Au fost aprobate noi prevederi în evaluarea de mediu. Modificările la legislație vizează și agenții economici

Ecopresa.md, 23 iunie 2022 14:30

Nivelul de protecție a mediului va fi sporit, iar efectele negative asupra mediului și sănătății umane vor fi prevenite sau diminuate. Cel puțin, astfel prevăd modificările aprobate de Guvern la mai multe acte normative legate de mediu. Conform documentului, modificările vor permite perfecționarea cadrului normativ în domeniul evaluării de mediu în conformitate cu cerințele principiului […] Articolul Au fost aprobate noi prevederi în evaluarea de mediu. Modificările la legislație vizează și agenții economici apare prima dată în Ecopresa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Ecopresa.md

Acum 24 ore
19:30
Pe 28 iunie, de la orele 19:00, ne luăm „la revedere” oficial de la încă o ediție a Festivalului Ziua Mediului – și nu oricum, ci în stil mare! Asociația Jurnaliștilor de Mediu, organizatorii festivalului încă din 2016, au pregătit un eveniment caritabil pentru a marca închiderea oficială. Oaspeții vor avea parte de socializare cu […] Articolul Festivalul Ziua Mediului se încheie pe 28 iunie, cu muzică jazz și fapte bune apare prima dată în Ecopresa.
Ieri
14:40
Prima stație automată de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic din Republica Moldova a fost inaugurată și pusă în funcțiune la Chișinău. Este prima stație care monitorizează în regim online calitatea aerului din țară Stația a fost donată Republicii Moldova de către Guvernul Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare a Germaniei (GIZ). „Astfel […] Articolul Prima stație de monitorizare a calității aerului în regim online din Moldova. Va măsura concentrația a cinci poluanți apare prima dată în Ecopresa.
14:30
Prima stație automată de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic din Republica Moldova a fost inaugurată și pusă în funcțiune la Chișinău. Este prima stație care monitorizează în regim online calitatea aerului din țară Stația a fost donată Republicii Moldova de către Guvernul Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare a Germaniei (GIZ). „Astfel […] Articolul Prima stație automată de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic din Moldova. Va măsura concentrația a cinci poluanți apare prima dată în Ecopresa.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis al treilea Cod galben consecutiv în ultimele patru zile. De data aceasta, meteorologii ne avertizează în legătură cu pericolul excepțional de incendiu. Codul galben va fi valabil în perioada 25 iunie-1 iulie. În această perioadă se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Meteorologii avertizează […] Articolul Evitați focul deschis în câmpuri sau pe lângă case. Meteorologii au emis un nou Cod galben apare prima dată în Ecopresa.
12:10
Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” a fost ratificat ieri de Parlament. Documentul prevede că Republica Moldova va primi un grant în valoare de 1,55 milioane de euro și va contracta un credit de stat extern în valoare de 44,1 milioane […] Articolul Acord ratificat. Moldova va beneficia de 45 de milioane de euro pentru aprovizionarea cu apă și sanitație apare prima dată în Ecopresa.
23 iunie 2022
14:30
Nivelul de protecție a mediului va fi sporit, iar efectele negative asupra mediului și sănătății umane vor fi prevenite sau diminuate. Cel puțin, astfel prevăd modificările aprobate de Guvern la mai multe acte normative legate de mediu. Conform documentului, modificările vor permite perfecționarea cadrului normativ în domeniul evaluării de mediu în conformitate cu cerințele principiului […] Articolul Au fost aprobate noi prevederi în evaluarea de mediu. Modificările la legislație vizează și agenții economici apare prima dată în Ecopresa.
14:00
Guvernul a aprobat Regulamentul privind transferurile de deșeuri. Noul document stabilește procedurile și regimurile de control pentru transferurile de deșeuri, în funcție de originea, destinația, ruta transferului și de tratamentul care se aplică deșeului la destinație. Obiectivul principal al Regulamentului este asigurarea protecției mediului și respectarea cerințelor privind securitatea ecologică la importul, exportul și tranzitul […] Articolul Reguli mai stricte pentru transferurile de deșeuri. Regulamentul, aprobat de Guvern apare prima dată în Ecopresa.
22 iunie 2022
13:00
Cum va fi vremea este subiectul care ne interesează pe toţi, fără excepție. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) își deschide ușile pentru publicul larg vineri, 24 iunie, într-un eveniment marca Ziua Mediului Moldova. Oaspeții vor putea vedea cu ochii lor cum se măsoară temperatura, precipitațiile, presiunea atmosferică, vântul, și alte variabile pe care le aşteptăm […] Articolul Festivalul Ziua Mediului vă invită în excursie la Serviciul Hidrometeorologic de Stat! apare prima dată în Ecopresa.
