Top 7 articole de pe www.observatorul.md din această săptămână

Observatorul de Nord, 14 mai 2022 11:50

Observatorul de Nord continuă să vă prezinte topul articolelor populare pe www.observatorul.md, selectându-le pe cele mai citite sau vizionate. Poate pe unele dintre ele nu ați reușit să le vedeți și vă va fi interesant să le citiți în acest sfârșit de săptămână. Deci, iată-le: Locul 7:Volodimir Zelenski a spus când se va termina războiul […] Post-ul Top 7 articole de pe www.observatorul.md din această săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
13:20
Mai mulți locuitori ai municipiului Soroca ne-au sesizat despre arderea necontrolată a deșeurilor „stocate” la gunoiștea urbei. Reporterul nostru a fost la fața locului și a filmat imagini, care nu credem că pot lăsa indiferenți pe cineva. Vizionare (ne)plăcută. Păcat că materialul VIDEO nu transmite și mirosurile (nu doar de fum!). Post-ul De două zile pompierii nu pot stinge gunoiștea orașului, care a devenit (încă) un focar de poluare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
  Este o tradiție a Asociației Presei Independente (API) să desfășoare anual concursuri profesionale între instituțiile media și colaboratorii redacțiilor membre ale asociației. Reporterii, jurnaliștii de investigație, dar și managerii, fotoreporterii, designerii și machetatorii de la toate redacțiile membre API își depun anual dosarele la acest concurs.   Astăzi, 20 mai 2022, API a desemnat […] Post-ul „Observatorul e Nord” a câștigat trei premii, la Concursul profesional pentru anul 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
10:10
  Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova /PSRM/ din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Serghei Afanasenco, a anunțat în seara zilei de ieri că părăsește fracțiunea și va activa în calitate de consilier independent, transmite MOLDPRES. În cadrul unei conferințe de presă, Serghei Afanasenco a specificat că părăsește formațiunea din motive personale și organizatorice. „Voi […] Post-ul Amenințat cu răfuiala fizică, un consilier a decis să părăsească fracțiunea PSRM apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:01
Tableta de vineri. Sunt convins că mai multă lume a discutat, pe toate fețele și în diferiți termeni, rezultatele concursului Eurovision, care a fost lansat în anul 1956, este considerat unul dintre cele mai longevive programe televizate non-sportive și care, cu siguranță, nu este, în opinia subsemnatului, un exemplu de obiectivitate — cu unele excepții, […] Post-ul „Trenulețul”: DIN FRUNTEA COZII ÎN „TOP TEN” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:01
  Consorțiul format din organizațiile AO „Casa Speranțelor”/Soroca – aplicant principal, AO „Consult Service”/ Drochia și AO „Tinerele femei din Cernoleuca”/Dondușeni în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia v-a implementa un proiect cu genericul „InFORMARE pentru angajarea în câmpul muncii”. […] Post-ul „InFORMARE pentru angajarea în câmpul muncii” – un nou proiect AO „Casa Speranțelor” & partenerii apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:01
După o perioadă în care foarte multe cupluri şi-au amânat nunta din cauza pandemiei, în 2022 evenimentele au explodat! În cazul în care nu eşti familiarizat cu darul pentru miri, iată câţi bani se oferă dacă ești naș, socru, rudă sau simplu invitat.  Nunta este unul dintre cele mai fericite momente din viaţa unui cuplu. […] Post-ul O nuntă românească costă 6-10.000 de euro, iar invitații „simpli” pun în plic prețul meniului x 2. În cazul rudelor apropiate suma se îngroașă apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
08:40
După ce s-a remarcat în meciul de campionat, în partida cu fotbaliștii de la FC Universitatea 1948 Craiova, soroceanul Vitalie Damașcan a fost la un pas de a mai înscrie un gol de generic, de data aceasta în finala Cupei României. Până la urmă, FC Sepsi a câștigat finala, în fața celor de la Voluntari, […] Post-ul Vitalie Damașcan, jucător la FC Sepsi, a câștigat Cupa României apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Recent, la uzina Hidroinpex SA din Soroca a avut loc prezentarea unei mini stații de epurare, produsă după o tehnologie turcească. Aceasta a fost achiziționată de un agent economic din Soroca, care a venit cu ideea ca astfel de instalații să fie realizate de agentul economic sorocean. Despre însemnătatea acestei prezentări vorbește faptul că, […] Post-ul Uzina soroceană Hidroinpex SA este gata să producă mini Stații de epurare. Au apărut deja și primii cumpărători / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:01
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că vrea ca Uniunea Europeană să emită „un aviz rapid” la cererea Republicii Moldova de aderare la UE, după o întrevedere la Paris cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, relatează Reuters. Macron a adăugat că riscul ca războiul dintre Ucraina şi Rusia să se extindă în ţările […] Post-ul Macron vrea un răspuns rapid al UE la cererea de aderare a Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Pe serpentina de la intrare în municipiul Soroca, dinspre Chișinău, pe peretele alb se zărește o biserică creștină foarte veche, cu o istorie deosebită. Se crede că aceasta are o vechime de peste un mileniu, fiind încă din perioada când altarele erau orientate spre nord.    Denumirea de Bechir a căpătat-o mult mai târziu, când […] Post-ul Unde se află cea mai periculoasă atracție turistică din Soroca? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
