Toate evenimentele culturale de mâine din parcul Alunelul sunt anulate

#diez, 14 mai 2022 22:45

Pentru ziua de mâine sunt anulate toate evenimentele culturale care urmau să aibă loc în parcul Alunelul, dar și în alte locații din Capitală. Această decizie vine în contextul tragediei de azi când o creangă imensă a căzut dintr-un copac peste un cărucior în care se afla o fetiță de un an. Сообщение Toate evenimentele culturale de mâine din parcul Alunelul sunt anulate появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
00:45
Real Madrid a câștigat al 14-lea titlu de campioană a Ligii Campionilor. Este un rezultat record printre echipele europene. Madrilienii au învins din nou echipa Liverpool cu scorul de 1-0. Сообщение Real Madrid a câștigat al 14-lea titlu de campioană a Ligii Campionilor появились сначала на #diez.
28 mai 2022
23:00
Astăzi este a 94-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Până în prezent, în Ucraina au murit circa 30 000 de soldați ruși. Cele mai importante evenimente din a 94-a zi de război появились сначала на #diez.
22:15
UEFA anunță că „din motive de securitate, startul finalei Ligii Campionilor dintre Liverpool și Real Madrid a fost amânat cu 15 minute”. Anunțul a fost publicat pe Twitter. Сообщение Startul finalei dintre Liverpool și Real Madrid a fost amânat pe un termen nedeterminat появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
18:15
Pe toate continentele lumii, sunt cunoscute şi denumite 907 specii de căpușe, dintre care doar 10 % au capacitatea de a transmite boli sau a produce afecţiuni cauzate de modul de nutriţie. Acestea se hrănesc cu sânge de mamifere, reptile și păsări de la care pot lua bacterii și virusuri şi sunt prezente atât în zonele rurale, cât și în cele urbane, inclusiv în numeroase locații populare pentru activități în aer liber. Сообщение Tot ce trebuie să știi despre căpușe și cum te protejezi de ele. Doar 10 % dintre toate speciile au capacitatea de a transmite boli появились сначала на #diez.
18:00
Direcția Generală Educație Tineret și Sport din cadrul Primăriei municipiului Chișinău susține că în ultima perioadă, în sectorul Buiucani, a crescut considerabil solicitările din partea părinților privind încadrarea copiilor în instituțiile de învățământ. În acest scop, în sectorul Buiucani a fost planificată reabilitarea a două grădinițe pentru a corespunde cerințelor actuale. Сообщение (foto) Reabilitarea și dotarea grădinițelor nr. 3 și nr. 18 din Chișinău se vor încheia până în luna august появились сначала на #diez.
16:15
Moldova Gaz a solicitat de la ANRE majorarea de tarife la gazele naturale furnizate populației până la 22 de lei/m3, o creștere cu 58,1% față de actualul tarif de 14,06 lei/m3 de gaz. În caz dacă tariful va fi majorat, accesibilitatea gazului pentru populație va fi de 5,2 ori mai mic decât acum jumătate de an, cea mai mare scădere din istoria Moldovei, scrie expertul în politici economice Veaceslav Ioiniță. Сообщение Moldovenii riscă să aibă cea mai joasă accesibilitate la gazele naturale din ultimii 23 ani dacă tariful va fi majorat până la 22 de lei появились сначала на #diez.
15:00
Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc planifica arestarea fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon pentru trădare de patrie încă în anul 2019. Despre acest lucru a relatat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vlad Kulminski în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA. Сообщение „Plahotniuc planifica arestarea lui Dodon pentru trădare de patrie încă în 2019.” Vlad Kulminski, despre arestarea fostului președinte появились сначала на #diez.
14:45
Pretura Buiucani din Chișinău a publicat imagini din parcul „La Izvor” în care vede cum o bancă din parcul „La Izvor” a fost mutată cu locul în fața unei alte bănci de către persoane necunoscute. Autoritățile sectorului Buiucani anunță că vor persoanele care au săvârșit această acțiune vor fi identificate. Сообщение Persoane necunoscute au mutat o bancă din loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani появились сначала на #diez.
14:15
Biserica Ortodoxă Ucraineană, care se afla sub protectoratul Patriarhiei din Moscova, a anunțat vineri că se va rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina. Slujitorii din cadrul Consiliului Bisericii Ortodoxe Ucrainene au adoptat o declarație prin care condamnă războiul pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei și au făcut modificări în statutul bisericii stabilind „independența completă” față de Patriarhul Kirill. Сообщение „A fost încălcată porunca lui Dumnezeu «Să nu ucizi!».” Biserica Ortodoxă de la Kiev s-a declarat independentă de Patriarhia Moscovei появились сначала на #diez.
