Primăria Chișinău deschide anchetă internă, după incidentul din parcul Alunelul: Acuză Agenția Mediului că n-ar fi dat suficiente permisiuni pentru defrișări

Agora.md, 14 mai 2022 15:00

Primăria Chișinău anunță că va deschide o anchetă internă pe cazul incidentului din parcul Alunelul, acolo unde o bucată dintr-un copac a căzut peste un copil de doi ani. Municipalitatea afirmă că ar fi solicitat de la Agenția Mediului permisiune pentru curățarea și defrișarea a 170 de arbori, dar ar fi primit acord pentru mai puțini copaci.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
15:50
Principala companie fnilandeză de gaze, Gasum, anunță că livrările rusești de gaz către Finlanda vor fi întrerupte sâmbătă, la ora locală 7 dimineața (miezul nopții ET).Începând de sâmbătă și în timpul sezonului estival viitor, Gasum va furniza gaze naturale clienților săi din alte surse, a spus firma de stat într-un comunicat de presă, transmite CNN.
15:40
Forfotă în preajma Hotelului Național din Chișinău. În timp ce viceprimarul capitalei, restabilit în funcție prin hotărârea instanței de judecată, Victor Chironda, spune că a început demolarea clădirii, Primăria Chișinău declară că Agenția de Supraveghere Tehnică urmează să verifice declarația de inițiere a lucrărilor și dacă proprietarul deține proiectul de execuție a lucrărilor de demolare coordonat în modul stabilit de legislație. Zona este izolată, la fața locului fiind prezente două echipaje a poliției.
Acum 2 ore
14:20
Schimbări pe scena politică din Republica Moldova. Mariana Durleșteanu părăsește Partidul Legii și Dreptății, în care era președintă. Un anunț în acest sens a fost făcut de către aceasta pe pagina sa de Facebook. Motivele acestei decizii sunt de ordin personal, a menționat politiciana.
Acum 4 ore
13:40
Patru tineri din Chișinău au fost plasați în arest pentru 30 de zile, fiind bănuiți că au făcut contrabandă și au vândut droguri în valoare de un milion de lei. Este vorba despre doi bărbați și două femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, domiciliați temporar în Chișinău.
13:20
O delegație din partea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de la București a vizitat luni, 16 mai, Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care este cea mai mare investiție românească în Republica Moldova. Oficialii din România au dat asigurări că susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova și bunele relații economice, bazate pe încredere, vor continua.
13:10
Au fost anunțate noile prețuri la combustibil pentru 21 și 22 mai. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), prețul pentru un litru de benzină va crește cu opt bani, iar motorina se ieftinește cu 20 de bani.
12:50
Două loturi de lapte praf, care au fost exportate de către Polonia, au fost retrase de urgență din vânzare de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în urma notificării sistemului de alertă european în domeniul alimentar, privind depistarea unor neconformități.
12:20
Opoziția organizează noi proteste, pentru a treia zi consecutiv. Partidul Socialiștilor (PSRM) manifestă în fața Ministerului Agriculturii, nemulțumiți de majorarea prețurilor la produsele alimentare, iar Partidul „Șor” protestează la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), solicitând demisia administrației.
12:20
Consilierul municipal din fracțiunea PSRM, Serghei Afanasenco, anunță că părăsește rândurile echipei din care făcea parte și devine consilier independent. Totul din cauza „lipsei de democrație, atitudinea personală și amenințări cu răfuială fizică”.
12:10
Consilierul municipal din fracțiunea PSRM, Serghei Afanasenco, anunță că părăsește rândurile echipei din care făcea parte și devine consilier independent. Totul din cauza „lipsei de democrație, atitudinea personală și amenințări cu răfuială fizică”.
Acum 6 ore
11:10
The New York Times publică o investigație video despre posibile crime de război comise de forțele rusești în Bucea. Imaginile filmate în data 4 martie de o cameră de supraveghere și de un martor ascuns într-o casă din apropiere arată un grup de opt bărbați care merg sub amenințarea armelor soldaților ruși, cu câteva minute înainte de a fi executați, potrivit Le Monde.
