremlin! Fitosanitarii ruși vor spune ce fel de molii au fructele și legumele moldovenești apare prima dată în Bani.md.
Acum 30 minute
15:30
Sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) rămâne cel mai dezvoltat și dinamic sector din țară. Valoarea acestuia a depășit 18,3 miliarde lei în anul 2021, înregistrând o creștere de 20% (3 mlrd. lei), comparativ cu anul 2020, conform ultimelor date generalizate de BNS. În anul 2021, sectorul a demonstrat cea mai mare creștere de până […] Articolul Sectorul IT, în creștere cu 20%, dar ponderea în PIB e infimă apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
15:00
În comparaţie cu eroismul soldaţilor ucraineni care luptă împotriva trupelor ruseşti, eforturile statului german de a opri implozia celui mai mare cumpărător de gaze ruseşti din ţară pot părea banale. Cu toate acestea, puţine intrerpinderi au fost lovite la fel de puternic de război, aşa cum a fost Uniper SE care a ajuns să piardă […] Articolul Războiul lui Putin loveşte Germania acolo unde doar cel mai tare. Cumpărătorul de energie sângerează milioane de euro apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
13:00
În data de 14 august 2022, vasele (barjele autopropulsate) NAVITAS și PETRAN, achiziționate de Trading Line Group și-au început călătoria spre portul Constanța, România, anunță Trans-Oil pe pagina sa de Facebook. Transportatorul fluvial Trading Line Group investeşte 50 milioane de euro în creşterea flotei de nave pentru acoperirea cererii fermierilor români. „Aducem 14 nave noi, […] Articolul Amiralul din umbra Portului Giurgiulești își extinde flota maritimă în România apare prima dată în Bani.md.
12:30
Agenția Rezerve Materiale anunță licitația de achiziția a 41,7 mii tone de grâu alimentar, potrivit anunțului autorității. Astfel, costul total al grâului pe care urmează să îl achiziționeze autoritățile este de 201,6 mil. de lei, iar prețul pentru o tonă oferit de autorități este 4 832 de lei. Recolta de grâu din anul curent a […] Articolul Foametea bate la ușă! Autoritățile vor să cumpere grâu pentru completarea rezervei de stat apare prima dată în Bani.md.
12:00
Nicolae Cantarean, cunoscut mai mult ca ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove împlinește astăzi, 18 august, vârsta de 70 de ani. Or, Mitropolia a realizat un a realizat un scurt documentar de aproape 16 minute, despre drumul spre călugărie al ÎPS Vladimir. Mitropolitul Vladimir s-a născut în 18 august în satul Colencăuți, raionul […] Articolul Economistul Mitropolitul Vladimir împlinește 70 de ani: Cum un leu cheltuit de biserică devine 10 lei apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
11:20
În cazul în care Moldovagaz consideră judicioasă aprobarea prețurilor reglementate în baza fluctuațiilor pe termen scurt a prețurilor de procurare a gazelor naturale, aceasta urma să înainteze demersurile de rigoare pentru modificarea cadrului legislativ primar. Este vorba de legea cu privire la gazele naturale, a comentat ANRE declarația președintelui Moldovagaz Vadim Ceban, care susține că […] Articolul Ping pong ANRE Moldovagaz! Compania disperată că are devieri de un miliard. Regulatorul: să vină cu modificarea legii apare prima dată în Bani.md.
10:40
Sechestrul aplicat asupra vilei lui Plahotniuc de către autoritățile franceze este același pe care l-au aplicat și procurorii din Republica Moldova, a declarat pentru bani.md avocatului fostului lider PD, Lucian Rogac. „Nu știu dacă vom va fi contestată sau nu decizia autorităților franceze. Noi am contestat în instanțele locale, în condițiile în care sechestrul asupra […] Articolul Ce spune avocatul lui Plahotniuc despre sechestrul vilei luxoase din Franța apare prima dată în Bani.md.
