Cum arată noile abonamente pentru călătoria cu transportul public și de când vor fi puse în vânzare

Publika, 23 iunie 2022 14:30

Noile abonamente pentru călătoria cu transportul public vor putea fi achiziționate începând de sâmbătă. Asta în contextul în care începând din1 iulie intră în vigoare tariful de șase lei pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Publika

Acum 10 minute
14:00
Papa Francisc a deplâns sâmbătă faptul că „atât de mulţi tineri nu au curajul să se căsătorească” şi i-a îndemnat să se grăbească să facă acest pas, relatează duminică agenția germană de presă DPA, citează digi24.ro.
Acum o oră
13:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de Cod Galben de ploi, valabilă pe întreg teritoriul țării. Atenționarea meteo este valabilă pentru, astăzi.
13:10
Imaginile care surprind reîntâlnirea emoționantă dintre o fetiță și mama sa, soldat în armata Ucrainei, au fost distribuite pe rețelele sociale, ți au devenit virale."Milioane de copii ucraineni așteaptă întoarcerea victorioasă a părinților lor din război.
Acum 2 ore
12:40
Preşedintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, sâmbătă, că focarul global de variola maimuţei este o ameninţare pentru sănătate a cărei evoluţie a fost foarte îngrijorătoare, fără a ajunge însă în stadiul de urgenţă sanitară
Acum 4 ore
12:00
Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut sâmbătă liderilor G7 să nu abandoneze Ucraina după mai bine de patru luni de invazie rusă, avertizând asupra oricărei oboseli în sprijinirea Kievului şi anunţând ajutor economic suplimentar, relatează AFP, citează digi24.ro.
12:00
Cu o coafură punk şi cu limba atârnând permanent, Happy Face a fost desemnat cel mai urât câine din lume, în cadrul unei competiţii desfăşurate în Petaluma, California, relatează duminică AFP, citează Agerpres.
11:10
Patru explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, conform The Guardian, citează digi24.ro. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m.
11:00
ANSA anunță retragerea din comerț a ouălor de găină, produse de SRL „Pasărea Argintie”, asta pentru că a fost depistată salmonella enteritidis în fecalele găinilor.
10:40
12 mii de abonamente noi pentru transportul public s-au vândut în prima zi în care au fost repartizat în cele 95 de puncte de vânzare de pe teritoriul municipiului Chișinău.La prima etapă au fost date în tipar circa 129 de mii de abonamente.
10:20
150 de cupluri din Capitală care au împlinit jubileul de 50, 60 și 70 de ani, au primit diplome din partea Primăriei Chișinău. Totodată, cele 150 de cupluri tradiționale, vor primi și câte 1000 de lei.
Acum 24 ore
17:50
Comerţul ambulant va fi permis în cadrul târgurilor și iarmaroacelor pentru o perioadă de maximum 120 de zile consecutive. O dispoziție în acest sens a fost luată la ședința CSE.
17:40
Un bărbat de 48 de ani a fost salvat de pompieri, după ce a căzut într-o fântână, cu adâncimea de 10 metri. Cazul a fost înregistrat dimeneață într-o gospodărie din localitatea Dolna, raionul Strășeni.
17:30
Produsele medicamentoase, precum și echipamentele medicale, recepționate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din ajutoare umanitare destinate refugiaților ucraineni vor fi transmise Uniunii Ucrainenilor din Republica Moldova.
17:20
Termenul de achiziție a energiei electrice de către Energocom, în baza negocierilor directe, va fi prelungit pentru perioada iulie-august. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.
17:10
Comisia pentru Situații Excepționale a dispus să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta”, ce va fi deschis traficului internațional, pe segmentul moldo-român.
16:40
Uniunea europeană de fotbal a decis vineri ca nicio partidă din cupele europene să nu se mai dispute, până la noi ordine, în regiunea transnistreană, teritoriu care se învecinează cu Ucraina, informează AFP, citează digi24.ro.
16:10
Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a căzut în timpul sfințirii noii biserici a credincioșilor Petru și Fevronia de Murom, din Novorossiysk. S-a întâmplat după ce slujitorul bisercii ar fi alunecat.pe podeaua udă.
15:30
Comisia Europeană lansează oficial Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero, invitând membrii comunităţii aviatice să îşi unească forţele în vederea pregătirii pentru apariţia aeronavelor cu emisii zero, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, scrie digi24.ro.
15:10
Cele mai frumoase compoziţii florale au fost premiate în cadrul Festivalului "Paparudă". Acesta s-a desfăşurat la Tohatin, municipiul Chişinău, de Sărbătoarea Sânzâienelor. Participanţii au avut la dispoziţie o oră pentru a crea compoziţiile florale din flori de câmp.
14:30
Prima stație de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic a fost lansată în țara noastră. Prin intermediul acesteia, vor fi monitorizaţi cinci dintre cei mai frecvent întâlniți poluanți emanaţi de automobile în trafic.
14:10
De astăzi noul troleibuz articulat procurat din Italia, cu lungimea de 18 metri, iese pe străzile Capitalei. Capacitatea de îmbarcare este de circa 160 de persoane. Noul troleibuz va circula pe ruta numărul 22.
Ieri
13:40
Antreprenorii moldoveni pot accesa granturi pentru digitalizarea afacerilor. Oferta vine din partea Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi este finanţată din bugetul de stat.
12:10
Securitatea alimentară a țării este sub mare risc în contextul războiului din Ucraina. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, la PRIME TIME de la Prime TV.
12:10
Maia Sandu a fost invitată la PRIME. Vezi ce declarații a făcut președintele țării.
