Ion Ceban: În context Zilei Familiei, Primăria Chișinău va oferi un ajutor financiar unic de 1000 de lei, pentru 100 de familii cu 3 şi mai mulţi copii

Democracy.md, 14 mai 2022 12:10

În context Zilei Familiei, Primăria Chișinău va oferi un ajutor financiar unic de 1000 de lei, pentru 100 de familii cu 3 şi mai mulţi copii aflaţi la evidenţa Direcţiei municipale sănătate şi asistenţă socială. Potrivit primarului general Ceban, a fost luată decizia ca 8000 de copii din familiile cu situaţie materială precară, în scopul […] Articolul Ion Ceban: În context Zilei Familiei, Primăria Chișinău va oferi un ajutor financiar unic de 1000 de lei, pentru 100 de familii cu 3 şi mai mulţi copii apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 4 ore
14:20
Prin sentința Judecătoriei Hîncești din 19 mai 2022, un bărbat în vârstă de 56 ani, a fost condamnat la 11 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor a unui alt bărbat dintr-o localitate din Hîncești (art.27, 145 alin.(1) din Codul penal). Potrivit probelor administrate de […] Articolul Condamnat la 11 ani închisoare pentru tentativa de omor a unui bărbat apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Primăria Chișinău a venit cu o reacție cu privire la demolarea Hotelul Național. Potrivit celor indicate în comunicat, autorizația de desființare a clădirii a fost emisă la 04.06.2021, cu termen de executare a lucrărilor de 12 luni și termen de începere a lucrărilor de 6 luni. „Termenul de începere a lucrărilor decurge din data emiterii […] Articolul Reacția Primăriei Chișinău cu privire la demolarea Hotelului Național apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Un bărbat de 36 de ani, originar din raionul Soroca, a fost reținut pentru 72 de ore și cercetat penal pentru comiterea unui furt în proporții deosebit de mari. Polițiștii Inspectoratul de Poliție Centru au fost sesizați de angajații unui depozit de pe str. Timuș, comunicând că de pe teritoriu a fost sustras un automobil […] Articolul Reținut pentru furt în proporții deosebit de mari apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Parlamentul organizează Ziua Ușilor Deschise luni, 23 mai, în ziua când Legislativul împlinește 31 de ani de la înființare. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze instituția parlamentară. Însoțiți de deputații-ghizi, ei vor vizita sălile în care se iau decizii importante pentru viitorul […] Articolul Ziua Ușilor Deschise la Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu delegația Comisiei Afacerilor Externe a Camerei Reprezentanților a Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, care se află într-o vizită în țara noastră. Oficialii au vorbit despre războiul nedrept din Ucraina și consecințele lui majore pentru țara noastră, modul exemplar în care cetățenii și autoritățile au ajutat refugiații, evoluțiile contextului […] Articolul Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu parlamentarii olandezi despre contextul de securitate și perspectiva de integrare europeană a țării noastre apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 6 ore
12:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor avertizează părinții despre pericolul depistat într-un produs de lapte praf, destinat bebelușilor. Lotul neconform care este importat în R. Moldova din Polonia a fost retras deja din rețelele de comerț. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le includă în alimentația copiilor și sunt în drept să […] Articolul Alertă lansată de ANSA: Lot neconform de lapte praf, depistat în magazine apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Pâinea s-a scumpit de aproape două ori. În țară doar unii cetățeni au început să trăiască mai bine – toți ceilalți trăiesc cu mult mai rău – de la cel mai mic sat până la Chișinău. În această primăvară prețurile au continuat să crească, deși guvernarea a promis că la primăvară va fi mai bine. […] Articolul Vladimir Odnostalco, deputat al parlamentului apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Prețurile în industrie s-au majorat în aprilie față de martie cu 5,2%, iar față de aprilie 2021 – cu 25,3%, potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică. În industria extractivă prețurile au crescut într-o lună cu 8,6%, iar într-un an – cu 23,3%. În industria prelucrătoare prețurile s-au majorat față de martie cu 5,5%, […] Articolul Prețurile în industrie s-au majorat față de aprilie anul trecut – cu 25,3% apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Astăzi, în fața Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Moldova se desfășoară o acțiune de protest împotriva majorării prețurilor la produsele alimentare, organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Protestatarii vorbesc despre situația critică în care s-au pomenit producătorii agricoli și cetățenii Republicii Moldova din cauza autorităților. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu are o […] Articolul Protest în fața Ministerului Agriculturii din cauza majorării prețurilor apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Securitatea alimentară a țării este pusă în pericol din cauza lipsei acțiunilor, în primul rând, a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Declarația a fost făcută de deputatul socialist, Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară la protestul organizat, vineri, de PSRM, în fața ministerului.Deputatul a menționat că lipsa acțiunilor din partea acestui minister […] Articolul Radu Mudreac: Ministerul Agriculturii și Guvernul sunt responsabili direct de securitatea alimentară, de sănătatea oamenilor care nu au acces la produse apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au reținut patru membri ai unui grup criminal specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor. Potrivit datelor din dosar, investigat de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS, cei patru sunt doi bărbați […] Articolul Patru reținuți pentru contrabandă și vânzare de droguri în sumă de circa 1.000.000 lei apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
17:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în marja vizitei la Bruxelles și cu un grup de eurodeputați din partea Regatului Țărilor de Jos, exponenți ai mai multor familii politice din Parlamentul European. Discuția a vizat evoluțiile din Republica Moldova și din regiune, precum și felul în care țara noastră răspunde provocărilor create de război. […] Articolul Șefa statului s-a întâlnit cu un grup de deputați europeni din Țările de Jos apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:10
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a organizat astăzi în fața Parlamentului un flashmob, la care au participat mai mulți cetățeni ai țării, dar și deputați ai fracțiunii Partidului ȘOR. Printre discursurile ținute în fața Legislativului, din mulțime s-au scandat și lozinci pro-Voronin, scrie Sinteza.org. „Voronin președinte, Voronin președinte” – asta scandau oamenii din mulțime atunci când […] Articolul În fața Parlamentului s-a scandat astăzi „Voronin președinte!” (VIDEO) apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Astăzi, în cadrul protestului împotriva guvernării, Adrian Lebedinschi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a învinuit guvernarea că nu-și respectă promisiunile date cetățenilor țării. ”Guvernarea trebuie să plece, sunt niște mincinoși care nu au grijă de popor. Au promis pensionarilor majorarea pensiilor, dar, în realitate, au majorat tarifele la serviciile locativ-comunale și prețurile la produsele alimentare, […] Articolul Adrian Lebedinschi: Guvernarea minte poporul! apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Majoritatea parlamentară a respins propunerea fracțiunii fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a iniția procedura de demitere in-corpore a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.Deputatul PSRM, Petru Burduja, a a declarat că Parlamentul trebuie să i-a urgent măsuri în condițiile în care prețul unui litru de benzină a ajuns să depășească valoarea de 30 […] Articolul PAS a respins propunerea BCS de demitere a conducerii ANRE apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Momente emoționante pentru fotbalul din Chișinău! Dacia-Buiucani a intrat în Super Liga! Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban. Decizia a fost luată după ce Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF a refuzat acordarea Licenței Naționale clubului Victoria Bardar, pentru sezonul 2022/23. „Astfel, […] Articolul Ceban:„Mândru pentru Dacia-Buiucani! Mândru pentru Chișinău!” apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Astăzi, mai mulți deputați, consilieri municipali, membri și susținători ai PSRM organizează o acțiune de protest în fața Guvernului în cadrul căreia își exprimă dezacordul cu politicile antisociale și antipopulare ale actualei guvernări și cer demisia acesteia. Protestatarii au scandat: ”Jos tarife liberale!”, ”Nu majorării prețurilor”, ”Stop inflației”, ”Prețurile să fie luate sub controlul statului”, […] Articolul PSRM organizează un protest în fața Guvernului în cadrul căreia își exprimă dezacordul cu politicile antisociale apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va propune, astăzi, în Parlament, inițierea procedurii de demitere a conducerii Băncii Naționale a Moldovei. Declarația a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.Vicepreședintele Parlamentului a precizat că solicitarea nu are la bază vreun interes sau joc politic, ci se axează strict pe deciziile luate de BNM în […] Articolul BCS inițiază procedura de demitere a guvernatorului BNM apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 19 mai 2022. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 19 mai 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
18 mai 2022
18:00
