Ceban: Primăria Chișinău este blocată de Ministerul Mediului și nu are nici o claritate și nici nu poate avansa în dezvoltarea și implementarea proiectelor de sortare și reciclare a deșeurilor

ABCNews, 14 ianuarie 2022 20:30

Conflict de interese la Ministerul Mediului și „problema” poligonului de deșeuri de la Boșcana și compania ABS. Potrivit primarului general Ion Ceban, fiica directorului companiei ABS Recycling este noul coordonator al Programului Național de Gestionare a Deșeurilor de la Ministerul Mediului. Astfel, aceasta ar promova interesele companiei, dar nu interesul cetățenilor. „Răspuns în cunoștință de […] Articolul Ceban: Primăria Chișinău este blocată de Ministerul Mediului și nu are nici o claritate și nici nu poate avansa în dezvoltarea și implementarea proiectelor de sortare și reciclare a deșeurilor apare prima dată în abcnews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de ABCNews

Acum 12 ore
16:00
În urma fluxului de cazuri covid, primarul general Ion Ceban anticipează o crește în masă a cererii de tastare. În acest context, edilul Ministerului Sănătății reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației, la adresare liberă cu suplinirea stocurilor de teste rapide, dar și fortificarea prin extindere a capacităților laboratoarelor publice pentru efectuarea testelor PCR […] Articolul Chișinăuienii iau cu asalt punctele mobile de testare anti-Covid. Primăria atenționează că e nevoie de bilet de la medicul de familie apare prima dată în abcnews.
15:30
Primarul general Ion Ceban vine cu precizări. Corturile amenajate pentru testare Covid pe lângă instituțiile medicale municipale au ca scop să evite rândurile care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări din partea cetățenilor. „Testarea se face doar la îndreptarea medicului de familie. Rog și colegii și partenerii să informeze corect oamenii. […] Articolul Ceban: Corturile amenajate pentru testare Covid pe lângă instituțiile medicale municipale au ca scop să evite rândurile care se formează în policlinici apare prima dată în abcnews.
15:00
Autorităţile şi locuitorii din Kazahstan, Uzbekistan şi Kârgâzstan au raportat întreruperi de curent electric marţi în marile oraşe, dar cauza era neclară, relatează Reuters. Reţelele celor trei republici ex-sovietice sunt interconectate, iar Kazahstanul are o conexiune şi cu reţeaua electrică rusească pe care o poate folosi pentru a acoperi lipsurile neaşteptate, scrie Agerpres. În Kazahstan, […] Articolul O pană majoră de curent electric afectează Kazahstanul, Kârgâzstanul şi Uzbekistanul apare prima dată în abcnews.
14:15
Primarul general Ion Ceban își propune să organizeze primul Laborator municipal pentru efectuarea testelor de biologie moleculară Timp Real-PCR, un laborator de referință, cu o capacitate de minimum 1000 teste pe zi. „Primăria Chișinău este în proces de definitivare a listei de echipamente și specificații tehnice. Spațiul pentru laborator este renovat și va fi amplasat […] Articolul Ceban despre primul Laborator municipal pentru efectuarea testelor PCR: Spațiul pentru laborator este renovat și va fi amplasat la SCM “Sf. Treime” apare prima dată în abcnews.
12:15
Șapte persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de avocat al poporului. Două dintre acestea urmează să fie propuse plenului Parlamentului pentru aprobare, a menționat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, la Pro TV Chișnău. Ea a comunicat că toate cele șapte dosare au fost examinate ieri, în ședința comisiei și au fost […] Articolul Șapte persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de avocat al poporului apare prima dată în abcnews.
12:15
Prețul benzinei și motorinei crește și miercuri, 26 ianuarie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat noi scumpiri ale carburanților. Un litru de benzină A 95 va costa 22,76 lei, cu 8 bani mai mult decât azi. Un litru de motorină va costa 19,75 lei, cu 7 bani mai mult. Articolul Benzina și motorina se vor scumpi și mâine. Află prețurile apare prima dată în abcnews.
