Ce a discutat Natalia Gavrilița cu primarii din raionul Soroca? / VIDEO

Observatorul de Nord, 14 ianuarie 2022 21:10

La Palatul de Cultură din Soroca, Natalia Gavrilița, Prim-ministru al Republicii Moldova a discutat și cu primarii din raionul Soroca. Iată care au fost întrebările autorităților sorocene și răspunsul șefei Guvernului. Post-ul Ce a discutat Natalia Gavrilița cu primarii din raionul Soroca? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 6 ore
18:20
Cărți, multe cărți vedem când intrăm în bibliotecă. Dar ce se ascunde în ele, ce e scris acolo? Am încercat să aflăm mai multe curiozități despre cele mai vechi și cele mai noi cărți de la biblioteca „Mihail Sadoveanu” din Soroca, și iată ce am aflat… Video: Ludmila Marjinean   Post-ul Cărți vechi și noi la bibliotecă: ce ascund acestea? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
18:00
Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram. Post-ul Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 25 ianuarie, 2022 apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
  În Republica Moldova mai există încă multe localități unde oamenii nu dețin dreptul de proprietate asupra gospodăriilor unde trăiesc, iar din această cauză unii cetățeni nu-și pot vinde sau dona bunul imobil. De mai mulți ani în țara noastră se implementează Programul de stat de creare a cadastrului bunurilor imobile care va permite, între […] Post-ul Dreptul de proprietate: între servicii gratuite de stat și cele cu plată apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
16:10
Micii beneficiari ai Asociației Obștești „Angelus” din Soroca, au avut parte în acest an de sărbători de iarnă mai deosebite. Enoriașii din parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” împreună cu preotul Sorin Huluță, pentru prima dată au organizat un concert de caritate de Crăciun, oferind ajutor pentru șapte copii cu dezabilități severe din raionul Soroca. Mamele copiilor […] Post-ul Enoriașii parohiei „Sf. Martiri Brâncoveni” au făcut sărbătorile de iarnă mai luminate pentru șapte copii apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Observatorul de Nord continuă să prezinte prețurile de la piața din Soroca, pentru a cunoaște ce s-a scumpit, sau poate ieftinit. Am ales să punem accent pe principalele produse care se găsesc la tarabele comercianților. Post-ul Cît costă mierea la Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Un mesaj venit pe pagina de Facebook a “Observatorului de Nord”, din partea unei absolvente a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, originară din raionul Soroca, ne-a provocat să documentăm un subiect. Problema este că listele cu posturile vacante în instituțiile medico-sanitare din raionul Soroca nu se găsesc în ordinele Ministerului Sănătății […] Post-ul Are sau nu nevoie raionul Soroca de tineri specialiști în medicină? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Starea din Spitalul Raional Soroca, prin numărul și gravitatea pacienților cu COVID-19, este ca o foaie de turnesol, care ne arată în ce situație epidemiologică se află municipiul Soroca și satele din raion. Astfel că Spitalul Raional Soroca împreună cu Observatorul de Nord, vă vor informa cu privire la situația zilnică din secția COVID-19 și […] Post-ul COVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 24.01.2022- 25.01.2022 / INFORGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
10:40
I. Cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, consulul general al României la Bălți, Petrișor-Ionel Dumitrescu, a participat la Tedeumul de mulțumire pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra neamului românesc și a României. Slujba a fost oficiată de PS Antonie, Episcop de Bălţi, fostă a Hotinului, împreună cu un sobor de […] Post-ul Și la Bălți a fost celebrată Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Consiliul Unirii din Soroca a organizat aseară un eveniment de excepție, prin care a fost evocată Mica Unire din 1859. Invitații aleși pe sprânceană – Victor Buruiană, Anatol Rudei și Viorel Burlacu, au bucurat publicul cu cântece de suflet și poezii, cum numai Nicolae Jelescu le poate declama.  Evenimentul a început cu o vecernie săvârșită […] Post-ul Mica Unire sărbătorită la Soroca prin „Vecernia Unirii” la biserica „Sf. Martiri Brâncoveni” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Anul istoriei și culturii tătarilor lituanieni, cu această ocazie, expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”, organizată de Arhiva Istorică de Stat a Lituaniei, vă invită să aruncați o privire în trecut, pentru a vă familiariza cu dezvoltarea culturii lituaniene multinaționale. Expoziția prezintă documente ce reflectă istoria tătarilor lituanieni începând cu a doua jumătate a […] Post-ul Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca ne invită la o expoziție… on-line apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
