Sperietura anului! Sturza: Poate aflăm cu cât ne „încălzesc” factura șefii la de la gaze

Bani.md, 14 ianuarie 2022 21:50

Într-o postare pamflet pe Facebook, fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza vorbește că „Un șef la „gaz” s-a speriat. A venit factura – 5.000 lei! Ujas! Ochii, cât cepele…” Păi, dragul meu, dacă mătăluță cu un salariu de bază, cum spun gurile invidioase, de aproximativ 250.000 de mii de lei pe lună […] Articolul Sperietura anului! Sturza: Poate aflăm cu cât ne „încălzesc” factura șefii la de la gaze apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 2 ore
23:40
O delegație a regiunii autonome găgăuze din Republica Moldova va merge la Moscova pentru a negocia direct prețul gazelor, au decis marți, 25 ianuarie, deputaţii Adunării Populare. Această iniţiativă a fost susţinută de majoritatea membrilor legislativului local, informează agenţia de presă rusă TASS. Deputaţi au propus să fie adresată o scrisoare Ambasadei Rusiei la Chişinău, […] Articolul Upercutul Găgăuziei aplicat Chișinăului. Vor negocia direct cu Gazprom prețul gazului apare prima dată în Bani.md.
23:00
Dispoziţiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată. Se pare că investitorii au o serie de motive de îngrijorare, iar potenţiala invazie a Ucrainei de către Rusia este pe ordinea de zi. Potrivit casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România, nu există altă soluţie decât cea prin care vom […] Articolul Putin îi sperie pe investitori. Pieţele încep să includă în preţuri riscul de război dintre Ucraina şi Rusia apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
13:40
Comisia Europeană a propus luni, o finanțare de peste 1 miliard pentru Ucraina, îndemnând blocul să acționeze rapid asupra pachetului, pe fondul temerilor care se profilează cu privire la o invazie rusă, transmite Politico. Mișcarea este cea mai recentă încercare a aliaților europeni de a-și arăta sprijinul pentru Ucraina, în timp ce aceasta se confruntă […] Articolul UE pusă „pe jar” de posibila invazie a rușilor în Ucraina. Va oferi peste 1 miliard de euro Kievului apare prima dată în Bani.md.
13:10
Duminică, 23 ianuarie, Papa Francisc de la Roma și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu tensionarea situației care riscă să provoace o lovitură la adresa păcii din Ucraina și să pună la îndoială securitatea continentului European, se arată în scrisoarea deschisă a lui Oazu Nantoi, care și-a exprimat nedumerirea în legătură cu poziția Mitropoliei Moldovei și […] Articolul Momentul adevărului! Papa de la Roma, îngrijorat de Ucraina. Capul Mitropoliei Moldovei a „luat apă în gură” apare prima dată în Bani.md.
13:10
Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban a renunțat la compensațiile pentru gazul natural oferite de stat. Despre aceasta a anunțat pe canalul său de Telegram. De asemenea, Vadim Ceban a anunțat că alți 50 de consumatori au renunțat la compensațiile oferite de Guvern pentru consumul de gaz natural. „Deja 51 de consumatori au profitat de opțiunea de […] Articolul Șeful de la Moldovagaz, de rând cu 50 de consumatori au renunțat la compensația pentru gaz, oferită de Guvern apare prima dată în Bani.md.
12:40
Coca-Cola are un nou design de ambalaj. În mod neașteptat pentru toată lumea, compania a introdus modele actualizate pentru băuturile sale. Producția de cola sub noul design începe deocamdată doar în SUA, iar designul va fi aplicat, ulterior, și pe alte piețe. Ideea noilor etichete este de a demonstra vizual cantitatea de zahăr dintr-un borcan […] Articolul Coca-Cola schimbă designul de ambalaj. Cum arată acum sticlele îndrăgite de miliarde de oameni apare prima dată în Bani.md.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la principalele produse petroliere, benzină și motorină pentru data de 26 ianuarie 2022. Prețurile cresc în continuare și au înregistrat un nou record. Potrivit ANRE, Prețul la benzină s-a majorat cu 0,08lei, iar pentru motorină cu 0,07 lei. Astfel, mâine, 26 ianuarie 2022, litrul de […] Articolul Un litru de benzină – 22,76 de lei. ANRE a afișat un preț mai mare și pentru motorină apare prima dată în Bani.md.
