Poșta Moldovei a sistat temporar trimiterile poștale spre Federația Rusă

NewsMaker, 14 mai 2022 16:20

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” anunță că sistează temporar recepționarea tuturor trimiterilor poștale (EMS, poșta de scrisori, colete) spre Federația Rusă din motive tehnice. Întreprinderea declară că depune efort maxim pentru identificarea soluțiilor în termeni cât mai restrânși pentru a relua procesul de recepționare și expediere a trimiterilor poștale către Rusia. „În cazul în care vor […] The post Poșta Moldovei a sistat temporar trimiterile poștale spre Federația Rusă appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 10 minute
20:30
Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, a anunţat prim-ministrul Viktor Oban într-un mesaj video pe Facebook, transmite Agerpres. Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru „Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa […] The post Ungaria: Guvernul declară starea de urgență din cauza războiului din Ucraina appeared first on NewsMaker.
Acum 30 minute
20:10
Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, a vorbit într-un interviu pentru Ziarul de Gardă despre descinderile procurorilor la domiciliul fostului șef de stat Igor Dodon. Oficialul a declarat că UE urmărește acest caz sub două aspecte, însă nu se implică. „Noi urmărim acest caz din două aspecte. Unul, este aspectul politic, pentru că el face […] The post Ambasadorul UE în Moldova, despre descinderile procurorilor acasă la Dodon: „urmărim procesul, dar nu ne implicăm” appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
19:30
Procuratura municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a refuzat pornirea urmăririi penale pe presupuse fapte de dezertare în cazul militarului Marin Pavlescu, care a refuzat să revină după un scurt concediu în unitatea militară pe motiv că a fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale. „Fac public decizia Procuraturii sectorului Buiucani din municipiul Chișinău de a refuza […] The post Procurorii au refuzat pornirea urmăririi penale pe presupuse fapte de dezertare în cazul militarului gay appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
18:30
Fostul președinte Igor Dodon a fost scos din casă, unde a avut loc o percheziție pe tot parcursul zilei. Detenția a fost însoțită de proteste ale susținătorilor care au scandat „Libertate/nu ne vom preda”. De asemenea, oamenii s-au adunat pentru a protesta, scandând că ar trebui să fie în închisoare. Un microbuz special a ajuns […] The post VIDEO Igor Dodon a fost scos din casă de mascați, după mai multe ore de percheziții appeared first on NewsMaker.
18:20
Fostul șef de stat Igor Dodon, reținut astăzi pentru 72 de ore, se bucură de cea mai mare încredere din parte cetățenilor – 16,4%, fiind urmat de președinta Maia Sandu – 15,8% și primarul capitalei Ion Ceban – 11,9%.  Datele sunt cuprinse într-un nou sondaj realizat de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale din […] The post Sondaj: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare BCS ar acumula mai multe voturi decât PAS appeared first on NewsMaker.
17:30
Câteva zeci de oameni s-au adunat în fața locuinței lui Igor Dodon. Aceștia scandează „libertate” și „noi nu cedăm!”. La fața locului sunt și reprezentanții Partidului Socialiștilor. The post LIVE Zeci de oameni scandează „libertate” după poarta lui Igor Dodon appeared first on NewsMaker.
17:20
Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților „ȘOR” Marina Tauber vor fi examinate în plenul Parlamentului. Comisia juridică, numiri și imunități, a aprobat cele 4 cereri depuse de Robu, a anunțat pe 24 mai, Olesea Stamate, președinta comisiei. Tot astăzi, fracțiunea Partidului „ȘOR” va vota pentru ridicarea imunității lui Ilan […] The post Comisia juridică dă undă verde pentru examinarea în plenul Parlamentului a ridicării imunității deputaților Marina Tauber și Ilan Șor appeared first on NewsMaker.
17:00
Fostul președinte al țării Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru NM de către Procuratura Generală. „Confirmăm reținerea pe un termen de 72 de ore a ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon”, a declarat Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii. Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a precizat că, pe […] The post Procuratura confirmă: Ex-președintele Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore appeared first on NewsMaker.