17:50
Anul trecut unii locuitori de pe strada Alexei Mateevici din sectorul Soroca Nouă au colectat semnături de la locatarii blocurilor în fața cărora sunt plasate mai multe garaje. Problema este că ele sunt folosite ca gunoiește, veceu, iar unele nu au mai fost deschise de ani buni.  Mâine, 20 mai, la ora 17:00, Lilia Pilipețchi, […] Post-ul Garaje sau toalete la Soroca Nouă? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Astăzi Parlamentul Republicii Moldova a hotărât, cu votul a 75 de deputați,  modificarea Registrului monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat. Astfel i s-a atribuit statutul de monument inclusiv și schitului rupestru „Peștera Bechir”, de la marginea Sorocii. Decizia ar trebui să fie urmată de conservarea și punerea în valoare a acestei peșteri deosebite, pe care […] Post-ul Parlamentul a decis astăzi ca Peștera Bechir, din Soroca, să fie inclusă în Registrului monumentelor ocrotite de stat apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Imunitatea deputaților va fi exclusă în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor. Mai mult, în cazul acestor acuzații aduse deputatului, nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei. În acest sens, […] Post-ul Nu Corupției și Spălării de Bani pentru deputații din Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:30
La 17 mai, Consiliul Teritorial de Sănătate Publică, a organizat un eveniment în care au fost elaborate planurile de acțiuni pe baza profilurilor de sănătate din raioanele țintă din anul doi , faza a II-a ale Proiectului ”Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. La finalul evenimentului, toți membrii au fost bucuroși de implementarea acestui proiect. […] Post-ul De ce mor sorocenii / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Redacția Observatorul de Nord, lansează un test în care vă punem la încercare cunoștințele generale despre cinematografie. Scrieți-ne în comentarii dacă v-a reușit să răspundeți corect din prima încercare. Post-ul Test de cultură cinematografică apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
În seara zilei de 18 mai, la Inspectoratul de Poliție Soroca, a parvenit informația telefonică, despre aceea că la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Decebal din oraș, a fost produs un accident rutier cu implicarea a două unități de transport, informează Inspectoratul de Poliție Soroca. Ajunși la fața locului, preliminar polițiștii au stabilit că, […] Post-ul Accident violent în centrul municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale s-a decis că, pe perioada stării de urgență, va fi permisă șederea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor ucraineni și membrilor de familie ai acestora, care au intrat în Republica Moldova în perioada stării de urgență, precum și cei care se aflau legal în Republica Moldova la data instituirii […] Post-ul Cetățenilor ucraineni li se permite nerespectarea termenului de ședere de 90 de zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale s-a decis că,  începând cu 1 iunie, pe perioada stării de urgență, va fi prelungit termenul de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat începând cu 1 ianuarie 2020 sau vor expira până la 31 decembrie 2022. În termen de 10 zile, Ministerul Afacerilor Externe şi […] Post-ul De la 1 iunie, va fi prelungit termenul de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor RM care au expirat începând cu 1 ianuarie 2020 sau vor expira până la 31 decembrie 2022. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Pe perioada stării de urgență, uleiurile dezodorizate vor face parte din lista produselor social importante, prețul de comercializare a căror este reglementat, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. Începând cu astăzi,19 mai 2022, TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul […] Post-ul Uleiul de floarea soarelui – cap de afiș la ședința Guvernului apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Este vorba despre Veronica Dragalin, care a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Pentru această funcție au mai concurat Adrian Bordianu, Victor Brînză și Octavian Iachimovschi. Veronica Dragalin a plecat în Italia, cu familia, după clasa I,  ulterior a mai învățat în Germania, iar studii superioare a […] Post-ul S-a născut în Moldova, a trăit și studiat în Italia, Germania, SUA, cunoaște șase limbi și aspiră la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
O nouă meserie în nomenclatorul profesiilor – îngrijitor la domiciliuÎntr-un Comunicat emis de Ministerul Educației se spune că, nomenclatorul profesiilor urmează să fie completat cu încă 5 meserii, care vor fi studiate la școlile profesionale din Republica Moldova. Este vorba despre profesiile de  Îngrijitor la domiciliu, Dezvoltator web, Programator, Tehnician mentenanță electromecanică și Asistent medical […] Post-ul O nouă meserie în nomenclatorul profesiilor – îngrijitor la domiciliu apare prima dată în Observatorul de Nord.