10:50
După marele scandal din acest an de la concursul Eurovision, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a explicat din ce motiv a eliminat cele șase jurii de la vot, inclusiv România. Într-un comunicat de presă publicat în seara zilei de joi, EBU juriile descalificate au intrat în cârdășie, acordându-și punctaje maxime.
10:30
Polițiștii au fost alertați despre existența unui explozibil în clădirea judecătoriei Chișinău din sectorul Ciocana a capitalei. La fața locului au intervenit echipele specializate. Clădirea judecătoriei este evacuată.
10:10
O boală extrem de rară numită variola maimuței a apărut în Europa și în Statele Unite. Un caz a fost raportat miercuri la un pacient internat în Massachusetts, care a călătorit recent în Canada, unde au fost de asemenea detectate cazuri. În Europa, au fost raportate cazuri în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia și Suedia, notează digi24.ro.
Acum 8 ore
09:50
La 18 mai, în zona stației atomo-electrică Cernobîl, s-a declanșat cel mai mare incendiu de la începutul acestui an, scrie presa din Ucraina. A doua zi, la 19 mai, Administratia Nationala de Meteorologie din România a anunțat că norul de fum se deplasează către sud-vestul Ucrainei, zona Odesa și nordul Mării Negre.
09:50
Polițiștii au fost alertați despre existența unui explozibil în clădirea judecătoriei Chișinău din sectorul Ciocana a capitalei. La fața locului au intervenit echipele specializate. Clădirea judecătoriei este evacuate.
09:00
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul de vineri noapte, că satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti joi și că mai mulți oameni au fost uciși. El a afirmat că Donbasul este complet distrus: "E iadul și nu e o exagerare".
08:20
UE a dezvăluit miercuri un plan prin care se încearcă o creștere „masivă” a producției de energie solară și eoliană și o utilizare temporară sporită a termocentralelor pe bază de cărbune pentru a înlocui cât mai repede petrolul și gazul rusesc, scrie The Guardian.
Acum 12 ore
07:10
Oficiali din domeniul justiţiei din cinci ţări occidentale care formează aşa-numita alianţă "Five Eyes" ("Cinci ochi"), au anunţat joi că susţin acţiunea Ucrainei pentru judecarea crimelor de război care au legătură cu invazia rusă, transmite AFP.
Acum 24 ore
23:10
Vadim Șîșîmarin este unul din cei cinci copii din familie. Tatăl lui nu a participat la educația acestuia, iar tatăl vitreg a decedat cu puțin timp în urma. Mama lui spune că înainte ca armata rusă să meargă în Ucraina fiul ei i-a spus că telefonul nu va fi disponibil timp de o săptămână. Tot atunci el i-a spus mamei să nu creadă dacă cineva îi va spune că au plecat în Ucraina. Mama lui nu crede că el ar fi putut ucide un om și că Vadim ar fi fost forțat se superiorii să-i să pledeze vinovat, scrie Meduza.
22:00
Casa Albă lucrează pentru a le oferi luptătorilor ucraineni rachete antinavă avansate pentru a ajuta la înfrângerea blocadei navale a Rusiei. Declarația a fost făcută oficialii americani, pe fondul îngrijorării că armele mai puternice care ar putea scufunda navele de război rusești ar intensifica conflictul, scrie Reuters.
20:10
Grupul de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence - BGFP) din România, care are Franța drept națiune-cadru, se constituie, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara vecină, anunță Ministerul Apărării Naționale, scrie Digi24.
20:00
Cu suportul Uniunii Europene (UE) și al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Depozitul național de vaccinuri a fost modernizat conform standardelor internaționale de calitate, performanță și siguranță, anunță Ministerul Sănătății. Costul total al echipamentelor pentru sistemul național de stocare, distribuire și monitorizare a vaccinurilor, dar și al lucrărilor de renovare constituie circa 776 de mii de euro.
19:20
Președinta Maia Sandu și liderul francez Emmanuel Macron au avut o întrevedere la Paris. Aceștia au susținut împreună un briefing de presă în care s-au referit în special la aspirațiile europene ale Republicii Moldova. În timp ce Maia Sandu a spus că locul țării noastre este cu siguranță în Uniunea Europeană, Emmanuel Macron a declarat că speră ca UE să ofere Republicii Moldova, în săptămânile viitoare, un răspuns clar privind cererea de aderare.
