De ce salvamarii n-au sărit în apă să o ajute pe sportiva salvată de la înec de către antrenoare

Zugo.md, 24 iunie 2022 09:30

Anita Alvarez a leșinat și a ajuns la fundul bazinului, inconștientă, la finalul probei individuale de înot artistic feminin, de la Mondialele de la Budapesta. Americanca a fost salvată de antrenoarea sa, Andrea Fuentes, care a realizat rapid că se putea întâmpla o tragedie, a sărit în bazin și a scos-o la suprafață pe Anita … Articolul De ce salvamarii n-au sărit în apă să o ajute pe sportiva salvată de la înec de către antrenoare apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
11:30
Oleg Burlacu este fondatorul și managerul general al „Elektronic System SRL” (EKS) din orașul Bălți, o companie care produce și livrează componente și ansambluri electronice. În activitatea sa, antreprenorul a beneficiat și de sprijinul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” (MEPA), implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).Urmărește-ne pe Telegram … Articolul 40 de locuri de muncă în mai puțin de jumătate de an. Oleg Burlacu: Noul început înseamnă implicarea în proiectul foarte aproape sufletului meu apare prima dată în ZUGO.
11:30
Guvernul japonez îi îndeamnă pe locuitorii din Tokyo și din zona metropolitană să stingă lumina, pentru câteva ore. Se așteaptă ca valul de căldură care s-a abătut asupra arhipelagului nipon să pună mare presiune pe furnizarea de electricitate.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Autorităţile din Japonia au avertizat luni populaţia niponă în legătură cu o … Articolul Afectată de temperaturi record, Japonia s-ar putea confrunta cu o penurie de electricitate: Îndemnul autorităților apare prima dată în ZUGO.
Acum 15 minute
11:20
Probabil că nu este un articol care va fi primit cu entuziasm, mai ales în prag de vară, dar berea nu este totuși chiar pentru toată lumea, după precizările doctorilor, scrie hotnews.ro. Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Oamenii cu diagnostic de diabet sau prediabet Atunci când te gândești cu plăcere să deschizi o sticlă … Articolul Cine nu trebuie să bea niciodată bere? Ce spun specialiștii apare prima dată în ZUGO.
11:20
Un tânăr de 19 ani s-a înecat într-un lac din satul Sadovoe, municipiul Bălți. Tragedia s-a produs pe 26 iunie, scrie tvn.md.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Tânărul a intrat în apa bazinului acvatic pentru a se scălda, dar nu s-a mai întors. În urma acțiunilor întreprinse de salvatori corpul neînsuflețit al bărbatului a fost … Articolul Un tânăr s-a înecat într-un lac din municipiul Bălți apare prima dată în ZUGO.
Acum 30 minute
11:10
Vadim Ceban anunță că datornicilor li se închide robinetul la gaz. Măsura va începe a fi implementată de responsabili începând cu 1 august, scrie realitatea.md.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Debranșarea va fi posibilă după Decizia Comisiei Pentru Situații Excepționale, emisă pe 24 iunie. Nu li se va livra gazul atât consumatorilor casnici care au … Articolul Vadim Ceban: Din 1 august, datornicilor li se închide robinetul la gaz apare prima dată în ZUGO.
11:10
Daniel Punga, angajat al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, a cucerit podiumul campionatului mondial „Wpc/awpc powerlifting”, clasându-se pe locul doi.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Competiția s-a desfășurat în perioada 21-26 iunie, în orașul Budapesta din Ungaria, la care au participat sportivi din întreaga lume. Obținerea trofeului reprezintă pentru Daniel împlinirea visului de a-și … Articolul Un angajat Fulger, premiat la Budapesta: A cucerit podiumul campionatului mondial „Wpc/awpc powerlifting” apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
10:40
La sesiunea de Bacalaureat 2022 au fost admiși 11070 de candidați din licee, 4184 de candidați din colegii și centre de excelență, 221 de candidați din universități, 146 de candidați care s-au înscris în regim extern și 2088 de restanțieri din sesiunile anterioare, în total – 17709 candidați.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Rata de … Articolul Câți absolvenți au obținut 10 pe linie la Bacalaureat 2022, conform rezultatelor preliminare apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
10:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii din Belarusul vecin să nu se lase târâţi în războiul împotriva Ucrainei, informează DPA şi Unian.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Kremlinul a decis deja totul pentru voi! Dar voi nu sunteţi sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriţi!”, a transmis Zelenski într-un … Articolul Zelenski, apel către cetățenii din Belarus: „Voi nu sunteți sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriți” apare prima dată în ZUGO.
