Câți bani a făcut Kim Jong Un din atacuri cibernetice. Hackerii nord-coreeni au furat criptomonede

Bani.md, 15 ianuarie 2022 15:50

Hackerii nord-coreeni au furat active digitale în valoare de aproape 400 de milioane de dolari, în cel puțin șapte atacuri asupra platformelor de criptomonede anul trecut, susține un raport citat de BBC. Compania de analiză Blockchain Chainalysis a declarat că a fost unul dintre cei mai de succes ani din istorie pentru infractorii cibernetici din […] Articolul Câți bani a făcut Kim Jong Un din atacuri cibernetice. Hackerii nord-coreeni au furat criptomonede apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 12 ore
18:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, cerințe noi de calitate la comercializarea fructelor și legumelor în stare proaspătă. Scopul documentului este de a asigura piața internă cu fructe și legume autohtone sau de import care corespund cerințelor de calitate și normativelor sanitare. Documentul se referă la mai multe produse de larg consum […] Articolul Încă un document pentru producătorii de fructe/legume – certificat de conformitate de la ANSA. Cerințe de calitate noi apare prima dată în Bani.md.
18:20
Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat lansează astăzi, Apelul de Granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”. În perioada 17 ianuarie – 27 februarie 2022 va avea loc depunerea dosarelor. Astfel, autoritățile publice locale de nivelul I în comun cu asociațiile/membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor […] Articolul BRD lansează apel de granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”. Perioada de aplicare apare prima dată în Bani.md.
18:20
Premierul Natalia Gavrilița a declarat într-o conferință de presă că Gazprom poate suspenda contractul cu Moldovagaz în cazul neplății avansului. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în cadrul aceleiași conferințe, a negat acest lucru. Toate a achitările trebuie să se întâmple către data de 20 a fiecărei luni atât pentru perioada anterioară cât și avansul de 50% […] Articolul A luat-o gura pe dinainte pe Gavrilița: Gazprom poate rezilia contractul pentru neplata avansului. Spînu – BA apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
17:50
În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului a fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la reorganizarea Întreprinderii de Stat – Publicaţia periodică revista „Legea şi viaţa”. Astfel, „Legea și Viața” fuzionează cu Academia de Poliție „Ştefan cel Mare”. Drept urmare, Academia „Ștefan cel Mare” va gestiona activitatea realizată anterior de către ÎS „Legea și […] Articolul Întreprinderea de Stat „Legea și Viața” fuzionează cu Academia de Poliție „Ştefan cel Mare” apare prima dată în Bani.md.
17:40
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat în conferința de presă de după ședința Guvernului că vede o schimbare de atitudine a Gazpromului față de Republica Moldova. „Anterior existau devieri financiare ale Moldovagaz față de Gazprom și nu existau ultimatumuri”. Prevederea cu achitarea avansului pentru luna următoare există din anul 2011 și permanent au existat amânări […] Articolul Spînu aruncă o nouă bombă: În 2011 – 2015 datoria la gaz era de 400 mil. USD și nimic, iar acum avem ultimatumuri apare prima dată în Bani.md.
17:10
Uniunea Europeană (UE) anunță despre lansarea proiectului „MOVE IT like Lublin” – inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău. În urma implementării proiectului chișinăuienii vor beneficia de servicii de transport urban mai sigur, mai incluziv și mai eficient. Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.500.000 Euro, dintre care 3.325.000 Euro […] Articolul Transportul public din Chișinău se va moderniza cu suportul UE. A fost lansat proiectul „MOVE IT like Lublin” apare prima dată în Bani.md.
16:20
Moldova va cumpăra energie electrică “cel puțin din două surse”. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Guvern. Legea urmează să fie adoptată și de Parlament. Până acum se procură energia electrică de la cei care oferă cel mai mic preț la licitația publică. Următoarea licitație va fi organizată în februarie-martie. Articolul Bătut în cuie. Veniturile de milioane ale separatiștilor se subțiază. Moldova își diversifică diversifică achizițiile apare prima dată în Bani.md.
16:10
Guvernul a votat instituirea situației excepționale pe piața gazelor naturale pe un termen de 60 de zile, în condițiile în care Gazprom a înștiințat Moldovagaz că va sista livrarea gazelor, din 20 ianuarie, în cazul în care nu este achitat avansul pentru luna ianuarie. Acesta se întâmplă pentru că Moldovagaz, care are acționar majoritar același […] Articolul Moldovagaz se scarpină la ceafă. Guvernul, pe ambrazură, a votat instituirea situației excepționale pe piața gazelor apare prima dată în Bani.md.