10:30
Prețurile producției industriale au crescut cu 29,3% în iulie față de luna similară a anului 2021, arată datele Biroului Național de Statistică. În industria extractivă în luna iulie 2022 prețurile producătorului s-au majorat față de iunie curent cu 7,1%, față de iulie 2021 – cu 38,9% și față de decembrie 2021 – cu 33,1%. În […] Articolul Au explodat prețurile din industrie apare prima dată în Bani.md.
10:20
Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Eduard Raul Hellvig, director al Serviciului Român de Informaţii. Oficialii au abordat teme de interes comun în formatul parteneriatului bilateral în vederea prevenirii riscurilor şi ameninţărilor ce pun în pericol securitatea naţională şi regională. Cei doi s-au pronunţat pentru […] Articolul Securiștii moldoveni împreună cu cei români vor să anihileze arma de exterminare a creierilor moldovenilor apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
09:50
Republica Moldova urmează să aibă un nou aeroport. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu susține că a discutat cu administrația despre reabilitarea aeroportului, precum și despre planul de acțiuni pentru posibilitatea redeschiderii acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, care va fi orientat spre piața aeriană low-cost. „Acum este în proces elaborarea Planului de dezvoltare a aeroportului. […] Articolul Încep lucrările pentru un nou aeroport în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
05:50
Mai avem de așteptat aproximativ șapte ani până vom putea zbura din nou cu avioane supersonice. Între timp poate se rezolvă problemele cu grevele, zborurile anulate și bagajele pierdute – negre sau nu. Compania aeriană American Airlines a semnat un contract pentru achiziționarea a 20 de aeronave supersonice, prietenoase cu mediul, destinate transportului de pasageri. Contractul […] Articolul Zborul supersonic de pasageri redevine realitate… din 2029 apare prima dată în Bani.md.
05:50
Compania de investiții bancare și servicii financiare UBS a analizat expunerea țărilor din Europa Centrală și a Greciei la gazele naturale rusești și ce s-ar întâmpla în cazul în care Moscova decide să închidă complet robinetul, relatează Money Review, citată de Rador. Conform datelor din 2020 centralizate de UBS, Ungaria are cea mai mare dependență […] Articolul Ce se întâmplă dacă Rusia închide robinetul de gaze apare prima dată în Bani.md.
05:40
Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, a declarat pentru The Guardian că podul din Crimeea, care leagă peninsula anexată de Rusia, este o țintă militară legitimă. Podoliak a mai adăugat că construcția podului a fost ilegală. El a amintit că podul este foarte importantă pentru Federația Rusă, întrucât este una dintre principalele artere logistice ale armatei […] Articolul Podul lui Putin păzit ca pe sfintele moaște apare prima dată în Bani.md.
05:30
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit durata de 170 de zile, iar piețele din Europa au cunoscut o explozie a prețurilor din energie. Dar, sancțiunile Occidentului au început să lovească din plin companiile din Rusia, iar gigantul Gazprom este afectat prin faptul că exporturile sale de gaze naturale din 2022 spre țări din […] Articolul Un gigant rusesc lovit de războiul lui Putin: Afacerile sale cu state din afara Uniunii Sovietice se prăbușesc apare prima dată în Bani.md.
04:40
Capitalele europene au respins ideea că Putin va lansa o invazie în Ucraina, pentru că încercarea de a ocupa întregul teritoriu ucrainean cu ajutorul a 80-90 de mii de militari părea o nebunie. În marja reuniunii G20 de la Roma de la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, președintele Joe Biden a împărtășit câteva date […] Articolul De ce se îndoiau Franța și Germania că Rusia va invada Ucraina apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
17:00
Datoria persoanelor fizice față de bănci și sectorul ne-bancar a ajuns în prima jumătate a anului 2022 la 34,1 miliarde lei. Creșterea de 2,4 miliarde lei se datorează majorării cu 1,4 miliarde lei a datoriilor față de bănci și cu 1,0 miliard de lei față de sectorul ne-bancar reprezentat în cea mai mare parte de […] Articolul Băncile îngenunchează accesul la credite! Ioniță: moldovenii au fost fugăriți la microfinanțare apare prima dată în Bani.md.
