FLASH! Igor Dodon, adus la judecătoria Ciocana, unde procurorii vor cere arest pe numele lui

Politics, 26 mai 2022 10:50

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost adus la Judecătoria Ciocana, acolo unde procurorii vor cere arest preventiv pe numele lui, pentru o perioadă de 30 de zile. Între timp, membrii și simpatizanții PSRM protestează în fața sediului Judecătoriei și cer eliberarea lui Igor Dodon. PSRM califică acest dosar drept o comandă politică, iar [...] The post FLASH! Igor Dodon, adus la judecătoria Ciocana, unde procurorii vor cere arest pe numele lui appeared first on politics.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 12 ore
11:40
De astăzi noul troleibuz articulat procurat din Italia, cu lungimea de 18 metri, iese pe străzile Capitalei. Acesta va circula pe ruta nr. 22, a anunțat Primarul General, Ion Ceban. „Unitatea de transport este dotată cu aer condiționat, WI-FI, generator autonom, rampe pentru persoane cu nevoi speciale, podea coborâtă pe toată lungimea salonului. Asigurăm locuitorii [...] The post Ion Ceban: De astăzi noul troleibuz articulat procurat din Italia, cu lungimea de 18 metri, iese pe străzile Capitalei appeared first on politics.md.
Acum 24 ore
10:20
Astăzi, 25 iunie, în incinta Sălii Polivalente a Manejului de Atletică Ușoară, str. A. Doga, 26, luptătorii de Kickboxing din municipiul Chișinău și de peste hotarele Republicii Moldova își vor măsura puterile în cadrul Turneului Internațional Cupa Primarului General al municipiului Chișinău, 2022 la kickboxing. „Competiția va întruni circa 250 de participanți, reprezentanți ai cluburilor [...] The post Turneul Internațional Cupa Primarului General al municipiului Chișinău-2022, la kickboxing. Vezi unde se va desfășura competiția appeared first on politics.md.
Ieri
16:40
Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, nu vede riscuri pentru Moscova în statutul de candidat al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Dezvoltarea țărilor UE cu alte țări nu creează riscuri pentru Rusia, nu este un bloc politico-militar”, a spus acesta, întrebat despre decizia Consiliului European, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info. „Poziția noastră pornește mereu de [...] The post Moscova nu vede riscuri în statutul de candidat al R. Moldova la UE appeared first on politics.md.
14:30
O altă reședință a președintelui Rusiei este situată pe malul lacului Ladoga din Karelia. Complexul se numește „Cabana Pescarului”. Pe teritoriul complexului există o casă cu două etaje în stil futurist, cu o zonă de luat masa în aer liber. Acolo este și o fabrică de bere care produce 47 de litri de bere pe [...] The post FOTO // Jurnaliștii de investigație au găsit conacul de lux al lui Putin appeared first on politics.md.
12:40
În anul 2021, 18 partide politice din Republica Moldova nu au raportat cheltuieli de aproximativ 4 milioane de lei. Cu asemenea estimări a venit Promo-LEX, care a inclus datele într-un raport de monitorizare și analiză.   The post Raport // 18 partide nu au declarat cheltuieli de 4 mln de lei în 2021 appeared first on politics.md.
12:10
Angajații Parlamentului sărbătoresc ia, principala piesă a portului nostru tradițional. Ieri, deputații au venit îmbrăcați în ii și cămăși populare la ședința plenară a Parlamentului, iar astăzi funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului au venit la muncă îmbrăcați în ii și cămăși populare. La începutul lunii iunie, Parlamentul a găzduit o expoziție de costume populare. Cele [...] The post Deputații și funcționarii Parlamentului poartă ie și cămașă populară cu mândrie appeared first on politics.md.
12:10
Colonelul Vadim Zimin, care căra servietele nucleare ale președinților ruși, a fost găși împușcat în apartamentul său, la bucătărie, În Krasnogorsk, regiunea Moscovei. Colonelul a fost găsit chiar de fratele său, pe 20 iunie. Zimin zăcea într-o baltă de sânge, cu o rană în cap, informează tabloidul britanic The Mirror. În prezent, acesta, în vârstă [...] The post Bodyguardul care căra servieta cu butonul nuclear al lui Putin, găsit împușcat în cap appeared first on politics.md.
