Tragedie cumplită în capitală: Un copil a murit după ce peste el a căzut o creangă enormă

Jurnal TV, 14 mai 2022 21:11

Caz tragic în parcul Alunelul din capitală. O creangă a căzut peste un cărucior cu un copil de doi ani care se afla în parc cu părinții și bunica. Copilul a fost transportat la spital, dar medicii n-au reușit să-i salveze viața.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
21:31
Prezentat de Sofia Obadă
21:01
Prezentat de Eugenia Apostu
20:41
Sute de etnici ucraineni au sărbătorit astăzi, în centrul Chișinăului, Ziua cămășii Vîșivanka. Este un simbol al mândriei și unității, mai accentuat acum, în vreme de război. ”Este codul genetic al ucrainenilor”, spun organizatorii acestui eveniment.
20:41
Mai multe edificii cultural-istorice vor deveni parte a patrimoniului național. Parlamentul a adoptat astăzi o hotărâre privind atribuirea statutului de monument pentru patru clădiri, care urmează să fie protejate de stat, astfel ca acestea să nu ajungă în proprietatea sau în folosința unor profitori. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, cel care a cerut votul deputaților pentru aprobarea proiectului, a declarat că deteriorarea clădirilor vechi a devenit pentru unii ”sport național”.
20:31
Este prima șoferiță în sat, prima femeie într-o funcție de conducere și prima, care sare la nevoie. Astăzi aflați istoria Elenei Cernei din satul Găuzeni, raionul Șoldănești, o femeie cu dizabilitate, fapt ce nu a oprit-o să-și urmeze visele și să ajungă prima peste tot. În viața ei a suportat multă discriminare: mai întâi la școală, apoi în relațiile personale și la muncă. Dar de fiecare dată a demonstrat că e o femeie capabilă că miște carul din loc.
Acum 24 ore
20:10
Consiliul Superior al Procuraturii nu a emis miercuri nicio decizie pe raportul de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Subiectul a fost amânat până pe 23 mai. Pe culoar, în discuție cu jurnaliștii, Stoianoglo a declarat că nota nesatisfăcătoare pe care a primit-o face parte dintr-un plan amplu pentru înlăturarea sa din funcție. În spatele acestuia ar sta oameni din conducerea țării, fiind ghidați de fostul șef al procuraturii anticorupție, Viorel Morari.
20:10
Parlamentul European a adoptat astăzi raportul anual de implementare a Acordului de asociere cu Republica Moldova. ”Pe fundalul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, parlamentarii cer mai mult sprijin strategic acordat Republicii Moldova, după ce aceasta a depus actele pentru obținerea statutului de membru al Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.
19:51
Odată cu reluarea urmăririi penale în dosarul numit "Punga neagră”, procurorul general interimar Dumitru Robu precizează că doi dintre cei trei figuranți, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, sunt bănuiți pe trei capete de acuzare, iar fostul președinte Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă. Imaginile video, în care apar cei trei, printre care și Dodon, ”sunt create artificial”, afirmă deputatul PSRM, Vlad Batrâncea.
16:10
Deputații nu vor mai avea imunitate omniprezentă. Aceasta va fi exclusă în cazul acuzațiilor de corupție. Legislativul a aprobat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege privind modificarea Constituției, care prevede că ”nu va mai fi fi nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a deputaților, în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor”. Inițiativa nu a fost primită cu entuziasm de către toți aleșii poporului.
16:10
Cetățenii ucraineni pot sta în Republica Moldova 180 de zile, fără a fi obligați să dețină un permis de ședere, ne anunță Comisia pentru Situații Excepționale. Taxa de 1.440 de lei, pentru refugiații ucraineni care vor să obțină permisul de ședere în scop de muncă, a fost anulată.
16:01
Fostul preşedinte american George Bush a calificat invazia în Irak drept "brutală" şi "nejustificată", înainte de a se corecta, spunând că a vrut să se refere la invazia Rusiei în Ucraina. Acest moment de confuzie a intervenit când fostul preşedinte rostea un discurs la un eveniment, la Dallas, în timp ce aducea critici severe sistemului politic rus.
