172 de ani de la nașterea lui Eminescu. O cercetare arată ce probleme de sănătate avea poetul: Acesta nu a avut sifilis

Cotidianul, 15 ianuarie 2022 15:50

Se împlinesc 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, iar dincolo de opera incontestabilă, personalitatea lui încă stârnește... Articolul 172 de ani de la nașterea lui Eminescu. O cercetare arată ce probleme de sănătate avea poetul: Acesta nu a avut sifilis apare prima dată în Cotidianul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Cotidianul

Acum 12 ore
20:50
Fostul internaţional brazilian Robinho, acuzat că a participat la un viol în grup în 2013, a fost găsit vinovat miercuri... Articolul Robinho, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru viol! Nu mai poate face apel şi va trebui să ispăşească pedeapsa apare prima dată în Cotidianul.
20:40
Parcurile de distracții, zonele de agrement, cluburile de noapte și ringurile de dans din mun. Chișinău își sistează activitatea în... Articolul (DOC) Cluburile de noapte și zonele de agrement își sistează activitatea. Prevederile ultimei decizii CESP Chișinău apare prima dată în Cotidianul.
20:20
Vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov, negociatorul şef al Moscovei la discuţiile cu SUA pe probleme de securitate, a declarat... Articolul Rusia: Nu vom ataca, lovi sau invada Ucraina. Efectuăm doar manevre şi transferăm trupe pe propriul teritoriu apare prima dată în Cotidianul.
20:10
Alte 3255 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate miercuri în Republica Moldova, dintre care 327 de cazuri... Articolul Crește alarmant numărul de noi infectări cu COVID-19: Încă 3.255 de cazuri, raportate miercuri apare prima dată în Cotidianul.
19:50
Guvernele europene au cheltuit zeci de miliarde de euro încercând să protejeze consumatorii de preţurile record ale energiei şi pe... Articolul (ANALIZĂ) Guvernele naţionale se sufocă, în criza energetică europeană apare prima dată în Cotidianul.
Acum 24 ore
18:00
Un grup de peste 100 de miliardari şi milionari a lansat un apel către liderii politici şi de afaceri care... Articolul După ce averile bogaţilor au sporit în pandemie, milionarii cer să plătească taxă pe avere apare prima dată în Cotidianul.
17:50
Ucraina a primit, marți, primele rachete antitanc din Marea Britanie, pentru autoapărare, după ce Rusia a concentrat aproximativ 120.000 de... Articolul Primele imagini cu rachetele antitanc ajunse în Ucraina pentru a se apăra de o invazie rusă (VIDEO) apare prima dată în Cotidianul.
17:50
Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară, în perioada 20-21 ianuarie curent. Hotărârea a fost aprobată, astăzi, de Biroul permanent... Articolul Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară. Instituirea stării de urgență în sectorul energetic, pe ordinea de zi apare prima dată în Cotidianul.
17:40
Rusia nu poate câştiga războiul din Ucraina, susţine profesorul român Valentin Naumescu, într-o postare pe Facebook. Este concluzia specialistului în... Articolul Expert în relaţii internaţionale: Rusia nu va câştiga războiul cu Ucraina apare prima dată în Cotidianul.
17:10
Guvernul României a aprobat miercuri, 19 ianuarie, memorandumul pentru negocierea şi semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova... Articolul România acordă Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro apare prima dată în Cotidianul.
16:40
Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 19 ianuarie, în cadrul ședinței, proiectul privind instituirea stării de urgență pe piața gazelor... Articolul Proiect avizat. Guvernul va cere Parlamentului instituirea stării de urgență în sectorul energetic apare prima dată în Cotidianul.
16:40
Administraţia SUA a anunţat miercuri deblocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de dolari drept ajutor acordat Ucrainei pentru... Articolul Statele Unite au deblocat 200 de milioane de dolari ca ajutor suplimentar pentru Ucraina în scopul apărării apare prima dată în Cotidianul.
16:30
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că pandemia de coronavirus „nu s-a încheiat nici pe departe”. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus... Articolul Avertizare OMS: Nu vă păcăliți, Omicron provoacă spitalizări și decese. Pandemia nu s-a încheiat nici pe departe apare prima dată în Cotidianul.
16:00
Carburanții se vor scumpi din nou, de la miezul nopții. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au emis... Articolul Noi scumpiri la carburanți: Prețurile maxime la benzină și motorină. Justificările ANRE apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Carburanții se vor scumpi din nou, de la miezul nopții. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au emis... Articolul Noi scumpiri la carburanți: Prețurile maxime la benzină și motorină. Jutificările ANRE apare prima dată în Cotidianul.
