Andrei Spînu declară că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate

Democracy.md, 26 mai 2022 11:50

Vicepremierul PAS, Andrei Spînu, a declarat că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate, deoarece prețul de achiziție a gazului nu mai poate fi acoperit din tariful actual de 15,18 lei. „Calculele arată că tariful care este acum nu acoperă costul gazului pe care-l achiziționăm de la Gazprom. În aprilie am avut un preț […] Articolul Andrei Spînu declară că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
11:50
De astăzi noul troleibuz articulat procurat din Italia, cu lungimea de 18 metri, iese pe străzile Capitalei. Acesta va circula pe ruta nr. 22, a anunțat Primarul General, Ion Ceban. „Unitatea de transport este dotată cu aer condiționat, WI-FI, generator autonom, rampe pentru persoane cu nevoi speciale, podea coborâtă pe toată lungimea salonului. Asigurăm locuitorii […] Articolul De astăzi noul troleibuz articulat procurat din Italia, cu lungimea de 18 metri, iese pe străzile Capitalei apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Pe parcursul ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare. Acesta este în gestiunea Primăriei Chișinău. Despre acest lucru a scris Primarul General, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. Acesta a specificat că și în prezent au loc mai multe lucrări de reparație pe alei și crearea de […] Articolul Ion Ceban: Pe parcursul ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu s-au investit circa 10 mil. de lei apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
10:10
IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a împlinit 50 de ani de activitate. Prezent la evenimentul festiv, Primarul General, Ion Ceban, a felicitat cei 154 de medici şi angajaţi auxiliari care cu dedicaţie muncesc zilnic în cadrul instituţiei medicale. „Le-am acordat diplome şi le-am mulţumit pentru faptul că dăruiesc speranță fiecărui pacient […] Articolul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a împlinit 50 de ani de activitate. Ion Ceban: Vom investi în continuare în instituţiile medicale din capitală apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:40
Primăria municipiului Chișinău continuă tradiția evenimentelor în aer liber, desfășurate în cadrul proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”, ediția 2022. “Astfel, sâmbătă și duminică, pe 25 și 26 iunie 2022, în sectoarele capitalei vor fi organizate activități cultural-artistice.Acțiunile culturale vor începe la ora 11:00 și sunt organizate de Direcția Cultură și Preturile de sector”, a declarat […] Articolul Ceban: Continuăm ediția „Dialog cultural cu chișinăuienii” și în acest weekend! apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
În Chişinău continuă marea curățenie de “fier vechi” și panouri ce îngreunează aspectul capitalei. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, care a menționat că chișinăuieni merită un oraș plăcut, cu spații verzi îngrijite. “Am promis un oraș curat! Gherete, garaje, panouri publicitare au fost demolate și evacuate din sectoarele capitalei. După unele […] Articolul În Chişinău continuă marea curățenie de “fier vechi” și panouri ce îngreunează aspectul capitalei apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
La USM a fost lansată cartea in memoriam Eduard Ababei „Teoria și practica ocrotirii procesual-penale a proprietății”, publicată în baza tezei de doctorat. Esența studiului îl constituie cercetarea mecanismului procesual-penal prin care este asigurată ocrotirea proprietății, ocazie cu care au fost relevate aspecte care vizează desfășurarea unor procedee probatorii prin care este adusă atingere dreptului de proprietate […] Articolul La USM a fost lansată cartea in memoriam Eduard Ababei „Teoria și practica ocrotirii procesual-penale a proprietății” apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Compania aeriană Wizz Air își redeschide baza de la Chișinău începând din septembrie cu 3 aeronave. Operatorul low cost a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe online reluarea celor 16 rute operate din și spre Chișinău, și majorarea frecvențele de zbor la 3 rute deja operate, spre Bologna, Bergamo și London Luton. Prezent la conferința […] Articolul Compania Wizz Air