16:01
Un obiect gândit și construit la Chișinău ar putea fi lansat în spațiu. Nanosatelitul elaborat la Universitatea Tehnică a fost aprobat de Administrația Națională Aeronautică Spațială, NASA, după ce a trecut toate testele funcționale.
16:01
Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a comunicat Guvernului de la Chișinău o nouă cauză de încălcare a drepturilor omului. Este vorba despre dosarul Virginia Căldărari și Lilian Căldărari contra Republicii Moldova. Reclamanții sunt reprezentați la CEDO de Asociația Promo-LEX.
15:51
Volodimir Zelenski și-a felicitat astăzi concetățenii cu ocazia Zilei cămășii ucrainene, Vîșivanka. În mesajul său, Zelenski le-a urat ucrainenilor sănătate, cerând-le să fie curajoși în lupta cu invadatorii. El a numit vîșivanka drept talisman sacru în acest război.
15:51
Târgul Inițiativelor Civice se desfășoară astăzi la Chișinău, fiind parte a programului dedicat Zilelor Europei. La eveniment participă reprezentanți ai peste 20 de organizații din Cahul și Ungheni. Târgul Inițiativelor Civice este o oportunitate pentru elaborarea noilor proiecte, care înseamnă noi locuri de muncă la sate, afirmă participanții și organizatorii.
15:51
O funcționară a Agenției Servicii Publice și o femeie din Tighina au fost reținute de ofițerii CNA, fiind cercetate pentru organizarea unei scheme, prin care ar fi acordat acte de identitate ale Republicii Moldova, false, unor cetățeni străini.
15:40
Veronica Dragalin, procuror federal în statul american California, a fost selectată de Comisia specială de preselecție a candidaților pentru a ocupa funcția de șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Veronica Dragalin, care a plecat peste Ocean acum 11 ani, afirmă că dacă devine procuror-șef la Anticorupție, va aplica aici experiența de investigare acumulată în Statele Unite.
15:40
Este prima șoferiță în sat, prima femeie într-o funcție de conducere și prima, care sare la nevoie. Astăzi aflați istoria Elenei Cernei din satul Găuzeni, raionul Șoldănești, o femeie cu dizabilitate, care nu a oprit-o să-și urmeze visele și să ajungă prima peste tot. În viața ei a suportat multă discriminare: mai întâi la școală, apoi în relațiile personale și la muncă. Dar de fiecare dată a demonstrat că e o femeie puternică, capabilă că miște carul din loc.
15:30
Deputații Partidului Șor, Marina Tauber și Ilan Șor, ar putea rămâne fără imunitate, la cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Potrivit acestuia, Tauber și Șor ar fi implicați în dosarul denumit generic „frauda bancară”. ”Este o răzbunare din partea guvernării”, a declarat în replică Marina Tauber.
Ieri
22:01
Prezentat de Vasile Luchianu
21:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
21:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:41
Prezentat de Sofia Obadă
20:41
Guvernul este de acord cu ridicarea imunității parlamentare, dacă deputații sunt suspectați de acte de corupție. Proiectul de lege, avizat astăzi pozitiv, a fost aprobat anterior și de Curtea Constituțională.
20:41
Prezentat de Eugenia Apostu
20:31
Cu doar 30 km/oră! Aceasta este viteza acceptată în preajma școlilor, grădinițelor sau a locurilor de joacă, pe care insistă Inspectoratul Național de Securitate Publică și Automobil Club din Moldova. În cadrul Săptămânii siguranței rutiere, cu genericul ”Străzi în siguranță”, la Liceul ”Ștefan cel Mare” din Chișinău s-a dat o lecție interactivă privind regulile de siguranță în traficul rutier, dar și de acordare a primului ajutor.