15:50
Platforma Națională a Femeilor din Moldova (PNFM) a desfășurat primul atelier de lucru cu tematica „Identificarea propunerilor de politici privind abilitarea și participarea economică a femeilor în Republica Moldova”. Evenimentul desfășurat pe data de 18 ianuarie 2022, în municipiul Strășeni, în format hibrid, a adunat peste 50 de femei de afaceri din regiunea Centru a […] Articolul Peste 50 de femei din țară au participat la primul atelier organizat de PNFM. Istorii de succes și motivație apare prima dată în Bani.md.
15:20
Prosperitatea reprezintă un mindset care este un echilibru perfect între banii pe care îi primești și cât consideri că meriți. Astfel, felul în care gândești despre ceea ce meriți este reflectat în realitatea ta. Nu trebuie să te uiți foarte adânc în subconștientul tău sau să te întrebi ce gânduri limitative ai legate de bani, […] Articolul Miturile legate de bani care te împiedică să câștigi mai mult. NU mai crede în ele sau vei rămâne sărac toată viața apare prima dată în Bani.md.
14:10
Livrările de gaz ale Gazprom către Moldova sunt o chestiune pur comercială, nu este vorba de politică, potrivit secretarului de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, comentând declarațiile premierului Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, că Gazprom a avertizat autoritățile țării cu privire la o posibilă oprire a gazelor pentru neplata avansului din luna ianuarie. Gazul […] Articolul Criza gazelor. Declarații de sub mustața secretarului de presă a lui Putin, Peskov: Strict comercial – nu e politică apare prima dată în Bani.md.
13:30
Preşedintele Joko Widodo a anunţat pentru prima dată planul de mutare a capitalei Indoneziei în 2019, într-un efort de a atenua provocările uriaşe de mediu cu care se confruntă Jakarta. Mutarea a fost amânată din cauza pandemiei, dar ar putea avea loc în 2024, relatează The Guardian. Capitala va fi construită de la zero, iar […] Articolul Indonezia îşi mută capitala. Va fi construită de la zero la 2000 km distanță de Jakarta apare prima dată în Bani.md.
13:00
Starea de urgență este necesară pentru a oferi Guvernului posibilitatea să intervină prompt în criza gazelor, a comentat economistul Veaceslav Ioniță declarațiile premierului Natalia Gavrilița, care a spus că în ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale urmează să ceara instituirea Stării de urgență în sectorul energetic. Economistul susține că Guvernul are la dispoziție […] Articolul Moldovenii, amenințați cu frigul de Kremlin. Ce poate face Guvernul apare prima dată în Bani.md.
12:20
Reprezentanții Asociației Cultivatorilor de Cartofi din Moldova consideră că în 2022 suprafața plantațiilor comerciale a acestei de cartofi va scădea brusc în țară. Motivele sunt multe, principalul fiind prețurile mici la cartofi din ultimele două sezoane. Potrivit cultivatorilor de cartofi,au vândut cea mai mare parte a produselor din recoltă din 2021 la un preț angro […] Articolul Prognoză EastFruit: Producția comercială de cartofi va scădea brusc în Moldova. Motive apare prima dată în Bani.md.
12:00
Gheorghe Dragomir și-a început cariera de agent imobiliar la vârsta de doar 19 ani. Acum, la vârsta de 24 de ani, cu o experiență de 5 ani în spate se poate mândri cu rezultate deosebite. De exemplu, cel mai scump apartament vândut a fost de 220.000 de euro (echivalentul a 4,5 mil. de lei), a […] Articolul (VIDEO) A început să vândă imobile la 19 ani. „Oamenii au început foarte mult să investească în imobile” apare prima dată în Bani.md.
11:30
Un incendiu puternic a izbucnit la o conductă de petrol din Turcia, în urma unei explozii. Conducta reprezintă calea principală de transport a țițeiului din Irak în Europa, iar incidentul a stopat acest tranzit. Explozia, care s-a produs în provincia turcă Kahramanmaras, a scos din funcțiune conducta. Operatorul a transmis că transportul de petrol va […] Articolul Explozie puternică la o conductă de petrol în Turcia. Transportă țițel irakian spre Europa apare prima dată în Bani.md.