11:30
Decizia de joi seară a fost al cincilea din cei zece pași pe care trebuie să îi parcurgă Republica Moldova în drumul său către UE. Urmează încă cinci, probabil cei mai complecși.  The post INFOGRAFIC // Încă 5 pași pentru aderarea Republicii Moldova la UE appeared first on politics.md.
11:30
Primarul General al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a felicitat cetăţenii Republicii Moldova şi autorităţile pentru obţinerea statutului de – ţară candidat la aderarea la UE. Acesta a menţionat că de acum încolo, nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor structurale de care are nevoie Republica Moldova, sau pentru întârzierea implementării acestora. „Mă refer aici [...] The post Ion Ceban a felicitat cetăţenii şi autorităţile pentru obţinerea statutului de – ţară candidat la aderarea la UE: De acum încolo, nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor appeared first on politics.md.
11:20
Președinta Maia Sandu a calificat ca „Zi istorică pentru Moldova acordarea de către Consiliul European a statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce cetățenilor moldoveni mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor”, a scris Maia Sandu într-un mesaj. Totodată, [...] The post Mesajul Maiei Sandu, după ce RM a obținut statutul de țară candidat la UE: Zi istorică! appeared first on politics.md.
11:20
Fostul președinte Igor Dodon susține că Republica Moldova nu va deveni în viitorul apropiat membru al UE. „Cred că autoritățile pregătesc deja discursuri pentru ziua istorică legată de obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE. Dar astfel de „zile istorice” au fost deja în 2014, când a fost semnat Acordul de Asociere și [...] The post Igor Dodon susține că R. Moldova nu va deveni în viitorul apropiat membru al UE appeared first on politics.md.
11:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu susține o conferință de presă ca urmare a deciziei Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană.  The post LIVE // Maia Sandu, conferință de presă după ce R. Moldova a devenit țară-candidată pentru aderarea la UE appeared first on politics.md.
10:40
Proiecte noi, dezvoltarea cooperării dar și asistență în mai multe domenii. Primarul general, Ion Ceban a avut o întrevedere cu misiunea Peace Winds Korea si Peace Winds Japonia, în urma căreia au fost stabilite priorități benefice pentru locuitorii capitalei. “Apreciere și recunoștință pentru aportul organizației Peace Winds în gestionarea crizei refugiaților. Am discutat proiecte noi [...] The post Primarul general, Ion Ceban a avut o întrevedere cu misiunea Peace Winds Korea si Peace Winds Japonia appeared first on politics.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Obiectivul arheologic cu denumirea ,,Ruinele clădirii Muzeului Bisericesc – casa eparhială, casa lui Teodor Sabău, va fi introdus în Registrul monumentelor istorice de categorie locală din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban. “A fost votat proiectul privind înscrierea în Registrul monumentelor istorice a obiectivului arheologic și instalarea unui însemn arhitectural-informativ. [...] The post Un nou monument istoric de categorie locală în Chișinău appeared first on politics.md.
17:20
De sâmbătă, 25 iunie, noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public, vor putea fi procurate! Acestea vor diminua prețul biletelor, în funcție de numărul călătoriilor și durata abonamentului. Anunțul a fost făcut de primarul general. „Abonamentul este valabil în troleibuz sau autobuz în capitală, inclusiv în suburbii. Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie [...] The post Noile abonamente pentru transportul public vor fi disponibile din 25 iunie appeared first on politics.md.
17:00
Președintele țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei funcționarului public. Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a mulțumit funcționarilor publici pentru zilele în care lucrează peste program. „Astăzi este Ziua profesională a funcționarilor publici – oamenii care, în virtutea profesiei pe care au ales-o și a [...] The post Mesajul Maiei Sandu pentru funcționarii publici: Mizăm pe dumneavoastră appeared first on politics.md.
