Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022

Elena Robu, 15 mai 2022 02:10

Ucraina a câștigat Eurovision 2022, cu piesa “Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. A fost un record de voturi din partea publicului obținut vreodată de o țară la Eurovision. R. Moldova se clasează pe locul 7. Articolul Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022 apare prima dată în ER News.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Elena Robu

Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
Nu voi vorbi despre scandalul în jurul presupuselor tentative de manipulare a votului de către juriile din 6 țări, inclusiv România. Nu pentru că nu este important acest fapt, dar pentru că așteptăm mai multe informații din partea organizatorilor, adică a Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU), inclusiv probe, dovezi despre presupuse fraudări. Vreau […] Articolul Câteva cuvinte despre Eurovision 2022 apare prima dată în ER News.
15 mai 2022
02:10
Ucraina a câștigat Eurovision 2022, cu piesa “Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. A fost un record de voturi din partea publicului obținut vreodată de o țară la Eurovision. R. Moldova se clasează pe locul 7. Articolul Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022 apare prima dată în ER News.
13 mai 2022
10:20
Insula Şerpilor are în acest moment o extrem de importantă valoare militară şi strategică pentru Rusia, mai ales după scufundarea crucişătorului Moscova, care asigura inclusiv o umbrelă de protecţie antiaeriană a flotei ruse din Marea Neagră. În lipsa acestei nave, dacă ruşii vor reuşi să-şi instaleze pe Insula Şerpilor sisteme antiaeriene cu rază lungă, dar şi […] Articolul Bătălia pentru Insula Şerpilor. Cum poate deveni această stâncă din Marea Neagră decisivă pentru viitorul întregului război din Ucraina apare prima dată în ER News.
12 mai 2022
12:30
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a intrat în cea de-a 78-a zi și în stadiul său de uzură. Pentru că pe teren armata lui Putin nu are cu ce se ”lăuda” decât cu acte de barbarie, de tortură față de civili, tot mai mult și mai mult în spațiul public sunt lansate minciuni peste […] Articolul Cât mai aveți să credeți în minciunile propagate de armata lui Putin?! apare prima dată în ER News.
10 mai 2022
11:41
În 2004, Anna Politkovskaia, jurnalistă de investigații la ziarul independent Novaïa Gazeta, scria o carte intitulată ”Rusia lui Putin”. A fost publicată imediat în engleză și tradusă destul de repede în majoritatea limbilor europene, inclusiv în Franța în 2005. În cartea sa, Anna Politkovskaia prezintă un portret exhaustiv al lui Vladimir Putin. Cartea reprezenta un […] Articolul ”Putin nu-i iubește pe oameni. El ne extermină după capriciul lui”. Ce scria în în 2004 jurnalista rusă Anna Politkovskaia, împușcată doi ani mai târziu la Moscova, în blocul în care locuia apare prima dată în ER News.
9 mai 2022
10:30
9 mai, o dată cu semnificații controversate. Înscrisă din 2020 în Constituția Rusiei, glorificarea rolului URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost folosită de Vladimir Putin pentru a justifica invadarea Ucrainei. O propagandă moștenită direct din epoca sovietică. O victorie prin care „poporul sovietic (…) a eliberat țările Europei de ciuma brună”. Acum […] Articolul Mitul rusesc al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și manipulările cu care operează Moscova apare prima dată în ER News.
5 mai 2022
13:20
Dacă vreți să cunoașteți și să înțelegeți cum funcționează o societate, cel mai bine este să urmăriți ce se întâmplă în perioadele de criză, cine și cum se adaptează. Vorbim aici despre politicieni, jurnaliști, activiști civici. De regulă în perioade de criză, mulți dintre aceștia își schimbă orientările politice, trec în tabere opuse, își găsesc […] Articolul Adevărata față a jurnaliștilor propagandiști din R. Moldova apare prima dată în ER News.
4 mai 2022
16:40
Solidari în fața urgiei războiului început de Putin în Ucraina. După incidentele care au avut loc recent în regiunea transnistreană, și R. Moldova a început să fie mult mai prezentă în presa din Franța, iar francezii – să manifeste interes și solidaritate față de noi. Recent Asociația AGER, pe care am creat-o în Franța, mai […] Articolul Solidaritate Franța-Moldova: Un cec de 1000 de euro, în susținerea refugiaților ucraineni din Moldova apare prima dată în ER News.
2 mai 2022
16:50
Ca să înțelegeți cum funcționează propaganda lui Putin, e suficient să analizați comportamentul familiilor din jurul vostru (care se ceartă sau îl elogiază pe Putin) sau cum este divizată societatea în R. Moldova. În Rusia situația este gravă de tot. Un popor îndobitocit până la refuz. Propaganda Kremlinului a atins cote greu de imaginat în […] Articolul Propaganda lui Putin nu mai are limite: ”Cei ce mor pentru patrie în război nuclear ajung direct în Rai” apare prima dată în ER News.
27 aprilie 2022
11:50
Tensiunile din regiunea transnistreană nu sunt întâmplătoare. Este din ce în ce mai evident acest lucru. Cine și ce interese ar avea? În primul rând, cred că cel mai mare interes ar trebui să îl aibă R. Moldova, care după 30 de ani de conflict înghețat pe teritoriul său, ar putea, în sfârșit, să-i alunge […] Articolul Ucraina ar fi capabilă să ajute R. Moldova în problema transnistreană, dar numai dacă va exista un apel din partea Chișinăului apare prima dată în ER News.
26 aprilie 2022
19:20
De la declanșarea războiului în Ucraina, Putin și armata sa continuă să bage frica în întreaga lume, așa încât din cauza acestei frici, să fim nevoiți să acceptăm jocurile barbare ale ”țarului” de la Kremlin și să stăm cu capul plecat ca să nu îl supărăm pe Putin. Dar trebuie să înțelegem clar că anume […] Articolul Rusia continuă să bage frica în moldoveni: O invazie rusă în Transnistria este doar război informațional apare prima dată în ER News.
16:40
În ultimele zile s-au intensificat tensiunile în regiunea transnistreană, pe fondul războiului din Ucraina. Ieri, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.  Azi dimineață a apărut informația conform căreia pe teritoriul centrului teleradio „Maiak” din raionul Grigoriopol […] Articolul Tensiuni în regiunea transnistreană: Declarația Maiei Sandu după şedința CSS apare prima dată în ER News.
25 aprilie 2022
13:10
De-a lungul anilor, Focului Haric, care se aprinde în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost utilizat în R. Moldova în scopuri politice. Nici anul acesta nu a fost o excepție. An de an, scriu înainte de sfintele sărbători de Paști, despre ipocrizia politicienilor care își dau coate să se spele de […] Articolul Politica ipocrită a Focului Haric în R. Moldova apare prima dată în ER News.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.