La Edineț va fi deschis un nou laborator de testare COVID-19, dotat cu echipamente performante

Realitatea.md, 14 ianuarie 2022 10:20

Prim-ministra Natalia Gavrilița a mers astăzi, 14 ianuarie într-o vizită de lucru în raionul Edineț. Potrivit agendei, ea va avea o ședință comună cu autoritățile publice locale din regiune și invitații de onoare – primarii a trei localități din România. Tot acolo va fi prezentat proiectul „Edineț, oraș cu perspectivă de viitor”, implementat de Primăria […] Articolul La Edineț va fi deschis un nou laborator de testare COVID-19, dotat cu echipamente performante apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
22:50
Dacă vă doriți o vacanță ieftină, februarie este una dintre lunile de top pentru călătorii la prețuri mici. Multe destinații din întreaga lume se află la granița dintre anotimpuri, cu vreme minunată și reduceri la obiectivele turistice. Iată cinci dintre destinațiile care merită vizitate în această perioadă, potrivit WallStreet.ro. Roma – Italia Tarifele mici la […] Articolul Plănuiești o vacanță în februarie? Iată cele mai ieftine destinații care trebuie să le vizitezi apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
20:10
Dacă vă doriți o vacanță ieftină, februarie este una dintre lunile de top pentru călătorii la prețuri mici. Multe destinații din întreaga lume se află la granița dintre anotimpuri, cu vreme minunată și reduceri la obiectivele turistice. Iată cinci dintre destinațiile care merită vizitate în această perioadă, potrivit WallStreet.ro. Roma – Italia Tarifele mici la […] Articolul Plănuiești o vacanță în februarie? Iată cele mai de ieftine destinații care trebuie să le vizitezi apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
La o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Nicu Popescu a cerut o detensionare a situației din Europa și prevenirea ostilităților. Șeful Ministerului de Externe a scris despre acest lucru luni pe canalul său Telegram. „Într-o conversație cu șeful Alianței Nord-Atlantice, […] Articolul Viceprim-ministrul Popescu, la o întâlnirea cu secretarul general al NATO, a cerut să nu permită un război în Europa apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
Republica Moldova intensifică cooperarea cu NATO, ceea ce contrazice statutul neutru prevăzut de Constituția Republicii Moldova. Acest lucru a declarat vineri, 21 ianuarie ministrul de externe al nerecunoscutei Transnistrie, Vitali Ignatiev, la un post de televiziune din Transnistria. „Dacă o țară cooperează cu NATO, participă la operațiuni de menținere a păcii ale NATO, dacă centrele […] Articolul MAE din Transnistria separatistă: Republica Moldova intensifică cooperarea cu NATO în ciuda statutului neutru apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Fiecare al doilea ucrainean consideră o amenințare reală posibila invazie a Rusiei în Ucraina. Aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie publică realizat în Ucraina în perioada 20-21 ianuarie 2022, de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev (KIIS). Astfel, conform rezultatelor publicate, 48,1% dintre respondenți consideră că invazia rușilor este destul de posibilă. În același […] Articolul SONDAJ Fiecare al doilea ucrainean consideră că Rusia va invada Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Republica Moldova și România au semnat astăzi, 22 ianuarie, primul contract pentru realizarea lucrărilor de extindere a conductelor de alimentare cu apă potabilă în Republica Moldova. Documentul a fost semnat la Iași, anunță viceprim-ministrul Andrei Spînu. „Proiectul de interconectare a apeductului ApaVital Iași cu patru raioane (Glodeni, Fălești, Ungheni, Hîncești) din Moldova se mișcă înainte. […] Articolul A fost semnat primul contract de extindere a conductelor de alimentare cu apă pentru patru raioane din R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
18:50
