În atenția călătorilor transfrontalieri: În punctul de trecere Sculeni se atestă trafic pe ambele sensuri de circulație

Punctul, 14 ianuarie 2022 22:10

În punctul de trecere Sculeni se atestă trafic intensiv de mijloace de transport pe ambele sensuri de circulație. Din cauza unor deficiențe tehnice, cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, sistemul informatic a cedat. Tehnicienii întreprind toate măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. ,,Îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să manifeste înțelegere și răbdare!” Prețuim timpul tău. Abonează-te la:Canalul … Articolul În atenția călătorilor transfrontalieri: În punctul de trecere Sculeni se atestă trafic pe ambele sensuri de circulație apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 6 ore
21:30
Ivan Diacov l-a propus ca deputat pe Alexandr Stoianoglo, Partidului Democrat. Despre acest lucru a declarat chiar ex-procurorul Ivan Diacov. În cadrul unei emisiuni televizate, Ivan Diacov a declarat că, în timpul unei discuții cu fratele său Dumitru Diacov, anume el l-a propus pe Alexandr Stoianoglo la funcția de deputat pe lista Partidului Democrat. Declarațiile … Articolul Alexandr Stoianoglo a devenit deputat PDM, la propunerea lui Ivan Diacov apare prima dată în Punctul pe i.
21:10
Alexandru Manciu, director general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a avut astăzi o întrevedere cu membrii Asociației Patronale a Avicultorilor din Republica Moldova la care s-a discutat cazul confirmat prezența virusului Gripei Aviare înregistrată recent în raionul Telenești. În acest context, au fost analizate și discutate mijloacele de informare și prevenire, dar și … Articolul Reprezentanții ANSA și Asociația Patronală a Avicultorilor au discutat astăzi despre provocările sectorului avicol apare prima dată în Punctul pe i.
21:00
Chiar dacă e o ţară importantă, Federaţia Rusă nu are drept de veto asupra destinului vecinilor săi, inclusiv asupra Republicii Moldova, în cazul în care aceasta alege calea spre Uniunea Europeană. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova de către secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. „Acţiunile … Articolul Secretarul general adjunct al NATO: Rusia nu are drept să spună veto Republicii Moldova atunci când ea doreşte să meargă către Europa apare prima dată în Punctul pe i.
20:31
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a decis să trimită o delegaţie a deputaţilor săi la Moscova pentru a negocia o reducere a preţurilor la gaze. Potrivit Infotag, decizie a fost luată marţi, 25 ianuarie, de APG. Deputaţii APG au discutat despre situaţia aprovizionării cu gaze, remarcând „incapacitatea majorităţii populaţiei autonomiei de a plăti gazul la tarife … Articolul O nouă Transnistrie? Găgăuzia vrea să negocieze cu Gazprom aprovizionarea cu gaze alternative apare prima dată în Punctul pe i.
20:21
Alte 5138 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 158 de cazuri în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara țării: 9-Romania, 7-Rusia, 5-Italia, 2-Germania, 2-Israel, 1-Egipt, 1-Franța, 1-Ucraina, 1-Belgia, 1-Marea Britanie. Numărul total de teste efectuate – 18267. Bilanțul cazurilor … Articolul ULTIMA ORĂ // 5.138 cazuri de COVID-19, raportate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
19:50
Ministerul Justiției a organizat astăzi consultări publice cu societatea civilă asupra proiectului de modificare a Legii cu privire la Avocatul Poporului, prin care se propune fortificarea capacităților funcționale și instituționale ale Ombudsmanului, precum și reglementarea mecanismului naționale de prevenire a torturii. Acest proiect este prevăzut și în planul de acțiuni al Ministerului Justiției pentru anul … Articolul Proiectul de modificare a Legii cu privire la Avocatul Poporului, consultată cu societatea civilă apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 8 ore
19:40
În scopul implementării prevederilor Legii nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei produse din surse regenerabile ce țin de schemele de sprijin pentru promovarea energiei electrice din surse regenerabile, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre inițierea etapei de consultări publice a tarifelor fixe și a prețurilor la energia electrică produsă de producătorii eligibili … Articolul ANRE lansează consultarea publică privind tarifele fixe la energia electrică produsă din surse regenerabile apare prima dată în Punctul pe i.
