Vlad Batrîncea: Actualul guvern acționează în interesele băncilor și ale companiilor petroliere

Accent TV, 14 mai 2022 21:00

Legislatura actuală este prima din toți anii de existență a parlamentului Republicii Moldova, când majoritatea parlamentară a respins toate proiectele de lege ale opoziției, cu excepția la un proiect cu caracter tehnic. Despre aceasta a declarat Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele parlamentului, în cadrul unei emisiuni televizate. Сообщение Vlad Batrîncea: Actualul guvern acționează în interesele băncilor și ale companiilor petroliere появились сначала на Accent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Accent TV

Acum 4 ore
18:20
Miting în susținerea lui Igor Dodon are loc, în aceste momente, în fața casei fostului președinte al țării. Zeci de oameni scandează "Libertate lui Dodon!" "Noi nu cedăm!". Manifestanții cer să fie oprită hărțuirea lui Igor Dodon și să fie oprite dosarele politice. Сообщение Zeci de cetățeni scandează „Libertate lui Dodon!”, în fața casei fostului președinte de țară появились сначала на Accent.
Acum 6 ore
16:40
Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, îndeamnă cetățenii să iasă în stradă și să-și apere țara. Mesajul a fost transmis în timpul protestului organizat de PSRM, în fața Președinției. Сообщение Alla Darovannaia: Oameni, ieșiți masiv, este în pericol țărișoara noastră, Republica Moldova! появились сначала на Accent.
16:10
Membrii și simpatizanții PSRM protestează în fața sediului Președinției, după ce au manifestat la Parlament. Participanții scandează Jos Maia Sandu! Jos hunta! Jos dictatura! Сообщение PSRM protestează la Președinție: Jos Maia Sandu! Vrem dreptate! появились сначала на Accent.
15:40
După opoziție, guvernarea PAS va începe acțiunile sale represive asupra Bisericii, unicul element care astăzi unește societatea, a declarat deputatul PSRM, Petru Burduja, la protestul din fața Parlamentului. Сообщение Petru Burduja: Prin unitate suntem puternici, prin susținerea reciprocă putem opri acest genocid появились сначала на Accent.
15:40
În aceste moment, în țară se instituie dictatura, iar pentru a-și atinge scopul, partidul de la guvernare și președintele Maia Sandu folosesc metodele lui Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de către consilierul PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Dinari Cojocaru, la protestul din scuarul Parlamentului. Сообщение Dinari Cojocaru: Azi, cineva vrea pe banii publici să-și facă zi de naștere și nu doar în țară, dar și peste hotare появились сначала на Accent.
15:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că 50 de stați de așteptare a transportului public vor fi reabilitate în perioada curentă. În lista de intervenții a autorităților locale au fost incluse obiectivele în stare avansată de degradare și cele de unde lipsesc pavilioanele, din toate sectoarele orașului. În anumite stații, unde fluxul de călători este mai mare, vor fi instalate pavilioane duble. Сообщение 50 de stații de așteptare a transportului public sunt în proces de reabilitare появились сначала на Accent.
Acum 8 ore
15:00
Actualii guvernanți trădează astăzi țara, dar nu Igor Dodon care a ajutat mii de cetățeni, a mers prin toate satele țării și a promovat familia tradițională, a declarat consilierul municipal PSRM, Silvia Grigore, la protestul din fața Parlamentului. Сообщение Silvia Grigore: Trădare de țară este atunci când tinerii noștri nu au de muncă aici și fug peste hotare появились сначала на Accent.
14:40
PAS a mințit cetățenii Republicii Moldova și nu i-a cruțat nici pe votanții săi. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist, Irina Lozovan, în timpul protestului din fața Parlamentului. Lozovan a amintit că lozincile PAS, în timpul campaniei electorale, erau despre justiția corectă, consolidarea societății și egalitate socială, dar realitatea de astăzi arată total altfel. Сообщение Irina Lozovan: PAS este sinonimul sărăciei și a rușinii появились сначала на Accent.
14:30
Toate promisiunile PAS s-au dovedit a fi un fals. Guvernarea nu vrea să investigheze furtul miliardului, dar intimidează oponenții politici cu dosare penale. Declarația a fost făcută de către consilierul socialist în Consiliul municipal Chișinău, Alexandr Odințov, la protestul din fața Parlamentului. Сообщение Odințov, la portestul din fața Parlamentului: Toate promisiunile PAS s-au dovedit a fi un fals появились сначала на Accent.
14:10
Începând cu ziua de azi, pornim proteste în toată țara, ca în Moldova să fie dreptate și democrație. Anunțul a fost făcut de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul din fața Parlamentului. Batrîncea a criticat acțiunile guvernării PAS, care luptă cu opoziția prin dosare politice și intimidări. Сообщение Vlad Batrîncea: De azi începem proteste în Moldova pentru dreptate și democrație! появились сначала на Accent.