20:20
Până în acest an, 99 la sută din merele moldovenești erau exportate în Rusia și Belarus. Producătorii din Moldova nu prea se grăbeau să caute noi piețe sau să diversifice soiurile pe care le aveau. Așa că odată cu începutul războiului ruso-ucrainean, s-au pomenit cu merele blocate în frigidere. Acum, Rusia oferă doar trei lei pentru un kilogram de mere. Cu acest preț producătorii spun că nici nu și-ar recupera cheltuielile. Mai grav, unii nici și-au primit banii pentru marfa vândută în Rusia iarna trecută. În aceste condiții, experții le sugerează agricultorilor să exporte spre Occident.
20:01
Fostul președinte Igor Dodon ar putea fi cercetat penal. Procuratura Generală a decis, astăzi, să deschidă dosar penal pe celebrul caz al „pungii negre” transmise de Plahotniuc.
20:01
La patru zile de la tragedia din parcul „Alunelul” din Chișinău, unde un copil a fost strivit de un copac, astăzi vântul puternic a mai pus la pământ un arbore. În scurt timp, muncitorii de la Spații Verzi l-au evacuat, asigurându-ne că nimeni nu a avut de suferit. În proces de tăiere erau alți zeci de copaci. Oamenii pe care i-am surprins prin parc ne-au spus că sunt mai vigilenți după tragedia de sâmbătă.
20:01
Consiliul Superior al Procurorilor a respins astăzi cererea lui Iurie Mărgineanu, avocatul lui Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea examinării raportului privind performanțele procurorului general suspendat.
20:01
Președintele Maia Sandu a ținut, în premieră, un discurs în plenul Parlamentului European. Șefa statului a vorbit despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova, războiul din Ucraina, impactul acestuia asupra țării noastre și despre incidentele de securitate din regiunea transnistreană. ”Deși există numeroase provocări, Moldova este parte a Europei și este hotărâtă să rămână parte a lumii libere”, a declarat Maia Sandu. Președintele legislativului european, Roberta Metsola, le-a cerut deputaților și statelor membre ale blocului comunitar să susțină aspirațiile europene ale Republicii Moldova.
19:01
Mesaj ambiguu din partea premierului Natalia Gavrilița în legătură cu rata înaltă a inflației. Întrebată cum e posibil ca în Moldova rata inflației să fie mai mare chiar și decât în Ucraina, care este în război cu Rusia, premierul a răspuns că ”Moldova este țara cea mai afectată de război, inclusiv deoarece suntem înconjurați de Ucraina”.
17:51
Executivul a aprobat astăzi candidaturile pentru posturile de ambasadori ai Republicii Moldova în Statele Unite, Belgia, Grecia și Austria. Decretele de numire a noilor ambasadori urmează să fie semnate de președintele Maia Sandu.
17:41
Doi bărbați au fost prinși sub un mal de pământ, în timp ce săpau un șanț pentru canalizare. Incidentul a avut loc pe un șantier din orașul Sângera.
17:41
Fostul lider socialist, Igor Dodon, a fost amendat cu 9000 de lei. Asta pentru că a sfidat deliberat legea și a purtat panglica negru-oranj de „Ziua Victoriei”. Dodon a scris într-un mesaj pe facebook că va contesta amenda în instanță.
17:31
Bucurie pentru aproape șase mii de locuitori ai satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă! A fost extins sistemul de iluminat public stradal pe o porțiune de peste 12 km. Proiectul, în valoare de 78 de mii de dolari, a avut drept scop extinderea sistemului existent prin instalarea corpurilor rentabile de tip LED, care pot fi controlate de la distanță. Totul, pentru a reduce consumul de energie electrică și pentru a crește siguranța locuitorilor pe timp de noapte.
17:31
Patru indivizi din Republica Moldova au fost reținuți și plasați în arest, pentru că ar fi estorcat bani de la șoferii de microbuz, care circulă în străinătate. Potrivit procurorilor, cei patru pretindeau taxe săptămânale pentru așa-zisa protecție.