12:00
Ninsorile abundente din Istanbul, dau bătăi de cap operatorilor aerieni. Operațiunile de zbor au fost anulate parțial, potrivit runway09.aviation. Turkish Airlines au anulat peste 700 de curse, inclusiv și cursa de seară Istanbul – Chișinău. De asemenea în Istanbul au fost anulate alte 465 de curse, printre care și cele ale Air Moldova care nu […] Articolul Ninsoarea abundentă din Istanbul ține avioanele la sol, întroienite. Zborurile din și spre Chișinău sunt anulate apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
11:40
FEE Nord și Premier Energy au venit ci solicitarea de majorare a tarifului pe fundalul majorării costului energiei electrice de la CET-ui care acoperă cam 20% din necesarul Republicii Moldova, a explicat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. Ministrul nu crede că în prezent se așteaptă la o dublare a tarifului la energia electrică. ANRE va face […] Articolul Vine marea scumpire. În februarie va crește tariful la energia electrică. Spînu nu știe cu cât. Discutăm cu Cuciurganul apare prima dată în Bani.md.
11:20
Consiliul Concurenței anunță că investighează scumpirile metanului operate de Transautogaz. Compania a scumpit gazul cu 37,5%, în data de 22 ianuarie, la 17,60 lei metrul cub, scrie realitatea.md. În urma unei solicitări de informații a Grupul de Presă Realitatea (Realitatea.md, Bani.md, Rlive TV, Rlive.md), Consiliul Concurenței a venit cu următoarele precizări: În scopul exercitării atribuţiilor […] Articolul Vinovatul pentru scumpirea metanului – la sfântu-așteaptă? Consiliul Concurenței investighează apare prima dată în Bani.md.
11:10
În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Dumitru Pîntea a anunțat despre lansarea unor programe noi de susținere a afacerilor în 2022. Unul dintre ele, programul „A doua șansă” va veni în ajutor companiilor aflate în dificultate. Astfel, în 2022 vor fi lansate programele, pentru […] Articolul A doua șansă „la viață”. ODIMM scoate la mal companiile aflate în dificultate apare prima dată în Bani.md.
10:40
În cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Dumitru Pîntea, director general ODIMM a prezentat programele de susținere a IMM-urilor. Astfel, în 2022, vor fi alocați bani pentru programe deja existente, precum „PARE 1+1”, START pentru tineri, Femei în Afaceri, etc. De asemenea vor […] Articolul Milioane de la stat pentru IMM-uri. ODIMM: Vor fi lansate programe noi de susținere a mediului de afaceri apare prima dată în Bani.md.
10:10
Ministerul Finanțelor a publicat Bugetul pentru cetățeni pentru anul 2022. Potrivit documentului, în anul 2022 veniturile bugetului public național vor constitui 80,8 miliarde de lei, ceea ce constituie 31,6% din Produsul Intern Brut (PIB). Astfel, în 2022 veniturile din bugetul de stat vor crește cu circa 7,3 miliarde de lei, cu 10% mai mult față […] Articolul Taxele și impozitele – „perfuzia” bugetului de stat. Care este ponderea apare prima dată în Bani.md.
Ieri
00:40
Curtea de Conturi auditează companiile din domeniul gazului indiferent de participația statului, inclusiv la Moldovagaz. Cel mai interesant este că, potrivit lui Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, „soția președintelui Curții de Conturi, Viorel Chetraru este contabilă la ChișinăuGaz”. Ministrul spune că vede o problemă în acest lucru și spune că Viorel Chetraru ar trebui să se […] Articolul Scandalos. Curtea de Conturi auditează Moldovagaz. Soția președintelui Chetraru, contabilă la ChișinăuGaz apare prima dată în Bani.md.
00:20
În plină criză energetică, mai multe persoane de la Energocom, întreprindere de stat, au refuzat să participe la procedura de achiziție a gazelor naturale din luna octombrie a anului 2021, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. Potrivit ministrului, mai mulți angajați au refuzat să participe în grupul de lucru. Nu vrem să fim în grup […] Articolul „Zburat” de la șefia Energocom pentru că a sabotat achiziția de gaz în plină criză. Despre cine este vorba apare prima dată în Bani.md.
24 ianuarie 2022
23:50
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu susține că s-a negociat cu Gazprom un contract cu o formulă bună pentru această perioadă. Iar în cadrul negocierilor „una din oferte, pe care dacă am fi acceptat-o prețul gazului pentru luna ianuarie ar fi fost de 1100 USD”. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, ministrul a fost întrebat […] Articolul Târg secret din contractul cu Gazprom. Spînu: S-a încercat trecerea datoriei Moldovagaz în datorie de stat apare prima dată în Bani.md.
