Primăria orașului Drochia lansează Programul “Bugetul Inițiativelor Civice”

Provincial, 25 noiembrie 2021 14:10

Primăria orașului Drochia lansează Programul ”Bugetul Inițiativelor Civice”. În acest context, până la termenul limită 15 decembrie 2021 cetățenii orașului pot depune propuneri de proiecte pentru finanțare din bugetul orășenesc pentru anul 2022, informează PROVINCIAL cu referire la autoritățile raionale. În acest an, programul are 2 priorități: Infrastructură stradală – alei, trotuare, zone pietonale – […] Post-ul Primăria orașului Drochia lansează Programul “Bugetul Inițiativelor Civice” apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 6 ore
16:50
În cadrul unei vizite în teritoriu întreprinsă de Administrația de Stat a Drumurilor, au fost monitorizate lucrările de reparație a nodului rutier în preajma orașului Bălți pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 133,71, care înregistrează un progres de execuție de circa 65%. […] Post-ul Lucrările de reparație a nodului rutier în preajma orașului Bălți – progres de execuție de circa 65% apare prima dată în Provincial.
16:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, a valorificat, astăzi, dimensiunea egalității de gen în sectorul agricol și dezvoltarea rurală, în cadrul unui atelier de lucru organizat de Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentație (FAO). Atelierul de lucru a avut ca scop consultarea publică a Raportului de evaluare a țării prin abordarea diferențelor și inegalităților de […] Post-ul Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a valorificat dimensiunea egalității de gen în sectorul agricol și dezvoltarea rurală în cadrul unui atelier de lucru apare prima dată în Provincial.
16:40
Managementul S.A. „Termoelectrica” este axat preponderent pe activitatea curentă, ceea ce în consecință denotă nesoluționarea unor carențe istorice care afectează administrarea conformă a patrimoniului deținut. La o asemenea concluzie a ajuns Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), după examinarea, la 30 noiembrie curent, a Raportului auditului conformității gestionării patrimoniului public de către S.A. „Termoelectrica” […] Post-ul Concluziile CCRM privind auditul gestionării patrimoniului public de către SA „TermoelectricA” apare prima dată în Provincial.
16:20
Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în satul Zastânca, raionul Soroca și satul Moara de Piatră, raionul Drochia. În satul Zastânca, raionul Soroca,  încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia, iar în satul Moara de […] Post-ul În satul Zastânca, raionul Soroca și satul Moara de Piatră, raionul Drochia vor fi organizate alegeri locale noi apare prima dată în Provincial.
16:10
În perioada 24-27 noiembrie 2021, delegația Inspectoratului General de Carabinieri, condusă de Comandantul general, colonel Ștefan Pavlov, a efectuat o vizită de lucru în cadrul Armei dei Carabinieri din Italia, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat de presă. În cadrul vizitei colonelul Ștefan Pavlov, a avut o întrevedere bilaterală cu Generalul de corp de […] Post-ul Carabinierii italieni vor susține carabinierii din Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
15:50
Primăriile mun. Cahul și Ungheni își vor organiza și vor desfășura activitatea în conformitate cu standardele internaționale ISO. Recent, cu suportul Programului EU4 Moldova: regiuni cheie, la Cahul si Ungheni au fost lansate activitățile de evaluare a proceselor interne de organizare și prestare a serviciilor publice, proiectarea și implementarea standardelor ISO 9001:2015 Sistem de management […] Post-ul Primăriile mun. Cahul și Ungheni vor organiza și desfășura activitatea în conformitate cu standardele internaționale ISO apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
15:20
În cadrul Poliției de Frontieră a fost dat startul administrării dozei booster de vaccin anti-Covid-19 persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare, transmite PROVINCIAL. Sunt așteptați la centrele medicale ale Poliției de Frontieră, din sediul central cât și în cele teritoriale, toți polițiștii de frontieră, personalul medical și cel didactic, dar și persoanele eligibile […] Post-ul Doza booster de vaccin contra COVID-19 a început a fi administrată polițiștilor de frontieră apare prima dată în Provincial.