13:50
Parlamentul European a votat cu puțin timp în urmă rezoluția prin care cere acordarea statutului de țară candidate pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Despre asta anunță eurodeputatul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.  „DA! 529 de voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European. Tocmai am votat cu foarte [...] The post ULTIMA ORĂ! Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere statut de candidat pentru Moldova și Ucraina appeared first on politics.md.
13:40
Parlamentul a votat, astăzi, pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 45 de zile. Potrivit Raportului Comisiei pentru Situații Excepționale, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră [...] The post Starea de Urgență a fost prelungită pentru încă 45 de zile appeared first on politics.md.
12:00
Președintele Igor Grosu susține că unii deputați din Partidul Șor sunt în vacanță, deși încă vacanța parlamentarilor nu a început. În acest context, președintele Parlamentului a venit cu un apel către colega lor, deputata Marina Tauber, transmite Știri.md. „Dna deputat, nu vă duceți nicăieri în vacanță. Va trebui să munciți. Aveți trei colegi care sunt tare [...] The post Igor Grosu, ironii la adresa unor deputați: Aveți trei colegi care sunt tare odihniți appeared first on politics.md.
11:40
Câteva zeci de oameni și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) organizează o acțiune de protest în fața Parlamentului. Aceștia sunt împotriva prelungirii stării de urgență și cer demisia Guvernului, pe care îl acuză de creșterea prețurilor și înrăutățirea calității vieții. The post LIVE // PSRM cere demisia guvernării pe care o acuză de înrăutățirea calității vieții oamenilor appeared first on politics.md.
11:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în seara zilei de miercuri o discuție telefonică cu omologul său din Ucraina Vladimir Zelenski. Convorbirea dintre cei doi șefi de state a avut loc înaintea summitului Consiliului European unde liderii UE vor decide să acorde R. Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate la Uniunea Europeană, scrie [...] The post Vladimir Zelenski a discutat la telefon cu Maia Sandu, înainte de summitul Consiliului European appeared first on politics.md.
11:10
Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității. Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 32 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, informează MOLDPRES. Potrivit istoricilor, Declarația a fost adoptată într-un context istoric complex, marcat de o paradă a suveranităților, proces care a cuprins întreg spațiul sovietic. [...] The post Republica Moldova marchează astăzi Ziua Suveranității appeared first on politics.md.
11:10
Parlamentul se va convoca în ședință plenară. Deputații vor examina propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, precum și un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi de Biroul permanent.  The post LIVE // Ședința Parlamentului. Pe agendă: proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență appeared first on politics.md.
11:10
Deputații socialiști și comuniști au prezentat în plenul Parlamentului o cerere prealabilă pe numele șefului Legislativului Igor Grosu, care, în opinia lor, a avut, în ședința din 16 iunie, un discurs de ură și injurios la adresa lor. Ei i-au cerut șefului Parlamentului să-și ceară scuze publice. Deputatul socialist Vasile Bolea, care a prezentat cererea [...] The post Deputații BCS îi cer președintelui Parlamentului să prezinte scuze publice appeared first on politics.md.
09:30
De ziua funcționarului public, edilul capitalei, Ion Ceban, a adresat un mesaj de felicitare celor care prin responsabilitate si devotament, își îndeplinesc obligațiile de serviciu in domeniu public. “Stimați funcționari publici, vă felicit cu ocazia zilei profesionale! Deși trecem printr-o perioadă destul de complicată, voi sunteți cei care reușiți să faceți față fiind în slujba [...] The post Mesaj de felicitare cu ziua profesională! Ceban:”Voi sunteți cei care reușiți să faceți față fiind în slujba oamenilor” appeared first on politics.md.
22 iunie 2022
18:10
Președintele Parlamentului explică necesitatea prelungirii stării de urgență cu încă 45 de zile prin incertitudinea generată de războiul din Ucraina. Igor Grosu spune că eventuale atacuri asupra regiunii Odessa ar putea crea noi valuri de refugiați care vor dori să se adăpostească în Republica Moldova sau să tranziteze țara. Șeful Legislativului spune că extinderea perioadei [...] The post Igor Grosu explică necesitatea prelungirii stării de urgență: ca să nu căutăm Parlamentul din vacanță appeared first on politics.md.