10:30
Duminică, 26 iunie, în jurul orei 17:40, polițiștii din Basarabeasca au fost anunțați că în secția internare a fost preluat un bărbat cu o plagă în regiunea pieptului. Acesta este locuitor al mun. Chișinău și a comunicat inițial că rana a obținut-o în urma unei căderi pe o rangă metalică.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. … Articolul video | Basarabeasca: Reglări de conturi ca în filme între două grupări, pe traseu. Un bărbat a ajuns la spital cu o plagă în piept apare prima dată în ZUGO.
10:30
Meirivone Rochas Moraes (37 de ani) și-a adunat toate neamurile și a făcut o nuntă de pomină. Până aici nimic neobișnuit, doar că mirele braziliencei este o păpușă de cârpă, primită în dar chiar de la mama ei, scrie perfecte.ro.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Marcelo a fost cusut de mama Meirivonei și este un … Articolul foto | O braziliancă s-a căsătorit cu o păpușă. Cuplul are și un copil apare prima dată în ZUGO.
10:20
Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei sale externe, pentru prima dată în mai mult de un secol, după ce a ratat un termen limită de duminică. Moscova are banii necesari pentru a face o plată de 100 de milioane de dolari și este dispusă să plătească, dar sancțiunile au făcut imposibilă efectuarea … Articolul Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei sale externe, pentru prima dată în ultimii 100 de ani apare prima dată în ZUGO.
10:00
Armata rusă își va epuiza în curând capacitățile de luptă și va fi forțată să-și oprească ofensiva în regiunea Donbas din estul Ucrainei, potrivit previziunilor serviciilor de informații occidentale și experților militari, relatează hotnews.ro.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Va veni un moment în care micile progrese pe care le face Rusia vor deveni nesustenabile … Articolul analiză | Cât va putea ține Rusia ritmul actual? Progresele rușilor în războiul din Ucraina versus capacitățile sale de luptă apare prima dată în ZUGO.
09:50
Confruntați cu mari provocări, politicienii pledează de obicei pentru remedii la fel de substanțiale. O comparație la care se recurge adesea este planul Marshall al SUA, care a ajutat la reconstrucția Europei de Vest după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit hotnews.ro.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Factorii de decizie au lansat ulterior „planuri Marshall” … Articolul Cum ar trebui să funcționeze un „Plan Marshall” pentru Ucraina. Ar scurta oare drumul aderării la UE reconstrucția țării după invazia rusă apare prima dată în ZUGO.
09:50
Edilul capitalei Ion Ceban anunță că decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) privind majorarea tarifelor la transportul public din capitală ar fi fost atacată în instanța de judecată. Acesta a adăugat că „argumentele invocate sunt absurde”.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Ne-am trezit cu cerere de chemare în judecată cu contencios administrativ cu privire la anularea … Articolul video | Decizia privind majorarea tarifelor la transportul public ar fi fost atacată în instanță. Ceban: Argumentele invocate sunt absurde apare prima dată în ZUGO.
09:40
Luni, 27 iunie, elevii care au susținut în acest an examenele de Bacalaureat își pot afla notele obținute, pot solicita să își vadă testele verificate, dar și să depună cereri de contestare a notelor.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Doritorii de a-și vedea lucrările scrise în format online trebuie să acceseze platforma bac.gov.md, iar în … Articolul Rezultate BAC 2022: Cum își pot vedea elevii notele și testele verificate în format online apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
09:30
Statele Unite vor anunța în această săptămână achiziționarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina, a declarat duminică pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Totodată, este de așteptat ca Washingtonul să anunțe și alte tipuri de ajutoare pentru Ucraina, … Articolul Reuters: SUA vor cumpăra pentru Ucraina un sistem avansat antirachetă apare prima dată în ZUGO.
