Popescu, despre situația din Transnistria: Forțe din interior vor să alimenteze destabilizarea

Realitatea.md, 14 mai 2022 12:11

Forțe din interiorul Transnistriei vor să alimenteze destabilizarea, afirmă ministrul Nicu Popescu într-un interviu acordat pentru Reuters. Oficialul declară că Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului. Șeful diplomației de la Chișinău a precizat că majoritatea locuitorilor din stânga Nistrului nu își doresc război, Totodată, potrivit lui, autoritățile depun efort pentru ca provocările să […] Articolul Popescu, despre situația din Transnistria: Forțe din interior vor să alimenteze destabilizarea apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 30 minute
16:41
Ești curios, creativ, energic și te visezi mare în lumea jurnalismului? Grupul de presă Realitatea te invită la stagiu de vară, pentru a acumula experiență, a învăța meseria muncind și de a crea produse media de care să te mândrești. Propunem posturi de reporteri în limba română, rusă și engleză pentru portalurile realitatea.md, bani.md, rupor.md […] Articolul Grupul de presă Realitatea lansează stagii de vară pentru studenți și absolvenți apare prima dată în Realitatea.md.
16:41
Federația Rusă oprește livrările de gaz către Finlanda. Prevederea dată intră în vigoare sâmbătă dimineața, de la ora 7, a anunțat principala companie de gaz finlandeză, Gasum, informează CNN. „Este profund regretabil că furnizările de gaze naturale vor fi oprite”, a declarat Mika Wiljanen, CEO al companiei de stat Gasum. În aceste condiții, Gasum se […] Articolul Federația Rusă închide robinetul. Au fost oprite livările de gaze naturale către Finlanda apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
16:30
Declarația comună semnată între Comisiile juridice și pentru politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României, adoptată după ședință comună care s-a desfășurat la Iași, România, astăzi, 20 mai exprimă hotărârea fermă de a continua conlucrarea și coordonarea strânsă în domeniile de competență și interes reciproc, inclusiv în plan parlamentar, în sprijinul dezvoltării agendei […] Articolul Patru comisii parlamentare, două de la Chișinău, două de la București au semnat o declarație. Prevederile acesteia apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a participat azi la o ședință cu reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I și II din raionul Sîngerei. Gavrilița a subliniat că dezvoltarea regională rămâne a fi una dintre prioritățile Executivului. În acest sens, a fost lansat Programul Național de Dezvoltare Locală „Satul European”, prin care vor fi sprijinite proiecte de infrastructură: […] Articolul Gavrilița, la întâlnirea cu reprezentanții APL Sîngerei: Dezvoltarea regională rămâne una din prioritățile Executivului apare prima dată în Realitatea.md.
16:11
Șoferii moldoveni o caută cu lumânarea la propriu. Beau alcool și se urcă la volan în stare ebrietate, iar când sunt stopați de agenții de patrulare fie încearcă să fugă, fie refuză să fie testați, fie încearcă să ofere bani pentru a li se „spăla” păcatele. Așadar, noaptea trecută în jurul orei 03:00, polițiștii de […] Articolul VIDEO Încercare de a-și „spăla” păcatele!? Un șofer beat a oferit agenților de patrulare bani pentru a nu-l documenta apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
15:50
Compania care a început demolarea Hotelului Național nu deține nici un act permisiv pentru demararea lucrărilor și nici a instalării gardului de protecție, susține Primăria Capitalei, care a venit cu indicații pentru organele statului ce trebuie să facă în astfel de cazuri, fără ca responsabilii municipali să întreprindă acțiuni, care ar stopa lucrările. Astfel, responsabilii […] Articolul FOTO Primăria nu mișcă un deget pentru a stopa demolarea Hotelului Național, în schimb dă indicații organelor statului apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Începând cu ziua de astăzi, 20 mai, și pe perioada stării de urgență, mijloacele de transport fără marfă, cu excepția mijloacelor de transport (remorci, semiremorci, cisterne) de tip termos/refrigeratoare, pot traversa frontiera de stat pe segmentul de frontieră moldo-română la ieșire din țară și prin posturile vamale 1010 – Costești (PVFI, rutier) și 3010 – […] Articolul VIDEO Anunț important de la Serviciul Vamal! Ce trebuie să cunoască transportatorii cu camioane fără marfă apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Câțiva simpatizanți ai Partidului Socialiștilor, precum și deputați și consilieri municipali socialiști au protestat astăzi, 20 mai în fața Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare împotriva majorării prețurilor la produsele alimentare. Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de situația critică în care s-au pomenit fermierii și cetățenii. Socialiștii susțin că „Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu are o […] Articolul Vor capul lui Gherciu, apoi a întregului Guvern. PSRM va depune o moțiune simplă pe numele ministrului Agriculturii apare prima dată în Realitatea.md.
