Brazii care au fost utilizați în perioada sărbătorilor vor fi colectați centralizat pentru a fi reciclați | VIDEO

TV6, 14 ianuarie 2022 20:50

Brazii ce au înfrumusețat casele de Crăciun şi Anul Nou vor fi colectați centralizat pentru a fi reciclați. Locuitorii municipiului Chişinău sunt chemaţi să depoziteze separat arborii uscaţi, în preajma platformelor de colectare a deşeurilor menajere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV6

Acum 30 minute
00:30
Mii de șoferi au rămas blocați pe o autostradă din jurul Atenei, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului. Peste 3.500 de oameni au fost evacuați, relatează BBC, scrie digi24.ro. Echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşini. Aproximativ 1.200 […]
Acum 4 ore
22:20
McDonalds a deschis încă un restaurant în Chișinău. Localul, al șaselea la număr, se află la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Ismail. Potrivit administrației rețelei, acesta integrează cele mai noi tehnologii McDonald’s și a creat peste 70 de locuri de muncă. Construcția restaurantului a fost efectuată cu respectarea celor mai înalte tehnologii în construcție și siguranță, spun responsabilii de marketing ai companiei, care adaugă că, designul modern a fost executat de către cele mai renumite studiouri europene.
21:40
21:40
Decizia autorităților din Orhei, de a permite activitatea școlilor cu prezență fizică, va fi cercetată de Centrul Național Anticorupție. Astăzi, instituția a cerut conducerii raionului să ofere, legat de asta, explicații în termeni restrânși. Informația a fost confirmată pentru TV6 de purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, care ne-a declarat că este de competența CNA să solicite asemenea detalii. Totuși, autoritățile din Orhei și-au revizuit parțial decizia, ceea ce înseamnă că în instituțiile în care 30% din clase se află în regim de autoizolare, se va trece la procesul educațional cu desfășurare în regim online, iar în instituțiile în care nu se atestă acest procentaj, procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică a elevilor.
21:30
Tot mai mulți oameni decid să cumpere produse alimentare de la magazinele sociale, lansate la inițiativa lui Ilan Șor. Și asta deoarece prețurile pentru toate alimentele de la aceste unități comerciale sunt mai mici față de cele din altele, crescute odată cu alte majorări din ultima perioadă provocate de acțiunile actualei puteri.
21:10
Emoții mari pentru interpreții care vor să-și etaleze talentele la concursul „Eurovision- 2022”. Astăzi începe selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului țării noastre la această competiție. Printre principalele condiții este ca pretendenții să aibă mai mult de 16 ani și să fie cetățeni ai Moldovei.
21:10
Adunarea Populară din Găgăuzia nu are un președinte nici la trei luni de când activează în componență nouă.
21:00
Au stat în ger, formând cozi imense, pentru a se testa la corturile Covid. Vorbim de mai mulți chișinăuieni care au fost surprinși cum își testează răbdarea și rezistența la circa -7 grade Celsius, pentru a afla dacă au fost infectați de virusul periculos. După ce au fost postate pe rețelele de socializare imaginile cum oamenii stau zgribuliți la ușa cortului, autoritățile publice locale și ministrul sănătății au venit cu comentarii acuzându-se reciproc.
21:00
Preşedintele Partidului "Democraţia Acasă", Vasile Costiuc, reţinut pentru abuz de putere sau de serviciu, în dosarul terenurilor de la Durleşti, rămâne în arest la domiciliu.
21:00
Faptul că erau încarcerați nu i-a împiedicat pe doi pușcăriași să facă afaceri ilegale. Aceștia mințeau oameni că vând lemne online, iar anunțurile le plasau pe un site comercial. Cei care le cădeau în plasă achitau marfa în format electronic, numai că nu o mai primeau. În total, victimele au fost prejudiciate cu peste 300 de mii de lei.
21:00
Crește numărul gravidelor infectate cu Covid. Potrivit Ministerului Sănătății, doar săptămâna trecută, au fost înregistrate 115 cazuri de îmbolnăviri în rândul gravidelor.
