În sectoarele capitalei vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone

Provincial, 27 mai 2022 17:00

Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul 28 – 29 mai 2022, în sectoarele capitalei vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone. În sectorul Centru vor fi organizate iarmaroace cu fructe și legume ale producătorilor locali, pe următoarele adrese: str. V. Alecsandri, 8, colț cu strada Lacului, str. Ismail, 94, colț cu bd. D. […] Post-ul În sectoarele capitalei vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 24 ore
09:40
Membrii echipei de recepție a lucrărilor executate în cadrul proiectului “Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în mun. Ungheni” s-au întrunit, la 24 iunie 2022, într-o ședință de evaluare a lucrărilor executate. La șantierul de contrucție au fost prezenți echipa de implementare a ADR Centru, reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei […] Post-ul La Ungheni – finalizate lucrările de construcție a rețelei de apeduct și canalizare apare prima dată în Provincial.
09:10
Prima stație de monitorizare a calității aerului în regim online din Republica Moldova a fost lansată ieri, 24 iunie, la Chișinău. Stația va înregistra poluarea preponderent influențată de emisiile provenite de la traficul auto, cu software-ul, analizoarele de gaze și consumabilele inclus, informează PROVINCIAL. Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a declarat că la nivel național, conform […] Post-ul Prima stație de monitorizare a calității aerului în regim online din R. Moldova – lansată la Chișinău! apare prima dată în Provincial.
08:40
  Pe 22 iunie 2022, după Ziua Mondială a Refugiaților, a fost lansat filmul documentar dedicat crizei refugiaților ucraineni din Republica Moldova. Din luna februarie și până în prezent, peste jumătate de milion de refugiați ucraineni au tranzitat teritoriul țării noastre, iar peste 80 de mii se află în prezent aici, jumătate dintre ei fiind […] Post-ul Filmul documentar dedicat crizei refugiaților ucraineni din Republica Moldova – lansat! apare prima dată în Provincial.
08:00
Menirea fiecărui om pe pământ este să îi ajute pe cei din jur, afirmă Petru Ciobanu, care, pe lângă faptul că este preot de zece ani, încearcă să descopere în agricultură noi posibilități de a ajuta comunitatea. Astăzi, Petru Ciobanu face parte din prima promoție de absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere de la […] Post-ul Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:00
La data de 24 iunie 2022, în raionul Cahul au fost desfășurate mai multe acțiuni de informare privind promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în sectorul public, precum și asigurarea implementării Legii integrității și a Standardelor naționale de control în sectorul public. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Național Anticorupție, informează PROVINCIAL. Astfel, a avut loc […] Post-ul În raionul Cahul au avut loc mai multe Campanii de informare, organizate de către CNA apare prima dată în Provincial.
16:30
Consiliul raional Dondușeni, continuă lucrările de construcție și reparație a drumurilor din raion, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, la moment sunt efectuate lucrări pe drumul local L-65 din or. Dondușeni. Dina Roșca Post-ul (FOTO) La Dondușeni – continuă lucrările de construcție și reparație a drumurilor din raion apare prima dată în Provincial.
16:20
Pe parcursul zilei de 21 iunie, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut două întrevederi cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE). Delegația CALRE se află la Chișinău pentru a afla care sunt rezultatele implementării angajamentelor asumate acum mai bine de un an de către statul nostru, prin semnarea Foii […] Post-ul Restanțele Republicii Moldova în domeniul democrației locale au fost abordate de Consiliul Europei, CALM, Guvern și Parlament! apare prima dată în Provincial.
16:10
Recent, în satul Copceac la fermierul Valerii Belotcaci, directorul SRL “Focaro Agro”, a avut loc un seminar cu prezentarea loturilor demonstrative semănate cu soiuri autohtone, europene și ucrainești de orz și grâu de toamnă, în condițiile anului agricol 2021-2022, informează PROVINCIAL. “Soiurile autohtone au fost furnizate de către Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp […] Post-ul (FOTO) În satul Copceac a avut loc un seminar cu prezentarea loturilor demonstrative semănate cu soiuri autohtone și străine de grău și orz apare prima dată în Provincial.
