20.000 de euro nedeclaraţi, depistaţi la controlul de securitate al Aeroportului Chişinău

Adevarul (Moldova), 6 mai 2022 11:00

În dimineaţa zilei de vineri, 6 mai, poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău au depistat în bagajul unei tinere din Chişinău suma de 20.000 de euro. Ea urma să părăsească R. Moldova cu ruta Chişinău-Istanbul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 5 minute
10:20
Moldova poate conta pe un răspuns operativ la cererea sa de aderare la UE. Următoarele săptămâni ne vor permite să furnizăm un răspuns clar Republicii Moldova, care merită acest răspuns, ţinând cont de situaţia geopolitică în materie de securitate şi umanitară, a declarat la Paris preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul unei înrtevederi cu preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu, scrie Mediafax în pagina electronică, citată de IPN.
Acum o oră
09:50
Deşi Republica Moldova nu şi-a onorat obligaţiunile contractuale privind auditarea datoriilor Moldovagaz până la 1 mai, Gazprom nu va risca să-i sisteze gazele naturale. Este opinia experţilor în domeniul energetic şi economic. Potrivit specialiştilor, Rusia nu poate menţine funcţional regimul separatist de la Tiraspol decât prin asigurarea lui cu gaze naturale livrate prin intermediul Moldovagaz, notează IPN.
Acum 12 ore
00:40
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi, 19 mai, la Paris, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Cei doi şefi de state au discutat despre situaţia de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral şi agenda europeană a Republicii Moldova.
Acum 24 ore
17:50
Partidul „ŞOR” insistă pe eliminarea totală a imunităţii parlamentare, nu doar parţială, aşa cum a propus majoritatea PAS în proiectul votat în primă lectură joi, 19 mai, în Parlament. Deputaţii Partidului „ŞOR” vor propune în acest sens mai multe amendamente şi completări pentru votarea proiectului de modificare a Constituţiei în lectură finală.
15:20
Deputaţii acuzaţi de corupţie, trafic de influenţă, abuz de putere, îmbogăţire ilicită sau spălare de bani nu vor mai avea imunitate parlamentară. În Parlament a fost votat în primă lectură proiectul de modificare a articolului 70 din Constituţie care prevede excluderea imunităţii deputaţilor pentru infracţiuni de corupţie, transmite IPN.
14:10
Fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor va propune iniţierea procedurii de demitere a conducerii Băncii Naţionale a Moldovei. Declaraţia a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.
10:30
Preşedintele Platformei DA, Dinu Plîngău, spune că proiectul excluderii imunităţii deputaţilor pentru infracţiuni de corupere pasivă şi activă este unul de PR, menit să inducă cetăţenilor ideea unei lupte cu corupţia. Potrivit noului preşedinte al Platformei DA, imunitatea parlamentară ar trebui exclusă pentru toate tipurile de infracţiuni, fiind păstrată doar în cazul declaraţiilor politice, notează IPN.
10:30
Fostul vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, spune că, deocamdată, nu există riscul implicării regiunii transnistrene în război. Potrivit ex-vicepremierului, nici populaţia regiunii şi nici pretinsele autorităţi separatiste nu-şi doresc escaladarea situaţiei, notează IPN.
10:30
Veronica Dragalin a promovat etapa de preselecţie şi este propusă pentru funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie. Decizia Comisiei speciale preselecţie se remite Consiliului Superior al Procurorilor, transmite IPN.
Ieri
09:50
Efortul Republicii Moldova de ajutorare a refugiaţilor ucraineni şi acţiunile întreprinse în contextul cererii statului moldovenesc de aderare la Uniunea Europeană s-au aflat printre principalele subiecte ale întâlnirii preşedintei Maia Sandu cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite IPN.
09:50
Fostul preşedinte Igor Dodon spune că inflaţia record care se înregistrează în Moldova este o dovadă a amatorismului actualei guvernări. Dodon spune că anularea TVA şi a accizei la produsele petroliere pentru o perioadă determinată de timp, ar asigura o reducere a preţurilor la carburanţi şi o scădere în lanţ a preţurilor la produse şi servicii, notează IPN.
