Imagini VIDEO din sala de judecată cu primul soldat rus, anchetat de ucraineni pentru crime de război

Realitatea.md, 13 mai 2022 20:00

La Kiev a început vineri, 13 mai primul proces pentru crime de război de când Rusia a invadat Ucraina. Un tribunal ucrainean a ținut o audiere preliminară, după ce a acuzat un soldat rus, capturat la începutul lunii mai, de uciderea unui civil în vârstă de 62 de ani, relatează Reuters, CNN și The Guardian. […] Articolul Imagini VIDEO din sala de judecată cu primul soldat rus, anchetat de ucraineni pentru crime de război apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
09:41
Prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde astăzi, 20 mai o vizită de lucru în municipiul Bălți și în raionul Sîngerei, unde va participa la inaugurarea primului Centru regional de asistență integrată pentru copiii victimelor infracțiunilor. Potrivit Guvernului, de serviciile Centrului vor beneficia copii din municipiul Bălți și din alte 11 raioane din nordul țării. De asemenea, prim-ministra […] Articolul Prim-ministra nu va fi azi la Guvern. Pleacă în teritoriu. Orașul Bălți și raionul Sîngerei, luate la ochi de Gavrilița apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
09:31
Președinta țării, Maia Sandu, a cerut susținerea Franței pentru a influența parcursul european al Republicii Moldova. O asemenea solicitare a fost făcută de către șefa statului la întâlnirea cu președintele Camerei Superioare a legislativului francez, Gérard Larcher, în cadrul vizitei efectuată la Paris. Pe lângă solicitarea făcută către președintele Camerei Superioare a legislativului francez, cei […] Articolul FOTO Maia Sandu a ajuns și în Parlamentul francez. A cerut susținerea Franței pe calea integrării Moldovei în UE apare prima dată în Realitatea.md.
09:31
Misiune îndeplinită cu succes. Două vulpi au fost salvate ieri în jurul orei 13:30 care au căzut într-un bazin acvatic din apropiere satului Grozasca, raionul Ungheni. Potrivit informațiilor oamenii trecători au auzit urletele disperate ale animalelor care au căzut în apă. Imediat la fața locului pentru realizarea misiunii neobișnuite a intervenit un echipaj de salvatori. […] Articolul VIDEO Toți au dreptul la viață! Momentul în care două vulpi sunt salvate de la înec dintr-un bazin acvatic apare prima dată în Realitatea.md.
09:31
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu un grup de parlamentari din Regatul Țărilor de Jos. Subiectele prioritare de pe agenda dialogului moldo-olandez și evoluțiile regionale în contextul războiului din Ucraina au fost discutate la întrevedere, anunță Guvernul. Natalia Gavrilița a subliniat că ireversibilitatea procesului de integrare în UE necesită multă susținere, inclusiv din partea […] Articolul Un grup de parlamentari din Regatul Țărilor de Jos a ajuns la Guvern. Ce au discutat cu Natalia Gavrilița apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
În primele trei luni ale anului 2022 agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 37,5 mii de turiști și excursioniști sau cu 29,6% mai mult față de ianuarie-martie 2021. A crescut atât numărul participanților la turismul intern, cât și la turismul receptor și emițător. Cei mai mulți dintre moldoveni au ales să […] Articolul BANI.MD | Unde s-au odihnit moldovenii în primele 3 luni ale anului? Au preferat marea și nisipul fierbinte apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
09:10
Fondul Monetar Internațional susține independența Băncii Naționale a Moldovei. În același timp, deși este o instituție independentă, BNM trebuie trasă la răspundere pentru tot ce face. O spune șeful FMI la Chișinău, Rodgers Chawani. Reprezentantul instituției financiare susține că pe lângă programul de bază, FMI a mai oferit Republicii Moldova 260 de milioane de dolari, […] Articolul Șeful FMI: „Deși BNM este o instituție independentă, trebuie trasă la răspundere pentru tot ce face”  apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Ședința comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României va avea loc astăzi, 20 mai, la Iași, anunță serviciul de presă al Legislativului de la Chișinău. Mesaje în deschiderea reuniunii celor patru comisii vor adresa președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, vicepreședintele Senatului României, Robert Cazanciuc, […] Articolul Deputați români și moldoveni se întrunesc într-o ședință comună la Iași. Urmează să aprobe o declarație apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Comisia Europeană va oferi un raport asupra gradului de pregătire a Republicii Moldova pentru a deveni stat candidat la aderare, la mijlocul lunii iunie. O spune directorul executiv IPRE, Iulian Groza, potrivit căruia Republica Moldova merită o perspectivă fermă de eurointegrare prin obținerea statutului de candidat. Și reprezentanții majorității parlamentare menționează că autoritățile sunt determinate […] Articolul Dumitru Alaiba: „Obiectivul imediat pe care trebuie să-l atingem este statutul de țară candidat” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
08:30
Navele rusești din Marea Neagră continuă să amenințe atât sudul Ucrainei, cât și alte regiuni sub amenințarea loviturilor cu rachete. În sudul Ucrainei, în cursul zilei de 19 mai unități ale Forțelor Armate au distrus 40 de invadatori, un alt depozit de muniții inamice și multe tipuri de echipamente inamice. Acest lucru a fost raportat […] Articolul Apărătorii ucraineni au distrus depozitul de muniții al rușilor și multe tipuri de echipamente într-o zi apare prima dată în Realitatea.md.
