Reacția ministerului Mediului la decesul fetiței de 2 ani, lovită de o creangă imensă, în parcul Alunelul

UNIMEDIA, 14 mai 2022 17:50

Ministerul Mediului anunță că a creat un grup de ancheta pentru a investiga circumstanțele incidentului produs astăzi în Parcul Alunelul, unde o fetiță de doar 2 ani a murit, după ce a fost lovită de o creangă imensă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
22:20
Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de bronz și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Europene de Fizică. Competiția s-a desfășurat în Ljubljana, Slovenia, în perioada 20 – 24 mai 2022.
Acum 2 ore
21:50
Tânărul de 18 ani care a împușcat mortal 19 copii și doi profesori dintr-o școală din Texas a anunțat ce urma să facă în trei postări separate pe pagina de Facebook, potrivit unui oficial american citat de BBC, citat de digi24.ro.
21:40
Vicepremierul Andrei Spînu a reiterat că nu și-a dorit funcția de premier, iar informațiile, recent lansate în spațiul public de către fostul premier, Ion Sturza, sunt false. Mai mult, Spînu declară că după acel episod i-a lăsat un mesaj, însă până acum nu a primit un răspuns. „Cred că a fost o distribuție de minciună”, a spus acesta la Secretele Puterii de la JurnalTV.
Acum 4 ore
21:00
Vicepremierul Andrei Spînu consideră că tariful de 24 de lei la gaz este unul exagerat, însă ANRE urmează să facă calcule și să aprobe un preț final. „Calculele arată că tariful nu acoperă gazul care îl cumpărăm de la Gazprom. Devierile negative au făcut ca Moldovagaz să vină cu această cerere”, a spus acesta, la Secretele Puterii de la Jurnal TV.
20:20
Vicepremierul, Andrei Spînu, susține că reținerea lui Igor Dodon nu s-a făcut la indicații politice. „Cred că acestă acțiune înseamnă justiție adevărată. Toți se întreabă - care vor fi următorii pași, dacă dosarul va ajunge în judecată, iar judecata va aduce sentința, evoluția va arăta dacă justiția funcționează. Toate lumea știe acele dosare de rezonanță. Sunt multe dubii la integritatea acestui personaj”, a spus Spînu, la Secretele Puterii de la JurnalTV.
20:00
Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon s-a întâlnit astăzi la Parlament cu Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea și Olga Cebotari. În contextul ultimelor evenimente de pe arena politică a țării, aceștia au menționat „despre practica organizării acțiunilor de intimidare a reprezentanților opoziției, inclusiv a membrilor APLP-urilor, primarilor și consilierilor, deputaților din Partidul Socialiștilor”. „Cel mai vădit exemplu de răfuială politică ține de arestul fostului Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Dosarele fabricate sunt intentate la comandă de către guvernarea actuală, în scopul insuflării fricii în rândurile opoziției”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.
19:40
Guvernul României a aprobat, astăzi, trei hotărâri privind acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă în sprijinul Republicii Moldova, al Ucrainei, dar şi al refugiaţilor ucraineni aflaţi în România, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, scrie Agerpres.
Acum 6 ore
19:00
Portul Mariupol a fost complet curățat de mine și a început să funcționeze din nou, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării, potrivit BBC, citat de digi24.ro.
19:00
Cristina Miron a vorbit în cadrul unui interviu pentru SHOK.md, despre fenomenul de bullying la noi în țară. Bloggerița recunoaște că a fost apostrofata din cauza greutății sale, dar s-a obișnuit cu criticile și reacționează sarcastic la ele. „Am fost discriminată de atâtea ori din cauza kilogramelor în plus. Dar, cumva m-am obișnuit”, a spus aceasta.
18:40
Ion Novac, primarul satului Sălcuța, Căușeni, s-a stins din viață. Vestea tristă a fost făcută de reprezentanții partidului Liberal Democrat din Moldova, care au transmis și condoleanțe familiei și prietenilor. „A fost un om activ și responsabil în tot ceea ce a făcut, fiind un primar respectat de toți cetățenii”, au spus aceștia.
18:30
Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o discuție cu omologul său român, Bogdan Aurescu, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos. Cei doi au vorbit despre integrarea Europeană a R. Moldova și suportul oferit în acest sens din partea României.
18:10
Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, a murit după ce s-a tăiat la gât cu un cuțit. Totul s-ar fi întâmplat în timp ce se certa cu cineva la telefon.