09:20
Suferi de o intoleranță alimentară – la gluten sau lactoză – sau de boală celiacă? Ce poți mânca în aceste condiții și ce alimente ar trebui să eviți? Cât te costă alimentele fără gluten și lactoză? Putem vorbi despre o alimentație „de lux”?Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Da, în cazul în care suferi de … Articolul Boala care necesită alimentație „de lux”: Ce produse ar trebui evitate dacă suferi de intoleranță la gluten sau lactoză apare prima dată în ZUGO.
08:40
Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în cursul săptămânii viitoare în Tadjikistan şi în Turkmenistan, două foste republici sovietice din Asia Centrală, a informat duminică televiziunea de stat rusă, citată de Reuters şi media oficiale ruse.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Pavel Zarubin, corespondentul acreditat la Kremlin al televiziunii publice Rossia-1, a declarat că … Articolul Putin face primele vizite externe de la invazia în Ucraina: Merge în două foste republici sovietice apare prima dată în ZUGO.
08:20
Studenții din Marea Britanie trebuie să plătească adesea chirii exorbitante față de posibilitățile lor de câștig. La asta se adaugă în ultima vreme și costul tot mai mare al utilităților, din cauza scumpirii energiei. Dar doi tineri au găsit o alternativă isteață, ieftină și plăcută de cazare.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Madison Wood, în … Articolul foto | Cum ar fi să călătorești și să trăiești fără prea multe cheltuieli? Soluția ingenioasă pe care au găsit-o doi studenți apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
15:40
Pompierul Mihai Bradu a obținut medalia de aur în turneul internațional de lupte greco-romane de la Roma, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. În seara zilei de 25 iunie la Chișinău a revenit pompierul superior Bradu Mihai, sportivul care a obținut medalia de aur în Turneul Internațional de … Articolul foto | Un pompier din R. Moldova a obținut aurul la turneul internațional de lupte greco-romane de la Roma apare prima dată în ZUGO.
14:00
În următoarele zile, timpul în Republica Moldova se încălzește, iar maximele termice vor ajunge și la 33 de grade în Chișinău în zilele de marți, miercuri și joi a săptămânii viitoare.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), săptămâna viitoare vom avea parte, în general, de mulți nori, însă de puțină … Articolul Vremea se încălzește! Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, pe fonul pericolului de incendii apare prima dată în ZUGO.
13:40
Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă poate perturba somnul, favorizând apariția unor afecțiuni precum diabet, obezitate şi hipertensiune arterială.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Expunerea la orice formă de lumină în … Articolul Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave, indică un studiu apare prima dată în ZUGO.
12:50
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la declarațiile lui Dmitri Medvedev, care a acuzat Bucureștiul că vrea să creeze o „nouă Românie Mare”. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei avertizează că vor fi consecințe pentru Republica Moldova, dacă se va întâmpla acest lucru. MAE spune că reacția lui Medvedev indică „un mare grad de frustrare” și … Articolul „Un grad mare de frustrare”. Bucureștiul reacționează la amenințările lui Medvedev la adresa R. Moldova și României apare prima dată în ZUGO.
Ieri
11:30
În această perioadă, plajele abundă în turiști care parcă încearcă să fure tot soarele pentru a avea un bronz ca din reviste, în timp ce cărările de munte sunt străbătute de iubitorii de natură. Dermatologii nu recomandă expunerea la soare pentru o perioadă îndelungată, indiferent de locul în care am vrea să facem plajă, fie … Articolul La mare sau la munte: Unde te bronzezi mai bine? apare prima dată în ZUGO.
11:20
Mai multe explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Serviciile de urgență au evacuat oamenii în urma atacului rusesc cu rachete asupra capitalei Kiev, două persoane fiind spitalizate. Primarul capitalei a precizat că încă mai sunt rezidenți sub dărâmături. Una dintre rachete a lovit o grădiniță, potrivit ministrului de interne. Mai … Articolul video | Kievul, atacat cu rachete. Răniți și oameni scoși de sub dărâmături, printre care o fetiță de 6 ani apare prima dată în ZUGO.