19:10
În contextual apelului public al organizațiilor societății civile, care solicită Ministerului Justiției să reia procesul de revizuire a cadrului normativ privind nediscriminarea și asigurarea egalității, Minsiterul vine cu următoarele precizări: „În perioada octombrie-decembrie 2021 au fost mai multe ședințe de lucru cu Consiliul egalității, în urma cărora proiectul de lege a fost deja revizuit. În … Articolul Precizările Ministerului Jurstiției referitor la apel public al organizațiilor societății civile apare prima dată în Punctul pe i.
18:50
Cea mai mare pedeapsă cu închisoarea dată într-un caz de corupție a fost pentru un termen de 16 ani, iar cea mai mare amendă – 290 de mii de lei. Totodată, opt din zece persoane condamnate pentru fapte de corupție nu petrec nicio zi în închisoare. În topul subiecților infracțiunilor de corupție sunt polițiștii. Constatările … Articolul STUDIU // Opt din zece persoane condamnate pentru corupție nu petrec o zi în închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
18:50
Un avion american care transporta echipamente militare și muniție a aterizat marți la Kiev, al treilea transport dintr-un pachet de asistență de 200 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina în fața unei posibile ofensive militare a Rusiei. „Partenerii noștri măresc cantitatea de asistență militară. A treia aeronavă cu echipamente a aterizat”, a declarat … Articolul Un nou transport cu echipament militar american a ajuns la Kiev. Ce a primit până acum Ucraina și ce armament spune că mai are nevoie apare prima dată în Punctul pe i.
18:31
Un Mercedes CL63 AMG Coupe personalizat cu numele Constantin Țuțu a fost scos la vânzare zilele acestea. Potrivit anunțului postat pe un site specializat la 23 ianuarie, pentru acest autoturism din 2009, se cere circa 60 de mii de Euro. Deocamdată nu se cunoaște dacă bolidul aparține sau a aparținut fostului sportiv și deputat PDM. Replica Media a încercat … Articolul Un Mercedes personalizat cu numele Constantin Țuțu, scos la vânzare apare prima dată în Punctul pe i.
18:01
Pe parcursul zilei de 25 ianuarie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”: în zona Nord s-au efectuat lucrări de patrulare, iar in zonele Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire. În … Articolul Informații privind starea drumurilor publice naționale, 25 ianuarie 2022 apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, destructurarea unui grup care ar fi acţionat la ordinele Rusiei pentru comiterea de atacuri în scopul „destabilizării” ţării, în contextul crizei militare de la graniță, anunță Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) într-un comunicat de presă.  „Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate împotriva infrastructurilor”, a declarat SBU, afirmând … Articolul Ucraina a destructurat un grup ce pregătea atacuri la ordinul Moscovei. Marea Britanie avertizează că forțele ruse sunt deja în Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
17:40
Nicolae Vutcariov și Lidia Ababii, numiți în calitate de directori adjuncți ai Serviciului Vamal, au fost prezentați efectivului instituției astăzi, 25 ianuarie 2022, de către directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan. În conformitate cu atribuțiile prevăzute, Nicolae Vutcariov va fi responsabil pentru activitatea Departamentului antifraudă și conformare, iar Lidia Ababii va conduce Departamentul venituri și control … Articolul Noii directori adjuncți ai Serviciului Vamal – prezentați efectivului apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
În conformitate cu Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 9 din 20 ianuarie 2022, Ministerul Finanțelor informează despre darea în exploatare a Platformei de achiziții publice a Ministerului Finanțelor – „mtender.md” în cadrul Sistemului informațional autorizat „Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” MTender. Noua platformă urmează a fi pusă în exploatare în rețeaua externă începând cu luna … Articolul „mtender.md” – o nouă platformă electronică de achiziții deținută de Ministerul Finanțelor apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la reuniunea de coordonare a Comitetului Înalților Funcționari (CÎF) al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră – OCEMN, care s-a desfășurat în regim de videoconferință. În cadrul reuniunii diplomatul moldovean a prezentat prioritățile Republicii Moldova pentru perioada exercitării mandatul Președinției-în-exercițiu, care vizează cele mai importante direcții de cooperare, specificând drept … Articolul Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la reuniunea Comitetului Înalților Funcționari OCEMN apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au declarat într-un briefing de presă că, Andrei Spînu și-a depășit atribuțiile de serviciu, iar acest lucru a dus la faptul că Republica Moldova a cumpărat gazul rusesc la un preț mare. La scurt timp, Ministrul Infrastructurii a venit cu o replică la subiect. Andrei Spînu îi îndeamnă pe deputații Blocului … Articolul Andrei Spînu a reacționat la acuzațiile deputaților BCS. Îi trimite la procuratură: Să explice cum au inclus în protocolul comisiei mixte recunoașterea datoriilor din stânga Nistrului apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Grație colaborării dintre Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM), Laboratorul de televiziune al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) și-a redeschis din nou ușile după un amplu proces de renovare a spațiilor și dotare a acestora cu echipament și tehnică specializată. Laboratorul a fost vizitat … Articolul Laboratorul de televiziune al USM și-a redeschis ușile după renovarea spațiilor și dotarea cu echipament și tehnică specializată apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Caz mai puțin plăcut în sectorul Buiucani din Chișinău. Un șofer a fost filmat cum parchează pe trotuar, iar mai apoi pe gazon. Autorul filmulețului l-a luat la rost pe șofer, spunându-i că nu este frumos să procedeze astfel, în răspuns fiind amenințat, transmite știri.md. În timpul dialogului, șoferul a exclamat că este treaba lui unde … Articolul Șofer, filmat cum parchează pe gazon în Capitală: Eu îți bat acuș botul apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Regimul de lucru al angajaților Secretariatului Parlamentului a fost adaptat la cerințele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). Și programul de audiență al cetățenilor a fost modificat în conformitate cu Hotărârea CNESP. Astfel, pentru optimizarea contactelor directe între angajații Secretariatului Parlamentului, au fost stabilite trei variante de program flexibil de lucru cu respectarea duratei … Articolul Parlamentul și-a adaptat regimul de lucru, inclusiv audiența cetățenilor, la cerințele CNESP apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a avut o întâlnire cu Excelența Sa Kairat Abdrakhmanov, Înaltul Comisar OSCE pentru Minoritățile Naționale. Kairat Abdrakhmanov a vizitat Găgăuzia în cadrul vizitei sale în Republica Moldova. În cadrul discuției, Bașcana a vorbit despre problemele de ordin social-economic, confruntate de Republica Moldova, și Găgăuzia în parte, și despre evoluția relațiilor între … Articolul Irina Vlah a discutat cu Kairat Abdrakhmanov, Înaltul Comisar OSCE pentru Minoritățile Naționale apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
„Ce am înțeles eu azi după următoarea întălnirea amicală a lui Dodon cu procurorii ?”, se întreabă retoric ex-vicepreședintele al Parlamentului, Alexandr Slusari, în contextul în care oamenii sunt abordați diferit de oamenii legii din țară. Astfel, politicianul a menționat că „dacă cineva fură o găină în condițiile sărăciei lucie în țară, riscă să fie … Articolul Ex-vicepreședinte al Parlamentului despre audierea lui Dodon: Furi o găină – repede condamnat, sustragi 12 milioane de lodari – devii om important apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a discutat subiecte din cadrul dosarului transnistrean cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău Angela Ganninger, care a transmis calde felicitări în contextul numirii în poziția de reprezentant politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană. În procesul discuțiilor au fost evidențiate abordările Chișinăului pe marginea celor mai actuale teme de pe agendă, măsurile … Articolul Oleg Serebrian a discutat subiecte din cadrul dosaruluu transnistrean cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger apare prima dată în Punctul pe i.