18:10
Ministerul Economiei are un nou Secretar General. Recent, în funcție a fost numită Ina Voicu, care deținea poziția de șefă a Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul instituției. Ina Voicu este licențiată în relații economice internaționale. La începutul carierei a activat în cadrul Ministerului Finanțelor, Trezoreria de Stat a Republicii Moldova. Din [...] The post Ministerul Economiei are un nou Secretar General appeared first on politics.md.
18:10
Partidul Popular European (PPE) a emis o declarație în care cere acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea la UE pentru Ucraina și Rep. Moldova, în contextul desfășurării summitului Consiliului European din 23 – 24 iunie. „Ucraina și Moldova se uită cu speranță la noi. Nu le vom refuza un viitor european. Când Ucraina și [...] The post PPE solicită statut de stat candidat pentru aderarea la UE pentru Ucraina și Rep. Moldova appeared first on politics.md.
18:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria – Ucraina, Republica Moldova, Belarus, condus de deputatul Helmut Brandstätter, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de euro-integrare ale Republicii Moldova, în contextul cererii [...] The post Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație de parlamentari din Austria appeared first on politics.md.
16:30
Nu doar în Chişinău dar și în suburbii! Primaria Chişinău continuă să investească în proiectele de infrastructură destinate cetățenilor din capitală dar și din nemijlocita apropiere. De aceasta dată, a fost finalizată modernizarea sistemului de iluminare și extindere a rețelelor în Stăuceni. “Din bugetul Primăriei Chișinău pentru aceste lucrări am alocat peste 700 de mii [...] The post Ceban: ”Mă bucur ca implementam proiecte de infrastructură și în suburbii” appeared first on politics.md.
15:40
O ordonanță de începere a urmăririi penale, pe numele mai multor demnitari din Procuratură și Ministerul Afacerilor Interne, a ajuns în posesia redacției noastre. Documentul este semnat de fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, la data de 18 decembrie 2019 și relatează pornirea unui dosar penal pentru luare de mită în valoare de 200 000 de [...] The post EXCLUSIV DOC // În 2019, Stoianoglo i-a deschis dosar penal lui Dumitru Robu și Eduard Bulat, pentru o presupusă mită de 200 000 de dolari. Cine i-a denunțat? appeared first on politics.md.
12:50
4 milioane de lei, atât, potrivit estimărilor, a cheltuit guvernarea când a asigurat cu pază parada homosexualilor de duminică, care a fost una ilegală. Declaraţia a fost făcută de Primarul General, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. Acesta a specificat că sute de polițiști au fost scoși în stradă în zi de weekend în [...] The post Ceban: 4 milioane de lei, atât a cheltuit guvernarea când a asigurat cu pază parada homosexualilor de duminică, bani din buget appeared first on politics.md.
09:50
Primăria municipiului Chişinău, continuă să investească în promovarea sportului și a tinerelor talente din domeniu. În perioada 24-26 iunie 2022, luptătorii de Kickboxing din municipiul Chișinău și de peste hotarele Republicii Moldova își vor măsura puterile în cadrul Turneului Internațional Cupa Primarului General al municipiului Chișinău, 2022 la kickboxing. “Turneul Internațional Cupa Primarului General al [...] The post Ceban:”Peste 250 de sportivi vor participa la Turneul Internațional de kickboxing” appeared first on politics.md.
21 iunie 2022
15:00
Președinta țării Maia Sandu a semnat un editorial pentru publicațiile El Pais, Le Figaro, Die Welt, Le Soir, Gazeta Wyborcza, Publico, La Repubblica și G4Media. Aceasta a vorbit despre importanța susținerii Republicii Moldova În mijlocul celei mai mari crize de securitate din regiune și din Europa, Republica Moldova se află azi într-un moment istoric. Alegerea de [...] The post Editorial semnat de Maia Sandu pentru presa internațională: „Moldova cere doar șansa de a se dezvolta și de a da speranță appeared first on politics.md.