18 mai 2022
13:40
Preţul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 a depăşit 30 de lei. Pentru ziua de joi, ANRE a stabilit preţul maxim la acest tip de combustibil în mărime de 30,09 lei, în creştere cu 31 de bani. Motorina va costa 27,48 lei, cu opt bani mai puţin ca astăzi, transmite IPN.
13:20
Directorul companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Ţurcanu, a anunţat despre iniţierea unei anchete interne, după ce juriul din Republica Moldova a oferit României zero puncte la Eurovision. Vlad Ţucanu consideră că decizia juriului moldovean înseamnă o lipsă de respect faţă de România, care a fost reprezentată la concurs de WRS.
13:20
Suedia alocă patru milioane de euro pentru a sprijini Moldova în criza refugiaţilor din Ucraina. Banii sunt acordaţi pentru Fondul de Urgenţă al Republicii Moldova ca răspuns la apelul făcut de Guvernul de la Chişinău către Uniunea Europene şi alte ţări partenere în contextul crizei de refugiaţi, transmite IPN.
12:50
Departamentul antifraudă şi conformare al Serviciului Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au pus în executare în data de 17 mai curent mandate de percheziţii în municipiul Chişinău şi în afară, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.
11:30
Vameşii din R. Moldova au depistat în geanta personală a unui pasager 41.000 de dolari, deşi tânărul a spus că nu are nimic de declarat. S-a întâmplat la Postul vamal Leuşeni, transmite IPN.
10:40
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău spune că autorităţile Republicii Moldova s-au plâns secretarului general ONU că Agenţia ONU pentru Refugiaţi nu acţionează cu viteza cuvenită. Potrivit lui Igor Grosu, din cei 90 de mii de refugiaţi ucraineni stabiliţi în Moldova, doar 30 de mii şi-au primit banii promişi de ONU, notează IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Oamenii legii din Republica Moldova au destructurat activitatea unui grup infracţional organizat, care estorcau bani de la şoferi de microbuze care circulă pe rute internaţionale.
10:10
Partidul „ŞOR” a decis să dea curs demersului Partidului Comuniştilor, care a îndemnat toate forţele politice de opoziţie să se alieze pentru a protesta împreună faţă de guvernarea PAS. Formaţiunea condusă de deputatul fugar, Ilan Şor, consideră că „vocea opoziţiei şi a oamenilor nemulţumiţi de crizele pe care le-a creat guvernarea PAS trebuie să fie auzită.”
10:10
Oamenii legii din R. Moldova au reţinut un tânăr de 24 ani, în timp ce transporta spre casă un colet primit din Spania, în care erau camuflate droguri.
09:50
Inflaţia fără precedent înregistrată în Moldova este cauzată de dependenţa totală a ţării faţă de sursele energetice externe, spune ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. Potrivit lui, Moldova este singura ţară din regiune care nu dispune de surse energetice proprii, iar acest lucru se reflectă în preţurile la produse şi servicii, notează IPN.
09:50
Preşedintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, se arată critic faţă de activitatea actualei guvernări şi spune că Guvernul Gavriliţa este complet ineficient. Năstase spune că Moldova este prost condusă de actuala guvernare, iar meritul gestionării corecte a crizei refugiaţilor nu este al autorităţilor, ci al cetăţenilor, notează IPN.
17 mai 2022
23:10
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marţi, 17 mai, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. În cadrul întrevederii s-a discutat despre evoluţia riscurilor de securitate din regiune.
19:30
Formaţia Zdob şi Zdub şi Fraţilor Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision, au fost distinşi cu medalia  „Meritul diplomatic”, gradul III. Distincţiile au fost înmânate de vicepremierul Nicu Popescu, ministrul al afacerilor externe şi integrării europene, transmite IPN.
19:20
„S-a încheiat, în sfârşit, „circul evaluării procurorului general”. Clovnii urcaţi la rampă şi-au jucat spectacolul, iar acum, nerăbdători, îşi aşteaptă aplauzele. Doar că nu prea avem ce aplauda din moment ce toţi ştiu că rezultatul fusese preconceput, iar „circarii” s-au antepronunţat din start”.