15:31
În perioada 17 – 23 ianuarie 2022 (săptămâna 3) au fost înregistrate 20 428 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 375 în regiunea transnistreană. Incidența a constituit 548 de cazuri la 100 mii populație înregistrând o creștere cu peste 135 % față de săptămâna 2 din anul 2022 și cu circa 8,8 ori comparativ … Articolul Evoluția situației epidemiologice: Pe parcursul unei săptămâni, au fost înregistrate 115 cazuri de infectare în rândul gravidelor apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Marea majoritate a statelor lumii nu au înregistrat progrese semnificative în ce priveşte reducerea corupţiei în ultimii 10 ani, relevă Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) 2021 lansat marţi de Organizația Transparency International, care semnalează, în paralel, o intensificare a abuzurilor împotriva drepturilor omului şi un declin al democraţiei, potrivit unui comunicat de presă al acestei … Articolul Raport: Majoritatea statelor lumii nu au înregistrat progrese semnificative în reducerea corupției în ultimul deceniu apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
În contextul planificării ședinței comune a Guvernelor, oficialii au trasat eventuale subiecte care ar putea fi abordate, menționând importanța documentelor bilaterale ce urmează a fi semnate în domenii de interes reciproc. De asemenea, urmează a fi semnat Acordul interguvernamental pentru asistență tehnică și financiară nerambursabilă, în valoare de 100 milioane de euro. În baza acestuia, … Articolul În februarie va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Un bărbat care efectiv a târât cadavrul unchiului său la oficiul poștal pentru a-și încasa pensia a susținut că era convins că acesta era în viață. Angajații de la magazinul în care funcționează oficiul poștal, din County Carlow, Irlanda, au fost șocați când s-au trezit în față cu cadavrul lui Peadar Doyle, 66 de ani, … Articolul Un bărbat și-a dus unchiul mort la oficiul poștal ca „să-și ridice” pensia. Susține, însă, că nu și-a dat seama că nu era în viață apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Este un show pentru a atenua scumpirile în lanț, provocate de incompetența guvernanților. Astfel președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a comentat interogările de astăzi, de la Procuratura Generală, pe marginea dosarului Energocom. “Dacă actuala conducere a țării crede că, prin chemarea mea la Procuratură, o să scadă prețul la gaz sau energie electrică, … Articolul Igor Dodon despre interogările la PG: Când apar probleme și societatea este nemulțumită de scumpiri, ei mă cheamă la Procuratură apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Pe parcursul ultimei perioade, oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3-Leova, care ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei. Acțiunile infracționale ale membrilor grupării erau îndreptate spre dobândirea … Articolul FOTO // Percheziții în Penitenciarul nr.3-Leova într-un dosar de escrocherie apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Urmare a acțiunilor întreprinse de către Autoritatea Aeronautică Civilă, a fost ridicată interdicția impusă operatorilor aerieni de transport cargo din Republica Moldova pentru operațiuni către Emiratelor Arabe Unite.  Potrivit avizului Autorității Generale a Aviației Civile a Emiratelor Arabe Unite, începând cu 1 februarie 2022 (ora locală 00.01), operatorii cargo vor putea relua operațiunile în regim normal … Articolul Emiratele Arabe Unite au ridicat interdicția de operare pentru operatorii aerieni de transport cargo din R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Ieri, 24 ianuarie, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere în regim online cu Pawel Rutkowski, Director al Cabinetului șefului Biroului Central Anticorupție din Polonia. Ministrul a discutat cu Pawel Rutkowski despre oportunitățile de colaborare pe domeniul de previziuni strategice și de analiză – domeniu cu atât mai actual, în perioada când tacticile … Articolul Întrevederea Ministrului Afacerilor Interne cu Directorul Cabinetului șefului Biroului Central Anticorupție din Polonia apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Șapte persoane au fost admise la proba interviului pentru ocuparea funcției de avocat al poporului. Este vorba despre Violeta Gașițoi, Teodor Cârnaț, Ilie Rotaru, Emanoil Ploșnița, Ceslav Panico, Alexandru Zubco și Evghenii Goloșceapov. Interviul va avea loc pe 31 ianuarie, la ora 09.30. Secretariatul Parlamentului va asigura înregistrarea video a interviurilor, care va fi publicată … Articolul Șapte persoane participă la concursul pentru mandatul de avocat