Din informația prezentată, miercuri, de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în comisia parlamentară economie, buget și finanțe rezultă clar că inflația a început să crească galopant din vara anului 2021, când la guvernare a venit PAS. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, invitat la TV ”Primul în […] Articolul Deputat PSRM: Guvernatorul BNM a spus clar în Parlament că prețurile au început să crească galopant din lunile iulie-august 2021, când în Moldova a venit o nouă guvernare apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Centrala electrică de termoficare ale S.A. „CET-Nord” solicită ANRE să majorarea prețului la energia electrică și cea termică. Furnizorul a depus la regulator solicitarea de creștere a tarifelor, motivând cererea prin majorarea cheltuielilor pentru gaz, amortizarea mijloacelor fixe, creșterea altor cheltuieli.Astfel, CET-Nord cere o majorare a prețului la electricitate cu 1,20 de lei pentru un […] Articolul Se anunță o nouă creștere a tarifelor: CET-Nord cere o majorare a prețului la electricitate cu 1,20 de lei pentru un kWh și cu 406 pentru o gigacalorie apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Banca Națională nu poate influența valul de scumpiri care vine prin importuri. Despre aceasta a vorbit, miercuri, în comisia parlamentară economie, buget și finanțe, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care a fost audiat pe subiectul creșterii inflației. Guvernatorul le-a explicat deputaților că BNM poate interveni doar la a doua rundă a inflației când în țară o […] Articolul Armașu: BNM nu poate influența valul de scumpiri care vine prin importuri apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Un bărbat de 42 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost prins în flagrant pe o stradă din capitală,  în timp ce punea în circulație  pachețele de tip zip-lock în care se afla o substanță vegetală cu miros specific de ,,Marijuana”. Activitatea infracțională a bărbatului a fost documentată de forțele de […] Articolul Prins cu pachețele de droguri pe care urma să le pună în vânzare apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
În condițiile creșterilor galopante la produse și servicii, în câteva luni, cetățenii Republicii Moldova vor fi nevoiți să aleagă: cumpără pâine sau achită gazul. Declarația a fost făcută de consilierul fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, fostul ministru al Agriculturii, Ion Perju, într-o conferință comună cu deputatul PSRM, Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei agricultură și […] Articolul Fost ministru al Agriculturii: Dacă Guvernul nu va interveni de urgență, în toamnă populația va trebui să aleagă: cumpără pâine sau plătește gazul apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Ședința Guvernului Republicii Moldoa din 18 mai 2022. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 18 mai 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Se creează impresia că guvernarea cu tot dinadinsul nu dorește ca producătorii autohtoni să fie favorizați pentru a-și expune mărfurile agroalimentare pe rafturile magazinelor din țară. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Petru Burduja, în comisia economie buget și finanțe.Deputatul a propus repetat ca în ordinea de zi a ședinței să fie inclus un […] Articolul PAS întoarce spatele în fața producătorilor locali, din nou refuză un proiect al BCS care-i favorizează pe antreprenori în procesul de vânzare a mărfurilor agroalimentare apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Pentru a evita ambuteiaje din capitală, primarul general Ion Ceban a decis ieri să plece acasă cu trotineta. Edilul a plasat o postare în acest sens pe pagina sa de Facebook. „Spre casă! Fără coridoare verzi, pază și rucsac. Astăzi în jur de ora 11 00, pe strada București intersecție cu Viaduct, am stat 20 […] Articolul Ceban, cu trotineta: Spre casă, fără pază și rucsac apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
La trecerea frontierei de stat au fost depistați doi bărbați care au prezentat permise de conducere falsificate. Ilegalitatea acestora a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere a frontierei Vulcănești și Cahul, în dimineața zilei de astăzi, 18 mai 2022. Prima persoană documentată este un cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat […] Articolul Doi șoferi cu permisele de conducere falsificate apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Briefing de presă al deputaților Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Articolul LIVE// Briefing de presă al deputaților Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi pe final de zi cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, fiind prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru efectuată de șefa statului la Bruxelles. Oficialii au abordat evoluția riscurilor de securitate din regiune, Președinta Maia Sandu mulțumind pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de […] Articolul Președinta Maia Sandu a discutat, la Bruxelles, cu Charles Michel, Președintele Consiliului European apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Procuratura Anticorupție, informează că în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție au terminat urmărirea penală și au expediat dosarul în instanța de judecată, în privința a doi inspectori ai Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței (APCSP), cărora li se incriminează săvârșirea a trei capete de corupere pasivă (infracțiune prevăzută de art.324 alin. (2) lit. […] Articolul Alți doi inspectori din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au ajuns pe banca acuzaților pentru acte de corupție apare prima dată în DemocracyMD.