15:40
Astăzi, 24 iunie, a avut loc ședința Comisiei raionale cu privire la serviciul social “Suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate” care a fost prezidată  de  Vasile Secrieru, președinte al raionului Rîșcani, informează PROVINCIAL. În cadrul ședinței, au fost examinate 7 cereri privind acordarea suportului monetar în cadrul serviciului social “Suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate”. “Serviciul are […] Post-ul La Rîșcani a avut loc ședința Comisiei raionale cu privire la serviciul social “Suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate” apare prima dată în Provincial.
15:10
Campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!” a fost lansată la Ungheni, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, principalii factori de decizie, primarii, consilierii raionali, directorii de școli și grădinițe, lucrătorii medicali și sociali s-au întrunit pentru a agrea elaborarea unui plan local, specific localităților din municipiul Ungheni, pentru a spori […] Post-ul Campania „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!” a fost lansată la Ungheni! apare prima dată în Provincial.
14:40
Astăzi, s-a desfășurat cu succes, cea de-a I-a ediție a Festivalului-concurs raional al IEI, sub patronatul Președintelui raionului Grigore Corcodel, informează PROVINCIAL. „Prin acesta, autoritatea publică și-a propus să contribuie la descoperirea meșterilor populari și promovarea frumosului articol vestimentar național,” spun autoritățile. Precizăm că în cadrul concursului, participanții au prezentat iile, vorbind despre proviniența, tehnica […] Post-ul (FOTO) La Sîngerei s-a desfășurat prima ediție a Festivalului-concurs raional al IEI apare prima dată în Provincial.
14:20
Orașul Taraclia se dezvoltă cu pași rapizi și capătă un aspect din ce în ce mai frumos. Pe 11 străzi din localitate a fost aplicat marcaj rutier de calitate și de durată. De asemenea, în premieră, au fost amenajate treceri de pietoni în preajma grădinițelor, școlilor, Centrului medicilor de familie, teatru și alte obiective de […] Post-ul (FOTO) Marcaj rutier și treceri de pietoni au fost amenajate, în premieră, pe mai multe străzi din Taraclia! apare prima dată în Provincial.
14:10
La 23 iunie curent, Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a efectuat o vizită de lucru la cantonul numărul 9, ocolul silvic Bravicea, din cadrul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Călărași, informează PROVINCIAL. Astfel, la eveniment, au participat mai mulți pădurari din cadrul întreprinderii și au fost abordate diverse probleme ce țin de domeniul forestier. La moment, […] Post-ul Ministra Mediului – vizită de lucru la ocolul silvic Bravicea! Ce a făcut apare prima dată în Provincial.
13:40
La decizia autorităților din Strășeni, au fost convocați în ședință reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Infrastructurii  și Dezvoltării Regionale, ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor, Agenției ”Apele Moldovei”, ”Gările Auto”, Consiliului raional Strășeni, societății civile, antreprenorului , ce execută lucrările de reparație capitală a traseului național R1, informează PROVINCIAL. „Subiectul discuției ține de situația în […] Post-ul Autoritățile din Strășeni alertează: Starea râului Bâc face imposibilă finalizarea lucrărilor de organizare a circulației pe partea de intrare în oraș din direcția Chișinăului apare prima dată în Provincial.
13:30
Cu prilejul Zilei profesionale a Funcționarului public, care este sărbătorită anual la data de 23 iunie, Consiliul Raional Leova în colaborare cu Asociația  Sindicală Leova a lucrătorilor din Administrația publică Locală, au organizat o ceremonie festivă în incinta Palatului de Cultură ,,Petre și Ion Aldea – Teodorovici” din orașul Leova, informează PROVINCIAL. La sărbătoare au […] Post-ul (FOTO) Ziua Profesională a Funcționarului Public – marcată în raionul Leova apare prima dată în Provincial.
13:10
Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul 25- 26  iunie 2022, în capitală vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone. Astfel, în sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc Târgul EcoLocal, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, producătorii locali cu produse alimentare și […] Post-ul Târguri cu produse autohtone vor fi organizate în mai multe sectoare a capitalei! apare prima dată în Provincial.