își redeschide baza din Chișinău din septembrie apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Proiecte noi, dezvoltarea cooperării dar și asistență în mai multe domenii. Primarul general, Ion Ceban a avut o întrevedere cu misiunea Peace Winds Korea si Peace Winds Japonia, în urma căreia au fost stabilite priorități benefice pentru locuitorii capitalei. “Apreciere și recunoștință pentru aportul organizației Peace Winds în gestionarea crizei refugiaților. Am discutat proiecte noi […] Articolul Primarul general a avut o întrevedere cu misiunea Peace Winds Korea si Peace Winds Japonia apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ca urmare a deciziei Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. Articolul LIVE// Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ca urmare a deciziei Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Au unde și cum să își petreacă timpul frumos, pentru a se dezvolta multilateral și a interacționa cu semenii. Primăria Chişinău a deschis în sectorul Buiucani un Centru Municipal de Tineret. Acesta este amplasat în Parcul „La Izvor”, str. Ghidighici 3, într-o zonă verde, aflată în plină reabilitare a infrastructurii de agrement şi sport. “Felicit […] Articolul Ceban:”Centru Municipal de Tineret și în sectorul Buiucani!” apare prima dată în DemocracyMD.
17:30
De sâmbătă, 25 iunie, noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public, vor putea fi procurate! Acestea vor diminua prețul biletelor, în funcție de numărul călătoriilor și durata abonamentului. Anunțul a fost făcut de primarul general. „Abonamentul este valabil în troleibuz sau autobuz în capitală, inclusiv în suburbii. Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie […] Articolul De sâmbătă, 25 iunie, vor putea fi achiziționate noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Cu votul a 59 de deputați, Parlamentul a adoptat, astăzi, Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe o perioadă de 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. Hotărârea a fost adoptată la propunerea Guvernului Republicii Moldova, în temeiul art. 66 lit. m) din Constituția Republicii Moldova, art. 15 și […] Articolul Parlamentul a adoptat Hotărârea privind declararea stării de urgență pe o perioadă de 45 de zile apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Astăzi se împlinesc 32 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate. Cu acest prilej Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a adresat un mesaj de la tribuna Legislativului în care îi felicită pe toți cetățenii cu această zi. ”Acum 32 de ani, a fost adoptată Declarația de Suveranitate și astfel a fost făcut unul […] Articolul Președintele Parlamentului, la 32 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate: ”Ne doresc nouă, tuturor, ca următorul mare proiect de țară să fie integrarea Republicii Moldova în UE” apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Ziua Mondială a Refugiatului a fost marcată, aseară, la Chișinău printr-o expoziție de pictură și un concert susținut de mai mulți artiști din Moldova și Ucraina. Printre interpreți s-au numărat Pașa Parfeni și Adrian Ursu, saxofonistul ucrainean Igor Znatokov și cântărețele din țara vecină Olga și Olesya Shevchenko, soția Excelenței sale Ambasador al Ucrainei în […] Articolul Ziua Mondială a Refugiatului, marcată cu muzică și pictură la Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 23 iunie 2022. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 23 iunie 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
22 iunie 2022
16:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Cei doi șefi de stat au discutat despre recomandarea Comisiei Europene de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE și despre parcursul european al țării noastre. Președintele Nauseda a confirmat sprijinul Lituaniei pentru aspirațiile noastre europene, […] Articolul Președinta Maia Sandu a discutat cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