17:40
Dacă și-ar dori tinerii din raionul Soroca să danseze la o discotecă, ar putea merge la Florești sau Drochia, nu și la noi. Municipiul nostru pare sărac atât în localuri pentru odihnă, cât și în cele pentru distracții. În opinia adolescenților pe care i-am provocat la o discuție, o discotecă ar fi binevenită pentru a […] Post-ul “Discoteca se amână” și la Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Odată ce-au trecut sărbătorile de iarnă, a venit și timpul pentru a scoate pomul de Crăciun din casă. Unii soroceni aleg să îl arunce la gunoi, alții pentru a încălzi soba, iar dacă au un brad artificial îl ascund în dulap până la anul. O soluție cu care vin specialiștii în ecologie din Uniunea Europeană, […] Post-ul Ce fac sorocenii cu bradul: îl aruncă, îl pun pe foc sau îl bagă în dulap? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
S.A. ”Furnizarea Energiei Electrice Nord”, a depus recent o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică pentru aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în anul 2022. De fapt aprobarea ar însemna majorarea tarifului cu aproximativ 50%. „Calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, […] Post-ul ”FEE Nord” cere majorarea tarifului la electricitate cu 50% în nordul republicii, inclusiv și pentru raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 24 ianuarie – 28 ianuarie se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Pentru informaţie suplimentară apelaţi la tel. (0231) 532-06, (0231) 24-201, (0231) 24-019. Conducerea S.A. „RED Nord” îşi cere scuze […] Post-ul Se așteaptă deconectări ale energiei electrice în Floriceni, Slobozia-Cremene, Șolcani, Volovița, Rublenița, Căinarii Vechi, Vasilcău. apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Band Orchestra “Doina” din Soroca, ca orice echipă care se respectă, are planuri mari pentru acest an. Mai ales după ce la trecerea dintre ani, câțiva dintre membrii band-ului, reuniți într-un grup de lăutari, au cucerit Premiul Mare în cadrul ediției a IX-a a Concursului național al interpreților la instrumente muzicale „Lăutarii Moldovei”.  „Anul 2022 […] Post-ul Ion Vorotneac și lăutarii săi au pășit cu dreptul în 2022 / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook – Observatorul de Nord. […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: „Gadgetul” secolului XX – La săniuș apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Lakshadweep, grupul de 36 de insule este cunoscut pentru plajele sale exotice și scaldate in soare și pentru peisajul verde luxuriant. 25% subventie pentru investitii de capital pentru noii investitori. Pestele “Tonul Lakshadweep” este promovat la nivel global. Productie masiva in ceea ce priveste produsele din nuca de cocos. Recifele de corali si plajele cu […] Post-ul Descoperiți India! Oportunități economice în Lakshadweep (PUBLICITATE) apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  Directorul general pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a declarat că sfârșitul pandemiei de COVID în Europa este un scenariu plauzibil odată cu apariția variantei Omicron.    Oficialul crede că odată ce valul Omicron se va calma, vor exista câteva săptămâni de imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie trecerii prin boală. […] Post-ul OMICRON – ultima „suflare” a noului coronavirus? apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
 Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor […] Post-ul 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Conform unor studii efectuate de medici, persoanele afectate de tulpuna Omicron prezintă, cel mai frecvent, cinci sipmtome care trebuie să ne pună în gardă.   Astfel, cele mai multe persoane infectate (circa 73 la sută) se plâng că le curge nasul, în 68 la sută din cauze persisită durerile de cap, 64 la sută […] Post-ul Cinci simptome care „vorbesc” despre faptul că ar putea să fiți infectați cu tulpina Omicron apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  După efectuarea a 8897 de teste, alte 2.394 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 23 ianuarie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 142 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (46-medici, 63-asistenți medicali, 33-personal auxiliar). De la începutul pandemiei, bilanțul cazurilor de COVID-19 în  a ajuns la 409.397.  În total, […] Post-ul 2394 noi cazuri de infectare și 9 decese din cauza COVID-ului au fost raportate ieri, 23 ianuarie. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:40