14:10
Guvernarea PAS amenință zilnic opoziția cu dosare, dar nu va reuși să ne închidă pe toți, așa metode pe noi nu ne sperie. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Grigore Novac, la protestul organizat de socialiști în fața Parlamentului.   Сообщение  Grigore Novac: Ceea ce fac astăzi guvernanții nu este altceva decât o crimă împotriva propriului popor, care nu are termen de prescripție  появились сначала на Accent.
13:40
Membrii și simpatizanții PSRM s-au adunat în centrul Capitalei și protestează împotriva ilegalităților guvernării PAS. Manifestanții au venit cu pancarte pe care sunt scrise mai multe lozinci: "Nu răfuielilor politice! Nu capturării statului! Vrem justiție corectă! Jos mâinile de pe opoziție!". Сообщение „Nu răfuielilor politice! Nu capturării statului! Vrem justiție corectă!” Membrii și simpatizanții PSRM protestează în centrul Capitalei появились сначала на Accent.
Acum 12 ore
13:30
Cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova consideră că azi în țară este mai multă corupție, decât acum un an. Sunt datele sondajului realizat de CBS-AXA, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” (ISPRI) din România. Сообщение SONDAJ: Cei mai mulți moldoveni spun că azi în țară este mai multă corupție, decât acum un появились сначала на Accent.
13:00
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) ar obține cele mai multe mandate în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri anticipate. Sunt datele sondajului realizat de CBS-AXA, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” (ISPRI) din România. Сообщение SONDAJ CBS-AXA: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar obține cele mai multe mandate la alegeri parlamentare появились сначала на Accent.
12:50
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) este formațiunea politică, care se bucură cel mai mult de încrederea cetățenilor. Sunt datele sondajului realizat de CBS-AXA, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” (ISPRI) din România. Сообщение SONDAJ CBS-AXA: PSRM se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor появились сначала на Accent.
12:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va protesta, astăzi, în centrul orașului. Potrivit unu anunț, formațiunea își adună membrii și simpatizanții partidului la ora 13:00, în fața Parlamentului Republicii Moldova. Сообщение PSRM anunță proteste, azi, la Parlament, la ora 13 появились сначала на Accent.
12:00
ANRE a anunţat azi noi scumpiri la carburanţi în Moldova, valabile mâine, iar odată cu asta benzina mai stabileşte un nou record. Сообщение Preţul benzinei se apropie de 31 lei per litru în Moldova появились сначала на Accent.
12:00
Până la sfârșitul acestei luni, Chișinăul ar putea semna un nou contract de livrare a energiei electrice cu centrala de la Cucriugan (MGRES) sau cu o companie din Ucraina. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă. Decizia de a organiza negocieri la direct, fără anunțarea licitației, a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale. Сообщение Spînu, despre procurarea energiei electrice pentru iunie: Suntem în discuții direct cu MGRES și cu partenerii cu Ucraina появились сначала на Accent.
11:50
Situația energetică a Republicii Moldova rămâne incertă, iar guvernarea PAS nu știe dacă în iunie țara noastră va primi gaze naturale din Federația Rusă. Despre aceasta vicepremierul Andrei Spînu a declarat în cadrul unei conferințe de presă. Сообщение Situația rămâne incertă! Guvernarea deocamdată nu știe dacă țara noastră va primi gaz în iunie появились сначала на Accent.
11:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ a anunțat că monitorizează situația epidemiologică privind cazurile de variolă a maimuței raportate la nivel mondial, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a anunțat că în Republica Moldova astfel de cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire nu au fost înregistrate. Сообщение ANSP: În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței появились сначала на Accent.
11:10
Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a făcut apel la consolidare și dialog, și a îndemnat-o pe șefa statului, Maia Sandu, să dea dovadă că este președintele întregii țări și nu a unui partid politic.   Сообщение Zinaida Greceanîi: Noi nu ne dorim destabilizări în țară, dacă guvernanții nu înțeleg acest lucru, atunci poporul va decide   появились сначала на Accent.
10:50
Un show politic, organizat de guvernarea iresponsabilă, care nu poate să le dea oamenilor pâine. Astfel secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a comentat perchezițiile din casa ex-președintelui țării, Igor Dodon. Totodată, Vlad Batrîncea a îndemnat cetățenii, susținătorii PSRM, să fie gata pentru a ieși în stradă și pentru a apăra democrația. Сообщение Vlad Batrîncea: Azi înțelegem că show-ul a fost regizat de mult, de aceea nu este în țară nici președintele Maia Sandu появились сначала на Accent.
