A fost reluată urmărirea penală în dosarul 7 aprilie 2009

Adevarul (Moldova), 25 noiembrie 2021 14:10

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a reluat urmărirea penală pe dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
19:00
Problema râului Nistru este un subiect prioritar atât pe agenda bilaterală a Republicii Moldova cu Ucraina, cât şi în interacţiunea diplomatică pe care Ministerul de Externe de la Chişinău o are cu alţi parteneri – mai ales cu Uniunea Europeană.
Acum 6 ore
16:40
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat violarea articolelor 10 (dreptul la libera exprimare) şi 5 § 1 (dreptul la libertate şi siguranţă) în cauza Mătăsaru vs. Republica Moldova şi a dispus încasarea din contul Guvernului Republicii Moldova în beneficiul reclamantului a sumei de 7 650 de euro, transmite IPN.
16:40
Preşedintele ţării, Maia Sandu, ar fi dat undă verde pentru scoaterea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălţi. Ce puţin asta susţine bloggerul Eugen Luchianiuc, care citează mai multe surse din anturajul preşedintelui.
16:20
Premierul Natalia Gavriliţa a avut, pe 30 noiembrie, o întâlnire de lucru în comun cu prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, şi cel al Ucrainei, Denys Shmyhal, în cadrul vizitei celor trei premieri la Bruxelles în formatul Trio Asociat.
Acum 8 ore
14:20
Meteorologii prognozează răcirea timpului, în perioada 4-6 decembrie, iar odată cu aceasta vor cădea şi primele ninsori.Ghenadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea vremii şi precipitaţiile vor fi cauzate de un ciclon care se îndreaptă dinspre Oceanul Atlantic şi va traversa partea de sud a Europei.
Acum 12 ore
13:00
Adunarea generală extraordinară a acţionarilor „Moldovagaz” SA a aprobat componenţa reînnoită a Consiliului de Observatori al întreprinderii. Printre noii membri se regăseşte şi consilierul preşedintelui Maia Sandu în domeniul economic, Veaceslav Negruţă, transmite IPN.
13:00
Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, şi a dispus suspendarea din funcţie a unui judecător. Până acum, şeful interimar al Procuraturii a solicitat acordul CSM pentru pornirea urmăririi penale şi efectuarea percheziţiei în cazul a doi magistraţi, inclusiv în privinţa judecătorului suspendat marţi, 30 noiembrie, transmite IPN.
13:00
China recunoaşte că varianta omicron a noului coronavirus ridică dificultăţi suplimentare în organizarea Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă de la Beijing, în perioada 4-20 februarie, însă şi-a reiterat încrederea în succesul evenimentului, relatează AFP.
11:20
Un funcţionar din Edineţ este cercetat penal de ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă. Acesta ar fi “aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins şi primit 900 de euro mită.
10:10
Ce vor putea să facă miniştrii de externe din NATO altceva decât să se conformeze mesajului deja dat de Secretarul General al Alianţei care a spus că orice atac al Rusiei asupra Ucrainei va avea „consecinţe“.
10:00
A fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre acuzaţia de depăşire a atribuţiilor de serviciu.
08:50
Diplomaţia moldovenească manifestă dinamică şi coeziune vizavi de câteva priorităţi de politică externă. Pe lângă accelerarea dimensiunii de integrare europeană, printr-o coordonare şi sincronizare a agendelor preşedintelui Maia Sandu şi a Partidului Acţiune şi Solidaritate în Guvern şi Parlament, Moldova se arată determinată să aprofundeze relaţiile cu România şi să însănătoşească dialogul cu Moscova, scrie expertul Dionis Cenuşă.
08:40
Revenirea la graficul anterior de majorare a vârstei de pensionare este o necesite impusă de realităţile economice şi demografice. O spune deputatul PAS, Dan Perciun, potrivit căruia lipsa de angajaţi în câmpul muncii a creat o discrepanţă majoră între numărul persoanelor care contribuie la fondul de asigurări sociale şi numărul persoanelor întreţinute, notează IPN.
Ieri
18:00
Încrederea cetăţenilor în actualul şef al statului, Maia Sandu, dar şi în fostul preşedinte al ţării, Igor Dodon, scade semnificativ în sondaje, iar a liderului Partidului „ŞOR”, Ilan Şor – creşte. Asta arată datele sondajului realizat de compania iDATA, publicat în 29 noiembrie.
17:20
În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, premierul Natalia Gavriliţa se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Pe 30 noiembrie, prim-ministrul Republicii Moldova se va întâlni cu premierii Ucrainei şi Georgiei, Denis Şmihal şi, respectiv, Irakli Garibaşvili, în aşa-numitul format „Trio asociat al prim-miniştrilor”.
17:20
Relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă se bazează pe reglementări formale din tratatul de bază între cele două ţări, dar realitatea interacţiunii bilaterale de departe nu corespunde celor stipulate, în timp ce cu România Chişinăul nu are semnat un tratat de bază, dar realităţile cooperării bilaterale denotă un conţinut eminamente „special”.
