O bucată dintr-un copac din parcul „Alunelul” din Chișinău s-a rupt și a căzut peste un copil care a decedat din cauza traumelor. Primăria a demarat o anchetă internă

Radio Chisinau, 14 mai 2022 17:50

Un copil de 2 ani a murit din cauza traumelor provocate după ce un copac s-a rupt și a căzut peste el. Incidentul a avut loc în parcul „Alunelul” din Chișinău. Primăria anunță că a demarat o anchetă internă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
20:30
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Charles Michel.
Acum 30 minute
20:25
Procurorul șef al Curții Penale Internaționale (CPI) a anunțat marți desfășurarea în Ucraina a unei echipe de 42 de anchetatori și experți, cea mai mare misiune în termeni de efectiv trimisă vreodată în teren, pentru a ancheta crimele comise în timpul invaziei ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Acum o oră
20:10
SUA susțin aspirațiile euroatlantice ale Chișinăului și pledează pentru lărgirea și aprofundarea cooperării militare cu Rep. Moldova. Administrația de la Washington respectă, în continuare, statutul de neutralitate al Rep. Moldova, pledează integritatea ei teritorială și soluționarea prin dialog a problemei transnistrene în cadrul formatului de negocieri „5+2”. Declarații în acest sens a făcut la Chișinău, într-o conferință de presă, Derek Chollet, consilierul Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, transmite Radio Chișinău.
20:05
Guvernatorul administrației militare regionale Sumî, Dmitro Zhivitski, a declarat că aproximativ 76 de explozii s-au produs în regiune marți, mai multe clădiri, inclusiv o grădiniță și o biserică, au fost avariate în urma bombardamentelor organizate de forțele ruse. Cel puțin 5 persoane au fost rănite, relatează The Kiev Independent, potrivit news.ro.
19:45
Președintele american Joe Biden îi va primi joi, la Casa Albă, pe președintele finlandez Sauli Niinisto și pe premierul suedez Magdalena Andersson, a anunțat marți purtătoarea sa de cuvânt Karine Jean-Pierre, transmite AFP, citată de Agerpres.
Acum 2 ore
19:15
Începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră în România reprezintă un obiectiv esențial în demersul de a obține independența de aprovizionare față de gazul rusesc, a declarat marți premierul de la București, Nicolae Ciucă.
19:00
Rusia a luat decizia oficială de a ieși din Consiliul Statelor de la Marea Baltică, anunță MAE rus, conform agenției de presă TASS.   Decizia a venit la câteva ore după ce Suedia a semnat cererea oficială de aderare la NATO, transmite DIGI24.ro.
18:50
Numărul soldaților ruși morți în Ucraina este ținut secret și mult redus de Moscova. Dintre miile de soldați ruși uciși în Ucraina, mulți sunt foarte tineri, proveniți din cele mai sărace regiuni ale Federației Ruse și adesea din minorități etnice, afirmă experți, relatează marți AFP, potrivit Agerpres.
Acum 4 ore
18:40
Șeful întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp, a fost demis din funcție, în urma decesului fetiței de un an, lovită sâmbătă de o creangă în parcul Alunelul din capitală. Decizia a fost anunțată astăzi de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite MOLDPRES.
18:30
Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat că negocierile de pace cu Rusia sunt acum „în pauză”, enumerând mai multe motive pentru situație, relatează Ukraîinska Pravda, potrivit hotnews.ro.
18:15
Festivalul de Film de la Cannes, care se deschide marți, se pregătește pentru o ediție extraordinară a 75-a aniversară, cu o selecție de nume mari de la Hollywood, nou-veniți faimoși și câștigători anteriori ai Palme d’Or – o revenire impresionantă, chiar dacă conflictul din Ucraina umbrește evenimentul, scrie Reuters, citată de News.ro
18:05
Marija Golubeva a demisionat luni din funcția de ministru de Interne al Letoniei, la presiunea coaliției guvernamentale care a criticat poliția pentru reacția insuficientă la o manifestație pro-sovietică, informează Reuters, citată de Agerpres.
17:50
Peste 81 la sută din dosarele de corupție au finalizat cu sentințe de stabilire a vinovăției inculpaților, iar în 19% din cazuri au fost date soluții de achitare. Așa arată datele analizei strategice, efectuată de către Direcția analitică a Centrului Național Anticorupție pe marginea sentințelor instanțelor de fond pe dosarele de corupție și conexe, pronunțate în anul 2021. Ca și comparație cu anii precedenți, sentințele din 2021 demonstrează cea mai mică rată de condamnare a persoanelor care au săvârșit acte de corupție și cea mai mare rată de achitare din ultimii 7 ani.  Cele mai multe condamnări s-au înregistrat în anul 2020 și au constituit 93 la sută din cazuri. 