20:51
Maternitatea din Bălți, care din 1 ianuarie primește gravide din nordul țării, nu mai are locuri libere pentru internare. Situația pare cu atât mai disperată, cu cât, instituția urma să o substituie și pe cea din Fălești, care și-a sistat activitatea. Medicii spun că vor încerca să găsească o ieșire din situație, iar asta înseamnă […]
Acum 6 ore
20:21
Alte 5138 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 158 de cazuri în regiunea transnistreană, anunță Ministerul Sănătății. Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara țării: 9-Romania, 7-Rusia, 5-Italia, 2-Germania, 2-Israel, 1-Egipt, 1-Franța, 1-Ucraina, 1-Belgia, 1-Marea Britanie, scrie newsmaker.md. Numărul total de […]
18:50
Nicolae Vutcariov și Lidia Ababii au fost numiți în calitate de directori adjuncți ai Serviciului Vamal (SV), scrie replicamedia.md. Potrivit comunicatului SV, noii directori adjuncți au fost numiți în baza Ordinului Ministrului Finanțelor, semnat astăzi, 25 ianuarie. „În conformitate cu atribuțiile prevăzute, Nicolae Vutcariov va fi responsabil pentru activitatea Departamentului antifraudă și conformare, iar Lidia […]
18:50
Pfizer/BioNTech au anunțat, marți, că au început testarea clinică a unei noi versiuni a vaccinului anti-coronavirus, dezvoltat special pentru a fi mai eficient împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, scrie digi24.ro. În cadrul testelor se va verifica răspunsul imun generat de vaccinul anti-Omicron și prin administrarea de trei doze dar și ca doză booster pentru persoanele […]
18:50
Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău își va sista activitatea pe 26 ianuarie, iar toate serviciile vor fi reprogramate. Asta pentru că există suspiciunea că un angajat ar putea fi infectat cu noul coronavirus, scrie newsmaker.md. „Șeful misiunii diplomatice a dispus testarea întregului personal al Secției consulare și dezinfectarea spațiilor de lucru cu publicul. […]
Acum 8 ore
17:50
Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a fost audiat astăzi pentru a doua oară în dosarul ”Energocom”. După disucțiile cu procurorii, el a declarat că nu are nici o vină și a menționat că tot ce se întâmplă reprezintă un show, regizat de guvernare pentru a distrage atenția oamenilor de la problemele din țară. Între timp, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat pentru TV6 că urmărirea penală pe caz continuă, iar procurorii urmează să administreze și alte probe.
17:50
Situație dramatică în România. Autoritățile au anunțat un nou record de cazuri noi de COVID, de la începutul pandemiei. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 20 de mii de infectări cu SARS – CoV – 2, cu peste 7.000 mai mult decât în ziua anterioară. Alertați sunt, înclusiv, bucureștenii. Rata de infectare cu noul coronavirus în capitala României a depășit, deja, 11 la mia de locuitori.
17:01
Ministerul Sănătății al Republicii Moldova transmite că în perioada 17 – 23 ianuarie 2022 au fost înregistrate 20 428 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 375 în regiunea transnistreană. Incidența a constituit 548 de cazuri la 100 mii populație înregistrând o creștere cu peste 135 % față de săptămâna 2 din anul 2022 și […]
Acum 12 ore
15:31
Frumoasă, deșteaptă, talentată, dar fără mire. Mireasa acestei ediții, Irina, are studii superioare și două diplome în arsenal – una de specialist în agricultură și alta – de traducător. Acum muncește în laboratorul universității de medicină. Irina are 47 de ani. Deși a absolvit două facultăți, total diferite – una agricolă și alta de limbi […]
15:31
O tânără mămică, cu un destin extrem de dramatic – așa am cunoscut-o pe Alina, când a venit prima oară la emisiune. Pe atunci, pasiunea ei era… croșetatul. Acum însă a încercat o schimbare radicală de look – sare cu parașuta, este Social Media Manager și se numește Luna Li Phoenix. Luna Li Phoenix are […]
14:50
Oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3 Leova, care ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei. Acțiunile infracționale ale membrilor grupării erau îndreptate la dobândirea ilicită a bunurilor […]
14:00
Acuzații în adresa ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi susține că Andrei Spînu, în loc să le ofere soluții și măsuri urgente de suport, propune majorarea tarifului pentru călători. De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului au declarat pentru TV6 că proiectul doar este supus consultărilor.
