Generalul Ahmed Al-Raisi, acuzat de tortură, a fost ales șeful Interpol

Elena Robu, 25 noiembrie 2021 14:10

Ahmed Al-Raisi, general din Emiratele Arabe Unite (EAU) asociat cu mai multe cazuri de tortură, a fost ales președinte al Interpol, informează Euronews. Al-Raisi era deja unul dintre membrii comitetului executiv al Interpol, iar în țara sa ocupă postul de inspector general al Ministerului de Interne. Acesta a fost asociat cu cazurile de tortură ale unui […] Articolul Generalul Ahmed Al-Raisi, acuzat de tortură, a fost ales șeful Interpol apare prima dată în ER News.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Elena Robu

Acum 6 ore
17:10
Un şofer român în vârstă de 40 de ani a intrat cu maşina în coloana oficială a preşedintelui american Joe Biden, aflat la Roma într-o vizită oficială, şi a tamponat una din maşinile blindate ale corpului diplomatic american, informează Corriere della Sera. În urma impactului, şoferul român a fost rănit la o mână dar nu […] Articolul Un şofer român a intrat cu maşina în coloana oficială a lui Joe Biden, aflat la Roma apare prima dată în ER News.
Acum 8 ore
14:50
Ieri s-au încheiat negocierile între delegația moldovenească și cea rusă în chestiunea aprovizionărilor Republicii Moldova cu gaze naturale, anunță ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Negocierile au inclus multe runde de discuții, în diferite formate, atât cu Gazprom la Sankt-Petersburg, cât și cu administrația prezidențială a Federației Ruse la Moscova. În paralel au existat […] Articolul Criza gazelor: Moldova-Gaz și Gazprom au semnat un nou acord. Prețul de achiziție a gazelor naturale este de 450 de dolari pe mia de metri cubi apare prima dată în ER News.
Ieri
10:40
În legătură cu apariția noii tulpini B.1.1.529 – Omicron – a coronavirusului de tip nou și a clasificării acesteia drept îngrijorătoare de către Organizația Mondială a Sănătății, la 28 noiembrie, a fost convocată de urgență ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.  CNESP a decis introducerea regimului de carantină de 14 zile pentru cetățenii Republicii […] Articolul O nouă tulpină a Covid-19 – Omicron: Carantină de 14 zile în R. Moldova dacă veniți din opt state din sudul Africii apare prima dată în ER News.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:40
Astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii Guvernului privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora. Pentru evitarea crizei pe piața gazelor s-a decis cesionarea către S.A. „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica”, […] Articolul Guvernul a decis alocarea a 1,3 miliarde de lei pentru stingerea datoriei Termoelectrica către Moldovagaz apare prima dată în ER News.
25 noiembrie 2021
18:40
Încă o revenire acasă din diasporă. Executivul a numit-o pe Felicia Bechtoldt în funcția de Secretar de Stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Felicia Bechtoldt este economist, cu experiență de lucru în departamentul de ocupare a forței de muncă din statul Oregon, SUA. Este specializată pe previziuni ce țin de piața muncii, demografie, cererea […] Articolul Încă o revenire acasă din diasporă. Va ocupa funcția de Secretar de Stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale apare prima dată în ER News.
17:30
Încă o revenire acasă din diasporă. Executivul a numit-o pe Felicia Bechtoldt în funcția de Secretar de Stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Felicia Bechtoldt este economist, cu experiență de lucru în departamentul de ocupare a forței de muncă din statul Oregon, SUA. Este specializată pe previziuni ce țin de piața muncii, demografie, cererea […] Articolul Încă o revenire acasă din diasporă. Va ocupa funcția de Secretar de Stat la Ministerului Muncii și Protecției Sociale apare prima dată în ER News.
