O creangă a căzut peste un copil de doi ani, în parcul Alunelul. Primăria va deschide o anchetă internă

Replica Media, 14 mai 2022 14:31

O creangă dintr-un copac a căzut peste un cărucior în urma căreia a avut de suferit un copil de aproape doi ani. Incidentul s-a produs în parcul Alunelul din capitală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Replica Media

Acum 5 minute
15:51
Fostul cancelar german, Gerhard Schroder, un apropiat de-al lui Vladimir Putin și dur criticat în Germania pentru poziția sa pro-rusă, anunță că nu va mai putea face parte din Consiliul de Administrație a gigantului petrolier Rosneft pe care l-a condus în ultimii ani. Schroder anunță motive personale. Câteva zile în urmă, Bundestag-ul german i-a retras toate facilitățile de care beneficia în Germania ca fost cancelar federal tocmai din cauza relațiilor și funcțiilor pe care le are în Rusia.
Acum 15 minute
15:41
Reprezentanții Primăriei Chișinău susțin astăzi, 20 mai, că specialiștii din cadrul instituției pregătesc Dispozița de revocare a autorizației de disființare a Hotelului Național din centrul capitalei, în urma încălcărilor depistate la fața locului de către Direcția Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare (DGAURF) și Direcția Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie (DGTPCC).
Acum o oră
15:10
Politiciana Mariana Durleșteanu anunță că pleacă de la șefia Partidului Legii și Dreptății, invocând „motive personale”. Aceasta a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că demisia sa din cadrul formațiuniinu înseamnă că renunță la politică.
Acum 2 ore
14:31
Direcția analitică a Centrului Național Anticorupție a elaborat un studiu privind profilul infractorului acuzat de fapte de corupție în anul 2021. Documentul reprezintă o analiză a circa 140 de sentințe în privința a 180 de inculpați, pronunțate de instanțele judecătorești pe cauzele de corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență, luare de mită, precum şi primirea de remunerații ilicite pentru îndeplinirea lucrărilor legate de deservirea populației, în perioada ianuarie-decembrie 2021.
14:01
Un bărbat în vârstă de 56 ani, a fost condamnatprin sentința Judecătoriei Hîncești din 19 mai, la 11 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor a unui alt bărbat dintr-o localitate din Hîncești.
Acum 4 ore
13:50
Polițiștii și procurorii au efectuat 13 percheziții la domiciliile și birourile a șase persoane, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați pe medicamente, suspectați de punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari, pe teritoriul raionului Comrat.
13:50
Ministerul Mediului informează că nivelul fonului radioactiv pe teritoriul Republicii Moldova este în continuare stabil. Totodată, Agenția de Mediu monitorizează continuu nivelul de radiație și afirmă că nu înregistrează nici o creștere. Valoarea maximă admisibilă este de 0,25 μSv/h.
13:11
Procesul de demolare a Hotelului Național a început astăzi, 20 mai, urmare a autorizației de desființare a clădirii emisă în iunie, 2021, deși potrivit viceprimarului capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată, Victor Chironda, „în decembrie 2022, arhitecta-șefă a Chișinăului, Svetlana Dogotaru „spunea că autorizația de desființare emisă în 2021 nu mai este valabilă.”
13:11
Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud, a expediat pe 18 mai în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat de 32 ani din Cahul, care este învinuit de comiterea a patru capete de acuzare de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari și două capete de acuzare de falsificare a actelor oficiale. Mai exact, persoana vizată este învinuită că, în perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane și alte persoane necunoscute, au pus în aplicare o schemă infracțională de dobândire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din municipiul Cahul.
13:11
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o reacție după ce Serghei Afanasenco a părăsit formațiunea PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, după ce a invocat mai multe motive printre care lipsa democrației, disciplinei, simțului înțelegerii echipei și atitudinea personală față de acesta. În replică, socialiștii susțin că Afanasenco „mereu s-a bucurat de susținere și promovare în echipa PSRM și că de fiecare dată a avut posibilitatea de a discuta orice subiect cu conducerea PSRM”. Mai mult, socialiștii susțin că fostul președinte al fracțiunii PSRM din cadrul CMC ar fi „căutat insistent pretexte pentru a face acest gest”.