În 2021, în Republica Moldova a fost înregistrată o creștere fără precedent a creditelor acordate populației și businessului. Creșterea din 2021 a fost de 13 miliarde de lei. Cea mai mare creștere au avut-o împrumuturile bancare, cu 10,7 miliarde de lei. Cele nebancare au crescut cu 2,2 miliarde de lei – cele nebancare, potrivit declarației […] Articolul Moldovenii supraviețuiesc datorită creditelor. Povara a crescut lunar, în 2021, cu peste un miliard de lei apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au admis astăzi, 24 ianuarie doi candidați la proba interviu pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Este vorba de Andrei Cebotari și Alexandru Mariț. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi desfășurate online. Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, proba interviu va avea […] Articolul Doi candidați au fost admiși pentru proba interviului la funcția de membri ai Consiliului Superior al Procurorilor apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Marea Britanie a început să cheme personalul ambasadei din Kiev și pe familiile acestora, pe măsură ce cresc îngrijorările privind o invazie a Rusiei în Ucraina, scrie The Independent. De asemenea, oficialii SUA au cerut rudelor angajaților ambasadei să părăsească Ucraina, în contextul în care președintele Biden se gândește să trimită trupe pe frontul estic. […] Articolul După Statele Unite ale Americii și Marea Britanie a început să-și retragă personalul de la ambasada din Kiev apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
După ce sâmbătă, 22 ianuarie, prețul la gazul metan a înregistrat o creștere substanțială de la 12,80 lei la 17,60 lei, compania „Transautogaz” a venit cu o reacție prin care justifică majorarea prețul pentru gazul metan. Prin urmare, compania explică că în ultima perioadă, gazele naturale sunt foarte solicitate în Europa. Acest lucru a afectat […] Articolul Transautogaz explică de ce a fost nevoie să ridice prețul la gazul metan. Cine a decis că este necesară majorarea? apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Igor Dodon este așteptat mâine la Procuratura Generală pentru a răspunde la întrebările procurorilor în dosarul Energocom. Solicitată de Ziarul de Gardă, Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale, a menționat că audierile vor începe mâine, la ora 10.00. Igor Dodon urmează să se prezinte mâine în fața acuzatorilor pentru a face lumină […] Articolul Zi stresantă mâine pentru Igor Dodon! Fostul președinte al țării va face lumină în dosarul Energocom apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Republica Moldova a recepționat luni, 24 ianuarie, un lot suplimentar de echipamente medicale pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Evenimentul a avut loc la Institutul de Medicină Urgentă și a fost transmis în direct de colegii de la RLIVE.MD. Mai exact, este vorba de 300 de concentratoare de oxigen și 3.000 de pulsoximetre și consumabile, procurate […] Articolul FOTO, VIDEO Moldova a recepționat echipamente medicale pentru pacienții bolnavi de COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria informează că, timp de câteva zile, Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Sofia nu va presta servicii. consulare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții de la Ambasadă pe o rețea de socializare. „Vă aducem la cunoștință că în perioada 25 – 27 ianuarie 2022, Secția Consulară a Ambasadei Republicii […] Articolul Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Sofia nu va presta servicii timp de câteva zile apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare. Astfel, pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor […] Articolul FOTO Substanțe interzise, depistate în Penitenciarul nr.18! Erau ascunse într-o mină de extragere a pietrei de calcar apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Decizia autorităților centrale de a închide toate școlile și de a impune aceleași restricții anti-pandemice la nivelul întregii țări este disproporționată și nu se raportează la realitățile din teren. De această părere este președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, motivele pe care s-a bazat comisia raională de […] Articolul Școlile și întreprinderile din Orhei rămân deschise. Dinu Țurcanu: Noi ținem cont de doleanțele oamenilor apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
În vederea consolidării relațiilor tradiționale de prietenie, precum și de dezvoltare ale cooperării bilaterale între autoritățile administrației publice locale din cele două state, luni, 24 ianuarie, Primăria municipiului Chișinău informează că Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Petroșani, Județul Hunedoara, au semnat un acord de colaborare. Mai exact, acordul de cooperare va contribui la diversificarea relațiilor […] Articolul Primăria orașului Petroșani, România și Pretura sectorului Buiucani au semnat un acord de colaborare. Ce presupune apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:00