17:20
Preşedintele Maia Sandu consideră că pentru a păstra renumele de ţară agrară, pe care Republica Moldova l-a câştigat de ani buni, şi a-l face să lucreze în beneficiul ţării, trebuie să fie modernizat sectorul agricol, transmite IPN.
14:10
Postul naşterii Domnului, care a început în 28 noiembrie, se va încheia pe 7 ianuarie – după liturghie. El vizează în primul rând curăţarea de patimi, iar postul alimentar contribuie la aceasta. Postul este de asprime mijlocie – ca şi Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mai puţin riguros decât Postul Mare, având multe dezlegări la peşte, ulei şi vin.
14:10
Liderul Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, îi depăşeşte la capitolul încredere pe prim-ministrul, Natalia Gavriliţa, şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu. Cel puţin asta arată datele unui sondaj, publicat luni, 29 noiembrie, de compania iData.
13:40
Consumul de gaze naturale din luna octombrie este recalculat. Aceasta după ce Direcţia securitate corporativă a Moldovagaz a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în octombrie, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie. În rezultat, a fost iniţiată o anchetă de serviciu, iar volumele reale se stabilesc, transmite IPN.
13:20
Ghinion pentru un tânăr de 21 de ani, care s-a pricopsit cu fractură la picior după ce a alunecat şi a rămas blocat în strâmtoarea peşterii Surprizelor, din oraşul Criuleni, transmite IPN.
11:00
Un bărbat din municipiul Cahul este cercetat penal, învinuit că şi-a împuşcat soţia de care se despărţise şi pe mama acesteia. S-a întâmplat sâmbătă seara, în scara unui bloc din Cahul, în timp ce femeile, împreună cu alţi membri ai familiei, se întorceau acasă.
10:40
Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru data de 3 decembrie, se amână. O hotărâre în acest sens a fost adoptată luni, 29 noiembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.
10:40
Autorităţile austriece au anunţat despre anihilarea unui grup de contrabandişti, compus din 15 cetăţeni moldoveni, ucraineni şi uzbeci, învinuiţi de trafic de persoane. Potrivit ştirii Associated Press, preluate de Washington Post, grupul ar fi introdus în ţară migranţi sirieni, libanezi şi egipteni. În cadrul aceleiaşi operaţiuni, au fost confiscate 14 vehicule folosite în scopuri criminale, transmite IPN.
08:50
Germania a declarat duminică că lucrează îndeaproape cu Statele Unite pentru implementarea unui acord privind conducta Nord Stream 2, care trece pe sub Marea Baltică şi transportă gaze din Rusia în Germania, transmite Reuters.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
Şase oameni şi-au pierdut viaţa în urma unui grav accident de circulaţie produs sâmbătă dimineaţa, în apropierea satului Popeasca din raionul Ştefan Vodă. Un tir a început să depăşească un tractor, fără ca şoferul să se asigure, şi vehiculul de mare tonaj s-a izbit frontal cu un automobil, transmite IPN.
10:00
O biserică din lemn cu hramul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, se construieşte în curtea Ministerului Apărării al Republicii Moldova, informează IPN.
10:00
Starea de urgenţă în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungeşte până în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată vineri seara, în cadrul şedinţei Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavriliţa, transmite IPN.
10:00
Nu există riscul ca municipiul Chişinău să rămână fără apă potabilă. Asigurările sunt date de ministrul mediului, Iuliana Cantaragiu, în contextul în care Ucraina a dat în exploatare a 4-a turbină din cadrul complexului hidroenergetic de pe Nistru, notează IPN.
26 noiembrie 2021
17:20
Preşedintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că acum câteva zile a fost atenţionat „că băieţii de la MAI, alături de unii judecători asupra cărora planează suspiciuni de corupţie”, vor „să-l reducă la tăcere”.
15:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski dă asigurări vineri că Ucraina este ”întru totul pregătită” în vederea unei eventuale escaladări militare cu Rusia, acuzată de desfăşurarea unor noi trupe în apropierea frontierei ucrainene, relatează AFP.
14:40
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va recepţiona 19 autospeciale de intervenţie în caz de incendii. Acestea vor ajunge în 6 regiuni ale ţării şi vor deservi circa un milion de cetăţeni. Autospecialele vor fi procurate dintr-un grant, în valoare de aproximativ 240 de milioane de lei, oferit de Guvernul Japoniei, transmite IPN.
14:40
Alianţa Renaşterea Naţională din România – mişcare politică creştin-conservatoare creată acum un an – este prezentată şi la Chişinău. Conducerea acesteia spune că formaţiunea militează pentru apărarea valorilor familiei naturale, a căsătoriei naturale, pentru respectarea statului de drept, dar şi pentru continuarea parcursului european cu un tratamentul similar cu cel care este faţă de toate statele europene, transmite IPN.