18:20
Prețurile pentru cursurile auto din Capitală, cu instructor, au sărit în aer. Dacă acum cinci ani, prețul pentru o oră și jumătate – mașina cu cutia mecanică era de 190 de lei, în prezent tariful e cu 37% mai mare. Iar 90 de minute de instruire pe o mașină cu cutia automată costă, cu 25% […] Articolul Școala de șoferi „ustură” învățăceii. Bani „grei” pentru a-ți lua permisul categoria B apare prima dată în Bani.md.
18:20
Reprezentanții asociațiilor viticole din Moldova, ținând cont de noile date ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor ANSA, ajustează balanța producției culturii 2021. Conform calculelor departamentului pe baza certificatelor fitosanitare eliberate, la finele anului trecut au fost exportate din țară aproape 65 de mii de tone de struguri de masă din recolta 2021 (în anul precedent, […] Articolul Republica Moldova a exportat aproape 65 de mii de tone de struguri de masă. Câte tone au rămas în frigidere apare prima dată în Bani.md.
17:50
Costul metrului cub de metan la stațiile de alimentare a ajuns la 17,60 lei pentru un metru cub și a stârnit nemulțumirea șoferilor de taxi. Transgaz a emis o declarație în care justifică majorarea pe care a operat-o. Piețele energetice globale și europene, inclusiv piața carburanților pentru motoare, se confruntă cu o perioadă de prețuri […] Articolul Bâta și portofelul. Transgaz ridică din umeri la scumpirea metanului: Moldovagaz a solicitat ANRE majorarea tarifului apare prima dată în Bani.md.
17:40
Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), în Republica Moldova sunt funcționari suspectați că au luat mită în criptovalută, în special Bitcoin, iar pentru a se ascunde de organele de urmărire penală aceștia stabilesc întâlniri cu cei care îi mituiesc în afara hotarelor statului, scrie anticorupție.md. „Sumele sunt diferite, în funcție serviciile prestate. Sunt patru cazuri cercetate […] Articolul Chestiunea zilei: Demnitarii moldoveni primesc mită și în Bitcoin apare prima dată în Bani.md.
17:20
Discuțiile în jurul energiei regenerabile a stârnit și stârnește interesul opiniei publice. Iar acestea s-au intensificat, în mod special pe fundalul crizei de gaze din ultima perioadă. Subiectul este tot mai des abordat pe rețele de socializare și în mass media. În acest context, agrofarm.md a discutat cu expertul în energie regenerabilă, Nicolae Zaharia despre […] Articolul Un expert spulberă visele autorităților: Energia de la soare și vânt nu va rezolva criza energetică apare prima dată în Bani.md.
16:50
Rusia nu va ataca Ucraina, iar administrația Biden emană o abordare isterică a posibilității invaziei, ceea ce dăunează Ucrainei, inclusiv pe plan economic. Totodată, nu este exclus că armata rusă „va mușca” din teritoriul ucrainean, posibil, în regiunea Azov, a declarat Vladimir Socor, analist de la Fundația Jamestown, în cadrul dezbaterii publice de la a […] Articolul Lovitură de teatru la Moscova. Invadarea Ucrainei ar pune „pe brânci” Rusia apare prima dată în Bani.md.
16:40
Fostul superstar al fotbalului Clarence Seedorf – jucător la Real Madrid şi Inter Milano şi singura persoană care a câştigat Liga Campionilor UEFA cu 3 cluburi diferite – este unul dintre susţinătorii start-up-ului Golee, care a dezvoltat o platformă de digitalizare a cluburilor de sport amator şi care va demara o campanie de strângere de […] Articolul Startup-ul susținut de un superstar din lumea fotbalului. A fost lansat în 2018 și propune soluții cluburilor sportive apare prima dată în Bani.md.
16:10
Corupția, justiția selectivă și politizată este principala problemă cu care se confruntă oamenii de afaceri din Republica Moldova. De aceea ei sunt sceptici în a-și investi banii în afacerile pe care le au. Acest lucru se vede și în datele creditelor contractate. În 2021, pentru prima dată în istoria țării a fost negativă creditarea netă […] Articolul Corupția și justiția „putredă” au îmbolnăvit businessul. Oamenii de afaceri mai mult au economist decât s-au creditat apare prima dată în Bani.md.