10:10
Chiar dacă autoritățile au introdus interdicția de a pescui în perioada 15 aprilie-15 iunie, sute de oameni au fost amendați de inspectorii de mediu pentru faptul că s-au ocupat cu braconajul piscicol. În cele două luni de interdicție au fost aplicate amenzi în sumă totală de aproape 100 de mii de lei pentru pescuit ilicit. […] Articolul În cele două luni de prohibiție, inspectorii de mediu au împărțit amenzi de aproape 100 de mii de lei pentru pescuit ilicit apare prima dată în Ecopresa.
09:10
În contextul Zilei Mondiale a Mediului, care este sărbătorită în acest an de pe 4 până pe 30 iunie, va avea loc încă o drumeție pentru iubitorii de natură. Este vorba despre o drumeție spre localitatea Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești. Satul este unul care abundă de locuri istorice printre care cea mai veche biserică catolică, cel […] Articolul În contextul Zilei Mondiale a Mediului, PNUD oferă o drumeție gratuită la Vadul-Rașcov apare prima dată în Ecopresa.
07:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteo: Cod galben de intensificare a vântului. Avertizarea meteorologică este valabilă pentru ziua de astăzi, 22 iunie. Totodată, SHS a prognozat răcirea vremii, iar izolat se prevăd averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. „În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale […] Articolul Meteorologii au emis un nou Cod galben. „Evitați plimbările prin parcuri și scuaruri” apare prima dată în Ecopresa.
21 iunie 2022
15:50
Zeci de fermieri din mai multe raioane ale țării au ieșit astăzi la protest. Conducătorii tractoarelor și combinelor și-au instalat mașinile pe marginea drumului, în mai multe regiuni, și au afișat mesaje prin care cer autorităților să le compenseze costurile pentru motorină, fertilizante și pesticide, dar și să le restituie banii pentru accizele la motorină. […] Articolul Fermierii au ieșit la protest! Cer compensarea motorinei, fertilizantelor și pesticidelor apare prima dată în Ecopresa.
14:40
Festivalul „Glodeni Art-Fest” revine. Timp de o săptămână, în mai multe localități din raionul Glodeni renasc tradiţiile şi sunt promovate adevăratele valori. În perioada 20-26 iunie, sunt organizate mai multe activități, care vor culmina cu un concert de zile mari susținut de „Lupii” lui Alex Calancea. Timp de șapte zile, conform unei tradiţii de mai […] Articolul „Glodeni Art-Fest-2022”: Șapte zile de simpozioane, expoziții și un concert de zile mari la „Pădurea Domnească” apare prima dată în Ecopresa.
13:10
Întreprinderile agricole mici și mijlocii vor beneficia de compensare până la 100% din accizele la motorina utilizată în anul 2022. Accizele vor fi compensate de către Guvern, anunță prim-ministra Natalia Gavrilița. Potrivit șefei Cabinetului de miniștri, angajamentul a fost făcut ieri în cadrul ședinței de lucru cu reprezentanții unei asociații de fermieri și agricultori. Compensarea […] Articolul Accizele la motorina utilizată de agricultori vor fi compensate de Guvern în cuantum de până la 100% apare prima dată în Ecopresa.
20 iunie 2022
15:00
„Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” are un nou director. Este vorba despre Victoria Covali, fosta șefă adjunctă a Agenției „Moldsilva”. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de azi a Primăriei. Șefa „Spațiilor Verzi” a menționat în cadrul ședinței necesitatea de a convoca de urgență pretorii de sector, responsabilii […] Articolul „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” din Chișinău are un nou șef apare prima dată în Ecopresa.
14:40
Pentru ziua de marți, 21 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de stat a emis Cod galben de caniculă. Potrivit meteorologilor, în jumătatea de sud a țării se vor înregistra până la 33 de grade Celsius. Avertizarea este valabilă în după amiaza zilei de mâine. Astfel, există riscuri legate de starea de sănătate a populației, printre care leșinuri, […] Articolul Vine canicula! Meteorologii au emis Cod galben de căldură apare prima dată în Ecopresa.
