Conflict de interese la Ministerul Mediului și „problema” poligonului de deșeuri. Ceban: Fiica directorului ABS Recycling promovează interesele companiei, dar nu interesul cetățenilor

StiriDinMoldova, 14 ianuarie 2022 20:40

Conflict de interese la Ministerul Mediului și „problema” poligonului de deșeuri de la Boșcana și compania ABS. Potrivit primarului general Ion Ceban, fiica directorului companiei ABS Recycling este noul coordonator al Programului Național de Gestionare a Deșeurilor de la Ministerul Mediului. Astfel, aceasta ar promova interesele companiei, dar nu interesul cetățenilor. „Răspuns în cunoștință de […] Articolul Conflict de interese la Ministerul Mediului și „problema” poligonului de deșeuri. Ceban: Fiica directorului ABS Recycling promovează interesele companiei, dar nu interesul cetățenilor apare prima dată în Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StiriDinMoldova

Acum 12 ore
15:50
În urma fluxului de cazuri covid, primarul general Ion Ceban anticipează o creștere în masă a cererii de tastare. În acest context, edilul Ministerului Sănătății reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației, la adresare liberă cu suplinirea stocurilor de teste rapide, dar și fortificarea prin extindere a capacităților laboratoarelor publice pentru efectuarea testelor PCR […] Articolul Ceban: Solicităm Ministerului Sănătății reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 25 – 31 ianuarie, în râurile și bazinele de apă din țară va continua procesul de formare a gheții. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația despre pericolul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, mai ales în perioada rece a anului, când temperaturile oscilează între […] Articolul IGSU avertizează în legătură cu pericolul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
12:50
Medici si asistente medicale din policlinicile municipale vor activa în cele 16 puncte de testare la Covid, suplimentar instalate pe lângă Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie). Asta s-a întâmplat după ce, IGSU, la inițiativa primarului Ion Ceban, au instalat corturi. „Este vorba de 16 corturi care se încălzesc și care […] Articolul Puncte suplimentare de testare la COVID-19 pe lângă instituțiile de asistență medicală primară apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Alegeri locale noi pentru o nouă componență a Consiliului comunal Lozova, raionul Strășeni, vor avea loc pe 15 mai 2022. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC), în ședința de astăzi, transmite IPN. CEC a luat act de notificarea primarului comunei Lozova, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a consiliului local, care […] Articolul În zece localități vor avea loc alegeri locale noi pe 15 mai apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 25 ianuarie 2022, în intervalul orelor 12:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân, intersecție str. Petru Zadnipru, iar autobuzul va fi în sectorul Botanica, bd. Dacia, 62, adiacent magazin „Linella” (Aeroport). […] Articolul Staționarea punctelor mobile pentru vaccinare contra Covid-19 apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Orice elev din clasele a VI-XI-a din capitală poate deveni Consilier Municipal al Elevilor. În acest sens, astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor, scrie primarul general Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. „Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău desfășoară procesul de selectare a consilierilor în Consiliul Municipal al Elevilor […] Articolul Devino consilier/consilieră în Consiliul Municipal al Elevilor din Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Odată cu ieșirea elevilor în regim online, accesările pe, www.educatieonline.md au crescut de trei ori pe parcursul zilei de ieri.Primarul general Ion Ceban spune că se bucură că biblioteca digitală poate fi utilă copiilor, profesorilor și părinților în perioada învățământului la distanță. „www.educatieonline.md conține 7674 de lecții video: 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă […] Articolul Primarul general, despre creșterea de vizualizări pe platforma www.educatieonline.md apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
20:30
Niște neprofesioniști sunt la nivel central și o dau din bară în bară. Cel puțin asta putem conchide din cele vorbite de primarul general ion Ceban, cu privire la gestionarea crizei pandemice de către Ministerul Sănătății. „Spre mare regret, ministerul sănătății este nepregătit, ca și Guvernul, de a răspunde acestei provocări. Începând cu laboratoare. Au […] Articolul Ceban, despre Ministerul Sănătății: Niște neprofesioniști sunt la nivel central și o dau din bară în bară apare prima dată în Știri din Moldova.
