Secretariat

Gazeta de Chișinău, 25 noiembrie 2021 14:10

Articolul Secretariat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum o oră
19:00
Candidata Partidului „Șor”, Marina Tauber, ar putea fi eliminată din cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți, din cauza unor ilegalități pe care le-a comis în primul tur. Declarații în acest sens a făcut ministra de Interne, Ana Revenco, care spune că poliția ar fi expediat Comisiei Electorale Centrale (CEC) mai multe sesizări […] Articolul Tauber ar putea fi eliminată din cursa pentru fotoliul de primar la Bălți, din cauza finanțării ilegale a campaniei sale. Decizia finală o va lua CEC apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Acum 6 ore
14:50
Pe 30 noiembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a emis hotărârea în cauza Mătăsaru versus Republica Moldova, prin care a constatat violarea articolelor 10 (dreptul la libera exprimare) și 5 § 1 (dreptul la libertate și siguranță) și a dispus încasarea din contul Guvernului Republicii Moldova în beneficiul reclamantului a sumei de 7 […] Articolul Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat dreptate lui Anatol Mătăsaru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
În apropierea teatrului Eugen Ionescu, pe locul unde a fost vechea catedrală a oraşului, un şantier arheologic ne îndeamnă să fim atenţi pe unde călcăm. Este adevărat că şi până acum numele stradelei, Arhanghelul Mihail, păstrat în amintirea hramului acelei catedrale, trebuia să ne facă atenţi, căci peste un monument istoric s-a turnat asfalt de […] Articolul Fiţi atenţi pe unde călcaţi! apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Medicamentele pot fi și gratuite. Dacă sunteți asigurați medical și vă regăsiți pe lista unui medic de familie, înseamnă că puteți beneficia de medicamente compensate integral sau parțial. Medicamentele compensate sunt preparate medicamentoase achitate parțial sau integral de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Acestea sunt prescrise de medicul de familie sau, după caz, […] Articolul Medicamentele compensate: unde le găsiți și care sunt regulile de eliberare? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:40
Natalia Barbu a revenit, după aproape doi ani, în Republica Moldova pentru a-și revedea admiratorii. Artista a cântat în cadrul concertului ,,Lăutarii Altfel”, care a avut loc duminică, 21 noiembrie, la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”. Cu emoții sincere, ca de fiecare dată, Natalia a interpretat trei melodii: ,,Mama”, ,,Dar-ar naiba-n tine, dragoste” și ,,Flori de […] Articolul Natalia Barbu: „Acasă e acolo unde e familia mea, unde sunt copiii mei” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Decenii la rând, sute de moldoveni care muncesc peste hotare investesc în construcții imobiliare din municipiul Chișinău zeci de mii de euro, iar apartamentele nu sunt date în exploatare de către firmele de construcție în termenul stabilit în contracte. Pentru ca Guvernul să se implice în astfel de probleme, este nevoie ca investitorii prejudiciați să […] Articolul Să fii „investitor” și să rămâi fără apartament?! Sute de investitori în construcții imobiliare așteaptă zeci de ani să-și primească locuințele apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:00
În timp ce facturile la gaze au crescut enorm, iar Gazprom ne amenință cu sistarea gazelor, mai mulți locuitori ai comunei Bănești, Telenești, au protestat împotriva primarului localității, Vasile Popovici (PLDM), aflat la al șaptelea mandat. Primarul este suspectat că ar fi modificat proiectul de gazificare a localității ca să conecteze gospodăria sa și a […] Articolul Protest la Bănești. Locuitorii din Bănești, Telenești, au cerut printr-un demers către S.A. „Moldovagaz” neracordarea la rețeaua de gaze a primarului și a contabilei primăriei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Prezentul articol este o continuare a celor din numerele 39-43 ale „Gazetei de Chișinău” (din 22 și 29 octombrie, 5, 12 și, respectiv, 19 noiembrie 2021), în care am început publicarea unui document de interes public, care vine cu argumente indiscutabile ce dovedesc faptul că, în anul 1940, la venirea ocupanților sovietici în Basarabia, aici […] Articolul 1940: anul în care au năvălit „eliberatorii” (VI) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:40
Definiții epigramatice Abecedarul Tratatul despre alfabet, Parcurs la vârstă infantilă; E-o carte care-ncet, încet, Devine tot mai inutilă. Ambulanţa Microbuz cu girofar Şi pe uşă cu o cruce; La bolnav apare, dar, Nu se ştie unde-l duce! Apa Chiar şi-n ropotul furtunii, Apa-n viziunea mea, E-un lichid pe care unii… Nu au după ce să-l […] Articolul Cu(cu)iul lui Pepelea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:00