  După efectuarea a 10.663 de teste, alte 2.447 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 22 ianuarie, în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 407.003.    Din numărul total de cazuri, 158 sunt în rândul lucrătorilor medicali: 37 – medici, 78 – asistenți medicali, 43 – personal […] Post-ul Ieri, au fost raportate 2447 cazuri de infectare și 12 decese, din cauza COVID-ului apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână. Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur […] Post-ul Cighiri / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Investigațiile ginecologice de rutină ajută la descoperirea din timp a unor afecțiuni, iar aceasta ar putea scuti de multe bătăi de cap fetele și femeile. Totodată subiectul, deși poate părea unul delicat, este important pentru a fi înțeles de mamele fetițelor, adolescente și femei pentru care ginecologul este nu doar un medic ci și un […] Post-ul Tatiana Morari despre ginecologie, menstruație, viața sexuală și consultația ginecologului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
La una dintre recentele emisiuni “Interviu cu soroceni”, realizată de redacția Observatorul de Nord, am discutat cu cel mai experimentat primar din raionul Soroca, Anatolie Pînzaru. Primarul comunei Cremenciug este în această funcție de peste un sfert de secol, și ne-a vorbit inclusiv despre procesul de alocare a banilor pentru sate și cum a plecat capul […] Post-ul Primarul Anatolie Pînzaru despre cum se alocă banii pentru sate, pe linie de partid sau…? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
22 ianuarie 2022
12:20
Pisicile sunt atât animăluțe de companie cât și membri devotați ai familiei. Unii susțin că pisica are prioritatea și de trata diferite boli. Alții mai afirmă că ele sunt un bun anti stres. Miorlăitul de pisică scade stările de anxietate și îți oferă liniște sufletească.        Atunci când alegem să devenim stăpân pentru o pisică, […] Post-ul Cele mai frumoase nume de pisici! Dar cum îi spune pisicii tale? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
   Ministerul Sănătății a raportat ieri, 21 ianuarie,  încă 13 decese provocate de COVID-19 înregistrate în luna ianuarie 2022:   Numărul deceselor a ajuns la 10.501 în Republica Moldova: Deces 10.489 din 20.01.2022: Bărbat de 83 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: boală cerebral-vasculară, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral. Deces 10.490 […] Post-ul +13 noi decese raportate ieri, 21 ianuarie. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
 După efectuarea a 15.188 de teste, alte 3.971 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 21 ianuarie.Din numărul total de cazuri, 225 sunt în rândul lucrătorilor medicali: 45 – medici, 98 – asistenți medicali, 82 – personal auxiliar.    Din numărul total de persoane infectate, 89 sunt din raionul Soroca. Bilanțul […] Post-ul 89 de soroceni au fost confirmați cu COVID ieri, 21 ianuarie. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Artur Cerari și soția sa Lidia s-au cunoscut acum câteva zeci de ani. Tânărul Artur, feciorul lui Mircea Cerari, a pus ochiul pe fiica altui Mircea. Mai întâi însă a fost testat de viitorul socru dacă-i va fura sau nu mănușile. Despre acea perioadă ne-a vorbit baronul romilor din Republica Moldova, Artur Cerari, care a […] Post-ul Cum a făcut cunoștință baronul romilor, Artur Cerari, cu viitoarea soție și la ce test l-a pus socrul? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
21 ianuarie 2022
17:20
Redacția Observatorul de Nord vine cu o nouă retrospectivă a știrilor din Soroca, în cadrul buletinului săptămânal informativ, Observatorul din 21 ianuarie 2022. Acesta este sumarul ediției de astăzi: * Natalia Gavriliță a declarat că va deschide stația de epurare de la Soroca * Cine sunt sorocenii care au sărit de Bobotează în Nistru după […] Post-ul Soroca în 7 zile – „Observatorul” din 21 ianuarie 2022 / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
   Ai pus ceva bani deoparte, ai făcut o vânzare sau ai primit o moștenire – felicitări! Se întâmplă să ai bani în plus și ei trebuie puși să lucreze. Îi poți cheltui pe bunuri și vacanțe sau îi poți investi, pentru a genera venituri suplimentare pe termen lung. Azi îți vorbim despre investiții mai […] Post-ul Unde îmi pot investi economiile pentru a obține venituri mai mari decât în cazul depozitelor bancare? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
 Observatorul de Nord continuă să prezinte prețurile de la piața din Soroca, pentru a cunoaște ce s-a scumpit, sau poate ieftinit.     Am ales să punem accent pe principalele produse care se găsesc la tarabele comercianților. Post-ul Cît costă cartofii la Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