13:01
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu participă la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în Italia, la Torino. Potrivit lui Popescu, în intervenţia sa a subliniat faptul că Republica Moldova susţine importanța respectării valorilor și principiilor europene. Totodată, șeful diplomației moldovenești s-a referit și la cooperarea ascendentă dintre Consiliul Europei și Republica Moldova, menționând rolul organizației în consolidarea instituțiilor democratice, în panrticular la modul practic prin intermediul Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru anii 2021 – 2024.
12:30
Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a prezentat modul în care au votat cele şase state a căror jurizare la Eurovision a fost anulată. Este vorba de Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino. Organizatorii au afirmat că o neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent.
12:20
Benzina continuă să se scumpească, în timp ce prețul la motorină este în descreștere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a stabilit pentru următoarele trei zile un tarif cu 8 bani mai mare decât astăzi la benzină, și un preț cu 20 de bani mai mic la motorină.
12:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) retrage de pe rafturile magazinelor produsul neconform de lapte praf „Amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă”.
12:10
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) protestează astăzi, 20 mai, împotriva majorării prețurilor la produsele alimentare și cer demisia lui Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. Socialistul Vlad Batrîncea a anunțat că, în acest context, va înregistra în Parlament moțiunea simplă de demitere a ministrului de resort.
Acum 6 ore
11:51
Un tânăr de 29 de ani a fost găsit fără suflare și cu multiple semne de moarte violentă într-o clădire părăsită din municipiul Bălți. Oamenii legii au fost alertați în seara de joi, 19 mai, de către o femeie care a găsit cadavrul victimei. La scurt timp, polițiștii din bălți au identificat și reținut doi suspecți - doi frați de 30 de ani.
11:20
Al doilea sezon al serialului „Squid Game” („Jocul calamarului”), cea mai de succes producţie din istoria platformei Netflix, va fi lansat la sfârşitul anului viitor sau în 2024, a declarat creatorul său Hwang Dong-hyuk pentru Vanity Fair.
11:01
Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud informează că, la 18 mai, a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui bărbat, în vârstă de 32 ani, originar din Cahul, care este învinuit de comiterea a patru capete de acuzare de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari și două capete de acuzare de falsificare a actelor oficiale. Mai exact, persoana vizată este învinuită că, în perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane și alte persoane necunoscute, au pus în aplicare o schemă infracțională de dobândire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din municipiul Cahul.
10:20
Ședința comună a Comisiilor Juridice și a Comisiilor pentru politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României are loc în aceste momente la Iași.
10:11
Începând cu 20 mai 2022, Banca Națională a Moldovei pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă consacrată aniversării a 80-a de la nașterea celebrului muzician Mihai Dolgan. Moneda din argint are valoarea nominală de 50 lei și un tiraj de 500 unități și va completa seria „Personalități”.
Acum 8 ore
09:51
Alertă cu bombă în sectorul Ciocana al capitalei - un necunoscut a sunat la 112 și a anunțat că în sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, este amplasat un obiect explozibil.
09:51
Doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 ani, domiciliați temporar în municipiul Chișinău, au fost reținuți pentru contrabandă și comercializare a drogurilor.
09:31
Ședința comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României va avea loc astăzi, 21 mai, la Iași.
09:31
Salvatorii din raionul Ungheni au intervenit pentru a salva două vulpi de la înec. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de joi, 19 mai, la ora 13:30 - la 112 au sunat niște locuitori care au auzit urlete disperate a animalelor care au căzut în apa unui bazin acvatic artificial, din apropierea satului Grozasca.
09:21
Șefa statului Maia Sandu și-a continuat vizita la Paris cu o întrevedere la Senatul Francez, unde s-a întâlnit cu Gérard Larcher, președintele Camerei Superioare a legislativului francez. Potrivit Maiei Sandu discuția s-a axat pe evoluțiile din regiune, efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, dar și despre parcursul european.
08:50
New York Times a publicat dovezi video ale execuției a opt bărbați la Bucha de către militarii ruși și a identificat victimele.