17:40
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretara de stat Veronica Mihailov-Moraru au avut astăzi o discuție, în format online, cu raportorii Comisiei de la Veneția asupra modificărilor propuse la legislația privind sistemul judecătoresc, care derivă din modificările Constituției, intrate în vigoare la data de 1 aprilie 2022. În cadrul discuției, ministrul Justiției a prezentat principalele modificări la cadrul normativ în vigoare, cum ar fi numirea magistraților până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani, modificarea componenței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), extinderea mandatului de membru al CSM de la patru la șase ani, fără posibilitatea de a deține două mandate etc.
17:25
Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, s-a adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în legătură cu excluderea sa din cursa electorală pentru Primăria municipiului Bălți. Potrivit avocaților, dosarul conține toate documentele și probele care confirmă abuzurile comise împotriva candidatului, transmite IPN.
17:15
Fostul deputat Iurie Reniță a anunțat că magistrații de la Curtea de Apel Chișinău (CA) au casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon după imaginile în care ar fi primit o sacoșă cu bani de la fostul lider PD, Vlad Plahotniuc.
17:05
Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov au primit din partea viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, distincția „Meritul diplomatic”.
17:00
Uniunea Europeană sprijină financiar, dar și politic Rep. Moldova, pentru că la Chișinău se află un guvern pro-european. Banii promiși de Bruxelles vor intra în bugetul național și vor putea fi folosiți pentru nevoile stringente ale guvernării, a explicat expertul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.
16:45
Meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic pentru mâine, 17 mai, în intervalul orelor 8.00 - 20:00.
Acum 6 ore
16:35
Vicepremierul Oleg Serebrian a primit astăzi în vizită șefii adjuncți ai delegațiilor Statelor Unite ale Americii, Franței, Germaniei și Marii Britanii pe lângă OSCE, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, fiind însoțiți de Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch.
16:25
Parlamentul Finlandei a aprobat marți propunerea de a solicita aderarea la alianța militară NATO.
16:15
Ora de Vârf, emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.
16:05
Vladimir Putin a ajuns să se implice direct în deciziile militare referitoare la ducerea războiului în Ucraina și planificarea operațiunilor până la nivelul de comandă al unui colonel sau general de brigadă, informează The Guardian, care citează surse militare occidentale, transmite DIGI24.ro.
15:45
Aviația americană a anunțat luni testarea cu succes a unei rachete hipersonice lansate de un bombardier strategic B-52, informează CNN. Testul, desfășurat pe 14 mai deasupra coastei Californiei de Sud, are loc la două luni după altă testare reușită a unei arme hipersonice, gtransmite DIGI24.ro.
15:40
Șefa diplomației suedeze Ann Linde a semnat cererea de aderare a țării sale la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informează marți dpa, citată de Agerpres.
15:35
Mai mult de jumătate dintre cele mai sărace familii din Republica Moldova, mai exact 52%, sunt familii cu copii. Din septembrie anul curent va intra în vigoare o lege care prevede dublarea ajutorului social pentru familii cu trei și mai mulți copii. Despre aceasta și despre alte schimbări în legislație pentru persoanele angajate cu copii s-a discutat la un Club de presă organizat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, transmite IPN.
15:30
De 22 de ani conduce o organizație care oferă ajutor, informație și sprijin victimelor torturii, victimelor violenței în familie și violenței sexuale, precum și refugiaților și solicitanților de azil. Este vorba de Ludmila Popovici, directoarea Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, unicul centru care oferă asistență victimelor torturii.
15:10
Imagini apărute pe rețelele de socializare arată momentele în care luptători ucraineni refugiați în Azovstal se predau forțelor proruse, clipurile postate arătând că o parte dintre soldații ultimei redute din Mariupol sunt răniți, transmite hotnews.ro.
15:05
O cercetare dealizată de DataDiggers arată percepția cetățenilor din țările est-europene asupra războiului din Ucraina, scrie ziare.com.
14:55
Opt persoane au fost ucise și alte 12 rănite în urma unui atac aerian rusesc, executat marți asupra satului Desna, din regiunea Cernihiv, din nordul Ucrainei, a transmis serviciul regional de urgență.
14:50
Peste 500 de elevi au prezentat lucrări în cadrul concursului de desen și pictură pentru copii ,,Eu știu să folosesc rațional energia”, ediția a II-a.
14:45
Un convoi alcătuit din șapte lansatoare mobile de rachete Iskander a fost văzut deplasându-se pe o șosea în Rusia în direcția orașului Vîborg, situat la circa 40 de kilometri de granița cu Finlanda, informează Sky News, citată de DIGI24.ro.
Acum 8 ore
14:25
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Grupului parlamentar de prietenie Franța-Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.