13:30
Boxerul moldovean Alexandru Paraschiv și-a asigurat cel puțin medalia de bronz la Campionatul European de la Erevan. Сообщение Boxerul din Moldova Alexandru Paraschiv s-a calificat în semifinala campionatului european de box din Erevan появились сначала на #diez.
13:00
„Politicienii din Republica Moldova nu au învățat cultura politică și politețea”, a spus bașcana UTA Găgăuzia, Irina Vlah, comentând acuzațiile aduse fostului președinte al Moldovei Igor Dodon și plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Сообщение Irina Vlah, despre arestarea lui Igor Dodon. „Justiția televizată s-a întors” появились сначала на #diez.
12:45
Muzeul Național de Artă al Moldovei invită publicul la expoziția de grafică prețioasă: #Operadeweekend sâmbătă, 28 mai până la ora 18.00 și duminică, 29 mai, între orele 11.00-18.00. În acest sfârșit de săptămână, #operadeweekend prezintă lucrarea lui Lucas van Leyden (1489/1494-1533), Țările de Jos „Mahomed și călugărul Sergius” (stampă din secolul al XVIII-lea). Сообщение Muzeul Național de Artă al Moldovei te invită în acest weekend la o expoziție prețioasă a pictorului neerlandez Lucas van Leyden появились сначала на #diez.
12:15
În Parcul Andries, de Ziua Copilului, între orele 10.00 și 21.00, accesul la toate caruselele va fi gratuit. Despre acest lucru anunță ESP.md. Сообщение De 1 iunie la Bălți accesul la carusele va fi gratuit. Cheltuielile vor fi compensate de primărie появились сначала на #diez.
12:15
Concertul „Muzica Desenelor Animate” revine în 2022 de Ziua Internațională a Copiilor cu o nouă ediție: „Tătici Cool”. Vino în centrul capitalei pe 1 iunie ca să retrăiești emoțiile frumoase ale copilăriei prin melodiile preferate ale tuturor vârstelor! Piese din 20 de desene animate emblematice, care ne-au marcat copilăria, vor prinde viață pe scena mare. Сообщение (video) Întoarce-te în copilărie! Lista pieselor pe care le poți asculta la concertul „Muzica Desenelor Animate” появились сначала на #diez.
11:15
Liverpool și Real Madrid se întâlnesc în finala UEFA Champions League 2021/2022. Meciul va fi jucat pe terenul Stade de France, Paris. Este a doua confruntare în finala competiției dintre aceste echipe din ultimii patru ani. În anul 2018, galacticii au învins echipa engleză cu scorul de 3-1. Сообщение Localurile din Chișinău unde puteți viziona finala Ligii Campionilor UEFA появились сначала на #diez.
11:00
Ina Marcenko are 45 de ani, este originară din Bălți, a făcut studiile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, este printre puținele specialiste în bacteriologie din Moldova, a plecat la Odesa pentru a-și realiza visul – să devină soție, mamă și cea mai fericită femeie. A trăit peste 10 ani în armonie în Ucraina împreună cu soțul și fiica ei, conducea o afacere prosperă, dar a venit 24 februarie. Războiul i-a schimbat planurile din rădăcini. A văzut pentru prima oară în viață orașul pustiu și asurzitor de liniștit, s-a ascuns de bombe în adăposturile antibombă, nu a dormit nopțile de teama bombardamentului, a întâmpinat prima zi de primăvară la granița cu Moldova când a decis să plece din Ucraina pentru a fi în siguranță. Aflați istoria eroinei noastre care ne-a povestit aproape despre toată viața ei. Сообщение (foto) „Simt că viața mea o controlează un om cu o minte bolnavă.” Istoria Inei Marcenko, bălțeanca refugiată din Odesa появились сначала на #diez.
10:00
Spectacolul „Arta conviețuirii” este o comedie care vă va face să ieșiți din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele vieții de cuplu. Spectacolul se va juca pe 29 mai, la ora 17.30. Сообщение Teatrul Național „Eugene Ionesco” te invită la spectacolul „Arta conviețuirii”. De unde poți cumpăra biletele появились сначала на #diez.
10:00
În Republica Moldova sunt 32 de raioane și noi ne-am gândit să analizăm și să numărăm câți oameni poartă nume și prenume în cinstea denumirilor raioanelor din țară. În urma verificărilor, am constatat că denumirile a șapte raioane din Moldova se regăsesc și în buletinele de identitate ale moldovenilor. Сообщение Leova, Rezina, Cantemir sau Soroca. Nume și prenume moldovenești purtate în cinstea raioanelor din Moldova появились сначала на #diez.
