Deputații au votat în prima lectură majorarea vârstei de pensionare pentru femei

Sputnik, 25 noiembrie 2021 22:50

Deputații au votat în prima lectură, în ședința de astăzi a Parlamentului, un proiect de lege care egalează vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaților.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 2 ore
17:10
Statutul candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți va fi decis deja după alegeri, când vor fi trecute toate instanțele, a precizat Consiliul electoral al municipiului.
17:10
Ungaria și Cehia își vor trimite militarii la frontiera polono-belarusă pentru a ajuta Varșovia să facă față fluxului de imigranți.
16:40
Partidul Politic „ȘOR” a fost obligat de CEC să prezinte raportul cheltuielilor din perioada electorală corect și complet. Asta pentru că în raportul existent nu ar fi incluse cheltuielile pentru artiștii care au evoluat ieri la protestul din Bălți.
Acum 4 ore
15:40
Comisia Electorală Centrală are neclarități în privința hotărârii emise de Judecătoria Bălți. Astfel, membrii CEC au depus o solicitare la Curtea de Apel Bălți.
15:10
Avocații Marinei Tauber au venit cu comentarii în legătură cu alegerile de mâine la Bălți, după ce clienta lor a fost exclusă din cursa electorală la solicitarea CEC.
14:20
Comisia Electorală Centrală a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți. Astfel, Consiliul electoral din Bălți urmează să se întrunească în ședință pentru a anula înregistrarea Marinei Tauber în cursă.
Acum 6 ore
14:10
Congresul ”Rusiei Unite” l-a ales pe Dmitri Medvedev în funcția de președinte al partidului.
13:30
Candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți a anunțat că își va apăra în continuare drepturile la Curtea de Apel.
13:20
În acest weekend are loc un nou maraton de vaccinare. Potrivit autorităților, cei care se vor imuniza, vor primi vouchere cadou pentru a mânca în localurile partenere. Vezi unde este amplasat punctul de vaccinare.
12:40
În noaptea ce vineri spre sâmbătă a nins în unele regiuni ale țării, iar pe drumuri s-a format ghețuș.
12:30
În fiecare an, pe 4 decembrie, creștinii ortodocși prăznuiesc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoarea împărătească, cunoscută în popor ca Ovidenia, care anticipează nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.
Acum 8 ore
11:50
După ore lungi de dezbateri, instanța din Bălți s-a pronunțat pe cazul Marinei Tauber. Astfel, magistrații au decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Bălți.
11:10
Vineri s-a desfășurat ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi a fost doar un singur subiect.
10:50
OMS: Inspectarea cu privire la recunoașterea vaccinului ”Sputnik V” nu na avea loc mai devreme de ianuarie 2022.
Acum 12 ore
10:10
Problema demografică se face tot mai resimțită în ultimii ani. Cuplurile tinere aleg să aibă cel mult doi copii și la vârste mai înaintate în comparație cu perioadele anterioare.
09:10
Biden a declarat că nu va accepta ”liniile roșii” ale lui Putin în Ucraina
08:50
După 18 ore de dezbateri, magistrații Judecătoriei Bălți au amânat pentru dimineața zilei de sâmbătă examinarea dosarului candidatului Partidului ”Șor” pentru funcția de primar în ”Capitala Nordului”.
08:00
Majoritatea oamenilor au fost deranjați cel puțin o dată în viață de vecinii care nu știu de regula bunului simț și fac zgomot chiar și toiul nopții, când trebuie să fie păstrată liniștea. Cum putem proceda în astfel de situații - am aflat de la avocatul Boris Druță.
07:10
Temperaturile scad ușor, astfel în prima zi de weekend nu vom avea mai mult de 6 grade Celsius.
06:10
Vladimir Putin și Joe Biden ar putea aborda subiectul încheierii unei înțelegeri care să excludă extinderea a NATO spre Est.
Acum 24 ore
21:00
Natalia Gavrilița a anunțat programul evenimentelor organizate de Guvern în perioada sărbătorilor de iarnă.
20:40
Recolta de cereale de anul viitor ar putea fi compromisă.
19:10
Alte 548 de cazuri noi sunt anunțate astăzi. Autoritățile din Sănătate au înregistrat 30 de decese, dar majoritatea dintre ele sunt din alte zile, inclusiv de luna trecută.