14:20
Amina Muaddi este celebră în toată lumea pentru creațiile sale în materie de pantofi. Tocurile sale extravagante au făcut senzație pe cele mai cunoscute podiumuri. Printre clientele sale se numără atât persoane cunoscute din România, precum Ilinca Vandici și Cristina Ich,  cât și din întreaga lume, cum ar fi Kim Kardashian, Dua Lipa, Rihanna, Kylie […] Articolul Românca care creează pantofi pentru Kim Kardashian, Dua Lipa, Rihanna, Kylie Jenner. Prețurile ajung de mii de euro apare prima dată în Bani.md.
14:20
Compania Furnizare Energie Electrică Nord a depus o solicitare la ANRE pentru majorarea prețului la energia electrică. Operatorul de energie electrică solicită un tarif de 3,06 lei pentru kwh pentru consumatorii finali. FEE Nord își argumentează majorarea tarifului prin: Volum de energie electrică prognozat și costul energiei electrice reieșind din contracteleexistente încheiate cu producătorii/furnizorii de […] Articolul Preț halucinant al energiei electrice pentru locuitorii din nordul țării. FEE Nord cere 3 lei pentru un kwh apare prima dată în Bani.md.
14:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată cu îngrijorare că începând cu 22 ianuarie, cel mai mare operator din țară al stațiilor care comercializează gaze naturale comprimate pentru vehicule, „TransAutoGaz” SRL, a majorat esențial prețurile pentru gazul metan. Din informațiile apărute în spațiul public, compania a motivat majorarea prin „creșterea preconizată a prețului de achiziție […] Articolul Moldovagaz joacă tare. ANRE, stupefiată de „explozia” prețului la metan: Vom sesiza Consiliul Concurenței apare prima dată în Bani.md.
13:50
Organizația Tratatului Nord-Atlantic (NATO) a anunțat luni că va trimite mai multe nave și avioane de luptă în Europa de Est, drept răspuns la consolidarea militară a Rusiei la graniței Ucrainei, se arată într-un comunicat al Alianței. Astfel, Danemarca va trimite o fregată în Marea Baltică și patru avioane de luptă F-16 în Lituania; Spania […] Articolul Butoiul cu pulbere din coasta Moldovei, gata să bubuie. NATO trimite nave și avioane în Marea Neagră apare prima dată în Bani.md.
13:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți, benzină și motorină pentru data de 25 ianuarie 2022. Prețurile cresc în continuare și au înregistrat un nou record. Potrivit ANRE, Prețul la benzină s-a majorat cu 0,12 lei, iar pentru motorină cu 0,13 lei. Astfel, mâine, 25 ianuarie 2022, litrul de benzină […] Articolul Benzina și motorina, tot mai scumpe! ANRE a afișat prețurile pentru 25 ianuarie apare prima dată în Bani.md.
12:20
Tranzacționarea de criptomonede a explodat în Turcia în timpul crizei financiare care a depreciat la jumătate valoarea lirei în 2021, în timp ce rata inflației a ajuns la 30%, record al ultimelor două decenii. În timp ce cetățenii turci încearcă să evite scăderea economiilor strânse în moneda națională (lira turcească), reinvestind în dolari sau aur, […] Articolul Turcii investesc în crypto! „Sultanul” Erdogan a declarat război Bitcoinului apare prima dată în Bani.md.
11:50
Pentru că a realizat că nu poate să devină pilot militar, Florin Enache a părăsit armata şi a intrat în afaceri, deschizând un magazin de bijuterii fără să înţeleagă această piaţă, ci doar simţind la vremea respectivă o nevoie şi un vid enorm pe acest segment de piaţă. La început nu s-a gândit niciodată că […] Articolul Visa să devină pilot militar, dar a creat cel mai mare lanţ de bijuterii din România. Cum a devenit antreprenor apare prima dată în Bani.md.
11:30
Ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru  Slusari, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr, cere demisia ministrului Economiei, Sergiu Gaibu. Alexandru Slusari acuză ministerul Economiei de „luptă cu producătorii autohtoni” și susține că sub paravanul unui proiect „a inițiat anularea normei legale, care prevede prezența obligatorie pe rafturi a cel puțin 50% de produse agroalimentare autohtone”  Ministerul Economiei a […] Articolul Demisia ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, tot mai aproape? Alexandru Slusari: Plecați mai repede! apare prima dată în Bani.md.