11:20
Gheorghe Dragomir și-a început cariera de agent imobiliar la vârsta de doar 19 ani. Acum, la vârsta de 24 de ani, cu o experiență de 5 ani în spate se poate mândri cu rezultate deosebite. De exemplu, cel mai scump apartament vândut a fost de 220.000 de euro (echivalentul a 4,5 mil. de lei), a […] Articolul (VIDEO) A început să vândă imobile la 19 ani. Cel mai scump apartament tranzacționat – 4,5 milioane de lei apare prima dată în Bani.md.
11:20
Guvernul convoacă în ședință Comisia pentru Situații Excepțioanel pentru a discuta situația excețională pe piața gazelor naturale, a anunțat premierul, Natalia Gavrilița. Ea a declarat că va cere mâine Parlamentului instituirea Situației de Urgență. Articolul Rușii iar se joacă cu robinetul. S-au spălat pe mâini cu Moldovagaz. Riscăm să rămânem fără metan apare prima dată în Bani.md.
11:10
Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga s-i facă să plătească mai multe taxe pentru a ajuta la reducerea decalajului de bogăție. Într-o scrisoare deschisă, 102 persoane foarte bogate au spus că sistemul fiscal actual este inechitabil și duce la o erodare a încrederii. „Cei mai mulți dintre noi pot spune că, în timp […] Articolul „Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați”. Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga lume impozite pe avere mai mari apare prima dată în Bani.md.
10:50
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban susține că o treime din cele 60 mil. USD ale avansului către Gazprom au fost deja achitate concernului rus. Ceban a spus că pentru soluționarea deficitului de cash-flow al companiei s-a mers și soluția contractării creditelor de la bănci. Acestea nu oferă credite, în condițiile în care compania nu are posibilitatea […] Articolul Ceban îi aruncă mănușa premierului Gavrilița. Guvernul nu acordă garanții Moldovagaz pentru a se credita de la bănci apare prima dată în Bani.md.
10:10
Să primești bani din străinătate acum e mai simplu ca oricând. Maib și Western Union lansează serviciul de transfer de bani din străinătate direct pe card (t2c), care poate fi accesat de pe pagina web t2c.maib.md sau prin aplicația mobilă maibank. Datorită noului serviciu, oferit de Western Union și maib, nu mai e necesar să te deplasezi la bancă pentru a-ți […] Articolul Maib și Western Union lansează serviciul de transfer de bani din străinătate direct pe card apare prima dată în Bani.md.
10:00
Jeff Bezos, Elon Musk și Bill Gates sunt în topul celor mai înstăriți și admirați oameni din lume. Aceștia au reușit să ajungă la această performanță după multă muncă, dar și pentru că au învățat ce înseamnă să fii lider. Secretul succesului se găsește într-o serie de cărți care i-au marcat pe cei trei oameni […] Articolul Cărțile care i-au influențat pe cei mai bogați oameni din lume. Ce citește Jeff Bezos, Elon Musk și Bill Gates apare prima dată în Bani.md.
09:40
„Vorbește-mi despre tine” este o expresie pe care majoritatea intervievatorilor o pot folosi în cadrul unui interviu de angajare. Dar întrebarea nu este folosită pentru a sparge gheața, răspunsul tău are o importanță mai mare decât îți imaginezi. Problema este că nu toți candidații la un loc de muncă profită de această ocazie pentru a […] Articolul Cum să răspunzi la cea mai incomodă întrebare la interviul de angajare: Vorbește-mi despre tine apare prima dată în Bani.md.
09:40
Prețul barilului de petrol a urcat la peste 89 USD în dimineața zilei de 19 ianuarie. Este pentru prima dată din anul 2014. Este deja a doua zi consecutiv când prețul barilului cu livrarea în martie înregistrează noi recorduri în ultimii șapte ani. Analiștii spun că prețul petrolului a crescut pe fundalul tensiunilor dintre Federația […] Articolul Petrolul a urcat la 89 USD/baril. Prețurile la carburanți vor crește și în Moldova apare prima dată în Bani.md.