16:50
Este vorba despre un proiect internațional cu rezultate mai mult decât încurajatoare în lupta împotriva cancerului și a recidivei acestuia. Primele rezultate ale studiului clinic asupra unui vaccin împotriva cancerului cerebral, cel al gâtului și al cancerului ovarian arată că sistemul imunitar al pacienților a fost stimulat după mai multe injecții. Și acest succes este […] Articolul Un vaccin contra cancerului, dezvoltat în Franța, prezintă rezultate încurajatoare apare prima dată în ER News.
16:30
Ca parte a răspunsului unitar al Uniunii Europene la instrumentalizarea susținută de stat a persoanelor aflate la frontiera externă a UE cu Belarus, Comisia și Înaltul Reprezentant propun astăzi o serie de măsuri de prevenire și restricționare a activităților operatorilor de transport care sunt implicați în introducerea ilegală de persoane sau în traficul de persoane […] Articolul UE propune includerea pe o listă neagră a operatorilor de transport implicați în facilitarea introducerii ilegale de persoane sau a traficului de persoane apare prima dată în ER News.
14:10
Ahmed Al-Raisi, general din Emiratele Arabe Unite (EAU) asociat cu mai multe cazuri de tortură, a fost ales președinte al Interpol, informează Euronews. Al-Raisi era deja unul dintre membrii comitetului executiv al Interpol, iar în țara sa ocupă postul de inspector general al Ministerului de Interne. Acesta a fost asociat cu cazurile de tortură ale unui […] Articolul Generalul Ahmed Al-Raisi, acuzat de tortură, a fost ales șeful Interpol apare prima dată în ER News.
23 noiembrie 2021
20:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, în debutul vizitei oficiale pe care o efectuează la București, o întrevedere cu Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Cei doi președinți au discutat la Palatul Cotroceni, atât în format tête-à-tête, cât și cu participarea delegațiilor oficiale, despre avansarea relațiilor bilaterale și relansarea mai multor proiecte de interes […] Articolul Maia Sandu şi Klaus Iohannis au discutat despre relansarea mai multor proiecte de interes pentru cetățenii din R. Moldova şi România apare prima dată în ER News.
12:50
Constantin Pocai este originar din orașul Dorohoi, județul Botoșani, o mică localitate din nordul României, așa cum îi place românului să se prezinte. De meserie este mecanic auto, absolvind o școală profesională în România. Istoria lui de viață este incredibilă pentru că a avut ambiție ca de la un om al străzii, așa cum a […] Articolul De la om al străzii, la bucătar pentru un prestigios restaurant gastronomic francez. Istoria incredibilă a românului Constantin Pocai, stabilit în împrejurimile Lyon-ului apare prima dată în ER News.
19 noiembrie 2021
11:50
Premieră pentru Republica Moldova. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a trecut dincolo de serviciile pe care le prestează în mod tradițional, instruind vârstnicii din Republica Moldova cum să utilizeze online, direct de pe telefonul mobil, serviciile publice prestate de instituție. Instruirile au fost organizate în cadrul unei inițiative pilot a Fondului ONU pentru Populație […] Articolul Serviciile prestate online de Casa Națională de Asigurări Sociale devin accesibile și pentru persoanele vârstnice apare prima dată în ER News.
17 noiembrie 2021
20:40
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse. Oficialii au efectuat un schimb cuprinzător de opinii și au punctat mai multe aspecte importante în relația bilaterală, cum ar fi consolidarea dialogului politic, inclusiv la nivel înalt, intensificarea relaţiilor comercial-economice, asigurare accesului […] Articolul Ce a discutat la Moscova Nicu Popescu cu omologul rus Serghei Lavrov apare prima dată în ER News.
17:00
Poliția austriacă a început să efectueze controale în locurile publice încă din prima zi în care a intrat în vigoare carantina pentru persoanele nevaccinate. Persoanele care nu pot dovedi că s-au vaccinat sau că s-au vindecat de COVID sunt amendate cu până la 1.450 de euro, scrie stirileprotv.ro. Măsurile de lockdown vor fi aplicate pentru […] Articolul Carantina pentru persoanele nevaccinate în Austria: Amenzi de până la 1.450 de euro apare prima dată în ER News.
