Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății

ABCNews, 25 noiembrie 2021 14:15

Primarul general Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății. Edilul afirmă că cei de la Guvernare urmăresc infiltrarea la toate nivelele și trec peste competențele lor. „Spitalele sunt municipale, iar fondator este Consiliul Municipal Chișinău. Oamenii au nevoie de funcții, respectiv, și-au atribuit și și-au […] Articolul Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății apare prima dată în abcnews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de ABCNews

Acum 4 ore
17:15
Încă 30 de zile de arest pentru tânăra de 19 ani şi iubitul ei, care la sfârşitul lunii octombrie ar fi omorât o fetiţă în vârstă de doi ani. Decizia a fost luată astăzi de către magistraţii Judecătoriei Chişinău sediul Ciocana. Magistraţii au admis în totalitate demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, Oficiul Ciocana […] Articolul Încă 30 de zile pentru bona şi iubitul acesteia, acuzaţi de uciderea fetiţei de care aveau grijă, apare prima dată în abcnews.
Acum 6 ore
16:30
Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor promovată de actuala guvernare va duce la dispariția întreprinderilor locale moldovenești. Îngrijorarea a fost expusă de directorul ”Tutun CTC”, Vladimir Capcelea. ”În forma bugetară acum care e propusă, întreprinderile autohtone vor dispărea. Pur și simplu, într-un an vor dispărea. Plată în buget nu va fi și vor dispărea”, a declarat […] Articolul Mediul de afaceri avertizează guvernarea că politica fiscală va distruge întreprinderile moldovenești apare prima dată în abcnews.
16:15
Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în satul Zastânca, raionul Soroca, și satul Moara de Piatră, raionul Drochia. În satul Zastânca, raionul Soroca, încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia, iar în satul Moara de Piatră, […] Articolul CEC a decis alegeri locale noi în încă două localități apare prima dată în abcnews.
16:00
Agenția pentru Sănătate Publică a Uniunii Europene a anunțat că 42 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului au fost identificate în zece state membre. Autoritățile europene investighează totodată alte șase posibile cazuri. Simptomele au fost fie medii, fie au lipsit. Articolul Peste 40 de cazuri de infectare cu Omicron în Uniunea Europeană apare prima dată în abcnews.
16:00
Problema ambuteiajului din capitală trebuie să fie soluționată de către MAI, dar nu de Primăria Chișinău. Municipalitatea are în obligația s-a să repare drumuri, dar nu să gestioneze traficul din capitală. Acest lucru este spus de primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. „Primăria municipiului Chișinău pregătește și derulează foarte multe proiecte. […] Articolul Ion Ceban susține că unica soluție pentru ambuteiajele din capitală este întoarcerea Primăriei poliției municipale apare prima dată în abcnews.
15:15
Vrea ca primăria să fie cea mai transparentă instituție din Moldova. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care a prezentat astăzi Strategia Locală Anticorupție. Potrivit primarului general Ion Ceban, documentul ca și multe altele a fost elaborat de Primăria municipiului Chișinău cu suportul experților contractați de către UNDP. „Ne-am propus ca Primăria Chișinău […] Articolul Ion Ceban a prezentat astăzi Strategia Locală Anticorupție apare prima dată în abcnews.
Acum 8 ore
14:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru mâine, 1 decembrie, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale. Astfel, prețul plafon pentru benzina COR 95 va fi de 20,79 lei/litru, cu 11 bani mai mic decât astăzi, iar cel pentru motorină – 17,87 lei/litru, în scădere cu 10 bani.  Articolul Noi prețuri maxime stabilite de ANRE: Benzina și motorina sunt mai ieftine apare prima dată în abcnews.
Acum 12 ore
12:30
Veaceslav Eni, directorul general Termoelectrica S.A., își încheie mandatul din data de 1 decembrie curent, după ce a deținut această funcție timp de șase ani, fiind la al treilea mandat consecutiv. Într-un comunicat de presă, Termoelectrica a enumerat o serie de succese înregistrate în această perioadă „pentru sectorul termoenergetic național”. „Spre exemplu, Proiectul Îmbunătățirea Eficienței […] Articolul Veaceslav Eni și-a dat demisia din funcția de director general al Termoelectrica apare prima dată în abcnews.