09:30
Microsoft Corp (MSFT.O) a anunțat marți că achiziționează producătorul de jocuri video „Call of Duty” Activision Blizzard (ATVI.O) pentru 68,7 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare afacere din sector, făcându-l pe producătorul Xbox a treia companie de jocuri ca mărime după venituri. „Gaming-ul este cea mai dinamică și interesantă categorie de divertisment pe […] Articolul Microsoft Corp va cumpăra Activision Blizzard, producătorul de jocuri video „Call of Duty” cu 68,7 miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
09:10
Fracțiunea PAS din parlament a susținut candidatura dlui Adrian Gheorghiță la funcția de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare și și-a reconfirmat susținerea pentru dna Cornelia Cozlovschi pentru funcția de președinte. Despre dna Cozlovschi v-am mai zis. O profesionistă desăvârșită cu o viață de experiență, susține deputatul PAS, Dumitru Alaiba. Adrian Gheorghiță este licențiat […] Articolul Alaiba dezleagă misterul. Cin este noul vicepreședinte al CNPF apare prima dată în Bani.md.
Ieri
18:20
În perioada 17-20 ianuarie, Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în colaborare cu Camera de Agricultură din Dordogne, Franța găzduiește prima vizită de studiu din Franța în Republica Moldova, destinată beneficiarilor proiectului PartnersInWine, din cadrul programului EU4Business: Connecting Companies. Potrivit informațiilor, vizita de studiu are drept scop schimul de experiență, networking și transferul de […] Articolul ONVV găzduiește prima vizită de studiu din Franța în Moldova. Schimb de experiență și cunoștințe între beneficiari apare prima dată în Bani.md.
18:10
Piața serviciilor imobiliare a fost una dintre cele mai afectate în perioada pandemiei de COVID – 19, acest lucru reflectându-se inclusiv asupra cifrelor de vânzări, care au căzut subit. Cu toate acestea, începând cu anul 2021, vânzarea și cumpărarea bunurilor imobile a cunoscut un avânt puternic, provocat considerabil de nevoia oamenilor de a se simți […] Articolul Tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un apartament în 2022 apare prima dată în Bani.md.
18:00
Abordare personalizată pentru fiecare client, zone de deservire cu design inteligent, ambianță confortabilă, colorată și model operațional inovator. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele îmbunătățite ale Sucursalei Bălți, transformată în conformitate cu promisiunea maib de brand orientat către clienți. Giorgi Shagidze, președintele maib: „Obiectivul principal pe care îl urmărim în transformarea sucursalelor maib este oferirea […] Articolul Sucursala Bălți se aliniază identității de brand maib actualizate – mai multă culoare și comoditate apare prima dată în Bani.md.
17:50
Anastasia Radzinskaya, o fetiță în vârstă de șapte ani din Rusia a câștigat peste 2 miliarde de ruble în 2021 (circa 23 de milioane de euro) din Youtube. Potrivit revistei Forbes, ea a fost inclusă în TOP-ul celor mai plătiți youtuberi în 2021. Anastasia are aproape 90 de milioane de abonați pe canalul său de […] Articolul O fetiță de 7 ani din Rusia, în TOP 10 cei mai plătiți youtuberi. Videoclipurile muzicale i-au adus milioane apare prima dată în Bani.md.
17:30
O nouă stare de urgență ar putea fi declarată în Republica Moldova în eventualitatea în care Gazprom nu acceptă propunerea Chișinăului privind amânarea plăților pentru gazul consumat. Premierul Natalia Gavrilița spune că scenariul este examinat pe platforma Comisiei pentru Situații Excepționale, astfel încât acoperirea restanțelor față de concernul rus să aibă loc prin metode la […] Articolul Gavrilița admite că Gazprom ne-ar putea închide robinetul la gaz. Un nou, dar vechi scenariu – stare de urgență apare prima dată în Bani.md.
17:20
Noul vicepremier pentru Reintegrare va depune jurământul mâine, 19 ianuarie. Despre aceasta a declarat premiera Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă. În același timp, șefa Executivului a refuzat să divulge numele candidatului, dar le-a spus jurnaliștilor că „o să afle mâine”, scrie realitatea.md. „Candidatul va depune jurământul mâine dimineață și va participa la […] Articolul Numele vicepremierului pentru Reintegrare ținut sub șapte lacăte. Cine este demnitarul care-l va înlocui Kulminski apare prima dată în Bani.md.
17:10
Guvernul vine cu măsuri de compensare la factura pe energie termică pentru consumatorii casnici. Acestea sunt îndreptate în special pentru cetățenii care fac parte din familiile social-vulnerabile și persoanele în etate, precum și pentru cei care sunt conectați la sistemul centralizat de încălzire și nu-și pot controla consumul în această perioadă, scrie Realitatea.md. „În ultimele […] Articolul Crește volumul compensat de Guvern din factura la agent termic. Suma maximă compensată va fi de 815 lei apare prima dată în Bani.md.
