Tenismenul moldovean Radu Albot s-a calificat la Australian Open

Deschide.md, 14 ianuarie 2022 21:30

Tenismenul moldovean Radu Albot, care este locul 123 în clasamentul ATP, va evolua pe tabloul principal de la Australian Open.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 4 ore
22:30
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, nu intenţionează să trimită unilateral militari americani în Ucraina, a comunicat marţi Casa Albă, transmite Reuters.
22:00
22:00
O adolescentă de 16 ani care voia să imite comportamentul personajelor din serialul american „Euphoria” a murit în Franţa după ce a ingerat o cantitate mare de medicamente, a declarat marţi pentru AFP o sursă apropiată anchetei deschise în acest caz.
Acum 6 ore
21:30
Polonia a început marţi să construiască o nouă barieră la frontiera cu Belarusul, menită să blocheze intrarea unor imigranţi ilegali. aflată la originea unei crize între Varşovia şi Minsk anul trecut, relatează AFP.
21:00
Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, alias El Chapo, condamnat în iulie 2019 la New York la închisoare pe viaţă pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa, a fost respins în Statele Unite, a anunţat Biroul procurorului federal din Brooklyn.
20:10
20:00
19:50
Deputaţii Adunării Populare a regiunii autonome găgăuze din Republica Moldova au votat pentru formarea unei delegaţii care să se deplaseze la Moscova şi să poarte negocieri directe cu Gazprom. Această iniţiativă a fost susţinută de majoritatea membrilor legislativului local, informează marţi presa de peste Prut şi agenţia de presă rusă TASS.
Acum 8 ore
19:40
Deputaţii Adunării Populare a regiunii autonome găgăuze din Republica Moldova au votat pentru formarea unei delegaţii care să se deplaseze la Moscova şi să poarte negocieri directe cu Gazprom. Această iniţiativă a fost susţinută de majoritatea membrilor legislativului local, informează marţi presa de peste Prut şi agenţia de presă rusă TASS.
19:21
Canada a anunțat, marți, că va retrage temporar familiile diplomaților săi din Ucraina, din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei, relatează Reuters. Și SUA, Australia și Marea Britanie au început să retragă din țară membrii familiilor diplomaților aflați la Kiev.
19:21
25 de coaliții locale create pe teritoriul țării, inclusiv în UTA Găgăuzia și în regiunea transnistreană, au interacționat cu autoritățile publice locale pentru a promova și implementa instrumente de bugetare participativă la nivel de comunitate. Acțiunile au avut loc în cadrul unui proiect implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Fundației Konrad Adenauer. Coalițiile cuprind circa 750 de membri din societatea civilă, sectorul privat, reprezentanți ai prestatorilor de servicii publice la nivel local, transmite IPN.
18:51
Forţele armate ruse au lansat marţi o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea anexată, iar la aceste exerciţii militare participă 6.000 de oameni, avioane de vânătoare şi bombardiere, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.
18:30
18:30
18:10
UPDATE // Serviciul Vamal a confirmat printr-un comunicat de presă că Nicolae Vutcariov și Lidia Ababii, numiți în calitate de directori adjuncți ai Serviciului Vamal.
18:00
Miercuri, 26 ianuarie 2022, activitatea cu publicul în cadrul Secției consulare a Ambasadei României în R. Moldova va fi suspendată. Potrivit unui comunicat al Ambasadei, un angajat al secției consulare ar fi infectat cu noul coronavirus.
17:50
Deputatul în primul Parlament şi unul dintre semnatarii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, a lansat o carte de excepție - jurnalul de călătorie „Traseul Centenarului Marii Uniri”
17:50
Acum 12 ore
17:40
17:11
17:11
17:00
16:50
Ambasadorul R. Moldova la București, Victor Chirilă, a avut o întrevedere cu Sorin Grindeanu, Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii al României.
16:30
Ministerul Sănătății al Republicii Moldova transmite că în perioada 17 – 23 ianuarie 2022 au fost înregistrate 20 428 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 375 în regiunea transnistreană. Incidența a constituit 548 de cazuri la 100 mii populație înregistrând o creștere cu peste 135 % față de săptămâna 2 din anul 2022 și cu circa 8,8 ori comparativ cu luna trecută.