12:40
Azi, 24 iunie, de Ziua Internaţională a Iei, la Centrul de Poştă Hânceşti, într-un cadru festiv, s-a desfăşurat un eveniment istoric. Îmbrăcate în ii, angajatele CP Hânceşti împreună cu directoarea Raisa Scai şi factorii poştali din teritoriu, alături de oaspeţi precum preşedintele raionului Iurie Levinschi şi specialistul principal al Centrului raional de Cultură Conacul Manuc […] Post-ul La Centrul de Poştă Hânceşti, s-a desfăşurat un eveniment istoric – lansarea mărcii poştale „Conacul Manuc bei” apare prima dată în Provincial.
12:10
La data de 23 iunie este sărbătorită Ziua Funcționarului Public. Cu acest prilej, Consiliul raional Florești în comun cu Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport a organizat un eveniment festiv, la care au participat conducerea raionului și funcționarii publici, angajați ai autorităților publice locale de nivelul unu și doi și ai serviciilor desconcentrate din raion, […] Post-ul Ziua funcționarului public – marcată la Florești! apare prima dată în Provincial.
12:10
O schemă de corupție a fost deconspirată de ofițerii CNA și Procuratura anticorupție la Primăria orășelului Codru din municipiul Chișinău. Angajați ai Primăriei, agenți economici și zeci de beneficiari au ajuns în vizorul CNA și al procurorilor, după ce au fost documentați mai multe luni într-un dosar de trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că […] Post-ul Schemă de corupție la Primăria Codru: 35 de percheziții, șapte persoane reținute apare prima dată în Provincial.
11:50
La Ialoveni a avut loc o ședință cu participarea reprezentanților ADR Centru, Primăriei Ialoveni și Solidarity Fund PL in Moldova, autorități implicate în realizarea proiectului „Crearea unei zone de agrement pentru sporirea calității vieții locuitorilor din or. Ialoveni”. Acest proiect face parte din lista celor 46 de proiecte de dezvoltare regională, incluse în Documentul unic […] Post-ul La Ialoveni a avut loc o ședință cu participarea reprezentanților ADR Centru, Primăriei Ialoveni și Solidarity Fund PL in Moldova! Despre ce s-a discutat apare prima dată în Provincial.
11:20
Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână de canalizare. Cazul a fost înregistrat pe 23 iunie pe strada Albișoara 74/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:36. Potrivit primelor informații bărbatul, muncitor al unei întreprinderi s-a coborât în gura de canalizare […] Post-ul Bărbat – salvat de pompieri dintr-o fântână de canalizare! Cazul a avut loc în municipiul Chișinău apare prima dată în Provincial.
11:10
Cu prilejul Zilei profesionale a Funcționarului public, care este sărbătorită anual la data de 23 iunie, Consiliul Raional Leova în colaborare cu Asociația  Sindicală Leova a lucrătorilor din Administrația publică Locală, au organizat o ceremonie festivă în incinta Palatului de Cultură ,,Petre și Ion Aldea – Teodorovici” din orașul Leova, informează PROVINCIAL. La sărbătoare au […] Post-ul (FOTO) În raionul Leova – organizat o ceremonie festivă cu prilejul Zilei profesionale a Funcționarului public apare prima dată în Provincial.
10:30
Lucrările de construcție a Complexului multifuncțional sportiv din Strășeni, Etapa I, ce include terenul de fotbal 60×45, îngrădirea, pereții de sprijin, rețeaua de drenaj și accesul auto pe segmentul terenului amenajat sunt în proces, informează PROVINCIAL. Acestea se execută în baza Contractului de antrepriză semnat între Primăria Municipiului Strășeni și Compania ”5AQ INVEST”SRL, conform proiectului […] Post-ul (FOTO) Monitorizarea lucrărilor de edificare a Complexului multifuncțional sportiv din Strășeni apare prima dată în Provincial.
10:20
Inspectorii de mediu din Drochia, au verificat deținătorii de terenuri agricole care practică irigarea culturilor, inclusiv documentația legală cu privire la desfășurarea acestui process, informeză PROVINCIAL. Astfel, urmarea a verificărilor, inspectorii au constatat mai multe încălcări în bazinele acvatice din satul Chetrosu. “ A fost întocmit un  proces-verbal contravențional  în temeiul art.110 alin.(2) cu aplicarea […] Post-ul Inspectorii de mediu din Drochia – verificări la deținătorii de terenuri agricole care practică irigarea culturilor! Ce încălcări au depistat apare prima dată în Provincial.