15:11
După ce joi, 19 mai, creanga unui copac s-a prăbușit pe strada Vasile Alecsandri 80 din Capitală, Primăria municipiului Chișinău a venit cu unele precizări. Conform responsabilior, a căzut o ramură de pe copacul care creștea pe fațada unui imobil, în curtea unei clădiri aflate în gestiunea Ministerului Sănătății. „Precizăm că imobilul de pe care […] Articolul FOTO O creangă s-a prăbușit pe strada V. Alecsandri din Capitală. Precizările Primăriei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
14:31
Prim-ministra, Natalia Gavrilița a vizitat Centrul pentru copii și tineri cu dizabilități CREDO. Oficiala se află azi într-o vizită de lucru în nordul țării. Premiera a fost deja în municipiul Bălți, iar apoi a mers și la Centrul pentru copii și tineri cu dizabilități CREDO din Sîngerei. În prezent, de serviciile Centrului beneficiază 20 de […] Articolul Șefa Executivului a ajuns la Sîngerei. Natalia Gavrilița a vizitat Centrul pentru copii și tineri cu dizabilități CREDO apare prima dată în Realitatea.md.
14:31
Un bărbat în vârstă de 56 ani din Hîncești a fost condamnat la 11 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor a unui alt bărbat dintr-o localitate din Hîncești. Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc la data de 1 ianuarie. „Fiind în stare de ebrietate, […] Articolul S-a îmbătat și a încercat să omoare un bărbat! Suspectul – condamnat la ani grei de pușcărie apare prima dată în Realitatea.md.
14:21
Mariana Durleșteanu a demisionat astăzi, 20 mai din funcția de președintă a Partidului Legii și Dreptății. Anunțul a fost făcut de către aceasta, după ce a depus cererea în cadrul forurilor de conducere a partidului. Durleșteanu nu a anunțat motivul real al plecării din funcția de conducere a partidului, invocând doar „motive personale”, însă a […] Articolul Durleșteanu, rupe rândurile Partidului Legii și Dreptății. Și-a depus demisia din funcția de președintă apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Cei doi oficiali s-au întâlnit în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. „Am apreciat cu această ocazie activitatea Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, instituit […] Articolul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei. Ce au discutat cei doi oficiali apare prima dată în Realitatea.md.
