Granturi pentru APL la înființarea/reabilitarea învelișurilor de ierburi

Agrobiznes, 15 ianuarie 2022 15:40

Proiectul de Reziliență Rurală (PRR), finanțat de Fondul Fiduciar al Programului de Adaptare a Micilor Producători (Fondul ASAP), implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor IFAD (UCIP IFAD), este conceput pentru a contribui la reducerea sărăciei rurale în Moldova, prin promovarea accesului către o gamă largă de servicii financiare adecvate şi integrate. O atenție […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agrobiznes

Acum 12 ore
21:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 19 ianuarie, cerințe noi de calitate la comercializarea fructelor și legumelor în stare proaspătă. Documentul se referă la mai multe produse de larg consum de import sau autohtone (cartofi, ceapă, usturoi, varză, conopidă, morcov, castraveți, vinete, dovlecei, pepene verde, pepene galben, caise, prune, cireșe și vișine). Noile […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
Acum 24 ore
14:20
Gustul, calitatea și siguranța fructelor moldovenești precum și respectarea bunelor practici agricole utilizate în procesul de producere, confirmate de certificate internaționale GLOBALG.A.P. și GRASP, le-au permis producătorilor din Moldova să exporte în ultimii ani în țări unde fructele moldovenești erau puțin cunoscute, ca Germania, Franța, Austria, Olanda etc. Potrivit proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
12:10
Cultivarea castraveților poate fi realizată cu succes în mai multe perioade ale anului. În acest articol vom vorbi despre cerințele la cultivarea timpurie. Cultura timpurie a castraveților necesită producerea răsadului și cheltuieli suplimentare pentru aceasta. În acest articol veți afla despre: Pregătirea solului pentru plantarea castravetelui Producerea răsadului de castraveți Plantarea răsadului de castraveți Irigarea […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
Ieri
07:40
În articolul precedent cu privire la situația generală pe piața lemnului anunțam despre faptul că tendința de scădere a prețurilor în Europa a început încă din septembrie 2021. La începutul lunii decembrie anul trecut, de asemenea, s-a înregistrat o nouă scădere a prețurilor la materiile prime. Sfârșitul lunii fiind marcat de încetinirea creșterilor. În general, […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
18 ianuarie 2022
14:10
Luna ianuarie este una cu mai puțină activitate pentru apicultori, cu toate acestea specialiștii recomandă să se verifice periodic stupina pentru a preveni atacul unor rozătoare sau păsări cum ar fi ciocănitoarele sau șoarecii.  Nicolae Eremia, expert în apicultură, susține că apicultorii care au efectuat toate tratamentele pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie, acum ar trebui să […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
12:40
Prețul îngrășămintelor a atins niveluri record pe parcursul anului 2021, afectând esențial costurile de producție ale fermierilor, în special pentru acest sezon. La nivel local, fermierii au fost nevoiți să achite de 2-4 ori mai mult pentru principalele tipuri de îngrășăminte achiziționate. După ce au fost atinse cote maxime în lunile noiembrie-decembrie, la nivel mondial […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
09:00
Cerința la produsele ecologice este în continuă creștere. Producătorii din întreaga lume se orientează spre cultivarea în sistem ecologic. Polonia fiind unul dintre cei mai mari producători de mere, nu este o excepție. Despre experiența, succesele și eșecurile producerii merelor ecologice ne-a povestit producătorul Daniel Strach din Polonia, în cadrul vizitei de studiu organizată pentru […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
Mai mult de 2 zile în urmă
07:00
Costurile afacerii tale sunt acum și mai mici datorită Victoriabank. Până pe 31 martie inclusiv, nu plătești nimic pentru serviciile incluse în Pachetul Nelimitat destinat IMM-urilor.   Astfel, dacă ești reprezentant al IMM-urilor, beneficiezi gratuit, ușor și rapid de următoarele produse și servicii incluse în primul pachet de cont curent cu operațiuni nelimitate în rețeaua […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
17 ianuarie 2022
17:20
Volumul transbordărilor de mărfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) a atins în 2021 un nou record de 1,4 milioane de tone, depășind cu 30% nivelul maxim precedent înregistrat în 2019. Cererea sporită de servicii de transbordare a avut loc drept urmare a provocărilor anului 2020, dictate de restricțiile privind exporturile de cereale din cauza […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
15:40
Volumul transbordărilor de mărfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) a atins în 2021 un nou record de 1,4 milioane de tone, depășind cu 30% nivelul maxim precedent înregistrat în 2019. Cererea sporită de servicii de transbordare a avut loc drept urmare a provocărilor anului 2020, dictate de restricțiile privind exporturile de cereale din cauza […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
14:20
Ai luat în grabă un credit scump pentru afacerea ta? Vrei să achiți o dobândă mai mică și să beneficiezi de o sumă suplimentară pentru noi investiții și proiecte? Maib îți propune refinanțarea creditelor contractate la alte instituții financiare și, totodată, îți acordă o sumă suplimentară pentru proiecte noi. Refinanțarea va reduce сheltuielile pentru dobânzi […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
13:20
