FLASH! Un litru de benzină, în Moldova, a ajuns să coste 30,95 lei/litru

StiriDinMoldova, 26 mai 2022 15:40

Șoc pentru șoferii moldoveni. Benzina a ajuns să coste aproape 31 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că vineri, pe 27 mai, un litru de benzină va costa 30,95 lei per litru, cu 19 bani mai mult, decât azi. Motorina rămâne la un preș aproape neschimbat, 27,14 lei pentru un litru. Articolul FLASH! Un litru de benzină, în Moldova, a ajuns să coste 30,95 lei/litru apare prima dată în Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StiriDinMoldova

Acum 12 ore
10:30
Pe parcursul ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare. Acesta este în gestiunea Primăriei Chișinău. Despre acest lucru a scris Primarul General, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. Acesta a specificat că și în prezent au loc mai multe lucrări de reparație pe alei și crearea de […] Articolul Ceban: Pe parcursul ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
10:10
Tinerii care doresc să devină voluntari la Centrul Municipal de Tineret din sectorul Buiucani, deschis recent de Primăria Chișinău, se pot înscrie până la 1 Iulie, curent. Despre acest lucru a anunțat Primarul General, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. „Dacă vrei să înveți lucruri noi, să te dezvolți sau ai timp liber și […] Articolul Noi oportunități pentru tineri. Ion Ceban: Devino voluntar la Centrul Municipal de Tineret, sectorul Buiucani! apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
16:30
Chișinăuieni și oaspeții capitalei vor putea sa se delecteze cu produse autohtone și în acest sfârșit de săptămana. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, pe pagina sa din rețelele de socializare. Târguri cu produse autohtone în weekend-ul 25- 26 iunie 2022, în sectoarele capitalei. Sectorul Buiucani: Pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel […] Articolul Ceban: ”Târgurile cu produse autohtone, continuă a fi organizate în capitală” apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
63 de profesori, elevi și antreprenori din regiunea Cahul au participat la Tekwill Expo Day, unde comunitatea Tekwill a celebrat 5 ani de activitate. Aceștia au prezentat cele mai inovatoare și îndrăznețe proiecte, multe dintre care sunt deja implementate sau utilizate în procesul educațional, dar și în afacerile din sudul țării. Expoziția a reunit câștigătorii […] Articolul Cele mai importante proiecte IT din regiunea Cahul au fost prezentate în cadrul Tekwill Expo Day apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:20
Cu prilejul Zilei Funcționarului Public, marcată anual în data de 23 iunie, Primăria municipiului Chișinău, a organizat un concert festiv pentru angajații APL. “Le-am mulțumit angajaților din sistemul public, care muncesc în fiecare zi în interesul cetățeanului, iar pentru rezultate frumoase am oferit diplome pentru 47 de funcționari publici din cadrul aparatului Primăriei Chișinău, preturilor […] Articolul Ceban:”Astăzi suntem solidari cu toți funcționarii din APL-urile din republică, care cu regret, nu sunt remunerați pe măsură” apare prima dată în Știri din Moldova.
17:30
1 iulie este tot mai aproape, ceea ce înseamnă că locuitorii și oaspeții capitalei au posibilitatea să procure abonamente la transportul public, pentru a beneficia de un preț redus la călătoriile cu troleibuzele sau autobuzele. Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul general a făcut publică informația în acest sens. „Costul abonamentelor este calculat în […] Articolul Din 25 iunie 2022 vor fi comercializate noile abonamente pentru călătoria în transportul public municipal apare prima dată în Știri din Moldova.
10:30
Ceban le da în obraz! Guvernarea pare să fie preocupată de subiecte mai serioase decât de suveranitatea țării! Cel puțin asta reiese din liniștea ce domina pe ordinea de zi a acesteia, azi, cand Republica Moldova își celebrează suveranitatea. În schimb, edilul capitalei, a fost singurul oficial care a depus flori la monumentul lui Ștefan […] Articolul Ceban:”Păcat că pentru cei de la guvernare ideea suveranității este demodată” apare prima dată în Știri din Moldova.
22 iunie 2022
16:40
Nu doar în Chişinău dar și în suburbii! Primaria Chişinău continuă să investească în proiectele de infrastructură destinate cetățenilor din capitală dar și din nemijlocita apropiere. De aceasta dată, a fost finalizată modernizarea sistemului de iluminare și extindere a rețelelor în Stăuceni. “Din bugetul Primăriei Chișinău pentru aceste lucrări am alocat peste 700 de mii […] Articolul Primaria Chişinău continuă să investească în proiectele de infrastructură (VIDEO) apare prima dată în Știri din Moldova.