O ordonanță de începere a urmăririi penale, pe numele mai multor demnitari din Procuratură și Ministerul Afacerilor Interne, a ajuns în posesia redacției noastre. Documentul este semnat de fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, la data de 18 decembrie 2019 și relatează pornirea unui dosar penal pentru luare de mită în valoare de 200 000 de […] Articolul Fostul procuror general i-a deschis dosar penal lui Dumitru Robu și Eduard Bulat, pentru o presupusă mită de 200 000 de dolari apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria – Moldova, Ucraina, Belarus, aflați în vizită în țara noastră.   Discuțiile dintre oficiali s-au referit la subiecte precum evoluțiile de pe ambele maluri ale Nistrului, agenda de reforme a Republicii Moldova și situația regională de securitate. Șeful Legislativului a mulțumit […] Articolul Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în discuție cu parlamentarii austrieci: ”Vom merge hotărât înainte, fără compromisuri pentru agenda noastră internă” apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
4 milioane de lei, atât, potrivit estimărilor, a cheltuit guvernarea când a asigurat cu pază parada homosexualilor de duminică, care a fost una ilegală. Declaraţia a fost făcută de Primarul General, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. Acesta a specificat că sute de polițiști au fost scoși în stradă în zi de weekend în […] Articolul Ceban: Examinăm consecințele legale în urma blocări străzii București, dar și a mai multor intersecții paralele fără autorizarea Primăriei pentru organizarea evenimentului de duminică, parada homosexualilor apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS). Cel puțin 250 de oameni au murit și se înregistrează sute de răniți, potrivit autorităților din Afganistan, citate de BBC. Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika. Alte decese au fost raportate […] Articolul Cutremur de 6,1 în Afganistan. Cel puţin 250 de morţi apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Întreprinderea municipală LIFTSERVICE are un nou director! Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a discutat cu angajații întreprinderii despre problemele întâmpinate și soluționarea acestora. “În cadrul ședinței am prezentat noul director al întreprinderii, Petru Bodurin. Am discutat despre problemele întreprinderii, despre tarife și cum putem îmbunătăți activitatea angajaților. Mai avem multe […] Articolul Un nou director la LIFTSERVICE! Ceban:”Am discutat cu angajații întreprinderii despre problemele întâmpinate” apare prima dată în DemocracyMD.
21 iunie 2022
11:40
Situație rușinoasă pentru Natalia Gavrilița. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, premierul a fost nevoit să recunoască că vestitul ajutor de 695 de milioane de euro pentru Republica Moldova, anunțat în cadrul Platformei de la Berlin, nu este decât o enumerare a creditelor și programelor de finanțare pe care țările UE […] Articolul Natalia Gavrilița: Banii care au fost anunțați de la Platforma Berlin au fost banii pe care statele le-au anunțat apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Premierul Natalia Gavrilița nu este sigură că Republica Moldova va obține statutul de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, Gavrilița a spus că trebuie să ne moderăm așteptările. „Cred că este foarte greu de prezis, sunt anumite țări care au îngrijorări în privința extinderii UE, […] Articolul Gavrilița nu este sigură că Republica Moldova va obține statutul de candidat în UE apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Numărul persoanelor forțate să își părăsească locuințele a crescut în fiecare an în ultimul deceniu și se află, în prezent, la cel mai ridicat nivel de la începutul înregistrărilor. Această tendință poate fi inversată doar printr-un nou impuls concentrat în direcția instaurării păcii, a declarat astăzi UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați. Potrivit raportului anual al […] Articolul UNHCR: Migrația forțată în lume a atins un nou record, fiind la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a fost deranjată de faptul că în ședința pe care a avut-o cu Asociația ”Forța Fermierilor” a fost filmată de către un participant la eveniment. Șefa cabinetului de miniștri i-a reproșat bărbatului că nu poate discuta când este filmată. ”Eu am o întrebare. Dvs filmați live? Și atunci cum credeți că poate […] Articolul Gavrilița se teme de camere? A luat la rost un agricultor, care filma ședința premierului cu fermierii (VIDEO) apare prima dată în DemocracyMD.