Ieri
22:45
Astăzi este a 93-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Zaporijjea trecerea la ora Moscovei. Cele mai importante evenimente din a 93-a zi de război появились сначала на #diez.
22:00
Astăzi este a 93-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Zaporijjia trecerea la ora Moscovei. Cele mai importante evenimente din a 93-a zi de război появились сначала на #diez.
19:45
Noul echipament al naționalei noastre a fost creat cu sprijinul Agenției de Investiții și produs de partenerul tehnic al FMF, JAKO Moldova. Designul tricoului a fost elaborat de Eugen Boico. Сообщение FMF a lansat astăzi noul echipament de joc al naționalei de fotbal. Cumpără tricoul și personalizează-l cu numărul tău preferat появились сначала на #diez.
19:45
Shorty este o pisica cunoscută pe Instagram drept @artcoshka. Felina este rezistentă la centrul de dezvoltare a industriilor creative Artcor. Aceasta trăiește o viață socială activă. Shorty a fost într-o vizită oficială la Parlamentul Republicii Moldova, iar acum se pregătește pentru o viitoare excursie la guvern. Сообщение (foto) Faceți cunoștință cu Shorty. Pisica care este rezidentă la Centrul de dezvoltare Artcor появились сначала на #diez.
19:00
La solicitarea Centrului de Drept al Avocaților (CDA) adresată Ministerului Educației și Cercetării cu privire la oferirea de informații despre procedura de susținere a testului național multidisciplinar pentru refugiații din Ucraina, a fost expediat un răspuns în care se vorbește despre condițiile de înscriere la acest test. Сообщение Tinerii din Ucraina care doresc să susțină testul național multidisciplinar se pot înscrie până pe 7 iunie. Care este procedura появились сначала на #diez.
17:30
Te plictisești acasă și nu știi ce să faci în acest weekend? Ți-am pregătit o listă din cinci filme interesante pe care să le privești la cinematografele Cineplex din Chișinău – Cineplex-Mall și Cineplex-Loteanu. Сообщение (video) Nu știi ce să faci în acest weekend? Cinci filme pe care să le privești la cinematografele Cineplex din Chișinău появились сначала на #diez.
17:15
Primăria Municipiului Chișinău a informat că în acest weekend va avea loc o serie de activități în cadrul Proiectului municipal „Dialog cultural cu chișinăuienii”, ediția 2022. Сообщение Ateliere de creație și concerte. În acest weekend în Chișinău va avea loc o serie de activități culturale появились сначала на #diez.
16:30
Procuratura Anticorupție a contestat mandatul de arest la domiciliu aplicat în privința ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Acesta este învinuit pe patru capete de acuzare, una dintre ele fiind trădarea de patrie. Сообщение Procuratura Anticorupție solicită executarea arestului preventiv al lui Igor Dodon în Penitenciarul nr.13 появились сначала на #diez.
16:15
Cinci zile pline de prezentări inspiraționale, workshop-uri și ateliere tematice, concerte și proiecții de film. Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor”, care se desfășura între 1-5 iunie la Chișinău, vine cu o agendă plină pentru profesioniști, adolescenți, tineri și cei interesați de domeniu. Сообщение Festivalul Industriilor Creative 2022 vine să prezinte diversitatea economiei de creație prin 30 de workshop-uri și ateliere tematice появились сначала на #diez.
16:00
Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber este obligată să nu părăsească țara pe un termen de 60 de zile. Dânsa este bănuită de spălare de bani în proporții deosibit de mari în dosarul denumit generic „Frauda bancară”. Informația a fost confirmată pentru #diez de comunicatoarea Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Сообщение Deputatei Marinei Tauber i se interzice să părăsească Moldova pe un termen de 60 de zile появились сначала на #diez.
16:00
În acest weekend, sărbătorești produsul mândriei naționale – Vinul Moldovei! Pe 29 mai, pe strada pietonală „Eugen Doga” din capitală, la festivalul „DeVin&DeGust” vei avea oportunitatea de a cunoaște valoarea Vinul Moldovei din regiunile cu Indicație Geografică Protejată, prin participarea la un șir de activități și masterclass-uri dedicate, precum și degustări specializate ținute de vinificatori și somelieri. Сообщение Savurează weekendul la festivalul „DeVin&DeGust”! Vezi agenda activităților din cadrul evenimentului появились сначала на #diez.