Uneori îmi pare că unii oameni, neavând experiența necesară pentru „a se descurca” în această societate sau refuzând „să se descurce”, devin fără voia lor niște personaje crengiene de felul lui Dănilă Prepeleac. Humuleșteanul hâtru ar fi făcut din cele ce mi-a fost dat mie să aud de la interpretul de muzică ușoară X o […] Articolul Prins cu oca mică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:30
În preajma lui 1 Decembrie, i-am rugat pe mai mulți scriitori, oameni de cultură de pe ambele maluri ale Prutului să-mi răspundă la o întrebare: „Ce carte, citită recent sau mai demult, v-a trezit sentimente patriotice?”. Vă invit să citiți răspunsurile. Victoria Cușnir, Chișinău: „Am simțit amărăciune în fața neputinței noastre” „Nu știu ce culoare […] Articolul Cărțile și patriotismul apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:10
În timp ce autoritățile locale sunt îngrijorate de faptul că, din cauza scumpirii gazului, nu vor putea achita facturile pentru grădinițe, gimnazii și alte instituții din subordine, deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au organizat marți o conferință de presă în cadrul căreia au anunțat că circa 200 de instituții de învățământ se confruntă cu […] Articolul Școli mici, cu datorii de milioane apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:10
Pe parcursul celor 30 de ani de independență, Republica Moldova nu s-a realizat din perspectivă de țară, stat sau chiar de națiune. În esență, nu a reușit să facă un salt calitativ în evoluția sa, iar problemele fundamentale ale dezvoltării țării, ce rezidă în instituții slabe, guvernanță defectuoasă, economie vulnerabilă, dependență energetică completă, mediu înconjurător […] Articolul După 30 de ani apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
25 noiembrie 2021
19:10
Textul de mai la vale urmează a fi citit ca fampletă. „Uf!”. Plină de năduf și de supărare, Amalia Kisalitza lipi cheia electronică de lacăt, împinse ușa și intră în casă. Aprinse lumina, își agăță mantoul în cuier, brusc încercă o senzație vagă de foame. Deschise frigiderul, închipui o masă frugală, gustă din ea te […] Articolul Insomnii civice. Borta vântului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:10
Tenismanul Radu Albot (32 de ani) a cucerit trofeul principal al turneului Terega Open Pau-Pyrenees (Franța), de seria Challenger tour, desfășurat în perioada 15-21 noiembrie curent. Fiind desemnat cap de serie 7, sportivul nostru a evitat etapa calificărilor, intrând direct în concursul de bază. În meciul său inaugural la acest turneu, conaționalul nostru s-a confruntat […] Articolul Radu Albot a câștigat turneul Challenger de la Pau apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:00
Articolul Grădina mea de la țară apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:30
Cronica umilinței la care guvernarea PAS este supusă de gigantul rus și neputința Guvernului de la Chișinău de a ieși din îmbrățișarea energetică a Rusiei. Republica Moldova se află în pragul deconectării gazelor naturale pentru neplata gazului consumat în lunile octombrie–noiembrie curent. Comentatorii politici consideră, pe de o parte, că prin aceste acțiuni Gazprom sprijină interesele […] Articolul Gazprom, între „decepție” și „bunăvoință” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
Interviul acordat de Nicu Popescu lui Alexei Venediktov de la Echo Moscvî a fost comentat de multă lume, inclusiv de protagonist. S-au aprins media și rețelele, dar și proteste vii. Interviul a avut mai mare impact decât vizita ministrului la Moscova. Ne-am ales (și) cu o lecție despre politica noastră externă, până azi mută și […] Articolul Verba volant… sau Relevanța unui interviu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Articolul Secretariat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:40
A curs ceva cerneală și muci pe subiectul vizitei lui Nicu Popescu la Moscova. Am citit câteva comentarii critice, pline de bun-simț, bunăoară, articolul lui Nicolae Negru „De la politica externă «echilibrată» la politica externă duplicitară“ (în „Ziarul Național“, ediția din 19 noiembrie), dar și câteva aprecieri laudative, emise, ca de obicei, de aceiași cameleoni […] Articolul Diplomatul satului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
23 noiembrie 2021
21:50