16:20
Consumatorii casnici vor fi sprijiniți de Guvern, care va compensa diferența de tarife pentru consumul de gaze naturale și energie termică, urmare a majorării costurilor respective. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi avizul unic la acest proiect de lege. Potrivit proiectului, Guvernul va compensa diferența de tarif pentru consumul de gaze, în perioada noiembrie 2021-martie […] Articolul Iată cum va compensa Guvernul diferența de tarife pentru gazele naturale și energia termică, în perioada rece a anului apare prima dată în ER News.
16 noiembrie 2021
17:50
Christkindlmarkt, faimosul târg de Crăciun din Munchen, a fost anulat. Anunțul a fost făcut de primarul Dieter Reiter, care a spus că situația dramatică din spitale și creșterea infectărilor nu i-au dat o altă opțiune, potrivit muenchen.de, citat de Mediafax. Dieter Reiter a dat „vestea amară”, spunând că situația dramatică din spitale și creșterea infectărilor […] Articolul Munchen anulează faimosul târg de Crăciun din cauza pandemiei Covid-19 apare prima dată în ER News.
07:40
De aproape doi ani, omenirea se confruntă cu situație ieșită din comun – pandemia generată de COVID-19. Pentru că sistemele medicale din lume fac față cu greu acestei pandemii, dar și din lipsa de informare sau ignoranță, tot mai mulți oameni, mai ales în R. Moldova, caută să se trateze singuri sau recurgând la sfaturi […] Articolul Bine de știut: De ce antibioticele nu previn și nu tratează COVID-19, gripa sau virozele apare prima dată în ER News.
15 noiembrie 2021
17:30
Ați fost victima unui accident în Franța, Luxemburg sau Belgia și nu cunoașteți care este procedura de despăgubire sau unde să vă adresați? Fie că este vorba despre un accident de mașină, sau un accident de muncă, Cabinetul de avocatură Radu Duță apără victimele de accidente în Franța, Luxemburg și Belgia. Avocatul Radu Duță a […] Articolul (VIDEO) Ați fost victima unui accident în Franța, Luxemburg sau Belgia? Iată care este procedura de despăgubire apare prima dată în ER News.
17:20
Ați fost victima unui accident în Franța, Luxemburg și Belgia și nu cunoașteți care este procedura de despăgubire sau unde să vă adresați? Fie că este vorba despre un accident de mașină, sau un accident de muncă, Cabinetul de avocatură Radu Duță apără victimele de accidente în Franța, Luxemburg și Belgia. Avocatul Radu Duță a […] Articolul (VIDEO) Ați fost victima unui accident în Franța, Luxemburg și Belgia? Iată care este procedura de despăgubire apare prima dată în ER News.
17:00
Comisia Europeană a adoptat astăzi decizia de echivalare a certificatelor COVID-19 emise în R. Moldova cu cele din cadrul sistemului certificatului digital al Uniunii Europene. Astfel, din 16 noiembrie, certificatele moldovenești vor fi tratate la fel ca cele eliberate în UE. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, […] Articolul Vești bune de la Bruxelles: Certificatele Covid-19 din R. Moldova incluse în sistemul de certificate digitale ale UE apare prima dată în ER News.
13:50
Uniunea Europeană este principalul partener comercial al apicultorilor din Republica Moldova. Mai mult de 90% din mierea produsă în țară ajunge pe piața comunitară. Principalele state importatoare sunt Italia, Franța, România, Polonia și Germania. Totodată, UE este și una dintre cele mai importante surse de finanțare pentru acest sector. În ultimii doi ani, datorită proiectului […] Articolul Peste 90% din mierea produsă în Republica Moldova este vândută pe piața europeană apare prima dată în ER News.