După creșterile din săptămânile precedente, prețurile pentru o bună parte din culturi scad la nivel internațional. Continuarea declinului grâului pe Euronext a fost susținută de activitatea de export insuficientă și riscul din nou de a vedea originea franceză boicotată de Algeria, cum a fost la ultima sa licitație. Cotații grâu Euronext: Cotații porumb Euronext: Cu […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
11:00
Un sezon de comercializare de-a dreptul dificil se înregistrează pentru producătorii autohtoni de mere. În 2021, Moldova a obținut o recoltă record de 600 mii tone de mere, cu 120 de mii de tone mai mult comparativ cu anul 2020 (480 mii tone). Stocurile și schimbările din ultimii ani au generat schimbări pe piața de […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
16 ianuarie 2022
17:50
WAPA, Asociația Mondială a producătorilor de mere și pere, a prezentat pe 12 ianuarie primele cifre din 2022 privind stocurile de mere și pere. Cifrele arată că în Europa stocurile de mere sunt cu 6,8% mai mari față de 2020, ajungând la 4.917.891 de tone. În același timp, stocurile de pere au scăzut cu 27%, […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
14:20
Dezvoltarea bolilor și dăunătorilor la albine are loc sub influența mai multor factori. Pentru a realiza intervențiile la timp și evita pierderea unui număr mare de albine, trebuie să monitorizăm starea stupilor pentru că astfel putem primi multe indicii despre starea sănătății albinelor. Observarea urdinișului la albine ajută la detectarea anomaliilor Când putem observa schimbări? […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
15 ianuarie 2022
18:10
Jim Boet împreună cu soția sa Ana Pancrat de mai mulți ani dezvoltă o afacere în zootehnie la nordul Moldovei, Edineț. Ferma de vaci de care îngrijesc de aproape un deceniu, a devenit un model în mai multe privințe, chiar dacă cheltuielile și problemele cu care se confruntă fermierii din sectorul zootehnic depășesc, deseori, capacitățile acestora. […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
15:40
Proiectul de Reziliență Rurală (PRR), finanțat de Fondul Fiduciar al Programului de Adaptare a Micilor Producători (Fondul ASAP), implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor IFAD (UCIP IFAD), este conceput pentru a contribui la reducerea sărăciei rurale în Moldova, prin promovarea accesului către o gamă largă de servicii financiare adecvate şi integrate. O atenție […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
11:30
Serviciul Fiscal de Stat informează că, prin Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nr.1 din 13 ianuarie 2022, se prelungește, până la 15 martie 2022 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică, declarată anterior prin Hotărârea CNESP nr. 61 din 9 septembrie 2021. Astfel, în perioada stării de […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
11:10
Amazone și-a extins gama de pulverizatoare tractate UX cu modelele de înaltă performanță UX 7601 Super și UX 8601 Super, cu volumul rezervoarelor de 8 mii și 9 mii de litri. Noile modele îmbină designul unor mașini compacte, capacități mari ale rezervorului și lățimi de lucru de până la 42 de metri, pentru eficiență maximă. […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
14 ianuarie 2022
14:00
Producerea răsadurilor este un element cheie pentru obținerea producției de legume. De aceea, este important să ținem cont de mai multe lucruri importante la creșterea răsadului. Astăzi vom discuta mai multe despre producerea răsadurilor pentru cultura de roșii și ardei. Pentru pregătirea substratului pe care va fi crescut răsadul este utilizată mranița, turba, pământ de […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
12:40
Reieșind din faptul că în ultimii ani s-au intensificat procesele de degradare a solului fertil, inclusiv din cauza factorului uman, Guvernul a aprobat, la data de 12 ianuarie, mai multe modificări la Codul contravențional. Astfel, au fost stabilite următoarele sancțiuni: Degradarea stratului fertil al solului, decopertarea neselectivă şi folosirea stratului fertil contrar destinaţiei „se sancţionează […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10:50
Victor Boubătrân din raionul Glodeni este tânărul care de când se ține minte și-a dorit să administreze propria afacere în agricultură. Iar pentru a-și realiza visul și-a făcut studiile peste hotare, ulterior a revenit acasă și a început să muncească pentru afacerea la care visa.  Se trage dintr-o familie de agricultori și aceasta cumva l-a […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, la data de 13 ianuarie curent, noi norme sanitar-veterinare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman. Scopul documentului este să reglementeze procesul de eliminare, utilizare, incinerare, coincinerare, prelucrare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman, […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
08:40
Victor Boubătrân din raionul Glodeni este tânărul care de când se ține minte și-a dorit să administreze propria afacere în agricultură. Iar pentru a-și realiza visul și-a făcut studiile peste hotare, ulterior a revenit acasă și a început să muncească pentru afacerea la care visa.  Se trage dintr-o familie de agricultori și aceasta cumva l-a […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
13 ianuarie 2022
15:10