18 mai 2022
20:50
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova.  La 21 mai 2022, locuitorii municipiului Edineț sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Piața principală din Edineț. Vizitatorii vor avea […] Post-ul ZIUA EUROPEI 2022 la EDINEȚ! / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova. La 22 mai 2022, locuitorii raionului Soroca sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Parcul Cetății Soroca. Orășelul European va găzdui […] Post-ul ZIUA EUROPEI 2022 la SOROCA! apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Mulți cetățeni ai Republicii Moldova nu cunosc drepturile și obligațiunile sale și cum ar putea proceda în cazul unui accident rutier. De regulă, șoferul ar trebui să nu plece de la fața locului și nici să mute mijlocul de transport până nu vine poliția. Iată ce recomandări primiți astăzi de la avocatul sorocean, Victor Felișcan, […] Post-ul Victor Felișcan – de ce este important să ne cunoaștem drepturile și obligațiile în cazul unui accident rutier / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Astăzi în incinta Palatului de Cultură a fost desfășurată Gala Premiilor în domeniul Culturii, organizată de către Consiliul Raional Soroca. Oamenii dedicați artei au fost nominalizați și premiați cu diplome și trofee la acest eveniment. Portativul muzical pe fundalul manifestații a fost trupa „Olhionia”. Dacă nu ai fost la acest eveniment și vreai să vezi […] Post-ul Iată sorocenii care au câștigat trofee la Gala Premiilor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:31
La intrarea în orașul Soroca, cel mai recent indicator a fost înfrumusețat înainte de sărbătorile de iarnă cu un brad cu steluță. Deși revelionul și sărbătorile de iarnă au trecut, acesta aduce și astăzi zâmbet și bună dispoziție pentru cei care duc dorul revelionului. Video: Ludmila Marjinean Post-ul La Soroca revelionul durează anul împrejur / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Filiala „Soroca-Gaz” anunță consumatorii că în municipiul și raionul Soroca va fi sistată livrarea gazului timp de o săptămână. Motivul este necesitatea schimbării unei porțiuni de gazoduct de presiune înaltă. Astfel între 20 iunie 2022 și 28 iunie 2022, cetățenii din raionul Soroca nu vor avea gaz și sunt îndemnați să mențină închise robinetele de […] Post-ul Pregătiți lemnele și buteliile: municipiul și raionul Soroca vor rămâne fără gaz timp de o săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
ÎS Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca pentru anul 2022 propune spre realizare plante medicinale și măcieș în stare proaspătă conform următorului tabel: Nr. d/o Denumirea Unitatea de măsură Anul Trimestrul Prețul minim de realizare, lei inclusiv TVA I II III IV 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 Măcieş Verde Kg 108000   […] Post-ul Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca propune pentru anul 2022 apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Un focar mortal de holeră din cauza apei potabile contaminate a izbucnit în centrul Pakistanului, mii de oamenii fiind infectați. Țara se confruntă cu secetă și o criză de apă potabilă amplificată de un val de caniculă care afectează Asia de Sud, scrie Digi24.ro . Temperaturile înregistrate în unele zone din Pakistan și India au atins valori […] Post-ul Apa contaminată a creat un focar mortal de holeră în Pakistan apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
La 5 mai Parlamentul European a votat o rezoluție prin care solicită Consiliului și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de țară-candidat la Uniunea Europeană, iar acest eveniment nu a fost trecut cu vederea de presa cu politică editorială pro-Kremlin din Republica Moldova. Câteva surse au speculat pe seama rezoluției, afirmând că Parlamentul European îi cere […] Post-ul FALS: Parlamentul European obligă Republica Moldova să impună embargou gazului rusesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Mourad Lamrabatte (31 de ani), un fost fotbalist olandez, a decedat în timpul vacanței pe care o petrecea în Mallorca, alături de soția și cei doi copii ai săi. Potrivit digi24.ro, fost jucător la Vitesse, Lamrabatte a murit după ce s-a aruncat de pe o stâncă înaltă de 35 de metri, sub privirile împietrite ale […] Post-ul Un fost fotbalist a murit după ce s-a aruncat de pe o stâncă, de la 35 de metri înălțime. Soția sa a filmat tragedia / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