08:10
Un grup de 12 participanți a explorat traseul Rîșcova-Butuceni și a descoperit natura Orheiului -Vechi, apreciat pentru flora și fauna sa bogată. S-a întâmplat la 13 iunie, ca parte ca programului Ziua Mediului Moldova. Drumețiile sunt despre locuri și oameni  Punctul de pornire al acestui traseu a fost satul Rîșcova, raionul Criuleni, unde participanții au […] Articolul Impresii după escapada Rîșcova-Butuceni: „Această drumeție a fost, pentru mine, depășirea limitelor” apare prima dată în Ecopresa.
17 iunie 2022
15:10
Zero-waste şi cu miros plăcut. Aşa sunt ochelarii cu care se mândreşte o companie ucraineană. Aceasta a uimit o lume întreagă cu ochelarii ei eco-friendly, cu miros de cafea. Ideea este simplă, zaţul de cafea este amestecat cu uleiuri naturale pentru a forma un material rezistent la apă. Aşa că ochelarii, fie de vedere, sau […] Articolul O companie ucraineană surprinde lumea cu ochelari eco-friendly, cu miros de cafea apare prima dată în Ecopresa.
15:00
Agenția Națională de Reglementare Energetică (ANRE) a început procesul de confirmare a statutului de producător eligibil pentru persoanele care dețin sau urmează să aibă centrale electrice ce utilizează tehnologia fotovoltaică. În ședința de astăzi a ANRE au fost examinate primele 26 de cereri ale antreprenorilor. Urmare a hotărârilor aprobate de ANRE, s-a confirmat statutul de […] Articolul Un pas înainte pentru deținătorii de panouri fotovoltaice. ANRE a început procesul de acordare a statutului de producător eligibil apare prima dată în Ecopresa.
14:30
Și în acest weekend, în mai multe sectoare ale capitalei vor fi organizate târguri cu produse autohtone. Târgurile sunt au drept scop aprovizionarea locuitorilor cu mărfuri de calitate, dar și susținerea producătorilor autohtoni. În sectorul Centru vor fi organizate iarmaroace pentru fructe și legume ale producătorilor locali pe următoarele adrese: str. V. Alecsandri, 8 (colț […] Articolul Mai multe târguri cu produse autohtone vor fi deschise în acest weekend la Chișinău apare prima dată în Ecopresa.
13:40
Oamenii de știință de la Universitatea Queensland din Australia au descoperit că larvele gândacilor Zophobas morio pot mânca polistiren, iar enzimele lor intestinale ar putea fi cheia pentru creșterea ratelor de reciclare. Chris Rinke, care a condus un studiu ce a fost publicat în revista Microbial Genomics, a declarat că rapoartele anterioare au arătat că […] Articolul Oamenii de știință au descoperit viermi care adoră să mănânce polistiren apare prima dată în Ecopresa.
12:30
Ai vrea să știi de ce mâncarea în munți se prepară mai greu, cum se numește cel mai înalt vârf muntos din România sau care este cel mai lung lanț muntos din Europa? În acest episod vom discuta cu Victoria Colța anume despre munți. Răspunsul la întrebarea „De ce la munte mâncarea trebuie gătită mai […] Articolul VIDEO/ Răspunde sau Glumește cu Victoria Colța, hairstylist: „Trebuie să avem grijă de natură pentru că natura suntem noi” apare prima dată în Ecopresa.
10:40
Cișmelele din Chișinău au fost repornite. Este vorba despre șase cișmele, amplasate în zonele intens tranzitate din oraș. Acestea pot fi găsite în Parcul „Valea Morilor”, în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” şi în Parcul „Alunelul”. Până acum, cișmelele nu funcționau în contextul stării de urgență, […] Articolul În Chișinău au fost repornite cișmelele apare prima dată în Ecopresa.
10:30
Cișmelele din Chișinău au fost repornite. Este vorba despre șase cișmele, amplasate în zonele intens tranzitate din oraș. Acestea pot fi găsite în Parcul „Valea Morilor”, în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” şi în Parcul „Alunelul”. Până acum, cișmelele nu funcționau în contextul stării de urgență, […] Articolul În Chișinău au fost repornite cișmele apare prima dată în Ecopresa.
16 iunie 2022
18:40
În condițiile în care curentul electric continuă să fie scump, tot mai mulți cetățeni ai  Republicii Moldova se orientează către energia regenerabilă, pentru a reduce cheltuielile. Panourile fotovoltaice se numără printre alternativele prietenoase buzunarului, dar și mediului, disponibile la noi în țară, care asigură energie electrică pentru consum, cu un grad mai mic de poluare. […] Articolul Mai scumpe, dar la fel de atractive. Cu panouri fotovoltaice avem energie verde și facturi mai mici apare prima dată în Ecopresa.