10:10
Președintele PAS, Igor Grosu, nu vede o problemă în faptul că NATO ar putea livra armament în Republica Moldova. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, liderul partidului de la guvernare a fot întrebat dacă o eventuală livrare de arme din NATO în Moldova contravine statutului de neutralitate a țării noastre. Сообщение Liderul PAS nu vede o problemă în faptul că NATO ar putea livra armament R. Moldova появились сначала на Accent.
10:00
Belgia a devenit prima țară din lume care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru persoanele infectate cu variola maimuței, scrie Politico. Țara a raportat patru cazuri de îmbolnăvire în ultima săptămână. Сообщение Belgia a devenit prima țară care introduce carantina obligatorie pentru pacienții cu variola maimuței появились сначала на Accent.
09:40
Se așteaptă remanieri în Guvernul PAS. Liderul formațiunii, Igor Grosu, a anunțat la un post privat de televiziune, că activitatea unor miniștri este sub așteptările lor, dar a evitat să spună despre cine este vorba. Сообщение Igor Grosu anunță că în Guvernul Gavrilița vor fi remanieri появились сначала на Accent.
08:50
Temperaturi variabile şi ploi cu descărcări electrice, anunţă pentru săptămâna curentă Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). Сообщение SHS: În această săptămână se aşteaptă vreme instabilă, izolat ploioasă появились сначала на Accent.
08:50
Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente, serviciile de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală au executat lucrări de reparație a carosabilului în volum de 10 mii m². De asemenea, pe drumurile capitalei a continuat intervenția pentru lichidarea situațiilor de avariere prin metoda de injectare cu beton asfaltic rece. Сообщение În Chișinău sunt desfășurate lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere появились сначала на Accent.
08:40
Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al țării, Igor Dodon. Să fie oare o coincidență? Astăzi, de ziua președintelui Maia Sandu, procurorii au descins cu percheziții în casa fostului președinte Igor Dodon. Cu detalii revenim… Сообщение Percheziții la domiciliul ex-președintelui țării, Igor Dodon появились сначала на Accent.
Ieri
16:40
Aeroporturile din Irak şi administraţiile publice din întreaga ţară şi-au suspendat din nou luni activităţile din cauza unei noi furtuni de nisip, au anunţat autorităţile, potrivit AFP. Сообщение O nouă furtună de nisip paralizează aeroporturile şi administraţiile publice din Irak появились сначала на Accent.
16:00
Astăzi a avut loc o nouă ședință de lucru comună a Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor și Comitetului Politic Executiv al Partidului Comuniștilor. Сообщение Conducerea PSRM și PCRM s-a întrunit astăzi în ședință появились сначала на Accent.
15:40
Cea mai mare pondere din volumul creditelor luate de la bănci de persoanele fizice, în luna aprilie, a fost pentru consum. Datele se conțin într-un raport prezentat de Banca Națională a Moldovei (BNM). Сообщение (Raport BNM) Cetățenii se împrumută de la bănci ca să-și achite necesitățile lunare de consum появились сначала на Accent.
15:30
Instabilitatea energetică se aprofundează în Republica Moldova. În iunie, ca și în luna mai, țara noastră va procura energie electrică în baza negocierilor directe, și nu în baza unei licitații publice. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de către premierul Natalia Gavrilița. Сообщение În iunie, în Moldova s-ar putea scumpi energia electrică, se arată în ultima decizie a CSE появились сначала на Accent.
15:10
O eventuală ieșire a Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) va avea consecințe negative asupra economiei țării, a declarat adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenco.   Сообщение Moscova a comentat discuțiile de la Chișinău legate de o eventuală părăsire a CSI  появились сначала на Accent.
14:30
Primarul General, Ion Ceban, a chemat cetățenii să se comporte civilizat atunci când se odihnesc în parcuri, să păstreze curățenia, să prepare frigărui în locuri special amenajate și să evite consumul băuturilor alcoolice. Сообщение Municipalitatea îndeamnă cetățenii să se comporte civilizat în parcurile publice появились сначала на Accent.
14:10
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ținut un discurs în fața membrilor Consilului Superior al Procurorilor, înainte de decizia finală. Acesta a menționat că în perioada mandatului său nu a promovat persoane loiale, nu a pornit dosare la comandă și că nu a implicat Procuratura în jocuri politice. Сообщение Alexandr Stoianoglo, discurs în fața membrilor CSP: Mi s-a reproșat decizia în privința lui Dodon, dar nimeni nu întreabă despre cele în privința Maiei Sandu, Igor Grosu появились сначала на Accent.
13:10
Moscova are mai multe semne de întrebare legate de intenția NATO de a trimite armament Republicii Moldova, a declarat, luni, 23 mai, adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenco.   Сообщение Federația Rusă anunță că va urmări răspunsul Chișinăului la afirmațiile unei țări NATO de a livra armament Republicii Moldova  появились сначала на Accent.