21 iunie 2022
18:50
Primarul General, Ion Ceban, împreună cu colegii din Congresul Autorităților Publice Locale a avut astăzi o ședință cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în scopul post-monitorizării implementării angajamentelor Republicii Moldova în domeniul democrației locale, a recomandării CALRCE nr. 436 din […] Articolul Întâlnirea Primarului General, Ion Ceban, cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Situație ieșită din comun, provocată de guvernarea PAS. Din cauza lipsei pașapoartelor, un copil nu poate să ajungă la o clinică din afara țării. „Interesant, de la ASP nimeni nu știe, poate aici găsesc răspuns. Trebuie să plec cu fetița la o clinică peste hotare, și nu pot, nu putem primi pașaport, nu sunt pașapoarte…al […] Articolul Criza pașapoartelor provocată de PAS: Un copil nu poate ajunge la tratament în altă țară, deoarece „nu sunt pașapoarte” apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Fermierii din Sud-estul Republicii Moldova și-au scos tehnica agricolă pe mai multe drumuri naționale. Presa din raionul Căușeni publicat imagini video și foto din care se văd zeci de tractoare, care circulă pe trasee. Agricultorii cer restituirea accizelor în sumele depline la toată motorina procurată de agricultori în anul 2022, cu debirocratizarea mecanismului de rambursare. […] Articolul Protestul fermierilor: Zeci de tractoare, scoase pe trasee FOTO/VIDEO apare prima dată în Știri din Moldova.
11:20
Numărul persoanelor forțate să își părăsească locuințele a crescut în fiecare an în ultimul deceniu și se află, în prezent, la cel mai ridicat nivel de la începutul înregistrărilor. Această tendință poate fi inversată doar printr-un nou impuls concentrat în direcția instaurării păcii, a declarat astăzi UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați. Potrivit raportului anual al […] Articolul În pofida unor semne de progres, viteza și amploarea strămutărilor forțate depășesc soluțiile pentru refugiați apare prima dată în Știri din Moldova.
20 iunie 2022
17:40
Vineri, 24 iunie, ora 10:00, în Sala de Ședințe a Preturii sectorului Centru, va avea loc licitația privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietate a municipiului. La concurs sunt expuse 11 spații (încăperi), cu diverse suprafețe, de la: 2m² până la 350 m², amplasate la subsol, la parter, […] Articolul O nouă licitaţie privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietate a municipiului, va fi organizată de primăria Chişinău, vineri, 24 iunie apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
În fruntea „Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a fost numit un director. Despre acest lucru a anunţat, Primarul General, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative de luni a serviciilor municipale. „Este vorba despre Victoria Covali, fost director adjunct al Agenției „Moldsilva”. Este o persoană cu experienţă în domeniu, are în spate mai mulţi […] Articolul „Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” are un nou director. Ion Ceban: Este o persoană cu experienţă în domeniu apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Haosul din Agenția Servicii Publice (ASP) continuă. Instituția a semnat un nou contract cu firma lituaniană UAB Garsu Pasaulis pentru livrarea de blanchete de pașapoarte, asta chiar dacă anterior a anulat o licitație cu acest agent economic, acuzând că tenderul ar fi fost trucat, iat compania a devenit obiectul unor anchete penale în Republica Moldova. […] Articolul Compania contractată de ASP pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, vizată în dosarul licitațiilor trucate apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Săptămâna începe cu vești proaste pentru moldoveni. Tarifele la călătoriile cu transportul interurban aucrescut esențial. Astfel, biletul la autobuzul de pe cursa interraională a ajuns la 92 de bani per kilometru,iar la cel raional – 1, 02 lei pentru un kilometru. Potrivit președintelui Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, este vorba despre […] Articolul BREAKING! Călătoriile cu transportul interurban s-au scumpit din nou: Prețul ajunge la 1,02 lei per km apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Persoanele care mai au cinci ani până la pensionare nu vor putea fi concediate, fără solicitarea opiniei consultative a organului sindical sau a reprezentanților salariaților din cadrul unității. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament de un grup de deputați PSRM.Autorii susțin că ideea de a înainta o asemenea inițiativă […] Articolul PSRM a înregistrat o inițiativă care oferă garanții suplimentare salariaților în ajun de pensionare apare prima dată în Știri din Moldova.