25 iunie 2022
19:00
Actorul Emilian Crețu a avut parte de o noapte neobișnuită. Somnul i-a fost perturbat de o tânără care a insistat să intre la actor în apartament, după ce bătut în uși cu mâinile și picioarele. Cel puțin asta susține actorul, care a publicat o serie de story-uri pe contul său de Instagram.Urmărește-ne pe Telegram și … Articolul video | Emilian Crețu, hărțuit și amenințat de o tânără care i-a pătruns în casă: „E drogată, beată, nu știu ce se întâmplă. Am chemat poliția” apare prima dată în ZUGO.
18:40
Un bărbat de 48 de ani a fost scos dintr-o fântână cu adâncimea de 10 metri. Bărbatul s-a ales cu un picior fracturat.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Operațiunea de salvare a fost realizată de către angajații Insectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Cazul a fost înregistrat într-o gospodărie din localitatea Dolna, raionul Strășeni. … Articolul Un bărbat a fost scos dintr-o fântână cu adâncimea de 10 metri apare prima dată în ZUGO.
18:20
Deputatele Marina Tauber (Partidul Șor) și Diana Caraman (PCRM) au participat la o întâlnire informală cu un grup de tineri activiști, l acare s-au abordat serie de probleme sociale și politice. Potrivit unui comunicat al Partidului Șor, părțile au convenit că „există o necesitate stringentă să constituie împreună o organizație aparte, care să se preocupe … Articolul foto | Ce au discutat două deputate cu un grup de tineri activiști apare prima dată în ZUGO.
16:20
În evaluarea frontului de vineri noapte spre sâmbătă dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) a transmis că forțele ucrainene își vor menține probabil apărarea în jurul orașului Lisiciansk, vor continua să epuizeze trupele rusești după căderea orașului Severodonețk și vor ocupa terenuri mai înalte în Lisiciansk, ceea ce le-ar putea permite să respingă … Articolul ISW: Ucraina spune că Rusia va ataca sub steag fals Belarusul pentru a atrage în război armata lui Lukașenko apare prima dată în ZUGO.
16:10
Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, pretinde vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de TASS.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Drum bun! Dar … Articolul Medvedev: Aderarea R. Moldova la UE e posibilă prin crearea „noii Românii Mari”: „Politicienii români dansează politic în jurul Moldovei” apare prima dată în ZUGO.
15:50
Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a afirmat sâmbătă că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune, transmite AFP, citată de Agerpres.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe ameninţări împotriva altor state, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere … Articolul Ministrul ucrainean de Externe: Suntem alături de Moldova prietenă. Tot ce îi rămâne Rusiei e să scuipe ameninţări apare prima dată în ZUGO.
14:10
O capră din Ucraina a devenit eroină națională după ce a declanșat un șir de grenade rusești în jurul unui spital din Zaporojie, rănind cel puțin 40 de soldați ruși, relatează The Guardian, citat de hotnews.ro.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Forțele ruse întindeau o capcană instalând un fir de declanșare pentru mai multe grenade în … Articolul O capră a ajuns în atenția presei ucrainene după ce a declanșat mai multe grenade și a rănit circa 40 de soldați ruși apare prima dată în ZUGO.
13:50
În evaluarea de sâmbătă dimineață a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării transmite că la începutul lunii iunie a avut loc o schimbare majoră la vărful armatei ruse, mai exact la comanda forțelor combatante din Ucraina.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Britanicii spun că a fost înlăturați două lideri militari: comandantul forțelor aeriene (VDV), … Articolul Ministerul britanic al Apărării: Ucrainenii schimbă întreaga strategie de apărare. Schimbări mari în conducerea armatei ruse apare prima dată în ZUGO.