14:01
După ce, în spațiul mediatic au apărut informații precum că „în Armata Națională a Moldovei a fost depistat un furt de amploare”, Ministerul Apărării a emis o notă informativă prin care face unele precizări. Așadar, conform responsabililor, pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. „Toate […] Articolul Ministerul Apărării, despre „furtul de amploare depistat în Armata Națională”: A fost intentată o cauză penală apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Comisia Unificată de Control a reluat examinarea situației în Zona de Securitate și a modului în care se respectă actele de bază ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru. Membrii comisiei s-au  întrunit la 19 mai, în orașul Bender. Principalul subiect a fost cel legat de reținerea abuzivă, la 14 aprilie curent, a […] Articolul Comisia Unificată de Control vine cu detalii despre reținerea delegației din Moldova. Cazul a avut loc în luna aprilie apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Câteva camioane specializate în demolare, indicatoare ce avertizează că se desfășoară lucrări, precum și benzi de delimitare a zonelor unde se interzice trecerea au fost deja instalate în perimetrul Hotelului Național, care a început a fi demolat astăzi, 19 mai. Din imaginile video și foto surprinse de Realitatea.md se „tehnica grea” pentru demolarea clădirii încă […] Articolul FOTO, VIDEO Cum decurge demolarea Hotelului Național din centrul Capitalei? Indicatoare și limitări în zonă apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Oamenii legii anunță că au documentat acțiunile pretins ilegale ale unor persoane care ar pune în circulație ilegal substanțe narcotice în proporții mari, în scop de înstrăinare, pe teritoriul raionului Comrat. Conform informațiilor, joi, 19 mai, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile a șase figuranți pe dosar, printre care medici, farmaciști și consultanți […] Articolul VIDEO Medici și farmaciști – în vizorul oamenilor legii! Puneau în circulație medicamente expirate și contrafăcute apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Partidul Socialiștilor încearcă să se victimizeze și îl acuză pe consilierul municipal Serghei Afanasenco, care a fost și președinte al fracțiunii municipale PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, care ieri, 19 mai a anunțat că părăsește formațiunea că ar fi plecat din rândurile partidului pentru că ar fi fost motivat politic. Într-o reacție postată, PSRM afirmă […] Articolul PSRM vrea să-și spele imaginea după plecarea lui Afanasenco. Acuză alte forțe politice și-i pun ultimatum consilierului apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a participat azi la inaugurarea primului Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor din municipiul Bălți. Potrivit Guvernului, instituția va oferi servicii copiilor din municipiul Bălți și 11 raioane din nordul țării. La evenimentul de lansare au mai participat și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, ministra Sănătății, Ala […] Articolul FOTO Gavrilița, la deschiderea unui centru pentru copii: Sper să fie un spațiu sigur în care să găsească alinare apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
A comis un furt în proporții deosebit de mari, iar acum a ajuns pe mâna oamenilor legii. Vizat este un bărbat în vârstă de 36 de ani, originar din raionul Soroca și reținut de polițiști pentru 72 de ore. Conform informațiilor, acesta a sustras de pe teritoriul unui depozit din Capitală un automobil „Mercedes Rex […] Articolul VIDEO A dat tot! Profitul obținut de un bărbat din Soroca pentru bunurile sustrase de la un depozit și vândute apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
13:01
Ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a participat la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în Italia, la Torino. Șeful diplomației de la Chișinău a avut o interevenție în care a subliniat faptul că țara noastră susține importanța respectării valorilor și principiilor europene, amintind aspirațiile […] Articolul Nicu Popescu participă la Comitetul de miniștri al Consiliului Europei. Ce le-a spus colegilor din țările europene apare prima dată în Realitatea.md.
13:01
Hotelul Național din centrul Capitalei, privatizat în anul 2006 și care până în prezent a fost lăsat de izbeliște a început să fie demolat astăzi, 20 mai. Potrivit Primăriei Capitalei, autorizația de demolare a clădirii a fost emisă la 4 iunie 2021, cu termen de executare a lucrărilor de 12 luni și termen de începere […] Articolul Cândva o atracție pentru turiști, acum ruine. Perla din centrul Capitalei din timpul URSS a început să fie demolată apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
După mai multe luni de lucru intens, oamenii legii anunță că au deconspirat și documentat activitatea ilegală a unui grup de persoane care, urmărind scopul obținerii unui profit ilicit, ar fi confecționat și vândut mai multe documente oficiale false. Conform informațiilor, s-a stabilit faptul că suspecții aveau utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor și […] Articolul VIDEO Misiune îndeplinită cu succes! Angajații INI au deconspirat o rețea de falsificare a actelor apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
După doi ani de pandemie Coreea de Nord abia acum se confruntat cu primul val de cazuri de COVID. Autoritățile din regiune au negat până acum că au cazuri de coronavirus și a refuzat ajutorul din partea OMS pentru a vaccina populația. De curând regimul de la Phenian a anunțat că se confruntă cu primele […] Articolul Coreea de Nord a pornit o luptă „aprigă” cu pandemia de coronavirus. Vor să scape de COVID-19 cu ceai și apă cu sare apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Partidul „Puterea Oamenilor” i-a fost aplicată sancțiunea sub formă de avertisment pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la prezentarea în termen a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai curent și a fost obligat, în termen de trei zile, să prezinte raportul pentru perioada de referință. O decizie în acest […] Articolul „Puterea Oamenilor” sancționat de CEC, iar PL – atenționat pentru încălcările admise în campania alegerilor locale noi apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină pentru weekend, 21-23 mai. Așadar, prețul benzinei va crește cu 8 bani, iar cel al motorinei va scădea cu 20 bani. ANRE anunță că, în weekend un litru de benzină va costa 30, 30 lei, iar un litru de motorină […] Articolul Prețul benzinei continuă să crească! În weekend un litru va costa 30, 30 lei apare prima dată în Realitatea.md.