11:20
Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale ale Republicii. Acest demers a fost anunțat în cadrul unei întâlniri a liderilor de centru-dreapta care a avut loc online. În numele lui Berlusconi, care nu a fost prezent, Licia Ronzulli, senator Forza Italia, foarte apropiată de liderul Forza Italia, […] Articolul Nu mai vrea să fie președinte! Silvio Berlusconi s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale din Italia apare prima dată în Bani.md.
11:00
Serviciul Vamal anunță că, de la începutul anului curent a colectat la bugetul de stat peste 1,2 miliarde lei. Potrivit informațiilor, față de aceeași perioadă a anului trecut, încasările au crescut cu 42,3%. În perioada 17-23 ianuarie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 557 milioane de lei. Pe parcursul săptămânii trecute, […] Articolul S-a deschis robinetul cu bani al vameșilor. Au suplinit pușculița statului cu peste 1,2 miliarde de lei apare prima dată în Bani.md.
10:50
În 2021, în Republica Moldova a fost înregistrată o creștere fără precedent a creditelor acordate populației și businessului. Creșterea din 2021 a fost de  13 miliarde de lei. Cea mai mare creștere au avut-o împrumuturile bancare, cu 10,7 miliarde de lei. Cele nebancare au crescut cu 2,2 miliarde de lei – cele nebancare, potrivit declarației […] Articolul Moldovenii au dat de gustul vieții în credit. Zilnic s-au împrumutat cu 33,3 mil. de lei în 2021 apare prima dată în Bani.md.
10:30
Săptămâna trecută nu a fost cea mai profitabilă pentru cei mai bogați oameni ai lumii. Câțiva dintre ei au pierdut miliarde, în condiţiile în care totul, de la comerţul electronic la criptomonede şi jocuri online, a căzut. Pieţele au înregistrat cea mai mare scădere de la izbucnirea pandemiei, în timp ce spectrul majorării ratelor de […] Articolul Săptămâna neagră pentru miliardari: Musk și Bezos au pierdut cumulativ 45 miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
10:00
Dacă vă doriți o vacanță ieftină, februarie este una dintre lunile de top pentru călătorii la prețuri mici. Multe destinații din întreaga lume se află la granița dintre anotimpuri, cu vreme minunată și reduceri la obiectivele turistice. Iată cinci dintre destinațiile care merită vizitate în această perioadă, potrivit WallStreet.ro. Roma – Italia Tarifele mici la […] Articolul Vacanță în februarie: TOP 5 destinații ieftine ce merită a fi vizitate apare prima dată în Bani.md.
09:40
Un grup de fermieri tineri a rămas surprins când au intrat într-un restaurant McDonald’s, iar angajații i-au rugat să își lase cizmele afară, deși, spun ei, acestea erau curate. Studenții de la Agricultură au declarat că le era foame și că așteptau cu nerăbdare un burger și cartofi prăjiți la filiala Crewe a McDonald’s, când […] Articolul „Am fost șocați”! Angajații unui McDonald’s au interzis unor fermieri să intre încălțați în restaurant apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
Dacă deja vă plănuiți concediul din acest an și nu știți ce destinație să alegeți, vă puteți inspira din clasamentul Tripadvisor. Găsiți acolo topul primelor zece destinații pentru 2022. Lista din acest an variază de la destinații europene până la râvnitele zone tropicale și deșertice. Astfel, în topul celor mai bune zece destinații de vacanță […] Articolul Topul celor mai bune destinații de vacanță în 2022 apare prima dată în Bani.md.
23:20
Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat Rusia că, în cazul în care „un singur militar rus” ar intra în Ucraina „într-un mod agresiv”, o astfel de acţiune va declanşa un răspuns „sever” din partea SUA şi a aliaţilor săi, informează CNN. „Dacă un singur militar rus pune, în mod agresiv, piciorul în Ucraina, […] Articolul Blinken îl avertizează pe Putin: Dacă un singur militar pune piciorul în Ucraina, va declanşa un răspuns „sever” apare prima dată în Bani.md.
23:10
Preşedintele Armeniei, Armen Sarkissian, şi-a anunţat duminică demisia, o decizie surprinzătoare pe care a motivat-o prin incapacitatea prerogativelor sale – în mare parte onorifice – de a influenţa politica internă şi externă a ţării într-o perioadă complicată, relatează agenţiile internaţionale de presă. „M-am gândit mult, şi după patru ani de muncă intensă am luat decizia […] Articolul Decizie surprinzătoare la Erevan. Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, și-a dat demisia apare prima dată în Bani.md.