Prețurile pentru orele practice la școlile auto din Capitală s-au cam ascuțit în ultima perioadă. Dacă acum cinci ani, prețul pentru o oră și jumătate de instruire la mașina cu cutia mecanică costau 190 de lei, iar pentru automată cu zece lei mai scump, acum prețurile s-au mărit considerabil. Astfel 90 de minute de instruire […] Articolul Școala auto devine un lux pentru muritorii de rând. Câte mii de lei trebuie să scoți din buzunar pentru a deveni șofer apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Statele Unite și Rusia sunt primele două în clasamentul Global Firepower pe 2021 care analizează capacitatea militară a fiecărui stat din lume, în timp ce Ucraina este pe locul 22. Clasamentul Global Firepower utilizează peste 50 de factori individuali pentru a determina un PowerIndex – indicele care analizează puterea armată – al unei anumite națiuni, […] Articolul Armata Rusiei vs armata Ucrainei. Ce capacitate militară au cele două țări și NATO apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
O femeie din localitatea Corotna, raionul Slobozia a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Potrivit informațiilor, acest lucru s-a întâmplat după ce, la data de 23 ianuarie curent, în locuința sa a izbucnit un incendiu. „Pe la ora 14:30, gazda a aprins focul, dar a uitat să acopere suprafața metalică cu […] Articolul O femeie din Slobozia, la un pas să-și piardă viața! A aprins focul în sobă și a adormit apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Probabilitatea invaziei Rusiei în Ucraina nu este egală cu zero, ea există, nu trebuie ignorată și situația poate degrada la nivel euroatlantic. Există interesul Rusiei în spațiul post-sovietic, pe cape Putin vrea să-l controleze sau chiar vrea să-l supună, a menționat Igor Boțan, expertul permanent al proiectului, la dezbaterea publică la tema „Ucraina ca scop […] Articolul Igor Boțan: Probabilitatea invaziei Rusiei în Ucraina nu este egală cu zero, ea există, nu trebuie ignorată apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Rusia nu va ataca Ucraina, iar administrația Biden emană o abordare isterică a posibilității invaziei, ceea ce dăunează Ucrainei, inclusiv pe plan economic. Totodată, nu este exclus că armata rusă „va mușca” din teritoriul ucrainean, posibil, în regiunea Azov, a declarat Vladimir Socor, analist de la Fundația Jamestown, în cadrul dezbaterii publice de la a […] Articolul Analistul Vladimir Socor: Invadarea Ucrainei ar aduce Rusiei mai multe pierderi apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Nu și-a învățat lecția! Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a ajuns din nou pe mâna oamenilor legii, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf. „În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a […] Articolul FOTO Din nou pe aceeași greblă! Individ din Drochia, plasat în arest pentru 72 de ore. Ce a săvârșit apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Avocații fac un pas înapoi și renunță la greva generală! Decizia a fost luată de Consiliului Uniunii Avocaților, după ce vineri Parlamentul a aprobat amendamentul potrivit căruia apărătorii nu vor putea fi reținuți, arestați, percheziționați decât cu acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția cazurilor de corupție, trafic de influență și a infracțiunilor flagrante. […] Articolul Avocații renunță la grevă! Dorin Popescu: Avocații dau dovadă de mai multă înțelepciune decât autoritățile apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Nicu Popescu, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 24 – 25 ianuarie, a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct Mircea Geoană. „Am exprimat convingerea fermă a conducerii țării noastre privind necesitatea consolidării securității europene în baza promovării unor abordări cuprinzătoare și incluzive bazate pe principiile fundamentale convenite în […] Articolul Nicu Popescu „la sfat” cu secretarul general adjunct NATO apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi, a fost ales vicepreședintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada anului 2022. „Astăzi am fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada anului 2022. Pentru mine este o onoare și o mare responsabilitate. Totodată, voi face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului […] Articolul Mihail Popșoi a fost ales vicepreședinte al dunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru perioada anului 2022 apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