08:01
Deși Republica Moldova nu și-a onorat obligațiunile contractuale privind auditarea datoriilor Moldovagaz până la 1 mai, Gazprom nu va risca să-i sisteze gazele naturale. Este opinia experților în domeniul energetic și economic. Potrivit specialiștilor, Rusia nu poate menține funcțional regimul separatist de la Tiraspol decât prin asigurarea lui cu gaze naturale livrate prin intermediul Moldovagaz. […] Articolul Experți: „Dacă ne deconectează de la gaz, Moscova se trezește cu o criză umanitară în stânga Nistrului” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
07:30
Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă un proces de transformare a țării, de îmbunătățire a condițiilor de trai și a funcționarii instituțiilor din Moldova. Tinerii joacă un rol important în procesul de convingere a țărilor membre ale UE că Moldova merită să obțină statutul de țară candidat. În acest sens, multe organizații și inițiative […] Articolul Cum vor ajuta tinerii Moldova să adere la UE. Deputat: „Ei reprezintă principalul argument al eforturilor de integrare” apare prima dată în Realitatea.md.
07:01
Informațiile despre boala dictatorului rus Putin pot fi inițiate de mediul său pentru a induce în eroare, dar prezența problemelor sale de sănătate sunt vizibile cu ochiul liber. Această opinie a fost exprimată de un expert politic în managementul reputației, Boris Tizenhausen. „Faptul că Putin are probleme de sănătate mi se pare deja vizibil cu […] Articolul Putin este bolnav de cancer? Expert: „Faptul că are probleme de sănătate mi se pare vizibil cu ochiul liber” apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Şeful Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a spus că în curând va fi prezentat un proiect de compensare a pierderilor Ucrainei cauzate de agresiunea rusă. El a afirmat acest lucru în timpul unui discurs la centrul analitic Chatham House. „Trebuie să rezolvăm câteva probleme cât mai curând posibil. Instanțele naționale și arbitrajele internaționale nu au […] Articolul Biroul prezidențial anunță cum vor fi compensate distrugerile și pierderile în Ucraina cauzate de Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
23:01
Negocierile cu Rusia nu s-au încheiat, sunt suspendate, însă orice război oricum se încheie cu negocieri. Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului prezidențial Mihail Podoliak în cadrul unei emisiuni televizate. Discuții între Zelensky și Putin vor avea loc, dacă va fi necesar, a adăugat el. „Ucraina are dreptul să modereze procesul de […] Articolul Mihail Podoliak: Rusia trebuie să înțeleagă că victorie în acest război ea nu va avea! apare prima dată în Realitatea.md.
22:41
Senatul american a aprobat joi un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar proiectul de lege a fost trimis Casei Albe pentru a fi semnat de președintele Joe Biden, în contextul în care Washingtonul se grăbește să mențină un flux de asistență militară la aproape trei luni după invazia Rusiei, potrivit […] Articolul 40 de miliarde de $ vor fi acordate de SUA Ucrainei pentru a învinge în războiul împotriva Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.
