Qatar a oferit două mașini electrice Ministerului Afacerilor Interne din Moldova

#diez, 25 noiembrie 2021 14:15

Doua mașini electrice, o ambulanță și o mașină de pompieri, au fost donate astăzi Ministerului Afacerilor Interne de Ambasada Statului Qatar la Chișinău, informează instituția. Articolul Qatar a oferit două mașini electrice Ministerului Afacerilor Interne din Moldova apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
18:45
În urma consultărilor, grupul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății a recomandat ca noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 să fie desemnată drept o variantă care prezintă îngrijorare, iar OMS a numit-o Omicron, potrivit protocoalelor de clasificare. Articolul Ce trebuie să știi despre varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Ministerul Sănătății oferă mai multe detalii apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
18:30
Alte 664 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, nouă cazuri sunt asociate cu contact în afara țării: 4-Germania, 3-Marea Britanie, 1-Irlanda, 1-Ucraina. Articolul Încă 664 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Moldova apare prima dată în #diez.
17:45
Serviciul „InfoTrafic” al INSP, informează că, la această oră, în municipiul Chișinău se atestă flux sporit de transport. Vezi mai jos lista străzilor pe care să le eviți pentru a nu sta în ambuteiaj.  Articolul Ambuteiaje în mai multe sectoare din capitală. Lista străzilor pe care să le eviți pentru a te deplasa mai ușor apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
16:45
Patru teritorii administrative din țară rămân sub cod portocaliu, iar în celelalte teritorii administrative din țară se instituie cod galben și verde. Totodată, procesul de vaccinare din țară înregistrează o stagnare, iar cifra celor imunizați zilnic constituie circa 4 000 de persoane. Despre aceasta a anunțat Svetlana Nicolaescu, secretara de stat a ministerului sănătății. Articolul Doar 27 % din populația țării este vaccinată complet împotriva COVID-19. Chișinău și Bălți rămân sub cod portocaliu apare prima dată în #diez.
16:30
eprezentanții Agenției Europene de reglementare a Medicamentului (EMA) au declarat, marți, 30 noiembrie, că ar putea aproba vaccinurile adaptate la varianta Omicron a coronavirusului în trei – patru luni, dacă este nevoie, însă aceasta spune că actualele seruri oferă în continuare protecție. Articolul Agenția Europeană a Medicamentului: noile vaccinuri împotriva variantei Omicron ar putea fi aprobate în trei-patru luni apare prima dată în #diez.
16:15
Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în satul Zastânca, raionul Soroca și satul Moara de Piatră, raionul Drochia. Articolul Pe 15 mai 2022 vor fi organizate alegeri locale noi în patru localități din Moldova apare prima dată în #diez.
16:00
Antrenorul principal al ehipei naționale de fotbal, Roberto Bordin, a demisionat din funcție. Tehnicianul a anunțat decizia pe una din rețelele de socializare. Articolul Antrenorul naționalei de fotbal a Moldovei, Roberto Bordin, a demisionat apare prima dată în #diez.
15:45
Endava lansează o serie de articole despre cea mai recentă inovație în materie de dezvoltare a aplicațiilor, care prinde tot mai multă popularitate și căreia, conform specialiștilor, i-ar aparține viitorul în acest domeniu. Este vorba despre Low code – o serie de instrumente care scurtează semnificativ timpul destinat dezvoltării aplicațiilor, precum și prețul acestora. Articolul Ce este Low Code și cum acesta va influența platformele de dezvoltare în IT apare prima dată în #diez.
15:45
În ajunul Zilei Naționale a României, Universitatea de Stat din Moldova (USM), cu susținerea financiară a Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM) a inaugurat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie (FIF) Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu”. La eveniment au participat: rectorul USM, Igor ȘAROV; secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu; E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, decanul FIF, Sergiu Matveev, cadre didactice și studenți. Articolul La USM a fost inaugurat Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu”. Care este scopul acestuia apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
15:30
Editura Cartier vă propune pentru acest fârșit de toamnă patru cărți așteaptă a fi răsfoite cu nerăbdare. Articolul (foto) Noutățile Editurii Cartier pentru sfârșitul lunii noiembrie. Patru cărți așteaptă a fi răsfoite cu nerăbdare apare prima dată în #diez.