16:00
După ce s-a început războiul din Ucraina, prețul petrolului a crescut de la 90 la 120 USD, în câteva zile, și evident s-a răsfrânt asupra prețurilor la pompă. Între timp, armata rusă a început a distruge depozitele petroliere din Ucraina, care a dus la un deficit de benzină și motorină pe piața Republicii Moldova. Ucraineni […] Articolul Războiul lui Putin din Ucraina a scumpit carburanții pentru șoferii moldoveni! Cu cât achită mai mult apare prima dată în Bani.md.
Ieri
13:00
Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale (SNT) din România, Transgaz, companie de stat controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), a raportat un profit net de 177,27 milioane lei românești (36,2 mil. euro) pe primul semestru din 2022, cu 33% mai mare față de perioada similară a anului trecut, în principal pe seama […] Articolul Compania din România care gestionează conducta Iași – Chișinău și-a scos milioanele din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
12:30
Motorina continuă să se scumpească, iar benzina să se ieftinească. Motorina a devenit din nou mai scumpă decât benzina, arată datele Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Pentru mâine, 18 august, ANRE a afișat un preț de 25,72 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 15 bani mai puțin față […] Articolul Motorina ajunge mai scumpă decât benzina. Ce prețuri a afișat ANRE apare prima dată în Bani.md.
12:10
Oameni de afaceri, politicieni și deputați ucraineni s-au odihnit în masă pe Coasta de Azur pe fondul războiului pe scară largă împotriva Federației Ruse, care se desfășoară în Ucraina. Potrivit jurnaliștilor de la publicația „Pravda ucraineană”, un număr „obscen de mare” de așa-numiți refugiați VIP din Ucraina s-au concentrat pe coasta mediteraneană a Franței. Echipa […] Articolul VIDEO Oligarhii ucraineni huzuresc în vacanțe pe Coasta de Azur în plin război cu Rusia apare prima dată în Bani.md.
11:40
Exporturile de mărfuri și produse moldovenești au însumat 2,3 miliarde dolari și s-au majorat cu 1,7 ori în primul semestru al anului 2022 față de perioada similară a anului precedent, arată datele Biroului Național de Statistică. Ponderea cea mai mare în totalul exporturilor au constituit cerealele – 14,6%, mașini și aparate – 12,3% și semințe […] Articolul Balanța comercială își adâncește gaura! Moldova exportă grâu și importă carburanți apare prima dată în Bani.md.
11:10
Viteza și amploarea schimbărilor tehnologice în ultimii 20 de ani sunt uluitoare. Am modelat o lume în care informațiile se mișcă cu viteza luminii cu un cost aproape de zero până la colțurile îndepărtate ale pământului. Acest lucru face posibilă conectarea și colaborarea la o scară care anterior era considerată science fiction, scrie webforum.org. Am […] Articolul Cinci tehnologii care vor schimba radical viața oamenilor apare prima dată în Bani.md.
10:10
Moldovagaz într-un comunicat de presă susține că datoriile consumatorilor noncasnici se cifrau, în data de 15 august, la 75,5 mil. de lei. Compania susține că în scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al țării și, totodată, neadmiterii majorării soldului datoriei va deconecta datornicii de la conductă. „Furnizarea gazelor naturale va fi reluată […] Articolul Moldovagaz spune cine face parte din lista rușinii. Ceban pune piciorul în prag. Cere plata datoriilor Termoelectrica apare prima dată în Bani.md.
07:50
Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit marţi portul Pivdennyi, sudul Ucrainei, cu aproximativ 23.000 de tone pentru Africa, a anunţat Ministerul Infrastructurii ucrainean, relatează AFP, citată de Agerpres. „Nava Brave Commander cu cereale pentru Africa a părăsit portul Pivdenny. În această dimineaţă, cargoul a plecat spre portul Djibouti, […] Articolul Ucraina: Primul vas al ONU încărcat cu cereale a plecat spre Africa apare prima dată în Bani.md.
07:50
Țările occidentale nu cred în victoria Kievului și deseori adoptă o atitudine de așteptare, neacordând asistență eficientă Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean, Dmitri Gordon, scrie Tass, potrivit Rador. „Miniștrii de externe mă întreabă adesea în interviuri și în conversații: „Cât timp mai puteţi rezista?” Și le […] Articolul Dmitri Kuleba: Occidentul așteaptă să ne prăbușim apare prima dată în Bani.md.