13:40
Înainte ca „oboseala” războiului început de Vladimir Putin în Ucraina să se instaleze, este necesară o regândire pentru a se evita un conflict care să dureze ani de zile. Britanicii spun că dacă Ucraina va câștiga, Rusia nu va accepta niciodată acest lucru, iar dacă Rusia va câștiga, va merge mai departe. În plus, elitele … Articolul analiză | The Guardian: Occidentul a obosit și riscă să condamne Ucraina la „sufocare lentă” apare prima dată în ZUGO.
13:00
Emmanuel Macron pare ferm, ofensiv, categoric, chiar dur. Vladimir Putin nu cedează, devine agasat. „Ascultă-mă”, îi spune el, dar din spatele câtorva expresii ruseşti de politeţe, răzbat ironia şi chiar cinismul. Este duminică dimineață, 20 februarie, cu patru zile înainte de declanșarea invaziei ruse din Ucraina, iar președintele francez, care tocmai fusese la Moscova, are … Articolul Ce a discutat Macron cu Putin cu patru zile înainte de invazia din Ucraina? 9 minute de conversație au devenit publice apare prima dată în ZUGO.
12:50
Diplomaţia rusă a transmis vineri mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate pentru aderarea la blocul comunitar. Dacă purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a avertizat că vor fi „consecinţe negative”, șeful ei, ministrul de externe Serghei Lavrov, a spus că o aderare … Articolul Aderarea R. Moldova și Ucrainei la UE încurcă diplomația rusă: Zaharova și Lavrov transmit mesaje diferite apare prima dată în ZUGO.
12:30
Maia Sandu afirmă că în prezent nu există informații că Rusia ar intenționa să atace Republica Moldova. Cu toate acestea, șefa statului susține că riscurile sunt mari atât timp cât războiul continuă, și nu putem cunoaște ce se va întâmpla peste jumătate de an.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Potrivit Maiei Sandu, informațiile pe care … Articolul Sandu, despre război: Nu avem informații că Rusia ar vrea să atace R. Moldova, dar nu putem ști ce se va întâmpla peste jumătate de an apare prima dată în ZUGO.
11:40
Un copil a decedat după ce a căzut de la înălțime în sectorul Buiucani al capitalei. Tragedia a avut loc vineri seară în jurul orei 21:40.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Potrivit Poliției Capitalei, băiețelul de 3 ani a căzut de la geamul unui apartament de la etajul 4 al unui bloc de locuit. Copilul, … Articolul Chișinău: Un copil de 3 ani a murit după ce a căzut de la geamul apartamentului: Se sprijinise de plasă apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Părăsind Severodonețkul, forțele ucrainene își recunosc de facto epuizarea și se retrag din fața tăvălugului rusesc, dar acesta din urmă s-ar putea să nu fie capabil să exploateze breșa și să schimbe cursul războiului, potrivit analiștilor citați de AFP.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Analiștii occidentali au avertizat în ultima vreme că bombardamentele rusești neîntrerupte … Articolul Analiști, despre capturarea Severodonețk: Orașul a căzut, dar e puțin probabil ca războiul să se fi schimbat apare prima dată în ZUGO.
11:10
„N-am putut să dorm” şi „camera mea a fost prea zgomotoasă” se numără printre plângerile primite de la clienţi de care hotelierii se tem cel mai mult, însă pentru fraţii Riklin acesta este tocmai scopul celei mai recente instalaţii artistice a lor, un „hotel de zero stele”, relatează Reuters, citată de Agerpres.Urmărește-ne pe Telegram și … Articolul video | Elveția: Un „hotel de zero stele” oferă nopţi nedormite pentru a cugeta la crizele care afectează lumea apare prima dată în ZUGO.
11:10
Putin evită să recruteze tineri din oraşele mari, pentru că se teme de protestele familiilor. Expune însă pe câmpul de luptă persoane din Caucazul îndepărtat şi din alte provincii pierdute de lume. Cercetătoarea Maria Viuşkova ştie cum funcţionează mecanismul: „Cine ştie despre aceste minorităţi?”.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Vladimir Putin se compară cu Petru … Articolul Putin trimite minorităţile etnice să moară în Ucraina. Buriaţii, kazahii, tuvanii – carnea de tun a Rusiei apare prima dată în ZUGO.
