Salariații din Moldova vor fi scoși la proteste în masă, dacă deputații PAS nu-și vor revedea o inițiativă care va duce la ”exploatarea moldovenilor”

ABCNews, 27 mai 2022 16:30

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea și, totodată, condamnă reformele preconizate ale legislației muncii, adoptate de deputații PAS, în prima lectură. Potrivit sindicatelor proiectul PAS diminuează drepturile și garanțiile salariaților.”Modalitatea de adoptare a inițiativei legislative, fără o abordare constructivă a consultării partenerilor sociali și mai ales, fără avizul Guvernului, nu poate […] Articolul Salariații din Moldova vor fi scoși la proteste în masă, dacă deputații PAS nu-și vor revedea o inițiativă care va duce la ”exploatarea moldovenilor” apare prima dată în abcnews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de ABCNews

Acum 12 ore
10:45
Pentru a II-a etapă a reparației Grădiniței din s. Brăila, com. Băcioi, din sursele bugetului Primăriei Chișinău au fost repartizate în anul 2022, circa 5 milioane 800 mii lei. Despre acest lucru a scris pe rețelele de socializare, Primarul General, Ion Ceban. „Urmează lucrări de finisare a pereților din interior, instalarea pardoselii; instalarea utilajului sanitar; […] Articolul Ion Ceban: S-a încheiat prima etapă a construcției grădiniței din s. Brăila, com. Băcioi (FOTO) apare prima dată în abcnews.
10:30
IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a împlinit 50 de ani de activitate. Prezent la evenimentul festiv, Primarul General, Ion Ceban, a felicitat cei 154 de medici şi angajaţi auxiliari care cu dedicaţie muncesc zilnic în cadrul instituţiei medicale. „Le-am acordat diplome şi le-am mulţumit pentru faptul că dăruiesc speranță fiecărui pacient […] Articolul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a împlinit 50 de ani de activitate apare prima dată în abcnews.
Ieri
16:45
Peste 150 de cupluri longevive vor avea parte de un eveniment cultural-artistic de neuitat în Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Anunțul a fost făcut public de Ion Ceban, primar general de Chişinău. “Primăria municipiului Chișinău Va invită, sâmbătă, ora 16:oo, în Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, la evenimentul cultural-artistic cu genericul: […] Articolul Eveniment cultural dedicat cuplurilor longevive. Vezi despre ce este vorba apare prima dată în abcnews.
16:30
Chișinăuieni și oaspeții capitalei vor putea sa se delecteze cu produse autohtone și în acest sfârșit de săptămana. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, pe pagina sa din rețelele de socializare. Târguri cu produse autohtone în weekend-ul 25- 26 iunie 2022, în sectoarele capitalei. Sectorul Buiucani: Pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel […] Articolul Târgurile cu produse autohtone, continuă a fi organizate în capitală apare prima dată în abcnews.
14:00
Primăria municipiului Chişinău a dat startul PROGRAMULUI MUNICIPAL PILOT „STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”. În acest scop 10 milioane de lei sunt alocați din bugetul Primăriei Chișinău pentru anul 2022. Scopul Programului este stimularea antreprenoriatului în rândurile tinerilor și migranților din Municipiul Chișinău prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor de […] Articolul S-a dat start Programului municipal pilot „STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”. Ce presupune apare prima dată în abcnews.
13:00
Unele clădiri lăsate în paragină ani de zile sunt date prin licitație în locațiune, iar banii vin în bugetul municipal! Declarația a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a precizat ca doar pentru o singura clădire, au fost adjudecate 2 milioane de lei. “Contract pentru locațiunea încăperilor proprietate municipală – fosta cafenea „Gulliver” […] Articolul 2 milioane de lei anual la buget, pentru o clădire lăsată anterior în paragină apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:15
Au unde și cum să își petreacă timpul frumos, pentru a se dezvolta multilateral și a interacționa cu semenii. Primăria Chişinău a deschis în sectorul Buiucani un Centru Municipal de Tineret. Acesta este amplasat în Parcul „La Izvor”, str. Ghidighici 3, într-o zonă verde, aflată în plină reabilitare a infrastructurii de agrement şi sport. “Felicit […] Articolul Primăria Chişinău a deschis în sectorul Buiucani un Centru Municipal de Tineret apare prima dată în abcnews.