Acum 24 ore
11:00
Orice elev din clasele a VI-XI-a din capitală poate deveni Consilier Municipal al Elevilor. În acest sens, astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor, scrie primarul general Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. „Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău desfășoară procesul de selectare a consilierilor în Consiliul Municipal al Elevilor […] Articolul Devino parte a Consiliul Municipal al Elevilor din Chișinău apare prima dată în abcnews.
Ieri
21:00
Niște neprofesioniști sunt la nivel central și o dau din bară în bară. Cel puțin asta putem conchide din cele vorbite de primarul general ion Ceban, cu privire la gestionarea crizei pandemice de către Ministerul Sănătății. „Spre mare regret, ministerul sănătății este nepregătit, ca și Guvernul, de a răspunde acestei provocări. Începând cu laboratoare. Au […] Articolul Primarul general, despre Ministerul Sănătății: „Prostul nu e destul să fie prost, dar el este și încă fudul” apare prima dată în abcnews.
20:15
Primarul general Ion Ceban continuă parteneriatele. Acesta, împreună cu pretorul și colegii din cadrul Preturii sectorului Buiucani și Primăria municipiului Petroșani, Județul Hunedoara, a fost semnat, astăzi, un Acord de colaborare în vederea consolidării relațiilor tradiționale de prietenie, precum și de dezvoltare a cooperării bilaterale între autoritățile administrației publice locale. „Acordul de cooperare va contribui […] Articolul Primăria orașului Petroșani, România și Pretura sectorului Buiucani au semnat un acord de colaborare apare prima dată în abcnews.
19:45
Un agent economic se opune schimbării pavajului pe o porțiune de pe trotuar, întrucât pavajul pus de companie este în stare bună. Cu acest fapt s-a adresat primarul general Ion Ceban către locuitorii capitalei pe rețelele de socializare. „Cer părerea locuitorilor? S-a creat o situație delicată după ce am început să schimbăm pavajul pe str. […] Articolul Ceban: Un agent economic se opune schimbării pavajului pe o porțiune de pe trotuar, întrucât pavajul pus de el este în stare bună apare prima dată în abcnews.
16:45
Săptămâna începe cu o nouă scumpire a carburanților. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețul maxim de referință valabil pentru ziua de marți, 25 ianuarie. Un litru de benzină A 95 va costa 22,68 lei, cu 12 bani mai mult. Un litru de motorină va costa 19,68 lei, cu 13 bani mai mult. […] Articolul Cu 12 și 13 bani mai mult va costa mâine benzina și motorina apare prima dată în abcnews.
16:45
Un focar de gripă aviară a fost depistat în satul Hirișeni, raionul Telenești. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că testele de laborator efectuate de Departamentul virusologie specială al Institutului Zooprofilactic și experimental din Italia au confirmat prezența virusului Gripei Aviare subtipul H5N1 în probele recoltate de la păsări domestice din această localitate. Potrivit […] Articolul Focar de gripă aviară în Moldova. Mai multe păsări domestice au fost nimicite apare prima dată în abcnews.
12:45
Primarul general Ion Ceban a solicitat o întrevedere cu prim-ministra Natalia Gavriliță pentru a spune toate lucrurile pe nume și pentru a solicita să fie încheiată presiunile asupra primăriei Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă, unde a semnalat mai multe probleme. Edilul a vorbit despre faptul […] Articolul În urma unor presiuni asupra primăriei Chișinău, Ceban a solicitat o întrevedere cu Natalia Gavriliță apare prima dată în abcnews.
12:30
Primăria municipiului Chişinău informează că pe data de 24 ianuarie 2022, în intervalul orelor 12:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locaţii: troleibuzul va fi în sectorul Centru, şos. Hânceşti, intersecţie str. Sihastrului, iar autobuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieşilor, 10, adiacent market „Fourchette”. Cetăţenii au posibilitatea de […] Articolul Unde se vor afla astăzi cele două puncte mobile de vaccinare anti COVID-19 din Chişinău apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online. Potrivit primului genera Ion Ceban, începând de luni, 24 ianuarie 2022, până în data de 4 februarie procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău se va desfășura la distanță. […] Articolul Elevii din Chișinău vor fi asigurați cu produse alimentare, acasă, de Primăria capitalei apare prima dată în abcnews.