07:50
Opozantul rus Alexei Navalnîi a denunțat marți lipsa sancțiunilor occidentale sistematice împotriva oligarhilor ruși pentru sprijinul acordat regimului lui Vladimir Putin și intervenția sa militară în Ucraina, relatează AFP. Într-un mesaj plin de exemple publicat pe rețelele sale de socializare, el spune că doar 46 din cei mai bogați 200 de ruși, conform clasamentului revistei […] Articolul Doar 46 din cei mai bogați 200 de ruși au fost sancționați apare prima dată în Bani.md.
06:30
Ministrul ungar al Inovației și Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a declarat, într-o vizită în Turcia, că țara sa vrea să cumpere drone produse de Baykar Makina. Ministrul a discutat cu omolgul său turc despre cooperarea bilaterală dintre Turcia și Ungaria în domeniul industriei și tehnologiei. Referindu-se la cooperare în industria de apărare, Laszlo Palkovics a amintit […] Articolul Dronele Bayraktar, dorite și de Ungaria după ce i-au speriat armata lui Putin în Ucraina apare prima dată în Bani.md.
05:20
Luni, preţul rublei a scăzut cu 1,5%, ajungând la 61 de unităţi faţă de dolarul american, deoarece Rusia a permis ţărilor aşa-zise „prietenoase” să intre din nou pe piaţa de obligaţiuni din Moscova, raportat Business Insider. Kremlinul a anunţat săptămâna trecută planurile ca investitorii care vin din ţări care nu au luat parte la sancţiunile […] Articolul Rubla Rusiei scade pe măsură ce Moscova permite ţărilor „prietenoase” să intre din nou pe piaţa obligaţiunilor apare prima dată în Bani.md.
05:00
Zâmbitor în ceaţă, cancelarul german se arăta luni la prova unui vas în largul oraşului Oslo cu ocazia unei vizite oficiale în Norvegia. Olaf Scholz îşi continuă căutarea de noi surse de aprovizionare care să compenseze oprirea livrărilor de gaz rusesc, scrie Les Echos, citată de Rador. Presiunea a ajuns maximă. Consecinţă a penuriei de […] Articolul S-a stricat prietenia germano-nemțească. Germania caută cu disperare gaz pentru iarnă apare prima dată în Bani.md.
04:50
Autoritățile din Turcia se laudă că relațiile comerciale cu Rusia sunt într-o continuă dezvoltare. Țara face bani frumoși în urma exporturilor de produse în Rusia. În plus, Turcia este destinația preferară de vacanță a rușilor. Turcia se laudă că Rusia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării În urma invaziei Ucrainei de cătreRusia, multe țări au […] Articolul Turcia se laudă că Rusia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării apare prima dată în Bani.md.
16 august 2022
21:30
Compania Viomar Impex a câștigat licitația de livrare a păcurei Republicii Moldova. Valoarea contractului este de 300 mil. de lei. La licitație au participat două companii. Viomar Impex care a fost desemnată câștigătoare, potrivit raportului financiar, a contabilizat pierderi de 356,4 mil. de lei în 2021 față de 2,8 ori mai mari față de anul […] Articolul O companie cu pierderi de milioane de lei a câștigat licitația de livrare a păcurei apare prima dată în Bani.md.
17:50
Gazprom estimează că la iarnă prețul gazului ar putea ajunge la 4000 USD pentru mia de metrii cubi, dacă tendința scumpirilor zilnice va continua. Extracțiile, de gaz, potriivt datelor Gazprom, în perioada 1 – 15 august s-au redus cu 13,2%, la 274,8 miliarde metri cubi. Între timp s-a redus cererea de gaz pa piața internă […] Articolul Gazprom jubilează! Extracțiile, în picaj. Prețul gazului ar putea ajunge la 4000 USD, la iarnă apare prima dată în Bani.md.