12:11
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) anunță că, în primele trei luni ale anului 2022, companiile de asigurări din Republica Moldova au încasat prime de asigurare în valoare de 485,2 milioane de lei, în creștere cu 24,5% față de perioada similară din anul 2021. Potrivit informațiilor, asigurările generale domină piața cu o pondere semnificativă de […] Articolul Asigurările generale – cele mai populare! Sumele câștigate de companii în primele trei luni ale anului apare prima dată în Realitatea.md.
12:01
Uniunea Europeană vrea să folosească activele înghețate ale oligarhilor ruși pentru a finanța reconstrucția Ucrainei după război. Declarația a fost făcută de  președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters. „Avocații noștri lucrează intens la găsirea unor posibile modalități de folosire a activelor înghețate ale oligarhilor pentru reconstrucția Ucrainei. Cred că și Rusia […] Articolul Ursula von der Leyen: UE vrea să folosească activele înghețate ale oligarhilor ruși pentru reconstrucția Ucrainei apare prima dată în Realitatea.md.
11:51
Agenția Franceză de Dezvoltare va oferi țării noastre suport bugetar și va finanța proiecte de dezvoltare în domenii importante precum energetica, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigarea și împădurirea. Anunțul a fost făcut de către președinta țării, Maia Sandu, după întrevederea pe care a avut-o la Paris cu directorul general al Agenției Remy Rioux. Potrivit […] Articolul Franța se apucă de investit în Moldova în lung și lat. Proiecte care le va realiza Agenția Franceză de Dezvoltare apare prima dată în Realitatea.md.
11:51
China caută să-şi refacă stocurile strategice de ţiţei cu petrol ieftin din Rusia, un semn că Beijingul îşi întăreşte legăturile energetice cu Moscova, într-un moment în care Europa vrea să interzică importurile din cauza războiului din Ucraina, transmite Bloomberg. Potrivit unor surse anonime, Beijingul discută cu Moscova achiziţionarea unor cantităţi suplimentare de petrol, ţiţeiul urmând […] Articolul China își întărește legăturile energetice cu Rusia. Vrea să cumpere petrol ieftin pentru rezervele strategice apare prima dată în Realitatea.md.