15:10
Primăria municipiului Chișinău informează că va continua organizarea maratoanelor de vaccinare antiCOVID-19. Acțiuni de imunizare vor avea loc în fiecare weekend, pe parcursul lunii decembrie, în sectoarele capitalei, cu sprijinul Asociației MĂR și a agenților economici din domeniu HoReCa, informează PROVINCIAL. Astfel, potrivit unui comunicat, în zilele de sâmbătă și duminică, autobuzul de vaccinare va […] Post-ul Primăria municipiului Chișinău va continua organizarea maratoanelor de vaccinare apare prima dată în Provincial.
14:40
La data de 29.11.2021 în sala de ședință a primăriei, s-a desfășurat Ședința ordinară a Comisiei Situații Excepționale a or.Fălești, cu tema ordinei de zi: pregătirea instituțiilor publice din oraș pentru perioada rece a anului 2021-2022, informează PROVINCIAL cu referire la Primăria Fălești. În legătură cu situația pandemică COVID-19, de către șeful Centrului de Sănătate […] Post-ul În orașul Fălești a avut loc Ședința ordinară a Comisiei Situații Excepționale! Ce s-a discutat? apare prima dată în Provincial.
14:10
Astăzi, 30 noiembrie medicii și paramedicii SMURD din Republica Moldova, care au fost delegați din țara noastră pentru a acorda suport sistemului medical Român în lupta cu COVID-19 au fost menționați în cadrul unei ceremonii oficiale. Ceremonia de decernare a avut loc în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență сu participarea conducerii instituției prezentată […] Post-ul IGSU: 17 medici și paramedici au fost decernați pentru dedicație și profesionalism cu distincția Crucea pentru Merit clasa II apare prima dată în Provincial.
13:40
Primăria municipiului Chișinău informează că regiile municipale sunt pregătite pentru a interveni la combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, aleilor, acceselor în curțile de blocuri și a străzilor din capitală. Activitățile în sezonul de iarnă vor fi desfășurate atât manual, cât și mecanizat, cu antrenarea a circa 140 de utilaje și mecanisme specializate din dotarea serviciilor […] Post-ul Serviciile municipale pregătite pentru a interveni pe perioada sezonului rece apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
13:10
Întreprinderea Individuală ,,Lucia Ceban” din localitatea Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, utilizează panouri solare pentru a produce energie electrică. Decizia de a investi în surse de energie regenerabilă a venit în contextul în care se dorea obținerea unor economii de resurse financiare, utilizate pentru achitarea consumului de energie electrică.  Valoarea investiției realizate este de în jur […] Post-ul Istorii de succes: Producerea energiei cu ajutorul panourilor fotovoltaice apare prima dată în Provincial.
12:40
Timp de patru zile primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, însoțită de secretarul CM Marcel Bușan și specialistul din cadrul primăriei Natalia Cojocari, s-a aflat într-o vizită în mun. Suceava. În context, deplasarea a fost prilejuită de un eveniment plin de însemnătate pentru suceveni – 103 ani de la Marea Unire a Bucovinei cu România. “Pe […] Post-ul Primarul orașului Soroca a vizitat județul Suceava apare prima dată în Provincial.
12:20
Andrei Năstase, Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), președintele fracțiunii Platforma DA în Consiliul Municipal Chișinău, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre transparența Bugetului municipiului Chișinău, informează PROVINCIAL. „La insistența fracțiunii Platformei DA în cadrul consiliului CMC, cea mai calitativă fracțiune, proiectul de buget pentru anul 2022, elaborat de […] Post-ul Platforma DA: Facem apel la întreaga societate să aibă o implicare aparte față de Proiectul bugetului municipal 2022 apare prima dată în Provincial.
12:10
Tradițional, conform Hotărîrii Parlamentului nr.298 din 25.11.1994,  în cea de-a patra duminică a lunii noiembrie, Republica Moldova marchează ,,Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare,, ca un bun prilej pentru totalizarea rezultatelor anului agricol, precum și  desemnarea celor mai bune rezultate la indicatorii de producere, informează PROVINCIAL. În acest context, la data 25 noiembrie 2021, […] Post-ul 66 de agenți economici din localitățile raionului Ialoveni – premiați de Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare apare prima dată în Provincial.