21 ianuarie 2022
18:45
Numărul copiilor infectați de Covid este în creștere, iar în spitalele municipale a depășit capacitățile de internare! Potrivit primarului general Ion Ceban, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău a solicitat implicarea Ministerului Sănătății deschiderea noilor secții de tratare Covid, anume pentru copii în spitalele Republicane. „La Spitalul municipal Boli Contagioase Copii și la […] Articolul Numărul copiilor infectați de Covid este în creștere. Ceban: Cerem mai multe paturi în alte spitale apare prima dată în abcnews.
14:00
Mai multe spitale din capitală au fost incluse în proiectul lansat de Primăria capitalei, privind eficientizarea energetică. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a subliniat că vineri a fost semnat contractul cu agentul care va executa lucrările. „3 spitale municipale vor fi reabilitate în cadrul Proiectului “Eficiența Energetică și izolarea termică […] Articolul Ceban a anunțat despre reabilitarea mai multor spitale municipale în cadrul proiectului lansat de Primăria capitalei apare prima dată în abcnews.
13:00
Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) își exprimă dezacordul față de noile restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Potrivit unei declarații emisă de MĂR, restricțiile anunțate de autorități sunt discriminatorii, selective, lipsite consecutivitate și care vor face ”scrum” din industria ospitalității. ”Comparativ cu autoritățile, mediul […] Articolul HoReCa: Restricțiile anunțate de autorități sunt discriminatorii, selective, lipsite consecutivitate și care vor face ”scrum” din industria ospitalității apare prima dată în abcnews.
13:00
44 de bebeluși bolnavi de Covid-19, majoritatea cărora au contractat boala de la părinții nevaccinați sunt internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de copii din Chișinău. Potrivit directoarei spitalului, Ludmila Bârcă, instituția nu mai are locuri disponibile. În prezent se încearcă externarea unor pacienți care au fost spitalizați cu alte boli pentru a […] Articolul 44 de bebeluși bolnavi de Covid-19 sunt internați la Spitalul de copii din Chișinău apare prima dată în abcnews.
12:00
Primăria Chișinău redeschide secțiile Covid în spitalele municipale. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că activarea spațiilor medicale suplimentare este necesar din cauza creșterii numărului de cazuri covid în Republica Moldova. “În spitalele municipale sunt internați și tratație cetățenii de pe întrec teritoriul țării.Oamenii când apelează este de datoria noastră să […] Articolul Redeschiderea secțiilor cu profil COVID din spitalele municipale apare prima dată în abcnews.
11:45
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 21 ianuarie 2022, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, bd. Moscova, adiacent restaurant „McDonald’s”, iar autobuzul va fi în sectorul Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân / str. Ginta Latină (Piața Agricolă). […] Articolul Unde vor fi amplasate astăzi punctele mobile pentru vaccinare contra Covid-19 apare prima dată în abcnews.
20 ianuarie 2022
17:30
Ministerul Afacerilor Interne va scoate polițiștii în stradă, pentru a patrula și pentru a obliga cetățenii să respecte regulile sanitare, impuse de către autorități. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Ana Revenco, în cadrul unei conferințe de presă. Șefa de la MAI a mai declarat că poliția va monitoriza dacă agenții economici respectă […] Articolul Poliția, în stradă, iar pentru nerespectarea normelor anti-pandemice – AMENZI. Anunțul făcut de șefa MAI apare prima dată în abcnews.
16:00
Republica Moldova intră în cod roșu privind nivelul pandemic. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP). Comisia a stabilit că certificatele COVID-19 vor fi obligatorii la intrarea în orice spațiu comercial sau de deservire închis, cu excepția magazinelor alimentare, farmacii, bănci, poștă, unități medicale […] Articolul Nemerenco: Vom merge pe practica țărilor europene, oricine dorește să intre în magazinele de haine sau parfumerie va trebui să prezinte certificatul COVID apare prima dată în abcnews.
14:45
Republica Moldova va fi reprezentată de patru biatloniști la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie. Este vorba de Mihail Usov, Maxim Makarov, Alina Stremous și Alla Gylenko. Debutul lor se va produce pe 5 februarie, când este programată cursa de Mixed Relay. Natalia Levcenkova este biatlonista care a […] Articolul Patru biatloniști din R.Molddva vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing apare prima dată în abcnews.
