Vântul puternic a smuls mai multe crengi din copacii de pe străzile capitalei. Oamenii, îndemnați să circule cu atenție

Agora.md, 14 ianuarie 2022 22:00

Vântul puternic din seara zilei de 14 ianuarie a doborât mai mulți copaci și a rupt crengi din arborii de pe străzile capitalei. Serviciile specializate au intervenit pentru înlăturarea obstacolelor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
23:30
Republica Moldova înregistrează un nou record negativ absolut după ce Ministerul Sănătății anunță 5.138 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Potrivit autorităților, 158 dintre acestea au fost înregistrate în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara țării: nouă din România, șapte din Rusia, cinci din Italia, câte două din Germania și Israel și câte unul din Egipt, Franța, Ucraina, Belgia și Marea Britanie.
23:10
Președintele american Joe Biden a spus marți că ar putea exista mișcări de trupe americane în Europa de Est în „perioada apropiată” și că va lua în considerare sancțiuni personale împotriva președintelui rus Vladimir Putin dacă Rusia invadează Ucraina. Declarația vine în contextul situației tensionate de la granița ruso-ucraineană, scrie Digi24.
Acum 4 ore
22:00
Republica Moldova înregistrează un nou record negativ absolut după ce Ministerul Sănătății anunță 5.138 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Potrivit autorităților, 158 dintre acestea au fost înregistrate în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara țării: nouă din România, șapte din Rusia, cinci din Italia, câte două din Germania și Israel și câte unul din Egipt, Franța, Ucraina, Belgia și Marea Britanie.
21:30
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco susține că procedura de evaluare a actualului procuror general suspendat, Alexandr Stoianoglo, urmează să se încheie cu un raport, în baza căruia Consiliul Superior al Procurorilor va lua decizia corespunzătoare. Mai mult, acesta susține că săptămâna aceasta va prezenta un proiect de lege care are scopul de a armoniza legea cu privire la Procuratură cu recomandările Comisiei de la Veneția.
Acum 6 ore
20:10
Republica Moldova înregistrează un nou record negativ absolut după ce Ministerul Sănătății anunță 5.318 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Potrivit autorităților, 158 dintre acestea au fost înregistrate în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara țării: nouă din România, șapte din Rusia, cinci din Italia, câte două din Germania și Israel și câte unul din Egipt, Franța, Ucraina, Belgia și Marea Britanie.
20:00
Mai multe mașini de pompieri s-au deplasat la fostul sediu al uzinei Alfa din sectorul Buiucani al capitalei, de unde s-a observat că iese mult fum. La fața locului s-au deplasat, conform cititorilor noștri, patru mașini de pompieri și un echipaj de poliție, pentru a verifica situația. În urma cercetărilor efectuate de angajații IGSU, nu s-a confirmat informația că ar fi avut loc un incendiu.
19:10
Mai multe mașini de pompieri s-au deplasat la sediul companiei Orange de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, de unde s-a observat că iese mult fum. La fața locului s-au deplasat, conform cititorilor noștri, patru mașini de pompieri și un echipaj de poliție, pentru a verifica situația.
Acum 8 ore
18:40
La Orhei, autoritățile și-au revizuit parțial decizia după ce Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au inițiat investigații în ce privește legalitatea Consiliului raional și a Primăriei muncipiului Orhei de a permite studiile cu prezență fizică. Noua decizie a Comisiei Teritoriale Extraordinară de Sănătate Publică (CTESPP) Orhei prevede noi condiții pentru trecerea la regimul online de studii dar păstrează permisiunea organizării evenimentelor private.
18:10
Cu salarii brute de aproape 1.000 de euro, principalii demnitari în stat mai adună câteva beneficii sociale, deloc ordinare omului de rând. De la transport de serviciu gratuit, labani în plus pentru închirierea unei locuințe, până la compensații anuale pentru diverse tratamente medicale sau pază de stat, inclusiv pentru membrii familiei. Așadar, măsurăm câștigurile șefilor de instituții.
17:20
O grupare ce pregătea atacuri împotriva infrastructurii țării la ordinele Moscovei a fost anihilată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Membrii acesteia acționau în Harkov, în apropierea graniței cu Rusia, menționează reprezentanții instituției.