07:40
Producători locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni pe 25-26 iunie 2022 la Festivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine. Festivalul este organizat de AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, AO „Pomușoarele Moldovei” și Asociația DEMETRA din Republica Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID Agricultura […] Post-ul Producători locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni la Festivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine! apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Republica Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană (UE). Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat, câteva minute în urmă, că, Consiliul European a decis să acorde statut de candidat la UE Ucrainei și Republicii Moldova. „Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE”, a […] Post-ul Republica Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană apare prima dată în Provincial.
18:40
În conformitate cu art. 32 din Legea nr.158/2008 cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public, funcționarii publici jură să respecte Constituția Republicii Moldova, drepturile şi libertățile fundamentale ale omului, să apere suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, să execute într-o manieră obiectivă şi imparțială legile țării, să îndeplinească în mod conștiincios obligațiile […] Post-ul Depunerea Jurământului de către funcționarul public debutant din cadrul Consiliului Raional Cimișlia! apare prima dată în Provincial.
18:30
Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” a fost ratificat de Parlament. Potrivit documentului, Republica Moldova va primi un grant în valoare de 1,55 milioane de euro și va contracta un credit de stat extern în valoare de 44,1 milioane de euro. […] Post-ul Mai multe localități din țară vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și sanitație apare prima dată în Provincial.
18:30
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, comunică că Guvernul este în proces de examinare a majorării compensației  pentru  acciza la motorina utilizată de la începutul anului  2022,  pentru întreprinderile agricole micro, mici și mijlocii. Pentru producătorii  care se încadrează în aceste categorii, conform Legii 179 din 2016, accizele vor fi compensate în cuantum de […] Post-ul Noi măsuri de sprijin pentru producătorii din agricultură apare prima dată în Provincial.
18:20
Din toamnă se va redeschide cursa de trenuri pentru transportul mărfurilor pe tronsonul de cale ferată Berezino (Ucraina)-Basarabeasca (Republica Moldova), informează PROVINCIAL. Astăzi s-a semnat Memorandumul de înțelegere dintre Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Ministerul Infrastructurii al Ucrainei cu privire la dezvoltarea conexiunilor feroviare. Documentul a fost semnat de către vicepremierul […] Post-ul Circulația pe tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca va fi relansată după 25 de ani apare prima dată în Provincial.
18:20
De sâmbătă, 25 iunie 2022, vor fi comercializate noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public municipal, troleibuz și autobuz. Totodată, din 1 iulie 2022, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii, va constitui 6 lei. Avantajul călătoriei în bază de abonament, care este valabil pentru troleibuz și autobuz, […] Post-ul Din 25 iunie 2022 vor fi comercializate noile abonamente pentru călătoria în transportul public municipal apare prima dată în Provincial.
18:10
Campaniile “Păduri fără corupție” și „Integritate pentru servicii publice de calitate,” realizate de Centrul Național Anticorupție în comun cu Ministerul Mediului, Agenția MOLDSILVA și Agenția Servicii Publice au ajuns la Călărași, informează PROVINCIAL. În cadrul activităților, angajații ISS Călărași, ÎS RN ,,Plaiul Fagului” și Centrului Multifuncțional Călărași au fost familiarizați cu aspectele practice ale modalităților […] Post-ul Campaniile “Păduri fără corupție” și „Integritate pentru servicii publice de calitate” la Călărași! apare prima dată în Provincial.
17:20
Un sistem fotovoltaic cu puterea de 84 kW va fi instalat și pus în funcțiune la IMSP „Spitalul Raional Sîngerei”. Capacitatea generată de panourile solare va fi suficientă pentru a asigura aproape integral autonomia instituției medicale în utilizarea energiei electrice, informează PROVINCIAL. Astfel, potrivit unui comunicat, un acord de colaborare în acest sens a fost […] Post-ul Spitalul Raional Sîngerei va folosi energie electrică! Detalii apare prima dată în Provincial.