16:50
Procurorii au organizat o conferință de presă pentru a răspunde la întrebările presei cu privire la dosarul penal în care este vizat fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Potrivit oamenilor legii, acesta este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Briefingul este […] The post LIVE Procurorii fac declarații oficiale despre dosarul penal în care este vizat Igor Dodon appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
16:30
Procurorii care au efectuat marţi percheziţii la domiciliul  fostului preşedinte Igor Dodon au descoperit sume mari de bani, în diferite valute, obiecte de lux şi recipise care demonstrează că familia trăia pe picior larg, informează portalul Anticorupție.md. Procuratura nu a confirmat deocamdată autenticitatea fotografiilor și informațiilor. La ora 16:40, oamenii legii vor susține o conferință […] The post Anticorupție: Procurorii au găsit acasă la Dodon bani, obiecte de lux și o recipisă de €25 000 pentru utilaje de bucătărie appeared first on NewsMaker.
16:00
Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a constatat că Marin Pavlescu, tânărul care a devenit cunoscut în R. Moldova după ce a refuzat să se întoarcă în armată și a anunțat public că este gay, a fost supus discriminării directe în câmpul muncii de către compania BlueShark SRL, care activează sub logotipul […] The post Soldatul care și-a făcut coming out-ul a fost discriminat la angajare. Consiliul pentru egalitate recomandă companiei să își ceară scuze appeared first on NewsMaker.
15:50
Fracțiunea Partidului „ȘOR” va vota pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor și a Marinei Tauber. Anunțul a fost făcut de Tauber, pe 24 mai, în cadrul unui briefing. Deputata a declarat că inițiativa a venit din partea liderului formațiunii Ilan Șor. „Suntem deschiși, vom colabora cu ancheta și cu toți cei care sunt cu adevărat […] The post Vor vota deputații partidului „ȘOR” pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor și a Marinei Tauber? A fost luată decizia finală appeared first on NewsMaker.
15:30
Asociația „UNIREA-ODIP”, în frunte cu Vlad Bilețchi, a venit la Președinție cu cadouri pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care sărbătorește astăzi, 24 mai, jubileul de 50 de ani. Potrivit acestora, cadourile – o sticlă de vin cu denumirea simbolică „Maluri de Prut”, un drapel și o hartă a României Mari au fost refuzate de […] The post VIDEO Vlad Bilețchi a venit la Președinție cu cadouri „unioniste” pentru Maia Sandu appeared first on NewsMaker.
15:00
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco comentează acțiunilor oamenilor legii privind perchezițiile care au loca la domiciuliul fostului șef de stat Igor Dodon. Litvinenco se arată ferm convinscă politicul nu poate avea imunitate față de răspundere, toți fiind egali în fața legii. De asemenea, ministrul spune că nu cunoaște detaliile speței și nici cum vor evolua lucrurile […] The post Cum comentează ministrul Justiției perchezițiile de la domiciliul fostului președinte Igor Dodon appeared first on NewsMaker.
15:00
În decursul ultimilor ani, FinComBank se dezvoltă activ, oferind noi abordări inovative și soluții tehnologice atât clienților Băncii, cât și non-clienților. Tehnologiile se dezvoltă continuu într-un ritm vertiginos, prin urmare, pentru a fi flexibili, a răspunde așteptărilor clienților noștri și a răspunde la nevoile acestora, echipa FinComBank a parcurs programul de transformare digitală DigiLab Finance, […] The post FinCombank: Încă un pas spre transformarea digitală și îmbunătățirea experienței clienților noștri appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
14:10
Republica Moldova va beneficia de asistență tehnică pentru Î.S. Moldelectrica și Calea Ferată a Moldovei, în valoare de 800 mii de euro. Banii vor fi alocați de Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) în baza unui memorandum semnat astăzi, la Chișinău.   Vicepremierul Andrei Spînu, împreună cu directorul executiv al AFD, Rémy Rioux, au semnat Memorandumul de […] The post Moldova va beneficia de asistență tehnică pentru Moldelectrica și Calea Ferată, în valoare de 800 mii de euro appeared first on NewsMaker.
14:00
Parteneriatul a fost semnat în cadrul primei vizite în Moldova, a directorului executiv al AFD Group, Remy Rioux și vine să demonstreze implicarea Grupului Agenției Franceze pentru Dezvoltare în suportul sectorului privat din Republica Moldova, care la moment se confruntă cu consecințele economice și sociale, cauzate de conflictul ce are loc în țara vecină, Ucraina. […] The post PROPARCO începe prima operațiune financiară în Republica Moldova, oferind un credit de 8 milioane de euro companiei MICROINVEST appeared first on NewsMaker.