16:20
A început selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului R. Moldova la concursul „Eurovision- 2022”. Aceasta se va desfăşura în două etape: examinarea dosarelor (25-28 ianuarie 2022) şi audierea live a concurenţilor (29 ianuarie 2022). Ulterior, se va decide organizarea finalei naţionale a Eurovision, preconizată pentru 5 martie 2022.
16:00
Refuzul Germaniei de a se alătura celorlalte state membre ale NATO în a livra arme Ucrainei i-a deranjat pe aliaţi şi a ridicat întrebări în legătură cu hotărârea Berlinului de a se opune Rusiei, se arată într-o analiză a agenţiei americane de presă Associated Press.
15:31
15:31
Aspectele privind organizarea ședinței comune a Executivelor de la Chișinău și București au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, cu șeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.
15:21
15:10
Consiliul Concurenței a solicitat mai multe acte de la „Transautogaz” SRL, companie-fiică a societății pe acțiuni „Moldovagaz” și cel mai mare operator din țară al stațiilor care comercializează gaze naturale comprimate pentru vehicule. Acțiunile vin ca urmare a majorării esențiale a prețurilor la gazul metan, transmite IPN.
14:51
14:40
14:30
14:30
14:20
Până în acest moment, Rusia nu a format din forţele comasate la frontieră vreun grup de atac, care să indice iminenţa unei ofensive în Ucraina, a declarat marţi ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov, citat de agenţia de presă Ukrinform. Astfel, ucrainenii nu trebuie „să-şi facă valizele în grabă”, a afirmat ministrul, lansând un apel la calm concetăţenilor săi pe care i-a îndemnat să-şi păstreze luciditatea şi să nu intre în panică.
14:20
Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a fost ridicată interdicția impusă operatorilor aerieni de transport cargo din Republica Moldova pentru operațiuni către Emiratelor Arabe Unite.
14:00
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită Procuraturii Generale să dea o apreciere juridică acțiunilor vicepremierului Andrei Spînu și altor factori de decizie din Guvern în gestionarea crizei gazelor, începând cu august 2021, cu constatarea faptului dacă au fost sau nu depășite atribuțiile de serviciu, transmite IPN.
14:00
Oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3 Leova, care ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei.
13:50
13:50
Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană a desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă, anunță Ministerul Apărării al Federației Ruse. În total, în exerciții au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar.
13:50
Șeful Servciiului Vamal, Igor Talmazan, ar urma să numească azi în funcție doi șefi-adjuncți ai SV, susțin sursele Deschide.MD
13:50
13:30
Cea mai mare pedeapsă cu închisoarea dată într-un caz de corupție a fost pentru un termen de 16 ani, iar cea mai mare amendă – 290 de mii de lei. Totodată, opt din zece persoane condamnate pentru fapte de corupție nu petrec nicio zi în închisoare. În topul subiecților infracțiunilor de corupție sunt polițiștii. Constatările se conțin într-o analiză realizată de Centrul de Resurse Juridice din Moldova. Cercetarea acoperă peste 400 de hotărâri pronunțate de Curtea Supremă de Justiție în cauze de corupție în perioada 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2020, transmite IPN.
13:30
13:20
Acum 24 ore
12:40
12:30
12:20
12:20
12:10
De Ziua Unirii Principatelor Române, la Iași s-a semnat primul contract de lucrări din cadrul proiectului privind extinderea conductelor de alimentare cu apă potabilă, din stația de tratare Chirița din Iași, în R. Moldova. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Culturii din Iași în prezența viceprim-ministrului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, a secretarului de stat în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, Ana Mardare, a șefului Cancelariei prim-ministrului din Guvernul României, Mircea Abrudean, a secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu, a președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a directorului ApaVital Iași, Mihail Doruș, și a directorului ApaVital M, Ioan Stoian. Au participat, de asemenea, președintele raionului Hîncești, Iurie Levinschi, președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, vicepreședintele raionului Fălești, Veaceslav Tambur, și președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.