14:50
Noul lider al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, cere partidului de guvernământ să-l demită pe ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, deoarece acesta nu ar fi întreprins nimic pentru distruge o schemă care afectează parțial piața petrolieră. „Toată lumea e sufocată de creșterea galopantă a prețurilor, iar frustrările și plângerile ce mediului de afaceri, cât și [...] The post Dinu Plîngău cere partidului de guvernământ să-l demită pe ministrul Economiei, Sergiu Gaibu appeared first on politics.md.
13:50
Accizele la motorină utilizată în anul 2022 de întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate de Executiv, în cuantum de până la 100%. Decizia a fost anunțată, astăzi, de prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței de lucru cu reprezentanții unei asociații de fermieri și agricultori, organizată la Guvern. Astfel, producătorii agricoli mari vor beneficia [...] The post Guvernul va compensa până la 100% din valoarea accizei la motorină pentru întreprinderile mici și mijlocii appeared first on politics.md.
12:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut luni, 20 iunie o discuție telefonică cu Prim-ministra Finlandei, Sanna Marin. Printre subiectele abordate se numără opinia Comisiei Europene privind oportunitatea de a oferi țării noastre statutul de candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a confirmat, în context, angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele lansate [...] The post Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu prim-ministra Finlandei, Sanna Marin appeared first on politics.md.
12:40
Membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria – Ucraina, Moldova, Belarus se află, în perioada 21 – 24 iunie, într-o vizită la Chișinău. Agenda vizitei include întrevederi cu Speakerul Igor Grosu, cu președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Austria, Adrian Belîi, dar și cu alți membri ai Legislativului. Oficialii austrieci se vor mai [...] The post O delegație din Parlamentul Austriei se află într-o vizită în R. Moldova appeared first on politics.md.
12:40
Belarusul nu poate plăti gazul rusesc din cauza întăririi artificiale a cursului de schimb al rublei. Președintele Alexander Lukașenko a trecut voluntar la plata gazelor naturale în ruble rusești, dar acum nu își poate îndeplini obligațiile, relatează Nasha Niva, citat de ziare.com. Conform contractului cu Gazprom, Belarusul ar trebuit să plătească 128 de dolari la mia [...] The post Lukașenko, dator vândut lui Putin: nu mai poate plăti gazul rusesc appeared first on politics.md.
10:50
Premierul Natalia Gavrilița nu este sigură că Republica Moldova va obține statutul de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, Gavrilița a spus că trebuie să ne moderăm așteptările. „Cred că este foarte greu de prezis, sunt anumite țări care au îngrijorări în privința extinderii UE, [...] The post Natalia Gavrilița spune că trebuie să ne moderăm așteptările, atunci când vorbim de statut de candidat în UE pentru Moldova appeared first on politics.md.
10:30
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a fost deranjată de faptul că în ședința pe care a avut-o cu Asociația ”Forța Fermierilor” a fost filmată de către un participant la eveniment. Șefa cabinetului de miniștri i-a reproșat bărbatului că nu poate discuta când este filmată. ”Eu am o întrebare. Dvs filmați live? Și atunci cum credeți că poate [...] The post În campanie PAS promitea transparență: Gavrilița, supărată că a fost filmată la ședința cu agricultorii (VIDEO) appeared first on politics.md.
20 iunie 2022
19:30
Un avocat din Capitală, Alexandr Russu, și-a alimentat mașina de doar 20 de lei, în semn de protest față de scumpirea carburanților. „Alimentarea motorinei cu 20 lei! Mini – Protest! Trezește-te MOLDOVA!” , a scris acesta pe Facebook. The post Protest față de scumpirea carburanților: Un avocat din Chișinău și-a alimentat mașina de doar 20 lei appeared first on politics.md.