19:00
Compania „Premier Energy” ia în calcul depunerea unei solicitări pentru majorarea tarifelor la energia electrică pentru luna mai după ce a semnat acordul adiţional la contractul de achiziţie a energiei electrice cu furnizorul „Energocom” SA, transmite IPN.
19:00
Performanţele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în perioada 29 noiembrie 2019 - 5 octombrie 2021, au fost apreciate de către Comisia de Evaluare cu calificativul „Nesatisfăcător”. Potrivit raportului, Alexandr Stoinoglo, nu numai că nu a contribuit la ridicarea integrităţii Procuraturii, ci a acţionat contrar prevederilor legii, încălcând principiul integrităţii, transmite IPN.
15:50
Cazul eliminării Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălţi a ajuns la CEDO. Dosarul a fost depus la Curtea de la Strasbourg şi urmează să intre în procedură judiciară. Despre acest lucru a anunţat Marina Tauber, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate în comun cu unul dintre avocaţii săi, în faţa Primăriei din Bălţi.
14:00
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marţi, 17 mai, cu membrii delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie Franţa-Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, care efectuează o vizită de lucru la Chişinău.
11:10
Europarlamentarul român Siegfried Mureşan spune că toate procedurile pentru debursarea celor 100 de milioane de euro anunţate anterior de Uniunea Europeană au fost realizate. Astfel, sprijinul financiar promis va ajunge la Chişinău în lunile iunie-iulie. Mai mult, în calitate de sprijin bugetar Uniunea Europeană va mai oferi Republicii Moldova încă 53 de milioane de euro.
10:20
Fostul prim-ministru Ion Sturza face publice detalii din culisele creării Guvernului condus de Natalia Gavriliţa. Ex-premierul spune că actualul ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a râvnit fotoliul de şef al Executivului, notează IPN.
10:20
Reprezentanţii opoziţiei extraparlamentare spun că dincolo de factorii obiectivi care determină creşterea galopantă a preţurilor, Republica Moldova se confrunta şi cu un management defectuos al treburilor statului. Potrivit reprezentanţilor partidelor extraparlamentare, instituţiile care ar trebui să ţină în frâu inflaţia dau dovadă de inacţiune şi incompetenţă, notează IPN.
16 mai 2022
19:40
Din 17 mai, grupuri de control comun vor activa în cadrul posturilor vamale interne de control situate pe segmentul transnistrean pentru a verifica deşeurile şi resturile de fontă, de fier sau de oţel, feroaliajelor precum şi fontei brute, transmite IPN.
19:40
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu Prim-ministrul Regatului Belgiei şi va avea întrevederi cu oficiali ai instituţiilor UE.
19:10
Procurorii au intentat dosar penal ca urmare a decesului copilului omorât de o bucată de copac care s-a rupt şi a căzut peste el în parcul „Alunelul” din capitală. Urmărirea penală a fost pornită pe faptul „neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane”, transmite IPN.
19:10
Valul de scumpiri internaţionale la resursele energetice şi la produsele alimentare a avut un impact major asupra preţurilor din Republica Moldova, de aceea acţiunile Băncii Naţionale a Moldovei sunt necesare pentru a ţine piept acestora şi pentru a evita consecinţele mult mai dureroase pe termen lung, precizează instituţia într-un comunicat de presă.
19:10
Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a criticat felul în care s-a desfăşurat congresul Partidului Acţiune şi Solidaritate, unde Igor Grosu a fost ales în funcţia de preşedinte al formaţiunii. Sergiu Mocanu nu a rămas indiferent nici faţă de decizia PAS de a nu admite presa la eveniment.
18:50
Foştii demnitari şi cei care s-au aflat de-a lungul anilor la guvernare ar trebui să răspundă penal pentru frauda de la Banca de Economii. Declaraţia aparţine preşedintele asociaţiei obşteşti „Moldova mea”, Fiodor Ghelici. Potrivit lui, foşti şefi de stat, prim-miniştri, miniştri, dar şi unii funcţionari ar trebui să ajungă la închisoare pentru „jaful secolului”şi pentru distrugerea Băncii de Economii.
