Rezultatele monitorizării presei în contextul războiului din Ucraina: Telegraph.md nu a promovat mesaje de ură și instigare la discriminare

Telegraph, 23 iunie 2022 14:20

În perioada 24 februarie – 24 aprilie 2022, Promo-LEX a identificat 83 de cazuri de discurs de ură. Dintre acestea, 38% au fost identificate în surse media scrisă și online, iar 31% în aplicațiile mobile. Cele mai afectate grupuri de discursurile de ură au fost cele reprezentate de către ucraineni și politicieni. Potrivit raportului, portalul [...] Articolul Rezultatele monitorizării presei în contextul războiului din Ucraina: Telegraph.md nu a promovat mesaje de ură și instigare la discriminare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 24 ore
16:30
În scopul gestionării crizei de la frontieră și fluidizării traficului de persoane și mărfuri, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta”, ce va fi deschis traficului internațional, pe segmentul moldo-român. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe CSE, prezidată [...] Articolul CSE a dispus să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Ieri
09:20
Polițiștii au fost sesizați aseară, în jurul orei 21:40, despre faptul că un copil a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al capitalei. La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj BPRO, grupa operativă a inspectoratului și un echipaj medical. Copilul, împreună cu mama au fost transportați la [...] Articolul Un copil de 3 ani a decedat după ce a căzut de la înălțime apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
24 iunie 2022
18:00
Australianca Clare Brown, de 26 de ani, a moștenit de la tatăl său o avere uriașă, de 12 milioane de dolari australieni, adică peste 8 milioane de dolari americani, dar trăiește în continuare din ajutor social, pentru că, înainte de a muri, tatăl a pus 2 condiții pentru ca ea să aibă acces la bani. [...] Articolul A moștenit 12 milioane de dolari, dar nu are acces la bani pentru că tatăl ei a pus 2 condiții înainte de a muri apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:50
180 de eutanasieri au fost realizate în Spania în primul an de la intrarea în vigoare a legii în cauză, transmite AFP. „Până astăzi, 180 de eutanasieri au fost efectuate de la intrarea în vigoare a acestei legi (la 25 iunie 2021), 180 de persoane pe care le-am ajutat să moară în demnitate”, a declarat [...] Articolul 180 de eutanasieri au fost realizate în Spania, în primul an de la intrarea în vigoare a legii în domeniu apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:30
Parlamentul german a abrogat vineri o lege datând din perioada nazistă care limita informaţiile despre avort şi condusese la condamnarea mai multor medici ginecologi, informează France Presse. Este vorba despre controversatul paragraf 219a din Codul Penal, adoptat în 1933 la scurt timp după ce Adolf Hitler şi-a arogat puteri depline, care interzicea „publicitatea” pentru întreruperea [...] Articolul Germania a abrogat o lege a avortului care data din perioada nazistă apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță detalii cu privire la depistarea vibrionului holeric pe plaja de la Vadul lui Vodă. Potrivit agenției, nu a fost confirmat vreun rezultat pozitiv la vibrionul holeric în nicio probă din cele supuse examenului bacteriologic. „Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că, anual, în perioada lunilor mai –septembrie, monitorizează [...] Articolul ANSP, despre vibrionul de holeră depistat la Vadul lui Vodă: Nu a fost confirmat rezultat pozitiv apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:00
Procuratura Anticorupție informează că, astăzi, 24 iunie 2022, în cadrul ședinței de judecată privind învinuirea fostului procuror-șef al Oficiului Ciocana municipiul Chișinău, la demersul părții apărării, instanța de judecată din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe rolul căreia se află examinarea dosarului, a decis examinarea în continuare a dosarului penal în ședință închisă. Precizăm că, [...] Articolul Dosarul ex-procurorului șef al Oficiului Ciocana, examinat cu ușile închise apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:50
O manifestaţie de amploare este prevăzută vineri seară la Tbilisi, capitala Georgiei, împotriva guvernului şi pentru aderarea la Uniunea Europeană, după eşecul ţării în a obţine statutul de ţară candidată la UE, relatează AFP, citată de Agerpres. Georgia şi-a depus candidatura la UE împreună cu Ucraina şi Republica Moldova, după ce Rusia şi-a lansat ofensiva [...] Articolul O manifestaţie de amploare urmează să aibă loc la Tbilisi, după eşecul Georgiei de a obţine statutul de ţară candidată apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:40
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță despre modificarea sediului Consulatului General al Republicii Moldova la Milano. Noul sediu este localizat pe adresa Via Lorenteggio 270A, CAP 20152. Modificările propuse rezultă în servicii consulare eficientizate, procese de deservire a cetățenilor îmbunătățite, număr de ghișee majorat, capacitate de absorbție a cererilor de servicii consulare sporită, accesibilitate [...] Articolul FOTO // Cum arată noul sediu al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:20
Reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), instituţia care organizează concursul Eurovision, au anunţat ieri că înţeleg „decepţia” Ucrainei, căreia i-au retras calitatea de gazdă a următoarei ediţii a acestei competiţii muzicale din cauza riscurilor de securitate cauzate de invazia rusă, dar îşi menţin decizia de a organiza evenimentul în altă ţară. După anunţul [...] Articolul Organizatorii Eurovision înțeleg „decepția” Ucrainei, dar își mențin decizia de a organiza concursul în altă țară apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:00
Reprezentanții a 40 de ţări, reuniţi vineri, 24 iunie, într-o conferinţă la Berlin, încearcă să găsească ‘soluţii’ concrete la criza alimentară provocată de războiul din Ucraina, relatează  Agerpres. Cu genericul ‘Să ne unim pentru securitatea alimentară mondială’, conferinţa, la care participă şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, are loc înaintea summitului liderilor G7 [...] Articolul La Berlin reprezentanții a 40 de țări caută soluții pentru criza alimentară apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Procuratura Anticorupție informează că, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au fixat prima ședință de judecată în care este vizat un fost adjunct al Procurorului General suspendat, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale. Ședința de judecată urmează să aibă loc la data de 15 iulie 2022, [...] Articolul Magistrații au stabilit prima ședință de judecată în dosarul ex-Adjunctului Procurorului General suspendat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Influencerii din China vor trebui să obțină „calificări” dacă vor să vorbească despre subiecte precum drept, medicină sau finanțe în timpul sesiunilor de live-streaming, informează Insider.com. Miercuri, Administrația Națională de Radio și Televiziune din China a publicat un nou set de reguli în care cere gazdelor sesiunilor de livestreaming să obțină „calificări relevante” înainte de [...] Articolul Influencerii din China vor trebui să fie „calificați” ca să vorbească despre medicină, educație, drept sau finanțe apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Meteorologii au emis cod galben, fiind prognozat pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Avertizarea este valabilă în perioada 25 iunie – 1 iulie. De asemenea, de astăzi este în vigoare avertizarea hidrologică cod portocaliu emisă în legătură cu scurgerea scăzută în bazinul râului Prut, transmite IPN. Serviciul Hidrometeorologic de Stat precizează că [...] Articolul ATENȚIE // Pericol excepțional de incendiu și scurgere scăzută în râuri apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:30
Generalul Richard Shirreff, fost comandant NATO, avertizează că „nu va fi niciodată pace în Europa”, atât timp cât la conducere va rămâne Vladimir Putin, scrie b1tv.ro. Astfel, ofițerul englez face apel la „reînarmarea masivă” a Marii Britanii și a altor țări occidentale după atacul armatei ruse în Ucraina. Fostul comandant adjunct al NATO din timpul când [...] Articolul Avertismentul unui fost comandant NATO: Nu va fi niciodată pace în Europa cât timp va exista Putin apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Ofițerii Direcției investigații „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat percheziții la domiciliul unui bărbat de 44 de ani, din orașul Mărculești, raionul Florești. Oamenii legii au depistat și ridicat: – o grenadă de model F1; un focos de la grenadă de luptă; 14 cartușe cal.7,62 mm; un cartuș cal. 9 mm; două cartușe [...] Articolul FLOREȘTI // O grenadă, un pistol și mai multe cărtușe fără acte, găsite în casa unui barbat de 44 de ani apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:30
Liderii UE solicită accelerarea procesului de aderare și avansarea integrării treptate a celor șase state din Balcanii de Vest, se arată în concluziile Consiliului European din 23 iunie, scrie caleaeuropeana.ro. În concluziile adoptate după prima zi a summitului de la Bruxelles Consiliul European „reafirmă urgența de a face progrese tangibile în rezolvarea disputelor bilaterale și [...] Articolul Liderii europeni solicită Bruxelles-ului să pregătească accelerarea procesului de aderare la UE a țărilor din Balcanii de Vest apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:10
Benzina se va ieftini cu 17 bani, iar un litru de motorină – cu 6 bani. Astfel, potrivit noilor prețuri afișate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, un litru de benzină va costa cel mult 33, 11 bani, iar un litru de motorină – 32,40 de bani. Astăzi Consiliul de Administrație al Agenției Naționale [...] Articolul ANRE a afișat noile prețuri la carburanți. Benzina și motorina se ieftinesc ușor în weekend apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:50
