Tinerii din spatele gratiilor au o șansă la o viață mai bună.  Aceștia învață de bucătari, frizeri sau lăcătuși  

Moldova.org, 25 noiembrie 2021 14:10

Pentru prima dată în Republica Moldova, tinerii care își ispășesc pedeapsa la Penitenciarul nr. 10 din Goian pot învăța o meserie. Aceștia beneficiază de cursuri de instruire profesională și, după absolvirea acestora, ei se pot angaja în calitate de frizeri, bucătari, cizmari, operatori IT, tencuitori sau electromontori. Inițiativa aparține Fundației Regina Pacis, care a insistat pe calitatea […] The post Tinerii din spatele gratiilor au o șansă la o viață mai bună.  Aceștia învață de bucătari, frizeri sau lăcătuși   appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 6 ore
16:50
Când mă gândeam la familiile de moldoveni care au emigrat, mă gândeam și la copiii lor ca făcând parte din „diasporă”. Situația e însă mai nuanțată. Unii copii s-au născut în țările-gazdă sau au emigrat de mici, și pentru ei, Moldova nu mai este acasă. Deși nu există date exhaustive, conform statisticilor din 2019, 2465 […] The post Ce este Moldova pentru copiii crescuți în diasporă appeared first on Moldova.org.
16:30
Omicron, noua variantă de Covid-19, a fost depistată deja la circa 200 de persoane. Deocamdată, această variantă are încă foarte multe necunoscute și unele țări au luat deja măsuri dure, pe care alte țări le consideră exagerate. Totuși, acest caz demonstrează că autoritățile au avansat mult în detectarea și prevenirea unor potențiale riscuri de acest […] The post Omicron, noua variantă Covid-19. Cum funcționează și care sunt îngrijorările appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
14:00
Ce faci atunci când ești nevoită să pui lacătul la ușa afacerii tale, la care ai muncit timp de 15 ani? Pentru make-up artista Dika Cheptine, migrația a fost următorul pas, aproape natural. În 2020 s-a mutat la Londra, de unde își propune să o ia de la zero, alături de soțul ei, familia lui, […] The post Podcastul Transplant cu Dika Cheptine: despre frumusețe și filtre appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
09:40
Miercuri, 1 decembrie, Cărturești deschide sezonul darurilor cu un cadou-surpriză pentru cititorii din Chișinău: o nouă librărie-concept, la parterul Muzeului Național de Istorie.  A doua librărie Cărturești din capitală – după cea deschisă în 2019 la Shopping Malldova -, Cărturești la muzeu a fost gândit ca un spațiu în care iubitorii de povești, muzică și […] The post Cărturești la Muzeu: o nouă librărie Cărturești se deschide în centrul capitalei, în cadrul Muzeului Național de Istorie appeared first on Moldova.org.
Ieri
15:10
Globalizarea, digitalizarea, progresul – aceste trei cuvinte explică un aspect important al realității în care trăim și care au venit la pachet cu anumite riscuri majore, riscuri care ne afectează echilibrul mental și securitatea fizică. Unul dintre acestea este bullyingul online sau cyberbullyingul. În linii mari, nu mai suntem atacați doar în viața reală, ci […] The post Bullyingul online. Cinci metode pentru a-ți proteja copilul de acest fenomen appeared first on Moldova.org.
12:50
În Chișinău a fost creată Alianța Biciclete Chișinău, fondată de mai multe grupuri de bicicliști, care își propune să susțină schimbările legislative din domeniul circulației rutiere și să colaboreze cu primăria în amenajarea rețelei de piste de biciclete. Totodată, aceasta va lucra la consolidarea și extinderea comunității utilizatorilor de biciclete. Principalul scop însă este de […] The post Bicicliștii din Chișinău cer benzi dedicate. Primăria promite infrastructură până în 2026 appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:00
În anii ’90 lumea muzicii uimea prin diversitatea genurilor și artiștilor. Este perioada hiturilor „de o zi”, dar și cea în care au apărut melodii pe care cei din generațiile următoare le numesc „de aur”. Pentru mulți această perioadă se asociază cu numele lui Sting, Michael Jackson sau Whitney Houston, pentru alții – cu Spice […] The post Perioada când apăreau hiturile de aur. Melodiile anilor ’90 care vor fi cântate de multe generații appeared first on Moldova.org.