17:31
Justiţia ucraineană începe astăzi primul său proces pentru crime de război de la pătrunderea trupelor Moscovei pe teritoriul său. Un soldat rus riscă închisoare pe viață, fiind acuzat că a împuşcat un civil neînarmat. Procesul, care ar trebui să fie urmat rapid de alte câteva, va fi un test pentru sistemul judiciar ucrainean, scrie AFP.
17:31
Finlanda şi Suedia şi-au depus astăzi, oficial, cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord. Consultările sunt în curs între aliaţi pentru a înlătura opoziţia Turciei la integrarea celor două ţări nordice în Alianţă, informează AFP.
17:31
Un tânăr de 24 de ani a fost reținut astăzi de poliție, în timp ce ducea acasă un colet primit din Spania. Inițial, tânărul le-a declarat ofițerilor că duce un televizor.
16:01
Țările occidentale continuă să dezvolte pe toate căile comunitățile de business din Republica Moldova. Astăzi, 12 asociații și 13 tineri antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru au primit certificate de grant, în valoare totală de 400 de mii de euro, într-un program finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.
16:01
Moment istoric pentru angajații întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”. După ce ani la rând au primit salarii mizere, de pe 1 iulie, acestea vor crește cu 89%. Astfel, muncitorii simpli, care primesc acum aproximativ 3500 de lei, după majorare se vor bucura de lefuri de peste 7000 de lei. Între timp, conducerea CFM mai trebuie să le plătească restanțele salariale acumulate în ultimii doi ani.
15:51
”Conducerea Termoelectrica nu admite că nu va reuși pregătirea CET-2 pentru viitorul sezon de alimentare cu energie termică a Chișinăului”. Declarația a fost făcută de directorul general interimar al întreprinderii, Vasile Leu, în contextul în care licitația privind modernizarea turbinelor a fost anulată, iar alta nouă este în proces de desfășurare. După ce concernul moldo-rus a fost eliminat de la executarea lucrărilor, iar compania ”Silovîe Mașinî” nu va putea livra piesele necesare, administrația Termolectrica a decis să contracteze acum doar lucrările strict necesare. Costul noului proiect este de șapte milioane de lei.
15:41
Uleiul a fost inclus astăzi în lista produselor de primă necesitate, pentru care este limitat adaosul comercial. Comisia pentru Situații Excepționale ia sub control prețul uleiului, pentru a stopa creșterea nejustificată a costului acestui produs.
15:41
Benzina ajunge la un preț record. Mâine, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină A-95 30 de lei și 9 bani. În schimb, pentru litrul de motorină, șoferii vor plăti 27 de lei și 48 de bani, cu opt bani mai puțin decât azi. Autoritățile explică majorările prin creșterea cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul și cererea mare din partea pieței ucrainene.
15:41
Exporturile din Republica Moldova în Europa sunt în creștere, iar în Rusia, în scădere. Principala destinație a mărfurilor autohtone este România, unde ajung aproape 32% din exporturi.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:41
Prezentat de Sofia Obadă
20:41
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
Unii numără bogăția în bani, iar alții... în copii. În familia preotului Lazarev din Ceadîr-Lunga, cresc 16, inclusiv unul adoptiv. Familia numeroasă este un exemplu de dragoste și armonie între părinți și copii, dar și între frați și surori. Recunosc că la început le era extrem de greu. Primii șapte copii se nășteau unul după altul. Acum, Serghei și soția sa Ludmila spun că s-au obișnuit. Vor fi câți va da Dumnezeu: 25, deci 25, spun ei.
19:51
Primele cireșe au apărut în piețele din capitală. Vânzătorii dau asigurări că fructele sunt autohtone. Prețul pentru un kilogram de cireșe variază între 90 și 120 de lei. Cumpărătorii sunt însă rezervați. Prețurile sunt exagerate și nejustificate, spun ei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.