12:10
Fiind invitată la Prime Time de la Prime TV, șeful statului a confirmat că urmează să plece în Ucraina în perioada următoare.
11:40
Parcursul nostru european depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în justiție, de ce se va întâmpla în Procuratură. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, la PRIME TIME de la Prime TV.
11:20
O capră a devenit o adevărată eroină în Ucraina, după ce a declanșat un șir de grenade ce fuseseră amplasate de ruși în jurul unui spital din Zaporojia, iar în deflagrație cel puțin 40 de soldați ai Moscovei au fost răniți, relatează The Guardian, citează digi24.ro.
11:10
Securitatea alimentară a țării este sub mare risc în contextul războiului din Ucraina. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, la PRIME TIME de la Prime TV.
10:10
Tragedie într-o familie din Capitală. Un copil a murit, după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuit din sectorul Buiucani.Băiatul, împreună cu mama acestuia au fost transportați la spital, însă din cauza rănilor grave acesta s-a stins.
24 iunie 2022
19:40
 Președintele Republicii Moldova, de Ziua Internațională a Iei a venit cu un mesaj de felicitare. Maia Sandu a menționat că ia nu este un simplu obiect vestimentar, ci un simbol secular al neamului nostru.
19:30
Conform datelor investigațiilor efectuate în perioada 30 mai– 19 iunie, nu a fost confirmat rezultat pozitiv la Vibrionul holeric (O1, O139) în nicio probă din cele supuse examenului bacteriologic, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
19:10
Întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de Republica Moldova au fost făcute publice astăzi, 24 iunie.
19:00
Întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de Republica Moldova au fost făcute publice astăzi, 24 iunie.
18:30
În rezultatul controlului vamal a unui autoturism care se deplasa pe ruta Germania-Moldova, au fost depistate electrocasnice. Proprietarul nu avea acte de proveniență pentru mărfuri.
18:30
Curtea Supremă a SUA a anulat vineri, 24 iunie, hotărârea istorică Roe vs. Wade, în vigoare din 1973, prin care era recunoscut dreptul constituțional la avort, scrie CNN, preluată de libertatea.ro.
17:30
Preşedintele Maia Sandu vine în această seară la o ediţie specială a emisiunii PRIME TIME pentru a analiza împreună cu Alex Luca decizia istorică a Consiliului European privind oferirea statutului de candidat la aderea la UE pentru țara noastră, dar şi ce urmează să fie făcut la
16:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va beneficia de 9 autospeciale și 10 autoscări de intrevenție la incendii și descarcerare, datorită unui grant oferit de o companie japoneză.
16:30
Un grav accident de circulație a avut loc vineri, 24 iunie, în județul Constanța, România. Din primele informații, șase persoane au ajuns la spital după coliziunea dintre două autoturisme.Două dintre cele șase victime sunt în comă.
16:10
Renumita trupă Little Big şi-a manifestat dezacordul faţă de războiul început de Rusia în Ucraina printr-un videoclip curajos şi extravagant. Artiştii ruşi au lansat piesa ''Generation Cancellation'', însoţită de un clip care sparge tiparele.
15:50
Republica Moldova se află la jumătate de drum spre integrarea în Uniunea Europeană, după ce a primit statutul de candidat. Majoritatea liderilor UE au salutat decizia istorică şi au transmis mesaje de felicitare Moldovei şi Ucrainei.
15:30
Kremlinul spune că decizia şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la UE este o „afacere internă a Europei”.
15:10
Internaționalul moldovean Nichita Moțpan va juca în Israel. Fotbalistul de 20 de ani a fost împrumutat de CSF Bălți la gruparea Hapoel Haifa pentru un sezon, cu opțiunea de prelungire a contractului pentru încă doi ani.
15:00
Parlamentarii bulgari au dat vineri undă verde guvernului pentru aprobarea cadrului de negociere pentru aderarea Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, o mișcare care ar putea permite statului vecin să înceapă discuțiile de aderare cu blocul comunitar, după ce Sofia a blocat întregul
14:50
În acest weekend, 25- 26  iunie, în Capitală vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone, anunță Primăria municipiului Chișinău.Astfel, în sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd.
14:40
Moldova marcheză Ziua Universală a Iei, o adevărată sărbătoare internațională marcată în peste o sută de orașe, din 50 de țări ale lumii.Cu această ocazie, angajații Poliției de Frontieră și-au schimbat pentru o zi uniforma de serviciu.
14:30
Influencerii din China vor trebui să obțină "calificări" dacă vor să vorbească despre subiecte precum drept, medicină sau finanțe în timpul sesiunilor de live-streaming, informează Insider.com, preluată de digi24.
14:20
Ministerul Educației și Cercetării recomandă universităților din țară termene comune de organizare și desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență și de master, pentru anul de studii 2022-2023.
14:10
Ministerul Educației și Cercetării recomandă universităților din țară termene comune de organizare și desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență și de master, pentru anul de studii 2022-2023.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Căpitanul selecționatei Moldovei, Igor Armaș, este unul dintre cei mai buni jucători de echipe naționale în versiunea UEFA.
13:40
Conducătorii autorităților vamale din Republica Moldova și România au semnat Planul comun de acțiuni privind fluidizarea traficului transfrontalier în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.