12:10
Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat anunță că în următoarele zile va crește debitul în râul Prut. Acest lucru se va întâmpla în legătură cu decizia subcomisiei de exploatare a Nodului Hidrotehnic Costești-Stânca de a mări volumul de apă deversat din Lacul de acumulare Costeşti-Stânca. Astfel, volumul se va mări până la 335 m3/s […] Articolul Crește debitul de apă pe râul Prut. Anunțul făcut de Serviciului Hidrometeorologic de Stat apare prima dată în Ecopresa.
11:00
Ministerul Mediului a lansat concursul pentru funcția de director al Agenției „Moldsilva”. La concurs pot participa persoanele care au sub 63 de ani, în ultimii cinci ani nu au fost destituite dintr-o funcție publică și nu au antecedente penale nestinse pentru infracțiuni săvârșite cu intenție. „Contribuirea la realizarea misiunii și a obiectivelor strategice ale autorității […] Articolul Ministerul Mediului a lansat un nou concurs pentru funcția de director al „Moldsilva” apare prima dată în Ecopresa.
10:40
În Chișinău a fost instalată prima stație automată de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic. Stația a fost donată Republicii Moldova de către statul german și a fost instalată la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu străzile Alexei Sciusev și Mihail Viteazu. Instalația este capabilă să înregistreze un nivel de poluare preponderent influențat […] Articolul La Chișinău a fost instalată prima stație de monitorizare a calității aerului atmosferic. Va analiza poluarea cauzată de traficul rutier apare prima dată în Ecopresa.
15 iunie 2022
16:50
S.A. „Apă-Canal” Chișinău face apel către cetățeni să folosească rațional resursele de apă. Apelul a fost lansat în contextul lipsei de precipitaţii şi a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, care au dus la creşterea consumului. „Întrucât, în perioada caniculară, consumul de apă crește în mod exagerat și este utilizat în alte scopuri decât cele casnice, […] Articolul „Apă-Canal” îndeamnă populația să folosească rațional resursele de apă pe perioada caniculară apare prima dată în Ecopresa.
11:40
Poluarea aerului cu particule fine, legată în principal de arderea combustibililor fosili, reduce speranța de viață în medie cu peste doi ani la nivel mondial. Astfel arată un studiu publicat marţi, relatează AFP și green-report.ro. „Reducerea permanentă a poluării atmosferice globale pentru a îndeplini recomandările OMS ar adăuga în medie 2,2 ani la speranţa de […] Articolul Poluarea aerului reduce speranța de viață medie cu doi ani la nivel mondial apare prima dată în Ecopresa.
11:10
Un pui de căprioară a fost salvat de pompieri în urma unui incendiu de vegetație. Incidentul a avut loc pe 14 iunie, pe un teren deschis în apropiere de localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Ajunși la destinație, pompierii au stabilit că o suprafață de peste trei hectare de teren este cuprins de flăcări. Salvatorii au […] Articolul Un pui de căprioară, salvat de pompieri în urma unui incendiu apare prima dată în Ecopresa.
10:50
Reprezentanții Grupului de lucru 3 „Mediul, Schimbările Climatice și Securitatea Energetică” al Platformei Naționale din Moldova a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a Uniunii Europene susțin că, sub pretextului dezvoltării navigației pe râurile Nistru și Prut, se încearcă extragerea și vânzarea nisipului și pietrișului. Experții de mediu fac trimitere la o inițiativă legislativă a […] Articolul Experții de mediu acuză riscul hoției de nisip și prundiș din râuri sub paravanul navigației apare prima dată în Ecopresa.
14 iunie 2022
20:00
Membrii echipelor verzi din Regiunea SUD: Gimnaziul „Alecu Mare”, s. Slobozia Mare, r. Cahul; Gimnaziul „Paraskiewa Wiszniowska”, s. Vişniovca, Cantemir; Gimnaziul „G. Coșbuc”, s. Andrușul de Jos, r. Cahul și Gimnaziul „Mihai Eminescu” din orașul Cantemir, s-au întâlnit recent pentru un schimb de experientă. Conform agendei, a avut loc Turul pe la obiectele de interes […] Articolul „Echipele Verzi” din Regiunea SUD, într-un nou schimb de experiență, la Cantemir apare prima dată în Ecopresa.