17:30
Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a dublat în primul semestru al anului 2022, la 80 de mii, față de perioada similară a anului precedent, arată datele Agenției Servicii Publice. Și numărul înregistrărilor imobiliare a crescut exponențial, de 1,8 ori, la 97 de mii. Un detaliu interesant este că numărul locuințelor achiziționate cu credite bancare s-a redus cu […] Articolul Moldovenii renunță la ipotecă și cumpără apartamente cu bani cash apare prima dată în Bani.md.
16:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu aflată într-o vizită la Bălți a declarat că, după embargoul instituit de Rusia, Guvernul Republicii Moldova a inițiat discuții cu oficiali din alte țări pentru a pune la dispoziția producătorilor autohtoni noi piețe de desfacere. „Între timp, Guvernul discută cu alte potențiale piețe și, după cum cunoașteți, în această primăvară […] Articolul Exportatorii de fructe și legume, loviți în moalele capului de embargou! Sandu: Trebuie să avem produse de calitate apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
La 1 august 2022 în Republica Moldova erau înregistrate 734 mii automobile, în creștere cu 16,9 mii față de anul 2021. În acest an, lunar în Moldova numărul automobililor înregistrate crește cu 2,1 mii, cea ce este cu 25% mai puțin decât în anul 2021, când a fost înregistrat o creștere record a numărului de […] Articolul Piața auto s-a dus în cap, în timp ce automobilele fantomă inundă Moldova apare prima dată în Bani.md.
14:30
Uniunea Europeană continuă să sprijine eforturile Republicii Moldova de a crește exporturile de produse agricole pe piața UE. Toți producătorii moldoveni sunt bineveniți să-și exporte fructele în UE, indiferent de regiunea în care se află. Pe de altă parte, Federația Rusă aplică un embargo motivat politic, permițând importurile care provin doar dintr-o anumită regiune a […] Articolul Fitosanitarii ruși au pus cizma pe grumazul fermierilor moldoveni. UE sare în ajutor apare prima dată în Bani.md.
14:00
Războiul din Ucraina a avut mai multe consecințe la nivel european. Cea mai importantă dintre ele ar putea fi trezirea din somnolență a gigantul german, țară care a fost, în aceeași măsură, cel mai bun partener economic al Rusiei și cel mai mare dușman al său. Agresiunea rusească asupra Ucrainei ar putea fi catalizatorul transformării […] Articolul Cel mai mare coșmar al lui Putin. Dragoste cu forța nu se poate! apare prima dată în Bani.md.
13:50
Preţurile energiei europene au crescut la un nou record, pe măsură ce gazele naturale au continuat să se scumpească, adâncind criza energetică care ameninţă să cufunde regiunea într-o recesiune, scrie Bloomberg. Tarifele de energie electrică în Germania au crescut cu până la 3,7%, la 477,50 euro (487 dolari) pe megawat-oră la European Energy Exchange AG. […] Articolul Criza energetică zguduie puternic continentul: Preţurile la energie din Europa s-au dublat în două luni apare prima dată în Bani.md.
12:50
Contractul de audit al datoriei Moldovagaz față de concernul rus Gazprom costă 15,7 mil. de lei. Companiile Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie se vor ocupa de auditarea datoriei Moldovagaz. Cele două companii se obligă să facă auditul datoriilor la gazele livrate Republicii Moldova, malul drept, […] Articolul Moldova plătește o sumă imensă pentru auditarea datoriei la gaz apare prima dată în Bani.md.
12:20
Moldtelecom, compania de telefonie controlată de stat, își caută director, potrivit anunțului companie. Concursul pentru ocuparea funcției de Director general al S.A. „Moldtelecom” va fi desfășurat în conformitate cu Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de Director general al S.A. „Moldtelecom”, aprobat prin hotărârea Consiliului societății, cu nr.03/22 din 11.08.2022. […] Articolul Mișcări mari la o companie de telefonie mobilă din Moldova. Ce decizie a luat Consiliul apare prima dată în Bani.md.