27 noiembrie 2021
13:50
Sexul în timpul menstruației rămâne un tabu pentru multe persoane, unul dintre motive fiind lipsa cunoștințelor necesare. Însă menstruația nu trebuie să însemne că ești „pe stop”, iar sexul poate fi o experiență plăcută și sigură, chiar dacă un pic „pătată”. Medicii confirmă că nu există motive medicale care ar interzice sexul în timpul menstruației. […] The post Sexul în timpul menstruației. Ce se întâmplă când lași jena la o parte appeared first on Moldova.org.
26 noiembrie 2021
16:50
La sfârșitul lui 2001, Republica Moldova și Federația Rusă semnează Tratatul de prietenie și cooperare, conform căruia nici una dintre părți nu va acorda sprijin pentru regimurile separatiste. În realitate, deși declară permanent în fața Curții Europene a Drepturilor Omului că nu susține administrația de la Tiraspol care încalcă drepturile omului, Rusia continuă să acorde ajutor regiunii din stânga Nistrului.  Susținerea financiară se […] The post Pensii, gaz și criptomonede. Cum susține Rusia administrația de la Tiraspol appeared first on Moldova.org.
16:40
Din data de 15.11.21 la parterul Shopping Malldova, IuteCredit a amplasat un stand pentru a comunica despre tendințele ECO pe care le urmărește de mai bine de un an, prin înlocuirea resurselor epuizabile cu cele digitale!  Cum anume? O bună parte din contractele semnate pentru procurarea bunurilor în credit sau accesarea unui credit cash au […] The post Câtă hârtie a economisit IuteCredit în 2 luni? appeared first on Moldova.org.
14:40
Majoritatea probabil a auzit de Edward Snowden, care a făcut publice mai multe documente despre presupusa activitate a instituțiilor de securitate din Statele Unite în domeniul interceptărilor datelor personale. Acesta ar putea servi un exemplu despre ceea ce scriem noi în continuare, și anume „avertizorul de integritate” – o persoană care dezvăluie ilegalitățile și corupția de la locul de muncă.  Ce este un avertizor de integritate  Avertizorul […] The post Cum poți lupta cu corupția de locul de muncă  appeared first on Moldova.org.
25 noiembrie 2021
18:00
Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova. În cel mai recent episod am aflat  cum a reușit brutăria “Marcu Bakery” să-și câștige atât de rapid locul în inimile clienților. S-au deschis chiar la începutul pandemiei, dar asta nu i-a împiedicat să-i cucerească instantaneu pe drumeții care treceau pe […] The post Află povestea patiserei Elena Catraniuc și a proiectului ei de suflet, Marcu Bakery, la Artizanii Gustului appeared first on Moldova.org.
15:20
Satul Colibași din raionul Cahul este locul de reședință a peste 5 mii de moldoveni. Aici școlile și grădinițele sunt reparate, parcul – amenajat, aici există apeduct și sistem de salubrizare. În ultimii 10 ani, a fost renovată și casa de cultură, reparată policlinica, construită o sală polivalentă și înnoită stația de pompieri. De aceste proiecte și servicii beneficiază și locuitorii satelor alăturate, Vadul lui Isac și Brînza.  Colibași are și faima unui […] The post Primăria Colibași a găsit soluții pentru problemele din sat. Care sunt acestea appeared first on Moldova.org.