11:31
137 de milioane de euro este suma fabuloasă, care a fost oferită pentru un model Daimler 300 SLR, fabricat cu 67 de ani în urmă. Mașina a fost vândut la o licitație organizată de casa britanică Sotheby’s, a dezvăluit publicația Hagerty. Ziarul elvețian Blick scrie că mașina a devenit cea mai scumpă din lume. Înainte […] Articolul Cea mai scumpă mașină din lume a fost vândută. Suma oferită la licitație a devenit un record mondial apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
La finalul unei săptămâni pline, cu activități la birou, echipa Moldindconbank s-a distins cu plăcere la cursa Volvo Ultra Race. Moldindconbank a fost partener general al evenimentului, organizat într-o locație pitorească, în Codri, pe tărâmul cerbilor. Cei 26 de membri ai echipei Moldindconbank au alergat cu succes pe traseul de cross și la finalul celor […] Articolul Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Amestecul de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă, produs în Polonia și importat în Republica Moldova de către operatorul din domeniul alimentar Î.I. „PȘENEAC” va fi retras de urgență din circuit, după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost notificată despre nereguli asupra acestui produs. Potrivit […] Articolul FOTO Alertă lansată de ANSA. Un produs lapte praf urmează să fie retras din circuit de urgență. Ce s-a depistat? apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Capitala se sufocă de apartamente, iar dezvoltatorii se axează doar pe construirea blocurilor de locuit, fără a examina extinderea infrastructurii, fără a renova sau restaura ceea ce există de secole în zonele istorice, fapt ce a dus la crearea unei situații catastrofale în municipiul Chișinău. Acest lucru a fost declarat de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, […] Articolul VIDEO Ministrul Culturii a răbufnit: La ce să vină turiștii în Chișinău? Să vadă cum trăiesc oamenii în apartamente? apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Au omorât un bărbat, însă au fost reținuți la scurt timp pentru 72 de ore. Vizați sunt doi frați în vârstă de 30 de ani, originari din municipiul Bălți. Conform informațiilor, polițiștii din Bălți au fost sesizați, aseară, în jurul orei 18:55, de o locuitoare a municipiului, care a comunicat că pe teritoriul unei foste […] Articolul Un bărbat din Bălți a fost maltratat până s-a stins din viață. Ce spune poliția despre suspecți apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
11:01
Cotidianul american The New York Times a făcut publice noi dovezi despre cum soldații ruși au executat bărbați civili la Bucea. În mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede cum soldații amenință cu arma mai mulți bărbați pe care îi împușcă lângă un gard, scrie Digi24. Toate acestea au avut loc în […] Articolul VIDEO The New York Times a publicat imagini cum soldații ruși care ucid civilii din Bucea apare prima dată în Realitatea.md.
11:01
Începând cu 20 mai 2022, Banca Națională a Moldovei pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă consacrată aniversării a 80-a de la nașterea lui Mihai Dolgan – compozitor, instrumentist, interpret de muzică ușoară, fondator al formației legendare „Noroc” (1967), conducător al ansamblului vocal – instrumental „Contemporanul” (1974), laureat […] Articolul BNM pune în circulație o monedă comemorativă dedicată lui Mihai Dolgan apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Cahul a fost trimis în judecată pentru deposedarea persoanelor de bunuri în proporții deosebit de mari, prin escrocherie și uz de acte false. Conform informațiilor, persoana vizată este învinuită că, în perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane și alte persoane necunoscute, au pus […] Articolul Pentru escrocherie și uz de acte false! Un individ din Cahul a fost trimis în judecată apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a devenit cel mai influent om al anului 2022, potrivit unui sondaj al cititorilor revistei americane Time. Liderul de la Kiev i-a lăsat în urmă pe CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk și pe premierul britanic Boris Johnson. Zelenski a câștigat peste 3,3 milioane de voturi, ceea ce reprezintă 5% din […] Articolul Vladimir Zelenski a fost desemnat cel mai influent om al anului de revista Time apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Oamenii legii anunță, că, în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana nu s-a adeverit. „Polițiștii nu au depistat obiecte suspecte sau explozibile. Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Ciocana au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă”, se […] Articolul Fără „surprize”! Polițiștii nu au găsit obiecte suspecte la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a primit în vizită de lucru delegația Poliției de Frontieră Române, condusă de inspectorul general Victor-Ștefan Ivașcu. În context, au fost desfășurate întrevederi și vizite în mai multe subdiviziuni ale Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, iar în debutul ședinței bilaterale, cei doi conducători au apreciat nivelul atins în […] Articolul Cooperarea existentă dintre Moldova și România va fi intensificată. Prioritatea – verificarea frontierelor de stat apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în aprilie 2022, prețurile la produsele alimentare au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. În mare parte, această majorare este influențată de creșterea prețurilor la resursele energetice și de majorarea prețurilor la îngrășăminte. Securitatea alimentară a Republicii Moldova este tema emisiunii Rezoomat. Invitații moderatoarei Ileana […] Articolul Criza alimentară, în dezbateri la RliveTV! Ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, este invitatul emisiunii Rezoomat! apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Participații la cel de-al doilea război mondial vor beneficia de o majorare a alocației lunară de stat de la 950 de lei la 1 250 de lei lunar. Proiectul de lege ce prevede acest lucru a fost aprobat în lectură finală de către deputați. Potrivit proiectului de lege, se majorează, de la 950 de lei […] Articolul Alocație majorată. De la 950 la 1 250 de lei vor primi participanții celui de-al Doilea Război Mondial apare prima dată în Realitatea.md.