13:30
Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) au organizat o manifestație în fața Legislativului, în sprijinul președintelui de onoare al formațiunii, Igor Dodon. La manifestație participă și deputații socialiști Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco, Alexandr Nesterovschi, Grigore Novac și Petru Burduja. În cadrul unui briefing matinal, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a calificat drept „show” perchezițiile desfășurate de […] The post LIVE Socialiștii protestează în fața Parlamentului față de acuzațiile procurorilor în adresa lui Igor Dodon appeared first on NewsMaker.
13:10
Perspectivele promovării dialogului moldo-luxemburghez și parcursul european al Republicii Moldova au fost discutate, pe 24 mai, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel. Natalia Gavrilița a vorbit despre progresele înregistrate în Republica Moldova, în termeni de eradicare a corupției și promovarea democrației. În context, prim-ministra a […] The post Natalia Gavrilița a discutat cu premierul Marelui Ducat de Luxemburg: „Reforma justiției rămâne a fi una dintre prioritățile noastre” appeared first on NewsMaker.
13:00
Așa zisul Minister al Afacerilor Interne din regiunea transnistreană a identificat persoana care a încercat să dea foc comisariatului militar din Tiraspol. Acesta este un locuitor din Chișinău în vârstă de 46 de ani, pe nume Alexandru. Potrivit „oamenilor legii” din Transnistria, acesta a fost de mai multe ori în regiune la concubina sa. Anterior […] The post Persoana care a incendiat Comisariatul militar din Tiraspol este din Moldova. Precizările „Ministerului de Interne” appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
12:10
Ofițerii de investigație ai Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigație a IGP, în comun cu procurorii PCCOCS au documentat activitatea criminală a membrilor organizației criminale „Patron”, care își desfășurau activitatea în Moldova, Franța și România. În rezultat, au fost efectuate 50 de percheziții în Franța, România și Moldova, în urma cărora au […] The post VIDEO Operațiune de amploare a autorităților de drept din Moldova, România și Franța: A fost anihilată o organizație criminală appeared first on NewsMaker.
11:40
Caravana Connect.IT oprește la Bălți pe 2 iunie, 18:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. 12 evenimente, 12 orașe, 4 țări, 2 luni în care Endava își propune să aducă împreună și să faciliteze schimbul de experiență pentru profesioniștii IT din comunitățile tech din patru țări din Europa Centrală, una dintre cele mai importante zone în […] The post CONNECT.IT powered by ENDAVA. Cum se conectează comunitățile IT din 12 orașe din România, Bulgaria, Moldova și Polonia appeared first on NewsMaker.
11:40
Procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat pentru NM că oamenii legii nu au finalizat acțiunile de urmărire penală în care este vizat socialistul Igor Dodon. Acesta a mai spus că, din acest motiv, nu poate comenta momentan informația privind eventuala reținere a ex-președintelui țării Igor Dodon. „La moment, procurorii efectuează încă acțiuni de urmărire […] The post Procuratura NU confirmă reținerea lui Igor Dodon. Precizările lui Dumitru Robu appeared first on NewsMaker.
11:00
În fața locuinței lui Igor Dodon din sectorul Buiucani al capitalei se adună tot mai multă lume. La fața locului se află, pe lângă jurnaliști, liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc și ex-deputatul român condamnat la închisoare pentru corupție, Cristian Rizea. Încă la ora 8:00, la domiciliul lui Igor Dodon a venit Maxim Lebedinschi, ex-membru […] The post LIVE/FOTO Se adună lumea în fața locuinței lui Igor Dodon. Au fost aduse flori și șampanie appeared first on NewsMaker.
10:20
„Ceea ce suntem astăzi se datorează în mare parte maib. Banca ne-a ajutat pe parcursul anilor, ne-a înțeles aspirațiile, ne-a sfătuit cum să procedăm să reușim mai bine decât am proiectat noi din start. V-am ascultat și… am reușit. E adevărat că suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă […] The post Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim” appeared first on NewsMaker.
