Ofițerii CNA au descins la Primăria orașului Codru

Radio Chisinau, 24 iunie 2022 09:40

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție desfășoară în această dimineață acțiuni de urmărire penală într-un dosar de trafic de influență, în care sunt vizați mai mulți funcționari ai Primăriei Codru și agenți economici, comunică MOLDPRES.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
10:50
Peste 50 de reprezentanți guvernamentali, experți din societatea civilă, mediul de afaceri și academic, mediul privat și experți internaționali s-au implicat într-o serie de discuții tematice dedicate revizuirii Strategiei Energetice naționale, desfășurate de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu sprijinul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Acum 30 minute
10:40
Din 1 august, consumatorii care vor avea datorii la gazele naturale vor putea fi debranșați de la rețea. La această dată expiră interdicția de suspendare a serviciilor stabilită prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 24 iunie. Cu atenționări în acest sens vine directorul SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, transmite IPN.
10:35
Separațiștii susținuți de ruși din provincia Lugansk au declarat că se îndreaptă spre Lisichansk, ultimul oraș important din regiune încă deținut de Ucraina.
Acum o oră
10:25
Cel puțin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina, a declarat un biolog ucrainean citat de agenția EFE și preluat de Agerpres.
10:10
La sesiunea de Bacalaureat 2022 au fost admiși 11070 de candidați din licee, 4184 de candidați din colegii și centre de excelență, 221 de candidați din universități, 146 de candidați care s-au înscris în regim extern și 2088 de restanțieri din sesiunile anterioare, în total – 17709 candidați, rataă datele prezentate de Ministerul Educației.
10:05
Numărul cetățenilor ucraineni care au intrat în R. Moldova, de la declanșarea războiului, este de 469.439, iar al celor care au ieșit din țară - de 378.228. Astfel, numărul refugiaților ucraineni care se află pe teritoriul R. Moldova este de 73.523, arată datele Ministerului Afacerilor Interne, prezentate astăzi, 27 iunie.
Acum 2 ore
09:50
Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de peste 268 de milioane de lei în baza delegațiilor procurorilor, în această săptămână. E
09:40
09:30
În perioada 20 – 26 iunie curent, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 684 milioane de lei, mai mult cu 20,5 % față de suma planificată pentru acest interval.
09:10
„Perioada de grație” de 30 de zile pentru plata dobânzii la obligațiunile de 71,25 milioane de dolari și 26,5 milioane de euro, care a expirat pe 27 mai, s-a încheiat duminică seară. Din această dimineață, Rusia este în „default tehnic”, adică neîndeplinirea obligațiilor către creditori, scrie MEDIAFAX.RO.
09:00
Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, l-a primit în vizită pe președintele Autorității Electorale Permanente a României, Constantin-Florin Mitulețu Buic. Delegația din România se află, în perioada 24-27 iunie 2022, într-o vizită oficială la Chișinău, informează CEC într-un comunicat.
Acum 4 ore
08:45
Canada a trimis duminică două nave de război în Marea Baltică și în Atlanticul de Nord și care s-au alăturat celor două fregate aflate deja în regiune pentru a întări flancul estic al NATO ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei, relatează Agerpres, care citează AFP.
08:30
08:15
Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a alăturat duminică președintelui Klaus Iohannis în a saluta decizia SUA de a finanța cu 14 milioane de dolari etapa preliminară a studiilor de inginerie și proiectare pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) din România, precizând că aceasta confirmă soliditatea parteneriatului strategic dintre cele două țări, iar dezvoltarea programului nuclear va impulsiona creșterea economică, scrie CaleaEuropeana.ro.
08:05
Ucraina a apelat din nou către statele occidentale să îi furnizeze sisteme moderne de apărare antiaeriană, pentru a proteja orașele ucrainene de atacurile ruse. Apelul are loc după un sfârșit de săptămână în care țara a fost ținta a numeroase atacuri cu rachete. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că amânările și restricțiile ce vizează transferul armelor constituie o invitație pentru Rusia de a lovi iar și iar. "Avem nevoie de o apărare antiaeriană puternică, modernă, eficientă, care ne poate asigura protecție completă împotriva acestor rachete. Vorbim zilnic despre acest lucru cu partenerii noștri. Există, deja, unele acorduri, iar partenerii trebuie să se miște mai rapid, dacă sunt cu adevărat parteneri, și nu observatori", a spus Zelenski, potrivit BBC, citat de RADOR.