Ieri
15:00
Edilul Ion Ceban cere ca prognozele meteo să fie monitorizate și să se intervină cu antiderapant atunci când este pericol de creare a ghețușului pe străzi. Despre aceasta a vorbit primarul în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. „În câteva zile este decembrie. Deocamdată avem timpul favorabil. Dar atent la prognozele meteo. Știu că se […] Articolul Ceban cere ca prognozele meteo să fie monitorizate și să se intervină cu antiderapant atunci când este pericol apare prima dată în abcnews.
14:30
În fiecare weekend vor fi organizate în capitală maratoane de vaccinare, iar cei care se vor imuniza, vor primi vouchere la unele localuri. Despre acestea a a anunțat primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, aceste acțiuni vor fi făcute împreună cu Asociația MAR și agenți economici din cadrul HoReCa. Astfel, în fiecare zi de sâmbătă […] Articolul Toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 vor primi un voucher apare prima dată în abcnews.
13:15
Ministrul Muncii, Marcel Spatari, este de părerea că în Republica Moldova concediul care este acordat unei mame pentru îngrijirea copilului nou-născut este „atipic de lung”. În cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik, oficialul a declarat că achitarea din bugetul de stat a indemnizațiilor pentru perioada concediului de maternitate nu este sustenabilă. „Republica Moldova deține recordul […] Articolul Ministrul muncii, Marcel Spatari, este de părerea că în Moldova concediile de maternitate sunt foarte lungi apare prima dată în abcnews.
13:00
Vrea cele mai transparente dezbateri publice cu privire la Proiectul Bugetului pentru 2022. Potrivit primarului general Ion Ceban, în această săptămână vor continua dezbaterile, asta după ce săptămâna trecută edilul a avut întâlniri cu toate fracțiunile din CMC. „Așa cum ne-am propus săptămâna aceasta avem dezbateri și discuții cu suburbiile, cu locuitorii din sectoare prin […] Articolul Ceban: Proiectul bugetului pentru 2022, în plină dezbatere. „Cred că cei din CMC ar trebui să dea dovadă de maturitate apare prima dată în abcnews.
13:00
Chișinăul trebuie să fie pregătit pentru noua tulpină de Covid-19, omicron. Primarul general, Ion Ceban, afirmă că a avut dreptate atunci când a insistat la păstrarea spațiilor de la Centrul Covid, de la MoldExpo. Ceban mai spune că trebuie să se gândească o strategie și scenarii de lungă durată, cu privire la situația pandemică.  „Să […] Articolul Primarul general îngrijorat de noua tulpină de Covid: Trebuie să facem un plan de acțiuni apare prima dată în abcnews.
12:15
Persoanele care au decis să se vaccineze contra noului coronavirus pot primi bonuri de consum în localuri. Este vorba despre o campania lansată în ajunul sărbătorilor de iarnă de către Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova „MĂR”, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, transmite IPN. În cadrul campaniei „Vaccinează-te […] Articolul Patronii de restaurante oferă bonuri de consum în localuri pentru cei care se vaccinează apare prima dată în abcnews.
11:15
Un bărbat din municipiul Cahul este cercetat penal, învinuit că și-a împușcat soția de care se despărțise și pe mama acesteia. S-a întâmplat sâmbătă seara, în scara unui bloc din Cahul, în timp ce femeile, împreună cu alți membri ai familiei, se întorceau acasă. Contactată de IPN, Cristina Ciobanu, ofițer de presă al Inspectoratului de […] Articolul Un bărbat din Cahul și-a împușcat soția și soacra apare prima dată în abcnews.