19:00
Ședința de judecată în care se examinează excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți a început la ora 11:00.
18:30
Ministrul Integrării Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, vicepremierul Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.
18:30
În jur de trei mii de persoane din Capitală vor primi ajutorare financiare de până la două mii de lei. Cine sunt beneficiarii anunțați de municipalitate.
Ieri
17:30
Summitul miniștrilor de Externe ai NATO desfășurat n capitala Letoniei în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a subliniat importanța deosebită a “Frontului Baltic” în lupta lipsită de sens cu Rusia, promițând Europei o continuă degradare a sistemului de securitate și deraierea spre un conflict termonuclear.
17:00
Judecătorul Natalia Costaș a luat o decizie referitor la dosarul în care este vizată Marina Tauber.
16:30
Șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat Ghenadie Roșca a precizat la Centrul de presă Sputnik Moldova ce vreme am putea avea în noaptea dintre ani.
16:10
În această după amiază Consiliul Suprem de Securitate se convoacă în ședință. Pe ordinea de zi figurează o singură chestiune.
15:50
Serviciul Fiscal de Stat a precizat că cei care nu au achitat impozitul pe avere, trebuie s-o facă și a anunțat data limită până când se poate face acest lucru.
15:50
Judecătoria de la Bălți examinează în aceste momente cererea Comisie Electorale Centrale de la Chișinău, care a cerut excluderea candidatului cu cele mai multe șanse la funcția de primar al Capitalei de Nord, Marian Tauber, din alegeri.
15:30
Întreprinderea “Moldovagaz” vine cu un îndemn repetat către consumatori de gaze naturale, în care îi informează ce trebuie să facă c să obțină în volum deplin și la timp compensațiile pentur gazele naturale.
15:00
ANRE a stabilit noile prețuri plafon pentru carburanți, care vor fi valabile pentru sâmbătă, duminică și luni.
14:50
Patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) au fost reținuți de CNA și procurori pentru corupere pasivă.
14:40
În intervenția sa la cel de-al 28-lea Consiliu Ministerial al OSCE, desfășurat la Stockholm, ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a cerut retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.
14:30
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a primit încă 20 de zile de arest la domiciliu.
14:30
Doi noi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei au fost numiți de către Parlament.
14:10
În acestea clipe se decide dacă Marina Tauber va fi sau nu scoasă din cursa electorală din Bălți. În context, expertul politic Corneliu Ciurea a declarat în studioul Sputnik Moldova ce s-ar putea întâmpla în continuare.
14:00
Mesajul Marinei Tauber la protestul din Bălți, în urma solicitării CEC de a o exclude din cursa electorală.
13:50
Meteorologii anunță ploi puternice și înghețurile în seara și noaptea de vineri spre sâmbătă.
13:20
Deputații au votat candidatul propus de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale.
13:10
Invitații ediției din 3 decembrie a „#SputnikTalk”, din cadrul Centrului de presă al Agenției de Presă și Radio Sputnik Moldova, sunt șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat Ghenadie Roșca și expertul în agrobusiness Iurie Ușurelu.
13:00
Șapte persoane au fost numite în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Aceștia au fost susținuți prin vot de 86 de deputați.
12:40
Gavrilița a prezentat poziția Guvernului vizavi de solicitarea CEC de a anula înregistrarea Marinei Tauber în alegerile locale noi din Bălți.
12:40
Mesajul Marinei Tauber la protestul din Bălți, în urma solicitării CEC de a o exclude din cursa electorală.
12:10
Vladimir Țurcan a fost numit de Parlament în funcția de director general al Companiei Teleradio-Moldova.
11:50
Deputatul partidului ”Șor” Vadim Fotescu a anunțat că fracțiunea merge să protesteze alături de candidatul lor la alegerile locale din municipiul Bălți Marina Tauber
11:40
Guvernul a decis să majoreze pragul de venit la acordarea dreptului de ajutor în sezonul rece pentru familiile cu venituri mici.
11:20
Mai mulți simpatizanți ai candidatului Partidului „Șor” la funcția de primar al Capitalei Nordului au venit astăzi la Judecătoria Bălți ca să protesteze împotriva solicitării CEC de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.