Ploi de scurtă durată cu descărcări electrice în toată țara. Câte grade vor indica termometrele

UNIMEDIA, 28 mai 2022 09:20

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează, în a doua parte a zilei de astăzi și seara, ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat, averse puternice cu grindină. Noaptea mercurul în termometre va coborî la +10 grade Celsius.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
22:10
S-a stins din viață judecătorul Igor Batalai. Anunțul a fost făcut de avocatul Serghei Mocanu pe o rețea de socializare.
22:00
În perioada 06 – 17 iunie 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit opt încălcări, a inițiat patru proceduri de control și a aplicat amenzi în mărime de 10250 lei. Astfel, cu câte o amendă s-au ales un fost funcționar public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un primar din raionul Anenii Noi și un consilier din raionul Rîșcani. Aceștea nu au respectat rigorile legale ale legislației ANI.
21:40
În perioada 20 – 26 iunie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 684,0 milioane de lei, mai mult cu 20,5 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 541 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 86 747 de traversări, inforemează Seviciul Vamal. 
Acum 4 ore
21:20
O tornadă a ucis cel puţin o persoană şi a rănit alte 10 în oraşul de coastă Zierikzee din sud-vestul Olandei au anunţat serviciile de urgenţă. Fenomenul extrem a smuls acoperișurile mai multor case, a distrus fațada altei locuințe și a doborât mai mulți copaci. Imaginile surprinse în timpul tornadei arată resturi ridicate de coloana de aer, informează Digi24.ro.  
21:00
Fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu un îndemn către actuala guvernare să nu se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei. „Nu vă faceți de cap, pentru că aceasta nu ține de ambiția personală sau de ideologia PAS, aceasta ține de viața cetățenilor”, a declarat Igor Dodon.
20:20
Bălțenii vor plăti mai mult pentru o pâine. De astăzi franzela coaptă la combinatul de panificație din oraș costă cu un leu mai mult. Oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunare 6 lei și 50 de bani, în loc de 5 lei și 50 bani. Cei mai indignați sunt pensionare, care și până la scumpire abia de-și permiteau câte o pâine pentru mai multe mese, informează tvn.md. 
19:40
Un grup de senatori democrați îndeamnă Comisia Federală pentru Comerț să investigheze Apple și Google cu privire la colectarea lor de informații despre utilizatorii de telefonie mobilă, informează Digi24.ro. 
Acum 6 ore
19:20
Un tânăr în vârstă de 20 de ani a ucis o femeie, iar cadavrul l-a aruncat într-o grămadă de deșeuri animaliere. Cadavrul a fost descoperit de fiul femeii, acesta a alertat poliția.
19:00
Ministerul Educației și Cercetării anunță despre „începerea celui mai important proces de modernizare a universităților și a sistemului de cercetare din Republica Moldova din ultimii ani”. Procesul de modernizare va include reorganizarea prin absorbție a mai multor instituții de învățământ superior.
18:20
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că un posibil atac din partea Transnistriei în regiunea Odesa va fi o greșeală globală, scrie presa din Ucraina. Potrivit sursei, Zelenski a spus că un eventual atac al trupelor rusești va fi ca o palmă, la care Ucraina va răspunde cu o lovitură. Declarațiile au fost făcute astăzi la o conferință de presă comună cu președinta Maia Sandu.
18:10
Interdicția de export pentru grâu şi făină impusă pe 1 martie 2022 a fost ridicată. Comisia pentru Situații Excepționale a dispus abrogarea acesteia.
17:50
Un centru comercial din orașul Kremenciug, Ucraina, a fost lovit de o rachetă rusească. Potrivit informațiilor preliminare furnizate de autoritățile locale, sunt victime, scrie presa din Ucraina.