14:45
„Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a vaccinării împotriva COVID-19” (SIA RVC-19) permite introducerea datelor despre persoanele imunizate care nu dispun de codul numeric personal (IDNP). Astfel este asigurată evidența tuturor cetățenilor vaccinați în Republica Moldova”. Informația a fost oferită de Elena Mudrîi, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media de la Ministerul Sănătății al […] Articolul Persoanele care refuză IDNP-ul și QR codul pot fi luate la evidență la vaccinare apare prima dată în abcnews.
13:00
Chișinăul, deschis pentru pentru investitorii atât din țară cât și cei de peste hotare. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului Move it like Lublin. „În acest an, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, urmează a fi desfășurat forul investițional al municipiului […] Articolul Ion Ceban, despre proiectul „MOVE IT like Lublin”, lansat la Chișinău apare prima dată în abcnews.
12:30
Chișinăul ține pasul cu tendințele europene privind diagnosticarea precoce a cancerului. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. „Primăria Municipiului Chișinău s-a alăturat Campaniei Europene de prevenire a cancerului de col uterin, care se desfășoară la nivel mondial. Am avut o întrevedere productivă cu reprezentanta UNFPA în […] Articolul Ceban: Chișinăul ține pasul cu tendințele europene privind diagnosticarea precoce a cancerului apare prima dată în abcnews.
12:15
Ședința Consiliului Municipal Chișinău planificată pentru astăzi, 20 ianuarie, a fost amânată din cauza situației epidemiologice alarmante, Viceprimarul capitalei, Fadei Nagacevschi a menționat că data unei viitoare ședințe va fi anunțată ulterior.  „În condițiile sanitare, executivul retrage de pe ordinea de zi toate subiectele, iar o dată pentru o altă ședință va fi stabilită ulterior ”, […] Articolul Ședința CMC, amânată din cauza situației epidemiologice alarmante apare prima dată în abcnews.
12:15
Întrunit în ședință plenară în cadrul sesiunii extraordinare, Parlamentul a adoptat, astăzi, Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe o perioadă de 60 de zile. Pentru instituirea stării de urgență au votat 58 de deputați. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării. Propunerea a venit din partea Guvernului și are […] Articolul Parlamentul a declarat stare de urgență, pe o perioadă de 60 de zile apare prima dată în abcnews.
11:45
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință pentru vineri, 21 ianuarie. Astfel, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 22,44 lei, iar cel pentru motorină – 19,43 lei, transmite Știri.md. Prețurile respective ar însemna o creștere cu 11 bani la benzină și 13 bani la […] Articolul Noi prețuri afișate de ANRE: Cu cât se scumpește motorina și benzina apare prima dată în abcnews.
19 ianuarie 2022
16:45
“Bătaie de joc față de mai mulți oameni de cultură și teatru”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, după ce Directorul Teatrului „Ion Creangă” din Chişinău, Maria Stoianov, a fost demisă printr-un ordin semnat de ministrul Culturii, pe motive cel puțin stranii pentru mulți actori. “Acest domeniu este marginalizat de către cei de […] Articolul Ion Ceban despre demiterea Directorului Teatrului „Ion Creangă” din Chişinău, Maria Stoianov: Bătaie de joc apare prima dată în abcnews.
15:15
Un bărbat de 34 de ani, din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, a fost ucis în bătaie de către amicii de pahar. Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 ianuarie. Oamenii legii au fost alertați pe 17 ianuarie, în jurul orei 08:50. La fața locului s-au deplasat grupa operativă de urmărire penală, conducerea […] Articolul Bărbat, ucis în bătaie de amicii de pahar la Glodeni apare prima dată în abcnews.
15:15
Ordinul Ministerului Educației de-a economisi căldura și gazul în instituțiile de învățământ de toate nivelurile a fost criticată de către președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4 acesta a declarat că decizia Guvernului poate duce la un nou blocaj al spitalelor. „Oameni buni, azi avem antirecord […] Articolul Igor Dodon spune că decizia Guvernului de a economisi căldura în școli ar pute duce la un nou blocaj al spitalelor apare prima dată în abcnews.