14:00
Încep să se vadă primele efecte neplăcute ale ninsorii care a acoperit Turcia. Din cauza aglomerării de zăpadă, un acoperiș al terminalului cargo al aeroportului din Istanbul s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, potrivit reprezentanților aeroportului. 
14:00
 Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor cere Procuraturii Generale să investigheze modul în care este gestionată criza energetică și felul în care a fost negociat cu Gazprom contractul de achiziție a gazelor. Aleșii îl acuză pe ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, de neglijență în serviciu și cer procurorilor să dea apreciere juridică acțiunilor negociatorului-șef din partea Republicii Moldova. De cealaltă parte, Spînu le recomandă acestora să depună un autodenunț la procuratură.
13:50
Doliu în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Svetlana Căpățînă, a decedat din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. 
13:40
Consiliul Concurenței a început verificările la Transautogaz, companie ce aparține Moldovagaz, după ce prețul gazului metan a depășit 17 lei pentru un litru.
13:40
Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon este audiat în aceste clipe la Procuratura Generală în cadrul dosarului ”Energocom”. Ședința a început la ora 10:00, iar politicianul a refuzat să facă declarații pentru presă.
13:30
12:40
Carburanții continuă să se scumpească. Mâine, șoferii vor plăti pentru litrul de benzină cu 8 bănuți mai mult, iar pentru cel la motorină – cu 7 bănuți mai mult, scrie Unimedia.info. Astfel, litrul de benzina va costa 22,76 lei, iar cel la motorină – 19,75 lei.
12:00
Procurorul General interimar a înregistrat la Consiliul Superior al Procurorilor, demersul cu privire la eliberarea acordului pentru efectuarea modificărilor în structura Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și teritoriale. Despre aceasta anunță Procuratura Generală printr-un comunicat, scrie Unimedia.INFO. „Procurorul General interimar, în calitate de manager operațional, a inițiat procedura de modificare a structurii Procuraturii Generale, procuraturilor specializate […]
11:50
Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” acuză ministerul de aprobarea ilegală a tarifului pentru călătoriu. Totodată ei susțin că mesajul lor nu a fost înțeles anunțat de transportatori „Nu cerem majorare de tarif, ci un calcul real și măsuri urgente de transport”, se arată într-un comunicat, scrie Unimedia.info. Potrivit Asociația Patronală a Profesioniștilor din […]
Acum 24 ore
10:40
O nouă ediție „Oameni pentru Oameni”. O mamă a 7 copii din s. Florești, r-nul Anenii Noi, și-a pierdut parțial auzul în urma unui incident casnic. Cu urechea dreaptă aude doar 30%, iar cu cea stângă deloc. Mai mult, în prezent, familia numeroasă locuiește în casa rudelor, iar în orice clipă ar putea ajunge în […]
10:30
Serviciul Vamal anunță transportatorii de mărfuri că, la această oră, se atestă trafic îngreunat și la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Galați” (rutier). Potrivit informațiilor comunicate de subdiviziunile teritoriale, pe partea română s-au format mai multe coloane de automarfare, care așteaptă să intre în țara vecină, fapt ce a condus la apariția unui aflux de […]
10:30
În Republica Moldova sunt funcționari suspectați că au luat mită în criptovalută, în special Bitcoin, iar pentru a se ascunde de organele de urmărire penală aceștia stabilesc întâlniri cu cei care îi mituiesc în afara hotarelor statului. Cel puțin patru cazuri sunt investigate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) din 2021 până în prezent de […]
10:10
Svetlana Căpățină, deputatul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-a stins din viață. Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al Legislativului, transmite Sputnik.md Deputatul avea vârsta de 52 de ani. Serviciul de presă al Parlamentului a precizat că nu se cunosc detalii despre decesul deputatului, însă presa scrie că aceasta s-a stins din […]
09:20
Pe parcursul nopții de 25 ianuarie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”: În zonele de Nord s-au efectuat lucrări de patrulare, iar în Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. În procesul […]
Ieri
23:20
