65 de ani – până la această vârstă funcționarii publici vor deținea funcții de conducere

Observatorul de Nord, 27 mai 2022 08:20

  Deputații au aprobat astăzi un proiect de lege care urmărește creșterea productivității și competitivității pe piața muncii, comunică MOLDPRES. Documentul prevede extinderea, de la trei la șase luni, a perioadei de probă pentru toate categoriile de salariați, cu excepția muncitorilor necalificați, în scopul verificării complexe a aptitudinilor profesionale ale salariatului. De asemenea, se propune […] Post-ul 65 de ani – până la această vârstă funcționarii publici vor deținea funcții de conducere apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 12 ore
11:30
Ultima ei masă a fost o întreagă căprioară și era în drum spre o „întâlnire” cu un șarpe mascul atunci când a fost prinsă. Este cel mai mare piton capturat vreodată în Florida, SUA, transmite digi24. Cu o greutate de 98 de kilograme și o lungime de 5 metri, femela de piton birmanez a fost prinsă […] Post-ul Cântărește 98 de kilograme și are 5 metri. Află unde a fost prins acest piton gigantic apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Cetăţuia „La şanţuri” din satul Rudi, raionul Soroca, se găsește la vreo 4 kilometri de sat. Anterior aici ar fi fost o fortăreață cu patru rânduri de valuri de pământ și șanțuri, păstrate până astăzi. Aflați cine a construit-o din video-ul de mai jos. Video: Ludmila Marjinean Post-ul Descoperă Cetăţuia „La şanţuri” din satul Rudi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
09:10
Dilema „la ce ne uităm și noi în seara asta?” există de când a apărut posibilitatea de a privi filme pe internet. Serile de weekend sunt făcute special pentru relaxare, iar un film este opțiunea perfectă. Totuși, lipsa de inspirație atunci când este vorba despre alegerea filmului poate fi uneori atât de puternică încât îți […] Post-ul Trei filme pe care le poți viziona în zilele de odihnă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
  În lista celor 20 de instituții de învățământ care, în urma unui concurs, vor deveni parte a familiei Clasa Viitorului se regăsește și Liceul Teoretic „Constantin Stere”! Elevii și profesorii de aici se vor bucura de 39 tipuri de tehnologii și echipamente digitale, de un mediu prietenos, creativ și interactiv de învățare.   Proiectul […] Post-ul Liceul Teoretic „Constantin Stere” a devenit parte a familiei Clasa Viitorului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:40
O femeie a născut copilul soțului ei la aproape doi ani după ce acesta a murit din cauza unei afecțiuni grave. Lauren McGregor l-a înmormântat pe Chris în iulie 2020, după ce acesta a fost diagnosticat cu o tumoare la creier în stadiu terminal. Cei doi și-au dorit întotdeauna să aibă împreună un copil, așa că […] Post-ul O femeie a născut copilul soțului ei la 2 ani după ce acesta a murit apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Bună ziua! Redacția Observatorul de Nord vine cu o nouă retrospectivă a știrilor din Soroca, în cadrul buletinului săptămânal informativ, Observatorul din 24 iunie 2022. Acesta este sumarul ediției de astăzi: • A pus bazele unei afaceri în agro-turism • Ce ai voie și ce nu, să faci în timpul unui proces de judecată? • […] Post-ul Soroca în 7 zile – „Observatorul” din 24 iunie 2022 / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
24 iunie, este ziua internațională a iei. Anume această dată este a pasionaților de muzică și port popular. Tamara Cosciuc, originară din municipiul Soroca, are deja peste 20 de piese brodate manual. „Brodez din copilărie. Mama mea a fost o meșteriță bună în ale brodatului și ale croșetatului și țin minte când eram elevă la […] Post-ul Tamara Cosciuc: „Să știți că ia cu altiță, este componentul pe care e scris elementul genetic al neamului nostru” GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Republica Moldova și-a dorit de la proclamarea independenței să pășească cu piciorul drept în Uniunea Europeană. În sfârșit Consiliul European a decis acordarea statutului de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.  Președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat că este un moment istoric și un pas crucial în drumul nostru către […] Post-ul Ce cred sorocenii despre apropierea de Uniunea Europeană / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Recent, la Casa Fotbalului, în urma tragerii la sorţi, ARF Ialoveni a fost desemnată gazda finalei Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2021/22. Finala ARF Ialoveni – ARF Soroca se va juca pe 26 iunie pe stadionul „Nicolae Simatoc” din Lozova cu începere de la ora 19:00. Partida […] Post-ul Pregătiri pentru finala cupei de fotbal printre amatori ARF Soroca – ARF Ialoveni / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