12:50
Furtunile violente care s-au abătut sâmbătă asupra estului Canadei, lăsând fără curent electric circa 900.000 de locuinţe, în special în zona capitalei Ottawa, s-au soldat cu cel puţin opt morţi, potrivit unui nou bilanţ oficial dat publicităţii duminică, informează AFP. Сообщение Canada: Cel puţin opt morţi în urma furtunilor care s-au abătut asupra estului ţării появились сначала на Accent.
12:40
Un bărbat de 26 de ani din raionul Orhei a fost reținut în flagrant în timp ce plasa droguri în ascunzișuri. Сообщение Un bărbat din Orhei, reținut în flagrant în timp ce plasa droguri în ascunzișuri появились сначала на Accent.
12:00
Începând de astăzi și până la 10 iunie, pe întreg teritoriul țării, polițiștii de patrulare vor desfășura operațiunea ,,Autobuz". Сообщение Polițiștii vor verifica condițiile în care sunt transportați călătorii появились сначала на Accent.
12:00
În condițiile creșterii tarifelor la resursele energetice și majorărilor zilnice a prețurilor la carburanți, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a obținut anul trecut un supraprofit de aproape 30 de milioane de lei și un sold de peste 8 milioane de lei în conturile de decontare. Cifrele se conțin în raportul de audit efectuat de compania ”Moore Stephens KSC”, care a fost remis Parlamentului și care a stat la baza inițiativei fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a începe procedura de demitere in-corpore a conducerii ANRE, dar care a fost respinsă de deputații PAS.    Сообщение Socialiștii prezintă datele unui audit independent: Pe fundalul creșterii tarifelor la gaz, electricitate și a prețurilor la carburanți, ANRE a avut un supraprofit de aproape 30 de milioane de lei  появились сначала на Accent.
12:00
Începutul acestei săptămâni ne aduce noi scumpiri a carburanților. Сообщение FLASH! Prețul benzinei continuă să crească și ajunge la 30,47 lei/litru появились сначала на Accent.
11:20
Agenția ONU pentru refugiați a respins criticile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în legătură cu ajutorarea refugiaților ucraineni din Republica Moldova. Ofițerul de legătură cu autoritățile publice de la Chișinău al Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR), Sergiu Găină, a declarat, pentru Europa Liberă, că UNHCR a oferit până acum indemnizații lunare unui număr de 51 de mii de refugiați, iar 8 mii dintre ei au primit indemnizația lunară și a doua oară. Сообщение Agenția ONU pentru refugiați respinge acuzațiile lui Grosu legate de procesul foarte lent de acordare a suportului financiar ucrainenilor refugiați în Moldova появились сначала на Accent.
11:10
În mai, Republica Moldova procură gaze naturale la un preț de 919 dolari SUA, de șase ori mai mare, decât acum un an. Anunțul a fost făcut de către președintele ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. Сообщение În luna mai, Moldova cumpără gaze naturale la un preț de 919 dolari SUA появились сначала на Accent.
10:20
Primăria Chișinău a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național, ca urmare a încălcărilor depistate la fața locului. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul capitalei, Ion Ceban, în ședința operativă a serviciilor municipale. Сообщение Primăria capitalei a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național появились сначала на Accent.
09:30
Prezentatoarele principalelor canale de televiziune afgane au apărut în cele din urmă pe post cu chipul acoperit duminică, la o zi după ce au sfidat ordinul talibanilor în acest sens, relatează AFP. Сообщение Prezentatoarele de televiziune din Afganistan au apărut pe post cu chipul acoperit, în urma unui ordin al talibanilor появились сначала на Accent.
09:20
Asociația Forța Fermierilor se declară îngrijorată de scumpirea uleiului și cere convocarea Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit membrilor Asociației, aceste evoluții reprezintă „fie abuz de poziție dominantă al unui procesator, fie acordul de cartel din partea rețelelor mari de comerț”. Сообщение Scumpirea exagerată a uleiului: Fermierii cer convocarea Consiliului Suprem de Securitate появились сначала на Accent.
09:10
Un bărbat a telefonat aseară, în jurul orei 21:40, la 112 și a anunțat că a amplasat obiecte explozibile în sediul Inspectoratului de Poliție Soroca și al Spitalului Raional Soroca. Сообщение Alarmă falsă cu bombă la Inspectoratul de Poliție și Spitalul Raional Soroca появились сначала на Accent.
08:10
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, privind necesitatea livrărilor de armament Republicii Moldova de către statele NATO „pentru a stopa invazia lui Putin”. Сообщение Declarația oficială a PSRM, în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii появились сначала на Accent.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Сообщение GHIDUL SĂNĂTĂȚII 21-05-2022 появились сначала на Accent.
09:10
NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”. Declarația a fost făcută de șefa diplomației britanice, Liz Truss, într-un interviu pentru Daily Telegraph. Сообщение Șefa diplomației britanice: NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern появились сначала на Accent.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.