14:10
Pentru prima dată în Republica Moldova, tinerii care își ispășesc pedeapsa la Penitenciarul nr. 10 din Goian pot învăța o meserie. Aceștia beneficiază de cursuri de instruire profesională și, după absolvirea acestora, ei se pot angaja în calitate de frizeri, bucătari, cizmari, operatori IT, tencuitori sau electromontori. Inițiativa aparține Fundației Regina Pacis, care a insistat pe calitatea […] The post Tinerii din spatele gratiilor au o șansă la o viață mai bună.  Aceștia învață de bucătari, frizeri sau lăcătuși   appeared first on Moldova.org.
11:21
Cu siguranță toți știu gluma despre angajatorii care caută specialiști tineri, dar cu mulți ani de experiență în spate. Această problemă se transformă realitate dură când vrei să te angajezi la primul job, fie că ești proaspăt absolvent sau încă înveți, dar vrei să combini studiile cu un job. Ce-ar fi să dai peste un […] The post „Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Directoare Departament HR la Microinvest appeared first on Moldova.org.
10:50
Cum este să știi că în tine se dezvoltă și crește o boală care devine atât de mare, încât simți că nu poți să respiri, îți fracturează mâinile, șira spinării, te slăbește și te umple de groază – nu că ai să pleci, ci că ai să lași în urmă persoane care vor suferi pentru […] The post „Doctorii, se pare, au și ei nevoie de speranță”. Istoria de viață și de moarte a unui tânăr medic appeared first on Moldova.org.
08:00
La cea de-a 20-a aniversare, rețeaua de magazine Linella continuă să-și răsplătească consumatorii fideli. Campania promoțională organizată pe întreg teritoriul țării, a făcut deja fericiți sute de oameni, iar în data de 31 octombrie, în cadrul primei extrageri, doi consumatori norocoși s-au ales cu primele 2 automobile Suzuki Vitara, din totalul de 20 automobile puse […] The post Linella continuă să-și răsplătească consumatorii fideli appeared first on Moldova.org.
24 noiembrie 2021
17:40
Dragă M., Am fost mereu considerată sufletul petrecerii, fata pozitivă și optimistă, mereu pusă pe glume și chicoteli. Dar nu sunt așa.   Deja de 4 ani sunt într-o stare de tristețe continuă, lipsă de motivație, gânduri suicidale, crize de plâns, aparent, fără motiv, și deja am ajuns la câteva tentative de suicid. Eu nu simt că trăiesc pentru mine, […] The post „Dragă M., uneori îmi doresc să fiu lovită de o mașină sau să mor în somn, astfel nu ar fi suicid” appeared first on Moldova.org.
10:40
Pe 2 noiembrie, Peng Shuai, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din China, a postat pe rețeaua de socializare chineză Weibo (n.red. rețea similară Twitter-ului), un mesaj în care afirma că fostul prim-viceprim-ministru al Chinei Zhang Gaoli a abuzat-o sexual. Imediat după postare, tenismena a dispărut.  Rețeaua de socializare a blocat orice […] The post În căutarea tenismenei Peng Shuai, dispărută după ce a acuzat un politician de abuz sexual appeared first on Moldova.org.
23 noiembrie 2021
18:50
Noiembrie este luna de conștientizare a prematurității. Conform statisticilor oficiale, 5,3% dintre copiii născuți vii în Moldova în 2019 s-au născut prematur, iar incidenţa bolilor la nou-născuții prematur a fost de aproape 9 ori mai mare comparativ cu cea a copiilor născuți la termen.  În acest context, am discutat cu Geta Rasciuc, fondatoare și CEO […] The post Invenția care permite copiilor prematuri să primească îmbrățișări salvatoare appeared first on Moldova.org.
17:10
Problema gazului, pe care am crezut-o rezolvată la finalul lunii octombrie, atunci când autoritățile de la Chișinău și MoldovaGaz, pe de o parte, și Gazprom, pe de altă parte, au semnat prelungirea contractului pe 5 ani. Însă știrea apărută în presa rusă în după-amiaza zilei de 22 noiembrie a luat prin surprindere mai multă lume, […] The post Povara facturilor neachitate sau de ce încă vorbim de „criza gazului” appeared first on Moldova.org.