12:00
Două eleve din Rezina au obținut premiul I la Concursului de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ediția a XXXI-a. Este vorba despre Adelina Istrate, clasa a XI-a, și  Beatrice Andronic, clasa a X-a, ambele de la Liceul Teoretic „Olimp”, Rezina. Astfel, potrivit Consiliului raional Rezina, concursul s-a desfășurat online cu sprijinul Centrului Național de Inovații Digitale […] Post-ul Două eleve din Rezina au obținut premiul I la un concurs de lectură apare prima dată în Provincial.
12:00
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a semnat documentul de concediere din funcția publică cu statut special a unei persoane, ca urmare a unei sancțiuni disciplinare, transmite PROVINCIAL. El spune că unul din angajații sectorului poliției de frontieră a Direcției Regionale Nord, fiind în afara orelor de serviciu, și-a permis să intervină și să ceară […] Post-ul Un angajat al Poliției de Frontieră a fost demis de Rosian Vasiloi apare prima dată în Provincial.
11:50
Impactul benefic al implementării recomandărilor de audit a constat în elaborarea și aprobarea politicilor strategice în domeniu sănătății în contextul realizării măsurilor de prevenire și control a diabetului zaharat. La o asemenea concluzie a ajuns Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), după examinarea Raportului auditului de follow-up privind implementarea recomandărilor aprobate prin Hotărârea nr.1 […] Post-ul A fost examinat auditul Programului național de prevenire și control al diabetului zaharat pentru 2017-2018 apare prima dată în Provincial.
11:50
Două eleve din Rezina au obținut premiul I la Concursului de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ediția a XXXI-a. Este vorba despre Adelina Istrate, clasa a XI-a, și  Beatrice Andronic, clasa a X-a, ambele de la Liceul Teoretic „Olimp”, Rezina. Astfel, potrivit Consiliului raional Rezina, concursul s-a desfășurat online cu sprijinul Centrului Național de Inovații Digitale […] Post-ul Două eleve din Rezina au obținut premiul I la un concursul de lectură apare prima dată în Provincial.
11:40
Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău a obținut o medalia de bronz, iar Alexandru Andrei, elev în cadrul aceluiași liceu, a obținut mențiunea de onoare în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică, anul 2021, informează PROVINCIAL cu referire la Ministerul Educației și Cercetării. Concursul, organizat de Macedonia, s-a desfășurat online în perioada 24 […] Post-ul Medalie de bronz și mențiune de onoare pentru Republica Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică apare prima dată în Provincial.
11:10
La data de 29 noiembrie curent, a fost încheiat Acordul de colaborare între Unitatea administrativ teritorială municipiul Bălți, reprezentat de Consiliul municipal Bălţi, și Asociația Obștească „Asociatia pentru Dezvoltarea Comunicaților Electronice și Tehnologiilor Inovaționale”. Acordul a fost semnat de către primarul interimar al municipiului Bălți, Dubițkaia Tatiana și de către președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunicaților […] Post-ul Primăria Bălți și Asociația obștească „ACETI” au semnat Acord de colaborare apare prima dată în Provincial.
11:10
Tradițional, în toamnă târzie, când se face bilanțul întregului an agricol, în țară este marcată Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare. Cu acest prilej, Consiliul Raional Cahul  a organizat un eveniment pentru agenții economici și producători agricoli din raion, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat. În cadrul evenimentului, dl Marcel Cenușă, președintele raionului […] Post-ul Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare – sărbătorită la Cahul apare prima dată în Provincial.
11:00
Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi „aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită, transmite PROVINCIAL. Potrivit datelor anchetei, în acțiunile sale infracționale, bărbatul ar fi susținut […] Post-ul Un funcționat din Edineț – cercetat penal de CNA pentru trafic de influență la eliberarea unui permis de conducere apare prima dată în Provincial.