08:11
Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat că Donbasul este „complet distrus” și a acuzat Rusia de o „tentativă deliberată și criminală de a ucide cât mai mulți ucraineni” după ce un sat din Cernihiv a fost atacat cu rachete, ceea ce a dus la moartea multor civili. Senatul american a aprobat un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care președintele Joe Biden îl va semna în timp ce se află în Coreea de Sud. Se crede că în combinatul Azovstal din Mariupol mai sunt încă sute de soldați ucraineni, inclusiv comandanți. În timp ce un oficial militar ucrainean a spus că evacuarea continuă, un soldat a susținut că „lupta continuă”. Ministerul rus al Apărării a declarat că peste 1.700 de soldați ucraineni din Azovstal s-au predat începând cu 16 mai.
Acum 12 ore
07:40
Banca Națională a stabilit pentru astăzi, 20 mai, un curs de 19,15 lei pentru un dolar, iar pentru un euro - 20,16 lei.
07:31
Meteorologii anunță pentru astăzi cer variabil pe întreg teritoriul țării. Maximele vor oscila între +26 și +28 grade pe timp de zi, iar noaptea mercurul în termometre va indica până la +11 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi normală. Mâine, ploi slabe se așteaptă la nordul țării.
Acum 24 ore
21:40
Chișinăul contează pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la Uniunea Europeană. Declarația aparține președintei Republicii Moldova Maia Sandu, care a fost făcută după întrevederea cu președintele Franței Emmanuel Macron. Șefa statului a menționat că a discutat cu omologul său francez am discutat despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral și agenda europeană a Republicii Moldova.
21:21
Președintele Fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Afanasenco Serghei, a părăsit formațiunea. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 mai, după ce un coleg de al său socialist l-ar amenințat cu răfuială fizică în cadrul ședinței de astăzi a CMC. Declarațiile au fost făcute într-o adresare video, trimisă pe adresa redacției Realitatea.md.
20:41
Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a afirmat joi că Finlanda şi Suedia îndeplinesc „toate criteriile” pentru a adera la NATO şi a anunţat că va cere Congresului american să aprobe „cât mai rapid posibil" candidaturile lor, relatează AFP şi Reuters.
19:51
Participații la cel de-al doilea război mondial vor beneficia de o majorare a alocației lunare de stat. Legislativul a aprobat joi, 19 mai, în cea de-a doua lectură PROIECTUL de modificare a Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.
19:11
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a comunicat Guvernului Republicii Moldova o nouă cauză de încălcare a drepturilor omului. Este vorba despre Virgilia Căldărari și Lilian Căldărari c. Republica Moldova. Cererea se referă la neglijența medicală și lipsa unei investigații eficiente a acuzațiilor de neglijență medicală, notează Asociația Promo-LEX.
18:20
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu are joi, 19 mai, o întrevedere cu președintele Franței Emmanuel Macron la Palatul Élysée. Potrivit președintei Sandu, în cadrul întrevederii se va discuta despre provocările și consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, despre prioritățile agendei bilaterale moldo-franceze și despre aspirațiile europene ale țării noastre. Totodată, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că vrea ca Uniunea Europeană să emită „un aviz rapid” la cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.
17:41
Depozitul național de vaccinuri a fost modernizat conform standardelor internaționale de calitate, performanță și siguranță. Acest lucru a fost posibil cu suportul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Ministerului Sănătății. Costul total al echipamentelor pentru sistemul național de stocare, distribuire și monitorizare a vaccinurilor, dar și al lucrărilor de renovare constituie circa 776 de mii de euro.
17:21
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis pe banca acuzaților doi directori de companii din Bălți, învinuiți de prejudicierea clienților cu peste 1,5 milioane lei, la cumpărarea semințelor de porumb și la vânzarea semințelor de floarea soarelui.
17:01
Judecătoria Chişinău (sediul Rîșcani) a respins joi, 19 mai, cererea de chemare în judecată depusă de fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, împotriva Procuraturii Generale (PG), prin care a cerut anularea ordinului procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo din aprilie 2021 - act în care s-a constatat expirarea mandatului său de conducător al PA. Solicitat de Replica Media, Viorel Morari a spus că nu a văzut motivarea judecătorului, dar va contesta actul, sugerând că va face uz de toate instrumentele disponibile pentru a demonstra că a fost eliberat ilegal din funcție.