17:40
„Rezultatele pre-vettingului vor fi un test al actualei guvernări vizavi de dorința acestora reală de a reforma sistemul judecătoresc prin modul de implementare. Atât timp cât vor apărea anumite dubii... Pe parcursul timpului, politicul mereu a vrut să influențeze sistemul judecătoresc, este un fapt, și nu putem spune că această guvernare vrea o reformă veritabilă. O reformă veritabilă se vede după implementarea acesteia, după rezultate. Și noi vom judeca după ele”. Declarația a fost făcută de judecătoarea Livia Mitrofan, în cadrul dezbaterii „Reforma justiției din RM la etapa acordării statutului de candidat pentru aderare la UE”.
Acum 8 ore
17:10
O tânără, în vârstă de 27 de ani, a scăpat cu viață după ce a căzut în gol de la etajul 4 al unui bloc de locuit. Incidentul s-a produs ieri, în centrul orașului.
16:50
În cadrul controlului bagajelor pasagerilor de la ruta Chişinău - Varşovia, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul unui bărbat în vârstă de 29 de ani, mijloace financiare – 19.460 dolari americani, acestea au fost transmise după competență funcționarilor vamali, deoarece nu au fost declarați.
16:30
Oamenii legii au venit cu detalii după incidentul din trafic care a avut loc pe 25 iunie. Potrivit polițiștilor, șoferul a blocat accesul altor mașini și era de negăsit. Ulterior, au solicitat intervenția evacuatorului, iar după întocmirea tuturor actelor, șoferul s-a apropiat de polițiști și a refuzat ridicarea mașinii, dar și achitarea taxei pentru serviciile evacuatorului. Astfel, „polițiștii au aplicat mijloacele speciale”.
16:30
„Guvernul, depunând cerere de chemare în judecată împotriva municipalității pentru a anula tarifele la transport, a acționat vădit politic, cu scopul de a bloca Chișinăul și de a crea probleme financiare în dezvoltarea urbei, atentând grav la autonomia locală”. Este reacția viceprimarului Fadei Nagacevschi, după ce decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță.
16:10
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Volodimir Zelenski astăzi la Kiev. Primele imagini cu cei doi au fost publicate pe pagina de Telegram a președintelui ucrainean.
15:50
Fostul șef de stat, Igor Dodon, spune că „procurorii au luat decizia de a merge pe dosarul Energocom pentru că nu le reușește pe celelalte capete de acuzare pentru că nu au probe și au decis să preseze și să meargă mai activ pe acest dosar”. Reacția vine după ce a fost pus sub învinuire în dosarul Energocom.
Acum 12 ore
15:30
Ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat (art.46, art.328 alin.(3) din Codul penal), în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.
15:20
Federația Tinerilor Basarabeni a anunțat că, începând cu data de 7 iulie, va avea loc ce-a de a XI ediție a Târgului Universităților din România. Evenimentul va fi deschis pentru prima dată joi, 7 iulie, și se va încheia pe 10 iulie.
15:20
Partidul „Șor” insistă pe ideea construcției în Republica Moldova a centralelor nucleare modulare mici, tehnologie care ar permite producerea energiei energetice ieftine. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, într-o postare pe Facebook și vine în contextul în care SUA au anunțat că vor finanța cu 14 milioane de dolari studiile de proiectare și inginerie pentru construcția unei asemenea centrale în România. Ilan Șor a declarat că va propune, la următoare ședință a Parlamentului, un proiect de lege care prevede constituirea unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea construcției centralelor nucleare modulare mici pe teritoriul Republicii Moldova.
15:10
Autoritățile din Spania au extrădat în Moldova membrul unui grup al organizației internaționale „Borman” pentru continuarea investigării circulației ilegale a peste 10 kg de hașiș, în perioada anilor 2016-2017. Anterior anunțării lui în căutare, ofițerii de investigație ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au stabilit că bărbatul cu vârsta de 46 de ani ar fi facilitat cumpărarea din Spania a peste 10 kg de hașiș. Drogurile tranzitau Moldova pentru vânzarea ulterioară în Rusia, la un preț estimat la 400.000 lei pe piața neagră.