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a semnat astăzi ordinul cu privire la confirmarea Veronicăi Prisăcaru în funcția de rector al Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM), pentru un mandat de cinci ani. „Sunt onorat că fac parte din absolvenţi și cu emoții deosebite revin de fiecare dată la Alma Mater, accentuând necesitatea [...] Articolul Universitatea Agrară din Moldova are un nou rector apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:40
O schemă de corupție a fost deconspirată de ofițerii CNA și Procuratura anticorupție la Primăria orășelului Codru din municipiul Chișinău. Angajați ai Primăriei, agenți economici și zeci de beneficiari au ajuns în vizorul CNA și al procurorilor, după ce au fost documentați mai multe luni într-un dosar de trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că [...] Articolul Percheziții și rețineri la Primăria orășelului Codru din municipiul Chișinău apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată patru bărbați, care în martie curent au comis un atac tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, pe care l-au lăsat fără geanta cu bani, în sumă totală de peste opt milioane lei. Urmare a investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor INI, [...] Articolul Patru  inculpați trimiși în judecată, după atacul tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, care a fost lăsat fără opt milioane lei apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:00
Ministerul Educației și Cercetării recomandă universităților din țară termene comune de organizare și desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență și de master, pentru anul de studii 2022-2023. Propunerea are ca scop asigurarea bunei desfășurări a sesiunii de admitere 2022 în instituțiile de învățământ superior, în contextul autonomiei [...] Articolul Ministerul Educației recomandă universităților din țară să desfășoare concomitent procesul de admitere apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:40
Poliția capitalei a destructurat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de păstrarea şi realizarea în cantităţi deosebit de mari a substanţelor stupefiante de tip ,,Marijuana’’, produse etnobotanice și analoagele acestora., Gruparea a fost documentată timp de o lună, perioadă în care oamenii legii au stabilit că drogurile urmau să fie realizate prin plasare [...] Articolul Droguri în valoare de 45 000 de lei, ridicate de polițiști  apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
23 iunie 2022
22:10
Consiliul European a acordat statutul de candidat Moldovei și Ucrainei pentru aderarea la UE. Cei 27 de lideri de stat și de guvern ai Uniunii Europene au decis că parcursul celor două state este în Uniunea Europeană. “Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim [...] Articolul Republica Moldova și Ucraina sunt candidate la aderarea la UE apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:50
Premierul albanez Edi Rama a avut cuvinte dure, joi, nu numai la adresa Bulgariei, care blochează aderarea țării sale și a Macedoniei de Nord la UE, dar a taxat întregul bloc european pentru lipsa de reacție, în declarațiile făcute la sosirea la summitul extins al UE cu țările din Balcanii de Vest. Întrebat despre obstacolele [...] Articolul Premierul Albaniei critică UE pentru că nu acordă țării sale statutul de candidat: „Un spectacol înfricoșător de neputință” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:20
Raportul privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021, precum și Raportul auditului financiar al Curții de Conturi asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2021 au fost dezbătute în plenul Legislativului. Potrivit raportului, prezentat de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, în anul 2021, bugetul de stat a fost executat la capitolul veniturilor [...] Articolul Parlamentul a examinat modul de executare a bugetului de stat în 2021 apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:00
Începând cu 25 iunie, în capitală, ies în vânzare abonamentele pentru călătoria cu transportul public. Abonamentele vor fi valabile atât în troleibuzele, cât și în autobuzele din capitală, inclusiv în suburbii, informează Agora.md Abonamentele la transportul public ies în vânzare la cinci zile distanță până la scumpirea biletelor care vor ajunge la șase lei. Municipalitatea [...] Articolul Noile abonamentele la troleibuze și autobuze ies în vânzare în două zile. Care vor fi prețurile apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:40
Oamenii legii au atenționat cetățenii să nu lase fără supraveghere copiii minori, pentru a preveni situațiile de risc. Îndemnul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit conducerii IGP, în perioada de vară crește numărul incidentelor cu implicarea minorilor. „Anul trecut, în [...] Articolul Polițiștii au prezentat mai multe acțiuni de prevenire a incidentelor cu implicarea copiilor în perioada estivală apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:20