15:45
Moldova – șapte litere și foarte mult sens. E foarte frumos sentimentul de apartenență, de rădăcini, de tradiții, de dor. Și poate că de multe ori nu înțelegem valoarea acestor stări până când acestea ajung să ne lipsească. Moldova cu siguranță nu este una dintre cele mai prospere țări, dar ea învață să fie. Ce ar fi dacă i-am acorda o șansă? Сообщение (foto) Moldova văzută de la înălțimea zborului de păsări. Vasilii Zeliznîi ne bucură cu o nouă serie de fotografii  появились сначала на #diez.
15:30
Adunarea Mondială a Sănătății (AMS) a votat nominalizarea din partea Regiunii Europene a OMS pe ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în calitate de membră a Comitetului Executiv al OMS. Principalele funcții ale comitetului constau în pregătirea agendei și rezoluțiilor AMS și în implementarea deciziilor și politicilor acesteia. Сообщение Ala Nemerenco a fost aleasă în calitate de membră a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății появились сначала на #diez.
15:30
Ești absolvent(ă) de gimnaziu sau liceu și îți dorești o meserie actuală pentru viitor sau ai până la 35 de ani, dar vrei să te recalifici? Atunci, nu mai sta pe gânduri, participă la Ziua Învățământului Dual! Târgurile vor avea loc, în acest an, la Chișinău (28 mai), Soroca (4 iunie) și Cahul (15 iunie). Cu sloganul „Înveți. Muncești. Câștigi!”, evenimentul îți va oferi oportunități de studii și de angajare, activități distractive, dar și alte surprize plăcute. Сообщение Ziua Învățământului Dual: șapte motive să vii la eveniment появились сначала на #diez.
15:15
Rețeaua de socializare orientată în mediul de afaceri LinkedIn a prezentat lista celor mai solicitate posturi de muncă de la începutul anului 2022. Potrivit datelor, a crescut cererea serviciilor prestate de către analiștii de marketing. În primul trimestru din anul curent s-a înregistrat cea mai rapidă majorare pentru acest sector. Numărul de posturi plătite pentru analiștii de marketing aproape s-a triplat comparativ cu ultimele trei luni din anul 2021. Сообщение Care sunt cele mai solicitate posturi de muncă, potrivit rețelei de socializare LinkedIn, pentru anul 2022 появились сначала на #diez.
15:15
Washingtonul a purtat discuții cu Kievul din cauza pericolului de escaladare care ar putea fi cauzat de loviturile pe interiorul teritoriului Federației Ruse. În același timp, Statele Unite nu impun restricții geografice clare privind utilizarea armelor sale de către Forțele Armate ale Ucrainei, scrie Reuters. Сообщение SUA va negocia cu Ucraina folosirea armelor oferite de Occident. NATO se teme că ucrainenii ar putea ataca teritoriul Rusiei появились сначала на #diez.
15:00
Muntele Latimojong este cel mai înalt munte de pe insula Sulawesi care este situată între Borneo și Noua Guinee și îi aparține Republicii Indonezia. Muntele este gazda mai multor plante endemice și este cunoscut pentru flora sa diversă. Fotografiile au fost făcute de către biologul indonezian Anggra Alfian în expediția specială organizată de către The Explorers Club Discovery Expedition. Сообщение (foto) Descoperă florile rare de pe cel mai înalt munte al insulei Sulawesi din Indonezia появились сначала на #diez.
14:45
În acest context, maib invită antreprenorii și toți actorii interesați de domeniul afacerilor să participe la o conferință online cu tematica „Situația din Ucraina. Ce implică pentru businessul din Moldova”. Evenimentul va avea loc pe 3 iunie, între ora 9:00 și 11:00, pe platforma ZOOM. Membri ai top managementului maib – Giorgi Shagidze, Președinte maib, […] Сообщение Maib invită mediul de afaceri la un eveniment online dedicat contextului creat de războiul din Ucraina появились сначала на #diez.
14:30
Timp de trei zile, în perioada 25-27 mai 2022, reprezentanţii ASEM participă în cadrul forumului Formărilor și Angajabilității Francofone. Сообщение Reprezentanţii ASEM participă în cadrul forumului Formărilor și Angajabilității Francofone появились сначала на #diez.
14:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sadu, a venit cu o primă reacție în privința reținerii lui Igor Dodon. Dânsa menționează că explicațiile pe care le-a dat procuratura în vederea reținerii lui Dodon nu sunt suficiente, și speră ca instituția respectivă nu face jocuri politice. Сообщение Maia Sandu, despre reținerea lui Igor Dodon: „Explicațiile procuraturii nu sunt suficiente” появились сначала на #diez.