17:10
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a anunțat că în dimineața zilei de 15 ianuarie a primit o scrisoare de la Centrul Național Anticorupție (CNA) în care se solicită explicarea deciziei Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei de a continua procesul educațional cu prezență fizică, asta deși autoritățile de la Chișinău au insistat pe revenirea elevilor în online.
16:50
Deși au eșuat deja de 14 ori în alegerea speakerului, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au votat pentru formarea unei delegații care va purta negocieri directe cu Gazprom. Inițiativa a fost susținută de majoritatea membrilor legislativului local, scrie nokta.md.
Acum 12 ore
16:40
Ceea ce urma să dureze câteva săptămâni, ne ține prinși deja doi ani și finalul nu pare aproape. Virusul Covid-19 face ravagii în continuare, iar testarea timpurie e cea mai sigură metodă de a depista și preveni complicațiile sale. Vestea bună e că acum, în laboratoarele TESTRAPID.MD, puteți efectua testul rapid antigen Covid-19 la doar 150 de lei.
16:30
Până în acest moment, Rusia nu a format din forțele comasate la frontieră vreun grup de atac, care să indice iminența unei ofensive în Ucraina, a declarat ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov. Astfel, ucrainenii nu trebuie „să-şi facă valizele în grabă”, a afirmat ministrul, lansând un apel la calm concetățenilor săi pe care i-a îndemnat să-și păstreze luciditatea și să nu intre în panică, transmite Digi24.
16:20
Criza energetică din a doua jumătate a anului 2021 a marcat teribil consumatorii de gaze din Republica Moldova. Anul 2022 va oferi o dimensiune temporală unor procese dureroase și complicate de căutare a unui nou echilibru între prețurile internaționale și prețul local la energia consumată, între schimbările din acest sector și impactul global al crizei, sub răspunderea decidenților politici. Cel puțin, asta menționează expertul în politici de energie IDIS „Viitorul”, Ion Munteanu în publicațiaPredicții 2022.
16:10
Undă verde pentru zborurile spre Emiratele Arabe Unite (UAE), după ce a fost ridicată interdicția de operare pentru operatorii aerieni de transport cargo din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.
16:10
Instalate pentru a asigura fluidizarea rândurilor care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări, cele 16 corturi amenajate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), înregistrează deja o cerere sporită din partea cetățenilor, la mai multe puncte formându-se cozi.
16:10
Ultimul control epidemiologic la Spitalul Clinic Municipal Bălți, acolo unde au fost surprinse imagini cu gândaci în Secția de pediatrie, a fost desfășurat în septembrie 2021. Inspectorii n-au depistat atunci nici urmă de insecte, comunică pentru AGORA, Ministerul Sănătății. Mai mult, în ultimii doi ani, spitalul a primit de la stat peste 18 milioane de lei pentru „dezvoltarea bazei tehnico-materiale”. Iată ce se întreprinde după cazul făcut public de părintele unui copil internat în instituție.
15:50
La începutul lunii decembrie 2021, IuteCredit a lansat cea mai tare Tombolă de Crăciun! În perioada 1 decembrie - 14 ianuarie, aplicând la un credit doar cu buletinul, cel mai norocos a avut posibilitatea să câștige 100.000 de lei!
15:30
Undă verde pentru zborurile spre Emiratele Arabe Unite (UAE), după ce a fost ridicată interdicția de operare pentru operatorii aerieni de transport cargo din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.
15:10
Criza gazelor continuă să fie cap de afiș în media de la noi din țară, iar în societate încă se discută intens despre facturile pentru încălzire, care s-au dovedit a fi cu mult mai mari decât doi ani în urmă. AGORA a încercat să afle ce facturi au venit pentru agentul termic la unele instituții, cum ar fi Președinția, Guvernul, Moldovagaz, Primăria Chișinău, Curtea de Conturi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Parlamentul. Cât a plătit statul pentru încălzirea acestora, ce facturi le-au venit pentru noiembrie, decembrie 2021 și care sunt cifrele, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020. Din păcate, am primit răspunsuri doar de la trei instituții. Astfel, am aflat că, deși gestionarii acestora fac economii și se consumă mai puțin agent termic, sumele din facturi au fost mai mari.
14:50
În timp situația la frontiera dintre Rusia și Ucraina devine tot mai tensionată, la 25 ianuarie, în stânga Nistrului, Grupul Operativ al Trupelor de la Kremlin a efectuat exerciții militare de pregătire pentru luptă, scrie presa de la Moscova.