19:00
Tribunalul Districtual Pecersk din Kiev a acordat permisiunea pentru arestarea fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici. Instanța a ales o măsură sub forma reținerii fostului președinte, care este suspectat de organizare ilegală a trecerii mai multor persoane peste granița de stat a Ucrainei, scrie CNN.
18:10
Cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care a solicitat Parlamentului ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber, urmează să fie examinate la 24 mai. Subiectele se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei juridică, numiri și imunități.
18:00
Văduva bărbatului din regiunea Sumî, ucis de soldatul rus Vadim Șîșîmarin nu este împotriva schimbului acestuia pentru apărătorii din Mariupol. Ea a făcut această declarație în timpul instanței de judecată unde se examinează cazul lui Șîșîmarin, care și-a recunoscut vina pentru uciderea unui civil, scrie Unian.
18:00
Cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care a solicitat Parlamentului ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber, urmează să fie examinate la 24 mai. Subiectele se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei juridică, numiri și imunități.
17:40
Deputatul Ilan Șor susține că solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, prin care a cerut ridicarea imunității parlamentare a liderului Partidului Șor ar fi o răzbunare politică. Acesta afirmă că va cere demisia șefului interimar al PG.
17:20
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a acordat omologarea de urgență pentru vaccinul anti-COVID „Convidecia” produs de laboratorul chinez CanSino Biologics, în momentul în care China se confruntă cu un nou val de coronavirus, relatează Agerpres.ro.
16:20
În a treia sâmbătă a lunii mai Republica Moldova marchează Ziua Sportului și a Mișcării Olimpice. Pentru că echipa maib este adepta unui stil de viață activ, susținând mișcarea, sportivii de performanță și organizarea activităților sportive în societate, alături de Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS), banca te invită să participi la „Starturi Olimpice”. Evenimentul se va desfășura pe 21 mai în Parcul Valea Morilor din capitală, iar tu ești binevenit(ă) să te alături.
Ieri
15:50
Pe fundalul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, europarlamentarii solicită UE să ofere mai mult sprijin strategic Moldovei în urma cererii acesteia de aderare la UE. Parlamentul European a adoptat joi raportul anual de implementare a Acordului de asociere UE cu Moldova, cu 512 voturi pentru, 43 împotrivă și 39 de abțineri, se arată într-un comunicat emis de instituție.
15:40
Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea, a venit cu o reacție, după ce Procuratura Generală a început urmărirea penală în dosarul „Kuliokul”. Dispunerea urmării penale s-a făcut în baza înregistrărilor video difuzate în spațiul public în vara lui 2019, unde apare fostul lider al democraților, fugarul Vlad Plahotniuc, „mâna dreaptă” a acestuia Serghei Iaralov și fostul președinte al partidului socialiștilor, Igor Dodon.
15:40
Deputatul Ilan Șor susține că solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, prin care a cerut ridicarea imunității parlamentare a liderului Partidului Șor ar fi o răzbunare politică. Acesta afirmă că va cere demisia șefului interimar al PG.
15:30
O femeie din Republica Moldova încearcă să-și facă dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), după ce, în urma administrării anesteziei generale la dentist, fiul acesteia de opt ani a avut stop cardiac, comă cerebrală de câteva luni și a fost paralizat complet.
15:10
O femeie din Republica Moldova încearcă să-și facă dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), după ce în urma injectării unei anestezii generale la dentist, fiul acesteia de opt ani a avut un stop cardiac, o comă cerebrală de câteva luni și a fost paralizat complet.
15:10
Numărul de membri ai Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a fost redus de la cinci la trei. Astfel, organul colegial va fi compus dintr-un director general și doi directori. Prin urmare deciziile vor fi luate cu un cvorum de minim doi directori din trei. Modificările au fosta aprobate de deputați la ședința din 19 mai.