10:10
Luni, 29 noiembrie 2021, în orașul Edineț au fost lansate oficial lucrările de construcție-montaj privind îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă. Scopul acestui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cooperare cu Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, cu suportul Uniunii Europene, este asigurarea locuitorilor orașului Edineț cu servicii calitative […] Post-ul Peste 18.000 de cetățeni din orașul Edineț vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă apare prima dată în Provincial.
10:00
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 30 noiembrie 2021, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Botanica, bd. Cuza-Vodă, adiacent Centrul Comercial ,,Green Hils”, iar autobuzul se va deplasa în orașul Cricova, str. Chișinăului 108, adiacent Centrul de Sănătate. […] Post-ul Amplasarea punctelor mobile pentru vaccinarea antiCOVID-19: Autobuzul se va deplasa în orașul Cricova apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
08:20
Special Olympics Moldova în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal au organizat în satul Vatici, raionul Orhei, turnee de incluziune socială prin fotbal, informează PROVINCIAL cu referire la FMF. Evenimentele fotbalistice au avut loc sub umbrela programului UEFA Responsabilitate Socială și au avut scop dezvoltarea fotbalului printre copiii cu cerințe educaționale speciale și cei din […] Post-ul Turnee de incluziune socială prin fotbal la Orhei apare prima dată în Provincial.
07:20
În cadrul unei vizite pe șantier, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a inspectat lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău – Orhei – Bălți (centura de ocolire a oraşului Sîngerei şi segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi) și pregătirea șantierului cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2021-2022, informează PROVINCIAL cu referire la […] Post-ul Conducerea ASD a inspectat lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău – Orhei – Bălți apare prima dată în Provincial.
29 noiembrie 2021
22:10
Consilierul municipal Iliev Ivan este medaliat cu argint la Campionatul European de Taekwon-DO ITF, care s-a desfășurat în Spania, La Nucia, în perioada de 21-28 noiembrie. “A fost o competiție foarte strînsă la care au concurat 24 de sportivi din 20 de țări. Totodată menționăm faptul că în 2013, la vârsta de 21 de ani, […] Post-ul Primăria Cahul: Ivan Iliev și Valeriu Tolstogan au urcat pe podium la Europenele de Taekwon-Do ITF apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:00
În perioada 27 – 28 noiembrie 2021 grupul operativ al Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole din cadrul Aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) a efectuat o razie în vederea contracarării braconajului cinegetic, piscicol și depistării cazurilor de încălcare a legislației cu privire la protecția mediului în raioanele sud și centru ale Republicii, […] Post-ul Sezon de vânătoare deschis – razii în raioanele de sud și centru apare prima dată în Provincial.
17:00
Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind o camionetă cu mărfuri din Republica Moldova în sumă de peste 6 milioane lei, presupuse a fi de contrabandă, reținută în regiunea Odessa de către organele de drept din Ucraina, Serviciul Vamal vine cu unele  precizări, transmite PROVINCIAL. În urma efectuării măsurilor de verificare, a fost […] Post-ul Vama precizează privind o camionetă cu mărfuri presupuse a fi de contrabandă apare prima dată în Provincial.
16:50
Sezonul fotbalistic din Anenii Noi s-a încheiat duminică, 28 noiembrie, pe stadionul orășenesc, cu turneul echipelor premiante din campionatul raional, Diviziile A și B. Câștigătoare a devenit formația CS Goleador Bulboaca, Pe locul doi s-a clasat Speranța Roșcani, iar pe trei – Real Hîrbovăț, informează PROVINCIAL cu referire la FMF. Imediat după încheierea turneului, a […] Post-ul Sezonul fotbalistic din Anenii Noi – încheiat apare prima dată în Provincial.
16:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 75 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului” și 3 observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Turcia, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie 2021. Observatorii acreditați pentru monitorizarea alegerilor locale […] Post-ul CEC a acreditat 78 de observatori în vederea monitorizării turului doi al alegerilor locale no apare prima dată în Provincial.
16:40
Președintele Maia Sandu, astăzi, a fost la Edineț, unde a participat la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului, proiect finanțat din fonduri europene, informează PROVINCIAL. “Împreună cu ES Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, […] Post-ul Președintele Maia Sandu – vizită la Edineț! Detalii apare prima dată în Provincial.