17:30
1 iulie este tot mai aproape, ceea ce înseamnă că locuitorii și oaspeții capitalei au posibilitatea să procure abonamente la transportul public, pentru a beneficia de un preț redus la călătoriile cu troleibuzele sau autobuzele. Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul general a făcut publică informația în acest sens. „Costul abonamentelor este calculat în […] Articolul Cât vor costa abonamentele? Ceban:„Rețeaua de vânzare a abonamentelor urmează să fie extinsă” apare prima dată în abcnews.
11:00
Ceban le da în obraz! Guvernarea pare să fie preocupată de subiecte mai serioase decât de suveranitatea țării! Cel puțin asta reiese din liniștea ce domina pe ordinea de zi a acesteia, azi, cand Republica Moldova își celebrează suveranitatea. În schimb, edilul capitalei, a fost singurul oficial care a depus flori la monumentul lui Ștefan […] Articolul Ceban: Guvernarea pare să fie preocupată de subiecte mai serioase decât de suveranitatea țării apare prima dată în abcnews.
21 iunie 2022
19:00
Primarul General, Ion Ceban, împreună cu colegii din Congresul Autorităților Publice Locale a avut astăzi o ședință cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în scopul post-monitorizării implementării angajamentelor Republicii Moldova în domeniul democrației locale, a recomandării CALRCE nr. 436 din […] Articolul Ion Ceban s-a întâlnit cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei apare prima dată în abcnews.
12:00
PSRM propune oferirea mai multor facilități pentru angajatorii, care îi oferă un loc de muncă persoanelor aproape de vârsta de pensionare. Deputatul socialist Alla Darovannaia a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se propune extinderea termenului de subvenționare de la 6 la 12 luni a angajatorilor care iau la muncă această categorie de […] Articolul Darovannaia: Trebuie să ajutăm persoanele, care sunt aproape de vârsta de pensionare, deoarece sunt supuse riscului de a fi concediați apare prima dată în abcnews.
11:00
Fermierii din toată țara vor ieși, azi, la protest. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că guvernarea PAS este rece față de problemele cu care ei se confruntă. În ajun, Asociația „Forța Fermierilor” a avut o ședință cu premierul Natalia Gavrilița, dar părțile nu au ajuns la un consens. ”Protestul rămâne mâine în vigoare, întrucât așa […] Articolul Gavrilița nu a putut ajunge la un consens cu fermierii! Agricultorii vor protesta a\i în toată țara apare prima dată în abcnews.
20 iunie 2022
18:00
Vineri, 24 iunie, ora 10:00, în Sala de Ședințe a Preturii sectorului Centru, va avea loc licitația privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietate a municipiului. La concurs sunt expuse 11 spații (încăperi), cu diverse suprafețe, de la: 2m² până la 350 m², amplasate la subsol, la parter, […] Articolul Licitație privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietatea municipiului Chișinău apare prima dată în abcnews.
16:00
Fostul premier Ion Chicu i-a luat peste picior pe guvernații PAS și președintele Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, Chicu le-a amintit că în scurt timp expiră din nou cele 60 de zile ale „Stării de Urgență PAS…”, iar dacă PAS nu o va prelungi, atunci va fi nevoită să le explice cetățenilor pe sunt […] Articolul „Veți rămâne fără instrumentul vostru de bază – guvernare fără transparență și coruptă…” Chicu i-a amintit guvernării PAS că expiră starea de urgență apare prima dată în abcnews.
12:30
Haos, transport public blocat la Botanica, Buiucani, în Centru, oameni aşteptând minute în şir în staţii şi o mulţime de poliţişti. Aşa a arătat ieri oraşul Chişinău, unde a fost organizată parada homosexualilor. „Nimeni nu putea traversa centrul orașului. Guvernarea, deputații PAS și-au organizat paradă, au furat curcubeul de la copii – au făcut un […] Articolul Ion Ceban: Propun ca această zi de mobilizare a polițiștilor să fie achitată din banii deputaților PAS, deoarece în mare parte i-au păzit pe ei la parada homosexualilor apare prima dată în abcnews.
12:30
Haosul din Agenția Servicii Publice (ASP) continuă. Instituția a semnat un nou contract cu firma lituaniană UAB Garsu Pasaulis pentru livrarea de blanchete de pașapoarte, asta chiar dacă anterior a anulat o licitație cu acest agent economic, acuzând că tenderul ar fi fost trucat, iat compania a devenit obiectul unor anchete penale în Republica Moldova. […] Articolul Lipsă de logică: ASP a semnat contract pentru blanchete de pașapoarte cu agentul economic contractul căruia l-a anulat apare prima dată în abcnews.