16:40
Alegerea lui Igor Grosu în funcţia de preşedinte al PAS a fost la fel de falsă şi mimată ca şi toate concursurile pentru funcţii publice organizate până acum de guvernarea Maiei Sandu. Declaraţia aparţine liderului Partidului „ŞOR”, care a mai adăugat că alegerile au fost competiţie „strânsă” şi „democratică” dintre Grosu şi propriul său ego.
11:40
Ancheta municipalităţii cu privire la cazul copilului de 2 ani decedat după ce un copac s-a rupt şi o parte din el a căzut peste căruciorul în care se afla, va dura trei zile, până miercuri, iar până atunci directorul Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Serghei Carp, va fi suspendat din funcţie. Despre aceasta a anunţat primarul Chişinăului, Ion Ceban, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.
11:00
Moldova a trecut la sfârşitul anului trecut-începutul anului curent prin cel mai mare şoc al creşterii preţurilor. Acest fapt a lovit dur în populaţie, agenţi economici şi în bugetul public naţional. Economistul Veaceslav Ioniţă precizează că şocul creşterii preţurilor practic a trecut, moldovenii acceptă noua realitate. Însă problema cea mai mare a Republicii Moldova – cea legată de gazele naturale – a rămas nerezolvată, transmite IPN.
14 mai 2022
11:40
La intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora, în ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost reţinută o femeie, cetăţean al Ucrainei. Aceasta s-a prezentat la linia de control în calitate de pieton, unde a fost supusă verificării  suplimentare de către poliţiştii de frontieră.
11:40
Traficul rutier va fi suspendat în acest week-end, 14-15 mai, în perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale. Circulaţia rutieră va fi restricţionată între orele 09.00 şi 22.00, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi A. Puşkin, transmite IPN.
11:30
Moldovagaz ar putea solicita Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului la gazele naturale până la 21 de lei pentru un metru cub. Preşedintele Consiliului de Administraţie Moldovagaz spune că pentru a reduce povara asupra cetăţenilor, va fi propusă formula aplicării unui tarif estival şi a unui tarif specific perioadei de iarnă, notează IPN.
11:30
Doritorii de a face testul HIV gratuit se pot adresa la toate centrele medicilor de familie din municipiul Chişinău. În capitală a fost lansată iniţiativa de încurajare a testării la virusul HIV „Test Drive”, cu implicarea instituţiilor publice municipale şi a reprezentanţilor din mediul privat, proiect realizat de asociaţia obştească „Iniţiativa Pozitivă”, transmite IPN.
11:30
Un bărbat cu cetăţenie dublă, a Republicii Moldova şi României, a fost oprit pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu 40 de mii de euro nedeclaraţi. El urma să ia avionul spre Viena, Austria, transmite IPN.
11:00
Preşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Dumitru Alaiba, critică dur intenţia majorării tarifelor pentru călătoria cu transportul public în Chişinău şi dă de înţeles că autorităţile centrale nu vor oferi municipalităţii bani pentru subvenţionarea Regiei Transport Electric (RTEC).
10:50
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău spune că în următoarele zile Republica Moldova va trimite Ucrainei un lot consistent de medicamente şi echipamente medicale. De asemenea, o echipă de genişti din Republica Moldova va merge în Ucraina pentru a ajuta la deminarea teritoriilor.
13 mai 2022
14:00
Meteorologii au emis avertizare cod galben, fiind prognozată instabilitate atmosferică. Între 14.00 şi 23.00 se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse (15-25 l/m2) şi grindină, însoţite de vijelie de până la 15-20 m/s, transmite IPN.
10:40
Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, se arată convins că Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale, în eventualitatea în care va fi sistat tranzitul prin Ucraina. Declaraţia are loc după ce Kievul a sistat în proporţie de 1/3 tranzitul gazelor ruseşti spre Europa.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.