10:10
Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat un briefing de presă în contextul perchezițiilor inițiate de procurorii anticorupție, reprezentanții CNA și cei ai SIS în cadrul dosarului penal în care este vizat fostul președinte al țării, Igor Dodon. „Cei care tind la guvernare nu vor putea furniza rezultate. Astăzi s-a adeverit. Niciun rezultat […] The post LIVE Socialiștii comentează perchezițiile și acuzațiile procurorilor în adresa lui Igor Dodon appeared first on NewsMaker.
09:50
România va cumpăra aproximativ 1.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Anunțul a fost făcut de către ministrul român al Sănătății, Alexandru Rafila, pe 23 mai, informează postul de televiziune Antena 3. Anunțul ministrului vine în contextul în care tot mai multe țări înregistrează infectări cu această boală, iar Belgia a introdus carantina obligatorie […] The post România va cumpăra un lot de vaccinuri împotriva variolei maimuței appeared first on NewsMaker.
09:40
Consilierul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU a anunțat că demisionează din cauza războiului declanșat împotriva Ucrainei. Pe o pagină de socializare, el a scris că încă niciodată nu i-a fost atât de „rușine pentru țara și munca” sa. „Războiul agresiv declanșat de Putin în Ucraina, iar de facto față de toată lumea vestică, nu […] The post „Mi-e rușine pentru țara mea”. Un diplomat rus a demisionat de la ONU din cauza războiului din Ucraina appeared first on NewsMaker.
09:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a împlinit pe 24 mai 50 de ani. Reprezentanții Președinției au confirmat pentru NM că șefa statului nu se află în țară. Săptămâna trecută, Maia Sandu a declarat că urmează să plece în SUA și să țină un discurs la Harvard Kennedy School, instituție pe care a absolvit-o în 2010. […] The post Maia Sandu își sărbătorește ziua de naștere. A plecat în SUA, unde va ține un discurs la Harvard Kennedy School appeared first on NewsMaker.
08:40
Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că Republica Moldova ar putea accepta livrarea de armament NATO, cu condiția ca acest lucru să fie realizat în mod transparent, democrativ și civilizat. În cadrul ediției din 23 mai a emisiunii „Prim Time” de la Prime, acesta a argumentat că trebuie sporite investițiile în apărare. „Noi suntem conștienți că […] The post „Nu văd nicio problemă”. Igor Grosu a explicat condițiile în care NATO ar putea livra arme în Moldova appeared first on NewsMaker.
08:20
Războiul din Ucraina Luni a devenit cunoscut faptul că Piotr Cojocar, un tânăr de 24 de ani, originar din Moldova, a murit în timpul acțiunilor militare din Ucraina. Cojocar a luptat de partea Rusiei. NM i-a găsit la Ceadîr-Lunga pe foștii profesori ai tânărului și a aflat, cum a ajuns acesta în armata rusă. Iar Vladimir Bucarschi, membru al echipei Partidului Socialiștilor, a ajuns în centrul unui scandal. Acesta a publicat o postare în care a îndemnat «să fie jupuită pe viu pielea […] The post NM Espresso: despre ostașul din Moldova care a murit în Ucraina, incendierea din Tiraspol și despre tăierea imunităților appeared first on NewsMaker.
07:50
Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au inițiat percheziții, în dimineața de 24 mai, acasă la ex-președintele R. Moldova Igor Dodon. Contactată de NM, reprezentanta Procuraturii Mariana Cherpec a precizat că este vorba despre un dosar penal pornit în baza mai multor articole din Codul […] The post Percheziții acasă la Igor Dodon. Este vizat într-un dosar penal pentru corupție, finanțare ilegală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
21:10
Informația despre decesul unui tânăr de 24 de ani, originar din Republica Moldova, în războiul din Ucraina, unde lupta de partea armatei ruse, a fost preluată de presă pe 23 mai. NM a discutat cu foștii săi pedagogi din Ceadîr-Lunga și a reușit să afle cine a fost Petr Cojocar și cum a nimerit acesta […] The post „Părinții se mândreau că a plecat în Rusia”. Cine a fost Petr Cojocar, soldatul moldovean ajuns pe front în Ucraina appeared first on NewsMaker.