Suma de 1,4 miliarde de lei, necesară pentru a achita datoria curentă pentru consumul de gaze livrat de Gazprom în R.Moldova pe parcursul lunii octombrie și noiembrie, în avans, va fi plătită din contul banilor alocați Î.S. Energocom în perioada stării de urgență, pentru procurarea gazelor din surse alternative. Anunțul a fost făcut marți, 23 […] Articolul După un ultimatum din partea Gazprom, Guvernul a găsit soluția pentru a achita datoria curentă la consumul de gaze. Critici dure din partea experților apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
22 noiembrie 2021
17:30
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, își asumă în mare parte declarațiile făcute săptămâna trecută la Moscova, într-un interviu pentru postul de radio „Echo Moskvy”, unde a afirmat că majoritatea cetățenilor R.Moldova nu și-ar dori Unirea cu România. Șeful diplomației de la Chișinău susține, într-un comentariu solicitat de „Gazeta de Chișinău”, că cetățenii au fost informați […] Articolul Nicu Popescu explică pentru „Gazeta de Chișinău” de unde a luat că majoritatea moldovenilor nu vor unirea cu România apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:20
Candidata Partidului „Șor”, deputata Marina Tauber, a acumulat cele mai multe voturi în cadrul alegerilor locale noi la Bălți, unde a fost cât pe ce să producă o surpriză, câștigând fotoliul de primar al celui de-al doilea oraș ca importanță din R.Moldova chiar din primul tur. Astfel, conform datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale (CEC), […] Articolul „Surpriză” la Bălți: Tauber, la un pas de victorie din primul tur, se va confrunta cu Grigorișin în turul doi pentru fotoliul de primar apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19 noiembrie 2021
21:10
Tarifele pentru gazele livrate consumatorilor finali din R.Moldova ar putea fi reduse cu circa o pătrime, începând de la 1 decembrie, conform unui proiect de hotărâre ce urmează a fi dezbătut și, eventual aprobat de Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică (ANRE). Astfel, conform documentului, populația ar urma să achite luna viitoare 8,8 lei (cu […] Articolul ANRE intenționează să reducă, de la 1 decembrie, tariful pentru gaze. „Moldovagaz” se opune categoric apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:10
Președinta Maia Sandu susține că participarea sa la „Platforma Crimeea” nu a avut nicio o influență asupra noului preț de import al gazelor din Rusia, la fel cum acesta nu putea fi coborât nici în cazul unei implicări timpurii a factorilor guvernamentali de la Chișinău în negocierile cu „Gazprom”. Declarații în acest sens au fost […] Articolul Maia Sandu confirmă: Veaceslav Negruță, propus ca reprezentant al statului la „Moldovagaz”. Compania controlată de ruși ezită să dea un răspuns apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Localitatea Slobozia Mare din raionul Cahul este cunoscută pentru piața transfrontalieră modernă „Poarta belșugului”, inaugurată în octombrie curent, dar și grație mai multor meșteri populari, oameni deosebiți care au ocupații de suflet, diverse, prin intermediul cărora își câștigă banii pentru trai. Una dintre cele mai iscusite și cunoscute bucătărese de la sudul Republicii Moldova este […] Articolul Bucătăreasa de la sud (FOTO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Persoanele care sunt aproape de vârsta de pensionare și au un stagiu incomplet de cotizare pot „cumpăra” vechime în muncă. În 2021, „anul de lucru” costă 11000 de lei. Pensia soțului decedat poate reveni soțului supraviețuitor. Copiii au dreptul la pensia de urmaș, indiferent dacă părinții au fost sau nu pensionari. Pentru a avea o […] Articolul Pensia de urmaș: cui i se acordă și în ce condiții? Ce pensii vor avea cei cu stagiu incomplet apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Paste, o supă chioară, sferturi de legume, pulpe în sânge și o licoare ce seamănă a suc – acesta e un prânz obișnuit care îi costă circa 65 de lei pe părinții elevilor ce frecventează Liceul privat „Orizont” din sectorul Ciocana. Părinții nu au pretenții la costul alimentației, însă își doresc produse de calitate pentru […] Articolul Dai un ban, dar… nu face! Elevii de la un liceu privat din capitală sunt hrăniți cu pulpe ambalate în 2020 în Brazilia, la un preț exagerat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:50