17 mai 2022
17:10
Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au pus în executare astăzi, 17 mai 2022, mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Acțiunile de urmărire penală sunt […] Articolul PCCOCS și Serviciul Vamal desfășoară percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Aproape 300 de manifestanţi din opoziţie, care voiau să blocheze străzi la Erevan, au fost arestați marți, relatează AFP. Partide din opoziţie îndeamnă cu regularitate – de la jumătatea lui aprilie – la manifestaţii la care să se ceară demisia şefului Guvernului, căruia îi reproşează modul în care a gestionat Războiul cu Azerbaidjanul în regiunea […] Articolul Aproape 300 de manifestanţi din cadrul opoziţiei armene, arestaţi la Erevan apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
A fost finalizat raportul grupului de lucru inițiat pentru a efectua ancheta de serviciu în urma tragicului incident care a avut loc sâmbătă. Membrii comisiei de anchetă internă au stabilit toate circumstanțele, au audiat toate persoanele, au ridicat toate actele și le-au analizat. Anunțul a fost făcut de primarul general, n cadrul unei conferințe de […] Articolul Edilul capitalei:„Agenția de Mediu a oferit autorizarea peste 5 luni după solicitare apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Ancheta cu privire la cazul tragic din parcul Alunelul a luat sfârșit. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, edilul a subliniat că șeful Spații Verzi va fi eliberat din funcție, în baza recomandării membrilor comisiei. În urma raportului s-a constat că Spații Verzi a solicitat în […] Articolul Tragedia din Parcul Alunelul: Șeful Spații Verzi va fi eliberat din funcție. Agenția de Mediu ar fi făcut blocaje. În septembrie 2021 am cerut defrișarea, autorizația am primită în februarie 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Fracțiunea consilierilor PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a prezentat mai multe inițiative care ar permite păstrarea actualului tarif pentru călătoria cu transportul public și care ar salva de faliment parcurile de autobuze și troleibuze. Președintele fracțiunii, Alexandr Odințov, a declarat, în cadrul ședinței de marți, 17 mai, a CMC, că statul trebuie să susțină […] Articolul PSRM din CMC a prezentat mai multe inițiative care ar permite păstrarea actualului tarif pentru călătoria cu transportul public apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Prețul benzinei se apropie hotărât de valoarea de 30 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri reglementate la combustibil pentru ziua de miercuri, 18 mai.Astfel, prețul unui litru de benzină va crește, miercuri, cu 18 bani și va atinge valoarea de 29,78 de lei.Motorina va rămâne practic la același […] Articolul Benzina se scumpește cu încă 18 bani și ajunge să coste 29,78 de lei un litru apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
229 de copii au fost uciși și peste 423 au fost răniți în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit datelor oficiale din 17 mai oferite de Oficiul Procuraturii Generale a Ucrainei. Cei mai afectați copii au fost în regiunea Donețk – 140, regiunea Kiev – 116, regiunea Harkiv – 100, regiunea Cernihiv – 68, regiunea […] Articolul Procuratura Generală a Ucrainei: 229 de copii au fost uciși și 432 răniți de ocupanții ruși apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Ofițerii de investigații ai  Inspectoratul Național de Investigații, de comun cu cei ai Direcției  Generală Urmărire Penală a IGP și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au terminat urmărirea penală în privința organizatorului unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei. Acesta are vârsta de 20 de ani, originar din Taraclia, care-și făcea studiile […] Articolul Urmărire penală terminată în privința membrului unui grup infracțional, care a spălat bani proveniți din vânzarea drogurilor de circa 2,6 milioane lei apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
În cadrul Zilelor Europei, Caravana Europeană a ajuns la Ungheni unde a avut loc un târg de produse autohtone, dar și un concert susținut de Vali Boghean Band. Evenimentul a fost organizat de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Cei peste 2.500 de oaspeți ai Caravanei Europene au avut ocazia […] Articolul 2.500 de persoane au participat la Caravana Europeană de la Ungheni: „Este momentul să ne amintim de valorile europene care ne unesc în pace și solidaritate” apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Prima sesiune a consultărilor publice cu societatea civilă pe marginea documentului Strategiei de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului Chișinău a fost organizată de Primăria Chișinău. În cadrul acesteia, a fost prezentată prima etapă de realizare a Planului de Dezvoltare a municipiului Chișinău: Studiul de Fezabilitate și Conceptul Planului Regional de Dezvoltare – Strategia […] Articolul Ceban: Părerea chișinăuienilor contează în ceea ce privește îmbunătățirea orașului apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Grupului parlamentar de prietenie Franța-Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Președinta Maia Sandu a mulțumit Franței pentru sprijinul acordat țării noastre de-a lungul anilor, dar și pentru asistența oferită ca răspuns la actuala criză a refugiaților. […] Articolul Șefa statului s-a întâlnit cu delegația Grupului parlamentar de prietenie Franța-Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze apare prima dată în DemocracyMD.