Ieri
20:30
Pe 23 mai, jurnalistei NewsMaker Nadejda Coptu i-a fost înmânat premiul Tulip Press Awards pentru cel mai bun material jurnalistic pe tema respectării drepturilor omului. Premiile au fost înmânate de către directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) Nadin Gogu și șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău Floris Van Eijk. „Unul dintre textele […] The post Jurnalistei NewsMaker Nadejda Coptu i-a fost înmânat trofeul Tulip Press Awards appeared first on NewsMaker.
20:10
Organele de urmărire penală din regiunea transnistreană acuză o persoană, care „ar avea legătură cu structurile de forță ale Moldovei” de organizarea și incendierea comisariatului militar din Tiraspol. „Ministerul de Interne” de la Tiraspol a publicat pe 23 mai un material video despre investigație. Chișinăul nu a comentat deocamdată acuzațiile. În video se arată că […] The post VIDEO Tiraspolul acuză o persoană din „structurile de forță ale Moldovei” că a comandat incendierea comisariatului militar appeared first on NewsMaker.
19:50
Un bărbat de 29 de ani a fost împușcat mortal într-o fâșie forestieră din raionul Sîngerei. Martora celor întâmplate a fost concubina victimei, care a alertat poliția. Atacatorul nu a fost prins. Contactată de NM, ofițerul de presă al IP Sîngerei Ina Moscaliuc a precizat că poliția a fost alertată pe 23 mai, în jurul […] The post Crimă nocturnă la Sîngerei. Un bărbat a fost împușcat în cap, în timp ce se afla în pădure cu concubina sa appeared first on NewsMaker.
19:10
Gardul din pânză, instalat acum câteva zile în jurul Hotelului Naţional, a fost demontat la indicația Preturii Centru, informează postul național de televiziune. Purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburceanu, a declarat pentru Moldova 1 că autorităţile centrale au solicitat Ministerului Culturii o reacţie privind propunerea primarului capitalei Ion Ceban, cu privire la includerea clădirii […] The post VIDEO S-au schimbat planurile cu privire la Hotelul Național? Gardul din pânză a fost scos appeared first on NewsMaker.
18:30
Republica Moldova este una dintre țările care ar fi discriminat cel mai des, în ultimii 5 ani, presa și jurnaliștii ruși. Informația a fost făcută publică, pe 23 mai, de către șeful Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de implicare a țărilor străine în treburile interne ale Rusiei, Vasilii Piskarev.  „Comisia Dumei de Stat […] The post Moldova, inclusă în lista țărilor care „discriminează” cel mai des presa și jurnaliștii ruși. Duma de Stat pregătește un răspuns appeared first on NewsMaker.
18:10
În 2015, Moldova a arendat pe o perioadă de 49 de ani terenul pe care urma să fie construită Ambasada Belarusului de la Minsk. Cu toate acestea, clădirea misiunii diplomatice nu a fost construită nici până în prezent. Informația a fost făcută publică de către Andrei Munteanu, reprezentantul Curții de Conturi, în cadrul ședinței din […] The post Construcția noului sediu al Ambasadei Moldovei în Belarus, tergiversată de 7 ani. Iar facturile continuă să fie achitate appeared first on NewsMaker.
17:40
Ministerul Sănătății a publicat pe 23 mai un comunicat de presă, prin care anunță că în Republica Moldova nu sunt cazuri de îmbolnăvire și nici măcar suspecte de variolă a maimuței – o boală cauzată de un virus, depistată până acum în 12 țări. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) monitorizează situația epidemiologică privind cazurile de […] The post Ministerul Sănătății anunță că în Moldova NU sunt cazuri de variolă a maimuței appeared first on NewsMaker.
17:20
Revista TIME a publicat pe 23 mai lista celor mai influenți 100 de oameni din lume. La capitolul „politicieni” au fost incluși  președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, președinta Comisiei Europene Ursula von de Leyen, președintele rus Vladimir Putin, președintele SUA Joe Biden, dar și cancelarul Germaniei Olaf Scholz. La categoria „legende” s-a regăsit și Dmitri Muratov, […] The post Top 100 cei mai influenți oameni ai anului, potrivit TIME. A fost inclusiv și un jurnalist rus appeared first on NewsMaker.