11:00
Adunarea Generală a Judecătorilor a fost din nou amânată, astfel nici anul acesta nu se va desfășura. Ședința era programată pentru 3 decembrie. Decizia de a amâna desfășurarea ședinței a fost luată astăzi de CSM, motivul principal fiind situația epidemică, transmite unimedia.info. La Adunare urmau să fie aleși șase membri permanenți și doi membri supleanți ai […] Articolul Adunarea Generală a Judecătorilor a fost amânată repetat apare prima dată în abcnews.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Centru Perinatologic din municipiul Bălți va fi transferat la Spitalul Clinic Municipal. Despre aceasta a anunțat vicedirectorul spitalului, Ala Condrea, în cadrul unei emisiuni. Condrea a precizat că decizia îi aparține Ministerului Sănătăți. Noua maternitate va fi amplasată la primul etaj al spitalului, iar mutarea trebuie să fie făcută până la sfârșitul anului 2022. Conducerea […] Articolul Pleacă în istorie! Ministerul Sănătății a decis să închidă maternitatea din Bălți apare prima dată în abcnews.
11:45
Noul director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Anatolie Falcă, a fost prezentat șefilor de subdiviziuni și conducătorilor de penitenciare a instituției. Despre asta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook. „Cunoaștem că în acest sector există multiple probleme, care trebuie soluționate pas cu pas. Printre acestea se numără necesitatea curățirii sistemului […] Articolul Un nou director la Administrația Națională a Penitenciarelor apare prima dată în abcnews.
11:30
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 25.11.2021 – 26.12.2021 va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între străzile Alexandr Puşkin şi Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în scopul executării lucrărilor de reabilitare a reţelelor exterioare de apeduct din fontă şi a reţelelor exterioare de canalizare. De asemenea, în perioada […] Articolul Trafic rutier suspendat pe o stradă din centrul Chişinăului, timp de o lună apare prima dată în abcnews.
25 noiembrie 2021
17:00
Lucrările de reparaţie a trotuarelor și străzilor din centrul istoric al capitalei continuă. Este vorba de trotuarele din str. A. Șciusev şi reabilitarea trotuarelor și carosabilului din A. Bernardazzi. În prezent, pe str. A. Șciusev se lucrează concomitent pe trei porţiuni: V. Pârcălab – A. Puşkin, A. Puşkin –  Mitropolit Bănulescu-Bodoni și Mitropolit Bănulescu-Bodoni – […] Articolul Lucrările de reparaţie a trotuarelor și străzilor din centrul istoric al capitalei continuă apare prima dată în abcnews.
14:15
Primarul general Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății. Edilul afirmă că cei de la Guvernare urmăresc infiltrarea la toate nivelele și trec peste competențele lor. „Spitalele sunt municipale, iar fondator este Consiliul Municipal Chișinău. Oamenii au nevoie de funcții, respectiv, și-au atribuit și și-au […] Articolul Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății apare prima dată în abcnews.
13:30
Subterana de la Gara de Sud arată altfel, după ce a fost reabilitată. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările au fost făcute calitativ, iar de câștigat au cetățenii. „În curând lucrările de reparație vor fi finalizate. În acea zonă sunt reparate alte două subterane”, a scris edilul într-o postare pe pagina sa de Facebook. Anterior […] Articolul La ce etapă sunt lucrările de reabilitare a subteranei de la Gara de Sud apare prima dată în abcnews.
13:30
Guvernul a lăsat Primăria Chișinău singură în organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, Guvernul a refuzat să participe sau să contribuie cu ceva, cum a fost în anii precedenți. „Am solicitat acele căsuțe de iarnă, care au fost cumpărate anterior, nici nu de ei și, la fel au refuzat. Nu […] Articolul Guvernul a refuzat să participe în organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală apare prima dată în abcnews.
12:15
Un fost angajat al Agenţiei Servicii Publice(ASP) din Glodeni a fost reţinut de ofiţerii şi procurorii anticorupţie, în acesta dimineaţă, fiind bănuit de trafic de influenţă. Cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA, după ce bărbatul a fost denunţat pentru că ar fi cerut şi primit 4000 de lei mită ca să elibereze un […] Articolul Fost angajat al ASP Glodeni, reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi luat mită pentru a legaliza două construcţii apare prima dată în abcnews.