11:00
Termenul de subvenționare de către stat a angajatorilor care iau la muncă persoane aproape de pensionare va fi extins până la un an. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Parlament de deputații PSRM.Inițiativa propune extinderea acestui termen de la 6 la 12 luni pentru angajatorii care semnează contract pe o […] Articolul Deputații PSRM vin cu inițiativa de a extinde termenul de subvenționare de către stat a angajatorilor care iau la muncă persoane care au trecut de vârsta de 55 de ani apare prima dată în abcnews.
17 iunie 2022
23:15
Cuvinte de laude și felicitări din partea primarului general Ion Ceban către absolvenții de la școlile din capitală, cu ocazia evenimentului organizat în premieră de Primăria Chișinău – „Gala Absolvenților 2022”. Evenimentul a avut loc în parcul „La Izvor”. „Vă felicit cu ultimul examen pe care l-ați susținut chiar astăzi și vă urez mult succes […] Articolul Cuvinte de laude și felicitări din partea primarului general Ion Ceban către absolvenții de la școlile din capitală apare prima dată în abcnews.
16:15
Parada LGBT poate fi organizata in Executiv, Legislativ sau Președinția țării. Cu o astfel de recomandare a venit edilul capitalei, Ion Ceban, reiterând-si poziția categorica cu privire la intenția de a fi organizat marșul pe străzile capitalei. “Primăria Chișinău a refuzat să accepte traseul pentru parada minorităților sexuale, programată la Chișinău pentru duminică, 19 iunie. […] Articolul Primarul capitalei: Recomand ca reprezentanții LGBT să organizeze acțiunea „în incinta Guvernului, Parlamentului și Președinției” apare prima dată în abcnews.
16:00
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă comportamentul grosolan și nepoliticos al președintelui Parlamentului Igor Grosu. Într-o declarație a BCS se menționează că speakerul tratează oamenii fără respect, fără tact și cu o aroganță veninoasă. „Deși urmărim aceste simptome de mai mult timp, la ultima ședință a Parlamentului, domnul Igor Grosu a întrecut limita bunului simț, și-a […] Articolul BCS îl pune la respect pe Igor Grosu: Dacă nu vor urma schimbări de comportament, vom cere Justiției să dea aprecierea corespunzătoare apare prima dată în abcnews.
15:00
Primăria Chișinău și UNICEF Moldova vor implementa mai multe programe comune implementate. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în urma unei discuții cu Maha Damaj, reprezentant de țară UNICEF. „Parteneriatul dintre Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Moldova se bucură de o viabilitate și fortificare considerabilă în ultimii 3 ani. Noi ne bucurăm să […] Articolul Ceban: UNICEF Moldova a oferit suport sub formă de donație pentru îmbunătățirea condițiilor de studii ale copiilor din instituțiile de învățământ municipale apare prima dată în abcnews.
10:45
Guvernul PAS nu are bani să aloce câte o mie de lei de două ori pe an bătrânilor și persoanelor nevoiașe. În avizul negativ pe care la pregătit la proiectul PSRM care prevede acordarea unui suport financiar unic de 1 000 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat cu prilejul sărbătorilor de […] Articolul Ajutorul unic de 1000 de lei pentru bătrâni este o povară financiară pentru buget, spune Guvernul PAS în avizul negativ la propunerea PSRM apare prima dată în abcnews.
16 iunie 2022
16:00
Nici un agricultor deocamdată nu a primit compensații la motorină, asta chiar dacă în câteva săptămâni începe recoltarea grâului. Despre aceasta ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a recunoscut în plenul Parlamentului. „Încă nici unu, avem doar o cerere. Am transmis către guvern propunerea ca regulamentul să fie ajustat și producătorii micro și mici vor avea posibilitatea […] Articolul Nici un agricultor până azi nu a primit compensații la motorină, recunoaște ministrul Agriculturii apare prima dată în abcnews.
14:45
Mobilizare generală pentru protestul de duminică, 19 iunie, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. O amplă campanie de informare, cu genericul „O viață nouă”, se desfășoară, în aceste zile, în întreaga țară. Atât în capitală, cât și în Bălți, dar și în alte orașe, au fost instalate corturi, unde trecătorii […] Articolul Mişcarea „O viaţă nouă” anunţă un protest de amploare în Chişinău, pe 19 iunie, faţă de guvernarea PAS apare prima dată în abcnews.