14 noiembrie 2021
19:20
Un nou aliment pe piața alimentară din Uniunea Europeană. Acum câteva zile Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a unei a doua insecte, Locusta migratoria (lăcusta călătoare), ca aliment nou. Va fi disponibil sub formă congelată, uscată și de pudră și este destinat comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse […] Articolul Lăcusta călătoare, autorizată ca aliment nou. Va putea fi găsită ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare apare prima dată în ER News.
11 noiembrie 2021
22:00
Alexandru Ciubuc va conduce de astăzi cel mai mare operator de servicii de telecomunicații din Republica Moldova – S.A. Moldtelecom. La evenimentul de prezentare a noii administrații în fața colegilor a participat și șeful Agenției Proprietații Publice, Eugeniu Cozonac. Directorul general al APP a încurajat noua conducere să se dedice în totalitate pentru prosperarea întreprinderii, […] Articolul S.A. Moldtelecom are un nou director interimar apare prima dată în ER News.
7 noiembrie 2021
17:40
Din 14 iunie 2021, când Parlamentul European și Consiliul au adoptat Regulamentul referitor la certificatul digital al UE privind COVID și până în prezent, statele membre ale UE au eliberat peste 591 de milioane de certificate digitale ale UE privind COVID. Datele se conțin în raportul referitor la certificatul digital al UE privind COVID și la punerea […] Articolul Covid-19: Peste 591 de milioane de certificate digitale eliberate de țările UE apare prima dată în ER News.
4 noiembrie 2021
19:10
Comisia pentru Situații Excepționale a emis o nouă Dispoziție. Potrivit documentului, SA „Moldovagaz” va înainta o cerere Agenției pentru Reglementare în Energetică în vederea ajustării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor natural. Respectiv, până pe data de 10 noiembrie ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicabile din 1 noiembrie 2021. În […] Articolul ANRE va stabili tarife noi la gazele naturale, până pe 10 noiembrie apare prima dată în ER News.
3 noiembrie 2021
20:20
În cadrul ședinței de astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană în domeniul securității sociale, semnat la Roma pe 18 iunie 2021 și a Acordului în domeniul securității sociale cu Republica Elenă, semnat pe 8 septembrie 2021. Documentele stabilesc un cadru de garanţii de […] Articolul Vești bune despre pensii pentru cetățenii noștri din diasporă, care muncesc în Italia sau Grecia apare prima dată în ER News.
18:10
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Contractului de grant pentru participarea Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene „Orizont 2020”. Contractul, în valoare de 1,16 mln euro, va fi semnat în scopul consolidării și dezvoltării domeniilor cercetării și inovării în Republica Moldova. Prin intermediul grantului, Ministerul Educației și Cercetării își propune să impulsioneze proiecte de […] Articolul UE acordă un grant în valoare de 1,16 mln euro pentru consolidarea cercetării și inovării apare prima dată în ER News.
17:40
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de hotărâre pentru aprobarea semnării Convenției dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit. Convenția are drept scop dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova şi Republica Franceză atât în domeniul eliminării dublei impuneri a […] Articolul Convenția moldo-franceză privind evitarea dublei impuneri, votată de Guvern apare prima dată în ER News.
31 octombrie 2021
13:40
Un grup de ofițeri ai Armatei Naționale, forțați să plece din sistem dar și cei care în prezent sunt supuși intimidărilor adresează preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, o scrisoare deschisă unde se evocă ilegalitățile și abuzurile comise de către Șeful Marelui Stat Major, Comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Cutie. Ofițerii se întreabă […] Articolul Scrisoare deschisă către Maia Sandu de la ofițerii activi și în rezervă ai Armatei Naționale, cei forțați să plece din sistem și de la cei care în prezent sunt supuși intimidărilor: “Continuă subordonarea la distanță veșnicului Plahotniuc?” apare prima dată în ER News.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.