15:30
Fostul premier Ion Chicu i-a luat peste picior pe guvernații PAS și președintele Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, Chicu le-a amintit că în scurt timp expiră din nou cele 60 de zile ale „Stării de Urgență PAS…”, iar dacă PAS nu o va prelungi, atunci va fi nevoită să le explice cetățenilor pe sunt [...] The post Chicu i-a amintit PAS că expiră starea de urgență: Vedeți să nu scăpați termenul pentru o nouă prelungire, că altfel va trebui să respectați legile țării când cheltuiți banii oamenilor appeared first on politics.md.
15:10
Protestul masiv desfășurat duminică în Chișinău, la inițiativa Partidului „ȘOR”, propulsează această formațiune în față și o transformă în principala forță de opoziție din țară. Astfel, formațiunea condusă de Ilan Șor reușește să ia locul PSRM, care, până acum, avea întâietate la acest capitol. De această părere este jurnalistul și analistul politic Victor Nichituș, care [...] The post Analist politic: Partidul „ȘOR” ia locul PSRM și devine principala forță de opoziție din Republica Moldova appeared first on politics.md.
15:00
Stilul inconfundabil de a minți și a trișa este la un pas de a le juca festa “băieților șmecheri”, care au fost prinși din nou că “umblă cu cioara vopsită”. Șirul de scandaluri legate de afaceriștii de la “Turboenergy Power” și “băieții șmecheri”, care stau în spatele schemelor acestei companii, au “trezit” mai multe instituții [...] The post SOS Termoelectrica prezintă primele rezultate – trișorii prinși de mânecă appeared first on politics.md.
14:30
Deputații PSRM, Adela Răileanu și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat Înaltei Curți să se expună pe marginea constituționalității unor articole din Legea nr.143 pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, adoptată recent și numită generic în societate „legea cenzurii”. Socialiști consideră că prin modificările operate se încalcă mai [...] The post Legea cenzurii, votată de PAS, pe masa judecătorilor constituționali. PSRM a contestat unele articole appeared first on politics.md.
13:50
Un nou proiect de infrastructură pentru comoditatea chisinauienilor. Primarul general a anunțat ca una din cele mai importante artere din capitală intră în reparație. “Am început reparația bulevardului Renașterii, până la Tipografia Centrală, inclusiv strada Tudor Vladimirescu până la intersecția cu strada Kiev. Ulterior, va fi reparată și strada Kiev. În prezent se instalează borduri [...] The post Proiectele curg gârlă! Ceban:”Un nou proiect de infrastructură pentru Chisinau” appeared first on politics.md.
12:20
Haosul din Agenția Servicii Publice (ASP) continuă. Instituția a semnat un nou contract cu firma lituaniană UAB Garsu Pasaulis pentru livrarea de blanchete de pașapoarte, asta chiar dacă anterior a anulat o licitație cu acest agent economic, acuzând că tenderul ar fi fost trucat, iat compania a devenit obiectul unor anchete penale în Republica Moldova. [...] The post ASP a semnat un contract pentru blanchete de pașapoarte cu aceeași companie, contractul căreia au anulat, iar agentul economic e vizat în dosar penal appeared first on politics.md.
12:20
Haos, transport public blocat la Botanica, Buiucani, în Centru, oameni aşteptând minute în şir în staţii şi o mulţime de poliţişti. Aşa a arătat ieri oraşul Chişinău, unde a fost organizată parada homosexualilor. „Nimeni nu putea traversa centrul orașului. Guvernarea, deputații PAS și-au organizat paradă, au furat curcubeul de la copii – au făcut un [...] The post Ion Ceban: Deputații PAS și-au organizat ieri paradă, au furat curcubeul de la copii și s-au înconjurat cu mii de polițiști achitați pe banii poporului appeared first on politics.md.
11:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu-și ascunde atitudinea ostilă față de Federația Rusă, în același timp Chișinăul îi cere Moscovei să mai aștepte cu achitarea gazului. Despre aceasta senatorul rus Alexei Pușkov a scris pe canalul său Telegram. Reacția vine după ce președintele țării, Maia Sandu, a promulgat legea privind securitatea informației, care prevede interzicerea [...] The post Reacția Moscovei, după ce Maia Sandu a interzis știrile și emisiunile din Rusia: Și cum rămâne cu plata gazului rusesc? appeared first on politics.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.