21:31
Potrivit expertului în energetică, Sergiu Tofilat, în prezent Rusia nu poate să ne creeze probleme fiindcă prețul oferit de ei este același ca și pe bursele europene, al doilea factor este legat de Transnsistria.  Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. „Chiar dacă mâine admitem că Gazprom ne […] Articolul Expertul Sergiu Tofilat nu vede premize pentru ca Rusia să ne sisteze gazul. Unul din motive – Transnistria apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
19:40
„Extinderea războiului din Ucraina asupra țărilor vecine nu poate fi exclusă”, consideră Emmanuel Macron. Președintele francez a făcut declarația în timpul unei conferințe comune, susținută cu Maia Sandu. Președinta se află într-o vizită oficială în Franța și s-a întâlnit cu omologul său, potrivit rupor.md. Cei doi au discutat situația din țara vecină, agenda europeană a […] Articolul RUPOR.MD VIDEO Macron, îngrijorat că războiul din Ucraina se poate extinde asupra Moldovei: Nu poate fi exclus apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
„Dorim să aderăm la Uniunea Europeană și vom continua demersul nostru” – acesta este mesajul transmis de Maia Sandu la întrevederea cu președintele francez Emmanuel Macron. Șefa statului a mulțumit liderului de la Palatul Elysee pentru suportul de care a beneficiat țara noastră în contextul crizei refugiaților ucraineni și a reiterat că autoritățile de la […] Articolul VIDEO Maia Sandu la Paris: Dorim să aderăm la Uniunea Europeană și vom continua demersul nostru apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Rușii au scos artileria grea pe străzile din Severodonețk, regiunea Lugansk, și trag haotic în clădirile rezidențiale, susține administrația locală. Doar pe 19 mai cel puțin 12 persoane au murit, iar circa 40 sunt rănite. Trupele ruse au deschis focul joi dimineața în centrul orașului. Cel mai mult rămând afectate blocurile de locuit, iar informațiile […] Articolul Blocuri din Severodonțk, atacate haotic cu artilerie grea de ruși. Cel puțin 12 oameni au murit, iar 40 sunt răniți apare prima dată în Realitatea.md.
19:01
Pe fundalul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, europarlamentarii solicită UE să ofere mai mult sprijin strategic Republicii Moldova, în contextul cererii de aderare la UE. Eurodeputații au adoptat joi, cu 512 voturi, raportul anual de implementare a Acordului de asociere UE-RM. Documentul arată că lângă războiul din Ucraina a afectat în mod disproporționat țara noastră, economia […] Articolul Parlamentul European: UE trebuie să acorde de urgență statutul de țări candidate Republicii Moldova și Ucrainei apare prima dată în Realitatea.md.
18:31
Un nor de fum din regiunea centralei nucleare de la Cernobîl se îndreaptă spre Odesa pe parcursul zilei de joi, 19 mai. Se întâmplă după ce la doar 50 de kilometri de centrala nucleară a izbucnit miercuri un incendiu de vegetație. Specialiștii de peste Prut estimează că, din cauza direcției vântului, joi norul se va […] Articolul Meteorologi români: Un nor de fum din regiunea Cernobîlului se îndreaptă spre apropierea hotarului Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
18:11
Parlamentul European vrea să aducă în fața unui tribunal internațional conducerea militară și politică a Rusiei și aliații ei. O decizie în acest sens a fost votată joi. Documentul prevede crearea unei instanțe internaționale speciale, care să investigheze agresiunea rusă în Ucraina ca infracțiune juridică internațională, informează Deutsche Welle. Totodată, europarlamentarii cer să fie luate […] Articolul Parlamentul European vrea să aducă în fața tribunalului internațional conducerea Rusiei. Decizia votată apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Fiica cea mai mică a lui Vladimir Putin, Ekaterina Tihonova, este într-o relație cu actorul de balet Igor Zelenski. Cuplul are și o fiică născută în 2017, iar bărbatul de 52 de ani a fost director artistic al unui teatru din Germania, dar a demisionat în aprilie. Investigația despre relația celor doi a fost realizată […] Articolul Ginerele secret a lui Vladimir Putin. Locuiește în Germania și are numele Zelenskii apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Președintele Fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Afanasenco Serghei, a părăsit formațiunea, după ce un coleg de al său socialist l-a amenințat cu răfuială fizică în cadrul ședinței de astăzi, 19 mai a CMC. Într-o adresare video, trimisă pe adresa redacției Realitatea.md, Afanasenco declară că „motive sunt multe pentru a pleca din fracțiunea […] Articolul VIDEO EXCLUSIV! Președintele Fracțiunii PSRM în CMC a părăsit rândurile formațiunii: Dezordine și amenințări apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, îndeamnă Rusia să asigure accesul în condiții de siguranță în locurile din Ucraina pe care soldații ruși le controlează sau le asediază, pentru a permite ca populația să primescă asistența medicală, potrivit Reuters, scrie Digi24. „Am solicitat acces în condiții de siguranță la Mariupol, Herson, […] Articolul Şeful OMS, apel către Rusia: Am solicitat acces în zonele asediate pentru a acorda asistență medicală apare prima dată în Realitatea.md.