20 iunie 2022
19:50
Un avocat din Capitală, Alexandr Russu, și-a alimentat mașina de doar 20 de lei, în semn de protest față de scumpirea carburanților. „Alimentarea motorinei cu 20 lei!Mini – Protest!Trezește-te MOLDOVA!” , a scris acesta pe Facebook. Articolul „Alimentarea motorinei cu 20 lei” – Protestul unui bărbat din Chișinău față de scumpirea carburanților apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Briefing de presă susținut de către deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” și alți reprezentanți ai formațiunii. Articolul LIVE// Briefing de presă susținut de către deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” și alți reprezentanți ai formațiunii apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Deputații PSRM, Adela Răileanu și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat Înaltei Curți să se expună pe marginea constituționalității unor articole din Legea nr.143 pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, adoptată recent și numită generic în societate „legea cenzurii”. Socialiști consideră că prin modificările operate se încalcă mai […] Articolul Legea cenzurii, contestată la CC: PSRM consideră că prin modificările operate se încalcă mai multe prevederi ale Constituției apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
În fruntea „Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a fost numit un director. Despre acest lucru a anunţat, Primarul General, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative de luni a serviciilor municipale. „Este vorba despre Victoria Covali, fost director adjunct al Agenției „Moldsilva”. Este o persoană cu experienţă în domeniu, are în spate mai mulţi […] Articolul Ion Ceban i-a urat bun venit noii directoare „Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Fermierii din Moldova anunţă că vor ieşi la protest marţi, 21 iunie. Asociaţia Forţa Fermierilor anunţă că şedinţa de lucru cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară nu s-a soldat cu niciun rezultat, iar premierul Natalia Gavriliţa nici nu a găsit timp să discute cu reprezentanţii organizaţiei. „Piața motorinei angro practic nu mai […] Articolul Fermierii din R. Moldova ies la protest: Situaţia agricultorilor s-a înrăutăţit şi mai tare apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Săptămâna începe cu vești proaste pentru moldoveni. Tarifele la călătoriile cu transportul interurban aucrescut esențial. Astfel, biletul la autobuzul de pe cursa interraională a ajuns la 92 de bani per kilometru,iar la cel raional – 1, 02 lei pentru un kilometru. Potrivit președintelui Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, este vorba despre […] Articolul FLASH! Săptămâna începe cu o scumpire esențială a călătoriilor cu transportul interurban apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Cel puțin șase deputați din majoritatea parlamentară PAS au participat, duminica, 19 iunie, la marșul LGBT, care s-a desfășurat în centrul Capitalei. Este vorba despre Dumitru Alaiba, care a fost prezent și în anii precedenți, Eugeniu Sinchevici, Marcela Nistor, Vitali Gavrouc, Galina Sajin și Evghenia Cojocari. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”, […] Articolul (FOTO) Deputații PAS, în fruntea coloanei LGBT! Șase parlamentari au participat la parada gaylor și lesbienilor apare prima dată în DemocracyMD.
19 iunie 2022
19:30
Protest de amploare în Capitală! Zeci de mii de oameni s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul unui protest contra guvernării PAS. Manifestația a fost organizată de către mișcarea civică  „O viață nouă”.  Oamenii veniți în piață au cerut demisia guvernării PAS și convocarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, oamenii au protestat […] Articolul Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru o viață nouă și au cerut debarcarea PAS de la putere apare prima dată în DemocracyMD.
18:30
Protest de amploare în Capitală! Zeci de mii de oameni s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul unui protest contra guvernării PAS. Manifestația este organizată de către Mișcarea „O viață nouă”. Oamenii protestează împotriva scumpirilor carburanților, produselor alimentare, tarifelor mari la gazele naturale și energiei electrice. Potrivit lor, guvernarea PAS i-a adus […] Articolul Peste 40 de mii de oameni s-au adunat în PMAN, în cadrul unui protest contra guvernării apare prima dată în DemocracyMD.