19:10
Un agent economic se opune schimbării pavajului pe o porțiune de pe trotuar, întrucât pavajul pus de companie este în stare bună. Cu acest fapt s-a adresat primarul general Ion Ceban către locuitorii capitalei pe rețelele de socializare. „Cer părerea locuitorilor? S-a creat o situație delicată după ce am început să schimbăm pavajul pe str. […] Articolul Colac peste pupăză. Ceban: Un agent economic se opune schimbării pavajului pe o porțiune de pe trotuar, întrucât pavajul pus de el este în stare bună apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Mai mulți oameni au fost răniți după ce un bărbat înarmat a deschis focul la un amfiteatru în orașul german Heidelberg, relatează The Independent și Reuters, citate de DIGI24. Polițiștii germani au informat că atacatorul a murit, însă nu au dat detalii cu privire la ce s-a întâmplat. Anterior, poliția germană avertizase, pe Twitter, ca […] Articolul Atac armat la o universitate din Germania: un mort și mai mulți răniți apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi, a fost ales, în unanimitate, în calitate de vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pentru perioada anului 2022. Evenimentul a avut loc, astăzi, în cadrul sesiunii de iarnă a APCE, care se desfășoară în perioada 24-28 ianuarie, în format mixt, transmite IPN. Titlul de vicepreședinte al APCE îi […] Articolul Mihail Popșoi a fost ales vicepreședinte al APCE apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Veste proastă pentru cetățenii din Nordul țării. Furnizorul de energie electrică SA FEE-Nord i-a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului la lumină cu 50%. Potrivit furnizorului, calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru […] Articolul Veste proastă pentru cetățenii din nordul țării: Lumina s-ar putea scumpi cu 50% apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat, în această după-amază, o misiune de transportare a unui tânăr în vârstă de 39 de ani din orașul Ștefan-Vodă spre municipiul Chișinău. Potrivit datelor înregistrate la IGSU, bărbatul a suferit un politraumatism sever în urma unui accident rutier și avea nevoie de transportare urgentă la Chișinău pentru îngrijiri […] Articolul Un echipaj aero-medical SMURD Iași a transportat un tânăr, care a avut de suferit în urma unui accident rutier apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Un focar de gripă aviară a fost depistat în satul Hirișeni, raionul Telenești. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că testele de laborator efectuate de Departamentul virusologie specială al Institutului Zooprofilactic și experimental din Italia au confirmat prezența virusului Gripei Aviare subtipul H5N1 în probele recoltate de la păsări domestice din această localitate. Potrivit […] Articolul Focar de gripă aviară în Moldova. Mai multe păsări domestice au fost nimicite apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
În acest weekend, polițiștii INSP au tras pe dreapta peste 2500 de conducători auto, care au neglijat regulile circulației rutiere, iar în consecință fiecare șofer a fost sancționat pentru încălcarea comisă conform legislației în vigoare, după cum urmează: -37 de conducători auto au fost înlăturați de la conducerea autovehiculului fiind în stare de ebrietate;  -1295 […] Articolul Peste 2500 de șoferi au neglijat regulile circulației rutiere în weekend apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
La inițiativa lui Ion Ceban, Primăria Chișinău va deschide mai multe puncte suplimentare de testare la Covid pe lângă Instituțiile de Asistență Primară. Potrivit edilului, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume. În ultimele zile numărul persoanelor care solicită să se testeze la Covid a […] Articolul Primăria Chișinău anunță că va deschide puncte suplimentare de testare la Covid -19 apare prima dată în Știri din Moldova.
10:30
Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online. Potrivit primului genera Ion Ceban, începând de luni, 24 ianuarie 2022, până în data de 4 februarie procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău se va desfășura la distanță. […] Articolul Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
22 ianuarie 2022
15:50
Pentru a se proteja pe sine și familia sa, primarul general Ion Ceban și-a făcut astăzi doza booster de vaccin împotriva Covid. „Aveți grijă de sănătatea Dvs și a celor dragi. Primăria Chișinău a creat toate condițiile pentru ca fiecare să aibă posibilitatea să se vaccineze în siguranță în orice zi. Pe teritoriul municipiului sunt […] Articolul Ion Ceban s-a vaccinat cu doza booster: Aveți grijă de sănătate apare prima dată în Știri din Moldova.
21 ianuarie 2022
14:20
Zeci de instituții municipale din capitală trec prin schimbări importante de eficientizare energetică în ultimii doi ani. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, subliniind că municipalitatea continuă să depună efort pentru îmbunătățirea acestui aspect. „Primăria Chișinău termoizolează toate instituțiile de educație care sunt reparate capital în ultima perioadă, totodată contribuim la cofinanțarea […] Articolul Ceban: Primăria Chișinău termoizolează toate instituțiile de educație care sunt reparate capital în ultima perioadă apare prima dată în Știri din Moldova.