12:40
La 22 iunie 2022, la Costești, Ialoveni, s-a desfășurat un eveniment de popularizare a Agendei 2030 în Regiunea Centru a Republicii Moldova. Evenimentul a întrunit reprezentanți ai Cancelariei de Stat, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale / Agenției de Dezvoltare Regionale Centru, membri ai Consiliului Regional de Dezvoltare Centru, reprezentanți ai mediului de afaceri și societății […] Post-ul La Costești, Ialoveni – desfășurat un eveniment de popularizare a Agendei 2030 în Regiunea Centru a R. Moldova! apare prima dată în Provincial.
11:40
Pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță și confort la trafic, în premieră în Republica Moldova, sunt montate atenuatoare de impact de tip „Demfer” pe drumul național R3 Chişinău – Hînceşti – Cimişlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina , km11 și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 26+300. Atenuatorii de impact se montează […] Post-ul Sistem nou de sporire a siguranței la trafic – implementat pentru prima dată în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
11:00
Deputatul și fostul candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți al Partidului „ȘOR”, Marina Tauber i-a cerut în mod public demisia actualului primar al orașului, Nicolai Grigorișin, informează PROVINCIAL. Marina Tauber, în cadrul unei conferințe desfășurată în fața Primăriei Bălți, a declarat că, la jumătate de an de la preluarea mandatului de primar, Grigorișin […] Post-ul Se cere demisia primarului de Bălți apare prima dată în Provincial.
10:50
Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității. Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 32 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, informează PROVINCIAL. Adoptarea Declarației de Suveranitate a fost prima victorie importantă a forțelor democratice în lupta de renaștere și eliberare națională. Astfel, Declarația de Suveranitate […] Post-ul Ziua Suveranității e sărbătorită astăzi în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
10:40
La 22 mai curent, a fost organizat evenimentul de semnare a acordurilor de colaborare pentru finanțarea proiectelor depuse în cadrul Programului de Granturi Mici – 2022 pentru organizațiile de tineret și grupuri de inițiativă ale tinerilor, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, au fost depuse 11 formulare de aplicare, dintre care au fost finanțate 10 proiecte, suma totală […] Post-ul Raionul Cimișlia a semnat acordurile de colaborare pentru finanțarea proiectelor câștigătoare din cadrul Programului de Granturi Mici – 2022 apare prima dată în Provincial.
10:10
La data de 21 iunie 2022, la inițiativa Ministerului Sănătății, la Cahul a avut loc lansarea Campaniei de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local cu suportul Autorităților Publice Locale. La eveniment au fost prezenți Nicolae Dunas, președintele raionului Cahul, Tatiana Zatîc, șef Direcție politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare din […] Post-ul La Cahul a fost lansată Campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local apare prima dată în Provincial.
09:40
În dimineața zilei de 23 iunie angajații IGSU au fost alertați pentru a descarcerarea un bărbat rămas blocat sub un arbore doborât de vânt. Cazul a avut loc pe strada Grigore Ureche nr. 11 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:16. Potrivit primelor informații bărbatul în vârstă de 63 de […] Post-ul Pompierii din capitală au salvat un bărbat blocat sub un arbore căzut apare prima dată în Provincial.
09:30
Primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, alături de președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a semnat Acordul de parteneriat cu privire la dezvoltarea Serviciului social „ Centrul de zi pentru copii în situații de risc și cu dizabilități” cu AO Centrul de Asistență Socială „Casa Speranțelor”, informează PROVINCIAL. Astfel, acordul prevede o colaborare între părți în vederea […] Post-ul Acord de parteneriat trilateral – semnat de municipiul Soroca! Despre ce este vorba apare prima dată în Provincial.
08:30
În acest weekend, Primăria municipiului Bălți, invită, alături de cei dragi pe podiumul gastronomic din piața Vasile Alecsandri – cea mai delicioasă aventură a verii, informează PROVINCIAL. Astfel, în cadrul festivalului, vor fi realizate cele mai delicioase preparate culinare, precum: clătite, sushi, burgere, costițe, dar și vin sau bere artizanală de la peste 15 producători. […] Post-ul Când va avea loc primul Street Food Festival din municipiul Bălți apare prima dată în Provincial.