14:30
Plenul Parlamentului European a aprobat propunerea Comisiei Europene de a pune capăt vânzărilor de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035. Totodată, amendamentul susţinut de PPE, care prevedea o reducere a emisiilor de CO2 cu 90% în loc de 100%, nu a fost aprobat. În textul aprobat, ca parte a unui pachet de […] Articolul Măsură istorică: Parlamentul European interzice vânzările de maşini pe benzină şi diesel din anul 2035 apare prima dată în Ecopresa.
13 iunie 2022
15:10
Apicultorii și producătorii agricoli vor putea utiliza un sistem informațional pentru schimbul de informații despre tratarea culturilor agricole cu produse de uz fitosanitar pe terenurile în apropierea cărora sunt amplasate stupine. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința din 9 iunie, proiectul de modificare a unor acte normative. Necesitatea introducerii noilor modificări rezidă […] Articolul Apicultorii vor fi notificați despre lucrările de tratare a culturilor agricole din apropierea stupinelor apare prima dată în Ecopresa.
14:50
Lacul Beleu, care se află în raionul Cahul, este într-o continuă degradare, iar acest lucru duce la riscul de dispariție a multor specii de animale și păsări. Sunt concluziile la care au ajuns experții de mediu, reprezentanții Ministerului Mediului și ai Rezervației naturale „Prutul de Jos”, care s-au întrunit într-o ședință de lucru în vederea […] Articolul Ministerul Mediului: Lacul Beleu se află într-o stare de degradare continuă apare prima dată în Ecopresa.
12:30
În această săptămână, lucrătorii Asociației de gospodărire a spațiilor verzi din capitală va efectua lucrări de defrișare și curățare a arborilor din parcul „Alunelul” și Grădina Catedralei „Nașterea Domnului”. În legătură cu acest lucru, locuitorii și oaspeții Chișinăului sunt îndemnați să evite ieșirile în aceste două parcuri. „Serviciul de defrișare din cadrul Î. M. „AGSV” […] Articolul Atenție! Evitați grădina publică „Alunelul” și parcul Catedralei în această săptămână apare prima dată în Ecopresa.
10 iunie 2022
14:00
Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în ședința de ieri, să anuleze interdicția de vânzare și utilizare a articolelor pirotehnice de divertisment și a celor de scenă.  Astfel, este permisă utilizarea articolelor pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrînse, […] Articolul Focurile de artificii sunt din nou permise în Moldova. CSE a anulat interdicția folosirii acestora apare prima dată în Ecopresa.
13:00
Merele, prunele, strugurii și alte produse agricole moldovenești vor ajunge în curând pe piețele europene fără taxe vamale. Comisia Europeană a propus un regulament care să permită îmbunătățirea temporară a accesului pe piață pentru produse agricole din Republica Moldova.  Măsurile propuse vizează șapte produse pentru care exporturile din Moldova în UE nu sunt încă complet […] Articolul Mai multe produse agricole moldovenești vor ajunge pe piețele europene fără taxe vamale apare prima dată în Ecopresa.
10:10
O substanţă necunoscută pluteşte în Marea Baltică, între Suedia şi Finlanda, acoperind o suprafaţă de 77 de kilometri pătraţi, a raportat Paza de Coastă suedeză, citată de DPA și greenreport.ro. Deşi natura substanţei este necunoscută, reprezentanţii Pazei de Coastă a Suediei au respins ipoteza unei scurgeri de petrol. Pentru moment, nu există niciun pericol ca […] Articolul O substanță necunoscută plutește în Marea Baltică apare prima dată în Ecopresa.
10:00
Inovație în Republica Moldova. Acum câteva zile, la Chișinău, a fost lansat primul utilaj modern de prelucrare a cioburilor de sticlă. Instalația funcționează deja și poate prelucra până la cinci tone de sticlă pe oră. Proiectul este implementat de Asociația Obștească „Reciclare” împreună cu compania de gestionare a deșeurilor „ABS Recycling”.  Utilajul a fost instalat […] Articolul Inovație în Moldova! A fost lansat primul utilaj modern de prelucrare a cioburilor de sticlă apare prima dată în Ecopresa.
9 iunie 2022
16:10
Mai mulți experți de mediu au semnat o declarație adresată președintei, prim-ministrei și ministrei Mediului prin care cer respingerea unui proiect legislativ ce vizează apele râurilor Prut și Nistru. Semnatarii declarației susțin că inițiativa legislativă va avea efect negativ asupra râurilor, iar pierderile economice din punerea în aplicare a lui vor depăși semnificativ beneficiile primite. […] Articolul Experții de mediu se opun construirii cheiurilor temporare pe Nistru și Prut. Au semnat o declarație adresată conducerii statului apare prima dată în Ecopresa.