14:10
Începând cu 1 ianuarie 2022, vârsta standard de pensionare pentru bărbaţi va fi de 63 de ani, iar stagiul complet de cotizare – 34 de ani. Pentru femei, vârsta standard de pensionare de 63 de ani se va aplica începând cu 1 iulie 2028, iar stagiul complet de cotizare, de 34 de ani, va intra în vigoare la 1 iulie 2024, transmite IPN.
14:10
Un copil de aproape doi ani şi-a pierdut viaţa, noaptea trecută, într-un accident grav produs pe traseul Chişinău-Leuşeni, în apropierea satului Bursuc din raionul Nisporeni. Fetiţa se afla împreună cu părinţii ei într-un microbuz, familia se întorcea din Germania.
14:10
Încă un figurant în dosarul ce vizează schema de corupţie prin care erau eliberate zeci de certificate de vaccinare anti-Covid, fără imunizarea propriu-zisă, a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie.
14:10
Recoltarea întârziată, dar şi creşterea preţului la gazele naturale, cu care lucrează majoritatea elevatoarelor, a dus la ridicarea cheltuielilor pentru procedeele de condiţionare (uscare) a porumbului, transmite IPN.
14:10
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare are pregătit un concept de program naţional care vizează promovarea produsului autohton în şcoli şi grădiniţe. Despre aceasta a anunţat ministrul agriculturii şi dezvoltării regionale, Viorel Gherciu, într-o conferinţă de presă. Potrivit oficialului, prin acest program vor fi promovate produsele în lanţul alimentar scurt, transmite IPN.
14:10
Platforma DA propune guvernării să nu se grăbească cu revenirea la majorarea vârstei de pensie pentru anul viitor. Platforma DA atrage atenţia că speranţa de viaţă în Moldova scade şi pentru anul 2020 în medie este 69,8 ani, cu 1,1 ani mai mică în 2019, ceea ce semnifică un indiciu mult mai mic comparativ cu ţările dezvoltate.
10:30
Guvernul Republicii Moldova a aprobat vineri, 26 noiembrie, proiectul hotărârii Guvernului privind alocarea mijloacelor financiare şi încheierea unei tranzacţii, care prevede soluţionarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale şi evitarea sistării livrării acestora.
09:00
Vicepremierul Andrei Spînu spune că nu există premise pentru ca Gazprom să sisteze livrarea de gaze naturale către Republica Moldova. Potrivit oficialului, după rectificarea bugetului de stat pentru anul 2021 şi acordarea sumei de 1,4 miliarde de lei pentru acoperirea datoriei pe care o avem către concernul rus, banii vor fi transferaţi şi problema va fi epuizată, notează IPN.
09:00
Republica Moldova poate depozita gaze naturale în România. O spune ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, întors recent de la Bucureşti. Şeful diplomaţiei moldoveneşti spune că până acum Republica Moldova putea stoca volume de gaze naturale în Ucraina, iar acum volume importante ce vor fi achiziţionate în perioada estivală, pot fi stocate şi în România, notează IPN.
09:00
Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a anunţat despre iniţierea consultărilor publice asupra proiectului revizuit al Regulamentului privind modul de completare a declaraţiei de avere şi interese personale în formă electronică, în scopul informării şi recepţionării recomandărilor părţilor interesate, informează IPN.
09:00
Administraţia Prezidenţială urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea găgăuză şi mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală, a declarat preşedintele Maia Sandu în cadrul unei şedinţe de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu başcanul Irina Vlah, transmite IPN.
09:00
Guvernul Germaniei şi-a asumat să pună la dispoziţia Guvernului Moldovei o sumă totală de 34,5 milioane euro în perioada 2021-2022. Aceasta include 23 de milioane euro pentru proiecte de cooperare financiară şi 11,5 milioane euro pentru proiecte de cooperare tehnică, transmite IPN.
09:00
În planul guvernului este conectarea ţării noastre la reţeaua de autostrăzi europene şi momentul când de la Chişinău la Bucureşti vom putea ajunge pe autostradă, a declarat Natalia Gavriliţa într-o conferinţă de presă comună după întrevederea pe care au avut-o în seara zilei de joi cu Adina Vălean, comisar european, , transmite IPN.
09:00
Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală nu se va scumpi. Valoarea acesteia atât în formă de contribuţie procentuală de 9%, cât şi în formă de sumă fixă de 4.056 de lei va fi păstrată şi în anul 2022. Proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul viitor a fost votat joi seara, în prima lectură, de deputaţi, transmite IPN.
25 noiembrie 2021
18:50
Cerinţele transportatorilor de majorare a tarifelor la călătorie nu sunt justificate, consideră ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu. Acesta îşi doreşte mai multă responsabilitate din partea transportatorilor şi îi roagă să investească mult mai serios în modernizarea autovehiculelor, aşa cum prevede legea, transmite IPN.
14:10
Fostul deputat Alexandru Slusari cere demisia ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ce Moldova s-a pomenit într-o nouă criză a gazelor. Slusari consideră că Spînu va fi cercetat penal pentru modul în care a negociat cu Gazprom semnarea contractului de livrare a gazelor naturale către R. Moldova.
14:10
Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a reluat urmărirea penală pe dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.