18:00
Producătorul de articole de lux Chanel ar putea extinde la alte produse precum şi la mai multe ţări limitele introduse cu privire la numărul de genţi de lux Classic Flap pe care le poate achiziţiona un singur client, în contextul în care grupul francez vrea să îşi crească controlul asupra distribuţiei pe fondul exploziei cererii, informează Digi24.ro. 
17:30
Petreceri care au durat până dimineața, membrii ai echipei guvernamentale beți, vomitând și luptându-se unii cu alții, pereții din Downing Street pătați cu vin roșu și o reuniune ilegală pentru ziua de naștere a prim-ministrului Marii Britanii, Boris Johnson. Este imaginea petrecerii din reședința premierului britanic, în timp ce restul Regatului Unit se afla în lockdown din cauza pandemiei de Covid-19. Detaliile sunt parte a unei anchete cu privire la petrecerile din Whitehall și Downing Street, scrie CNN, citat de digi24.ro.
17:30
Deputatul Partidului Șor, Ilan Șor, îi solicită președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să i se ofere posibilitatea să-și spună punctul de vedere privind cererile de ridicare a imunității sale parlamentare, la ședința de joi a legislativului, când se va examina acest subiect. Un demers oficial în acest sens a fost depus în adresa șefului legislativului de către fracțiunea parlamentară a Partidului Șor.
17:20
288 metri liniari de corniere metalice cu o greutate totală de 1870 kg au fost demontate fraudulos de pe 5 piloni metalici din componența unor linii electrice aeriene (LEA) de 35 kV, aflate sub tensiune.Valoarea prejudiciului direct în urma sustragerii acestei cantități de metal constituie suma de circa 33 mii de lei, la care se adaugă costul achiziției elementelor lipsă și a lucrărilor de reparație, informează ÎCS„Premier Energy Distribution”.
17:10
Preşedintele României Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles al Marii Britanii, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale şi Parteneriatul strategic româno-britanic, ajutorul dat de România Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, despre soluţii de limitare a efectelor schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii, dar şi despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaţionale privind schimbările climatice, scrie presa română.
Acum 8 ore
17:00
Procurorii cer 30 de zile de arest pe numele lui Igor Dodon și a cumnatului său, reținuți ieri după mai multe percheziții.
16:50
Deputații Adunării Populare din Găgăuzia au aprobat astăzi un proiect de lege prin care se interzice promovarea homosexualității, inclusiv marșurilor comunității LGBT.
16:30
Uniunea pentru Echitate și Sănătate bate alarma și spune că la 11 februarie 2022 inițial și la 4 aprilie 2022 repetat, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat concursul de finanțarea proiectelor de profilaxie a riscurilor de îmbolnăvire cu HIV și a riscurilor asociate consumului de droguri. Până la moment rezultatele concursurilor nu au fost făcute publice, iar aproape 4000 persoane din grupurile cu risc sporit de infectare rămân fără servicii esențiale de suport și sănătate prevăzute de Programul Național de prevenre și control HIV/SIDA și ITS, precizează organizația.
16:10
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis acte de constatare în privința a trei primari și doi foști funcționari. Subiecții vizați, fiind la prima abatere de la legea specială a ANI, s-au ales doar cu câte un avertisment. Este vorba despre primarii din Soroca, Telenești și Strășeni.
16:10
Rusia va monitoriza că drepturile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, vor fi respectate, după ce acesta ieri a fost reținut. Despre aceasta a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko, scrie presa rusă.
16:10
Industrial Suppliers & Engineering Forum reprezintă o platformă de conexiuni pentru comunitatea de afaceri, care facilitează dialogul public-privat și asigură o interacțiune continuă între reprezentanții companiilor industriale.
16:00
Șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei, Daniel Efros, respinge acuzațiie Human Rights Watch, potrivit cărora refugiații romi ar fi discriminați în centrele din Moldova. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA acesta explică că „nu există vreo segregare pe bază de etnie”.
15:40
Google profită de aniversare pentru a lansa unele actualizări, inclusiv o actualizare majoră a hardware-ului de cartografiere Street View. Totuși, cea de care se pot bucura cei mai mulți oameni este capacitatea de a se „întoarce în timp” pe Street View folosind Google Maps pentru Android sau iOS. Această funcție este disponibilă pe web de ceva vreme, dar este adăugată pentru prima dată în aplicația Maps, scrie playtech.ro.
15:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a companiei care a introdus ilegal în țară, din Emiratele Arabe Unite, peste două milioane de pachete de țigări, în sumă de peste 7,7 milioane lei.
15:20
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că boicotează ședințele comisiilor parlamentare. Asta în contextul în care „proiectele propuse de BCS sunt avizate cu mare întârziere sau deloc de către Guvern, iar Parlamentul cu propriile mâini aruncă la gunoi poziția sa de organ legislativ într-o republică parlamentară”. Declarația a fost făcută de către deputatul Oleg Reidman, în cadrul unui briefing de presă.
15:10
Oamenii legii au găsit persoanele care ar fi împușcat un tânăr într-o pădure de la Sîngerei. Poliția anunță că a reținut suspecții și va reveni cu detalii.
Acum 12 ore
14:30
Avocații deputaților Ilan Șor și Marina Tauber susțin că Procuratura Generală nu are probe suficiente, pentru a cere ridicarea imunității parlamentare, cu atât mai mult pentru a-i cerceta penal. Ei au venit cu aceste precizări, ieri, după ședința Comisiei juridice a Parlamentului, ai căror membri au dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, ca celor doi lideri ai Partidului „Șor” să le fie retrasă imunitatea.
14:30
Ministerul Justiției va expedia către Guvern un proiect care să permite instrumentarea cauzei penale în lipsa persoanei, dacă aceasta în mod vădit se eschivează de la acțiunile desfășurate de organele de drept. Anunțul a fost făcut de ministrul Sergiu Litvinenco, în cadrul unei conferințe de presă.
13:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a dosarului pe numele fostului sportiv Ion Șoltoianu, care în martie curent a agresat fizic un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea.
13:10
Moldovenii călătoresc tot mai mult. Biroul Național de Statistică informează că în ianuarie-martie 2022 cu transportul public au fost transportați 51,7 milioane pasageri, în creștere cu 13,3% față de perioada corespunzătoare din anul precedent. Această evoluție a fost determinată, preponderent, de majorarea numărului de pasageri transportați pe cale aeriană (+28,0%), cu troleibuze (+13,6%) și cu transportul rutier (+13,2%). Totodată, s-a înregistrat descreșterea numărului de pasageri transportați cu transportul fluvial (-54,1%) și feroviar (-9,7%).
13:00
Rusia spune că este gata să deschidă coridoare umanitare pentru a debloca exportul de cereale ucrainene pe mare, dar Kievul trebuie să asigure deminarea porturilor. „În general Moscova este pregătită pentru dialog cu toate părțile interesate în rezolvarea crizei alimentare, dar este nevoie de o abordare complexă a subiectului”, a declarat ministrul de Externe rus, Andrei Rudenko, stransmite ria.ru.
13:00
Deputații PSRM, Vlad Batrîncea și Grigore Novac, au intrat în izolatorul de detenție, în care se află ex-președintele țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în timpul protestului din fața Direcției de Poliției. Parlamentarul a mai declarat că procurorul de caz, care îl investighează pe Igor Dodon, de asemena se află la fața locului.
13:00
Un activist de mediu din Statele Unite se plimbă păşind anevoios pe străzile luxoase din Beverly Hills, cărând aproape 30 de kilograme de deşeuri pe care şi le-a depozitat cu meticulozitate în costumul său transparent din plastic de la începutul unui proiect educaţional pe care îl conduce, relatează miercuri AFP, scrie digi24.
13:00
„Prețurile cresc, gazul se scumpește din nou, iar în câteva luni, guvernarea nu va mai avea bani pentru a achita salariile și pensiile. Oameni buni, ieșiți în stradă”. Cu acest apel a venit deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în timpul protestului organizat de socialiști, astăzi, în fața Parlamentului. Potrivit deputatei, argumentul Guvernului precum că nu se poate implica în reglementarea tarifului la gaz, pentru că Moldovagaz este un agent economic, nu este plauzibil.
12:40
Partidul „Șor” dă din nou curs solicitării Partidului Comuniștilor, care îndeamnă toate forțele politice de opoziție să se alieze, pentru a protesta împreună față de regimul antipopular instaurat de PAS și Maia Sandu. Manifestațiile vor fi organizate joi și vineri, la Chișinău.
12:40
Un tânăr de 24 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant de oamenii legii în timp ce comercializa droguri pe teritoriul capitalei. 