14:15
În sistemul de învățământ din Moldova la începutul anului școlar erau 361 de școli cu toalete în curte, iar peste 30 % din școlile din mediul rural nu au blocuri sanitare în interiorul clădirii. Conform unui sondaj realizat de către Amnesty International Moldova, la întrebarea ce părere au despre toaletele din școala lor, 40 % din elevi au răspuns că acestea sunt oribile și evită să le folosească. Articolul (sondaj) „Toaletele au devenit locul cel mai de temut.” 40 % din elevi spun că toaleta școlii este oribilă și evită să o folosească apare prima dată în #diez.
14:15
Astăzi, 30 noiembrie, medicii și paramedicii SMURD din Republica Moldova, care au fost delegați pentru a acorda suport sistemului medical român în lupta cu COVID-19 au fost menționați în cadrul unei ceremonii oficiale. Articolul Medicii și paramedicii implicați în misiunea transfrontalieră au fost decernați cu distincția Crucea pentru Merit apare prima dată în #diez.
14:00
Proprietarii localului Smokehouse au anunțat că activitatea pub-ului se va sista temporar. Astfel, începând cu data de 31 decembrie ușile restaurantului nu vor mai fi deschise pentru vizitatori. Totuși, cei care s-au obișnuit cu băuturile, mâncărurile, evenimentele și atmosfera acestui local, vor putea în continuare să savureze dintre acestea doar că la Taproom 27. Articolul Localul Smokehouse din Chișinău își închide ușile temporar. Ultima zi de activitate va fi 30 decembrie  apare prima dată în #diez.
13:45
Începând cu data de 1 decembrie, călătoriile cu transportul public prin orașul Comrat se scumpesc cu un leu. O decizie în acest sens a fost luată de consiliul municipal Comrat. Articolul Din 1 decembrie, se scumpesc călătoriile cu transportul public în orașul Comrat apare prima dată în #diez.
13:45
Chiar dacă e doar final de noiembrie, Moș Crăciun s-a grăbit să vină la Universitatea Tehnică a Moldovei, mai exact, la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, rolul Moșului atribuindu-și-l administrația UTM, în cunoscutul deja proiect „Instrumente TIC în activitatea didactică la UTM”, desfășurat la inițiativa rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan. Articolul Patru profesori ai FCGC din cadrul Universității Tehnice a Moldovei au fost premiați cu laptopuri performante apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
13:30
Compania Air Moldova a prezentat orarul zborurilor pentru perioada 1-15 decembrie. Toți pasagerii vor trebui să poarte mască pe parcursul zborului și cât sunt la aeroport, la fel la intrare va fi efectuată măsurarea temperaturii. Articolul „Cuplați centurile de siguranță”. Air Moldova a prezentat orarul zborurilor pentru perioada 1-15 decembrie apare prima dată în #diez.
13:30
Pentru a susține dezvoltarea agriculturii performante în Republica Moldova, un laborator AgTech cu drone și mecatronică va fi creat la două universități de profil din țară. În acest sens, în cadrul proiectului Tekwill, Universitatea Agrară de Stat (UASM), Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și Asociația Națională a Companiilor TIC au semnat un Memorandum de înțelegere. Laboratorul va constitui o sursă de formare continuă a personalului din companiile agricole, iar viitorii profesioniști vor beneficia inclusiv de mentorat și asistență în utilizarea tehnologiilor moderne și a dronelor în agricultură. Proiectul va fi implementat în următorii trei ani, cu susținerea partenerilor externi de dezvoltare USAID și Suedia. Articolul Un laborator AgTech cu drone și mecatronică va fi creat în două universități din țară apare prima dată în #diez.
13:30
Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi „aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită. Articolul Mită de 900 de euro pentru un permis de conducere. Un funcționar din Edineț a fost reținut de CNA apare prima dată în #diez.