În perioada studiilor de la distanță, municipaltatea îndeamnă elevii și părinții să utilizeze ca resursa informațională biblioteca digitală, www.educatieonline.md. Biblioteca digitală, creată de municipalitate, conține 7674 de lecții video: 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă la disciplinele de bază, pentru clasele 1-12. Astfel, elevii pot viziona lecțiile de acasă, împreună cu […] Articolul Elevii care studiază de la distanță pot apela la biblioteca online. Vezi unde poți găsi cele peste 7600 de lecții video apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, în săptămâna 17-21 ianuarie 2022 inițiat cinci proceduri de control. În patru cazuri sunt vizate posibile conflicte de interese, admise de un primar din r-nul Florești, care figurează și într-un control pe incompatibilitate de funcție, câte un consilier în Consiliul Hăsnășenii Mari r-nul Drochia și din Consiliul Mereșeni r-nul Hîncești, precum […] Articolul Nu a depus declarație de avere la accederea în funcție, iar acum riscă amendă. Funcționarul vizat apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
În atenția conducătorilor de camioane! Responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră informează că, în PTF Sculeni se înregistrează flux majorat de mijloace de transport de mare tonaj pe sensul de ieșire din țară. Mai exact, aglomerația este cauzată de anumite defecțiuni tehnice ale Serviciului Vamal din România. „La moment, în PTF Sculeni sunt 12 camioane […] Articolul FOTO În atenția conducătorilor de camioane! Aglomerație la PTF Sculeni, sensul de ieșire din țară apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost transportat de urgență cu ajutorul unui echipaj aero-medical SMURD Iași, din orașul Ștefan Vodă spre municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor, acțiunea a avut loc luni, 24 decembrie, iar conform datelor înregistrate la IGSU, bărbatul a suferit un politraumatism sever în urma unui accident rutier și avea […] Articolul FOTO Tânăr din Ștefan Vodă, transportat de urgență la Chișinău. S-a intervenit cu un echipaj aero-medical SMURD apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
La solicitarea autorităților municipale din Chișinău, Inspectoratul General pentru Situații Urgente a dispus instalarea a 16 corturi anti–Covid -19 pentru testarea cetățenilor. Corturile au fost instalate în sectoarele municipiului Chișinău, în mod special în preajma Centrelor Medicilor de Familie. „La solicitarea Primăriei venim astăzi cu un suport pentru a micșora sau a diminua din presiunea […] Articolul În Capitală vor fi instalate 16 corturi pentru testarea persoanelor suspecte de Covid-19. Unde vor fi amplasate apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Anul acesta începe construcția primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova! Anunțul a fost făcut de vicepremierul, ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, chiar în ziua în care este marcată Unirea Principatelor Române. Sorin Grindeanu a menționat că pentru cele 3 loturi ale segmentului Ploiești-Buzău, cu o lungime de 63,25 km, urmează a fi […] Articolul Încep lucrările de construcție a Autostrăzii Moldovei. Grindeanu: Sunt primii pași pentru unirea Munteniei cu Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Chiar dacă în perioada 22 ianuarie – 20 februarie a fost declarată starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar conform deciziilor CNESP, în această perioadă, instituţiile de învățământ general, cu excepția instituţiilor de educaţie timpurie, trebuie să activeze în regim online, Orheiul a decis să adopte propriile măsuri. Mai exact, […] Articolul Sănătatea elevilor și profesorilor din Orhei, în pericol! Câte instituții de învățământ activează cu prezența fizică apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Gazul metan a înregistrat o majorare extrem de mare sâmbătă, 22 Ianuarie, de la 12 lei și 80 de bani la 17 lei și 60 de bani. În cele din urmă, ANRE, care poartă răspundere pentru supravegherea pieții, își exprimă „îngrijorare că cel mai mare operator din țară al stațiilor care comercializează gaze naturale comprimate […] Articolul Prețuri cosmice pentru gazul metan! ANRE „îngrijorată”, ceilalți se fac morți în păpușoi apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Furnizorul