12:50
În cel de-al patrulea episod din acest sezon, vorbim cu autorul emisiunii Lumina și co-prezentatorul emisiunii Internetu’ Grăiește, Andrei Bolocan! Andrei locuiește în Canada, de unde creează conținut media destinat moldovenilor de acasă și de peste hotare. Vorbim anume despre asta, despre cum e să locuiești și să plătești impozite în Canada, „la călduț”, și […] The post Podcastul Transplant cu Andrei Bolocan: despre paternitate și masculinitate toxică appeared first on Moldova.org.
22 noiembrie 2021
16:50
Ieri, aproape jumătate din bălțenii care au participat la alegerile locale au votat pentru Marina Tauber din Partidul Șor. Mai exact, 15.918 de cetățeni. Tauber va merge în turul 2 cu candidatul independent Nicolai Grigorișin, fost membru al Partidului Nostru. Cei pentru care această victorie este o surpriză n-au fost niciodată la piața Baidukova să […] The post Cei șocați de câștigul Marinei Tauber n-au fost demult sau niciodată la Bălți appeared first on Moldova.org.
12:10
Milioane de tone de alimente sunt aruncate la gunoi în fiecare an, de cele mai multe ori sunt și alimente ce încă ar fi putut fi consumate. Astfel, astăzi, 22 noiembrie, Kaufland Moldova lansează prima campanie integrată anti-risipă alimentară – „Atenție Delicios”. Inițiativa este parte din strategia companiei, care își propune până în 2030 să reducă cu […] The post „Atenție delicios!” – Kaufland Moldova lansează prima campanie anti-risipă alimentară appeared first on Moldova.org.
21 noiembrie 2021
16:50
În anii ‘90 spațiul ex-sovietic era încă dominat de muzica rusească. Oameni priveau emisiunile МузОбоз și 50/50 și ascultau posturile de radio rusești. În Republica Moldova, pe ringurile de dans și la petreceri, melodiile rusești răsunau la paritate cu cele în limbile engleză și română. Muzica rusească era în acea perioadă foarte diversă, apăreau trupe […] The post Sex, droguri, mult pop și multă libertate în muzica de limbă rusă din anii ‘90 appeared first on Moldova.org.
20 noiembrie 2021
16:00
Masturbarea a fost stigmatizată de-a lungul veacurilor. Era rușinos și jenant să vorbești  despre asta, fiind un subiect tabu până la finele secolului XX, după ce în Evul Mediu religia a proclamat masturbarea drept păcat. Dar dacă ne uităm mai atent la istorie, putem deduce că oamenii s-au masturbat dintotdeauna. Acest lucru este confirmat de […] The post Cum te scapă masturbarea de stres și îți îmbunătățește viața sexuală appeared first on Moldova.org.
19 noiembrie 2021
13:10
Ultimul episod al documentarului MyEverest va fi pus pe post în această sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18:30 de TV8.MD. Pe parcursul întregii expediții, participanții care au escaladat vârful Mera Peak au mers pe jos peste 220 de kilometri timp de trei săptămâini. Pe toată durata expediției, membrii acesteia, au urcat în total peste 24 […] The post Membrii Expediției MyEverest au mers pe jos peste 220 de km și au urcat pe parcursul întregii expediții o înălțime de trei Everest-uri appeared first on Moldova.org.
18 noiembrie 2021
18:20
Parlamentul l-a demis azi pe directorul Centrul Național Anticorupție, Ruslan Flocea, la finalul unei ședințe ce a inclus și audierea unui raport de 100 de pagini. Flocea nu a fost la ședință, deși este obligat de lege, întrucât CNA este o instituție aflată sub control parlamentar, iar directorul acesteia este numit și destituit de deputați. […] The post Cum a fost numit și de ce a fost demis șeful CNA appeared first on Moldova.org.