A fost votat în prima lectură proiectul de lege cu privire la modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare. Modificările urmăresc facilitarea aplicării Codului Administrativ și eficientizarea activității administrative din cadrul CNPF, ținând cont de specificul domeniului supravegheat. Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, scopul fundamental al [...] Articolul A fost aprobat un proiect de lege care urmărește eliminarea imixtiunii abuzive a instanțelor în activitatea CNPF apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Germania a intrat astăzi în faza a doua a planului de urgență pentru gaze naturale, care aduce şi mai aproape ţara de măsura raţionalizării, după scăderea drastică a livrărilor de gaze ruseşti prin gazoductul Nord Stream. Guvernul german a anunțat oficial că a activat cea de-a doua etapă a planului de urgență. Odată cu activarea [...] Articolul Germania a trecut la „nivelul de alarmă” al planului de urgenţă pentru gazele naturale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:40
În Republica Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB). Plenul Parlamentului a ratificat Acordul de grant cu CEB pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”, în valoare de 49 000 de euro. Noul proiect [...] Articolul În Republica Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:30
Parlamentul a aprobat în lectură finală modificări la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional prin intermediul Mecanismului de finanțare extinsă (EFF) și la Legea privind atragerea împrumutului de stat extern prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF). Modificările au fost necesare, deoarece FMI a decis majorarea asistenței pentru țara [...] Articolul Parlamentul a modificat două legi care vizează împrumuturile de la FMI apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:30
Obligativitatea prezentării certificatului de înmatriculare ar putea fi anulată, iar inspectorii de patrulare vor putea verifica acest lucru în baza sistemului online. Totodată, polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) va putea fi procurată online. Deputații au modificat, în prima lectură, Legea cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse [...] Articolul Votat în prima lectură: Obligativitatea prezentării certificatului de înmatriculare ar putea fi anulată, iar RCA va putea fi procurată online apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:00
Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat joi că Ankara investighează afirmațiile potrivit cărora cerealele ucrainene au fost furate de Rusia și că nu va permite ca acele grâne să fie aduse în Turcia, potrivit Reuters. „Luăm în serios fiecare afirmație și le investigăm cu seriozitate. De fiecare dată, notificăm în special partea ucraineană [...] Articolul Turcia investighează dacă Rusia a furat cereale din Ucraina apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare. Este vorba de Cod galben de vânt. Alerta este valabilă pe parcursul zilei de joi, 23 iunie, în intervalul 12:00 – 20:00. În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. În dimineața zilei de joi, 23 iunie, un [...] Articolul ALERTĂ // Cod galben de vânt pe întreg teritoriul țării apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Un pașaport sudanez și un permis de conducere moldovenesc, cu premise de falsificare, au fost depistate la frontiera de stat a R. Moldova. Incidentele au fost consemnate la data de 22 iunie a.c., la Aeroport Internațional Chișinău și în punctul de trecere Costești. Pe direcția ieșire din țară în Aeroport, la cursa Chișinău- Thessaloniki, pentru [...] Articolul Un moldovean și un ucrainean, cercetați pentru uz de fals în acte apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:20
În perioada 24 februarie – 24 aprilie 2022, Promo-LEX a identificat 83 de cazuri de discurs de ură. Dintre acestea, 38% au fost identificate în surse media scrisă și online, iar 31% în aplicațiile mobile. Cele mai afectate grupuri de discursurile de ură au fost cele reprezentate de către ucraineni și politicieni. Potrivit raportului, portalul [...] Articolul Rezultatele monitorizării presei în contextul războiului din Ucraina: Telegraph.md nu a promovat mesaje de ură și instigare la discriminare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
Personalul medical care l-a îngrijit pe fostul fotbalist Diego Maradona, decedat în 2020, va fi judecat pentru neglijență criminală, informează BBC. Un judecător a dispus deschiderea procesului după ce o echipă medicală a descoperit că tratamentul fostei legende a Argentinei a fost plin de „deficiențe și neregularități”. Maradona a murit în noiembrie 2020 după ce [...] Articolul Doctorii lui Maradona vor fi judecați pentru neglijență criminală și riscă până la 25 de ani de închisoare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:50
Comunitatea cetățenilor Repuicii Moldova din Austria a participat activ duminică, 19 iunie, la acțiunea organizată de Vienna goes Europe și sprijinită de MoldWien, organizația comunității basarabene din Austria.  Acțiunea a avut ca scop să consolideze sprijinul țărilor precum: Republica Moldova, Georgia și Ucraina în obținerea statutului de stat candidat, pentru a adera la Uniunea Europeană. [...] Articolul Marș de susținere a Republicii Moldova în obținerea statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, organizat la Viena apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:40