  Tragedia a avut loc în Anglia. Un băiețel de trei ani a fost ucis de un câine,  același animal care anul trecut a atacat două femei care se plimbau și a rănit una extrem de grav.  Daniel Twigg, în vârstă de trei ani, a fost ”un băiețel fericit, amabil și grijuliu, care a fost […] Post-ul Tragedie: Copil de trei ani sfâșiat de un câine. Același animal atacase anterior și două femei. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Nu mai puțin de 14 angajați ai Băncii Naționale a Moldovei au avut salarii, îndemnizații și alte venituri de peste 1.000.000 de lei, în anul 2021. Lider incontestabil al acestui TOP este unul din viceguvernatori, dar și „simplii” membri ai Consiliului de supraveghere au avut cu ce se lăuda. Fără comentarii. Post-ul Banca Națională a Moldovei – instituția cu 14 milionari apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru mastăzi, 18 mai, Cod Galben de vânt puternic, transmite MOLDPRES. Potrivit meteorologilor,  se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.   În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi ori obiecte care prezintă risc de […] Post-ul METEO: Astăzi se prevăd intensificări ale vântului, iar în zilele următoare se va răci apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
O fetiță de 5 ani a paralizat temporar pe partea stângă și nu a mai putut vorbi 12 ore, după ce a fost mușcată de o căpușă. O mușcătură de căpușă s-a dovedit a fi extrem de periculoasă pentru o fetiță de 5 ani din statul american Mississippi, informează demamici.ro. Micuța Kailyn a rămas paralizată, […] Post-ul O fetiță de 5 ani a paralizat și nu a mai putut vorbi 12 ore, după ce a fost mușcată de o căpușă apare prima dată în Observatorul de Nord.
17 mai 2022
20:40
Daria și Alexandru Balaniuc din Soroca sunt pasionați de fotografie. Alexandru este elev în clasa a patra, la Liceul Constantin Stere, iar Daria absolvește nouă clase. Pasiunea față de fotografie o au de la fratele lor mai mare, Nicolae. Daria obișnuiește să posteze fotografiile pe instagram, unde adesea apare ea în cadru. Fratele mai mic […] Post-ul Fotografia – pasiunea fraților Balaniuc / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:30
Nominalizările sunt făcute pentru mai multe categorii, iar la unele din ele se regăsesc și sorocenii noștri. Juriul pentru decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2021, alcătuit din Alexandru Burlacu (președinte), Ion Anton, Ana Bantoș, Oxana Gherman (secretar), Moni Stănilă, Arcadie Suceveanu, Lucia Țurcanu, a stabilit nominalizările pentru mai multe categorii de carte. […] Post-ul Sorocenii Petre Popa, Vitalie Răileanu și Nina Slutu-Soroceanu au fost nominalizați la „Premiile Uniunii Scriitorilor” apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Negarea este un tip de mecanism de apărare care presupune ignorarea realității unei situații pentru a evita anxietatea. Mecanismele de apărare sunt strategii pe care oamenii le folosesc pentru a face față sentimentelor neplăcute. În cazul negării, aceasta poate implica să nu recunoști realitatea sau să negi consecințele ei. Conform Libertatea.ro, Dacă ești în negare, […] Post-ul Află cum acționează negarea ca mecanism de apărare? apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
  Astăzi, 17.05.2022, în Primăria comunei Bădiceni a  fost semnat Acordul de Grant cu Proiectul de implicare civică în guvernarea locală „MĂ IMPLIC”. Semnarea Acordului de grant este rezultatul activității comune a Echipei de Inițiativă Comunitară și Autorităților Publice Locale, care au conștientizat, că doar prin conjugarea eforturilor autorităților și cetățenilor pot fi îmbunătățite serviciile […] Post-ul Primăria Bădiceni primește un grant în sumă de 65.000 franci elvețieni, pentru aprovizionarea cu apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:31