12:45
Alexandr Odințov, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal, a ținut un discurs în cadrul protestului din fața Parlamentului Republicii Moldova, menționând că regimul de la guvernare a eșuat complet în politica social-economică din cauza incompetenței sale. „Maia Sandu a dormit toată vara și nu a trimis la negocierile cu „Gazprom” reprezentanți ai conducerii de […] Articolul Președintele fracțiunii municipale a PSRM: Plahotniuc este un „băiețaș” în comparație cu actualul regim dictatorial apare prima dată în abcnews.
10:45
Guvernarea PAS a adus doar scumpiri, iar cetățenii azi se îngloadă în datorii. Declarația a fost făcută de către consilierul PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Victor Poleacov, la protestul din fața Parlamentului. „Ne-am strâns aici nu de vremuri bune, ci pentru că fiecare pas făcut de această guvernare duce țara în prăpastie. Viața noastră zilnic […] Articolul Victor Poleacov, la protestul de la Parlament: Opriți genocidul! apare prima dată în abcnews.
10:00
Înarmarea Armatei Naționale este o prioritatea pentru guvernarea PAS. Președintele partidului de guvernare, Igor Grosu, a declarat la un post de televiziune că în contextul crizei regionale de securitate, dotarea Armatei Naționale cu echipamente moderne este imperios necesară. „Republica Moldova va beneficia de 40 de milioane de euro pentru consolidarea capacităților de apărare. După invazia […] Articolul Se așteaptă investiții mari în Armata Națională. Anunțul făcut de Igor Grosu apare prima dată în abcnews.
15 iunie 2022
15:45
Mai multe programe şi servicii municipale oferite în instituțiile medicale din capitală în scop profilactic şi de tratament sunt acoperite în totalitate din bugetul Primăriei Chișinău. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Edilul spune că este vorba despre de: „ 1. Screening la cancerul colului uterin, prin […] Articolul Care sunt programele şi serviciile municipale oferite în instituțiile medicale, achitate de Primărie apare prima dată în abcnews.
11:15
Republica Moldova în curând poate rămâne fără populație, iar guvernarea actuală (Maia Sandu și PAS) promovează marșurile LGBT. Despre aceasta ex-președintele țării, Igor Dodon, a scris pe rețelele de socializare. „Moldova pierde anual zeci de mii de oameni care pleacă din țară, iar nivelul natalității este mai scăzut decât nivelul mortalității. Suntem una din țările […] Articolul Dodon: Moldova în curând poate rămâne fără populație, iar Maia Sandu și PAS promovează marșurile LGBT apare prima dată în abcnews.
10:45
Vă doresc un sfârșit de săptămână productiv. Cu acest îndemn a încheiat ședința Guvernului de miercuri premierul Natalia Gavrilița.”Aici încheiem agenda pentru ședința Guvernului de azi. Vă doresc un sfârșit de săptămână productiv”, le-a spus premierul miniștrilor miercuri, la ora 10:00, după ce au fost votate toate chestiunile incluse pe ordinea de zi a ședinței […] Articolul Ziua de miercuri, este sfârșit de săptămână pentru premierul Natalia Gavrilița apare prima dată în abcnews.
09:45
Încă o veste proastă pentru moldoveni. Prețul biletelor la călătoria cu trenul s-ar putea majora. Anunțul a fost făcut de către șeful Căii Ferate a Moldovei, Oleg Tofilat, la un post privat de televiziune. „Posibil că vom veni cu ajustări la costul biletelor, dar nu va fi ceva spectaculos. Pentru că, în prezent, suntem interesați […] Articolul Ne așteaptă o nouă scumpire: Prețul călătoriilor cu trenul va crește apare prima dată în abcnews.
14 iunie 2022
16:00
Conceptul privind organizarea și funcționarea Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație și a Organigramei acesteia, a fost prezentat public. Potrivit primarului general Ion Ceban, documentul a fost elaborat de compania S.R.L. BPMS STANDARD, în urma misiunilor de audit desfășurate în cadrul entității. „Misiunea de audit se încadrează în proiectul „MOVE IT LIKE Lublin”, […] Articolul Edilul capitalei: Conceptul privind organizarea și funcționarea Direcției Generale Transport Public a fost prezentat public apare prima dată în abcnews.
14:00
Oamenii săraci au acces limitat la serviciile medicale, iar locuitorii de la sat au posibilități mai reduse ca să ajungă direct la medicii specialiști. Datele se conțin în studiul ”Accesul populaţiei la serviciile de sănătate”, prezentat de Biroul Național de Statistică. Certarea a fost realizată în perioada august-octombrie 2021.Astfel, în ultimele 4 săptămâni anterioare studiului, […] Articolul Persoanele sărace din Moldova au acces limitat la serviciile medicale, arată datele unei cercetări apare prima dată în abcnews.