13:40
Directorul companiei Moldovagaz, Vadim Ceban a anunțat că a renunțat la compensația pentru gaz oferită de guvernul R. Moldova. Ceban a menționat că alți 51 de consumatori la fel au refuzat ajutorul oferit de autorități.
12:10
Numărul candidaților înscriși în cursa pentru funcția de Avocat al Poporului a ajuns la șapte și toți au fost admiși la proba interviu. Decizia a fost luată de membrii Comisiei speciale, care s-au întrunit în ședință închisă, desfășurată în regim online.
12:10
Facturile mari pentru consumul de gaze naturale i-au pus în gardă și pe managerii instituțiilor de învățământ din țară. Directorul Liceul Teoretic „Andrei Straistă” din orașul Anenii-Noi spune că vestea majorării tarifelor l-a îngrijorat, de aceea a început să caute soluții de eficiență energetică.
12:00
Vicepremierul Andrei Spînu a venit cu o reacție după ce deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus un demers la Procuratura Generală (PG) privind gestionarea crizei energetice. Ministrul i-a îndemnat pe parlamentari să scrie un autodenunț pe mai multe fapte.
11:50
Numărul candidaților înscriși în cursa pentru funcția de Avocat al Poporului a ajuns la șapte și toți au fost admiși la proba interviu. Decizia a fost luată de membrii Comisiei speciale, care s-au întrunit în ședință închisă, desfășurată în regim online.
11:50
Deputații fracțiunii parlamentare Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-au adresat cu un demers către Procuratura Generală. Parlamentarii solicită organului de drept investigarea gestionării crizei energetice. Potrivit lor, actuala Guvernare nu a negociat un preț bun pentru gazul natural și a prejudiciat bugetul de stat.
Acum 24 ore
11:10
Cel mai mare distribuitor de gaz metan din țară, compania „Transautogaz”, a ajuns să fie verificat de Consiliul Concurenței (CC). Despre aceasta a anunțat șeful de la „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său de telegram.
11:00
Îndepliniți-vă cele mai râvnite vise cu FinComBank. Acum, clienții Băncii beneficiază de un credit fără gaj de până la 300.000 de lei și pot alege între Credit Express și Cardul de Credit OPTI.
10:50
După ce nu s-a întrunit timp de șase luni consecutiv în ședință și nu a adoptat nicio decizie, consiliul local al comunei Lozova, raionul Strășeni, a fost dizolvat. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței din 25 ianuarie curent, în urma unei notificări expuse de primar.
10:40
Deputata fracțiunii parlamentare Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Svetlana Căpățînă s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Informația a fost confirmată pentru AGORA de secretarul fracțiunii, Elene Bodnarenco. Deputata avea 52 de ani.
10:30
În perioada sărbătorilor de iarnă, Orange a reușit să adune jumătate de milion de oameni la cel mai complex eveniment al anului – Orășelul de Crăciun, desfășurat în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.
10:20
În anul 2021, în Republica Moldova au fost vândute 6.818 automobile noi, în creștere cu circa 30,8% față de anul 2020, dar cu 16 vehicule mai puțin ca în 2019. Noutatea anului este faptul cel mai bine vândut brand auto în țara noastră a devenit Toyota, care astfel a detronat Dacia, fost lider timp de aproape un deceniu, scrie Mold-Street.
10:20
Procurorul general interimar Dumitru Robu a înregistrat la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) un demers cu privire la eliberarea acordului pentru efectuarea modificărilor în structura Procuraturii Generale (PG). Mai exact, va fi redus numărul de funcții în PG și realocat în cadrul procuraturilor specializate și teritoriale.
09:10
Pe toate drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă. Despre aceasta a informat Agenția de Stat a Drumurilor (ASD) în dimineața zilei de 25 ianuarie, printr-un comunicat de presă.
08:50
În cazul în care autoritățile nu vor reușea să facă până în luna mai curent auditul datoriei Moldovagaz față de Gazprom, există riscul de reziliere a contractului și de sistare a livrărilor de gaze în R. Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de vicepremierul Andrei Săînu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.
08:10
Modificările făcute de către actuala majoritate parlamentară la legea cu privire la avocatură au fost promulgate de către șefa statului Maia Sandu. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.