16:30
Anica Popa este prima femeie motociclistă și prima șoferă din satul Dubăsarii Vechi, Criuleni. Prin 1975 și-a cumpărat un Moskvici portocaliu. „Eu și amu dacă aș avea Moskvici nu l-aș da pe altă mașină. Era și tractor, și mașină, și căruță, și ce vrei. Puternică mașină, bună, trainică”, spune femeia de 73 de ani. A început să simtă recent cu adevărat ce înseamnă bătrânețe: uită tot […] The post Prima șoferă din Dubăsarii Vechi: „Foarte mult pot femeile!” appeared first on Moldova.org.
15:30
Iată care sunt cele mai recente știri despre biserica creștin-ortodoxă din Moldova:  Biserica s-a opus ratificării Convenției de la Istanbul, un document care protejează victimele violenței domestice, în special femeile și copiii.  Apoi, biserica a declarat că nu se va ruga pentru cei care au votat acest document. Deși Mitropolia s-a disociat de protestul anti-vaccinare […] The post Un preot a vizitat pacienții Covid. Asta îmi doresc de la biserică – un pic de umanitate appeared first on Moldova.org.
10:30
Hai, noroc la o nouă rețetă din #ceatrimisbojica cu o legătură mare de praz, primită în dar încă acum câteva săptămâni. Mă chinuiam să inventez ceva ingenios cu el, ca până la urmă să cobor din dulap ulcelele care adunau praful de ani de zile și să le pun în funcțiune pentru o cremă gustoasă […] The post Praz și mazăre la întâlnire în ulcică appeared first on Moldova.org.
10:20
Episodul șase al emisiunii Artizanii Gustului, o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova, ni-l prezintă pe Ion Crihan, patiserul Mimimi Cakes. Istoria lui vă va răscoli sufletul. Asta pentru că Ion a avut curajul, după ce a emigrat cu părinții lui în Italia și a lucrat în restaurante premiate cu prestigioasa […] The post De ce alege să revină în moldova un bucătar cu experiență în restaurante italiene cu stele Michelin. Aflați povestea  patiserului Ion Crihan la Artizanii Gustului. appeared first on Moldova.org.
09:50
Mai multe weekenduri la rând, pe rețelele de socializare apar fotografii cu oameni care plantează copaci pe terenurile abandonate, avariate sau în locul pădurilor defrișate. Actorii acestor imagini sunt diferiți, de la voluntari până la politicieni, însă mesajul este unul extrem de important: suprafața terenurilor împădurite trebuie să crească. Republica Moldova rămâne codașă în Europa […] The post Moldova taie 3 ha de păduri pe oră. Dezastrul ar fi și mai mare fără implicarea activiștilor appeared first on Moldova.org.
17 noiembrie 2021
15:30
Obișnuiți să se adune pentru a participa la diferite competiții sau evenimente pentru societate, angajații maib au demonstrat din nou că forța spiritului de echipă poate mișca munții din loc. În weekend, toate drumurile au dus spre localitatea Cruzești din apropierea capitalei, acolo unde un teren de circa 2 hectare era deja pregătit pentru a […] The post Echipa maib a sădit o pădure de circa 2 hectare în forma logoului băncii appeared first on Moldova.org.
14:10
  Comunitatea de startuperi, lideri ai ecosistemului, antreprenori, experți și investitori vor participa la Startup Moldova Summit 2021, pe 9 Decembrie – un eveniment dedicat tuturor celor interesați de ideile inovative de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova. Participanții vor avea posibilitatea să cunoască detalii din culisele ecosistemului, despre potențiale surse de finanțare, programe […] The post Startup Moldova Summit 2021: Cel mai important eveniment dedicat startupurilor și inovațiilor din țară revine într-un nou format appeared first on Moldova.org.
