Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew, titlul de Alteță Regală, din cauza unui scandal sexual de la 17 ani

UNIMEDIA, 14 ianuarie 2022 20:50

Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. – His Royal Highness, HRH), conform unui anunț recent al Palatului Buckingham, citat de BBC și Sky News. Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew vor reveni Reginei Elisabeta, scrie SHOK.md cu referire la digi24.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:00
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat marţi că intenţionează să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, și că Rusia pare să devină o „putere a dezechilibrului”, deoarece vrea să destabilizeze spaţiul fost sovietic, informează Digi24.ro. 
21:30
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că și-a văzut factura la gaz și deja a și plătit-o. „Dacă nu greșesc, undeva 2800 de lei am plătit factura la gaz”, a declarat acesta, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.
21:30
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, evită să confirme, dar nici nu infirmă zvonurile potrivit cărora, Evghenii Golosceapov va fi următorul Avocat al Poporului, ales în urma concursului public, din cei șapte candidați care s-au înscris în cursă. „Este sau adevărat sau nu. Există doar două opțiuni, a treia nu. Iarna nu e ca vara”, a spus Litvinenco, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.
21:00
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a comentat zvonurile potrivit cărora, în timpul apropiat ar putea pica 3 miniștri din Guvernul Gavrilița. Acesta s-a arătat sigur de faptul că va rămâne în funcție, la fel ca și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.
Acum 6 ore
20:20
Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor 24 de persoane, dintre care 3 în regiunea transnistreană. Din numărul total raportat, două decese au fost înregistrate astăzi. Bilanțul total ajunge la 10.566.
20:10
Alte 5138 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 158 de cazuri în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara țării: 9-Romania, 7-Rusia, 5-Italia, 2-Germania, 2-Israel, 1-Egipt, 1-Franța, 1-Ucraina, 1-Belgia, 1-Marea Britanie. Numărul total de teste efectuate – 18267. Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 417369
19:40
Guvernarea pune tunurile pe Consiliul Raional Orhei, după ce administrația raionului a decis ca școlile din regiune să activeze cu frecvență fizică și a adoptat propriile măsuri în lupta contra pandemiei. Declarația a fost făcută de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, într-o intervenție live pe Facebook.
19:30
Armata rusă a lansat marţi o nouă serie de manevre în proximitatea Ucrainei şi în Crimeea anexată, exerciţii la care participă peste 6.000 de militari şi 60 de avioane de vânătoare şi de bombardament, potrivit agenţiilor ruse de presă, informează  Digi24.ro. 
19:00
Transparency International a lansat Indicele Percepţiei Corupţiei pentru anul 2021. Clasamentul IPC 2021 cuprinde 180 ţări şi teritorii, indicele fiind calculat în baza a 13 studii ale unor organizaţii notorii, inclusiv 7 – pentru Republica Moldova. IPC reflectă nivelul percepţiei corupţiei din sectorul public şi este calculat la o scară de la 0 până la 100, unde „0” semnifică corupţie totală, iar „100” – lipsă totală de corupţie, informează transparency.md.
18:50
Ambasada României la Chișinău informează că secția consulară va fi închisă miercuri, 26 ianuarie, ca urmare a suspiciunii că un angajat din cadrul instituției ar putea fi infectat cu noul coronavirus.
Acum 8 ore
18:20
În funcții au fost numiți Nicolae Vutcariov și Lidia Ababii. Cei doi ai fost prezentați astăzi colectivului de către directorul de la vamă, Igor Talmazan.
17:50
Asociația Părinți solidare susține că „învățământul la distanță este o situație nedorită de marea majoritate a părinților și probabil și a elevilor”. Justifică acest fapt prin „calitatea scăzută a procesului de studii la distanță, dar și a problemelor financiare și sociale, care cad pe umerii familiilor, atunci când locul de trai trebuie transformat în clasă de studii pentru unul doi trei sau chiar mai mulți copii”. În comentarii părinții s-au împărțiți în două tabere. 
17:40
La Curtea de Apel Chișinău s-a examinat astăzi recursul avocaților liderului partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privința acestuia. În rezultatul examinării recursului, magistrații au menținunt decizia primei instanțe. Astfel, Costiuc rămâne în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media.