11:30
Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii nr.131/2007, privind siguranţa traficului rutier şi a Codului Contravenţional nr.218/2008. În cadrul şedinţei de Guvern, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu propunerea de modificare a Legii nr.131/2007 privind siguranţa traficului rutier, care presupune excluderea obligativităţii şoferilor […] Articolul Șoferii nu vor fi obligaţi să deţină asupra lor permisul de conducere apare prima dată în abcnews.
24 noiembrie 2021
17:30
Străzile 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun vor intra în curând în reparație. Primăria Chișinău a semnat contractele de executare a lucrărilor de reparație a celor 3 străzi cu companiile, ce au câștigat în urma licitațiilor publice desfășurate. Este vorba de companiile S.C. NOUCONST S.R.L, GENESIS INTERNATIONAL LLC. „Reparația acestor străzi (31 August, […] Articolul Ceban: Străzile 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun vor intra în curând în reparație apare prima dată în abcnews.
16:45
12 consultări publice vor fi organizate pe marginea Proiectului Bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2022. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că proiectul Bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2022 a fost publicat pe site-ul Primăriei, iar în următoarele zile organizăm dezbateri cu fracțiunile și consilierii din cadrul CMC. „Astăzi o primă […] Articolul Ceban: 12 consultări publice vor fi organizate pe marginea Proiectului Bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2022 apare prima dată în abcnews.
14:15
De la începutul anului, 114 oameni au murit și 903 au fost răniți în urma celor 799 de accidente rutiere comise din cauza neadaptării limitei de viteză stabilită pe fiecare sector de drum. Informația a fost făcută publică într-un comunicat de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), citat de IPN. „Ignorarea intenționată de […] Articolul 114 oameni au murit în accidente din cauza vitezei ridicate apare prima dată în abcnews.
13:00
Ion Ceban promite o capitală de poveste de sărbătorile de iarnă, după ce a fost „trimis la plimbare” de Guvernare. Primarul general afirmă că pe 1 decembrie vor fi aprinsele luminițele în majoritatea locațiilor din capitală. „Ieri am avut o ședință foarte complexă la acest subiect. Capitala va fi pregătită pentru sărbătorile de iarnă. Îmi […] Articolul Ceban: Pe 1 decembrie vor fi aprinsele luminițele în majoritatea locațiilor din capitală apare prima dată în abcnews.
12:45
Doar în două din cele 70 de puncte de vaccinare care activează în Chișinău, au fost vaccinați peste 20 de mii de oameni. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii PUTEREA A PATRA la postul de televiziune N4, subliniind că la ziua de astăzi, în Chișinău este atinsă cea mai […] Articolul Ceban: În Chișinău activează peste 70 de puncte de vaccinare apare prima dată în abcnews.
12:30
Primăria Municipiului Chișinău va continua să creeze benzi dedicate pentru transportul în comun, să reînnoiască parcul de vehicule pentru confortul cetăţenilor. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a menţionat acest lucru în cadrul emisiunii emisiunii „Puterea a Patra” la postul TV N4. Edilul a menționat că înțelege nemulțumirea șoferilor, dar a spus că astfel de […] Articolul Primăria Chișinău suplineşte parcul de transport în comun cu 240 de unități apare prima dată în abcnews.
12:15
Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat o nouă licitație pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte. Anunțul a fost făcut de către directorul ASP, Mircea Eșanu, în cadrul unei conferințe de presă. „Licitația și ceea ce urmează ASP să procure este un contract de 3 ani pentru aproape 3 mln de blanchete. Aproape 1,5 mln sunt blanchete […] Articolul Aproape jumătate de miliard de lei vor cheltui autoritățile, pentru a procura blanchete de pașapoarte apare prima dată în abcnews.
11:30
Primăria municipiului Chişinău informează că pe data de 24 noiembrie 2021, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locaţii: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieşilor, adiacent Parcul ,,La Izvor”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Budeşti, str. Chişinăului 115, Centrul pentru Copii şi Tineret. […] Articolul Amplasarea celor două puncte mobile pentru vaccinare contra Covid-19 apare prima dată în abcnews.