al poporului apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit cu Președinta Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen. La întrevedere au participat și secretarul Comisiei, Adrian Băluțel, împreună cu membrii acesteia – Galina Sajin și Mihail Druță. Discuțiile s-au axat pe situația politică și socială din țara noastră, piața energetică din regiune și dezvoltarea relațiilor … Articolul Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a avut o întrevedere cu Președinta Republicii Lituania apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova Bartłomiej Zdaniuk, care a felicitat oficialul moldovean cu ocazia nominalizării în această funcție importantă. În cadrul dialogului au fost relevate măsurile prioritare ale Chișinăului în procesul de negocieri și în promovarea politicilor de reintegrare a țării și a fost … Articolul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Re.Polonia în Moldova, Bartłomiej Zdaniu apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
12:40
Ministerul Economiei, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), va oferi în anul curent un suport financiar în valoare de circa 140 milioane lei mediului de afaceri. Dintre acestea, 85 milioane lei vor fi alocate direct antreprenorilor prin intermediul a 6 programe de stat existente, extinse și prin intermediul a 5 programe … Articolul Ministerul Economiei va oferi programe de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii în valoare de 140 milioane lei, prin intermediul ODIMM apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
În perioada ianuarie-noiembrie 2021, 14 copii au fugit de acasă în raionul Ungheni înregistrându-se o ușoară creștere, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Potrivit Inspectoratului de Poliție (IP) Ungheni, de cele mai multe ori copiii părăsesc domiciliul din cauza neglijenței părinților, a violenței psihice și fizice la care sunt supuși, a mediului vicios în … Articolul Dacă nu se intervine la timp, violența față de copii poate avea urmări foarte grave: În perioada ianuarie-noiembrie 2021, 14 copii au fugit de acasă în raionul Ungheni apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) a efectuat exerciţii de pregătire de luptă, a anunţat marţi într-un comunicat serviciul de presă al Districtului militar Vest al Federaţiei Ruse, în subordinea căruia intră şi contingentul de militari ruşi ce staţionează în stânga Nistrului, relatează agenţia de presă rusă Interfax. În total, circa 100 de … Articolul Forțele speciale ruse din Transnistria au efectuat exerciții de luptă. Soldații au simulat asaltul clădirilor guvernului de la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Andronache continuă să tragă sfoarele cu schemele pe piața metalelor din Republica Moldova, Despre acest lucru a anunțat ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari. Potrivit lui, cel mai grav este faptul că „în situația actuală geopolitică , guvernarea proeuropeană și pretinsă antioligarhică tolerează susținerea economică a regimului separatist cu sprijinul întreprinderii, care are capital public majoritar și … Articolul Slusari: Andronache continuă să tragă sfoarele cu schemele pe piața metalelor apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
La 6 iulie 2018, în Parlamentul Republicii Moldova, a fost înregistrat proiectul de lege nr. 235 ce viza îmbunătățirea cadrului legislativ aplicabil pentru asigurarea egalității și nediscriminării prin amendarea Legii nr. 121/2012 cu privire la asigurarea egalității, Legii nr. 298/2012 cu privire la activitatea Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității (CPEDAE), Codului … Articolul APEL PUBLIC // Organizațiile societății civile solicită MJ să reia procesul de revizuire a cadrului normativ privind nediscriminarea și asigurarea egalității apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Pe parcursul anului 2021, în adresa Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova au parvenit 866 petiţii. Din numărul total, 614 petiţii au fost adresate de către persoane fizice, 188 de către persoane juridice, 11 – colective şi 53 – petiţii anonime. Se consemnează şi faptul că prin intermediul poștei electronice oficiale a instituției … Articolul Volumul petițiilor examinate de SIS a crescut cu 75% în 2021. Cele mai frecvente: Acțiuni pretins ilegale ale angajaților din sistemul procuraturii și justiției apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Responsabilii de la Serviciul Vamal au avut o întrevedere ieri, 24 ianuarie curent, la Chișinău, cu șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, în cadrul căreia au fost discutate proiectele implementate cu asistența Misiunii EUBAM, precum și acțiunile comune ulterioare.  