13:30
Consumatorii de gaze naturale pot renunța la compensațiile acordate de către Guvernul Republlicii Moldova pentru factura la gaz. Tot ce trebuie să facă este să completeze și să expedieze un formular administrației Moldovagaz. La formular se atașează cererea completată și semnată electronic sau scan-copia cererii completată și semnată manual,  precum și buletinul de identitate scanat. […] Articolul Consumatorii de gaze naturale pot renunța la compensația oferită de Guvern. Vezi procedura apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement (MĂR) este nemulțumită de faptul că noile restricții anti-COVID vizează din nou sectorul hoteluri, restaurante și cafenele (HoReCa), nu și spațiile unde sunt aglomerări, cum ar fi piețele și unitățile de transport în comun. Într-o postare pe Facebook, asociația scrie că „autoritățile iau în continuare decizii care […] Articolul Pentru HoReCa din nou sunt cele mai dure restricții, Asociația MĂR apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
Un șofer de troleibuz a murit la locul de muncă. Nenorocirea s-a produs joi seară, în jurul orei 19:30.  Troleibuzul se afla la stația terminus de la Botanica, când bărbatului, în vârstă de 51 de ani, i s-a făcut brusc rău și și-a pierdut cunoștința. Taxatoarea a sunat imediat la 112. La fața locului s-a […] Articolul Un șofer de troleibuz a murit la volan apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Transportatorii își vor continua protestele, deoarece nu sunt de acord cu propunerile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind noile tarife la călătoriile în transportul național și internațional, care ar urma să fie aplicate de la 1 martie. Anunțul a fost făcut de Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), într-o conferință […] Articolul Nemulțumiți de soluțiile lui Spînu, transportatorii din nou vor ieși la protest apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, pentru perioada 22 – 24 ianuarie, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Astfel, un litru de benzină ar putea costa – 22,56 lei, cu 12 bani mai mult decât astăzi. Motorina se scumește până la 19,55 lei/litru, cu 12 […] Articolul ANRE anunță prețuri mai mari la benzină și motorină apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
În municipiul Chișinău vor fi activate luni, 24 ianuarie, un număr de 240 de paturi suplimentare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, transmite MOLDPRES. Potrivit sursei citate, Primăria a anunțat că cele 240 de spații medicale vor fi activate din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid în Republica Moldova, provocată de transmiterea comunitară extinsă a tulpinii […] Articolul În spitalele din capitală vor fi redeschise mai multe secții Covid apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Primăria Chișinău redeschide secțiile Covid în spitalele municipale. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că activarea spațiilor medicale suplimentare este necesar din cauza creșterii numărului de cazuri covid în Republica Moldova. “În spitalele municipale sunt internați și tratație cetățenii de pe întrec teritoriul țării.Oamenii când apelează este de datoria noastră să […] Articolul În spitalele municipale vor fi redeschise secțiile COVID apare prima dată în Știri din Moldova.
20 ianuarie 2022
17:30
O avariere la apeductul magistral cu D-1200 mm lăsa fără apă la robinet consumatori din sectoare Centru și Râșcani, transmite IPN cu referire la SA „Apă-Canal Chișinău”. Specialiștii întreprinderii sunt antrenați la înlăturarea avarierii, iar remedierea ar putea dura până la miezul nopții. Pe durata lucrărilor, este posibilă deconectarea apei sau aceasta va fi cu […] Articolul O avariere la rețea lasă fără apă consumatori din sectoarele Centru și Râșcani apare prima dată în Știri din Moldova.