24 iunie 2022
20:00
180 de eutanasieri au fost realizate în Spania în primul an de la intrarea în vigoare a legii în cauză, transmite AFP, citat de digi24.ro.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Până astăzi, 180 de eutanasieri au fost efectuate de la intrarea în vigoare a acestei legi (la 25 iunie 2021), 180 de persoane pe care … Articolul Numărul de eutanasieri realizate în Spania, în primul an de la intrarea în vigoare a legii în domeniu apare prima dată în ZUGO.
19:40
O instanță rusă a confirmat concedierea unui profesor universitar care a fost pedepsit pentru că a postat online mesaje de opoziție față de ofensiva din Ucraina, în contextul în care în Rusia este în plină acțiune de reprimare a vocilor disidente, potrivit AFP.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Judecătoarea, Tatiana Makarova, a refuzat (…) să … Articolul Un profesor universitar din Rusia, demis după ce a criticat conflictul din Ucraina apare prima dată în ZUGO.
19:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 24 iunie, lista statelor în care moldovenii pot călători cu pașapoarte expirate. Actualmente, aceasta conține opt țări care și-au arătat disponibilitatea pentru implementarea Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 21 din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor. Urmărește-ne pe Telegram și pe … Articolul Lista actualizată a țărilor în care moldovenii pot călători cu pașapoarte expirate apare prima dată în ZUGO.
19:00
Conservatoarea Curte Supremă a Statelor Unite a anulat vineri o hotărâre care, timp de aproape jumătate de secol, a garantat dreptul femeilor americane la avort, dar nu a fost niciodată acceptată niciodată de biserică.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Această decizie nu face ca întrerupările de sarcină să fie ilegale, ci readuce Statele Unite la … Articolul Decizie istorică în SUA: Curtea Supremă elimină dreptul constituțional la avort apare prima dată în ZUGO.
18:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 24 iunie, informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state. Informațiile se bazează pe cele mai recente date disponibile, fiind selectate din surse naționale autorizate și publice.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Ministerul de Externe recomandă consultarea la etapa planificării unei călătorii a … Articolul doc | Alertele de călătorie, actualizate. Regulile de intrare pe teritoriul statelor străine apare prima dată în ZUGO.
18:30
Influencerii din China vor trebui să obțină „calificări” dacă vor să vorbească despre subiecte precum drept, medicină sau finanțe în timpul sesiunilor de live-streaming, informează Insider.com.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Miercuri, Administrația Națională de Radio și Televiziune din China a publicat un nou set de reguli în care cere gazdelor sesiunilor de livestreaming să … Articolul Vor trebui să fie „calificați” în domeniu. Noua reformă care îi vizează pe influencerii din China apare prima dată în ZUGO.
18:20
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeană şi NATO că îşi unesc forţele pentru a purta război împotriva Rusiei, relatează vineri DPA.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. „Avem puţine iluzii că ofensiva actuală antirusă a UE va dispărea cumva sau se va schimba în viitorul previzibil şi – ca să fiu sincer … Articolul Lavrov acuză UE şi NATO că se pregătesc de război împotriva Rusiei: Vom urmări aceste lucruri îndeaproape apare prima dată în ZUGO.
17:50
Guvernul Republicii Moldova a publicat întrebările care se conțin în chestionarul de aderare la Uniunea Europeană, dar și răspunsurile oferite de țara noastră. Potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, aceste răspunsuri sunt „o radiografie a situației actuale din țară”.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Gavrilița a adăugat că se poate vedea „munca enormă depusă de funcționarii publici, … Articolul doc | Întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
17:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Portocaliu de scurgeri scăzute a apei în Republica Moldova. În context, specialiștii îndeamnă cetățenii și agenții economici să consume rațional.Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram. Avertizarea SHS este valabilă în perioada 24-30 iunie. Aceasta a fost declarată în contextul lipsei precipitațiilor și a temperaturilor ridicate pe teritoriul … Articolul Cod Portocaliu de scurgeri scăzute a apei în R. Moldova: Cetățenii, îndemnați să consume rațional apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.