15:10
Deputații Partidului Șor se arată rezervați pentru votul în cea de-a doua lectură a inițiativei legislative privind modificarea Constituției în partea ce ține de restrângerea inviolabilității deputaților în cazul unor infracțiuni prevăzute de Codul Penal. Deputații spun că vor insistat pe anularea completă a imunității parlamentare pentru toți cei din Parlament.
14:50
Cu greșeli gramaticale pe pancarte și aluzii la comunitatea LGBT. Astfel au manifestat socialiștii împotriva construcții noului sediul al Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, în cadrul ședinței de joi, a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).
14:40
Mai multor edificii cultural-istorice din R. Moldova vor primi statutul de monument. E vorba de clădirea Circului din Chișinău, clădirea în care se află în prezent Procuratura Generală, clădirea cu parc a Maternității numărul doi și schitul rupestru „Peștera lui Bechir” din municipiul Soroca. Proiectul de hotărâre a fost susținut de majoritatea deputaților din plenul Parlamentului.
14:30
Deputatul PAS, Lilian Carp susține că la ședința Parlamentului ar avea loc neregularități în procesul de vot. Asta pentru că, unii deputați ar butona alegerea de la sistemul electronic al celor care lipsesc din sala plenului. Carp spune că va ridica înregistrările video pentru probe.
14:10
Deputatul PAS, Lilian Carp susține că la ședința Parlamentului ar avea loc neregularități în procesul de vot. Asta pentru că, unii deputați ar butona alegerea de la sistemul electronic al celor care lipsesc din sala plenului. Carp spune că va ridica înregistrările video pentru probe.
14:00
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) sesizează că ar exista tentative de „preluare a afacerilor de la operatorii de transport și crearea unor impedimente în desfășurarea activității”. Aceasta îi atribuie o parte din vină ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu. Mai mult, transportatorii amenință cu grevă generală și cer implicarea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrei, Natalia Gavrilița. Solicitați de AGORA pentru o reacție, reprezentanții Ministerului Infrastructurii nu ne-au răspuns la telefon.
13:50
În cea de-a treia zi de joi a lunii mai, în Ucraina este sărbătorită Ziua iei naționale, „вышиванка”. Președintele Volodimir Zelenski i-a felicitat pe ucraineni cu această sărbătoare. Și prima doamnă, Olena Zelenskaia a venit cu un mesaj mai special, iar rețelele de socializare au fost împânzite de imagini patriotice, prin care oamenii au ales să-și exprime patriotismul și convingerea fermă în victorie.
13:30
Veteranii, participanți la cel de-al Doilea Război Mondial, vor beneficia de o majorare a alocației lunare de stat. Decizia a fost aprobată în parlament în a doua lectură. Cuantumul alocației lunare va crește până la 1.250 de lei.
13:20
O funcționară din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) și o femeie din Tighina au fost reținute de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, fiind bănuite de fals în acte publice și fals informațional. Acestea sunt cercetate pentru organizarea unei scheme, prin care ar fi acordat acte de identitate moldovenești false unor cetățeni străini.
13:10
Numărul de membri ai Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a fost redus de la cinci la trei. Astfel, organul colegial va fi compus dintr-un director general și doi directori. Prin urmare deciziile vor fi luate cu un cvorum de minim doi directori din trei. Modificările au fosta aprobate de deputați la ședința din 19 mai.
12:50
Un Centru de Excelență TIC a fost deschis la Comrat, în incinta Universității de Stat din oraș. Acest centru are scopul să devină un punct de conexiune între elevi, studenți, dar și comunitatea de afaceri din UTA Găgăuzia, asigurând ai multe oportunități de dezvoltare a sectorului IT în regiune. Aici se vor desfășura cursuri de formare și instruire în domeniul IT și va avea loc un schimb de experiență prin programe care încurajează afacerile bazate pe inovare.
12:50
Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor are doi noi consilieri pentru soluționarea contestațiilor. În funcții, cu votul majorității deputaților aleși în Parlament, au fost numite Aliona Oboroceanu și Steluța Vintilă. Decizia fost luată la 19 mai.
12:40
Viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, a declarat că Rusia este gata să reia negocierile cu Ucraina dacă Kievul își va exprima disponibilitatea pentru acest lucru.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.