14:15
Raportul Biroul Național de Statistică cu privire la comerțul internațional cu mărfuri moldovenești în primele trei luni ale anului, dat azi publicității la Chișinău, arată că exporturile totale de mărfuri s-au cifrat la peste un miliard de dolari, în creștere cu 55 la sută față de perioada similară a anului trecut.
14:05
Peste 1100 de copiii se vor odihni în taberele cu sejur de zi din capitală, în vara acestui an. Pentru organizarea odihnei elevilor din bugetul municipal au fost prevăzuți 2,15 milioane de lei (circa 108 mii de euro), relatează MOLDPRES.
14:00
Ministerul Sănătății anunță că în Republica Moldova au fost raporatate 326 de cazuri noi de Covid-19 în perioada 9-15 mai.
13:45
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Grupului parlamentar de prietenie Franța-Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.
13:35
Peste o sută de reprezentanți ai companiilor economice de pe ambele maluri ale Prutului participă astăzi la Forumul Economic România - Republica Moldova care are loc la Chișinău. Evenimentul se desfășoară în premieră și are drept scop de a aduce împreună investitorii din România și Rep. Moldova și a crea noi parteneriate, transmite Radio Chișinău.
13:25
Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a precizat că opt persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite în atacul cu rachete lansat de ruși, marți, asupra localității Desna, din regiunea Cernihiv, scrie UNIAN.
13:10
Circa 500 de cazuri de infecții enterovirale au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu peste 100 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă. Datele au fost oferite agenției de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, transmite MOLDPRES.
13:00
Colonelul rus în rezervă Mihail Hodarionok a oferit o evaluare sumbră asupra situației militare a Rusiei în direct la postul de televiziune Rossiya-1, afirmând că țara este complet izolată pe plan geopolitic și că Ucraina este pregătită să lupte „până la ultimul om”, scrie hotnews.ro.
12:50
Vizita președintei Maia Sandu la Bruxelles și Paris urmărește să consolideze suportul politic al UE pentru Chișinău și să îi convingă pe unii actori europeni să susțină statul de țară candidată al aderare. Maia Sandu le va spune membrilor Parlamentului European despre determinarea Chișinăului de a face reforme și va transmite mesajul că Rep. Moldova dorește să se „occidentalizeze conform standardelor europene”. Iar întrevederea cu liderul de la Paris este importantă, deoarece Franța deține, în prima jumătate a anului curent, președinția UE, transmite Radio Chișinău.
Acum 12 ore
12:40
Scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chișinău, nu este recomandat, din cauza necorespunderii cerințelor sanitaro-epidemiologice, comunică MOLDPRES.
12:40
În contextul traficului sporit prin posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, nemijlocit posturile vamale Sculeni PVFI rutier (2010), Leușeni PVFI rutier (2030) și Giurgiulești 1 PVFI rutier (3020), pe sensul de ieșire din Republica Moldova, nemijlocit intrarea spre România, recomandăm transportatorilor, care intenționează să traverseze cu camioane fără marfă (goale) prin posturile vamale de frontieră, să opteze pentru traversarea prin postul vamal Cahul PVFI, rutier (3010) sau Costești PVFI, rutier (1010).
12:30
Uralvagonzavod a trimis un tren încărcat cu tancuri de generație nouă T-90M „Proryv", potrivit serviciului de presă al uzinei rusești, citat de agenția Ria Novosti, citat de hotnews.ro.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință pentru benzină și motorină, pentru mâine, 18 mai.
12:15
Sancțiuni pentru reambalarea sării iodate și pentru concentrație necorespunzătoare de iod
12:05
Traficul rutier pe strada Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între străzile Bănulescu-Bodoni și Maria Cebotari, va fi suspendat de astăzi și până pe 22 mai. De asemenea, circulația va fi sistată pe strada Maria Cebotari, în perimetrul străzilor Columna și Alexandru cel Bun, transmite IPN.
11:55
Apărătorii procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au contestat în instanța de judecată raportul Comisiei de evaluare a activității prin care Stoianoglo a obținut calificativul – „nesatisfăcător”. Dosarul a fost repartizat spre examinare la Judecătoria Chișinău.
11:45
Peste 81 la sută din dosarele de corupție au finalizat cu sentințe de stabilire a vinovăției inculpaților, iar în 19% din cazuri au fost date soluții de achitare. Așa arată datele analizei strategice, efectuată de către Direcția analitică a Centrului Național Anticorupție pe marginea sentințelor instanțelor de fond pe dosarele de corupție și conexe, pronunțate în anul 2021. Ca și comparație cu anii precedenți, sentințele din 2021 demonstrează cea mai mică rată de condamnare a persoanelor care au săvârșit acte de corupție și cea mai mare rată de achitare din ultimii 7 ani. Cele mai multe condamnări s-au înregistrat în anul 2020 și au constituit 93 la sută din cazuri.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.