La Florești au fost organizate 2 ateliere, a câte 2 zile fiecare, unde 28 de asistenți personali și lucrători sociali au participat la un Master Class în Kinestetică. Activitatea are loc în cadrul proiectului ”Asistență pentru o viață decentă și independentă”, unde asistenții personali și lucrători sociali și-au dezvoltat noi competențe practice de lucru, cu […] Post-ul 28 de persoane au avut parte de un Master Class în Kinestetică / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
TABELTA DE JOIA ISTORICĂ Chiar dacă suspansul a fost unul limitat, deoarece cu câteva zile înainte de summitul de la Bruxelles se vorbea deschis că Republica Moldova și Ucraina pot pune șampania la rece, votul acordat de cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene totuna ne-a turnat o doză mare de balsam pe suflet […] Post-ul Să moară dușmanii – cu 27 de DA!, Republica Moldova devine candidată la aderare! apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:20
Ziarul „Observatorul de Nord” din această săptămână este deja pe drum spre cititorii săi, iată ce puteți citi în el… * Tableta de vineri scrisă de jurnalistul Victor Cobăsneanu cu titlul: După decizia Consiliului European — ori călare pe cal, ori călare pe băț * Stadionul din satul Rublenița este în atenția procurorilor anticorupție, iar […] Post-ul Iată ce puteți citi în ziarul „Observatorul de Nord” din această săptămână / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Redacția „Observatorul de Nord” își dorește să afle mai multe despre cititorii săi pentru a vă înțelege mai bine interesele și nevoile. Participarea este anonimă, iar completarea chestionarului va dura doar câteva minute. Vă rugăm să răspundeți la întrebările noastre ajutându-ne, astfel, să devenim mai buni. Chestionarul este disponibil AICI. Vă mulțumim pentru participare! Post-ul Chestionar pentru cititorii și cititoarele site-ului observatorul.md – ajută-ne să fim mai buni! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Astăzi, 23 iunie 2022, în municipiul Soroca a fost organizată o ședință cu câțiva agricultori. Au fost discutate mai multe teme, una dintre care fiind scăderea vânzărilor de mere. După ședința de astăzi, vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Tănase, a spus că va prelua legătura cu responsabilii din Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a afla […] Post-ul Agricultorii nu renunță la revendicări / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Chiar dacă echipa noastră nu și-a îndeplinit obiectivul pentru acest an fotbalistic — clasarea în primele trei echipe ale competiției, avem tot dreptul să afirmăm că „suntem în grafic”. Or, echipa de fotbal amatori a Asociației raionale de fotbal, nucleul căreia îl constituie jucătorii de la INTER, a acces în finala competiției, unde ne așteaptă […] Post-ul Marin RUSSU: „Misiunea pentru anul fotbalistic 2021-2022 a fost îndeplinită — FC „Inter” este echipa care formează nucleul echipei de amatori ai ARF Soroca — finalista competiției! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
În toate timpurile femeile și-au dorit piele netedă și catifelată . Pentru a scăpa de firele nedorite de păr de pe corp, au folosit o gamă foarte largă  de creme și unelte. Spre exemplu, la grecii antici, femeile foloseau în calitate de pensetă două scoici strânse sau creme făcute manual, care îndepărtau nu numai părul, […] Post-ul Află de la Angela Guțu care sunt beneficiile epilării cu ceară apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Pe drumul ce duce spre comuna Șolcani, din raionul Soroca, se află o zonă în care sunt crescute plante după standardele bio. Ion Cebotari din satul Cureșnița Nouă a pus bazele acestei afaceri agro-turistice și crește flori pentru a le exporta peste hotarele Republicii Moldova. Desigur că frumusețea aceasta presupune și multă muncă, iar îngrijirea […] Post-ul A pus bazele unei afaceri în agro-turism la Șolcani / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Muntean Andriana, în vârstă de 32 de ani, este pasionată de lucrul manual, prin care confecționează diferite lucrări frumos colorate. La 17 ani, fiind pe băncile Colegiului „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca, a început să dedice dragoste și timp, pentru lucrările ei..  Totul a început ca un hobby, pe care îl făcea cu multă pasiune, […] Post-ul Andriana Muntean – învestește dăruire, pasiune și emoție apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Republica Moldova este o ţară frumoasă, care ascunde în orice colţ locuri spectaculoase. Redacția Observatorul de Nord te invită la o aventură virtuală – să vezi cât de bine cunoști locurile pitorești din țara ta. Scrieți-ne în comentarii dacă v-a reușit să răspundeți corect din prima încercare. Treci și altele! Test: Știi SINONIMELE acestor cuvinte? […] Post-ul Test: Ghici locația apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