13:45
Proiectul „MOVE IT like Lublin” – Inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din mun. Chișinău, cu suportul financiar al Uniunii Europene a fost lansat astăzi. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că acum un an, Primăria Chișinău anunța despre aprobarea Contractului de Grant, privind implementarea proiectului Move it like Lublin, […] Articolul Ceban a enumerat obiectivele principale a proiectului „MOVE IT like Lublin” apare prima dată în abcnews.
13:00
Procuratura Generală a venit cu câteva explicaţii referitor la informaţiile apărute în presă privind lipsa unei cereri din partea Interpol către autorităţile Marii Britanii în privinţa învinuitului Gheorghe Cavcaliuc.„Biroul Interpol de la Lyon (Franţa), în luna decembrie 2021, a acceptat solicitarea Biroului Interpol de la Chişinău de a-l anunţa în căutare internaţională pe Gheorghe Cavcaliuc, […] Articolul Ce spune Procuratura Generală despre cererea de extrădare a lui Gheorghe Cavcaliuc apare prima dată în abcnews.
12:30
Regia “Exploatarea drumurilor și podurilor”, „Exdrupo”, a împrăștiat material antiderapant pe toate străzile capitalei și în suburbii, transmite MOLDPRES. Regia „Exdrupo” a anunțat că 13 autospeciale au fost antrenate în lucrări de prevenire a poleiului, împrăștiind pe străzile orașului și în suburbii material antiderapant, scrie sursa citată. În același timp, reprezentanții regiei au menționat că, în […] Articolul Regia „Exdrupo” anunță că a împrăștiat material antiderapant pe toate drumurile din Chișinău apare prima dată în abcnews.
12:30
Tenismenul moldovean Radu Albot s-a calificat în turul trei al turneului de Mare Șlem de la Australian Open. Numărul 132 ATP l-a învins în trei seturi pe reprezentantul gazdelor, Aleksandar Vukic, locul 144 mondial, scor 6-4, 7-6, 6-4. Partida a durat 2 ore și 19 minute. Anul trecut, Radu Albot a acces de asemenea în […] Articolul Radu Albot s-a calificat în turul trei la Australian Open apare prima dată în abcnews.
18 ianuarie 2022
18:00
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi o circulară tuturor Direcțiilor educaționale din țară să economisească resursele energetice în școli și grădinițe. Primarul general Ion Ceban se arată indignat de acest lucru și spune că acest lucru nu va permite. „Deconectați-vă căldura la voi în Guvern, Parlament, Președenție și Ministere! Cei de la Guvern vor […] Articolul Ceban: În municipiul Chișinău nu vom permite să înghețe bolnavii în spitale și copiii în școli și grădinițe apare prima dată în abcnews.
16:00
În perioada 10-16 ianuarie 2022, pe teritoriul țării au fost înregistrate 8 686 de cazuri de COVID-19. Incidența a constituit 233 de cazuri la 100 mii populație, înregistrând o creștere cu circa 135% față de prima săptămână din anul 2022 și cu circa 241% comparativ cu luna trecută. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în perioada menționată […] Articolul Numărul cazurilor de COVID -19 în Republica Moldova a crescut cu peste 135% apare prima dată în abcnews.
15:30
De la 1 martie, costul călătoriilor pentru transportul suburban și internațional de pasageri va crește în R. Moldova. Potrivit Infotag, Ministerul infrastructurii și dezvoltării regionale a întocmit un proiect de ordin privind stabilirea de noi tarife pentru transportul rutier de pasageri, care sunt destinate lucrătorilor din transport care efectuează curse regulate în trafic raional și […] Articolul Va crește costul călătoriilor pentru transportul suburban și internațional de pasageri apare prima dată în abcnews.
14:45
Gheorghe Urschi împlinește astăzi 74 de ani. În acest sens, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către „Regele Umorului” din Moldova. „Adresez artistului cele mai sincere urări de sănătate, bucurii și pace în suflet, alături de cei dragi. „Regele umorului”, cum este supranumit pentru activitatea sa artistică de peste 40 […] Articolul Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către Gheorghe Urschi apare prima dată în abcnews.