13:20
Mai multe weekenduri la rând, pe rețelele de socializare apar fotografii cu oameni care plantează copaci pe terenurile abandonate, avariate sau în locul pădurilor defrișate. Actorii acestor imagini sunt diferiți, de la voluntari până la politicieni, însă mesajul este unul extrem de important: suprafața terenurilor împădurite trebuie să crească. Republica Moldova rămâne codașă în Europa […] The post Moldova defrișează 3 ha pe oră. Dezastrul ar fi și mai mare fără implicarea activiștilor appeared first on Moldova.org.
10:50
Vrei să-i inspiri pe tinerii din Moldova să devină antreprenori? Să-i încurajezi să gândească progresiv? Să îi ajuți să descopere mai ușor drumul de la idee la afacere? Te așteptăm la „Startup Tracker Academy” – un program unic de formare care contribuie la dezvoltarea abilităților necesare viitorilor mentori pentru startupurile locale. Antreprenori, fondatori de startupuri, […] The post Vrei să devii mentor pentru startupurile din Moldova? Înregistrează-te la „Startup Tracker Academy” appeared first on Moldova.org.
09:30
Ghenadie, un bărbat cu dizabilități din Bălți, simte că viața lui s-a schimbat când, după multe căutări, a găsit un loc de muncă. Este grădinar în cadrul unei afaceri sociale. „Mie-mi place să fac curat, să sap prin grădină, să strâng frunzele, să mătur, să greblez”, spune Ghenadie. Cazul lui nu este nici pe departe […] The post Ghenadie și-a găsit un loc de muncă. O organizație din Bălți ajută persoanele cu dizabilități să se angajeze appeared first on Moldova.org.
16 noiembrie 2021
18:00
Mai ales în perioada electorală, citind știrile, ai senzația că diaspora e o comunitate omogenă, care votează la fel și își dorește aceleași lucruri. Însă, de când scriu rubrica despre diasporă, am început să înțeleg tot mai mult diferențele dintre moldovenii care au emigrat, dar și care sunt problemele mai mult sau mai puțin comune […] The post 10 lucruri pe care moldovenii ar fi vrut să le știe înainte să emigreze appeared first on Moldova.org.
16:30
Cum reușește localitatea Măgdăcești să-și rezolve problemele? A mutat satul online și comunică mult mai des decât ar face-o față în față. Grupul satului pe Facebook astăzi servește ca platformă de comunicare, loc unde sunt raportate problemele, unde se analizează soluțiile și unde se pune presiune pe autorități. Grupul a fost creat cu zece ani în urmă, însă fost abandonat până în 2019, când a fost […] The post Cum să muți un sat pe internet ca să-i rezolvi problemele appeared first on Moldova.org.
12:30
Alexandrina are 12 ani și mișcă tot mai greu degetele de la mânuța stângă. Partea dreaptă, însă, este complet amorțită și nu o mai simte de foarte mult timp. Ea suferă de paralizie cerebrală și trebuie să depună mult efort, ca să nu permită bolii să-i acapareze întregul corp.  Pentru a o ajuta pe Alexandrina, […] The post [Copilăria Alexandrinei] Ce se întâmplă când dai birocrația la o parte appeared first on Moldova.org.
12:00
Paula Erizanu este jurnalistă și autoarea romanului „Ard Pădurile”, despre care poți să citești aici. În cel de-al treilea episod al podcastului Transplant, vorbesc cu Paula despre experiența ei de studii în Marea Britanie și despre ce faci atunci când ajungi într-o ierarhie socială ca în filmele americane cu adolescenți. Discutăm și despre Inessa Armand […] The post Podcastul Transplant cu Paula Erizanu: despre școală și revoluție appeared first on Moldova.org.