Patru tineri din Focșani au scăpat un grătar de pe balconul unui bloc aflat la etajul opt. Obiectul metalic a căzut pe o mașină parcat lângă bloc, scrie digi24.ro Petrecerea a fost observată de un echipaj de jandarmi aflat în patrulare. Cu puțin timp ca aceștia să intervină, petrecăreții au scăpat grătarul de la balcon. […] Post-ul Patru tineri au încins un grătar în balcon și l-au scăpat de la etajul opt. Acesta a căzut pe o mașină din parcare apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat astăzi prețurile la benzină și motorină pentru miercuri, 18 mai, care vor constitui 29,78 lei per litru de benzină 95 şi 27,56 lei/l pentru motorină, transmite MOLDPRES. Conform ANRE, mâine prețul benzinei va crește cu 19 bani, iar cel al motorinei se va reduce cu un […] Post-ul Încet, dar sigur ne apropiem de „borna” istorică de 30 lei per litru de benzină. Mâine un litru va costa 29,78 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Observatorul de Nord continuă să prezinte prețurile de la piața din Soroca, pentru a cunoaște ce s-a scumpit, sau poate ieftinit. Am ales să punem accent pe principalele produse care se găsesc la tarabele comercianților. Post-ul Cât costă strugurii la Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
O operatiune de salvare a luptatorilor ucraineni de la uriasa otelarie Azovstal, ultimul punct de rezistenta in fata armatei ruse in portul strategic Mariupol, era in desfasurare marti, conform Kievului, care considera ca acesti soldati „si-au indeplinit” misiunea, relateaza AFP.   Soldatii din garnizoana stationata la Azovstal, dintre care peste 260 au fost deja evacuati […] Post-ul Ultimii soldati de la Azovstal sunt evacuati, ei sunt dusi in Rusia. Kiev: „Si-au indeplinit misiunea de lupta. Comandantii au primit ordinul de a le salva viata” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Sport   La Soroca s-a desfășurat tradiționala Zi a sportului și Mișcării Olimpice, la care au participat circa 1500 de amatori ai modului sănătos de viață și sportivi din diferite localități ale raionului Soroca. Evenimentul a demarat cu o Cursă de alergare, cu participare „de la mic la mare” – Grinco Victoria, Șterbate Alexandra, Miroslav […] Post-ul Stadionul din Soroca a deschis porțile celor care cred în modul sănătos de viață și sunt fideli  principiului olimpic apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Profesorul de limba germană Paulius Adelsgruber, originar din Austria a organizat prima sa expoziție de fotografii dedicată vieții cotidiene din R. Moldova, România și Ucraina. Cele 110 fotografii expuse în sala Consulatului Onorific al Austriei din municipiul Bălți, relatează despre tradițiile oamenilor din stânga Nistrului, obiceiurile romilor din Soroca, dar și fericirea ucrainenilor din Herson […] Post-ul Soroca se regăsește într-o expoziție de fotografii alături de alte orașe din Republica Moldova, România și Ucraina / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:01
OSK Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus fără drept de apel în fața celor de la U Craiova 1948, luni seara, în Bănie, scor 4-0 (1-0), și a terminat play-out-ul din Liga 1 pe prima poziție. Unul din marcatori se numește Vitalie Damașcan, care și-a revenit după o accidentare și a pus serios umărul la câștigarea play-out-ul de către echipa […] Post-ul Vitalie Damașcan înscrie pentru OSK Sepsi și ajută echipa din Sfântul Gheorghe să câștige play-out-ul apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Industria de producere a mașinilor din Federația Rusă este una din ramurile care deja simte efectele sancțiunilor. Astfel, Guvernul de la Moscova a naționalizat o fabrică importantă care a aparținut grupului Renault și intenționează să o folosească pentru a reînvia celebra marcă sovietică Moskvitch. Așadar, mai mulți ruși vor fi nevoiți să schimbe Mercedes-urile și […] Post-ul Rușii trec de la Mercedes la Moskvitch apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
O familie și-a vândut casa pentru a locui pe vase de croazieră. A constatat că e mai ieftin decât să achite un credit ipotecar. Un cuplu de pensionari din Seattle și-a vândut casa pentru a locui permanent pe vase de croazieră, motivând că este mai ieftin așa decât să plătească un credit ipotecar, notează DIGI24. […] Post-ul O familie a vândut casa și a ales să locuiască pe vase de croazieră, căci este mai ieftin decât să plătească ipoteca apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 mai 2022
20:50
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de […] Post-ul Fotografia zilei: Noaptea când răsare luna… apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:40
Acum câteva săptămâni elementele de lemn ale băncilor din preajma Cetății Soroca au fost scoase de autoritățile publice locale. Scaunele urmau să fie reparate, dar scândurile fiind deja putrezite, au fost repuse altele noi. Video: Ludmila Marjinean Post-ul La Soroca au reapărut băncile în parcul din preajma Cetății Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.