   Veștile triste nu se oprersc – după ce ieri v-am anunțat moartea lui Pierre Narcisse, astăzi a mai venit o veste tristă. La doar 48 de ani a plecat în Ceruri celebrul solist al trupei „Ласковый май”, Iurii Șatunov.     Cauza presupusă a decesului – un atac de cord… Post-ul După „iepurașul de ciocolată” ne-a părăsit și solistul trupei „Ласковый май”, Iurii Șatunov apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Ghenadie Bulgac din satul Șeptelici, este cioban de vreo opt ani. Alături de câinii Baghira și Păpușa, are grijă de turma de oi și capre, pe care le paște pe imașurile din preajma stânei. Video: Ludmila Marjinean Post-ul Grea e viața de cioban / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Astăzi și mâine are la Bruxelles are loc un summit al Consiliului European, care are o însemnătate istorică pentru Republica Moldova. Reprezentanții celor 27 de state – membre UE vor decide dacă merită sau nu merită republica noastră un loc în anticamera acestui organism internațional important și râvnit de mai multe țări.    Această temă […] Post-ul Uniunea Europeană versus Republica Moldova: DA sau BA? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
   Astăzi și mâine are la Bruxelles are loc un summit al Consiliului European, care are o însemnătate istorică pentru Republica Moldova. Reprezentanții celor 27 de state – membre UE vor decide dacă merită sau nu merită republica noastră un loc în anticamera acestui organism internațional important și râvnit de mai multe țări.    Această […] Post-ul  Consiliul European vs Republica Moldova: DA sau BA? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  AO „Casa Speranțelor”, Consiliul raional Soroca și primăria Soroca au semnat un acord de parteneriat trilateral Este vorba despre semnarea Acordului de parteneriat cu privire la dezvoltarea Serviciului social „ Centrul de zi pentru copii în situații de risc și cu dezabilități” de către  primăria Soroca, Consiliul raional Soroca și  AO Centrul de Asistență […] Post-ul AO „Casa Speranțelor”, Consiliul raional Soroca și primăria Soroca au semnat un acord de parteneriat trilateral apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  Invitat la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a declarat că, statul va oferi cetățenilor compensații pentru a face față facturilor mari la energia electrică și gazele naturale.    Cu o precizare, însă – compensații nu vor primi toți laolaltă, ci doar persoanele mai „vulnerabile […] Post-ul Statul va acorda compensații pentru gaze și curent electric cetățenilor „vulnerabili energetic” apare prima dată în Observatorul de Nord.
22 iunie 2022
19:10
Anul trecut, Liceul Teoretic „Constantin Stere” a împlinit 30 de ani de la fondare. Din cauza pandemiei și din alte cauze obiective,  acest eveniment a rămas oarecum în umbra, dar niciodată nu este târziu să revii la temă și să-I dai Cezarului ceea ce merită… Vă propunem atenției o nouă emisiune „Observatorul”,  la care le-am […] Post-ul Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca se poate mândri cu profesorii și cu absolvenții care îi duc faima în lume / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Marianna Lizavenko, din Vinnița (Ucraina), și-a luat rămas bun cu un mesaj emoționant de la soțul ei, care a murit în războiul împotriva ocupanților ruși, scrie Vinnițkaia Pravda. Dmytro Lizavenko avea doar 32 de ani, iar soția și fiul său, Matei, l-au așteptat viu acasă până în ultima zi. Marianna a publicat o postare emoționantă pe […] Post-ul „Ești eroul meu pentru totdeauna”: o femeie din Vinnița a postat un mesaj emoționant după uciderea soțului ei apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Teatrul „Veniamin Apostol” invită copiii, părinţii și bunicii la spectacolul „Scufiţa roșie”. Reprezentarea teatrală va avea loc duminică, 26 iunie, începând cu ora 14:00. Informații suplimentare la nr. de tel.: 023023009, adresa Teatrului: mun. Soroca, str. Independenței, 73 a.  Post-ul Copiii, părinţii și bunicii sunt invitați la spectacolul „Scufiţa roșie” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Totuși a venit vacanța de vară și fieacare ar dori să-și găsească o ocupație utilă. Pentru a nu irosi timpul în zadar și a suplini cunoștințele, biblioteca Basarabia din municipiul Soroca, și-a împrospătat rafturile cu cărți noi. Utilizatorii de diferite vârste au posibilitatea să lectureze cărți noi din domeniile: istorie, artă și literatură artistică.  Conform […] Post-ul Biblioteca Basarabia își așteaptă cititorii apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de Nord. […] Post-ul Fotografia zilei: Curățare ca la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Vine vara și tot mai mulți își pun întrebarea: Ce metode de slăbire să mai folosesc, ca să slăbesc într-un timp cât mai scurt? O parte aleg să mănânce mai puțin, unii fac sport, iar alții sunt în panică și nu mai știu ce sa facă, dar vor să arate bine. Am decis să facem […] Post-ul Sondaj: Ce metode de slăbire folosești? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