Interviu cu Gabriela Lungu, director al Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” – Dragă Gabriela Lungu, felicitări pentru premiera spectacolului „Ivan Turbincă” la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, regie – Ruslan Lungu! L-ați montat în plină pandemie. A fost dificil procesul de pregătire a acestei premiere? Oricât ar părea de absurd, pandemia ne-a ajutat – ne-a […] Articolul „Fiți cu ochii pe Teatrul „Guguță”! apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Prezentul articol este o continuare a celor din numerele 39-42 ale „Gazetei de Chișinău” (din 22 și 29 octombrie, 5 și, respectiv, 12 noiembrie 2021), în care am început publicarea unui document de interes public, care vine cu argumente indiscutabile ce dovedesc faptul că, în anul 1940, la venirea ocupanților sovietici în Basarabia, aici existau […] Articolul 1940: anul în care au năvălit „eliberatorii” (V) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:00
De un an şi ceva, Igor şi-a adus o altă nevastă în casă. A încercat în fel şi chip să o convingă pe Liduţa lui să lase odată Italia ceea, dar degeaba. Femeia s-a deprins cu alt mod de viaţă, cu alte dezmierdări şi îmbrăţişări şi nu mai vrea să se întoarcă în mahalaua lor […] Articolul Povestea mirelui dispărut în ziua nunții apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:00
Ca urmare a modificărilor efectuate în Codului serviciilor media audiovizuale, membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au fost demiși in corpore, pe 11 noiembrie curent, de Parlament. Legislativul a anunțat concurs pentru selectarea noilor membri CA din partea societății civile. GAZETA de Chișinău a întrebat mai mulți experți din domeniu de ce are nevoie Instituția Publică Națională […] Articolul „Factorii politici să-și ia mâna de pe instituția publică a audiovizualului” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Urmărim, vreme de peste trei decenii, traseul stelar al unui inconfundabil maestru al artei populare – Petre Neamțu – eminentul Director artistic și prim-dirijor al Orchestrei de muzică populară Folclor a Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici. … Dacă mai există un dor, o sete și o nostalgie nealinate, iscate de acest flagel global al sec. XXI […] Articolul Petre Neamțu în ecouri de romanță românească apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Bătrâna care a venit dis-de-dimineață să rezolve o problemă „cu apa” la Apă-Canal Chișinău vrea să treacă fără a sta la rând, dar nimeni nu este dispus să-i permită. Până la ea, atât cât am avut timp să observ, oamenii au dat voie să intre „peste rând” în localul societății pe acțiuni unei femei în […] Articolul Întrebare retorică cu semnificație istorică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Un bărbat din satul Badicul Moldovenesc, r-l Cahul, are nevoie de amputarea piciorului stâng, în urma unui accident de muncă. Operația este foarte scumpă pentru un om care trăiește din milostenia sătenilor și a preotului din localitate. Vorbim despre Vasile Haliuc, de meserie sudor, care, în 2007, pe când lucra la Moscova, a suferit un […] Articolul Are nevoie de amputarea piciorului și de încadrarea în grad de dizabilitate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18 noiembrie 2021
20:40
Un ultim sondaj, prezentat la începutul acestei săptămâni de compania IMAS Moldova, care plasează PAS și BCS pe poziții aproximativ egale, din perspectiva unor viitoare alegeri parlamentare, și îl creditează pe primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu rating al încrederii din partea cetățenilor cu mult peste cel al președintei Maia Sandu, a provocat un șir […] Articolul Sondaj cu năbădăi: Între acuzații și îngrijorări, după ce IMAS îl prezintă pe Ion Ceban mai popular decât Maia Sandu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:10
Articolul La lemne apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:40
Ministerul Finanțelor a lansat la 11 noiembrie 2021 procesul de consultare publică a proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative ce vizează propunerile de politici fiscale și vamale pentru anul 2022, stabilind data limită pentru colectarea propunerilor și sugestiilor de la părțile interesate pentru 16 noiembrie. Astfel, pentru consultările cu publicul larg au fost […] Articolul Politica fiscală pentru 2022, conservatoare, dar și socială apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:40
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a pledat la Moscova tranșant pentru retragerea munițiilor de la Cobasna și a Grupului Operativ de Trupe Rusești Nicu Popescu a cerut la Moscova retragerea Grupului Operativ de Trupe Rusești, implementarea inițiativei Rusiei de a distruge munițiile din depozitele de la Cobasna, declarând că Chișinăul, prin votul […] Articolul Ce le-a spus Popescu rușilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:20