12:10
Operatorul de transport feroviar din Ucraina, Ukrzaliznytsia anunță că suspendă temporar marfarele spre România, care tranzitează teritoriul Republicii Moldova. Ukrzaliznytsia a introdus noi restricții privind transportul de mărfuri pe calea ferată către România care tranzitează teritoriul Republicii Moldova. În special, a fost introdusă interdicția temporară a acceptării mărfurilor care vin de pe teritoriul Ucrainei în […] Articolul Ucrainenii blochează marfarele care trec pe teritoriul Moldovei apare prima dată în Bani.md.
11:50
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că a finalizat procedura de recepționare a cererilor de solicitare a compensării accizei la motorină facturată până la data de 30 iunie 2022. Astfel, până la data de 15 august curent, AIPA a recepționat 2 112 cereri de solicitare a suportului financiar pentru rambursarea accizei la […] Articolul Fermierii uscați de secetă și de prețurile la motorină! Topul orașelor cu cele mai multe cereri pentru compensații apare prima dată în Bani.md.
10:40
Au rămas zile numărate până la începerea noului sezon școlar. În timp ce copiii învață cum să-și gestioneze mai eficient timpul, încercând să termine de citit toate cărțile rămase pe lista de lectură, părinții se confruntă cu o sarcină mult mai complicată: să pregătească elevii pentru școală. Procesul nu este unul atât de simplu, părinții […] Articolul Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius apare prima dată în Bani.md.
10:00
Operezi cu limbaje de programare și știi că în spatele unei aplicații mobile ușor și intuitiv de utilizat sunt o mulțime de date logice? Ești orientat să crești în domeniul IT și să dezvolți proiecte fantastice pentru societate? Atunci, Academia IT la maib este programul de mentorat perfect pentru tine! Când și unde va avea […] Articolul Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib apare prima dată în Bani.md.
06:00
Conform expertului, este probabil ca Rusia să țintească Moldova dacă va avea succes în invazia Ucrainei – sau chiar mai repede. Rusia continuă să-și concentreze potențialul militar pentru a câștiga controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, care a fost obiectivul încă de la începutul războiului. După eșecul în ocuparea capitalei Kiev, forțele rusești s-au […] Articolul Putin va declanșa războiul în Moldova „în momentul în care va ajunge la Transnistria”- expert apare prima dată în Bani.md.
05:50
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reafirmat luni, 15 august, la aproape jumătate de an de la declanşarea unui război neprovocat împotriva Ucrainei, că obiectivul țării sale este capturarea completă a regiunii Donbas, relatează DPA. În faţa invitaţilor externi la un forum militar anual organizat în apropiere de Moscova, liderul de la Kremlin a susţinut, încă […] Articolul Cum își prezintă Putin pierderile din Ucraina după aproape 6 luni de conflict apare prima dată în Bani.md.
05:10
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a trecut de ”borna” 170 de zile, iar membri ai elitei de la Kremlin ar fi ”intrat în panică” de sancțiunile occidentale și de paralizarea economiei ruse, ar fi contactat în secret CIA sau diplomați din Vest. Aceștia vor să negocieze în tentativa de a pune capăt conflictului sângeros […] Articolul Gata, Putin a fost vândut! Un greu de la Kremlin a luat legătura cu Occidentul apare prima dată în Bani.md.
04:50
Lumea se află în faţa posibilităţii unei serii de colapsuri economice care ar putea destabiliza vieţile a mili­oane de oameni, scrie Grid. Sri Lanka ar putea fi doar înce­putul. Ţara sud-asiatică, considerată cândva o „bijuterie ascunsă“, a fost absorbită într-o gaură neagră finan­ciară după ce munţi de datorii au zdr­obit sector după sector. Criza datorii­lor […] Articolul „Bomba datoriilor“. Peste 40 de ţări riscă defaultul, iar aceasta este o problemă pentru noi toţi apare prima dată în Bani.md.
04:40
Economia Chinei s-ar putea clătina şi mai mult în acest an, după ce datele din iulie au arătat că redresarea a încetinit, pe măsură ce o scădere a pieţei imobiliare şi perturbările legate de Covid-ul continuă să provoace pagube însemnate, a raportat Bloomberg. Aceste date sunt în concordanţă cu aprecierile economiştilor – unii dintre ei […] Articolul Furori în lumea întreagă: Economia Chinei scade văzând cu ochii apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.