07:50
Statele Unite au plasat până la 8.500 de militari în stare de alertă care ar putea fi dislocaţi în rândul trupelor NATO în cadrul crizei ucrainene, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, notează AFP, scrie agerpres.ro.
Ieri
23:10
Meta Platforms Inc., compania mamă a rețelei sociale Facebook, a anunțat luni că echipa sa de cercetare a construit cel mai rapid supercomputer de inteligență artificială din lume, conform propriilor estimări. Cu toate acestea, supercomputerul va deveni funcțional la mijlocul anului 2022, scrie Agerpres.
22:30
Perioada de carantină redusă de la 14 zile la 10 zile, noi criterii de revenire la muncă și excludere din tratamentul de la domiciliu și mai multe remedii antivirale incluse. Sunt modificările introduse de Ministerul Sănătății în Protocolul Clinic Național „Infecția cu coronavirus de tip nou”.
22:30
Preşedintele american, Joe Biden, va avea o „videoconferinţă securizată” cu mai mulţi lideri europeni, luni, la ora 22:00, ora României, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, a anunţat Casa Albă. Discuția are loc în contextul intensificării tensiunilor de la granița ruso-ucraineană, scrie Digi24.
21:20
Vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, susține că a renunțat la compensația pentru gazele naturale. Acesta a declarat că pentru luna ianuarie i-a venit o factură de 6.200 lei, precizând că renunțarea la compensație se aplică și retroactiv și prin urmare așteaptă și recalculul pentru lunile noiembrie și decembrie.
20:40
Ministerul Sănătății a aprobat noua ediție a Protocolului Clinic Național „Infecția cu coronavirus de tip nou”. Astfel, documentul a fost actualizat conform noilor date disponibile care se referă la conduita optimă a pacienților pozitivi la COVID-19.
19:50
Alte 2.834 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 440 au fost raportate în regiunea transnistreană. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, din numărul total de cazuri, 15 sunt asociate cu contact în afara țării: nouă din România, trei din Ucraina și câte unul din Rusia, Germania și Italia.
19:40
A fost semnat primul contract pentru construirea unei rețele de apeducte între România și Republica Moldova, ce are drept scop alimentarea cu apă potabilă a localităților din stânga Prutului.
19:30
Mulți specialiști tind să-și găsească un loc de muncă într-o companie internațională prestigioasă, cu perspective pentru carieră. Un program de stagiere poate fi începutul unei cariere strălucitoare, iar experiența noastră de 14 ani este dovada acesteia. Lucrul cu tinerii specialiști a fost întotdeauna o prioritate pentru bancă. ProCredit Bank apreciază aspectul și ideile proaspete ale unei noi generații de specialiști.
19:10
În urmă cu 163 de ani, la București, toți candidații la postul de domnitor al Munteniei, se retrăgeau din cursă, iar Adunarea Deputaților, sub presiunea mulțimii, îl alegea în această calitate de Domnitorul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, ales anterior și de deputații din Moldova la 5 ianuarie. „Mica Unire”, după numele cunoscut în istorie, deși unul contestat în ultima vreme, a fost mai mult utilizat pentru a se face deosebirea de „Marea Unire” de la 1918, dar adevărul este că această hotărâre și reformele realizate ulterior, au dovedit că decizia clasei politice românești a fost una crucială pentru dezvoltarea ulterioară a României ca stat.
18:50
Scumpirile anunțate de liderul în vânzări de gaz metan pe piața din R. Moldova a determinat zeci de șoferi ce activează în companiile de taxi să iasă în stradă pentru acțiuni de protest. În timp ce claxoanele au ținut sonul în fața Guvernului, fluxul de mașini la stațiile de alimentare cu metan nu a încetat. „Taximetriștii nu și-au formulat clar cerințele”, spun cei de la Asociația Transportatorilor Auto în Regim de Taxi. Iată ce zic înșiși șoferii.
18:20
Asociația Transportatorilor de Pasageri și Bagaje în regim de taxe (ATAT) a venit cu o reacție la protestul taximetriștilor din centrul capitalei. Reprezentanții asociației susuțin că problema este legată de majorarea prețului la gazul metan și plafonarea tarifelor de călătorie de către platformele de comenzi, ceea ce nu reflectă realitatea.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.