19 iunie 2022
17:20
Sprijină sportul în toate formele sale! Este vorba de primarul general, Ion Ceban, care a mers să susțină micii fotbaliști din Budești. „Summer Cup Sportul Budești 2022! Un meci de fotbal pentru copii a fost organizat astăzi la Budești, la care au participat copiii din categoria de vârstă 2014-2015. Felicitări copiilor, antrenorilor și părinților care […] Articolul Ceban:„Felicitări copiilor, antrenorilor și părinților care investesc în viitorul copiilor” apare prima dată în Știri din Moldova.
18 iunie 2022
12:10
„Gala Premiilor Literare” a Uniunii Scriitorilor din Moldova este la cea de-a XIII-a ediție. Primarul general Ion Ceban spune că este onoarea Primăriei Municipiului Chișinău să participe în cadrul acestui frumos eveniment prin premierea celor mai notorii oameni ai literelor. “Este un eveniment important atât pentru breasla scriitorilor, cât și pentru întreaga viață culturală din […] Articolul „Gala Premiilor Literare” a Uniunii Scriitorilor din Moldova este la cea de-a XIII-a ediție. Ceban: Avem onoarea să participăm la acest eveniment apare prima dată în Știri din Moldova.
17 iunie 2022
23:10
Cuvinte de laude și felicitări din partea primarului general Ion Ceban către absolvenții de la școlile din capitală, cu ocazia evenimentului organizat în premieră de Primăria Chișinău – „Gala Absolvenților 2022”. Evenimentul a avut loc în parcul „La Izvor”. „Vă felicit cu ultimul examen pe care l-ați susținut chiar astăzi și vă urez mult succes […] Articolul Ceban, la „Gala Absolvenților 2022”: Eu sunt sigur că deja ați decis marea majoritate. Viitorul vă aparține. Suntem mândri de voi apare prima dată în Știri din Moldova.
15:00
Ambasadorul de bunăvoință al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), artistul japonez MIYAVI, și-a încheiat vizita de trei zile în Republica Moldova, solicitând sprijin sporit de la comunitatea internațională pentru refugiații ucraineni, dar și familiile din Moldova, care i-au primit cu brațele deschise. Renumitul muzician, actor și filantrop a vizitat trei centre de plasament pentru refugiați […] Articolul Ambasadorul de bunăvoință al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), MIYAVI, solicită sprijin sporit în cadrul vizitei sale în Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Primăria Chișinău și UNICEF Moldova vor implementa mai multe programe comune implementate. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în urma unei discuții cu Maha Damaj, reprezentant de țară UNICEF. „Parteneriatul dintre Primăria municipiului Chișinău și UNICEF Moldova se bucură de o viabilitate și fortificare considerabilă în ultimii 3 ani. Noi ne bucurăm să […] Articolul Primăria Chișinău și UNICEF Moldova vor implementa mai multe programe comune apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Guvernul Gavrilița a respins inițiativa deputaților PSRM care prevede alocarea unei indemnizații lunare de 100 de lei pentru unele categorii de cetățeni socialmente vulnerabili. În avizul negativ, ce urmează să fie votat săptămâna viitoare, Guvernul susține că propunerea privind compensarea majorării prețurilor la pâine are impact asupra bugetului de stat și necesită identificarea mijloacelor financiare […] Articolul Să-și cumpere pâine din pensiile indexate: Acesta este răspunsul Guvernului dat inițiativei PSRM de alocare a unui ajutor lunar de 100 de lei bătrânilor cu venituri mici apare prima dată în Știri din Moldova.
16 iunie 2022
16:00
Nici un agricultor deocamdată nu a primit compensații la motorină, asta chiar dacă în câteva săptămâni începe recoltarea grâului. Despre aceasta ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a recunoscut în plenul Parlamentului. „Încă nici unu, avem doar o cerere. Am transmis către guvern propunerea ca regulamentul să fie ajustat și producătorii micro și mici vor avea posibilitatea […] Articolul 30% din acciza la motorină promisă agricultorilor: Până azi nici un fermier nu a beneficiat de această compensație apare prima dată în Știri din Moldova.