17:20
Ministerul Afacerilor Interne va scoate polițiștii în stradă, pentru a patrula și pentru a obliga cetățenii să respecte regulile sanitare, impuse de către autorități. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Ana Revenco, în cadrul unei conferințe de presă. Șefa de la MAI a mai declarat că poliția va monitoriza dacă agenții economici respectă […] Articolul Guvernul scoate polițiștii în stradă și amenință cu amenzi pentru nerespectarea regulilor sanitare apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Republica Moldova intră în cod roșu privind nivelul pandemic. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP). Comisia a stabilit că certificatele COVID-19 vor fi obligatorii la intrarea în orice spațiu comercial sau de deservire închis, cu excepția magazinelor alimentare, farmacii, bănci, poștă, unități medicale […] Articolul Certificatele COVID devin obligatorii la intrarea în orice spațiu închis, inclusiv magazine apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Universitățile din capitală își trec procesul de studii pe online odată cu instituirea codului roșu de alertă epidemiologică în municipiul Chișinău. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, a precizat pentru IPN că la USM se vor respecta întocmai deciziile comisiilor extraordinare de sănătate publică. Activitatea didactică a studenților, cel puțin până pe 22 […] Articolul Universitățile își trec procesul de studii pe online odată cu instituirea codului roșu apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch, primind felicitări în legătură cu nominalizarea în această funcție, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. În cadrul dialogului a fost exprimată disponibilitatea menținerii unei conlucrări productive, inclusiv în cooperarea cu Președinția în exercițiu […] Articolul Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Chișinăul, deschis pentru pentru investitorii atât din țară cât și cei de peste hotare. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului Move it like Lublin. „În acest an, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, urmează a fi desfășurat forul investițional al municipiului […] Articolul Ceban: În Chișinău se va desfășura primul forum economic cu peste 60 de profiluri investiționale! apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat și pentru mâine, 21 ianuarie, prețurile la carburanți. Un litru de benzină A 95 va costa 22.44 lei, cu 11 bani mai mult. Un litru de motorină va costa 19.43 lei, cu 13 bani mai mult. De la începutul acestei luni, benzina s-a scumpit cu 1.01 leu […] Articolul BREAKING NEWS! Moldova continuă să înregistreze recorduri de preț la benzină și motorină apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Avocații din Republica Moldova sunt în grevă generală, în perioada 20-24 ianuarie, cu sistarea totală a activității de avocat, inclusiv a activității avocaților din cadrul sistemului asistenței juridice garantate de stat. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Uniunii Avocaților, care s-a întrunit în ședință extraordinară. Apărătorii vor cere amânarea tuturor ședințelor […] Articolul Avocații, în grevă generală cu sistarea totală a activității apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Produsul farmaceutic Molnupiravir, capsule, a câte 200 mg – medicament indicat în tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19, a fost autorizat de Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). În regim de urgență, urmează a fi avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, preparatul va putea fi plasat […] Articolul A fost autorizat un medicament indicat în tratarea COVID-19 apare prima dată în Știri din Moldova.
19 ianuarie 2022
15:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile la carburanți. Joi, 20 ianuarie, un litru de benzină A 95 va costa 22.33 lei, cu 11 bani mai mult. Un litru de motorină va costa 19.30 lei, cu 16 bani mai mult. Articolul ANRE a anunțat noi scumpiri la benzină și motorină. apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Șase oameni au murit, iar 17 au fost răniți după ce un cămin de bătrâni de lângă Valencia a luat foc. Din primele informații, incendiul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit la instalația de oxigen, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro. Victimele aveau vârste cuprinse între 67 și 95 de ani. Focul a pornit în timpul nopții […] Articolul Incendiu la un cămin de bătrâni din Spania: 6 morți și 17 răniți apare prima dată în Știri din Moldova.
13:30
Proiectul „MOVE IT like Lublin” – Inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din mun. Chișinău, cu suportul financiar al Uniunii Europene a fost lansat astăzi. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că acum un an, Primăria Chișinău anunța despre aprobarea Contractului de Grant, privind implementarea proiectului Move it like Lublin, […] Articolul Proiectul „MOVE IT like Lublin” – Inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din capitală. Ceban: Sper ca la finele proiectului să atingem toate cele 3 obiective principale ale proiectului apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Primăria municipiului Chişinău informează că pe data de 19 ianuarie 2022, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locaţii: troleibuzul va fi în sectorul Centru, şos. Hânceşti, interesecţie str. Sihastrului, iar autobuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieşilor, adiacent parcul „Alunelul”. Cetăţenii au posibilitatea de a […] Articolul Unde se vor afla astăzi cele două puncte de vaccinare mobile din Chişinău apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Un autocar de pe ruta Chișinău-București a luat foc în această dimineață pe traseul Chișinău-Leușeni, în apropiere de satul Bujor din raionul Hâncești. Autobuzul a ars complet. Din fericire, cele cinci persoane din autocar au ieșit la timp și nu au avut de suferit. La fața locului a intervenit un echipaj al Inspectoratului General pentru […] Articolul Un autocar de pe ruta Chișinău-București a ars complet apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins și primit 750 de euro mită, ca să elibereze mai ușor un permis de conducere. Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi dat asigurări denunțătorului că poate influența membrii comisiei de examene din cadrul Secției […] Articolul Permis de conducere contra 750 de euro. Un bărbat din capitală, reținut de CNA apare prima dată în Știri din Moldova.