13:15
Primăria municipiului Chișinău informează că regiile municipale sunt pregătite pentru a interveni la combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, aleilor, acceselor în curțile de blocuri și a străzilor din capitală. Activitățile în sezonul de iarnă vor fi desfășurate atât manual, cât și mecanizat, cu antrenarea a circa 140 de utilaje și mecanisme specializate din dotarea serviciilor municipale. Articolul Cu mii de tone de nisip și sare, autoritățile din Chișinău spun că sunt pregătite de zăpadă apare prima dată în #diez.
13:15
Biroul Național de Statistică informează că, în trimestrul III 2021, câștigul salarial mediu lunar brut (salariu cu taxe) în sectorul bugetar cu patru și mai mulți salariați a constituit 9 175 de lei, fiind în creștere cu 13,6 % față de trimestrul III 2020 și cu 1,5 % față de tr  Articolul Top trei cele mai plătite joburi în trimestrul III în Moldova. Cu cât a crescut salariul mediu lunar în diferite activități apare prima dată în #diez.
13:15
Moldova Innovation Technology Park și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, și-au luat angajamentul ca, în următorii cinci ani, să susțină dezvoltarea competitivă a industriei TIC în Republica Moldova. Articolul Start inovație în dezvoltarea competitivă a sectorului TIC apare prima dată în #diez.
12:45
Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz” a aprobat componența reînnoită a Consiliului de Observatori al întreprinderii. Printre noii membri se regăsește și Veaceslav Negruța, consilierul președintei Maia Sandu în domeniul economic. Articolul Consiliul de observatori al Moldovagaz a fost reînnoit. Printre noii membri se regăsește și un consilier al Maiei Sandu apare prima dată în #diez.
12:30
Primăria municipiului Chișinău informează că va continua organizarea maratoanelor de vaccinare anti-COVID-19 și că, începând cu ziua de 29 noiembrie, în capitală se administrează deja doza booster. Articolul Primăria municipiului Chișinău: „Cu doza booster anti-COVID-19 se pot vaccina toți doritorii” apare prima dată în #diez.
12:00
Poliția, cu sprijinul Uniunii Europene și al lui PNUD, a reușit să scoată din circuitul civil 2 119 de arme, 50 000 de gloanțe și 142 de accesorii și componente pentru arme. Toate acestea au fost distruse prin topire pe 25 noiembrie la Chișinău, se arată într-un comunicat al UNDP Moldova. Articolul (foto, video) În Moldova, au fost distruse prin topire peste 2 000 de arme au fost retrase din circuitul civil apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
11:30
Concursul Winter ARCHDESIGN Festival (ediția a III-a) susține scopul creării unei platforme comune de colaborare și schimb de experiență dintre studenții ingineriilor creative în domeniile ARHITECTURĂ & DESIGN din cadrul UTM. Articolul UTM invită la Winter ARCHDESIGN Festival, dedicat studenților ingineriilor creative în domeniile arhitectură și design apare prima dată în #diez.
11:00
UN Women Moldova și ÎCS „Premier Energy” SRL au semnat un acord de cooperare, prin care ambele părți își asumă responsabilitatea să contribuie la atingerea obiectivelor comune de a eradica fenomenul violenței în bază de gen. În acest context, UN Women Moldova și Premier Energy Moldova au decis să colaboreze în atingerea a două obiective comune: creșterea gradului de conștientizare a necesității eliminării violenței în bază de gen și promovarea egalității de gen la nivel de comunitate. Articolul Pe facturile de energie electrică vor apărea mesaje anti-violență. „Fetele și femeile trebuie să se simtă în siguranță” apare prima dată în #diez.
10:30
Miercuri, 1 decembrie, Cărturești deschide sezonul darurilor cu un cadou-surpriză pentru cititorii din Chișinău: o nouă librărie-concept, la parterul Muzeului Național de Istorie. Articolul Cărturești la Muzeu: o nouă librărie Cărturești se deschide în centrul capitalei, în cadrul Muzeului Național de Istorie apare prima dată în #diez.
10:00
Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia și Ministerul Culturii și Turismului al Republicii Turcia au organizat Zilele Culturii Moldovei la Ankara, prilejuite aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Articolul În perioada 23-28 noiembrie au fost organizate Zilele Culturii Moldovenești în Turcia apare prima dată în #diez.