11:45
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 18 ianuarie 2022, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieșilor, adiacent parcul „La Izvor”, iar autobuzul va fi în sectorul Centru, str. Armenească, parcarea la intrarea în Piața Centrală.  Cetățenii […] Articolul Unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare anti-COVID-19 apare prima dată în abcnews.
11:45
O femeie din Comrat a primit factura pentru gaz și a rămas șocată, după ce a constatat că trebuie să achite de patru ori mai mult, decât pensia pe care o primește, transmite «gagauzinfo.Md”. Dacă în 2021, pentru gaz femeia achita în medie 1500-1700 de lei pe lună, în acest an suma e de patru […] Articolul O pensionară a primit factura la gaz, care este de patru ori mai mare, decât pensia pe care o primește apare prima dată în abcnews.
11:00
Premieră pentru Chișinău și țară. Primăria Chișinău a definitivat programul municipal de prevenție a cancerului mamar. Potrivit primarului general Ion Ceban, este un program în premieră pentru țara noastră, asemenea proiect nu există nici la nivel național. „Acesta vine să protejeze, prin întreprinderea măsurilor de profilaxie în rândul femeilor și să îmbunătățească calitatea vieții acestora, […] Articolul Primăria Chișinău a definitivat programul municipal de prevenție a cancerului mamar apare prima dată în abcnews.
17 ianuarie 2022
20:30
Mafia imobiliară este instaurată la Agenția pentru Supraveghere Tehnică, AST, și permite continuarea construcțiilor în Centrul istoric al Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că cei care au promis că vor demola construcțiile ilegale, favorizează ca acestea să înflorească. „Dragi locuitori ai capitalei, stimați jurnaliști! Vă mai aduceți aminte când […] Articolul Ceban a criticat Agenția pentru Supraveghere Tehnică deoarece aceasta a continuat construcțiile în Centrul istoric al Chișinăului apare prima dată în abcnews.
16:00
Preşedintele Parlamentului Igor Grosu şi alţi deputaţi s-au vaccinat astăzi cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirus. În context, Igor Grosu a îndemnat populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a putea stopa pandemia şi reveni la viaţa normală. „Pandemia nu s-a terminat, Omicron se răspândeşte rapid în lume, dar şi în Republica Moldova cazurile […] Articolul Preşedintele Parlamentului Igor Grosu şi alţi deputaţi şi-au administrat doza booster împotriva COVID-19 apare prima dată în abcnews.
15:45
O bombă ecologică, la Stația de Epurare, asta după ce un agent economic a deversat în canalizare zeci de litri de păcură. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, potrivit căruia, responsabilii de la Apă Canal sunt în regim de testare. „Să fie sancționat și deconectat de la serviciului public de alimentare cu apă […] Articolul Bombă ecologică după ce un agent economic a deversat în canalizare zeci de litri de păcură apare prima dată în abcnews.
13:45
Guvernarea a acaparat Compania Teleradio Moldova și au subjugat-o. Cel puțin cu aceste acuzații a venit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie. „Avem democrația și libertatea de exprimare la ea acasă. Am mai auzit o prostie, spunea cineva la un TV serios că este prima guvernare care nu are […] Articolul Edilul capitalei susține că PAS a pus stăpânire pe Compania Teleradio Moldova și a subjugat-o apare prima dată în abcnews.
13:15
Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de faptul că toți mai mulți copii sunt infectați cu Covid-19. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie. „Observam o situație foarte îngrijorătoare cu privire la infectarea Covid la copii: Avem extrem de multe cazuri care au depășit deja capacitățile existente de spitalizare. […] Articolul Situație foarte îngrijorătoare cu privire la infectarea Covid la copii. Ceban: Avem extrem de multe cazuri care au depășit deja capacitățile existente de spitalizare apare prima dată în abcnews.
13:15
Acțiunile partidului PAS din ultima perioadă sunt josnice. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primărie de astăzi. „Revenim la prostia și josnicia celor care au decis că pot face orice în țara asta. După ce au venit pe ascuns și un „pic” ilegal au filmat cu drona apartamentul meu și […] Articolul Acțiunile partidului PAS din ultima perioadă sunt josnice, susține edilul capitalei apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.