16:30
Parlamentul European a cerut, joi, ca Republica Moldova să primească statutul de țară-candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Într-un comunicat pe site-ul instituției, Parlamentul a mai transmis și că a votat raportul său anual de implementare a acordului de asociere cu Republica Moldova, cu 512 voturi în favoare, 43 împotrivă și 39 abțineri.
Ieri
15:30
Consilierii Partidul Socialist din R. Moldova (PSRM) au ieșit la tribuna Consiliului Municipal Chișinău (CMC) cu pancarte pro-referendum și cu insinuări la comunitatea LGBT, care conțin și greșeli gramaticale în formulări, pentru a susține poziția de a iniția un referendum pe subiectul fostului teren al Stadionului Republican, care a intrat în posesia Statelor Unite ale Americii (SUA).
15:20
Astăzi, 19 mai, este sărbătorită ziua internațională a portului popular ucrainean, numită și „Вышиванка”. Cu această ocazie, refugiații din Ucraina aflați în Moldova, au organizat un concert în fața Catedralei din capitală.
15:01
Condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, deputatul fugar Ilan Șor califică cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de ridicare a imunității parlamentare în baza articolelor din Cod Penal pentru spălarea banilor și escrocherie, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari drept „răzbunare politică”. Totodată, Șor acuză procurorul-șef că acționează la indicațiile membrilor guvernării.
14:50
Muzeul Național de Artă al Moldovei a găzduit, la 18 mai, ceremonia de decernare a Premiilor Ministerului Culturii în domeniul muzeografiei cu ocazia Ziua Internațională a Muzeelor.
14:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat reluarea urmăririi penale în dosarul denumit „Kuliokul” pe marginea imaginilor apărute în spațiul public în vara anului 2019 la întâlnirea dintre fostul președinte Igor Dodon, oligarhul Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, omul de încredere al fostulu lider al Partidului Democrat. Deși nu se cunoaște conținutul din acea pungă neagră, speakerul admite că acolo erau bani, iar „finanțarea” ar fi avut loc în mod regulat.
14:20
Vicepremierul Nicu Popescu va conduce delegația Republicii Moldova în cadrul celei de-a 132-a sesiuni a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. Șefii diplomațiilor din cele 46 de state membre se vor reuni la Venaria Reale, Torino, pe data de 20 mai sub președinția italiană a Comitetului de miniștri.
14:11
Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala sa nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, ocupată de armata rusă, dacă Kievul refuză să plătească Moscovei pentru electricitatea produsă, a declarat vicepremierul rus Marat Husnullin.
14:11
​Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat joi că nu este în favoarea unei aderări „pe scurtătură” a Ucrainei la Uniunea Europeană, precizând că nu ar fi corect față de țările din Balcanii de Vest. Declarația liderului de la Berlin vine la mai bine de o săptămână după ce președintele francez Emmanuel Macron a propus crearea unei „comunități politice europene” care ar putea permite tuturor țărilor din afara Uniunii Europene de a se alătura, în paralel cu o procedură de aderare la UE care ar dura „zeci de ani”. Într-o reacție, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a spus că ambiguitatea strategică practicată în ultimii ani de „unele capitale UE” în privința perspectivei europene a Ucrainei nu a făcut altceva decât să-l încurajeze pe Putin și trebuie să înceteze.
13:50
Legislativul a adoptat, în ședința de astăzi, hotărârea privind atribuirea statutului de monument mai multor edificii cultural-istorice. Documentul are drept scop păstrarea autenticității și punerea în valoare a bunurilor cultural-istorice în calitate de elemente ale patrimoniului cultural național.
13:41
Aflată într-o vizită oficială la Bruxelles, șefa statului Maia Sandu a avut astăzi, 19 mai, o întâlnire cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ele au discutat despre impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, dar și despre ajutoarele bugetare care urmează să sprijine economia din țară.
13:41
Oamenii legii au reținut doi bărbați, cetățeni ucraineni, care urmau să primească captura de două kilograme de droguri de la femeia, cetățeană a Ucrainei care încercase să le introducă, la 13 mai, în Republica Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.