09:15
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 30 noiembrie 2021, în intervalul orelor 10.00-18.00, cele două puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Botanica, bd. Cuza-Vodă, adiacent Centrul Comercial „Green Hils”, iar autobuzul se va deplasa în orașul Cricova, str. Chișinăului 108, adiacent Centrul de Sănătate. […] Articolul Adresele unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare anti-COVID-19 apare prima dată în #diez.
08:30
Ambasada României în Republica Moldova anunță că secțiile consulare nu vor lucra cu publicul în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, având în vedere faptul că, în România sunt declarate zile de sărbătoare legală. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții ambasadei într-o notă informativă. Articolul Secțiile consulare ale României în Moldova nu vor activa în următoarele două zile apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
23:45
Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul „Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football. Articolul Lionel Messi este câștigătorul Balonului de Aur 2021! Alexia Putellas triumfă la categoria fotbalului feminin apare prima dată în #diez.
20:00
Ministerul Sănătății a anunțat că, începând cu ziua de azi, 29 noiembrie, în Moldova a început vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza booster. Imunizarea cu a treia doză se va face doar pentru anumite categorii de persoane care prezintă un risc sporit de dezvoltare gravă a infecției de COVID-19. Articolul Ministerul Sănătății a emis schema de vaccinare pentru administrarea dozei booster împotriva COVID-19. Ce combinații sunt posibile apare prima dată în #diez.
19:45
În centrul Chișinăului, muncitorii instalează și împodobesc cel mai principal pom al sărbătorilor de iarnă. În acest an, va fi utilizat același brad artificial care a fost instalat anul trecut. Jucăriile și ghirlandele, care vor înfrumuseța bradul, de asemenea, sunt cele din anii precedenți. Articolul (galerie foto) Cum decurge procesul de instalare și împodobire a bradului de Crăciun din PMAN apare prima dată în #diez.
Ieri
18:30
Alte  677 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import: Italia (3), Bulgaria (1). Numărul total de teste efectuate – 5 039. Articolul Încă 677 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova apare prima dată în #diez.
18:00
Vorbim în fiecare zi la telefonul mobil. Discutăm pentru că putem, dar și pentru că avem nevoie. Ultimul apel obișnuiește a fi o rugăminte a mamei sau o discuție banală cu prietenul. Conversațiile telefonice fac parte din cotidianul nostru, fie e vorba de muncă, casă, prieteni sau cumpărături, mereu avem cu cine vorbi și despre ce. Articolul (video) Am întrebat tinerii din Chișinău cu cine au vorbit ultima dată la telefon apare prima dată în #diez.
18:00
Câștigătorul Balonului de Aur 2021 se va afla peste numai câteva ore. Lionel Messi și Robert Lewandowski sunt considerați cu cele mai mari șanse. Articolul Azi aflăm câștigătorul Balonului de Aur 2021. Lionel Messi este principalul favorit apare prima dată în #diez.
17:45
Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău a obținut o medalia de bronz, iar Alexandru Andrei, elev în cadrul aceluiași liceu, a obținut mențiunea de onoare în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică, anul 2021. Articolul Elevii din Moldova au cucerit o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică apare prima dată în #diez.
17:30
Ieri, 29 noiembrie, la București, s-a desfășurat Campionatul Jocurilor Balcanice, iar medalia de aur din cadrul acestuia a fost obținută de către Loredana Porcescu, reprezentanta Republicii Moldova în categoria F 62 kg – seniori. Articolul Încă o victorie pentru Moldova! Loredana Porcescu a câștigat aurul în cadrul Campionatului Jocurilor Balcanice apare prima dată în #diez.
17:30
Procuratura Anticorupție anunță că a terminat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Lui îi este imputată învinuirea prevăzută de art. 328 alin. (3) lit. b) din Codul penal, și anume „Depășirea atribuțiilor de serviciu”. Articolul Alexandr Stoianoglo va fi judecat pentru că ar fi dispus oferirea indemnizației la concedierea unui procuror apare prima dată în #diez.
17:15
Începând cu 1 decembrie, vor fi sistate, gradual din circuitul COVID-19, spitalele municipale destinate tratamentului anti-COVID-19. Articolul Începând cu 1 decembrie, centrele de tratament ant-COVID-19 din Chișinău vor fi sistate gradual apare prima dată în #diez.