17:00
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu anunță despre semnarea contractului pentru modernizarea stației electrice Chișinău de 330 kV. Grupul de companii Siemens Energy SRL – Electromontaj S.A. – Energotech S.A. a desemnat câștigător al licitației internaționale. „Încă un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii sistemului energetic al țării. Astăzi a fost semnat contractul pentru modernizarea […] Articolul Sistemului electroenergetic mai aproape de cel european. A fost semnat un contract de aproape 12 milioane de EURO apare prima dată în Bani.md.
16:10
CEO-ul Ralph Lauren, Patrice Louvet, a declarat luni că marca de modă urmărește oportunitățile în metavers ca o modalitate de a atrage cumpărători mai tineri. Clienții pot deja să cumpere îmbrăcămintea digitală Ralph Lauren și să facă o vizită virtuală sau chiar să bea o cafea virtuală la magazinul companiei Madison Avenue. De asemenea, Louvet […] Articolul CEO Ralph Lauren: Învățăm, experimentăm. Cum îi ajută metaversul să câștige o nouă generație de clienți apare prima dată în Bani.md.
15:50
Președinția Republicii Moldova lansează un program de stagii pentru viitorii profesioniști. Candidații pot depune dosarul pentru stagiu în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri ai Președintelui Republicii Moldova. Termenul limită de înscriere la concurs este data de 31 ianuarie curent. „Ești student sau ai absolvit recent facultatea? Ești activ, […] Articolul Vrei să știi cum se lucrează într-o instituție publică? Președinția invită studenții și absolvenții la stagiu apare prima dată în Bani.md.
15:40
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, 18 ianuarie 2022, în ședință publică, modificarea Regulamentului cu privire la stabilirea și aprobarea, în scop de determinare a tarifelor, a consumului tehnologic și a pierderilor de apă în sistemele publice de alimentare cu apă. În top, localitățile cu cele mai […] Articolul Pierderi uriașe, de zeci de milioane de metri cubi de apă pe an. Topul localităților unde se pierde apa pe drum apare prima dată în Bani.md.
15:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) și Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) vor beneficia în următorii doi ani de sprijinul acordat de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea și reformarea în continuare a sectorului financiar al Republicii Moldova. Instituțiile partenere ale UE, care vor oferi sprijin BNM și CNPF în cadrul proiectului Twinning, sunt Banca Națională a […] Articolul Republica Moldova continuă modernizarea sectorului financiar cu suportul Uniunii Europene apare prima dată în Bani.md.
15:10
Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din districtele militare de sud, vest, nord și centru către granița cu Ucraina. Acum, militarii așteaptă noi ordine din partea lui Vladimir Putin în tabere uriașe de la marginea graniței ruso-ucrainene și […] Articolul BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina apare prima dată în Bani.md.
14:30
Aproape în fiecare lună din 2021, din primele trei trimestre, preţul gazului din producţia locală a fost mai mare decât cel importat, prin lanţuri de intermendiari, de la Gazprom. Specialiştii din piaţă spun că de fapt o falsă lipsă a ofertei a inflamat preţurile. Cei doi mari producători, OMV Petrom şi Romgaz, nu răspund. Datele […] Articolul Anomalia România: preţul intern al gazului vândut de Petrom şi Romgaz este cu 50% mai mare decât cel adus de la ruşi apare prima dată în Bani.md.
13:30
Vânzările de mașini din Europe au scăzut în luna decembrie pentru a șasea lună consecutiv. De asemenea, bătălia dintre producătorii de automobile ia amploare din cauza aprovizionării cu cipuri. Potrivit Bloomberg, înmatriculările de mașini de pasageri au scăzut cu 22% luna trecută, la 950.218 vehicule, a anunțat marți Asociația Constructorilor de Automobile Europeni. Vânzările de mașini […] Articolul Vânzările de mașini în Europa continuă să scadă. Aprovizionarea cu cipuri dă bătăi de cap producătorilor apare prima dată în Bani.md.