16 mai 2022
16:00
Republica Moldova a trecut la sfârșitul anului 2021, începutul anului 2022, prin cel mai mare șoc al creșterii prețurilor, ceea a lovit dur în populație, agenți economici și în bugetul public național, susține economistul Veaceslav Ioniță. Potrivit expertului, șocul creșterii prețurilor practic a trecut, moldovenii acceptă noua realitate, iar problema cea mai mare a Republicii […] Articolul Economist: Timp de un an și jumătate prețul la gaz în Moldova a crescut de 7 ori, ceea ce a făcut ca nu toate gospodăriile să-și permită consumul acestui produs în volumul anterior apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
O româncă de 23 de ani a murit în timp ce încerca să-și facă un selfie la o cascadă din Thailanda. Tânăra ar fi alunecat, iar în cădere s-a lovit cu capul de stâncile de la un nivel inferior al cascadei.  Tânăra era în vacanță împreună cu un prieten pe insula Koh Samui și a […] Articolul O româncă de 23 de ani a murit în Thailanda în timp ce încerca să-și facă un selfie la o cascadă apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Republica Moldova se află în pragul unui genocid din cauza administrării proaste a situației din țară. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Adrian Lebedischi, la protestul organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei.”Noi suntem în preajma unui genocid. Timp de trei luni ne-a fost furată o treime din […] Articolul Deputat PSRM: Noi suntem în preajma unui genocid, datorită administrării proaste a tuturor treburilor din țară apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Nika Gvaramia, director al companiei de televiziune de opoziție Mtavari Archi și unul dintre avocații fostului președinte Mihail Saakașvili, a fost condamnată la 3,5 ani de închisoare în Georgia. Instanța l-a condamnat pe Gvaramia în dosare legate de compania de televiziune Rustavi-2, la conducerea căreia a fost din 2012 până în 2019. Procuratura l-a acuzat […] Articolul Avocatul lui Saakașvili, condamnat la 3,5 ani de închisoare apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Membrii PSRM și simpatizanții acestora protestează în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei față de politicile promovate de aceasta. Manifestanții scandează ”Stop inflației”, ”Stabilitatea prețurilor”. Protestatarii solicită ca Banca Națională a Moldovei să treacă sub conducerea poporului și cer demisia guvernatorului BNM. Amintim, BNM prognozează o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an […] Articolul Protest în fața BNM: Se cere oprirea creșterii inflației apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Primarul general Ion Ceban a adus felicitări echipei Zdob și Zdub, care, împreună cu Frății Advahov au reprezentat Republica Moldova la Eurovision. „Aduc sincere felicitări și o spun că suntem mândri că avem în echipa Primăriei Chișinău, Orchestra Fraților Advahov și sper că în familia mare se va alătura foarte curând și Zdob și Zdub, […] Articolul Primarul general a adus felicitări echipei Zdob și Zdub, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Un bărbat de 24 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut fiind suspectat de comiterea mai multor furturi. Acesta ar fi implicat în cel puțin 6 cazuri de furturi de biciclete din scara blocurilor de locuit din sec. Botanica și nu este la prima abatere de la lege. Suspectul intra pe timp de zi […] Articolul Reținut după ce ar fi implicat în șase cazuri de furt de biciclete apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Pe perioada anchetei de elucidare a celor întâmplate în parcul Alunelul, conducerea Spații Verzi a fost suspendată din funcție. Cu un anunț în acest fel a venit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău. „În contextul acestor circumstanțe, iar miercuri urmează să avem o decizie în acest sens. Rog ca în această perioadă […] Articolul Cazul fetiței decedate în parcul Alunelul. Ceban: Cer suspendarea din funcție a conducerii Spații Verzi, pe perioada anchetei apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.