15 noiembrie 2021
17:10
Zece activități practice comunitare au fost desfășurate de grupurile de tineri constituite în cadrul proiectului„REACH OUT – dezvoltarea cetățeniei active în rândul tinerilor la nivel local”, implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC). Activitățile au fost organizate în cinci raioane din sudul țării (Leova, Cantemir, Cahul, Comrat și Ștefan-Vodă), iar printre ele se […] The post Tinerii activiști din sudul țării au finalizat activitățile practice comunitare în localitățile de baștină appeared first on Moldova.org.
15:10
Al doilea an tinerele și tinerii din Republica Moldova au o experiență fără precedent de a învăța, nu în clasă, ci de acasă sau în format hibrid. Inițial, oricine ar surâde la ideea de a învăța fără supraveghere și cu libertatea la brâu. Însă, tinerele și tinerii înțeleg ce înseamnă izolare și surmenarea la o […] The post Provocările educației în pandemie – bariere transformate în oportunități la EdTech Hackathon appeared first on Moldova.org.
14:10
Despre importanța sănătății mintale se vorbește tot mai des. O facem și noi, la Moldova.org, de câte ori putem. Suntem ferm convinși că grija față de sănătatea mintală a cetățenilor trebuie să și-o asume și presa. Jurnaliștii joacă un rol activ în felul cum sunt percepute vizitele la psiholog, psihiatru, psihanalist, pe de-o parte, și […] The post Dragă M., hai să vorbim despre cum ne simțim appeared first on Moldova.org.
12:50
Despre securitatea banilor noștri, tot mai multe plăți cu cardul și în ce constă viitorul în acest domeniu am discutat cu Svetlana Chirva, vicepreședinte și manager regional Visa pentru Ucraina, Moldova și Belarus. Aflăm despre tehnologiile Visa care ne dau siguranță în tranzacțiile fără card, tendințele pieței digitale și cum tehnologia merge mână în mână […] The post Interviu cu Svetlana Chirva, vicepreședinte și manager regional Visa pentru Ucraina, Moldova și Belarus: „Plățile trebuie să fie disponibile oriunde în siguranță” appeared first on Moldova.org.
12:20
Expediția MyEverest a ales drept prima țintă de bază pentru escaladare vârful Mera Peak, aflat la o altitudine de 6461 metri. O țintă care este poziționată drept cea mai înaltp rută de trekking din Himalaya. Pe lângă faptul că pentru prima dată pe acest munte a urcat o expediție din Republica Moldova, Mera Peak este […] The post De ce expediția My Everest a ales vârful Mera Peak pentru escaladare? Lucruri curioase din cadrul proiectului MyEverest appeared first on Moldova.org.
14 noiembrie 2021
13:00
Pe lângă independența Republicii Moldova, anii ‘90 ai secolului trecut aduc și liberalizarea pieței muzicale, care începe să abunde de muzică de tot felul, de la dance și disco până la rock.  Pentru prima dată putem să vorbim despre muzica din spațiul românesc, posturile de radio și de televiziune din România devenind disponibile și pe […] The post Melodiile în limba română care au înnebunit lumea în anii ’90 appeared first on Moldova.org.
13 noiembrie 2021
15:10
Școlile cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană nu apar atât de des în presă și în vizorul public la fel ca acum câțiva ani, însă situația acestora nu s-a îmbunătățit deloc. Problemele logistice, dar mai ales cele generate de presiune, atitudine ostilă, incertitudinea zilei de mâine rămân la fel de grave. Am vorbit […] The post Probleme vechi, dar la fel de grave. Cum se studiază în grafia latină în regiunea transnistreană appeared first on Moldova.org.
12:00
În acel moment de după sex, când e cald și bine alături de omul drag, nu te prea gândești la urinare și poate nici nu vrei să strici farmecul, ci să te bucuri de el. Chiar dacă nu simți nevoia, se recomandă să o faci – aceasta este cea mai simplă metodă de a preveni […] The post EdSex pentru adulți. De ce trebuie să urinezi după sex appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.