17:20
Mii de oameni din toată țara s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a participa la protestul organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”. Manifestanții au ieșit în stradă pentru a protesta față de sărăcie, scumpiri și inacțiunile guvernării PAS. Protestul este programat pentru ora 17:00. Pe lângă oamenii obișnuiți, la eveniment și-au anunțat […] Articolul Acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale organizată de Mișcarea civică „O viață nouă” apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Concertul programat pentru astăzi în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc, însă va începe cu oră mai târziu. Anunțul a fost făcut, cu puțin timp în urmă, de către organizatorul concertului, activistul civic, Veaceslav Valico. El a precizat că evenimentul va începe la ora 18:00, cu oră mai târziu „În pofida tuturor piedicilor și […] Articolul Concertul programat pentru astăzi în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc la ora 18:00 apare prima dată în DemocracyMD.
18 iunie 2022
23:00
Reprezentanții actualei guvernări amenință interpreții de talie internațională, care au ajuns la Chișinău ca să cânte duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul concertului dedicat Zilei Absolventului. În plus, polițiștii împiedică instalarea scenei în centrul capitalei. Organizatorul concertului, Veaceslav Valico, susține că dacă autoritățile nu încetează șantajul, presiunile și intimidările, va fi nevoit să […] Articolul Veaceslav Valico: Dacă nu încetează șantajul și impedimentele din partea guvernării, voi chema cetățenii în stradă ca să ajute la instalarea scenei pentru concertul de duminică apare prima dată în DemocracyMD.
21:30
Situație ieșită din comun, în ajunul concertului dedicat Zilei Absolventului, care urmează să aibă loc mâine, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. La eveniment va participa intepreții Filip Kirkorov, Egor Kreed, dar și alți artiști cunoscuți din Rusia. Potrivit organizatorilor, Poliția, SIS și alte instituții de forță recurg la indimidări și șantaj și împiedică […] Articolul Scandal în PMAN: Organizatorii concertului de duminică acuză SIS și Poliția de intimidări la comanda guvernării apare prima dată în DemocracyMD.
18:40
Egor Kreed este un alt interpret renumit care va evolua duminică, pe scena din PMAN. Interpretul din Rusia, Egor Kreed se alătură artiștilor care vor evolua duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul concertului dedicat Zilei Absolventului. Avionul cu care a venit celebrul interpret a aterizat în după-amiaza zilei de sâmbătă, pe […] Articolul Egor Kreed, un alt interpret renumit care va evolua duminică, pe scena din PMAN apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova trebuie să fie mai atractiv pentru tineri, de aceea în noua conducere a partidului sunt mulți tineri care reprezintă noua generație. Despre aceasta a vorbit la postul de televiziune “Primul în Moldova” membrul Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Olga Cebotari. Dumneaei a subliniat că Partidul Socialiștilor este […] Articolul Oleg Cebotari: Partidul Socialiștilor este cel mai mare partid de opoziție și în general cel mai mare partid din țară apare prima dată în DemocracyMD.
17 iunie 2022
14:40
Ambasadorul de bunăvoință al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), artistul japonez MIYAVI, și-a încheiat vizita de trei zile în Republica Moldova, solicitând sprijin sporit de la comunitatea internațională pentru refugiații ucraineni, dar și familiile din Moldova, care i-au primit cu brațele deschise. Renumitul muzician, actor și filantrop a vizitat trei centre de plasament pentru refugiați […] Articolul Ambasadorul de bunăvoință al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), MIYAVI, solicită sprijin sporit în cadrul vizitei sale în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Inflația este mai mare în Moldova pentru că suntem săraci. Este o nouă explicație adusă de președintele țării, Maia Sandu, despre creșterea galopantă a prețurilor. „Hai să vă spun de ce inflația este mai mare în Republica Moldova: pentru că, consumul de resurse energetice în bugetul nostru, ca pondere este mult mai mare, decât consumul […] Articolul O nouă zi, o nouă explicație! Maia Sandu: Inflația e mai mare în Moldova, pentru că suntem săraci apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Guvernul PAS nu are bani să aloce câte o mie de lei de două ori pe an bătrânilor și persoanelor nevoiașe. În avizul negativ pe care la pregătit la proiectul PSRM care prevede acordarea unui suport financiar unic de 1 000 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat cu prilejul sărbătorilor de […] Articolul Pensionarii nevoiași nu vor mai primi ajutorul unic de 1000 de lei: Guvernul Gavrilița a respins definitiv inițiativa PSRM apare prima dată în DemocracyMD.