Acum 24 ore
20:00
Liderii G7 au făcut glume, duminică, pe seama imaginii de bărbat dur a lui Vladimir Putin, spunând că poate ar trebui să își dea jos sacourile, relatează The Guardian.
19:30
Premierul Nicolae Ciucă a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național, punctând că acesta este parte a identității noastre naționale, alături de Stema României și de Imnul Național.
18:55
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat duminică, la începutul summitului G7 din Bavaria, că Uniunea Europeană și țările G7 împărtășesc aceleași obiective– „să tăiem oxigenul din mașinăria de război a Rusiei, protejând în același timp economiile noastre”.
18:30
Marea Britanie, Statele Unite, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancțiuni impuse ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunțat duminică Downing Street, în prima zi a unui summit G7, informează France Presse.
18:05
Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminică pe președintele francez Emmanuel Macron împotriva tentativei de a se recurge la o soluție negociată "acum" în Ucraina, subliniind că un astfel de scenariu riscă să prelungească "instabilitatea mondială", a indicat Downing Street, potrivit AFP.
17:20
Ucraina a cerut duminică mai multe arme și sancțiuni împotriva Moscovei de la țările G7, reunite într-un summit în Bavaria, în urma unei lovituri aeriene a Rusiei mai devreme în timpul dimineții asupra unui complex rezidențial din apropierea centrului Kievului, relatează presa internațională și Agerpres.
16:50
Înaintea summitului de la Madrid unde va adopta decizii istorice și fără precedent pentru viitorul securității europene puternic afectate de invazia militară a Rusiei în Ucraina, peste 70% dintre cetățenii țărilor aliate și 85% dintre cetățenii români consideră că NATO este important pentru securitatea țărilor lor, iar 60% dintre aceștia și 80% dintre români sunt de părere că țara lor este mai sigură ca urmare a cooperării dintre națiunile nord-americane și europene.
16:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre retragerea din rețeaua de comerț a unui lot de ouă pentru consum, din cauza depistării prezenței Salmonella Enteritidis în fecalele găinilor ouătoare.
15:50
Președintele american Joe Biden a considerat duminică, în Germania, că noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, lângă o fabrică de arme deja lovită în ultimele săptămâni, înseamnă „încă o barbarie”, informează France Presse și Reuters, citate de Agerpres.
15:20
Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a participat astăzi, la Chișinău, pentru al doilea an consecutiv, la dubla sărbătoare a Universității de Stat din Moldova: Ziua Portului Popular și Gala de premiere a celor mai buni studenți.
14:50
Asociația „UNIREA-ODIP” a organizat astăzi, 26 iunie, la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău, un eveniment dedicat Zilei Drapelului Național al României, cu genericul „Onor la Tricolor”.
14:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi 26 iunie, o avertizare meteo privind pericolul producerii unor fenomene meteorologice periculoase.
14:10
Regimul separatist de la Tiraspol a pedepsit școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană pentru toate evenimentele importante din istoria Republicii Moldova, mai ales cele legate de calea noastră europeană, spune directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, în prezent consilier al eurodeputatului Eugen Tomac la Parlamentul European.
13:40
Turcia „trebuie să aleagă” cu privire la aderarea la NATO a Suediei și Finlandei, cu riscul de a ridica semne de întrebare cu privire la „comportamentul” său în cadrul Alianței, a afirmat duminică șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, relatează AFP, potrivit Agerpres.
13:10
Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică, 26 iunie, că declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din „retorica falsă a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”, informează un comunicat de presă remis CaleaEuropeană.ro.
12:55
Patru explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, conform The Guardian. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului.
12:30
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 50 370 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 25 778 traversări persoane.
11:50
Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică, 26 iunie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național, subliniind că această zi are o însemnătate deosebită pentru România și ne oferă prilejul de a ne manifesta respectul față de unul dintre simbolurile fundamentale ale identității și unității naționale.
11:30
Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut sâmbătă liderilor G7 să nu „abandoneze” Ucraina după mai bine de patru luni de invazie rusă, avertizând asupra oricărei „oboseli” în sprijinirea Kievului și anunțând ajutor economic suplimentar, relatează presa internațională și Agerpres.