Protecția cerealelor începe din T1 Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favorabili și restul bolilor pot apărea mai devreme.  Verben este cel mai nou și mai puternic fungicid special creat și lansat […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
14:40
Hrișca devine o cultură tot mai rentabilă în ultimii ani, datorită prețului mare stabilit pe piață. Totuși, recolta poate fi foarte ușor compromisă din cauza unor particularități specifice de cultivare. În acest articol vorbim despre cultivarea hriștii ca plantă de cultură, amintim însă faptul că hrișca este foarte apreciată și în calitate de îngrășământ verde, […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
11:00
Republica Moldova a exportat în 2021 aproximativ 3500 de tone de miere naturală, cu 200 de tone mai mult față de anul 2020, iar aceasta se datorează cantităților mai mari obținute de apicultorii moldoveni. Totuși, cantitatea de miere exportată în 2021 este departe de cea din 2017, an în care au fost vândute peste hotare […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10:30
Sursele regenerabile de energie sunt o alternativă nepoluantă pentru combustibilii fosili în producția de energie electrică. Statele lumii, inclusiv Moldova, s-au angajat să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin introducerea politicilor de susținere a producerii energiei din surse regenerabile. Potențialul producerii energiei solare în Moldova Republica Moldova dispune de un […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
09:10
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită companiile specializate să participe la licitația publică privind achiziționarea bunurilor la proiectului „Dotarea cu utilaje de recoltare și producere a furajelor” din cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie „Sprijin sectorului privat din raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană. Denumirea autorității contractante: Camera de Comerț și […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
12 ianuarie 2022
19:40
În ședința de astăzi, 12 ianuarie 2022, Guvernul a aprobat desemnarea lui Afanasi Tarlev în funcția de Director general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) pe domeniul alimentar. Afanasi Tarlev are studii în licență și master în științe agricole, licență în drept. Este doctorand în cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova, iar […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
19:10
EcoLocal Turism este o Platformă pentru promovarea turismului agro-ecologic ce urmează a fi lansată în 2022 de către Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova (ACPEAM). Fondată în 2018, Asociația EcoLocal a reușit să formeze o comunitate largă de oameni în jurul principiilor ecologice care stau la baza tuturor proiectelor lansate. În urma analizei potențialului și […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
17:40
În perioada 11 – 15 ianuarie 2022 un grup de producători, membri ai asociației Moldova Fruct și Dnestrovskii Fruct, dar și un reprezentant Agrobiznes participă la o vizită de studiu în Polonia. La moment, producătorii participă la Expoziția TSW Varșovia 2022, una dintre cele mai importante evenimente din regiune, destinate sectorului de producere a fructelor […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
14:00
Pepenele verde, pepenele galben și dovlecelul pot oferi recolte timpurii dacă sunt crescuți în tuneluri joase. Tunelurile joase sunt structuri simple compuse din materiale de acoperire flexibile, transparente sau semitransparente, amplasate pe suporturi arcuite simple. Temperaturi recomandate la semănatul pepenelui verde, pepenelui galben și dovlecelului Toate cucurbitaceele (pepeni galbeni, pepeni verzi, dovlecii) sunt sensibile la […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
13:10
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață, 12 ianuarie, cu percheziții la domiciliului liderului Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc. Totodată, a fost reținut și fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea. Aceștia ar fi vizați în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri. „CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul primăriei Durlești privind […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
12:00
Petru Mihov din satul Burlacu, raionul Cantemir știe despre viticultură tot, iar cunoștințele sunt justificate atât de diploma în domeniul agricol, cât și de experiența de peste 20 de ani în cultivarea viței de vie. Antreprenorul crește peste 130 de soiuri de struguri, iar în ultimii ani îi place să experimenteze cu cele apirene (fără sâmburi). […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10:40
Asociația producătorilor de regine de albine din Moldova MoldApis planifică să dezvolte în cel mult patru ani material genetic autohton pentru sectorul apicol din Moldova cu caracteristici valoroase, rezistent la boli și la schimbările climaterice, capabil să substituie în totalitate importul de regine pentru apicultorii moldoveni. Sănătatea și eficiența familiilor de albine, precum și volumul […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10:00
Dragi prieteni, acum ceva timp am lansat prima platformă gratuită de meteo în agricultură destinată fermierilor din Republica Moldova – Agrobiznes Meteo. Platforma a fost lansată de către Agrobiznes și iMetos, în parteneriat cu maib. Agrobiznes Meteo este în continuă dezvoltare și îmbunătățire, iar după ce a trecut cu succes faza de testare, vă anunțăm că începând […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
08:20