17:31
Partidul ȘOR insistă pe eliminarea totală a imunității parlamentare, nu doar parțială, așa cum a propus majoritatea PAS în proiectul votat în primă lectură miercuri. Deputații Partidului ȘOR anunță că vor propune în acest sens mai multe amendamente și completări pentru votarea proiectului de modificare a Constituției în lectură finală. Totodată, reprezentanții formațiunii susțin că […] Articolul Partidul ȘOR insistă pe eliminarea totală a imunității parlamentare. Urmează să fie înaintate mai multe amendamente apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Doi directori de companii din Bălți au fost trimiși pe banca acuzaților după ce și-au prejudiciat clienții cu 1,5 milioane de lei. Escrocheriile au fost săvârșite la procurarea și vânzarea porumbului și semințelor de floarea soarelui. Primul caz a avut loc în primăvara lui 2019. Atunci, directorul unei companii din municipiu, cu vârsta de 36 […] Articolul Escrocherii cu porumb și semințe de floarea soarelui. Cum și-au prejudiciat clienții doi antreprenori din Bălți? apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Reprezentanții companiilor autohtone participă la Misiunea Cumpărătorului, organizată în cadrul Expoziției Internaționale de textile pentru casă și accesorii – HOMETEX Istanbul 2022. Evenimentul se desfășoară în perioada 16 – 20 mai 2022, iar Moldova este reprezentată de Evimeria Textil SRL, Infinitextil SRL, Sorinlux SRL și Sterexpert Impex SRL. Vizita este organizată de Camera de Comerț […] Articolul Antreprenorii din Moldova, în Turcia. Participă la Expoziția Internațională de textile pentru casă și accesorii apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, pleacă în Italia. Oficialul va conduce delegația Republicii Moldova în cadrul celei de-a 132-a sesiuni a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. Șefii diplomațiilor din cele 46 de state membre se vor reuni la Venaria Reale, Torino, pe data de 20 mai sub președinția italiană a Comitetului de miniștri. „Aceasta […] Articolul Nicu Popescu va conduce delegația Republicii Moldova la Comitetului de miniștri al Consiliului Europei apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Armata ucraineană avertizează că administrația lui Lukașenko ar pregăti o bază militară pentru ruși. Obiectivul ar urma să fie amplasat pe teritoriul unui aerodrom din regiunea Gomel. Conform Kievului, actualmente în zona unde ar urma să staționeze trupele se execută lucrări inginerești, transmite UNIAN. Oficialii ucraineni reiterează că amenințarea unui atac cu rachete asupra țării […] Articolul Armata ucraineană: Adminsitrația lui Lukașenko ar pregăti o bază militară pentru ruși la Gomel apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Victor Verejan a trecut cu brio de proba interviului pentru funcția de adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniile perfecționarea legislației, monitorizarea și raportarea modului de respectare a drepturilor și libertăților omului la nivel național și internațional. Anunțul a fost făcut pe site-ul Avocatulului Poporului. „Urmare a desfășurării celor 2 etape – Competiția dosarelor și proba […] Articolul Avocatul Poporului va avea un nou adjunct. Victor Verejan a trecut cu brio de proba interviului apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
După ce a plecat cu avionul la Bruxelles de la Chișinău, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a optat să ajungă din Capitala Belgiei spre cea a Franței cu trenul rapid, fapt care a frapat-o că „în Europa unită nu există vămi între statele membre”. Cu un asemenea mesaj a venit pe rețelele de socializare șefa […] Articolul Cu avionul la Bruxelles și cu trenul la Paris. Maia Sandu: Așa funcționează Europa. În 1,5 h trenul m-a dus în Franța apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Creditorii vor fi obligați să afișeze dobânda anuala efectivă în așa fel încât mărimea literelor și cifrelor să fie de cel puțin de