  Legislativul de la Chișinău a adoptat astăzi, 21 ianuarie, în prima lectură, roiectul de lege care vizează modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative. Astfel, angajații din sistemul medical de stat care s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor […] Post-ul Angajații din medicină, care s-au infectat cu COVID în timpul atribuțiilor de serviciu vor primi, și anul acesta îndemnizația unică în valoare de 16.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Printre familiile din municipiul Soroca, în care limba de comunicare acasă era limba rusă, este și cea a Olgăi Corbu. Dar pe când era elevă ea și-a dorit să cunoască limba română, așa că și-a luat fără voia părinților documentele de la școala rusă și le-a dus la Liceul Teoretic „Petru Rareș”. A avut tăria […] Post-ul Cum a decis Olga Corbu să treacă de la limba rusă la limba română? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Grădinița „DoReMicii” din Călărași, construită conform standardului german de eficiență energetică Proiectată de experți germani după modelul de casă pasivă, grădinița „DoReMicii”, din orașul Călărași este, pe bună dreptate, cea mai energo – eficientă instituție publică din țară. Panourile fotovoltaice, pompele geotermale, sistemul de ventilare prin recuperare și cel de încălzire și răcire prin pardoseală […] Post-ul Unde în Republica Moldova sunt implementate cele mai noi tehnologii de eficienţă energetică? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Într-o perioadă cu multe viroze respiratorii și în contextul pandemiei, ne punem întrebarea dacă este o răceală, gripă sau infecție prin Covid-19? Specialiștii în epidemiologie dovedesc că gripa, Covid-19 și virozele se răspândesc în același timp în această iarnă. „Răceala, gripa și infecția cu noul corona virus, au simptome similare, de aceea în lipsa unui […] Post-ul Medicii soroceni ne învață: Cum facem deosebirea dintre gripă, răceală și COVID-19? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Deși suntem în plină pandemie cu Cod Roșu de alertă epidemiologică, majoritatea hotărârilor Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică și a Comisiei raionale Extraordiare de Sănătate Publică rămân mai mult pe hârtie. Ca și până la pandemia de COVID-19 trăim în două lumi paralele, una oficială și formală, și alta reală în care deciziile autorităților […] Post-ul Când va scăpa Soroca de Cod Roșu? Cu așa atitudine NICIODATĂ! / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
TABLETA DE VINERI. Criza energetică fără precedent nu doar a devenit un subiect de discuție la care participă, deopotrivă, persoane bine intenționate și bune cunoscătoare a fenomenului, dar și „experți” de ocazie și, pur și simplu, cârcotași care doresc să iasă în evidență și să pună sare pe coada rivalilor politici. În situația creată am […] Post-ul De ce ministrul Andrei Spânu are dreptate? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  După ce compania Gazprom a avertizat Chișinăul că ar putea sista livrarea de gaze, dacă partea moldovenească nu achită banii până astăzi, 21 ianuarie, premierii Republicii Moldova și României, Natalia Gavriliță și Nicolae Ciucă, au doscutat despre sprijinul pe care România îl poate oferi RM, în caz de forță majoră.    Este vorba despre […] Post-ul România este gata să ne ajute, dacă rușii sistează livrarea de gaze. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Cei de la GAZPROM au trimis o Scrisoare ultimativă, în care scrie despre intențiile de a sista livrarea gazelor dacă banii nu ajung în Rusia până lastăzi, 21 ianuare, ora 09:00. Premierul Natalia Gavriliță consideră amenințarea celor de la GAZPROM dreot un gest neprietenos: „Gazprom este o companie mare, serioasă, aceste 25 de milioane de dolari […] Post-ul Dacă nu achităm banii până astăzi, 21 ianuarie, rușii amenință că vor sista livrarea gazului. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Ieri, 20 ianuarie, Ministerul Sănătății a raportat încă 18 decese provocate de COVID-19 înregistrate în luna ianuarie 2022. Este vorba despre 9 femei și 9 bărbați.  Deces 10.471 din 19.01.2022: Bărbat de 81 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: sechele accident cerebral vascular, encefalopatie, leucoencefalopatie. Deces 10.472 din 18.01.2022: Bărbat de […] Post-ul Încă 8 femei și 8 bărbați au decedat din cauza COVID-ului. Printre cei decedați este și o soroceancă de 60 ani. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  După efectuarea a 15.188 de teste, alte 3.907 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 20 ianuarie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 252 sunt în rândul lucrătorilor medicali: 53 – medici, 117 – asistenți medicali, 82 – personal auxiliar. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns […] Post-ul Numărul persoanelor infectate crește – ieri, +3.907! apare prima dată în Observatorul de Nord.