11:05
Ziua Națională a Portului Popular
Ieri
10:30
În premieră în Republica Moldova, pe câteva sectoare de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor au fost montate atenuatoare de impact.
10:05
Ziua Drapelului Național al României este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu și imn, un simbol național, așa cum prevede Constituția României
09:35
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit românilor pentru sprijinul acordat în obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară-candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Într-un interviu acordat Euronews România, Maia Sandu a vorbit despre planul autorităților de la Chișinău de reformare a justiției și a domeniului de luptă anticorupție.
09:05
Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE. În comparație, României i-a luat 11 ani și jumătate până în punctul în care s-a putut numi, oficial, stat membru al Uniunii Europene.
25 iunie 2022
19:55
Consiliul municipal Ungheni a decis în unanimitate, în ședința din 24 iunie, să-i confere titlul „Cetățean de onoare al municipiului Ungheni” lui Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca din România.
19:30
Siguranța traficului și atragerea de fonduri pentru construcția, modernizarea și reabilitarea infrastructurii de transport, inclusiv gestionarea proiectelor de investiții, precum și aplicarea sistemului de control al calității inclusiv și dezvoltarea bazelor de producție au fost temele abordate de directorul interimar al Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) Sergiu Bejan, și secretarul general de Stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, aflați într-o vizită de lucru la Iași, România.
18:55
Premierul britanic Boris Johnson și-a exprimat sâmbătă îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă, transmite Reuters.
18:25
Emmanuel Macron pare ferm, ofensiv, categoric, chiar dur. Vladimir Putin nu cedează, devine agasat. „Ascultă-mă”, îi spune el, dar din spatele câtorva expresii rusești de politețe, răzbat ironia și chiar cinismul. Este duminică dimineață, 20 februarie, cu patru zile înainte de declanșarea invaziei ruse din Ucraina, iar președintele francez, care tocmai fusese la Moscova, are o nouă convorbire cu liderul de la Kremlin, pe care încearcă să-l convingă să accepte o întâlnire directă cu Joe Biden.
17:55
Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a transmis un mesaj în urma deciziei Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de candidat pentru aderarea la UE.
17:25
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat vineri cum România a ajutat Republica Moldova să obțină statutul de țară candidată pentru aderarea la UE. Aurescu a subliniat că acest sprijin va continua în procesul de reforme pe care Chișinăul trebuie să-l urmeze.
16:55
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, la Bistrița, că noul Concept Strategic, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare la summit-ul de la Madrid, va aduce o abordare coerentă, holistică a celor cinci domenii operaționale ale NATO – terestru, aerian, naval, cibernetic și spațial -, cu elemente „de o calitate și o sofisticare fără precedent”, relatează Agerpres.
16:25
Primarul orașului ucrainean Severodonețk a declarat că trupele ucrainene au „părăsit aproape în totalitate” orașul strategic din prima linie a frontului, după ce au rezistat săptămâni întregi ofensivei forțelor ruse.
16:05
În cadrul reuniunii de vineri, miniștrii de externe ai G7 ai Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit și Statelor Unite, precum și Înaltul Reprezentant al UE, au condamnat în termenii cei mai fermi războiului Rusiei împotriva Ucrainei și au cerut Moscovei să deblocheze porturile ucrainene de la Marea Neagră pentru exporturile de alimente, informează comunicatul oficial.
15:45
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat astăzi guvernarea pro-europeană de la Chișinău, pe canalul său de Telegram, că lasă Republica Moldova fără gaze naturale în cazul în care țara noastră decide să se alature sancțiunilor Uniunii Europene impuse Moscovei, după invadarea Ucrainei. El a menționat că prin aceste intenții Republica Moldova ar încerca să se poziționeze înaintea locomotovei, fiind pasibilă de sancțiuni înainte de a deveni membră UE.
15:30
În luna aprilie, cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) în prețuri comparabile s-a micșorat cu 2,5% față de luna precedentă și a scăzut cu 5,7% comparativ cu luna aprilie 2021. Totodată, cifra de afaceri în comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) în prețuri curente s-a micșorat cu 8,2% față de luna martie și s-a majorat cu 44,9% comparativ cu luna aprilie 2021. Datele au fost publicate recent de Biroul Național de Statistică.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.