11:45
Chișinău trebuie să devină o destinație turistică. Potrivit primarului general Ion Ceban, în acest sens urmează organizarea consultărilor publice asupra proiectului Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică 2022-2026”. „Strategia de dezvoltarea a turismului municipiului Chișinău reprezintă un document complex elaborat în scopul identificării potențialului turistic, istoric, uman, social și economic, precum și […] Articolul Primarul capitalei: Chișinău trebuie să devină o destinație turistică apare prima dată în abcnews.
09:45
Pentru Moldova, planul optimist este să menținem contractul cu Gazprom, iar scenariul pesimist este să cumpărăm de pe piață. Declarația a fost făcută de către vicepremierul PAS, Andrei Spînu, la un post privat de televiziune. Spînu a recunoscut că țara noastră nu găsește gaz mai ieftin, decât cel procurat din Federația Rusă. „La gaz avem […] Articolul Moldova nu mai vrea independență? Spînu: Scenariu pesimist va fi atunci când Gazprom va decide să oprească livrările de gaze apare prima dată în abcnews.
13 iunie 2022
16:45
Miercuri va fi inaugurat la spitalul „Sf. Arh. Mihail” cel mai important proiect medical din ultimii 30 ani: Secția de imagistică medicală, cu cel mai performant tomograf computerizat la ora actuala. Edilul a declarat că acesta este un proiect care a costat cca 12 mln lei. „Ne dorim în municipiul Chișinău un sistem medical puternic […] Articolul Ceban: La spitalul „Sf. Arh. Mihail” va fi lansată secția de imagistică medicală, cu cel mai performant tomograf computerizat la ora actuala apare prima dată în abcnews.
16:30
Denumirea partidului PAS este echivalentă cu cuvintele „incompetență, datorii și scumpiri”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în ședința Consiliului Municipal Chișinău. „Eu vreau să le amintesc celor de la PAS că benzina este 34 de lei, motorina – 31 de lei, gazul – 18 lei. Tot lanțul valoric: energia electrică, scumpiri fără […] Articolul Ceban: Rezultatele PAS este sărăcirea populației la angro apare prima dată în abcnews.
13:00
Săptămâna începe cu vești proaste pentru moldoveni: benzina și motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că marți, 14 iunie, benzină va costa 33,77 lei/litru, cu 22 de bani mai mult. Prețul plafon al motorinei va fi de 31,34 lei/litru, în creștere cu 43 de bani. Articolul O nouă lovitură pentru moldoveni: Benzina și motorina continuă să se scumpească apare prima dată în abcnews.
11:45
Ministerul Mediului și-a șters picioarele de Stația de Epurare. Cel puțin cu așa critică a venit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău. „Mai țineți minte câtă muncă am depus echipa primăriei să putem finisa proiectul de modernizare a Stației de epurare. Să ducem la bun sfârșit acel contract […] Articolul Edilul capitalei: Mai grosolan și neprofesionist ca actuala conducere la Ministerul Mediului nu am întâlnit apare prima dată în abcnews.
11:30
Maia Sandu este însoțită de pază, chiar și atunci când stă de vorbă cu copiii. Președintele țării a participat, duminica, la festivalul IProsop, care s-a desfășurat în satul Selemet, raionul Cimișlia. În cadrul evenimentului, șefa statului a stat de vorbă și cu mai mulți copii, care au venit la sărbătoare. Din imagini se vede că […] Articolul FOTO // Maia Sandu, înconjurată de pază, a stat de vorbă cu copiii apare prima dată în abcnews.
11:15
Aproape 50 de milioane de lei planifică să cheltuiască ministerul Apărării pentru reparația câtorva cazarme și tabere militare. Potrivit licitațiilor lansate de minister, 15 milioane de lei s-au alocat pentru lucrări de reparație capitală a fondului de cazarmă din cadrul Regimentului rachete antiaeriene din Căușeni. Pentru reparația unei cazărmi din cadrul Brigăzii 1 infanterie motorizată […] Articolul 50 MILIOANE LEI: Suma pe care ministerul Apărării o va cheltui pentru reparația câtorva sedii apare prima dată în abcnews.