17:00
Agenția Servicii Publice va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, pe 23 mai, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Reprezentanții Guvernului mai spun că decizia din […] The post ASP va procura în regim de urgență blanchete de pașapoarte appeared first on NewsMaker.
16:50
Alexandr Lukașenko s-a întâlnit pe 23 mai, la Soci, cu Vladimir Putin. În cadrul întrevederii, acesta a declarat că Polonia intenționează să dezmembreze Ucraina și are același plan și față de Belarusul de Vest. „Și pe noi, dar și pe voi, ar trebui să vă intereseze, probabil, faptul că ei întreprind deja pași pentru dezmembrarea […] The post VIDEO Lukașenko s-a întâlnit la Soci cu Putin și i-a spus că Polonia planifică dezmembrarea Ucrainei și a Belarusului de Vest appeared first on NewsMaker.
16:30
Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa, în perioada 24-25 mai, la Forumul Economic Mondial de la Davos, fiind primul șef de Executiv al Republicii Moldova invitat la această reuniune. La întrevederile bilaterale și în cadrul panelurilor de discuții, prim-ministra va aduce în atenția liderilor internaționali provocările cu care se confruntă țara noastră, în urma războiului declanșat […] The post Forumul economic mondial revine la Davos după doi ani de pauză. Natalia Gavrilița, invitată la reuniune appeared first on NewsMaker.
16:30
Circa 40 de grădinițe din capitală și din suburbiile acesteia își vor suspenda parțial activitatea pe perioada de vară. Decizia a fost luată din cauza lucrărilor de reparație sau din cauza lipsei de personal calificat în blocurile alimentare. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei […] The post Mai mult de 40 de grădinițe din capitală își vor suspenda parțial activitatea pe perioada de vară appeared first on NewsMaker.
16:10
Procuratura Anticorupție informează că, la 20 mai curent, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire magistratei din cadrul Judecătoriei Chișinău, Olesea Țurcanu. Celei din urmă i se incriminează săvârșirea infracțiunii de pronunțare cu bună-știință de către judecător a unei încheieri contrare legii. Mai exact, aceasta este învinuită de procurori că, exercitând funcția […] The post Dosarul judecătoarei Olesea Țurcan, bănuită de pronunțarea unei încheieri contrare legii, trimis în judecată appeared first on NewsMaker.
16:00
În urma atacului cu rachetă lansat de Rusia asupra centrului de instruire din localitatea Desna, Ucraina, au murit 87 de oameni. Datele au fost făcute publice de către președintele țării vecine Vladimir Zelenski, în cadrul discursului din timpul forumului economic de la Davos. „Astăzi am încheiat lucrările în Desna. Din păcate, sub dărâmături, au fost […] The post Zelenski a anunțat un bilanț de 87 de morți în urma atacului cu rachetă asupra localității Desna appeared first on NewsMaker.
15:50
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat mai multe controale pentru a verifica calitatea peștelui proaspăt/refrigerat și congelat din unitățile de comerț din țară. Inspectorii Agenției au depistat mai multe neconformități.  Controalele, potrivit ANSA, au avut loc în perioada 12-18 mai curent. Astfel, inspectorii Agenției au depistat mai multe neconformități precum: necorespunderea normelor sanitare veterinare […] The post FOTO ANSA a retras din magazine mai multe loturi de pește proaspăt și congelat. Ce a depistat appeared first on NewsMaker.
15:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o declarație în contextul afirmațiilor oficialilor britanici cu privire la faptul că ar dori să vadă țara noastră „echipată conform standardului NATO”. Pentru NM, purtătorul de cuvânt al MAEIE, a menționat că autoritățile promovează o agendă „bine cunoscută cetățenilor și partenerilor”. Reprezentantul MAEIE a precizat că […] The post Prima reacție a MAEIE cu privire la declarațiile Londrei despre echiparea Moldovei conform standardelor NATO appeared first on NewsMaker.
15:30
Compania de stat Energocom va cumpăra și în luna iunie energie electrică în baza negocierilor directe. Decizia a fost aprobată de Comisia Situații Excepționale în cadrul ședinței din 23 mai. „Membrii CSE au mai decis să fie prelungit, pentru perioada lunii iunie, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor […] The post Energocom va cumpăra energie electrică direct de la furnizori și în luna iunie appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.