15:30
Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală, inclusiv în suburbii, va constitui șase lei. Călătorii care folosesc frecvent transportul public vor avea posibilitatea să procure abonamente, care vor diminua prețul biletelor până la cinci ori, în funcție de numărul călătoriilor și durata abonamentului. Astfel, prețul unui abonament: lunar […] Articolul Primăria municipiului Chișinău anunță despre implementarea noilor tarife pentru călătoriile în transportul public apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Ajută-mă să te ajut! Acesta este motoul campaniei de informare și identificare a nevoilor copiilor și familiilor refugiate din Ucraina pentru a le oferi suport și protecție. Potrivit primarului general Ion Ceban, campania este lansată de Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului. „Odată cu sosirea primilor refugiați din Ucraina în municipiul […] Articolul „Ajută-mă să te ajut!” – campanie de informare și identificare a nevoilor copiilor și familiilor refugiate din Ucraina pentru a le oferi suport și protecție apare prima dată în Știri din Moldova.
13:20
În contextul declarării anului 2022 – Anul lucrătorului medical din municipiul Chișinău, în zilele de weekend, pe 18-19; 25-26 iunie, va circula o rută specială a troleibuzului turistic. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Edilul spune că evenimentul este dedicat sistemului de sănătate, în special medicilor, farmaciștilor și savanților renumiți. „Menționăm că, startul […] Articolul Ion Ceban: În contextul anul lucrătorului medical, pe 18-19; 25-26 iunie va circula o rută specială a troleibuzului turistic. Vezi pe care e itinerarul apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Statul nu se grăbește să asigure un trai decent pentru populație și condiții mai bune pentru o viață fără sărăcie. Concluzia se conține în răspunsul dat de Avocatul Poporului, Ceslav Panico, la o întrebare înaintată de deputatul socialist, Adela Răileanu. Parlamentarul l-a întrebat pe ombudsman, în cadrul audierilor Raportului cu privire la drepturile omului, cum […] Articolul Deputat PSRM, către Avocatul Poporului: Ce garanții v-au dat autoritățile că oamenii acestei țări nu vor muri de foame. Panico: Așteptăm răspunsurile apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Guvernarea PAS a adus doar scumpiri, iar cetățenii azi se îngloadă în datorii. Declarația a fost făcută de către consilierul PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Victor Poleacov, la protestul din fața Parlamentului. „Ne-am strâns aici nu de vremuri bune, ci pentru că fiecare pas făcut de această guvernare duce țara în prăpastie. Viața noastră zilnic […] Articolul Guvernarea PAS a adus doar scumpiri, oamenii azi se îngloadă în datorii, a declarat consilierul PSRM, Victor Poleacov apare prima dată în Știri din Moldova.
10:10
Înarmarea Armatei Naționale este o prioritatea pentru guvernarea PAS. Președintele partidului de guvernare, Igor Grosu, a declarat la un post de televiziune că în contextul crizei regionale de securitate, dotarea Armatei Naționale cu echipamente moderne este imperios necesară. „Republica Moldova va beneficia de 40 de milioane de euro pentru consolidarea capacităților de apărare. După invazia […] Articolul Guvernarea PAS este gata investească bani grei pentru armament, spune Igor Grosu apare prima dată în Știri din Moldova.
15 iunie 2022
17:20
Primarul general Ion Ceban a venit cu o reacție la postarea publică făcute de către UTM, cu privire la unele planificări de construcții în preajma Universității din sectorul Rîșcani. Ceban a negat acuzațiile și cele infirmate de reprezentanți. „Mie îmi pară rău că o instituție publică se ghida cu informații false în declarații publice. Apropo, […] Articolul Ceban a venit cu o reacție la postarea publică făcute de către UTM apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Primarii PAS au liber la achiziții de lux? Primăria satului Pelinei din raionul Cahul, condusă de reprezentantul partidului de guvernare, Tudor Luca, a anunțat o licitație pentru procurarea unui automobil, prețul căruia se ridică la 430 000 de lei, echivalentul a 21 5000 de mii de euro. Mașina pe care vrea să și-o procure primarul […] Articolul Un primar PAS a decis să-și procure din banii cetățenilor un automobil nou de 430 000 lei apare prima dată în Știri din Moldova.
09:40
Încă o veste proastă pentru moldoveni. Prețul biletelor la călătoria cu trenul s-ar putea majora. Anunțul a fost făcut de către șeful Căii Ferate a Moldovei, Oleg Tofilat, la un post privat de televiziune. „Posibil că vom veni cu ajustări la costul biletelor, dar nu va fi ceva spectaculos. Pentru că, în prezent, suntem interesați […] Articolul Biletele la călătoria cu trenul se vor scumpi, anunță directorul CFM apare prima dată în Știri din Moldova.