23:00
Livrările de gaz rusesc nu ar trebui supuse sancţiunilor Uniunii Europene în criza privind Ucraina, consideră ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, potrivit DPA. Gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică ar trebui de asemenea exclus, a subliniat politicianul conservator în ediţia de duminică a ziarului Die Presse. Schallenberg a precizat pentru cotidianul austriac că […] Articolul Şeful diplomaţiei austriece vrea ca livrările de gaz rusesc să fie excluse de la sancţiunile împotriva Moscovei apare prima dată în Bani.md.
15:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a arătat nedumerită de decizia Interpol de a-l da în căutare internațională fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, unul din figuranții furtului miliardului din anul 2014. Pe fiecare caz în parte se lucrează. În cazul lui Plahotniuc, din ce cunoaștem noi se ascunde în Turcia. Aici găsesc mai ciudată poziția Interpolului […] Articolul Maia Sandu, indignată de refuzul Interpol de a-l da în căutare pe artizanul ingineriilor financiare Vlad Plahotniuc apare prima dată în Bani.md.
14:20
În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii. La data de 21 ianuarie curent, […] Articolul Autoritățile de la Orhei au început să viseze frumos. Guvernul: Deciziile de a scoate elevii la școală – ilegale apare prima dată în Bani.md.
09:50
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, inclusiv prin creşterea vaccinării, pentru a pune punct pandemiei de COVID-19, a declarat vineri directorul Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, într-un panel virtual la Forumul de la Davos, transmite Reuters, citat de Agerpres. Georgieva a subliniat […] Articolul Bulgăroaica de la FMI, Kristalina Georgieva spune că nu doar băncile centrale trebuie să combată inflația apare prima dată în Bani.md.
09:30
Evident că noi putem îmbunătăți lucrurile. Eu sun specialist în dezvoltare, am lucrat în multe țări din Africa, Europa, Asia. Înțeleg foarte bine evoluția unui stat, iar în contextul unor crize economice când resursele financiare ale statului trebuie să fie prioritizate, de exemplu, pentru protecția socială a populației atunci sunt domenii în care nu poți […] Articolul Bate șaua să se priceapă miniștrii: Gavrilița admite că unii nu s-au acomodat în funcții. Vin din ONG-uri apare prima dată în Bani.md.
22 ianuarie 2022
21:30
Primul din cele câteva transporturi din pachetul de asistenţă de securitate în valoare de 200 milioane de dolari acordat de Statele Unite armatei ucrainene, autorizat în decembrie de preşedintele Joe Biden, a sosit la Kiev, a anunţat sâmbătă ambasada americană, potrivit Reuters, citat e Agerpres. Donaţia, constând în 90 de tone de asistenţă letală de […] Articolul Ucraina: Primul transport militar din pachetul de asistență american de 200 mil USD a sosit la Kiev apare prima dată în Bani.md.
19:50
Tensiunile de la granița de este a Ucrainei cresc de la o zi la alta, în condițiile în care dialogul diplomatic dintre Rusia și NATO a eșuat. Or, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu anunță că va merge, în perioada 24 – 25 ianuarie, la Bruxelles. În cadrul vizitei voi discuta prioritățile de […] Articolul Rusia își umflă tot mai tare mușchii. Nicu Popescu merge la Bruxelles să discute prioritățile de cooperare cu NATO apare prima dată în Bani.md.
18:30
Conducătorul Moldovagaz poate fi pus doar cu acceptul Federației Ruse, a răspuns premierul Natalia Gavrilița la întrebarea jurnaliștilor de la „Ziarul de Gardă”, dacă acesta apără interesele Republicii Moldova și nu pe cele ale altui stat și ale opoziției. Întrebată, dacă are încredere în președintele de la Moldovagaz, Gavrilița a răsuns franc: „Nu”. În ceea […] Articolul Patimile Nataliei Gavrilița. Nu are încredere în șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban apare prima dată în Bani.md.
18:00
Simona Halep şi-a mărit considerabil veniturile în ultimele zile, după participarea la Australian Open. Potrivit presei sportive, a depășit pragul de 38 de milioane de dolari câștigate din tenis după ce a învins-o pe Magdalena Frech din Polonia. Simona Halep și-a asigurat un premiu consistent după calificarea în turul secund la Australian Open: peste 100 […] Articolul Simona Halep, tot mai bogată! Tenisul îi mărește considerabil averea, mai are și afaceri imobiliare apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.