Mitropolia Moldovei, entitate subordonată Patriarhiei Moscovei, cere autorităților să aplice bisericilor și mănăstirilor aceleași compensații pentru facturile la gaze ca și pentru consumatorii casnici, „ținând cont de faptul că bisericile sunt unități non-profit”, scrie într-un comunicat pe pagina Mitropoliei, publicat pe 17 noiembrie curent, semnat de Mitropolitul Vladimir. Cererea este motivată de faptul că „pandemia […] Articolul Biserica cere guvernului compensații pentru facturile la gaze apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
„În cazul Iuliei succesul a găsit-o abia după 16 ani de muncă asiduă, răstimp în care viața profesională, dar și cea personală au fost subordonate în mare parte unui singur scop: performanța sportivă de cel mai înalt rang. Vedeți și singuri, uneori rezultatul se lasă așteptat mult timp, căci concurența la acest nivel este una […] Articolul Drumul lung spre succes al luptătoarei Iulia Leorda apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
Supărat pe Europa, care nu-l lasă să-și reprime liniștit opoziția din țară, Lukașenko a elaborat un plan de răzbunare. Un plan pervers și cinic, pe măsura regimului pe care tot el l-a construit și îl conduce de atâția ani. Cum nu existau pârghii de presiune asupra UE, „batika“ a trebuit să născocească una: migranții. Și […] Articolul Dictatorul traficant apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Articolul La piață apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Toate pornesc de la lucrurile simple, care trebuie, elementar, decantate. Când un grup de elevi se solidarizează să-și ajute un coleg, atunci ei funcționează ca o echipă; când tot ei își protejează colegul care a comis o faptă urâtă, ei sunt o gașcă; iar când gașca se unește ca să-l deteste pe același coleg, pentru […] Articolul Solidaritatea toxică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17 noiembrie 2021
16:30
Articolul Înțelepciune apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16 noiembrie 2021
17:00
Începând cu semestrul doi al anului 2022, plățile pentru abonamentele la ziare și reviste vor fi achitate de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” în avans, trimestrial. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul unei întâlniri dintre reprezentanții Asociației Presei Independente (API) și conducerea „Poșta Moldovei” care a avut loc, marți, 16 noiembrie a.c. La întâlnire […] Articolul Din a doua jumătate a anului 2022, presa scrisă va primi plățile pentru abonamente în avans trimestrial apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:40
În perioada 12-13 noiembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac” s-a desfășurat „Târgul de Cariere” (TdC). În cele două zile, de la 10.00 la 17.00, recrutori și candidați au avut ocazia să comunice direct pentru a-și adresa întrebări, cunoaște tendințele pieței muncii și găsi un job potrivit. Astfel, 18 companii de top din Chișinău, câteva din […] Articolul Angajatori și viitori angajați și-au dat întâlnire în cadrul „Târgului de Cariere” Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Asistența medicală de urgență continuă să fie foarte solicitată. În timp de o săptămână au fost înregistrare 14.837 de solicitări, în medie peste două mii de chemări pe zi, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMU). În perioada 08-14 noiembrie, au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești 5.518 pacienți, dintre care 4.480 de adulți […] Articolul Intoxicația cu medicamente și ciuperci. Cât de solicitat este serviciul de urgență medicală? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15 noiembrie 2021
20:20
Certificatele de vaccinare anti-COVID emise în R.Moldova devin recunoscute, începând de marți, 16 noiembrie, în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut luni, la Bruxelles, de comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, în debutul reuniunii miniștrilor de externe din cadrul Parteneriatului Estic. Împreună cu certificatele din R.Moldova, vor fi recunoscute și cele din Georgia, Serbia, precum […] Articolul Verde pentru R.Moldova: UE a recunoscut certificatele de vaccinare anti-COVID emise de autoritățile de la Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
O centrală atomoelectrică ar putea fi construită în România, la numai trei kilometri de hotarul cu R.Moldova. O propunere în acest sens a fost avansată, la sfârșitul săptămânii trecute, de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, în contextul proiectului comun inițiat de Statele Unite, cu privire la construcția de centrale cu reactoare nucleare de mici dimensiuni […] Articolul O centrală atomoelectrică cu reactoare modulare mici ar putea fi construită în România, la hotar cu R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.