14 iunie 2022
16:50
Şcoala Primară nr. 90 din sectorul Botanica va fi redenumită în Școala Primară „Spiridon Vangheli”. Decizia a fost aprobată, spune primarul general Ion Ceban. Edilul spune că se bucură că a reuşit acest lucru în perioada vieţii scriitorului Spiridon Vangheli. „Oamenii noștri trebuie să fie preţuiţi”, a precizat Ceban. Școala Primară nr. 90 a fost […] Articolul Şcoala Primară nr. 90 din sectorul Botanica va fi redenumită în Școala Primară „Spiridon Vangheli” apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
O nouă zi, o nouă licitație de milioane. După ce presa a scris că ministerul Apărării a planificat să cheltuiască aproape 50 de milioane de lei pentru lucrări de reparație în câteva sedii, instituția a mai anunțat un tender. De data aceasta, Agenția asigurare resurse și administrare patrimoniu al ministerului Apărării vrea să procure servicii […] Articolul Nu se economisește la ministerul Apărării: Suma alocată pentru reparații se ridică la 65 milioane lei apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat scumpirile de miercuri, 15 iunie. Benzina 95 va costa 33,86 lei per litru, cu 9 bani mai mult decât azi. Prețul motorinei se apropie cu pași rapizi de 32 de lei și va costa mâine 31,67 lei per litru, cu în creștere cu 33 de bani. Articolul ANRE a anunță o nouă creștere a prețurilor la carburanți: Benzina va costa 33,86 lei, motorină – 31,67 apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Tatăl lui Guguță este astăzi omagiat. Primarul general Ion Ceban, cu această ocazie, a urat La mulți ani lui Spiridon Vangheli, la cei 90 de ani. „Mulțumim pentru cărțile care au crescut generații din toată lumea. Cărțile scriitorului sunt traduse în peste 50 de limbi, astfel încât universul copilăriei, natura, psihologia umană, tradițiile și obiceiurile […] Articolul „Tatăl lui Guguță”, scriitorul Spiridon Vangheli împlinește astăzi 90 de ani apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Chișinău trebuie să devină o destinație turistică. Potrivit primarului general Ion Ceban, în acest sens urmează organizarea consultărilor publice asupra proiectului Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică 2022-2026”. „Strategia de dezvoltarea a turismului municipiului Chișinău reprezintă un document complex elaborat în scopul identificării potențialului turistic, istoric, uman, social și economic, precum și […] Articolul Ceban: Chișinău trebuie să devină o destinație turistică. Când vor avea loc consultări publice apare prima dată în Știri din Moldova.
13 iunie 2022
16:10
Denumirea partidului PAS este echivalentă cu cuvintele „incompetență, datorii și scumpiri”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în ședința Consiliului Municipal Chișinău. „Eu vreau să le amintesc celor de la PAS că benzina este 34 de lei, motorina – 31 de lei, gazul – 18 lei. Tot lanțul valoric: energia electrică, scumpiri fără […] Articolul Ceban în CMC: Rezultatele PAS este sărăcirea populației la angro. Benzina este 34 de lei, motorina – 31 de lei, gazul – 18 lei apare prima dată în Știri din Moldova.
15:20
De 15 zile este haos în punctele de trecere din republica Moldova. Cozile interminabile sunt prezent și azi, iar guvernarea nu a reușit să deblocheze situația. Pentru a preveni alte cazuri de deces, Organizația Mondială a Sănătății din Republica Moldova a detașat la vamă echipaje medicale internaționale. Acestea își vor exercita activitatea la Leușeni și […] Articolul Guvernarea încă nu a reușit să rezolve criza vamală: Șoferii, de 15 zile, blocați la punctele de trecere apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
PAS a eșuat în încercarea de a scoate subiectul referendumului privind Stadionul Republican de pe ordine de zi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Popa Zinaida, vicepreședintele fracțiunii PAS în CMC, a cerut excluderea de pe ordinea de zi a punctului 11 cu privire la cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind inițierea Referendumului local […] Articolul PAS a cerut excluderea de pe ordinea de zi a CMC subiectul privind referendumul Stadionului Republican, dar nu a fost susținut apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Primarul general Ion Ceban va face o nouă sesizare la Procuratura Generală și către Centrul Național Anticorupție, în contextul apariției în spațiul public a informației privind eliberarea de către factorii de decizie a guvernării actuale a autorizației de mediu uzinei metalurgice din Râbnița, tranzacție realizată în contextul unor înțelegeri obscure în schimbul unor dividende financiare. […] Articolul Ceban sesizează PG și CNA cu privire la metalul adus din Cernobîl, la uzina metalurgică de la Râbnița apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
Aproape 50 de milioane de lei planifică să cheltuiască ministerul Apărării pentru reparația câtorva cazarme și tabere militare. Potrivit licitațiilor lansate de minister, 15 milioane de lei s-au alocat pentru lucrări de reparație capitală a fondului de cazarmă din cadrul Regimentului rachete antiaeriene din Căușeni. Pentru reparația unei cazărmi din cadrul Brigăzii 1 infanterie motorizată […] Articolul Aproape 50 milioane lei planifică să cheltuiască ministerul Apărării pentru reparația unor sedii apare prima dată în Știri din Moldova.