15:10
Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev miercuri dimineaţă, 19 ianuarie, vizită care face parte din eforturile... Articolul Secretarul de stat american Antony Blinken, în vizită la Kiev: „Rusia poate ataca Ucraina în orice moment” apare prima dată în Cotidianul.
15:00
Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, s-a scăldat de Bobotează, la Mănăstirea Țigănești. Acesta... Articolul (VIDEO) Igor Dodon, la scăldat, de Bobotează: Se consideră că astfel ne curățim de păcate, devenim mai puternici cu trup și suflet. Este o tradiție foarte frumoasă. apare prima dată în Cotidianul.
14:30
Procuratura Anticorupție a emis o notă informativă miercuri, 19 ianuarie, oferind detalii privind acțiunile de anunțare în căutare și extrădare... Articolul Procuratura Anticorupție, noi detalii privind căutarea și extrădarea lui Veaceslav Platon apare prima dată în Cotidianul.
13:00
România va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, care vor veni din... Articolul Ministrul Energiei din România: Țara noastră va avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi de gaze naturale apare prima dată în Cotidianul.
12:50
Gazprom a transmis o scrisoare oficială către Moldovagaz prin care anunță intenția sistării livrărilor de gaze către Republica Moldova în... Articolul Scrisoarea de înștiințare trimisă de Gazprom către Moldovagaz privind sistarea livrărilor de gaze apare prima dată în Cotidianul.
12:40
Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, susține că situația în care se află Republica Moldova nu eeste o... Articolul Spînu: Situația în care ne aflăm nu e o consecință a inacțiunilor Guvernului, ci a relațiilor comerciale dintre Moldovagaz și Gazprom apare prima dată în Cotidianul.
11:50
Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au emis o notă informativă miercuri, 19 ianuarie, prin care... Articolul PCCOCS anunță că Interpol a blocat căutarea lui Gheorghe Cavcaliuc. Motivul invocat apare prima dată în Cotidianul.
11:40
Conferință de presă susținută de prim-ministra Natalia Gavrilița, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, privind situația din domeniul... Articolul Gavrilița: „Suntem înștiințați de Gazprom că există riscuri să rămânem fără gaz. Vom cere instituirea stării de urgență în domeniul energetic”. Cifrele prezentate de Spînu apare prima dată în Cotidianul.
11:00
Conferință de presă susținută de prim-ministra Natalia Gavrilița, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, privind situația din domeniul... Articolul Gavrilița și Spînu, declarații de presă privind situația din sectorul energetic (LIVE) apare prima dată în Cotidianul.
10:50
Un autocar cu cinci persoane la bord, care circula pe cursa Chișinău-București, a fost mistuit de flăcări, joi, 19 decembrie,... Articolul Un autocar a fost mistuit de flăcări pe traseul Chișinău-Leușeni (FOTO) apare prima dată în Cotidianul.
10:30
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a anunțat că fracțiunea din care... Articolul Candidatura lui Adrian Gheorghiță, agreată la funcția de vicepreședinte al CNPF. Alaiba: Am încercat din răsputeri să nu permitem urgenței să ne dicteze acțiunile apare prima dată în Cotidianul.
10:10
Oleg Serebrian este noul viceprim-ministru pentru Reintegrare. La Președinție are loc ceremonia de depunere a jurământului de învestire în funcție.... Articolul (LIVE) Ceremonia de depunere a jurământului de către viceprim-ministrul pentru Reintegrare apare prima dată în Cotidianul.
10:00
Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități s-au întrunit în ședință, desfășurată în regim online, pentru a examina dosarele depuse de... Articolul Niciunul dintre candidații la funcția de membru al CSP nu a fost admis la proba interviului. Termenul de depunere a dosarelor a fost extins apare prima dată în Cotidianul.
09:50
Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev miercuri dimineaţă, vizită care face parte din eforturile internaţionale pentru... Articolul Criză la frontiera dintre Ucraina şi Rusia: Secretarul de stat american Antony Blinken a venit la Kiev apare prima dată în Cotidianul.
09:40
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a oferit fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, un rol de consilier la... Articolul Secretarul general al ONU i-a propus Angelei Merkel o funcție importantă apare prima dată în Cotidianul.
09:40
Imaginile în care o femeie își face un selfie pe capota mașinii, în timp ce autoturismul se scufundă într-un râu... Articolul (VIDEO) O şoferiţă care a căzut cu maşina într-un râu înghețat s-a urcat pe capotă pentru un selfie apare prima dată în Cotidianul.
Ieri
20:00
Alte 2.681 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 114 de cazuri... Articolul Explozie de noi cazuri de COVID-19! Aproape 2.700 de infectări, anunțate marți în R. Moldova apare prima dată în Cotidianul.
19:30
Germania este pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2 în cazul în care Rusia atacă Ucraina, a... Articolul Olaf Scholz: Germania este pregătită să blocheze conducta Nord Stream 2, dacă Rusia atacă Ucraina apare prima dată în Cotidianul.