14:15
Vladimir Putin a cerut joi, 26 mai, conturarea unei strategii de dezvoltare a unei „mari asocieri eurasiatice”, care să facă faţă noilor provocări internaţionale, printre care a enunţat acţiunile statelor occidentale împotriva ţărilor care au „politici independente”, relatează agenţia EFE, notează AGERPRES. Сообщение Putin vrea să elaboreze o strategie de dezvoltare a unei „mari asocieri eurasiatice”. Ce presupune asta появились сначала на #diez.
13:45
Biroul Național de Statistică informează că numărul de decese înregistrate în anul 2021, conform datelor Agenției Servicii Publice, a fost de 45 437 de cazuri, fiind în creștere cu 4 721 de cazuri (sau cu 11,6%) față de anul 2020. În anul 2021 rata mortalității generale a constituit 17,4 % fiind în creștere cu 2.0 p.p. față de anul 2020. Analiza pe sexe a relevat un nivel al mortalității de 18,8 % pentru bărbați și 16,1 % pentru femei. Сообщение Bărbații mor din cauza traumatismelor de patru ori mai des decât femeile. Care sunt cele mai frecvente cauze de deces în rândul populației din Moldova появились сначала на #diez.
13:45
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat care sunt deciziile luate în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), unde s-a dicutat despre efectele economice și sociale ale creșterii prețurilor și riscurile asupra economiei naționale. Сообщение Maia Sandu a anunțat deciziile luate în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate появились сначала на #diez.
13:00
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a informat că duminică, 29 mai, va fi organizat un miting în fața parlamentului, care se va desfășura fără drapele de partid, conform principiului microfonului liber. Сообщение PSRM va protesta duminică în fața parlamentului. Care este noul îndemn al partidului către cetățeni появились сначала на #diez.
13:00
Dumitru Turcan, un florist din Moldova, a luat aur la prestigioasa competiție „Chelsea Flower Show 2022” din Londra. Сообщение Un florist din Moldova a câștigat aur la concursul „Chelsea Flower Show 2022” din Londra появились сначала на #diez.
13:00
Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri pentru carburanți care vor fi aplicate pentru 28-30 mai. Astfel, pentru ziua de mâine, 28 mai, pentru un litru de benzină 95 șoferii vor achita cu 20 de bani mai mult, iar pentru motorină – cu 15 bani mai mult. Сообщение Peste 31 de lei pentru un litru de benzină. ANRE a anunțat o nouă creștere a prețurilor pentru carburanți появились сначала на #diez.
12:45
Pe 1 iunie, de Ziua Copiilor, Primăria Chișinău a stabilit un program de activități culturale pentru micuți. Astfel, în mai multe locații din capitală vor fi organizate multiple acțiuni pentru copii. Сообщение Pictură, expoziții și dansuri. Pe 1 iunie, copiii din Chișinău vor avea un program de activități culturale появились сначала на #diez.
12:00
Alexandr Rozenberg este noul așa-zisul premier al regiunii transnistrene. Candidatura acestuia a fost aprobată de așa-zisul legislativul de la Tiraspol. Сообщение Alexandr Rozenberg este noul așa-zisul premier al regiunii transnistrene появились сначала на #diez.
11:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că alegerile locale noi din 29 mai 2022 vor fi monitorizate de 59 de observatori naționali. Conform criteriului de gen, 38 observatori sunt femei, iar 21 sunt bărbați. Сообщение Alegerile locale noi din 29 mai vor fi monitorizate de 59 de observatori naționali появились сначала на #diez.
11:15
Pe data de 28 și 29 mai, începând cu ora 19.00, Teatrul Guguță vă invită la spectacolul „Teoria Marelui Haos. O poveste antiutopică” Сообщение Premieră la Teatrul „Guguță”. Trupa de actori vă invită la spectacolul „Teoria Marelui Haos. O poveste antiutopică” появились сначала на #diez.
10:45
Comisia Națională de Examene a aprobat lista candidaţilor cărora li se acordă nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2022. Сообщение BAC 2022: aproape 1 600 de elevi au obținut nota 10 din oficiu la examenul de bacalaureat la limba străină появились сначала на #diez.
09:45
Procurorii anticorupție au depus demersuri în vederea arestării preventive a 22 de persoane, din cele 24, reținute în dosarul escrocheriei și spălării de bani, care a vizat fraude de proporții și tranzacții suspecte pe piața financiară. Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) urmează să se expună, astăzi, începând cu ora 9.30, asupra demersurilor PA. Сообщение Procurorii cer mandate de arestare pe numele a 22 de reținuți în dosarul tranzacțiilor suspecte pe piața Forex появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.