13:00
Într-o postare pe Facebook, expertul economic Veaceslav Ioniță informează că, în perioada ianuarie – noiembrie 2021, exporturile moldovenești au trecut pragul de 3 miliarde USD în valoare anuală. Potrivit expertului, creșterea față de anul 2020 va fi de cel puțin 600 de milioane USD. Conform informațiilor, în 2021 am reușit să recuperăm scăderea din 2020, […] Articolul RECORD! Exporturile moldovenești au depășit 3 miliarde USD. Vindem străinilor cereale și cabluri pentru automobile apare prima dată în Bani.md.
12:40
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu susține că i-a rugat pe cei de la Premier Energy să mai aștepte până în luna aprilie cu solicitarea de majorare a tarifelor la energia electrică. Este adevărat că se acumulează devieri negative, pentru că prețul de producerea a energiei electrice de către Termoelectrica și CET-Nord a crescut. (…) În același […] Articolul Facturile au crescut până la cer. Spînu i-a rugat pe cei de la Premier Energy să mai aștepte cu scumpirea curentului apare prima dată în Bani.md.
12:40
Conform Raportului operativ privind executarea bugetului asigurărilor sociale (BASS) de stat în anul 2021, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă totală de 27246,9 milioane de lei sau 98,6% din planul anual stabilit de 27629 milioane de lei. Dintre acestea, transferurile de la bugetul de stat au constituit 10724,7 milioane […] Articolul Bomba cu ceas de la asigurările sociale. Statul contribuie cu milioane pentru a ține pe linia de plutire BASS apare prima dată în Bani.md.
12:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți, benzină și motorină pentru data de 19 ianuarie 202. Prețul continuă să crească și să ardă la buzunare șoferii. Astfel, mâine, 19 ianuarie 2022, litrul de benzină cu cifra octanică 95 va costa 22,22 de lei, iar cel de motorină – 19,14 lei. […] Articolul Prețul la benzină și motorină continuă să ardă la buzunare șoferii. Cât vor scote din buzunar mâine, 19 ianuarie apare prima dată în Bani.md.
11:50
O discuție cu Dan Lozovan, director general Dixi Media. Dle Dan Lozovan, tehnologiile se dezvoltă într-un ritm amețitor și ceea ce era valabil în secolul XX, în parte, se transformă în atavism astăzi. Totuși, radioul supraviețuiește și mă întreb ce înseamnă, de fapt, astăzi, în secolul XXI, acest tip de media? Radioul în secolul 21 […] Articolul Radioul în Moldova: competiția globală versus interesele ascultătorului apare prima dată în Bani.md.
11:40
Prețul pentru petrolul West Texas Intermediate a crescut pentru scurt timp peste 85 de dolari pe baril pentru prima dată din octombrie. De asemenea, începând cu ora 10:47, ora Kievului, costul petrolului BRENT este de 87,44 USD.   Evoluția prețului la petrol în 2021: Pe 12 ianuarie 2021, prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a […] Articolul Gazul scump trage în sus prețurile la aurul negru. BRENT-ul a ajuns la 87 de dolari apare prima dată în Bani.md.
11:30
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, într-o postare pe facebook, a lăsat să se înțeleagă că sectorul de microfinanțare a fost lăsat de izbeliște, iar pentru acest lucru a și fost demisă fosta conducere a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Poftiți o cifră groaznică. 200 sute de mii de oamenii noștri sunt în cel puțin o lună […] Articolul Cifre năucitoare. 200 de mii de moldoveni, înglodați în datorii apare prima dată în Bani.md.
10:50
Atunci când partea moldovenească a spus că nu discută politic, ci strict pe contractul la gaz, partea rusă a încercat să demonstreze că nu poți discuta contractul la gaz fără politică. Și asta pentru că gazul este politică în relațiile Rusiei cu Europa și ei au încercat să aducă subiectele politice și la masa de […] Articolul Kremlinul își trage cenușă la turta sa. Parlicov: Rușii sunt gata să ne dea gaz mai ieftin, dar vor un dialog politic apare prima dată în Bani.md.
10:50
Vânzările Renault, la nivel mondial, au ajuns la 1.751.089 de unităţi, în 2021, în scădere cu 6,7% comparativ cu anul precedent, în timp ce în Europa cota de piaţă a constructorului a scăzut cu 0,7 puncte procentuale, până la 7,1%, şi 984.784 de unităţi comercializate. În acelaşi timp, pe piaţa din România, Renault ocupă a doua […] Articolul În 2021, Renault a vândut cu 6,7 mai puține mașini. 30% din vânzări revin gamei E-tech apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.