07:40
Începând cu data de 4 iulie 2022  își va începe activitatea Tabăra de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților  „Izvoraș” din s. Zloți, raionul  Cimișlia cu o capacitate de 120 copii per tur, informează PROVINCIAL. Costul unui bilet de odihnă este de 1400 lei pentru 10 zile. Biletele vor putea fi ridicate de […] Post-ul Tabăra de odihnă „Izvoraș” din satul Zloți, Cimișlia – va începe activitatea! apare prima dată în Provincial.
22 iunie 2022
18:30
Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, împreună cu şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, au efectuat astăzi o vizită de lucru în oraşul Leova, în legătură cu inspectarea lucrărilor aferente construcției unui punct de trecere a frontierei temporar, inclusiv o rampă de acces spre pod, care va asigura gestionarea eficientă a fluxului de camioane. Astfel, s-a […] Post-ul Ministrul Afacerilor Interne și şeful Poliţiei de Frontieră – vizită de lucru în oraşul Leova! Ce au făcut apare prima dată în Provincial.
18:20
Administrațiile Publice Locale (APL) au rămas în mare măsură cu aceleași probleme și puține acțiuni au fost întreprinse pentru o descentralizare reală, nu există viziuni strategice actualizate privind reforma APL și consolidarea autonomiei locale, iar un dialog instituționalizat, sistemic și permanent între APL și guvernare încă nu a fost stabilit. Declarația a fost făcută de […] Post-ul Vicepreședinte al CALM: Puține acțiuni au fost întreprinse pentru o descentralizare reală apare prima dată în Provincial.
18:10
Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv proiectul de lege ce prevede alocarea unui lot de teren agricol pentru construcția unui complex modern de colectare și procesare a subproduselor de origine animală (SOA), care nu sunt destinate consumului uman. Este vorba de o suprafață de 2,5 ha de teren agricol, aflat în gestiunea Întreprinderii de Stat […] Post-ul La Criuleni va fi ridicat un complex modern de procesare a subproduselor de origine animală apare prima dată în Provincial.
18:10
Primăria municipiului Bălți informează că, în curs de elaborare se află proiectul de decizie al Consiliului municipal Bălți „Cu privire la atribuirea denumirii spațiului verde din str. Alexandr Pușkin”. Condiția ce a impus elaborarea proiectului este lipsa denumirii oficiale a spațiului verde existent și mai multe propuneri, parvenite din partea reprezentanților comunității locale, de a […] Post-ul Primăria Bălți: Atribuirea denumirii spațiului verde din str. Alexandr Pușkin apare prima dată în Provincial.
18:10
Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la inaugurarea monumentului ridicat în memoria victimelor Holocaustului. Lucrarea a fost edificată pe Aleea monumentelor din strada Vasile Lupu din municipiul Orhei. Inițiativa și realizarea proiectului aparține Comunității Evreiești din Republica Moldova, sculptura „În memoria victimelor Holocaustului” fiind creată de celebrul sculptor Naum Epelbaum. În discursul său, șefa Guvernului a […] Post-ul (FOTO) La Orhei – inaugurat un monument în memoria victimelor Holocaustului! apare prima dată în Provincial.
14:20
Igor Grosu, președintele partidului de guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a văzut scrisoarea deschisă a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cu referire la „furtul” aleșilor locali liberal-democrați de către PAS și a spus că se ocupă „cu lucruri mai importante”, informează PROVINCIAL. „Dacă erau mai curajoși, dădeau un telefon și spuneau: Băi, […] Post-ul Igor Grosu, despre scrisoarea PLDM privind „furtul” aleșilor locali: „Mă ocup de lucruri mai importante” apare prima dată în Provincial.
14:20
SA „Moldovagaz” atenționează consumatorii de gaze naturale privind motivele pentru care unii nu au primit facturile pentru luna precedentă, informează PROVINCIAL. Printre acestea se numără: – indicii curenți ai contorului nu au fost transmişi de către consumator prin intermediul site-ului www.moldovagaz.md, inclusiv serviciul „Cabinetul personal al consumatorului”, aplicația online Viber ChatBot sau prin numărul de […] Post-ul „Moldovagaz” atenționează consumatorii apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.