19:20
În Republica Moldova, 1.001.014 persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă. Cea mai înaltă rată cu schema primară de... Articolul În R. Moldova, peste un milion de persoane s-au vaccinat anti-COVID cu schema completă apare prima dată în Cotidianul.
19:10
Șefa statului anunță că instituția prezidențială caută tineri dornici de o nouă experiență profesională. Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu... Articolul Ești student sau ai absolvit recent facultatea? Președinția anunță stagii în mai multe departamente ale instituției apare prima dată în Cotidianul.
18:10
Numărul de infectări şi de spitalizări este în scădere în Regatul Unit. „Semne încurajatoare”, susţine guvernul de la Londra. „Se... Articolul Marea Britanie a câştigat lupta cu COVID? OMS: Se pare că sfârşitul pandemiei nu e prea departe apare prima dată în Cotidianul.
18:00
Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a pledat, în cursul unei conversaţii cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru... Articolul SUA cer Rusiei o soluţie „diplomatică” la criza cu Ucraina apare prima dată în Cotidianul.
17:50
Oficiul de Stare Civilă (ZAGS) din regiunea Rostov a interzis râsul în timpul ceremoniei de nuntă. Decizia este oficială și... Articolul De ce a fost interzis râsul în timpul ceremoniei de căsătorie într-o regiune din Rusia apare prima dată în Cotidianul.
17:20
FC Florești a fost exclusă din Divizia Națională a Republicii Moldova la fotbal, după ce Federația Moldovenească de Fotbal (FMF)... Articolul FC Florești, exclusă din Divizia Națională. Motivul sancțiunii apare prima dată în Cotidianul.
17:10
Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat, ce urmează a fi alocate partidelor... Articolul Partidele politice vor primi CEC a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor alocate de la bugetul de stat partidelor politice pentru anul 2022 apare prima dată în Cotidianul.
17:00
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Rusiei să nu „invadeze” Ucraina, potrivit declaraţiilor difuzate de agenţia de presă turcă... Articolul Erdogan cere Rusiei să nu invadeze Ucraina: „Ar trebui să reexamineze situaţia mondială” apare prima dată în Cotidianul.
17:00
Carburanții se vor scumpi din nou, de la miezul nopții. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au emis... Articolul Benzina și motorina se scumpesc din nou. Prețurile afișate de ANRE apare prima dată în Cotidianul.
16:30
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia se face vinovată de încălcarea libertăţii de exprimare în cazul... Articolul CEDO: Rusia a încălcat libertatea de exprimare a unui tânăr condamnat la închisoare după ce a scuipat portretul lui Putin apare prima dată în Cotidianul.
16:30
Rusia și-a evacuat treptat familiile personalului diplomatic din Ucraina, începând din prima săptămână a noului an. Operațiunea a fost una vizibilă, posibil... Articolul NYT: Rusia a evacuat copiii și soțiile diplomaților din Ucraina. Intențiile lui Putin, în continuare un mister apare prima dată în Cotidianul.
16:10
Prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă, marți,... Articolul Gavrilița și Spatari au anunțat noi compensații la căldură pentru cetățeni (LIVE) apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Rusia și-a evacuat treptat familiile personalului diplomatic din Ucraina, începând din prima săptămână a noului an. Operațiunea a fost una... Articolul NYT: Rusia a evacuat copiii și soțiile diplomaților din Ucraina apare prima dată în Cotidianul.
14:10
Astăzi se împlinesc 13 ani de la moartea tragică a poetului Grigore Vieru, care s-a stins în urma unui grav... Articolul 18 ianuarie: 13 ani de la moartea poetului Grigore Vieru apare prima dată în Cotidianul.
13:30
Republica Moldova a recepționat un lot de echipamente de protecție și dezinfectant împotriva COVID-19 donat de Guvernul Olandei în valoare... Articolul Donație în valoare de peste 2,5 milioane de euro. Republica Moldova a primit din partea Olandei echipamente de protecție și dezinfectant împotriva COVID-19 apare prima dată în Cotidianul.
12:50
Roberta Metsola, membră a grupului Popularilor (PPE), a fost aleasă marți, 18 ianuarie, în funcția de președintă a Parlamentului European.... Articolul Roberta Metsola a fost aleasă în funcția de președintă a Parlamentului European apare prima dată în Cotidianul.
11:50
„Regele umorului moldovenesc”, Gheorghe Urschi, a împlinit 74 de ani. Dacă în anii precedenți, familia maestrului organiza petreceri și primea... Articolul Gheorghe Urschi își sărbătorește ziua de naștere. „Regele umorului moldovenesc” a împlinit 74 de ani apare prima dată în Cotidianul.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.