18 ianuarie 2022
15:20
Vântul în rafale de până la 18-23 m/s din noaptea trecută și de pe parcursul zilei de azi a lăsat fără curent electric 17 localități din 11 raioane. Potrivit datelor Departamentalului Relații Externe și Comunicare a ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, conform situației operative înregistrate la ora 14:00, există probleme de furnizare a energiei electrice […] Articolul Vântul puternic a lăsat 17 localități fără curent electric apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
Gheorghe Urschi împlinește astăzi 74 de ani. În acest sens, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către „Regele Umorului” din Moldova. „Adresez artistului cele mai sincere urări de sănătate, bucurii și pace în suflet, alături de cei dragi. „Regele umorului”, cum este supranumit pentru activitatea sa artistică de peste 40 […] Articolul Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către „Regele Umorului” din Moldova care împlinește astăzi vârstă de 74 de ani apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Sesizarea deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care vizează Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută ca și Convenția de la Istanbul, nu întrunește condițiile de admisibilitate și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond de către Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut de președintele CC, Domnica […] Articolul Curtea Constituțională a respins sesizarea BCS care vizează Convenția de la Istanbul apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Premieră pentru Chișinău și țară. Primăria Chișinău a definitivat programul municipal de prevenție a cancerului mamar. Potrivit primarului general Ion Ceban, este un program în premieră pentru țara noastră, asemenea proiect nu există nici la nivel național. „Acesta vine să protejeze, prin întreprinderea măsurilor de profilaxie în rândul femeilor și să îmbunătățească calitatea vieții acestora, […] Articolul Primăria Chișinău va cumpăra cinci aparate pentru efectuarea screenig-ului mamar apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Autoritățile din satul Alexeevca, raionul Florești, spun că din cauza noului tarif la gaz s-au pomenit cu o factură de 18 mii de lei, de trei ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Pentru a reduce consumul de gaz, primarul împreună cu directoarea grădiniței din localitate au făcut un grafic de încălzire […] Articolul Facturile la gaz opresc căldura în grădinițele din Florești apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric și determinând suspendarea a numeroase curse aeriene și feroviare, se îndreaptă luni spre nord-estul țării, relatează luni EFE, potrivit Agerpres. Potrivit prognozei meteo, se așteaptă ca furtuna să continue luni să avanseze spre nord și să provoace […] Articolul O furtună de zăpadă a lovit SUA: Mii de persoane fără curent şi zeci de zboruri anulate apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
De la începutul anului curent și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei de stat au fost depistate falsuri în 12 certificate de vaccinare împotriva Covid-19 și în nouă teste PCR. Doar în ultimele 24 de ore, la trecerea frontierei moldo-române au fost identificate trei certificate de vaccinare anti Covid-19 false, comunică MOLDPRES. […] Articolul 12 certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 au fost depistate la frontieră de la începutul anului apare prima dată în Știri din Moldova.
17 ianuarie 2022
20:10
Mafia imobiliară este instaurată la Agenția pentru Supraveghere Tehnică, AST, și permite continuarea construcțiilor în Centrul istoric al Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că cei care au promis că vor demola construcțiile ilegale, favorizează ca acestea să înflorească. „Dragi locuitori ai capitalei, stimați jurnaliști! Vă mai aduceți aminte când […] Articolul Edilul capitalei: Vă mai aduceți aminte când am dispus sistarea lucrărilor de construcție din centrul orașului din str. Serghei Lazo 46? Astăzi, această construcție a devenit un alt caz protejat de către cei de la guvernare apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
Forumul Mass-Media a fost din nou amânat, din cauza înrăutățirii situației pandemice COVID-19 în Republica Moldova și a prelungirii stării de urgență în sănătatea publică, a anunțat Consiliul de Presă, printr-un comunicat, transmite IPN.  Ediția 2021 a Forumului Mass-Media urma să aibă loc în noiembrie 2021, însă a fost reprogramată pentru începutul anului 2022, din […] Articolul Forumul Mass-Media, amânat din cauza situației COVID-19 apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.