14:10
Agenția de Mediu va asigura calitatea datelor incluse în Inventarul național al gazelor cu efect de seră (GES), în conformitate cu Cadrul de raportare cu nivel sporit de transparență al Convenției Cadru ONU privind Schimbările Climatice (CONUSC). Cu sprijinul proiectului EU4Climate, finanțat de UE și implementat de PNUD, specialiștii Agenției de Mediu sunt instruiți să utilizeze […] Articolul Cu sprijinul UE și al PNUD, Agenția de Mediu va oferi date fiabile despre emisiile de gaze cu efect de seră apare prima dată în Ecopresa.
11:30
În trei ani, municipiul Soroca va avea o stație de epurare a apelor uzate. Despre aceasta a anunțat ministra mediului, Iuliana Cantaragiu, în cadrul emisiunii „Freedom” de la postul de televiziune TV8. Potrivit ministrei, banii pentru construcție vor fi împrumutați de la Fondul Internațional de Investiții. „Tocmai am votat în Guvern Acordul de împrumut dintre […] Articolul Iuliana Cantaragiu: „În trei ani, municipiul Soroca va avea o stație de epurare” apare prima dată în Ecopresa.
8 iunie 2022
16:00
Uzina metalurgică de la Râbnița a depus cerere pentru a obține o nouă autorizație de mediu. Astfel, urmează să fie efectuat tot procesul birocratic de acordare a autorizației, care implică și un control al inspectorilor de mediu la uzină. Despre aceasta a anunțat ministra mediului, Iuliana Cantaragiu, în cadrul emisiunii „Freedom” de la postul de […] Articolul Uzina metalurgică de la Râbnița a depus cerere pentru a obține o nouă autorizație de mediu apare prima dată în Ecopresa.
12:50
Mihaela Bețivu, elevă la Liceul Teoretic „Nicolae Casso” din Chișcăreni, este cea mai bună comunicatoare #ȘcoalaVerde. Concursul a fost deschis pentru toți comunicatorii din proiectul „Spre o școală mai verde, durabilă și eficientă”, realizat cu sprijinul Guvernului Germaniei. „Am participat cu cinci materiale, un flash mob al curățeniei, o acțiune de plantare, un interviu despre […] Articolul Concursul „Școala mea verde” și-a desemnat câștigătorii apare prima dată în Ecopresa.
10:50
Persoanele care vor incendia intenționat terenurile agricole, pășunile și pădurile vor fi sancționate mai dur. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului a avizat un proiect de modificare a legislației în acest sens. Potrivit președintelui Comisiei, Lilian Carp, care este și unul dintre autorii proiectului, inițiativa legislativă are scopul de a preveni și […] Articolul Sancțiuni mai dure pentru incendierea intenționată a terenurilor agricole, pășunilor și a masivelor forestiere apare prima dată în Ecopresa.
7 iunie 2022
16:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea privind pericolul excepțional de incendiu. Astfel, noul Cod galben este valabil până pe data de 10 iunie.  „Avertizare meteorologică privind pericolul producerii unui fenomen atmosferic periculos. În intervalul de până la 10.06 se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, au anunțat meteorologii. În […] Articolul Meteorologii au prelungit avertizarea privind pericolul excepțional de incendiu apare prima dată în Ecopresa.
16:10
Și-a scos vitele la păscut în pădure și s-a ales cu un proces-verbal. Un bărbat din satul Petreni, raionul Drochia, a fost sancționat de inspectorii de mediu pentru prejudiciul adus mediului în sumă de 1800 de lei. Inspectorii de mediu au depistat acest caz în cadrul unei razii antibraconaj, efectuată în raionul Drochia. Pentru cositul […] Articolul A păscut vitele în pădure și s-a ales cu proces-verbal. Ce prejudiciu a adus mediului apare prima dată în Ecopresa.
16:10
Extragerile ilegale de nisip cuarțos care au fost efectuate timp de un an la zăcământul „Florești” au cauzat prejudiciu de aproape un milion de lei mediului. Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, extragerile se efectuau periodic. În acest răstimp, au fost extrase peste 2300 de m3 de nisip cuarțos. „În baza sesizării, inspectorii de mediu au […] Articolul Extrageri ilegale de nisip la zăcământul din Florești. Prejudiciul cauzat mediului este de aproape un milion de lei apare prima dată în Ecopresa.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.