11 iunie 2022
13:30
Cunoașteți orașul! Un traseu conceput special pentru a vedea Chișinăul va fi lansat duminica viitoare. Potrivit primarului general Ion Ceban, invită toți doritorii să își ia bicicleta sau trotineta și să vină la Velo Road Chișinău. Traseul va fi următorul:Primăria mun.Chișinău > bd. Ștefan cel Mare și Sfînt > str. Mihai Viteazul > str. Petricani […] Articolul Ion Ceban: Cunoașteți orașul. Un traseu conceput special pentru a vedea Chișinăul va fi lansat duminica viitoare la Velo Road Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
10 iunie 2022
20:10
Actuala putere încearcă să închidă gura jurnaliștilor, dar și simplilor cetățeni, care își permit să îi critice. Azi, orice mesaj critic reprezentanții PAS pot interpreta ca o încercare de a destabiliza situația din țară. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune NTV Moldova. „Astăzi are loc „curățarea” spațiului […] Articolul Batrîncea: Actuala putere încearcă să închidă gura jurnaliștilor, care își permit să-i critice apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
La Centrul municipal pentru refugiați Patria Lukoil se depune o muncă enormă zilnic. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că zeci de asistenți sociali și voluntari sunt alături de refugiați. „Zilnic circa 500 de persoane vin la centru după ajutoare umanitare. Astăzi 98 de persoane sunt cazate la Centru municipal pentru […] Articolul Ceban: Zilnic circa 500 de persoane vin la centru după ajutoare umanitare apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
În următoarele trei zile, motorina v-a costa aproape 31 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile plafon la carburanți pentru 11-13 iunie. Astfel, un litru de benzină COR 95 va costa 33,55 lei/litru, cu 32 de bani mai mult, decât azi. Motorina se scumpește cu 51 de bani și va costa […] Articolul ANRE a anunțat prețurile la carburanți: Pentru benzina COR 95 – 33,55 lei/litru, pentru motorină – 30,91 lei/litru apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Prețurile medii de consum în luna mai 2022 comparativ cu luna mai 2021 au crescut cu 29,05%. Cel mai mult s-au scumpit serviciile prestat populației, cu 35,27%, urmate de produsele alimentare – cu 32,50% și mărfuri nealimentare – cu 21,45%. Datele au fost publicate de Biroul Național de Statistică. Din produsele alimentare, cel mai mult […] Articolul ȘOC: În 12 luni, în Moldova – pâinea s-a scumpit cu 30%, gazul cu – 227%, iar carburanții – cu 52,6% apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Începând cu 1 septembrie, 3.424 de elevi din șase instituții de învățământ din sudul țării vor avea la dispoziție laboratoare digitale de ultimă generație, în care vor fi desfășurate ore, dar și diverse activități. Investiția se ridică la 150 de mii de euro, urmând a fi procurate 60 de notebook-uri, 60 de calculatoare, precum și […] Articolul Investiții de 150 de mii de euro în școlile din regiunea Cahul. Peste 3.400 de elevi vor beneficia de laboratoare digitale noi apare prima dată în Știri din Moldova.
9 iunie 2022
16:00
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi. Proiectul a fost prezentat în plenul Parlamentului de către deputatul socialist Petru Burduja. „Programul de guvernare, intitulat „Moldova vremurilor bune”, conținea promisiuni mirobolante de transformare și eficientizare a sectorului finanțelor publice, dând asigurări la un viitor prosper pentru cetățeni. […] Articolul BCS a cerut demiterea ministrului Finanțelor apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.