17:20
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 25 – 31 ianuarie, în râurile și bazinele de apă din ţară va continua procesul de formare a gheţii. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația despre pericolul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, mai ales în perioada rece a anului, când temperaturile oscilează între minus și plus.
17:10
Un chirurg francez ar putea fi pus sub acuzare după ce a încercat să vândă drept NFT (token non-fungibil) o radiografie cu rana unei supraviețuitoare a atacului de la sala de spectacole Bataclan din Paris, fără acordul ei, informează BBC, citat de digi24.ro.
16:50
Concurență mare în acest an la Eurovision. 29 de artiști s-au înscris în cursă pentru a reprezenta țara la concursul care în acest an se va desfășura în Italia. Printre cei care au depus dosarele sunt artiști cunoscuți, precum ar fi trupa Zbod și Zdub, frații Advahov și Diana Rotaru, dar și nume noi, unele devenite cunoscute după participarea la concursul Superstar România. Mai exact este vorba despre Daniel Șveț și Andrei Serjant.
16:40
Transportatorii și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regioanle nu au reușit să stabilească o soluție de compromis pe tariful la transport. Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” a venit cu un comentariu la proiectul de ordin cu privire la aprobarea tarifelor în transportul regulat de persoane. Patronatele susțin că „nu au fost înțelese de ministerul de resort” și că, de fapt, nu cer majorare de tarif, dar un calcul real al acestuia.
Acum 12 ore
16:30
Corturile pentru testări la Covid-19 au fost luate astăzi cu asalt. Primarul capitalei, Ion Ceban, a explicat că acestea au fost amenajate pentru a fluidiza rândurile care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări pentru testare la Covid-19, având un program de la 07:00 până la 19:00. Însă, edilul a subliniat că testările la Covid-19 sunt gratuite și se efectuează în baza referinței de la medicul de familie, conform reglementărilor de la Ministerul Sănătății. „Deși ne-am dori foarte mult acest lucru, municipalitatea nu are așa capacitate, deoarece numărul testelor oferite instituțiilor municipale sunt de la MS și astăzi am observat că oamenii au făcut coadă la corturile de testare instalate la solicitarea Primăriei. Actualmente punctele mobile de testare amenajate de Primăria Chișinău împreună cu IGSU pe lângă policlinicile municipale, ușurează munca medicilor de familie”, a scris Ceban. În context, a venit cu o solicitare către ministerul Sănătății.
16:20
Ceea ce urma să dureze câteva săptămâni, ne ține prinși deja doi ani și finalul nu pare aproape. Virusul Covid-19 face ravagii în continuare, iar testarea timpurie e cea mai sigură metodă de a depista și preveni complicațiile sale. Vestea bună e că acum, în laboratoarele TESTRAPID.MD, puteți efectua testul rapid antigen Covid-19 la doar 150 de lei.
16:00
Zeci de mii de hectare de terenuri riscă să fie neprelucate la primăvară din cauza creșterii prețurilor la fertilizanți, produsele de uz fitosanitar, motorină. Comitetul organizatoric al Asociației Forța Fermierilor este „extrem de îngrijorat de situația actuală cu aprovizionarea agriculturilor cu resursele necesare pentru producere” și cer Guvernului să convoace de urgență o adunare extinsă a fermierilor pentru a discuta situația în complexul agroindustrial în preajma lucrărilor de primăvară și identificarea soluțiilor de susținerea producătorilor agricoli cu compensarea parțială a cheltuielilor pentru procurarea motorinei și fertilizanțelor. 
15:40
Șase din 13 persoane au trecut proba scrisă în cadrul concursului pentru funcția de inspector de integritate. Aceștia urmează să treacă de interviu.
15:20
Republica Moldova este o țară mică și neutră și trebuie să își păstreze acest statut. Astfel președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a comentat situația tensionată din Ucraina și acțiunile actualei guvernări în acest context. „Republica Moldova nu trebuie să se implice în disputele dintre SUA și Federația Rusă”, spune acesta.