Polonia vrea să înceapă marţi construirea unei bariere permanente la frontiera externă a UE cu Belarus, scrie digi24.ro. Decizia vine în condițiile în care mii de migranţi încearcă să ajungă în UE, de obicei prin Belarus, până în Polonia sau statele baltice. Minskul este acuzat că a încurajat mii de migranţi din Orientul Mijlociu să […]
23:20
Până la 8.500 de militari americani au fost puși în alertă pentru o posibilă detașare în Estul Europei, având în vedere că trupele rusești sunt comasate la granița Ucrainei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit CNN, scrie digi24.ro. Secretarul de stat pentru Apărare, Lloyd Austin a emis ordinele de pregătire pentru […]
23:20
Acoperișul terminalului cargo al aeroportului din Istanbul s-a prăbușit din cauza zăpezii. Ninsorile abundente au dus și la suspendarea zborurilor, relatează Daily Sabah, scrie digi24.ro. Niciun avion nu mai decolează până marți dimineața de pe acest aeroport internațional, care anul trecut a fost cel mai aglomerat din Europa. Din cauza aglomerării de zăpadă, un acoperiș […]
23:00
Republica Moldova intensifică cooperarea cu NATO, ceea ce contrazice statutul neutru prevăzut de Constituția Republicii Moldova. Acest lucru a declarat vineri, 21 ianuarie ministrul de externe al nerecunoscutei Transnistrie, Vitali Ignatiev, la un post de televiziune din Transnistria, scrie realitatea.md. „Dacă o țară cooperează cu NATO, participă la operațiuni de menținere a păcii ale NATO, […]
22:50
Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor Igor Dodon urmează să se prezinte marți, 25 ianuarie, la Procuratura Generală pentru a da declarații în dosarul „Enegocom”. Fostul președinte al Republicii Moldova este bănuit că ar fi cauzat daune bugetului statului de aproape 12 milioane de dolari SUA, după ce în primăvara anului 2008, pe când deținea […]
22:50
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 24 ianuarie – 20 februarie, accesul tuturor vizitatorilor în clădirea municipalității este restricționat, în contextul situației pandemice prin infecția COVID-19, scrie replicamedia.md. Astfel, depunerea cererilor și eliberarea actelor solicitate de cetățeni se va efectua prin intermediul adresei de email: primaria@pmc.md și/sau prin poștă, pe adresa: MD 2012, mun. […]
22:50
Din 24 ianuarie intră în vigoare unele restricții instituite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, scrie Sputnik.  Activitatea cultelor religioase din Republica Moldova se exercită liber, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare stabilite de autorități în contextul pandemiei COVID-19. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de secretarul Mitropoliei Moldovei, protoiereul mitrofor Vadim Cheibaș. […]
20:50
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului de a institui Stare de Urgență în sectorul energetic.
20:30
Dezamăgiți de modul în care majoritatea parlamentară a aprobat modificarea la Legea Avocaturii, Consiliul Uniunii Avocaților a decis să înceteze, totuși, acțiunea de protest, lucru care se va întâmpla de mâine.
20:20
Preluarea textelor de pe pagina www.tv6.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.tv6.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de au...
20:20
Fratele ministrului Culturii, Vadim Prodan va primi lunar, până la sfârșitul vieții, o indemnizație de aproape 10 mii de lei. Despre acest lucru a scris celebrul regizor, Valeriu Jereghi, pe pagina sa de Facebook, care îl acuză pe Sergiu Prodan de conflict de interese. De cealaltă parte, ministrul susține că nu are nicio legătură cu acest lucru, deoarece nu a participat la discuțiile privind subiectul respectiv și s-a abținut de la vot.
20:20
Săptămâna începe cu proteste. Zeci de taximetriști și-au parcat mașinile în fața Guvernului și cer reducerea prețului pentru gazul metan, supărați că cifrele au explodat în ultimele zile, iar suma pentru un litru depășește 17 lei. După discuțiile cu Ministerul Infrastructurii s-a decis că șoferii vor înainta toate revendicările care, ulterior, vor fi dezbătute într-o ședință programată peste două săptămâni.
19:40
Alte 2834 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 440 de cazuri în regiunea transnistreană. De asemenea, timp de o zi, au fost raportate 20 de decese, scrie newsmaker.md. Din numărul total de cazuri, 15 sunt asociate cu contact în afara țării: 9-Romania, 3-Ucraina, 1-Rusia, 1-Germania, 1-Italia. Numărul […]
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.