La reuniune a fost prezent și Înaltul … Articolul Modernizarea proceselor de management integrat al frontierei, discutată de Serviciul Vamal și EUBAM apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu susține că s-a negociat cu Gazprom un contract cu o formulă bună pentru această perioadă. Iar în cadrul negocierilor „una din oferte, pe care dacă am fi acceptat-o prețul gazului pentru luna ianuarie ar fi fost de 1100 USD”. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, ministrul a fost întrebat … Articolul Spînu detalii exclusive de la negocierile cu Gazprom: S-a încercat trecerea datoriei Moldovagaz în datorie de stat apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de notificarea primarului comunei Lozova, raionul Strășeni, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a consiliului local, care nu s-a întrunit în ședințe timp de 6 luni consecutiv și, respectiv, n-a adoptat nicio decizie. În acest context, CEC a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale … Articolul Pe 15 mai 2022 vor fi organizate alegeri locale noi pentru o nouă componență a Consiliului comunal Lozova, raionul Strășeni apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Fostul președinte moldovean, Igor Dodon, a ajuns marți, 25 ianuarie, la Procuratura Generală (PG), acolo unde este audiat și răspunde la toate întrebările procurorilor în cadrul cauzei penale SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009, atunci când Dodon era ministrul al Economiei. Socialistul are statut de bănuit în acest dosar, Zdg.md. Procesul de audiere … Articolul Dodon a ajuns la PG și este interogat de procurori în dosarul Energocom apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Consiliul Concurenței a solicitat de la „ SA MoldovaGaz” informații referitor la activitatea „Transautogaz”. Despre acest lucru a anunțat conducerea MoldovaGaz, Vadim Ceban. „Vreau iarăși să menționez. că SA MoldovaGaz este transparentă în totalitate în acțiunele sale și interese, dovadă al acestui lucru fiind cooperarea cu toate structurile de resort.”, a scris Vadim Ceban pe … Articolul Consiliul Concurenței a solicitat informații referitor la activitatea Transautogaz, după ce au majorat considerabil prețul la metan apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, spune că există „unitate totală” între puterile occidentale în ce privește criza din Ucraina și conflictul cu Rusia. Președintele american a făcut declarațiile după o întâlnire prin videoconferință cu lideri europeni și ai NATO, relatează The Guardian. În același timp, Marea Britanie a avertizat că vor exista „sancțiuni fără precedent” împotriva … Articolul Biden spune că există „unitate totală” între țările occidentale în conflictul cu Rusia. UK amenință Moscova cu „sancțiuni nemaivăzute” apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Serviciul Vamal anunță transportatorii de mărfuri că, la această oră, se atestă trafic îngreunat și la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Galați” (rutier). Potrivit informațiilor comunicate de subdiviziunile teritoriale, pe partea română s-au format mai multe coloane de automarfare, care așteaptă să intre în țara vecină, fapt ce a condus la apariția unui aflux de … Articolul Serviciul Vamal anunță transportatorii de mărfuri că, la această oră, se atestă trafic îngreunat și la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Galați” apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
În după-amiaza zile de ieri, în timpul patrulării pe bd. Ștefan cel Mare din sect. Centru al capitalei, echipajul de carabinieri al Direcției Regionale “Centru” a IGC, a observat o persoană de gen masculine ce manifesta un comportament agitat. Comportamentul suspect l-a dat de gol, fapt ce a făcut oamenii legii să-l stopeze pentru verificări. … Articolul Tânăr aflat în căutare pentru furt reținut de carabinieri apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Conferință de presă organizată de Ministerul Economiei și Organizația de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu tema „Programe de suport pentru mediul de afaceri” Articolul LIVE // Conferință de presă organizată de Ministerul Economiei și Organizația de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Eveniment organizat de Centrul de Resurse Juridice de lansare a documentului analitic „Judecarea și sancțiunile aplicate în cauzele de corupție – cât de uniformă este practica judecătorească?” Articolul LIVE // Eveniment organizat de Centrul de Resurse Juridice de lansare a documentului analitic apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.