15:10
Mai multe întreprinderi din țară au fost sancționate cu amenzi în sumă totală de circa 130 milioane lei, pe parcursul anului 2021, după ce Consiliul Concurenței a constatat că ar fi făcut parte dintr-un cartel pe piața comercializării produselor de uzfitosanitar și a fertilizanților.
15:00
Emiratele Arabe Unite au ridicat interdicția de operare pentru operatorii aerieni de transport cargo din Republica Moldova. Decizia vine în urma acțiunilor întreprinse de către Autoritatea Aeronautică Civilă. 
15:00
Igor Dodon a făcut primele declarații după ce a fost audiat repetat în dosarul Energocom. În opinia sa, acțiunile sunt un show pentru a atenua scumpirile în lanț, „provocate de incompetența guvernanților”. „Dacă actuala conducere a țării crede că, prin chemarea mea la Procuratură, o să scadă prețul la gaz sau energie electrică, greșește. Când apar probleme și societatea este nemulțumită de scumpiri din cauza incompetenței guvernării, ei mă cheamă la Procuratură. Toate încercările de a schimba agenda publică prin aceste show-uri televizate nu vor schimba lucrurile. Nu vă scapă de nemulțumirea oamenilor prin faptul că mă chemați la Procuratură”, a declarat Igor Dodon.
14:50
„În Grupul Operațional al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-au desfășurat exerciții pentru pregătirea de luptă. În total, în acestea au fost implicate aproximativ 100 de unități de echipament militar”, se anunță într-un comunicat de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse. Se întâmplă în timp ce tensiunile din Ucraina și Rusia cresc, iar liderii mondiali se declară îngrijorați de situația creată.
14:40
Deputata, Svetlana Căpățîna, a lăsat în urma sa trei copii și un soț. Aceasta și-a consacrat o mare parte a vieții domeniului educațional – inclusiv în calitate de învățătoare a claselor primare, jurist, specialist principal, metodist în cadrul Direcției Generale Educație Orhei. 
14:30
În scopul implementării prevederilor Legii nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei produse din surse regenerabile ce țin de schemele de sprijin pentru promovarea energiei electrice din surse regenerabile, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre inițierea etapei de consultări publice a tarifelor fixe și a prețurilor la energia electrică produsă de producătorii eligibili din surse regenerabile de energie.
14:10
Tot mai mulți oameni decid să cumpere produse alimentare de la magazinele sociale, lansate la inițiativa lui Ilan Șor. Și asta deoarece prețurile pentru toate alimentele de la aceste magazine sunt mai mici față de celelalte unități comerciale. Asta ca urmare a scumpirilor în lanț din ultima perioadă provocate de acțiunile actualei puteri. Informația a fost confirmată de reprezentanții magazinelor sociale din localitățile din raionul Criuleni, precum și de cumpărători.
14:10
Pe parcursul ultimei perioade, oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3 - Leova, care ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei.
13:50
Primăria mun. Chișinău vrea să deschidă primul laborator municipal pentru efectuarea testelor de biologie moleculară Timp Real-PCR, care ar avea o capacitate de minimum 1000 teste pe zi. Edilul capitalei, Ion Ceban, anunță că în prezent Primăria este în proces de definitivare a listei de echipamente și specificații tehnice și urmează să fie anunțată licitația pentru procurarea echipamentelor de laborator.
13:30
Consiliul Concurenței s-a apucat de capul celor de la Transautogaz, după ce prețul la gaz metan a explodat în weekend. Despre a anunțat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care a venit cu un scurt comentariu la subiect.
13:20
La 24 ianuarie curent, o echipă mobilă a Inspectoratului Național de Securitate Publică, în timp ce se afla la supravegherea traficului rutier în sectorul Botanica al capitalei, a fixat cu dispozitivul de măsurat viteza TruCam automobilul de marca Toyota, care circula pe bulevardul Dacia cu viteza de 92 km/h. Imediat inspectorii de patrulare au stopat autovehiculul, la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de ani, locuitor al raionului Ștefan Vodă, iar în timpul discuției cu polițiștii, de la conducătorul mijlocului de transport s-a simțit un miros puternic de alcool.