10:01
Doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 ani, domiciliați temporar în municipiul Chișinău, membrii unui grup criminal specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor, au fost reținuți de oamenii legii. Conform informațiilor, activitatea acestora a fost documentată timp de cinci luni. „Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile acestora și […] Articolul VIDEO Amfetamină, cocaină și sare – găsite acasă la membrii unui grup criminal. Au fost reținuți pentru 30 de zile apare prima dată în Realitatea.md.
09:51
Alertă cu bombă în sectorul Ciocana al Capitalei. Potrivit informațiilor, apelul precum că ar exista obiecte explozive a parvenit în jurul orei 08:38. Imediat la fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate. „În jurul orei 08:38, angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, despre apelul […] Articolul Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana! Au fost evacuate toate persoanele apare prima dată în Realitatea.md.
09:41
Prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde astăzi, 20 mai o vizită de lucru în municipiul Bălți și în raionul Sîngerei, unde va participa la inaugurarea primului Centru regional de asistență integrată pentru copiii victimelor infracțiunilor. Potrivit Guvernului, de serviciile Centrului vor beneficia copii din municipiul Bălți și din alte 11 raioane din nordul țării. De asemenea, prim-ministra […] Articolul Prim-ministra nu va fi azi la Guvern. Pleacă în teritoriu. Orașul Bălți și raionul Sîngerei, luate la ochi de Gavrilița apare prima dată în Realitatea.md.
09:31
Președinta țării, Maia Sandu, a cerut susținerea Franței pentru a influența parcursul european al Republicii Moldova. O asemenea solicitare a fost făcută de către șefa statului la întâlnirea cu președintele Camerei Superioare a legislativului francez, Gérard Larcher, în cadrul vizitei efectuată la Paris. Pe lângă solicitarea făcută către președintele Camerei Superioare a legislativului francez, cei […] Articolul FOTO Maia Sandu a ajuns și în Parlamentul francez. A cerut susținerea Franței pe calea integrării Moldovei în UE apare prima dată în Realitatea.md.
09:31
Misiune îndeplinită cu succes. Două vulpi au fost salvate ieri în jurul orei 13:30 care au căzut într-un bazin acvatic din apropiere satului Grozasca, raionul Ungheni. Potrivit informațiilor oamenii trecători au auzit urletele disperate ale animalelor care au căzut în apă. Imediat la fața locului pentru realizarea misiunii neobișnuite a intervenit un echipaj de salvatori. […] Articolul VIDEO Toți au dreptul la viață! Momentul în care două vulpi sunt salvate de la înec dintr-un bazin acvatic apare prima dată în Realitatea.md.
09:31
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu un grup de parlamentari din Regatul Țărilor de Jos. Subiectele prioritare de pe agenda dialogului moldo-olandez și evoluțiile regionale în contextul războiului din Ucraina au fost discutate la întrevedere, anunță Guvernul. Natalia Gavrilița a subliniat că ireversibilitatea procesului de integrare în UE necesită multă susținere, inclusiv din partea […] Articolul Un grup de parlamentari din Regatul Țărilor de Jos a ajuns la Guvern. Ce au discutat cu Natalia Gavrilița apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
În primele trei luni ale anului 2022 agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 37,5 mii de turiști și excursioniști sau cu 29,6% mai mult față de ianuarie-martie 2021. A crescut atât numărul participanților la turismul intern, cât și la turismul receptor și emițător. Cei mai mulți dintre moldoveni au ales să […] Articolul BANI.MD | Unde s-au odihnit moldovenii în primele 3 luni ale anului? Au preferat marea și nisipul fierbinte apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.