17:15
Andersson a fost votată pentru a doua oară în funcția de premier, în mai puțin de o săptămână. Foto: Profimedia Images Parlamentul Suediei a votat-o, luni, în funcția de premier, pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână, pe Magdalena Andersson, din partea Social Democraților. Astfel prima femeie care ocupă această funcție în statul scandinav trebuie să facă față unui mediu politic fragmentat și nesigur. Articolul Prima șefă de guvern din Suedia a fost aleasă în funcție pentru a doua oară timp de o săptămână apare prima dată în #diez.
17:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 75 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului” și 3 observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Turcia, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie 2021. Articolul CEC a acreditat 78 de observatori pentru monitorizareaa turului doi al alegerilor locale noi apare prima dată în #diez.
16:00
Centrul de Informații Universitare te invită la o nouă emisiune Facebook Live din seria „scurt, clar și cuprinzător”, în cadrul căreia vei afla informații ample privind oportunitățile de burse de licență, masterat și doctorat pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și diverse surse utile de căutare a acestora. Articolul Centrul de Informații Universitare te invită să cunoști oportunitățile de studii peste hotare apare prima dată în #diez.
15:45
Agenţia Servicii Publice anunţă că, începând cu data de 29 noiembrie curent, toate subdiviziunile teritoriale ale ASP își continue activitatea conform programului nou de muncă. Articolul Subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice vor avea un program nou de lucru apare prima dată în #diez.
15:45
Pentru milioane de fani ai fotbalului, „FIFA” însemnă nu doar organismul internaţional de conducere al sportului, dar și jocul lor video preferat. Conexiunea a fost creată în urmă cu 30 de ani, atunci când Electronic Arts, din California, a obţinut drepturile pentru numele FIFA. Numele s-ar putea schimba. Articolul Jocul FIFA ar putea să îşi schimbe numele după mai bine de 30 de ani. Care este motivul apare prima dată în #diez.
14:45
Ion Ștefăniță, directorul general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM) a fost eliberat din funcție printr-un ordin al Ministerului Culturii.  Articolul Ion Ștefăniță a fost demis din funcția de director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor apare prima dată în #diez.
14:30
Vizita de lucru a Președintelui Parlamentului Igor Grosu la Bruxelles a început cu întrevederea cu Siegfried Mureșan, Șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, Vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European. În cadrul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat dorința de a intensifica relațiile inter-parlamentare între ţara noastră şi UE. Articolul Președintele parlamentului, Igor Grosu, în vizită la Bruxelles. Care au fost subiectele discutate apare prima dată în #diez.
14:30
Au mai rămas două zile și începe iarna calendaristică. Meteorologii ne anunță că iarna și-ar putea intra în drepturi chiar din prima săptămână. Mai exact, începând cu ziua de sâmbătă, 4 decembrie. Articolul Meteorologii prognozează precipitații sub formă de ninsoare pentru sfârșitul acestei săptămâni  apare prima dată în #diez.
14:15
14 echipe au ajuns la evenimentul final Demo Day din cadrul pre-acceleratorului Start-up School cu o prezentare a conceptului de afacere creată în două luni de program. Peste 250 de participanți s-au înscris în program și au cunoscut despre noțiunea de „start-up” și cum aceștia pot construi afaceri tehnologice de la zero. Articolul Vezi cine sunt câștigătoarele și câștigătorii pre-acceleratorului Start-up School 2021 apare prima dată în #diez.
14:00
Special Olympics Moldova în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal au organizat în satul Vatici, raionul Orhei, turnee de incluziune socială prin fotbal. Evenimentele fotbalistice au avut loc sub umbrela programului UEFA Responsabilitate Socială și au avut scop dezvoltarea fotbalului printre copiii cu cerințe educaționale speciale și cei din familii dezavantajate social. Au participat 130 de copii la două categorii de vârstă U11 (opt echipe) și U15 (patru echipe), din raioanele Telenești, Orhei și Șoldănești. Articolul La Orhei a fost organizat un turneu de fotbal pentru incluziunea socială a copiilor apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.