23 noiembrie 2021
16:30
Președintele României, Klaus Iohannis a mulțumit autorităților de la Chișinău și medicilor pentru sprijinul acordat sistemului de sănătate de peste Prut, în perioada în care România se confrunta cu un val puternic de infectări cu coronavirus. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președinta Republicii Moldova, Maia […] Articolul Klaus Iohannis a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru sprijinul acordat sistemului medical de peste Prut: „Nu vom uita acest gest” apare prima dată în abcnews.
16:15
Salariile deputaţilor vor creşte de anul viitor până la 19.500 de lei, potrivit proiectului Bugetului de Stat pentru anul viitor, aprobat vineri de Guvern. Documentul prevede şi majorarea salariului preşedintelui ţării până la 21 mii de lei. „Potrivit proiectului legii Bugetului de Stat pentru anul viitor, salariul unui deputat va crește cu 1400 de lei […] Articolul Salariile deputaţilor și a președintelui vor creşte de anul viitor până la 20 de mii de lei apare prima dată în abcnews.
16:15
Şase basarabeni sunt cercetaţi pentru folosirea certificatelor de vaccinare neveridice. Aceştia au fost identificaţi în ultimele 48 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi, la intrarea în Republica Moldova. În toate cazurile persoanele au folosit aceeaşi schemă de operare. Pentru a fi scutiţi de regimul de autoizolare, cei cinci bărbaţi şi o femeie […] Articolul Vaccinaţi doar în acte. Şase moldoveni, prinşi la frontieră cu certificate de vaccinare false apare prima dată în abcnews.
13:15
În jur de 200 de școli din țară ar putea fi închise de autorități, începând cu 1 ianuarie. Despre aceasta a vorbit, în cadrul unui briefing, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman. Parlamentarul a menționat că guvernanții vor motiva decizia de a lichida aceste instituții prin numărul mic de elevi și politica de finanțare […] Articolul Deputat BCS: Autoritățile pregătesc terenul pentru lichidarea a aproape 200 de școli apare prima dată în abcnews.
12:15
Primăria Chișinău s-a apucat de capul construcțiilor ilegale din capitală. Într-un live pe pagina sa de Facebook, edilul spune că până acum au fost examinate minuțios 20 de construcții, acolo unde sunt diverse probleme. Edilul afirmă că pe 5 dintre acestea, actele au fost transmise organelor competente, Guvern, Procuratura Generală, Președinție, Parlamentul RM, AST, pentru […] Articolul Ion Ceban a început lupta cu construcțiile ilegale din capitală apare prima dată în abcnews.
11:45
Douăsprezece localităţi din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic, unic pentru această regiune a Europei. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundaţia Terra Humana (Varşovia, Polonia) şi Asociaţia obştească „Moştenitorii” (Bălţi, Moldova), ce prevede crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineţ, Râşcani şi Glodeni. În cadrul […] Articolul Polonia va susţine crearea unui traseu turistic inedit în nordul Republicii Moldova apare prima dată în abcnews.
11:30
Primăria municipiului Chişinău informează despre locaţiile în care astăzi, 23 noiembrie 2021, în intervalul orelor 10:00-18:00, se vor afla cele două puncte de vaccinare mobile .Astfel, troleibuzul va fi în sectorul Centru, str. Mioriţa, şos. Hânceşti, vizavi Complex locativ ,,Mioriţa”, iar autobuzul se va deplasa în satul Bubuieci, str. Toader Bubuiog 28, adiacent Primărie. Cetăţenii […] Articolul Unde vor staţiona astăzi cele două puncte mobile pentru vaccinare contra Covid-19 apare prima dată în abcnews.
22 noiembrie 2021
18:45
Construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche este pe ultima sută de metri. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe stradela Studenților 7/1 din sectorul Rîșcani se desfăşoară lucrări de amenajare a terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă. „Știu că locuitorii din preajmă au solicitat de mai multe ori ca acest teren […] Articolul Construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche este pe ultima sută de metri, susține primarul general apare prima dată în abcnews.