Partidul Comuniștilor salută crearea Mișcării civice „O viață nouă” de către participanții la protestul din 19 iunie și este gata să se alăturea manifestațiilor ulterioare de protest. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă, publicat pe site-ul formațiunii, informează tv6.md Despre asta anunță reprezentanții PCRM într-un comunicat de presă, plasat pe pagina oficială a [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Comuniștii se alătură Mișcării civice „O viață nouă” și sunt gata să participe la protestele antiguvernamentale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:40
La Criuleni va fi creat un sistem modern de gestionare a sub-produselor de origine animală (hoituri), care nu sunt destinate consumului uman. Deputații au votat, în prima lectură, un PROIECT de lege cu privire la alocarea unui lot de teren pe care urmează să fie amplasată unitatea. Lotul pe care va fi construită stația are [...] Articolul La Criuleni va fi construită o unitate de procesare a hoiturilor apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:30
Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit prin România cu rulota alături de echipa ei în cadrul unor sesiuni de songwriting în locurile cele mai frumoase din țară, cu destinația finală, chiar acasă, la Izvoare, în Republica Moldova. Materialul s-a lansat online, pe magazinele [...] Articolul Irina Rimes lansează noul album „Acasă”, o călătorie de redescoperire a sinelui apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:30
Începând cu data de 24 iunie curent, starea de urgență pe teritoriul Republicii Moldova se prelungește pentru încă 45 de zile. Decizia a fost aprobată, astăzi, cu votul majorității deputaților, la solicitarea Executivului. În plenul Parlamentului, prim-ministra Natalia Gavrilița a vorbit despre păstrarea pericolului la adresa securității regionale și naționale, evidențiind, totodată, importanța oferirii Guvernului [...] Articolul Începând cu data de 24 iunie curent, starea de urgență pe teritoriul Republicii Moldova se prelungește pentru încă 45 de zile apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:10
Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat încrezător că Republica Moldova și Ucraina vor primi statutul de candidat de aderare la Uniunea Europeană. Declarațiile în acest sens au fost făcute pentru presă, transmite IPN „Este un moment decisiv pentru Uniunea Europeană. De asemenea, este o alegere geopolitică pe care o vom face astăzi. Și sunt [...] Articolul Președintele Consiliului European, încrezător că Moldova și Ucraina vor primi statutul de candidat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:50
Viena a revenit pe primul loc în clasamentul celor mai bune orașe pentru locuit din lume, la fel ca și în 2018 și 2019, potrivit unui clasament publicat astăzi și elaborat în baza indicelui realizat de Economist Intelligence Unit. Capitala austriacă se situează pentru a treia oară în fruntea acestui indice realizat de Economist Intelligence [...] Articolul STUDIU // Viena este cel mai bun oraș pentru locuit din lume apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:40
Solistul trupei „Laskovîi Mai” (n.r. Gingașul mai) Iuri Șatunov a murit, potrivit RBC, care îl citează directorul său, Arkadi Kudriașov. Iuri Șatunov avea 48 de ani. Cauza decesului, potrivit canalului Zvezda, a fost un atac de cord masiv. „În seara asta, în ambulanță, inima lui Iura s-a oprit”, a spus directorul lui Șatunov, Arkadi Kudriașov, [...] Articolul A decedat Iuri Șatunov. Interpretul rus avea 48 de ani apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:30
La începutul lunii iunie curent, Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne anunța despre desfășurarea concursului privind selectarea beneficiarilor finali de grâu alimentar din rezervele de stat în cantitate de 1300 tone, din roada anului 2018 în vederea împrospătării cu decalaj în timp, iar prioritate a fost acordată producătorilor de pâine, prețul de vânzare [...] Articolul Producătorii de pâine nu s-au grăbit să cumpere grâu alimentar din rezerva de stat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 23 iunie 2022 Articolul LIVE // Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 23 iunie 2022 apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:10
PSRM organizează o acțiune de protest pentru a cere demisia guvernării pe care o acuză de înrăutățirea calității vieții cetățenilor. Articolul LIVE // Socialiștii protestează în fața Parlamentului apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:00
IMSP Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile a devenit, pentru al doilea an la rând, Laureat în domeniul calității, fiind premiat și cu titlul „Zeița Calității”, scrie jurnal.md Premiul a fost oferit pentru pentru implementarea standardelor în domeniul managementului calității. Decernarea a avut loc în cadrul celui mai important eveniment al businessului autohton – „Gala Businessului [...] Articolul Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile a devenit, pentru al doilea an la rând, Laureat în domeniul calității apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.