16:10
Consilierul municipal Iliev Ivan este medaliat cu argint la Campionatul European de Taekwon-DO ITF, care s-a desfășurat în Spania, La Nucia, în perioada de 21-28 noiembrie. “A fost o competiție foarte strînsă la care au concurat 24 de sportivi din 20 de țări. Totodată menționăm faptul că în 2013, la vârsta de 21 de ani, […] Post-ul Primăria Cahul: Ivan Iliev și Valeriu Tolstogan au urcat pe podium la Europenele de Taekwon-Do ITF apare prima dată în Provincial.
15:40
Astăzi, 29 noiembrie curent, grupul de lucru din domeniul achizițiilor publice din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, s-a întrunit în ședință și a aprobat lansarea procedurilor de achiziții publice a proiectului „ Modernizarea Azilului de bătrâni și invalizi din raionul Cimișlia”, informează PROVINCIAL. Astfel, potrivit autorităților raionale, costul proiectului este de 189 mii euro sau echivalentul […] Post-ul Azilul de bătrâni și invalizi din raionul Cimișlia va fi renovat apare prima dată în Provincial.
15:10
La data de 26 noiembrie 2021,  Direcția Agricultură, Relații Funciare și Mediu, a organizat și desfășurat tradițional, cea mai de seamă sărbătoare națională, cea de-a XX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului şi a Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare în raionul Leova. Noiembrie e perioada în care se sfârșește anul agricol, este perioada în care agricultorii […] Post-ul Ziua Națională a Vinului şi a Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare sărbătorită în raionul Leova. apare prima dată în Provincial.
14:40
Consiliul raional Rezina informează că în legătură cu întârzierea recoltării culturilor târzii de toamnă, efectuarea arăturii de zăble și a altor lucrări, se prelungește termenul de prezentare a demersului de participare la Concursul raional ,,Agricultorul anului 2021”, informează PROVINCIAL cu referire la autoritățile raionale. În acest context, agenții economici din raionul Rezina sunt îndemnați să […] Post-ul Consiliul Raional Rezina: A fost prelungit termenul de participare la concursul „Agricultorul anului” apare prima dată în Provincial.
14:30
Activitatea științifică de cercetare a Școlii doctorale a Academiei de Administrare Publică, director – Vitalie Cazacu, doctor, conferențiar universitar, misiunea căreia este de a organiza studii doctorale prin şi pentru cercetare, în vederea formării abilităţilor/competenţelor ştiinţifice şi generice şi de a monitoriza realizarea lucrărilor ştiinţifice originale sub forma tezelor de doctorat, s-a încununat, recent, cu […] Post-ul O nouă teză de doctorat susținută la Academie apare prima dată în Provincial.
14:10
Alegerea conducerii Adunării Populare a Găgăuziei (APG) a eșuat din nou, informează PROVINCIAL cu referire la www.gagauzinfo.md. La ședința planificată pentru 26 noiembrie curent s-au prezentat doar 15 deputați. Potrivit deputatului Gheorghe Leiciu, din lipsă de cvorum, a fost stabilită o altă dată pentru ședință. Astfel, deputații urmează să se întrunească iarăși mâine, 30 noiembrie […] Post-ul Adunarea Populară a Găgăuziei rămâne fără conducere apare prima dată în Provincial.
13:40
Angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, susțin Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, marcată în fiecare an în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, informează PROVINCIAL. “Acțiunea are drept scop informarea, sensibilizarea și conștientizarea opiniei publice cu privire la gravitatea consecințelor violenței asupra femeii, precum și aplicarea mecanismelor disponibile de prevenire […] Post-ul Angajații Inspectoratului de Poliție Bălți susțin Compania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” apare prima dată în Provincial.
13:20
„Analizăm scenariile pe termen de lungă durată cu privire la situația epidemiologică. Rog să lăsăm ambițiile și să punem ca prioritate viața și sănătatea oamenilor. La nivel municipal urmărim recomandările autorităților competente la nivel UE, inclusiv OMS” – a declarat Ion Ceban, primarul general al capitalei, în contextul apariției noii tulpini a coronavirusului, menținând că […] Post-ul Ce se face în Chișinău, în contextul apariției noii tulpini de coronavirus apare prima dată în Provincial.