10 iunie 2022
12:30
În următoarele trei zile, motorina v-a costa aproape 31 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile plafon la carburanți pentru 11-13 iunie. Astfel, un litru de benzină COR 95 va costa 33,55 lei/litru, cu 32 de bani mai mult, decât azi. Motorina se scumpește cu 51 de bani și va costa […] Articolul ULTIMA ORĂ! În următoarele trei zile, motorina va costa aproape 31 lei, iar benzina – 33,55 lei apare prima dată în abcnews.
12:30
Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” desfășoară activități în vederea combaterii căpușelor și a altor dăunători de pe teritoriul parcurilor din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe parcursul săptămânii trecute, serviciile municipale de profil au prelucrat chimic spațiile verzi aflate în gestiune pe o suprafață de circa 53 ha. „Astfel, s-a intervenit mecanizat […] Articolul Combaterea căpuşelor în spaţiile verzi din capitală apare prima dată în abcnews.
9 iunie 2022
15:30
„Nu știu la ce vă vor ajuta legile aprobate, că oricum Justiția este selectivă”. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a comentat proiectul de lege elaborat de ministerul Justiției, care permite instrumentarea cauzelor penale în lipsa persoanei acuzate. Batrîncea a precizat că actuala putere a uitat despre dosarele de rezonanță, precum […] Articolul Batrîncea, despre proiectul care permite instrumentarea cauzelor penale în lipsa persoanei: Oricum justiția este selectivă apare prima dată în abcnews.
14:45
Primarul general Ion Ceban se arată tot mai mult indignat de ridicarea prețurilor pe piață și la creșterea inflației, Moldova fiind în primul loc la acest capitol. Frustrarea lui Ceban poate fi înțeleasă, întrucât, fiind în fruntea unei instituții publice, cheltuielile nu se potrivit cu planificarea bugetară din decembrie 2021. „În timp ce prețul la […] Articolul Ceban, indignat de prețurile la combustibil și la alte produse apare prima dată în abcnews.
11:00
Reparaţia integrală a străzii Alexandru Bernardazzi din sectorul Centru – este pe ultima sută de metri. Potrivit primarului general Ion Ceban, în aceste zile este aplicat stratul de asfalt în perimetrul M. Eminescu – Armenească, care este ultima etapă a lucrărilor. Lucrările au început de la str. A. Puşkin şi vor continua până la str. […] Articolul Deja e mai bine. Ceban: Reparaţia integrală a străzii Alexandru Bernardazzi din sectorul Centru – este pe ultima sută de metri apare prima dată în abcnews.
11:00
Regimul Plahotniuc a căzut acum trei ani, iar unele practici ale acelui regim mai există și astăzi. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în debutul ședinței Parlamentului. „Exact 3 ani în urmă, în aceste zile, a avut loc o ședință istorică a Parlamentului, unde s-a aprobat […] Articolul Batrîncea, în plenul Parlamentului: La 3 ani de la aprobarea declarației privind capturarea statului trebuie să recitim documentul ca să nu repetăm situația apare prima dată în abcnews.
8 iunie 2022
17:15
Au scos din buzunarele veteranilor câte 400 de lei pe lună. Guvernul PAS a modificat importanța unor distincții de stat, acordate în perioada fostei URSS, fapt care duce la micșorarea alocațiilor lunare, pe care le vor primi veteranii. Este vorba despre proiectul hotărârii de Guvern pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului nr. 533 din anul […] Articolul PAS a modificat categoria unor veterani ai fostei URSS și le-a tăiat din alocațiile lunare cu 400 lei apare prima dată în abcnews.
16:00
Energia electrică s-a scumpit din nou, în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că cetățenii deserviți de Premier Energy vor achita un tarif de 2,64 lei pentru un kWh, cu 47 de bani mai mult, decât până în prezent. Consumatorii FEE-Nord vor achita 2,86 lei pentru un kWh, în creștere cu 35 […] Articolul FLASH! Consumatorii din centrul Moldovei vor achita cu 47 bani mai mult pentru lumină, iar cei din nord – cu 35 bani apare prima dată în abcnews.
15:30
Șoferii de camioane, care stau blocați în punctele vamale din Republica Moldova, ar putea fi adăpostiți în centrele pentru refugiații din Ucraina. Cu o propunere în acest sens a venit chiar premierul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de Guvern. „Am identificat anumite terenuri care pot fi folosite pentru parcare, dar dl ministru Budianschi să vedem […] Articolul Gavrilița propune ca centrele pentru refugiați să primească și șoferii de TIR, blocați în vamă apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.