13:10
51 de persoane au renunțat la compensațiile pentru gaz ale Guvernului. Printre aceștia se numără vicepremierul, Andrei Spînu și șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban.
13:00
Vicepremierul Andrei Spînu a venit cu o reacție după ce BCS a lansat mai multe acuzații pe modul în care a fost gestionată criza energetică. „Recomand domnului Reidman și întregului Bloc Socialist și Comunist să facă, toți în grup, un autodenunț la procuratură”, a spus Spînu.
12:50
Consilierii din Lozova rămân fără mandat, după ce nu s-au întrunit în ședințe, timp de mai bine de 6 luni, în urma unui conflict cu primarul localității. Decizia a fost luată astăzi, de Comisia Electorală Centrală, care a stabilit și data alegerilor locale noi.
12:20
În perioada sărbătorilor de iarnă, Orange a reușit să adune jumătate de milion de persoane la cel mai complex eveniment al anului – Orășelul de Crăciun, desfășurat în scuarul TNOB „Maria Bieșu”.
12:10
Carburanții continuă să se scumpească. Mâine, șoferii vor plăti pentru litrul de benzină cu 8 bănuți mai mult, iar pentru cel la motorină - cu 7 bănuți mai mult.
11:50
Sorin Bulbuc, medic chirurg traumatolog, a decedat. A activat timp de 13 ani în cadrul Secției de Ortopedie - Traumatologie Nr.1.
11:50
Un BMW s-a tamponat cu un Volkswagen pe strada Calea Basarabiei din capitală. Totul s-a întâmplat ieri, 24 ianuarie, în jurul orei 18:35. 
11:50
În anul curent pentru prima dată populația tânără care intră în viața activă va fi mai mică decât populația în vârstă care ies din viața economică activă. Fenomenul se datorează mai multor factori, anunță economistul Veaceslav Ioniță, care prognozează deteriorarea acestuia încă cel puțin 10 ani.
Acum 24 ore
11:30
Șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului au fost admiși la proba interviului. Decizia a fost luată de membrii Comisiei speciale, care s-au întrunit în ședință închisă, desfășurată în regim online. Astfel, la proba interviului au fost admise următoarele persoane: Violeta Gașițoi, Teodor Cârnaț, Ilie Rotaru, Emanoil Ploșnița, Ceslav Panico, Alexandru Zubco și Evghenii Goloșceapov.
11:00
Alexandr Nesterovshi ar urma să intre în Parlament, după decesul unei deputate din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Acesta este următorul candidat pe lista blocului.
11:00
Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susține o conferință de presă.
11:00
Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” acuză ministerul de aprobarea ilegală a tarifului pentru călătoriu. Totodată ei susțin că mesajul lor nu a fost înțeles anunțat de transportatori „Nu cerem majorare de tarif, ci un calcul real și măsuri urgente de transport”, se arată într-un comunicat.
11:00
Serviciul Vamal anunță transportatorii de mărfuri că, la această oră, se atestă trafic îngreunat și la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Galați” (rutier). Potrivit informațiilor comunicate de subdiviziunile teritoriale, pe partea română s-au format mai multe coloane de automarfare, care așteaptă să intre în țara vecină, fapt ce a condus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească.
10:30
Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a prezentat din nou la Procuratura Generală pentru a da declarații în dosarul Energocom.
10:30
Procurorul General interimar a înregistrat la Consiliul Superior al Procurorilor, demersul cu privire la eliberarea acordului pentru efectuarea modificărilor în structura Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și teritoriale. Despre aceasta anunță Procuratura Generală printr-un comunicat.
10:20
Maestrul Nicolae Botgros mai urcă o treaptă a vieții. Dirijorul Orchestrei Lăutarii sărbătorește cea de-a 69-a aniversare. Cu această ocazie familia, prietenii și colegii de breaslă i-au adresat cele mai frumoase mesaje de felicitare, scrie SHOK.md.
10:00
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 17 – 23 ianuarie, 19.662 persoane au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale de urgență, 6.159 pacienți, printre care 1471 copii au fost transportați la spital.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.