17:30
Licitații transparente organizate iar la Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi au fost desfășurate trei licitații pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău. Din cele 52 loturi expuse, au fost înregistrați participanți pentru 13 loturi (9 presa periodică și 4 comercializarea florilor). „Un lot pentru presa periodică a fost exclus. Loturi […] Articolul Primăria Chișinău a obținut până la moment circa 51 de milioane în urma licitațiilor apare prima dată în abcnews.
17:00
Ministrul de Interne Ana Revenco susține că mesajul despre shoppingul său în SUA a fost o glumă. Precizarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă. Amintim că în presă a apărut agenda vizitei Anei Revenco în SUA. Potrivit documentului, pe lângă întrevederile cu oficialii americani, șefa MAI urma să aibă câteva excursii, dar […] Articolul Ana Revenco a dezvăluit cum a trecut shoppingul în SUA apare prima dată în abcnews.
16:00
Primăria Chişinău informează că incidenţa îmbolnăvirilor prin infecţia COVID-19 pe teritoriul municipiului este încă înaltă, în comparaţie cu alte teritorii din republică, cu persistenţa cazurilor grave şi foarte grave, deşi se atestă o dinamică zilnică de descreştere a numărului de infectări. Totodată, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecţiei COVID-19, pe teritoriul municipiului […] Articolul În Chişinău se atestă o diminuare a morbidităţii cauzată de infecţia COVID-19 apare prima dată în abcnews.
15:45
Un număr de 23 de accidente rutiere cu tamponarea pietonilor au avut loc săptămâna trecută, în consecință, 5 persoane au decedat, iar 19 s-au ales cu diferite traumatisme, comunică MOLDPRES. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, principala cauză a accidentelor a constituit-o neatenția în trafic atât din partea pietonilor, cât și a conducătorilor auto. Astfel, […] Articolul GRAV! 23 de accidente rutiere cu tamponarea pietonilor au avut loc săptămâna trecută apare prima dată în abcnews.
12:30
Motivul de bază a guvernării pentru închiderea Centrul Covid-19, de la MoldExpo, sunt pierderile financiare pe care le-au avut de 3 milioane de lei, deoarce nu au putut fi organizate expoziții. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care spune că este o rușine cum a fost prezentată informația de către doamna Ministră de […] Articolul Ceban despre motivul închiderii Centrului Covid de la MoldExpo: Sunt mai importante expozițiile decât sănătatea cetățenilor? apare prima dată în abcnews.
12:00
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. Astfel, contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2021 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere, au fost informați despre suma impozitului pe avere ce […] Articolul Vezi care este termenul limită de achitare a impozitului pe avere apare prima dată în abcnews.
11:45
Un bărbat de 37 de ani, originar din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, anunțat în anul 2020 în căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Cehia, transmite MOLDPRES. Moldoveanul a fost anunțat în căutare pentru a fi arestat și extrădat la solicitarea Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, fiind învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute […] Articolul Un moldovean căutat de Interpol a fost extrădat din Cehia apare prima dată în abcnews.
21 noiembrie 2021
15:15
Primăria Chișinău foarte mult a investit în ultima perioadă pentru dezvoltarea proiectelor pe segmentul tineretului. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul inaugurării Scuarului Tinerilor de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău. „Sunt foarte multe proiecte ce le desfășurăm cu comunitatea tinerilor. Sunt multe proiecte pe linia granturilor mici și a bugetului […] Articolul Ceban: Urmează un program municipal de abilitare economică a tinerilor pentru deschiderea afacerilor apare prima dată în abcnews.
15:00
Campania de plantare a arborilor și arbuștilor în Chișinău continuă. Ieri au fost alese zeci de locații în toate sectoarele unde au fost sădiți zeci de mii de puieți cu participarea mai multor grupuri de inițiativă, care s-au alăturat campaniei Primăriei Chișinău lansate anul trecut. Dimineața a început în sectorul Buiucani, Parcul „La Izvor”! Peste […] Articolul Ceban: Mai verde – doar împreună putem face apare prima dată în abcnews.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.