13:10
Un tânăr de 24 de ani, originar din r. Drochia, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru furt. La data de 20 noiembrie curent, Inspectoratul de Poliție Botanica, a fost sesizat  prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe bd. Cuza […] Post-ul Un tânăr din Drochia – cercetat penal de polițiști pentru furtul unui automobil apare prima dată în Provincial.
12:50
Astăzi, 29 noiembrie 2021, este marcată cea de-a 28-a aniversare de la introducerea leului moldovenesc, informează PROVINCIAL. Cu această ocazie, Octavian Armașu, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a susținut o conferință de presă. Oficialul a spus că 29 noiembrie e o zi specială din două motive: se împlinesc 28 de ani de la introducerea […] Post-ul (FOTO) BNM a pus în circulație patru monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic apare prima dată în Provincial.
12:40
În conformitate cu Ordinul Ministerului Mediului, începând cu ziua de 28 noiembrie 2021, sa dat start sezonului de vânătoare. Astfel, sâmbătă, 27 noiembrie, în incinta Centrului Chinologic mun.Chișinău, a avut loc o întrunire la care au participat președinții și membrii colectivelor de vânători, șeful SVP, al INSP, dar și Poliția Capitalei. De asemenea, la întrunire […] Post-ul A fost dat start sezonului de vânătoare! Poliția vine cu recomandări apare prima dată în Provincial.
12:40
În săptămâna 22 – 26 noiembrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat în total 14 controale. În două controale pe avere sunt vizați câte un primar a unei suburbii a capitalei și altul a unei localități din raionul Telenești. Pentru posibile conflicte de interese sunt verificați un fost director a unei întreprinderi municipale […] Post-ul Amenzi de 12 mii de lei și mai multe controale au fost inițiate pe incompatibilități de funcție apare prima dată în Provincial.
12:10
Direcția securitate corporativă SA „Moldovagaz” a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat de presă. În timpul auditului s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor […] Post-ul „Moldovagaz” a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie apare prima dată în Provincial.
11:40
Președintele raionului Drochia a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere, aflat în gestiunea CNA. Potrivit actului de constatare, funcționarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii a Consiliului raional Drochia, transmite PROVINCIAL. CNA a întocmit proces contravențional în privința acestuia, prin care […] Post-ul Președintele raionului Drochia – amendat pentru exces de putere și cu interzicere de a ocupa funcții publice timp de 7 ani apare prima dată în Provincial.
11:20
Peste 400 de sportivi au concurat la cea de-a 11 ediție a campionatului național la kickboxing între juniori și seniori. S-au remarcat sportivii din Orhei, Căușeni, Fălești și Chișinău. Au participat pentru prima dată luptătorii de la Ocnița, informează PROVINCIAL cu referire la olympic.md. Recent, lotul Moldovei a cucerit 15 medalii la Campionatul Mondial printre juniori. […] Post-ul Peste 400 de sportivi au concurat la cea de-a 11 ediție a campionatului național la kickboxing între juniori și seniori apare prima dată în Provincial.
10:50
În seara zilei de 28 noiembrie salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a salva tânăr de 21 de ani, care lunecându-se în peșteră Surprizelor din orașul Criuleni a rămas blocat  în strâmtoarea peșterii la adâncime de 350 m. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:02. La fața locului […] Post-ul Un tânăr a rămas blocat în peșteră Surprizelor din orașul Criuleni. IGSU a intervenit apare prima dată în Provincial.
10:40
Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) angajează Specialist în domeniul măsurării transport rutier, transmite PROVINCIAL. Poți face parte din echipa CTIF, dacă: Ai studii medii de specialitate în domeniul tehnic, experiența de peste 2 ani va constitui un avantaj; Cunoști româna, rusa (orice limbă străină va constitui un avantaj); Posezi abilități de operare a […] Post-ul CTIF angajează un specialist în domeniul măsurării transport rutier apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.