12:30
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut, astăzi, 24 de persoane dintr-o rețea de escroci, care ar fi deposedat de bani sute de cetățeni ai Republicii Moldova, ai Federației Ruse și ai Kazahstanului, prin intermediul unei companii de consultanță în domeniul tranzacțiilor la bursă. Pe parcursul ultimilor doi ani, această companie, înregistrată în Cipru, dar cu o reprezentanță la Chișinău, ar fi încasat de la clienții săi, prin fraudă, peste 1,5 milioane de euro. 
12:10
Carburanții vor costa mai scump și mâine. Pentru litrul de benzină șoferii vor plăti cu 16 bani mai mult, iar pentru cel la motorină cu 5 bănuți mai scump.
11:50
Activitatea fostei șefe ANI, Rodica Antoci, va fi supusă unei verificări prealabile din partea Autorității în baza sesizărilor depuse de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Consiliului de Integritate (CI), unde s-a decis inițierea procedurii de verificare sub aspectul încălcării regimului juridic al conflictelor de interese.
11:30
Încă trei țări au anunțat primele cazuri de variolă a maimuței. Este vorba despre două țări europene, Cehia și Slovenia, și despre Emiratele Arabe Unite, primul stat din Golf care înregistrează infectări, transmite digi24.ro.
11:30
Moldoveanul Ionel Manciu a devenit prim concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii din Țările de Jos. În acest weekend, artistul își va face apariția în noua sa funcție, în timpul concertelor orchestrei din Concertgebouw sub conducerea fostului dirijor șef Hartmut Haenchen. „Suntem încântați de sosirea lui și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el și cu dirijorul șef Lorenzo Viotti”, a declarat Willem de Bordes, directorul artistic al Orchestrei Filarmonicii din Țările de Jos, scrie SHOK.md.
10:50
Conducerea PSRM a discutat cu șeful selegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks. În cadrul întrevederii secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, a vorbit despre reținerea fostului șef de stat, Igor Dodon, despre care spune că „acțiunile actualei puteri pot fi calificate drept intimidare și răfuială cu opoziția parlamentară, dar și încercare de a insufla frica în cetățenii Republicii Moldova pe fundalul problemelor acute de ordin socio-economic”.
10:40
Tiraspolul scoate alerta roșie de terorism, introdusă în luna aprilie după o serie de atacuri în regiune. Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, a semnat un demers în acest sens.
10:40
Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari critică explicațiile aduse de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, cu referire la dosarul penal în care a figurat ca bănuit, ulterior clasat de procurorul PA Lilian Rudei. „Cu ce încurca în anul 2013 marele "expert" și director executiv BCR Gaibu lui Plahotniuc? Vă amintiți ceva dezvăluiri și ieșiri publice din partea dânsului? Din contra, după 2014 el deseori apărea la posturi de televiziune ale oligarhului”, a scris Slusari, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
10:20
Coreea de Nord a tras trei rachete spre Marea Japoniei, la câteva ore după plecarea din regiune a lui Joe Biden. Președintele SUA a vizitat Asia, printre altele, pentru a-și reafirma sprijinul pentru Seul și Tokyo în fața amenințării nucleare a Phenianului, scrie digi24.ro.
10:10
Partidul Socialiștilor protestează în fața Parlamentului, după ce fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut ieri pentru 72 de ore.  Protestatarii scandează: „Nu răfuielilor politice”, „Nu dictaturii”, „Jos Guvernul PAS”, „Vrem justiție corectă”.
Acum 24 ore
10:00
Autoritățile moldovenești găzduiesc în mod deliberat majoritatea refugiaților romi separat de alții care fug de războiul din Ucraina, într-un mod care arată un tratament inegal și discriminatoriu, a declarat astăzi Human Rights Watch (HRW). „Pe fondul atitudinilor discriminatorii omniprezente față de romi, autoritățile guvernamentale au permis și, în unele cazuri, au îndrumat personalului și voluntarilor să refuze refugiaților romi locuința în unitățile administrate de Guvern”, se arată în comunicatul emis de organizației.
10:00
Fostul premier, Ion Chicu, „își exprimă susținerea pentru familia lui Igor Dodon în această perioadă dificilă pe care o parcurg” și „speră că fostul șef de stat își va putea proba nevinovăția”. „Modul în care procurorii au operat ieri, utilizând practica mai veche a (in)justiției din televizor, arată că statul nu vrea să le respecte drepturile. Aceasta tot timpul se termină foarte rău, inclusiv pentru guvernare”, a scris Chicu.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.