În perioada 03 iunie – 21 iunie, s-a desfășurat sesiunea 2022 a examenului național de bacalaureat. Acum că examenele au luat sfârși, absolvenții așteaptă cu sufletul la gură rezultatele. În prezent, notele de la BAC sunt cele mai importante pentru ei, având în vedere faptul că îi vor ajuta să pășească pe pragul universităților la […] Post-ul Află când și unde vor fi plasate rezultatele examenelor de bacalaureat din acest an apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Anul trecut, au murit 45.437 de moldoveni, cu peste patru mii mai mulți decât în 2020, arată datele Biroului Național de Statistică. Majoritatea deceselor au survenit în urma complicațiilor bolilor aparatului circulator… 53,2 %, adică mai bine de jumătate dintre cei care și-au pierdut viața în 2021 au avut asemenea probleme de sănătate. Aproape 12,6 […] Post-ul TOP cauza de deces a moldovenilor: I – bolile cardiovasculare, II – tumorile maligne, III – bolile aparatului digestiv apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
 Presa rusă scrie că a decedat interpretul de origine cameruneză, Pierre Narcisse, cunoscut pentru interpretarea piesei „Шоколадный заяц” (Iepurașul de ciocolată).  Decesul a survenit în timpul unei intervenții la rinichi. Post-ul A decedat „iepurașul de ciocolată”. Avea doar 45 de ani. apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
 Un tânăr de 27 de ani, originar din raionul Soroca, a fost reținut fiind suspectat de comiterea unei escrocherii. Potrivit Poliției Capitalei, individul s-a prezentat la o companie prestatoare de servicii de închirieri de trotinete electrică și a oferi date false, scrie polițiacapitalei.md. Prejudiciul cauzat se ridică la 5.200 de lei. După ce a închiriat […] Post-ul Un sorocean de 27 ani ar fi vândut o trotinetă închiriată cu 1500 lei și acum riscă  o amendă de până la 42.500 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
  Perioada de participare la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova va fi calculată în mărime triplă la stagiul total de cotizare necesar acordării dreptului la pensie. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol […] Post-ul Mărime triplă la stagiul total de cotizare necesar acordării dreptului la pensie, pentru veteranii războiului de pe Nistru apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
   Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunțat pentru mâine Cod Galben de vânt puternic, transmite MOLDPRES. Potrivit meteorologilor, miercuri, 22 iunie, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi ori obiecte care prezintă risc de […] Post-ul Cod Galben de vânt puternic prognozează pentru astăzi meteorologii apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Soroca vin cu un șir de recomandări pentru deţinătorii armelor de foc. Menționăm că, armele deţinute de către persoane fizice se păstrează la domiciliul acestora în seifuri sau dulapuri metalice, cu respectarea condiţiilor, care să asigure integritatea şi securitatea acestora, precum şi, să excludă accesul persoanelor străine, întru evitarea unor […] Post-ul Pentru ca arma care atârnă în cui să nu tragă trebuie să știți că… apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
 Autoritățile de la Chișinău au decis că starea de urgență, instituită de Parlament după invazia Rusiei în Ucraina, să fie prelungită cu încă 45 de zile. Această decizie este justificată prin faptul că atacurile rușilor asupra regiunii Odesa ar putea aduce în Republica Moldova noi valuri de refugiați. Extinderea perioadei de urgență va oferi Guvernului […] Post-ul Starea de urgență a fost prelungită cu încă 45 de zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Pe 19 iunie, o fundație medicală din Moldova lansează proiectul „Grijă pentru colegi și familiile lor”, în susținerea familiilor medicilor și a asistenților medicali din țară. Inițiativa este o continuare a programului „Grijă pentru colegi” și va oferi suport medical specializat gratuit pentru copiii din familiile cadrelor medicale aflate în dificultate și care necesită investigații […] Post-ul Servicii medicale gratuite pentru copiii lucrătorilor medicali din familii monoparentale și cu mulți copii apare prima dată în Observatorul de Nord.