15:10
Meteorologii anunță cod galben de caniculă. Astfel, în intervalul 28 iunie - 30 iunie, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.
15:00
Leonardo Del Vecchio, fondatorul producătorului de ochelari Luxottica şi totodată posesorul celei de-a doua averi ca importanţă din Italia, a murit la Milano la vârsta de 87 de ani, a anunţat o sursă din mediul industrial, confirmând informaţii apărute în presa italiană, relatează digi24.ro.
15:00
Arcașul Dan Olaru a ocupat locul 4 la etapa a 3-a a Cupei Mondiale, care s-a desfășurat la Paris. În meciul pentru medalia de bronz, el a fost învins de sud-coreeanul Hyek Oh Jin.
14:30
43 de absolvenți au obținut 10 la examenul național de Bacalaureat, conform rezultatelor preliminare ale sesiunii de bază 2022. Potrivit Ministerul Educației, cifra eminenților a crescut aproape de 3 ori, față de anul trecut, când doar 16 absolvenți au luat note maxime la toate examenele de Bacalaureat.
14:10
Mai mulți locuitori ai capitalei vor rămâne, mâine, fără apă la robinete. Apă-Canal Chişinău anunță sistări, în legătură cu efectuarea unor lucrări planificate. Care sunt adresele vezi mai jos.
14:10
„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie, privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”. Reacția aparține Ministerului de Externe al României și vine după ce vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat că se dorește „crearea unei noi Românii Mari, ca să se grăbească aderarea Republicii Moldova”, la Uniunea Europeană. Medvedev a mai menționat că politicienii români „demult joacă hore în jurul Moldovei, iar dacă vor decide să o anexeze, să nu uite ca în Transnistria locuiesc 220 mii de cetățeni ai Rusiei”.
13:30
Au apărut primele imagini cu președinta, Maia Sandu, aflată la Kiev. Aceasta este însoțită de vicepremierul Andrei Spînu, consilierul prezidențial Dorin Recean și Ruslan Bolbocean, secretar de stat de la MAEIE.
13:30
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a venit cu clarificări, după ce vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a declarat că se dorește „crearea unei noi Românii Mari ca să se grăbească aderarea Republicii Moldova”. Instituția susține că sunt „promovate subiecte inexistente și paralele false”. Totodată, într-un comunicat de presă se menționează că „România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova, devenind în prezent principalul partener comercial al țării noastre”.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți pentru mâine, 27 iunie. Astfel, șoferii vor achita pentru litrul de benzină cu opt bani mai puțin, iar pentru cel la motorină - 4 bani mai mult.
12:20
Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a rămas temporar fără mașină, după ce a fost oprit de ofițeri, în această dimineață, în timp ce se deplasa haotic prin Chișinău. Totul s-a întâmplat în jurul orei 04:30, pe strada Ismail din capitală.
12:00
Primarul capitalei, Ion Ceban, acuză guvernarea PAS de „un atac fără precedent”, după ce decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță. „Ei își doresc ca transportul public să staționeze, ca lucrătorii să nu poată primi salariu, pentru că asta e politica pe care o fac la nivel de țară”, a spus Ceban.
12:00
Un bărbat a decedat, după ce s-ar fi aruncat în gol de pe viaductul din sectorul Botanica. Tragedia a avut loc ieri, 26 iunie, în jurul orelor 01:16.
11:50
Cadavrele a 22 de tineri, unii dintre ei având doar 13 ani, au fost găsite într-un club din orașul sud-african East London, potrivit unui nou bilanț anunțat de autorități. Decesele au avut loc în condiții misterioase, care în prezent sunt investigate, scrie digi24.ro.