20 ianuarie 2022
13:30
Deseori auzim plângeri din partea localnicilor că în municipiul Soroca ar trebui multe de modificat. Și astăzi am decis să aflăm de la câțiva soroceni, ce și-ar dori ei să se schimbe. Mulți ar face o sumedenie de răscoale. Unii vor să meargă la discotecă și nu au unde, alții vor trotuare, ceilalți vor locuri […] Post-ul Tu ce ai vrea să schimbi în Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Începând din anul 2013, Republica Moldova participă la Numărătoarea de Iarnă a Păsărilor Acvatice (International Waterbird Census) – un program început în 1967 sub coordonarea organizației Wetlands International. Desfășurat inițial în emisfera nordică în luna ianuarie, adică la mijlocul iernii, programul a devenit cunoscut sub numele de Midwinter. În prezent acest program este foarte popular la […] Post-ul Ce păsări de iarnă pot fi întâlnite pe Nistru mai sus de Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Pe zi ce trece tot mai mulți elevi din raionul Soroca intră în autoizolare, pe motiv că în unele clase sunt depistați copii cu COVID-19. Aceste clase trec la studii online pe perioada carantinei. Conform informațiilor transmise de Direcția Învățământ Soroca, în raionul Soroca în prezent sunt 9 instituții de învățământ cu clase online, 391 […] Post-ul Deja 391 de elevi din raionul Soroca sunt în autoizolare, iar 20 clase au trecut la studii online apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Ieri, 19 ianuarie, Ministerul Sănătății a raportat raportează încă 8 decese provocate de COVID-19. Printre cei ucuși de virus este și un sorocean de 73 ani.  Deces 10.463 din 18.01.2022: Bărbat de 73 de ani din r. Soroca, internat în IMSP SR. Soroca. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială. Deces 10.464 din 17.01.2022: Bărbat de 61 de ani […] Post-ul Încă 8 persoane au decedat din cauza COVID-ului, inclusiv un sorocean. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
    După efectuarea a 13.548 de teste, alte 3.255 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri, 19 ianuarie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 222 sunt în rândul lucrătorilor medicali: 46 – medici, 112 – asistenți medicali, 64 – personal auxiliar. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova […] Post-ul Record de infectări ieri, 19 ianuarie – 3255 de noi cazuri! apare prima dată în Observatorul de Nord.
19 ianuarie 2022
17:20
La 18 ianuarie, în Serviciul de Gardă al Inspectoratului de Poliție Soroca, a parvenit informația telefonică de la un trecător, care a comunicat că pe o stradă din oraș a fost produs un accident rutier cu tamponare de pieton. Ajunși la fața locului, preliminar polițiștii au stabilit că un bărbat de 33 de ani (angajat al […] Post-ul Accident la Soroca, un pieton a ajuns la spital apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
O tradiție frumoasă de Bobotează este intrarea în apă după crucea aruncată de preot. De această dată doi soroceni au sărit în apele reci ale Nistrului pentru a prinde crucea aruncată de părintele Sorin Huluţă, de la biserica Sfinţii Martiri Brancoveni din oraşul Soroca. Post-ul Cine sunt sorocenii care au sărit de Bobotează în Nistru după crucea aruncată de preot? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Instituțiile de cultură din satul Egoreni au menirea de a promova cultura în comunitate, prin organizarea diferitelor activități, ore informative, educative și morale, altoind tinerii generații dragostea de frumos în special dragostea de baștină, de locul de unde au pornit, de tradiții și obiceiuri ce s-au păstrat aici. Mereu sunt puse în discuție teme actuale […] Post-ul Pași mici la Egoreni, cu speranțe la rezonanțe mari apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.