21 iunie 2022
19:50
Unele secvențe video spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive imagini realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Video: Ludmila Marjinean Post-ul Când și cum a fost fondat Liceul Teoretic “Constantin Stere” din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
E-vacanța a luat start cu primul schimb care va dura de pe 15 iunie până la 15 iulie. Tabăra E-vacanța, anul acesta este constituită din 12 ateliere. Promoția 2022 este constituită din circa 700 de elevi. Copiii au avut posibilitatea să se înscrie online la atelierul care îl îndrăgesc. „Activitățile atelierului sunt și pentru copiii […] Post-ul În 2022, tabăra E-vacanța nu mai este online apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
Începând cu 20 iunie, la Soroca, se efectuează lucrări de  schimbare a unei porțiuni de gazoduct de presiune înaltă. Din acest motiv sorocenii au fost nevoiți să iasă din zona de confort și să se folosească de lumină. Locuitorii, fiind deja avertizați cu mai mult timp înainte despre deconectarea de la gaz, s-au repartizat în […] Post-ul Cum se descurcă sorocenii fără gaze naturale? apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Două premii I, un premiu II, un premiu III și cinci Mențiuni au câștigat elevii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” la un Concurs internațional Au fost făcute totalurile Concursului Internațional de Intepretare Muzicală, ediția XXX, Piatra Neamț. Un succes de răsunet au obținut elevii Colegiului de Arte ”Nicolae Botgros” din Soroca, care au câștigat două […] Post-ul Două premii I, un premiu II, un premiu III și cinci Mențiuni au câștigat elevii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” la un Concurs internațional apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
 Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, explică că, lipsa unor medicamente și consumabile, în unele instituții medicale este urmare a răzbiului din Ucraina, în speță a problemelor care țin de activitatea portului maritim de la Odesa. „În astfel de cazuri reacționăm prompt și remediem situația cât de rapid posibil. Problema […] Post-ul Actuala conducere de la sănătate nu se consideră zei, iar pe ceilalți nu-i are de plebei apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
În toamna anului 2020 pe cheiul Nistrului, între vamă și Cetate a fost dată în exploatare prima pistă pentru bicicliști, cu o lungime de 280 de metri. Atunci, autoritățile promiteau că în următorii trei ani lungimea pistei va ajunge la 1 kilometru, dar… De atunci a trecut multă apă pe Nistru, iar pista așa și […] Post-ul Sesizați diferența? La Soroca banda pentru bicicliști este de 280 de metri, iar la Ungheni vor fi construite peste 20 de km de piste apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 22 – 24 iunie se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:     Post-ul Se așteaptă deconectări ale energiei electrice în Soroca, Rublenița, Șolcani, Bădiceni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Ambasada României în Republica Moldova a anunțat că diplomele de studii obținute în Republica Moldova sunt recunoscute în România. „Avem plăcerea să vă informăm că, la 20 iunie 2022 au fost finalizate procedurile interne în România și Republica Moldova necesare intrării în vigoare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă […] Post-ul Bucureștiul recunoaște diplomele de studii eliberate de Chișinău apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
„Una din preferatele mele ocupații este să elimin hârțoagele. Deci, minus încă o hârțoagă. Vrem să anulăm obligativitatea prezentării fizice a certificatului de înmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova. Va trebui să-l aveți fizic cu voi doar când călătoriți peste hotarele țării. Pe teritoriul Republicii Moldova datele din certificatul de înmatriculare pot fi verificate online. O […] Post-ul Minus încă o hârțoagă – Certificatul de înmatriculare ar putea să nu mai fie obligatoriu pe teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
La Chișinău au fost semnate contractele de finanțare între Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) și Solidarity Fund PL  cu privire la realizarea unui suport, în cadrul Fondului de Granturi Regionale, pentru dezvoltarea urbană. Sesiunea de semnare a contractelor a fost prezidată ieri de secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, transmite MOLDPRES. Fondul de […] Post-ul Municipiul Soroca va beneficia de suport în cadrul Fondului de Granturi Regionale apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.