trei ori mai mari decât mărimea literelor restului textului. O asemenea obligativitate se regăsește într-un proiect de lege, aprobat la ședința de astăzi, 19 mai a Parlamentului în prima lectură. Suplimentar, prin […] Articolul Scamatoriile creditorilor nu vor mai vrăji cetățenii care vor contracta credite. Legea care le va pune „bețe în roate” apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Subiectul ce ține de înregistrarea Grupului de inițiativă privind inițierea referendumului local în municipiul Chișinău pe subiectul Stadionului Republican a stârnit mai multe reacții la ședința de a azi a Consiliului Municipal Chișinău. Consilierii PSRM din CMC au ieșit la tribuna centrală cu pancarte în mână și au cerut organizarea referendumului. „Proiectul nu are sorți […] Articolul VIDEO Ședință cu scântei la CMC. Socialiștii cer organizarea unui referendum ce ține de soarta Stadionului Republican apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Cinci pacienți infectați cu virusul care provoacă o boală numită variola maimuței au fost identificați în Portugalia. Țara vecină, Spania, a anunțat opt cazuri suspecte.  Și în Marea Britanie s-au raportat șapte cazuri timp de o lună, iar în SUA a fost descoperită miercuri prima îmbolnăvire. Majoritatea bărbaților sunt tineri și au leziuni ulceroase, anunță […] Articolul Încă o maladie bântuie Europa? Variola maimuței: Numărul de cazuri identificate și simptomele apare prima dată în Realitatea.md.
16:01
Finlanda nu vrea arme nucleare sau baze militare ale NATO pe teritoriul său, după ce se va alătura Alianței, a declarat prim-ministra Sanna Marin pentru cotidianul italian Corriere della Sera. Aceasta a mai declarat că desfășurării de arme nucleare sau deschiderii de baze militare pe teritoriu finlandez nu face parte din negocierile de aderare ale […] Articolul Prim-ministra Finlandei: Nu vom avea baze militare NATO sau arme nucleare după aderarea la Alianță apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Aliona Oboroceanu și Steluța Vintilă au fost numite în funcțiile de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). O hotărâre în acest sens a fost adoptată, astăzi, 19 mai în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Conform Legii privind achizițiile publice, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor este o autoritate publică autonomă și […] Articolul Fără întrebări au trecut de votul deputaților. Doi noi consilieri, înscăunați la ANSC apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Guvernarea PAS folosește Procuratura Generală (PG) și pe procurorul lor de buzunar în calitate de bâtă politică, pentru a închide gura opoziției și de a transmite un semnal celor care îndrăznesc să critice PAS sau pe Maia Sandu că riscă să fie reținuți și băgați după gratii. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, după […] Articolul VIDEO Ilan Șor: Prin ridicarea imunității Marinei Tauber, PAS vrea să acopere sărăcia și crizele pe care le-a provocat apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Agenții economici vor putea scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, 19 mai, în prima lectură de către deputați, în cadrul ședinței plenare. Inițiativa legislativă va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de […] Articolul Scapă de birocrație. Agenții economici vor putea înlocui factura fiscală cu bonul la procurarea mărfurilor cu cardul apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Alexandr Okulov este primul om de afaceri moldovean care a fost sancționat în SUA după ce a început războiul din Ucraina. Restricțiile care i se impun au survenit din cauza legăturilor pe care le are cu oligarhi ruși, iar o investigație RISE Moldova arată că acesta deține companii în țara noastră, în Kazahstan, Emiratele Arabe […] Articolul RISE: Moldoveanul sancționat în SUA pentru legături cu oligarhi ruși: Ce afaceri are la Chișinău? apare prima dată în Realitatea.md.