12 produse de uz fitosanitar ALFA Smart Agro au fost testate cu succes și au primit certificate de înregistrare în Moldova. Astfel, au fost înregistrate 1 produs pentru tratament semințe cu acțiune fungicidă, 2 insecticide, 4 fungicide, precum și 5 erbicide. Marea majoritate a produselor sunt destinate utilizării în schemele de protecție a grâului, precum […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
11 ianuarie 2022
20:40
Proiectul de Reziliență Rurală (PRR), implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD, a fost conceput pentru a acorda suport fermierilor mici, femeilor și tinerilor antreprenori, în special celor de semi-subzistență și orientați comercial, ce dețin afaceri în agricultură, sunt vulnerabili, sensibili la sărăcie și la schimbările climatice. În contextul dezvoltării lanțurilor valorice au fost […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
16:30
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită companiile specializate să participe la licitația publică privind achiziționarea bunurilor la proiectului „Creșterea legumelor în seră de tip bloc și a sistemului de încălzire pe biomasă” din cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie „Sprijin sectorului privat din raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană. Denumirea autorității […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
13:20
O bună parte din producători deja realizează tăierile în uscat la vița de vie, cu toate că specialiștii recomandă de a nu grăbi prea mult realizarea acestei lucrări. În primul rând, riscul de înregistrare a înghețurilor ce pot afecta vița de vie încă persistă (temperaturile de peste -17 grade Celsius devin periculoase pentru cultură). În […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
12:00
Programul Uniunii Europene – Măsuri de Promovare a Încrederii (EU-CBM V), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova, anunță lansarea unui nou concurs de granturi pentru organizațiile de suport în afaceri, asociații sectoriale sau organizații non-guvernamentale cu experință în dezvoltare capacităților antreprenoriale, ce vor cotribui la crearea de sinergii pentru comunități de afaceri competitive pe […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10 ianuarie 2022
17:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de vânt puternic și scădere a temperaturii medii zilnice. Astfel, în intervalul 11-12.01.2022 este prognozat vânt puternic, iar în perioada 12-13.01.2022 scăderea temperaturii medii zilnice pe întreg teritoriul țării. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcție nordică în rafale de până la 15-20 […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
16:50
Pe acest link găsiți informații despre alegerea și organizarea terenului, soiuri, sisteme de conducere şi palisare la zmeur, iar în acest articol oferim mai multe detalii despre instalarea spalierului, tăierile la zmeur, întreținerea solului fertilizarea, fertigarea și polenizarea florilor de zmeur. Instalarea spalierului pentru rândurile de zmeur Instalarea spalierului la zmeur contribuie la creșterea productivității […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
16:10
Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, anunță agricultorii din țară despre posibilitatea achiziționării Tractoarelor Kubota de origine japoneză. Lotul de 72 unități de tractoare destinate lucrărilor în vii și livezi va fi disponibil începând cu vara anului 2022. În acest context, pentru a aplica mecanismul de „primul venit, primul servit”. Toți fermierii interesați de a […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
14:50
Alte detalii despre controlul buruienilor în agricultura ecologică aflați în următorul video:Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
11:20
În timp de iarnă mai analizăm probe de ramuri pentru a stabili densitatea dăunătorilor (stadii hibernante) prezenți în livezi. La probele de măr analizate (ramuri) în această perioadă am găsit o încărcătură mare de păduche lânos (Eriosoma lanigerum). Pe lângă acest dăunător, la acest moment, pe ramuri putem observa cu o lupă sau la stereomicroscop, […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
10:10
Piața agricolă din Europa Vineri, prețurile la grâu au crescut ușor pe Euronext, în timp ce prețurile la porumb au rămas neschimbate. Încă o dată, rapița a fost în centrul atenției, prețurile crescând vertiginos la un nivel fără precedent de 828 euro/tonă pentru livrarea din februarie. În această dimineață, prețul a scăzut ușor până la […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
8 ianuarie 2022
23:40
Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre, fasole, păstăi). Totodată, buni premergători se consideră cerealele și legumele vărzoase (varza, conopida). În cazul culturii succesive, ţelina poate fi cultivată după salată, spanac, ridichi de lună. Fertilizarea pentru cultura de țelină Din toamnă, concomitent cu […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
17:30
Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre, fasole, păstăi). Totodată, buni premergători se consideră cerealele și legumele vărzoase (varza, conopida). În cazul culturii succesive, ţelina poate fi cultivată după salată, spanac, ridichi de lună. Fertilizarea pentru cultura de țelină Din toamnă, concomitent cu […]Informaţiile publicate de Agrobiznes.md pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii privind dreptul de autor, iar ca urmare vom acționa în consecință.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.