de curent electric FEE-Nord solicită majorarea tarifului la curent cu 50%. Potrivit calculelor, dacă solicitarea va fi aprobată, consumatorii din nordul țării vor achita până la 3,06 lei per kWh. Potrivit solicitării furnizorului „calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și […] Articolul Furnizorul FEE-Nord cere majorarea prețului la curentul electric până la 3,06 lei/kWh. Cererea a fost depusă la ANRE apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Furnizorul de curent electric FEE-Nord solicită majorarea tarifului la curent cu 50%. Potrivit calculelor, dacă solicitarea va fi aprobată, consumatorii din nordul țării vor achita până la 2,45 lei per kWh. Potrivit solicitării furnizorului „calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și […] Articolul Furnizorul FEE-Nord cere majorarea prețului la curentul electric până la peste 3 lei/kWh. Cererea a fost depusă la ANRE apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Spre atenția agenților economici din Republica Moldova! În contextul deciziei CNESP privind permiterea accesului clienților în spațiile comerciale, de deservire și agrement doar cu prezentarea certificatului COVID, din 22 ianuarie 2022, de menționat că, verificarea certificatelor COVID poate fi efectuată, accesând pagina https://certificate-covid.gov.md/, rubrica „Verifică certificat”. Mai mult, în scopul combaterii răspândirii infecției COVID-19 pe […] Articolul În atenția agenților economici! Platforma cu ajutorul căreia pot fi verificate certificatele COVID apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Pentru siguranța cetățenilor, zi de zi polițiștii din întreaga țară sunt la datorie și gata să reacționeze ori de câte ori este solicitat ajutorul. Astfel, conform unor statistici, săptămâna trecută, oamenii legii au intervenit la 4296 de apeluri efectuate la numărul unic de urgență 112. Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, pe parcursul a 7 […] Articolul ALARMANT! Patru cazuri de viol, înregistrate în doar câteva zile. Ce alte infracțiuni au fost săvârșite apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Lumea în care trăim are un ritm din ce în ce mai alert. Schimbările survin cu o viteză rapidă, iar acest lucru are impact și asupra plăților online, care presupun un rulaj financiar enorm. Epoca finanțelor cash rămâne încet, dar sigur în urmă, fapt demonstrat de utilizarea tot mai puternică a instrumentelor de plată online, […] Articolul Cele mai noi soluții de plăți digitale. Tu pe care le utilizezi? apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Nicu Popescu, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 24 – 25 ianuarie, informează că s-a întâlnit la Cartierul general al NATO de la Bruxelles cu secretarul general Jens Stoltenberg. Astfel, în cadrul discuției oficialii au accentuat importanţa dezescaladării situaţiei de securitate regională, promovării dialogului, identificării soluţiilor politice şi evitarea […] Articolul Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Ce au discutat oficialii apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Blocul PCRM-PSRM a contestat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului privind instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile! Opoziția cere Înaltei Instanțe anularea hotărârii Legislativului și revenirea la normalitate, în condițiile în care Moldovagaz a transferat plățile restante către Gazprom. Deputații PCRM-PSRM spun că menținerea situației excepționale la nivel național este nejustificată […] Articolul Opoziția cere anularea stării de urgență! Menținerea situației excepționale – contestată la Curtea Constituțională apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Un conflict care a izbucnit între câțiva tineri, la căminul militar din Capitală, a pus pe jar polițiștii. Din informațiile oferite pentru Realitatea.md de Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, oamenii legii au fost sesizați să intervină duminică, 23 ianuarie, în jurul orei 20:30. „Poliția a fost sesizată în jurul orei 20:30, precum că, […] Articolul Și-au împărțit pumni la căminul militar din Capitală! Unul din agresori, reținut de polițiști apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Un bărbat în vârstă de 80 de ani a răma fără 150 mii lei. Potrivit informațiilor, la 23 ianuarie, în jurul orei 08:37 minute, în Serviciul de Gardă aI Inspectoratului de Poliție Ocnița a fost înregistrată informația telefonică despre aceea că, persoane necunoscute prin acces liber au pătruns în domiciliul unui bărbat din satul Ocnița, […] Articolul Necaz pentru un pensionar din Ocnița! Cum s-a întâmplat că a rămas fără o sumă impunătoare de bani apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Unii participanți la trafic ignoră regulile de circulație rutieră își pun în pericol, atât viața lor, cât și a celorlalți colegi din trafic. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) fac razii pentru a împiedica tragediile. Așadar, în acest weekend, ofițerii de patrulare au tras pe dreapta peste 2500 de conducători auto, care […] Articolul Trași pe dreapta și sancționați de ofițerii INSP. Câți șoferi „au călcat pe bec” în acest weekend apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți, benzină și motorină pentru data de 25 ianuarie 2022. Așadar, se înregistrează o nouă creștere care atins un nou record. Prețul la benzină s-au majorat cu 0,12 lei, iar pentru motorină cu 0,13 lei. Astfel, mâine, 25 ianuarie 2022, litrul de benzină va […] Articolul Prețurile la carburanți cresc ca pe drojdii, de la o zi la alta! Cât va costa motorina și benzina apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Aliații NATO trimit nave și avioane de luptă suplimentare în Europa de Est, consolidându-și prezența în regiune, pe măsură ce Rusia continuă să-și întărească prezența militară în interiorul și în jurul Ucrainei. Aliații NATO își întăresc poziția în Europa de Est. În ultimele zile au fost făcute mai multe anunțuri în acest sens. Danemarca a […] Articolul NATO își întășește pozițiile! Stoltenberg: Vom răspunde la orice deteriorare a mediului nostru de securitate apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre identificarea unui focar de Gripă Aviară subtipul H5N1 la păsări domestice din satul satul Hirișeni, r-ul Telenești. Potrivit instituții, prezența virusului a fost confirmată la data de 21 ianuarie de către departamentul virusologie specială al Institutului Zooprofilactic și experimental din Italia (laboratorul internațional de referință al OIE și UE). […] Articolul ULTIMA ORĂ! Focar de GRIPĂ AVIARĂ în raionul Telenești. Păsările au fost nimicite, anunță ANSA apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
12:00
Un bărbat în vârstă de 46 de ani a ajuns pe mâna oamenilor legii pentru că și-a agresat fizic mama în vârstă de 78 de ani. Potrivit informațiilor, incidentul s-a produs la sâmbătă, la data de 22 ianuarie curent, în raionul Criuleni, iar poliția a fost sesizată la data de 23 ianuarie. Urmare a sesizării, […] Articolul STRAȘNIC! Femeie din Criuleni, agresată fizic de propriul fiu! A fost reținut pentru 72 de ore apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Liderul AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală în timpul manifestărilor de la Iaşi, în ziua Unirii Principatelor Române, la 24 Ianuarie. Bărbatul care l-a atacat pe politician a fost ridicat de către jandarmi. „Nu mă supăr şi chiar îi rog pe poliţişti să nu îl amendeze pe individ. Noi îi iubim pe toţi […] Articolul Momentul VIDEO în care lui George Simion i se toarnă cerneală pe față: Prinde-l, prinde-l. Liderul AUR – zero reacție apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Protocolul Clinic Național „Infecția cu coronavirus de tip nou” a fost actualizat conform noilor date disponibile care se referă la conduita optimă a pacienților pozitivi la COVID-19. Mai exact, documentul se bazează pe recomandările actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și reprezintă un model de referință pentru elaborarea protocoalelor clinice de instituțiile medico-sanitare din Republica […] Articolul Capitolul epidemiologie privind tulpina de îngrijorare – Omicron, completat. Care sunt criteriile clinice apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Patru buletine de identitate, un test PCR negativ și două certificate de vaccinare neveridice au fost identificate la sfârșitul săptămânii precedente în punctele de trecere Leușeni și Sculeni, iar acum polițiștii de frontieră cercetează persoanele care au făcut uz de acte falsificate. Potrivit Poliției de Frontieră, patru bărbați moldoveni cu vârste cuprinse între 19 și […] Articolul Acte falsificate, depistate la frontiera vest. Ce declarații au făcut persoanele în cadrul audierilor apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.