15:11
Oamenii legii au ridicat droguri în valoare de circa 1,2 milioane de lei dintr-un apartament din capitală. Perchezițiile s-au desfășurat după ce, pe 13 mai, o femeie a fost reținută la hotar cu substanțe interzise lipite de corp. Ofițerii au reținut doi bărbați de 18 și 24 de ani, care urmau să primească „livrarea”. Aceștia […] Articolul VIDEO O femeie le lipea de corp și trecea vama. Droguri de 1,2 milioane de lei, găsite într-un apartament din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:01
Clădirile Circului din Chișinău, cea a fostului sediu al Ministerului Alimentației Publice, actualmente, sediul Procuraturii Generale (PG), cea a Maternității nr. 2 din Capitală cu tot cu parc și schitul rupestru „Peștera lui Bechir” din municipiul Soroca vor fi incluse în Registrul monumentelor protejate de stat. O hotărâre privind atribuirea statutului de monument acestor edificii […] Articolul Registrul monumentelor protejate de stat completat cu noi clădiri. Printre ele sediul PG și Circul din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Un individ ar fi pătruns în scările mai multor blocuri și ar fi furat biciclete. Valoarea prejudiciului total cauza ajunge la 20.000 de lei. Infracțiunile s-au produs în sectorul Buiucani al capitalei. Mijloacele de transport erau vândute unor persoane necunoscute pentru 500-1000 de lei. Suspectul este un bărbat de 26 de ani, originar din Briceni. […] Articolul VIDEO Le vinde cu 500 de lei. Momentul în care un individ sare gardul unui bloc pentru a fura biciclete apare prima dată în Realitatea.md.
14:41
Cinci ucraineni au fost depistați cu acte false la ieșirea din Republica Moldova. Patru dintre ei se aflau la bordul unui autocar de pe ruta Chișinău-Cehia, iar unul – la volan cu permis contrafăcut. Cazurile au fost înregistrate la Costești și Otaci, conform Poliției de Frontieră. Toate incidentele au fost consemnate în după amiaza zilei […] Articolul Din Moldova spre Cehia, cu documente false. Cinci ucraineni au fost reținuți la Costești și Otaci apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Deși autoritățile de la Chișinău nu pot realiza o anchetă propriu-zisă a provocărilor din Transnistria, situația este monitorizată constant, afirmă ministra de Interne. Conform Anei Revenco, responsabilii sunt „de veghe 24/7”. Oficiala a reiterat în cadrul unui interviu oferit pentru Antena 3 că de vină pentru incidente se fac forțe interne. Revenco precizează că evenimentele […] Articolul VIDEO Chișinăul nu poate ancheta provocările din Transnistria. Revenco: Stăm de veghe 24/7 apare prima dată în Realitatea.md.
14:11
Numărul de membri ai Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a fost redus de la cinci la trei. Astfel, organul colegial va fi compus dintr-un director general și doi directori. Parlamentul a aprobat la ședința de astăzi, 19 mai, în a doua lectură proiectul de lege pentru modificarea legii CNPF. Prin […] Articolul S-a redus la maxim din șefii de la CNPF. Din cinci au rămas doar trei. Parlamentul și-a dat votul final apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
„Patria, prieteni, nu înseamnă fundul președintelui” – cu această frază și-a începutul concertul din orașul rusesc Ufa Iurii Shevchuk. Cântărețul a fost amendat imediat după concert.  Liderul formației rock DDT s-a expus și anterior contra puterii. Acesta a mai primit amenzi pentru discreditarea utilizării armatei ruse în Ucraina. „Patria nu este fundul președintelui, care trebuie […] Articolul VIDEO „Patria, prieteni, nu este fundul președintelui”. Mesajul unui artist rus înainte de a-și începe concertul apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
În Republica Moldova vor fi create condiții pentru dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic, inclusiv creșterea productivității animalelor, sporirea calității și competitivității produselor de origine animală, promovarea mai facilă a acestora pe piețele internă și externă. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură la ședința Parlamentului de astăzi, 19 mai, […] Articolul Se încearcă reanimarea sectorului zootehnic. Proiectul votat în prima lectură care prevede creșterea producție cu 50% apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Grupările criminale încearcă să profite de războiul din țara vecină și să își intensifice activitatea, susține ministra de Interne Ana Revenco în cadrul unui interviu oferit pentru Antena 3. Potrivit ei, autoritățile din țara noastră acționează pentru a preveni asemenea situații și încearcă să capteze informații, pentru a combate asemenea situații. Ana Revenco a precizat […] Articolul VIDEO Zeci de tentative de trafic de arme către România: Șefa MAI explică cum sunt combătute amenințările apare prima dată în Realitatea.md.
13:31
Președinta țării, Maia Sandu, i-a solicitat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu aceasta la Bruxelles. Sandu contează pe transferarea mai rapidă a primei tranșe de ajutor bugetar promisă de […] Articolul Sandu cere UE abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.