11:40
Ofițerul Fulger, Daniel Punga, a cucerit podiumul campionatului mondial „Wpc/awpc powerlifting”, clasându-se pe locul 2. Competiția s-a desfășurat în perioada 21-26 iunie, în orașul Budapesta din Ungaria, la care au participat sportivi din întreaga lume.
11:20
Șefa statului, Maia Sandu, merge astăzi într-o vizită de lucru la Kiev. Pe parcursul zilei, șefa statului va vizita localitățile Borodeanka, Bucea și Irpen, și va avea o întrevedere cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
11:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu direcțiile specializate din cadrul Poliției, au anihilat activitatea unui grup infracțional care vindea în Chișinău droguri sintetice, cu valoarea pe piața neagră de circa 350.000 lei. Cei doi sunt un bărbat de 36 de ani și concubina acestuia de 20 de ani. Aceștia vindeau în capitală droguri sintetice de tip PVP (denumite „sare”), prin intermediul unui magazin cu activitate pe internet.
10:50
Consumatorii care au facturi restante la gaz riscă să fie debranșați, din 1 august. Decizia CSE ce interzicea debranșarea expiră, anunță șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.
10:40
Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de peste 268 de milioane de lei în baza delegațiilor procurorilor, în această săptămână. Este vorba despre indisponibilizarea mai multor bunuri de proveniență dubioasă în dosarul Laundromat, în sumă de 268 de milioane de lei, dar și executarea unei delegații venite de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în valoare de 120 de mii de lei.
Acum 24 ore
10:30
Reglări de conturi între două grupări, pe un traseu din țară. Polițiștii din Basarabeasca au fost anunțați astăzi, în jurul orei 17:40 că în secția internare a fost preluat un bărbat cu o plagă în regiunea pieptului. Acesta este din Chișinău și a comunicat inițial că rana a obținut-o în urma unei căderi pe o rangă metalică.
10:20
Decizia Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a decis majorarea tarifului la călătoriile cu transportul public, a fost contestată în instanță. Despre asta a anunțat Ilie Ceban, viceprimarul de Chișinău, în cadrul ședinței Primăriei. „Au de suferit ambele parcuri”, a precizat acesta.
10:10
Primarul general, Ion Ceban, a convocat pentru ziua de astăzi, 27 iunie 2022, ora 10:00, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi sunt 6 subiecte, printre care și raportul cu privire la întreținerea drumurilor publice.
10:00
Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, care a încercat să transporte spre România peste 150.000 țigări, cumpărate de acesta la stațiile de alimentare cu combustibil, cu circa 300.000 lei, a fost condamnat la închisoare pentru 3 ani, cu suspendarea executării acesteia, confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250.000 lei.
09:30
Fostul șef de stat Igor Dodon afirmă că Republica Moldova va suferi „consecințe tragice” dacă va adera la Uniunea Europeană. „Din cauza unei politici rusofobe promovate de comun cu Occidentul, noi vom pierde nu doar relațiile economice avantajoase cu partenerii din Est, dar am putea rămâne și fără o parte din teritoriile noastre și drept urmare Moldova ar putea dispărea ca stat independent”, a declarat Dodon. 
09:20
Dubloul Daniela Cociu – Maria Olărașu a cucerit medalia de aur pe distanța 200 metri la Campionatul European Under 23 de canoe de la Belgrad. Ele au înregistrat rezultatul 43.763. La 500 metri au obținut medalia de argint, cu rezultatul 1:56.975, fiind întrecute de reprezentantele Poloniei (1:55.925).
08:50
Canada a trimis duminică două nave de război în Marea Baltică şi în Atlanticul de Nord şi care s-au alăturat celor două fregate aflate deja în regiune pentru a întări flancul estic al NATO ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei, informează Digi24.ro. 
08:20
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 52 140 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 27 092 traversări persoane, informează Poliția de Frontieră. 
07:50
Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 27 iunie, pentru euro un curs valutar de 20 lei și 25 bani, iar un dolar costă 19, 21 lei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.