16 iunie 2022
17:30
Fermierii întâmpină dificultăți la exportul produselor de anul trecut, iar în scurt timp o să avem o roadă nouă, pe care nu vor avea unde să o vândă. Despre aceasta deputatul PSRM, Irina Lozovan, a declarat în plenul Parlamentului, acolo unde a fost dezbătută moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Viorel Gherciu, înaintată de BCS. „Cireașa […] Articolul Deputat PSRM: Cireașa și căpșuna se strică pe dealuri, iar noi vindem în magazine mere poloneze apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
„Este un dosar politic, vor să ne intimideze familia”. Sunt primele declarații făcute de soția ex-președintelui țării, Galina Dodon, la ieșire din Procuratura Anticorupție, acolo unde a fost pusă sub învinuire. „Procurorii se comportă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții chiar și în veceul din grădina părinților, ce au căutat acolo […] Articolul „Au făcut percheziții și în veceul din grădina mamei. Ce au vrut să găsească acolo?” Galina Dodon a făcut declarații la ieșire din PA apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Ajută-mă să te ajut! Acesta este motoul campaniei de informare și identificare a nevoilor copiilor și familiilor refugiate din Ucraina pentru a le oferi suport și protecție. Potrivit primarului general Ion Ceban, campania este lansată de Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului. „Odată cu sosirea primilor refugiați din Ucraina în municipiul […] Articolul Primăria a lansat campania „Ajuta-ma sa te ajut!”, care are ca obiectiv informarea comunitații refugiaților privind serviciile specializate acordate de instituțiile municipale apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Deputatul Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, cheamă lumea la proteste. Potrivit lui, poporul adus în pragul disperării are dreptul să se răscoale, pentru guvernarea i-a furat nu doar dreptul la o viață normală, ci dreptul la viață în genere. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui flashmob, organizat de Blocul Socialiștilor și Comuniștilor în fața Parlamentului. […] Articolul Deputatul PCRM: Poporul adus în pragul disperării are dreptul să se răscoale, pentru guvernarea i-a furat dreptul la viață apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Deputații PAS au refuzat propunerea socialistului Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, de a merge împreună la un magazin, unde să discute față în față cu oamenii, în special cu bătrânii, dacă le ajung bani pentru a-și procura produse alimentare. Parlamentarul i-a îndemnat pe deputații puterii să le spună în ochi pensionarilor că […] Articolul Petru Burduja i-a chemat pe deputații PAS să meargă împreună la o alimentară unde să discute față în față cu bătrânii dacă le ajung bani pentru a-și procura de mâncare apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Mobilizare generală pentru protestul de duminică, 19 iunie, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. O amplă campanie de informare, cu genericul „O viață nouă”, se desfășoară, în aceste zile, în întreaga țară. Atât în capitală, cât și în Bălți, dar și în alte orașe, au fost instalate corturi, unde trecătorii […] Articolul Mobilizare generală pentru protestul de duminică „O viață nouă” : Lumea moare de foame apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Eficiența instituției Avocatului Poporului în Republica Moldova, care veghează asupra respectării drepturilor omului, este la etapa actuală scăzută din cauza insuficienței numărului de personal. Despre aceasta a vorbit, în Parlament, Avocatul Poporului, Ceslav Panico, fiind întrebat de președintele comisiei pentru drepturile omului, deputatul PSRM Grigore Novac, dacă în prezent Ombudsmanul are un număr suficient de […] Articolul Respectarea drepturilor omului în raioanele Republicii Moldova este monitorizată insuficient apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.