Reacția Ministerului Infrastructurii la protestul organizat de transportatorii de pasageri

Punctul, 25 noiembrie 2021 14:00

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale vine cu mai multe precizări și clarificări publice în urma acțiunilor unui grup de transportatori, care solicită majorarea tarifelor la călătoriile cu transportul de pasageri. Tarifele solicitate de o asociație de transportatori În urma mai multor întâlniri între viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, secretarul de stat pe … Articolul Reacția Ministerului Infrastructurii la protestul organizat de transportatorii de pasageri apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 30 minute
20:00
Aspectele cooperării în formatul Trio Asociat, au fost discutate astăzi, la Bruxelles, în cadrul întrevederii premierului Natalia Gavrilița și a omologilor săi din Georgia și Ucraina, cu președintele Parlamentului European, David Sassoli. Premierii celor trei state au remarcat importanța sprijinului Parlamentului UE pentru implementarea cu succes a agendelor europene asumate, precum și pentru promovarea platformei … Articolul Membrii Trio Asociat, în dialog cu președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli apare prima dată în Punctul pe i.
20:00
Directorul Pfizer spune că pastila anti-COVID dezvoltată de companie va fi eficientă și în cazul pacienților infectați cu varianta Omicron. „Sunt foarte încrezător că acest medicament funcționează pentru toate mutațiile cunoscute, inclusiv pentru Omicron”, a spus Albert Bourla la CNBC. „Dar lucrăm la alte medicamente pentru eventualul caz în care poate apărea o rezistență la … Articolul Șeful Pfizer spune că pastila anti-COVID dezvoltată de companie este eficientă și în cazul variantei Omicron apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 2 ore
19:10
În cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, premierul Natalia Gavrilița, în comun cu prim-ministrul Georgiei și cel al Ucrainei, au avut o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen. Șefii de guverne ai celor trei state membre ale Parteneriatului Estic au promovat și reconfirmat mesaje comune în vederea oferirii unui nou impuls dialogului politic … Articolul Republica Moldova, Ucraina și Georgia pledează pentru avansarea parcursului european către Summitul PaE apare prima dată în Punctul pe i.
19:00
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, alături de omologii săi din Ucraina, Denys Shmyhal, și Georgia, Irakli Garibashvili, a avut o întrevedere cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, în vederea reconfirmării mesajului politic comun în ajunul Summitului Parteneriatului Estic. Cei trei prim-miniștri ai Trio Asociat au prezentat Președintelui Consiliului European obiectivele comune de cooperare atât în … Articolul Natalia Gavrilița și prim-miniștrii Georgiei și Ucrainei au avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel apare prima dată în Punctul pe i.
18:30
Un om de afaceri din Chişinău are statut de bănuit în dosarul intentat procurorului general adjunct, Ruslan Popov. Procuratura Anticorupţiei a confirmat, marţi, într-un comunicat de presă că încă o persoană a fost recunoscută ca bănuit în dosarul respectiv, fără ca să ofere alte detalii. Surse din Procuratură au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că este … Articolul ANTICORUPȚIE // Dosarul Ruslan Popov: Un om de afaceri, bănuit de complicitate cu procurorul general adjunct apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
18:10
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a primit la ministerul de externe delegația germană condusă de contra-amiralul Axel Ristau, șef al Direcției securitate și politici de apărare, Ministerul Federal al Apărării din Germania. În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă prioritățile bilaterale moldo-germane, un subiect important al discuțiilor fiind dezvoltarea de mai … Articolul Vicepremierul Nicu Popescu a primit la ministerul de externe o delegație de la Ministerul Federal al Apărării al Germaniei apare prima dată în Punctul pe i.
18:00
Procurorul Nicolae Tian, promovat anterior de A. Stoianoglo, explică de la „A” la „Z” ceea ce a învățat la INJ despre cum se „clasează” dosarele penale. Un video în acest sens a fost publicat pe canalul de telegram ungureanu112. „Eu dacă vreau să-i fac bine, el trebuie să înțeleagă că eu îi fac bine. Eu … Articolul AUDIO // Un procuror promovat anterior de A. Stoianoglo, explică de la „A” la „Z” cum se „clasează” dosarele penale apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Preşedintele rus Vladimir Putin a numit marţi extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina drept „o linie roşie” despre care el speră să nu fie depăşită, exprimându-şi în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la exerciţiile militare care au loc lângă graniţele Rusiei. De asemenea, Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a transmis tot marți că o … Articolul Putin susține că ajutorul NATO pentru Ucraina este „o linie roșie”. SUA spun că orice agresiune a Rusiei va avea un răspuns „serios” apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță, a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD). În cadrul ședinței, au fost discutate subiecte ce vizează politicile și prioritățile Republicii Moldova în domeniul transporturilor, în special în sectorul feroviar. Mai exact, părțile s-au referit la situația actuală în domeniul transportului … Articolul Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii, Mircea Păscăluță, a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Punct final în dosarul în care Petic a fost acuzat de viol. Fostul polițist de frontieră – achitat. O decizie în acest sens a fost luată marți, 30 noiembrie, de Judecătoria Orhei. Acuzațiile la adresa lui au fost retrase încă acum ceva timp, după ce au ieșit la iveală înregistrările video cu modul în care … Articolul Gheorghe Petic achitat în dosarul de viol – fabricat apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
În perioada 30 noiembrie-2 decembrie 2021, Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco efectuează o vizită de lucru la Geneva, unde va participa la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Organizației Internaționale pentru Migrație, precum și va avea mai multe reuniuni bilaterale cu conducători ai diferitor organizații internaționale. Ministrul Afacerilor Interne urmează să aibă o intervenție în … Articolul Ana Revenco efectuează o vizită de lucru la Geneva apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
Premierul Natalia Gavrilița a avut, în  dimineața zilei de astăzi, o întâlnire de lucru în comun cu prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, și cel al Ucrainei, Denys Shmyhal, în cadrul vizitei celor trei premieri la Bruxelles în formatul Trio Asociat. Evenimentul își propune să reconfirme mesajul consolidat al Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, și să  asigure … Articolul Cooperarea între Moldova, Ucraina și Georgia și perspectivele europene ale celor trei state, discutate la Bruxelles apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
15:50
Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, a fost prezent astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de Excelența Sa Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, la inaugurarea Centrului de Informare al României ”Gheorghe Brătianu” în sediul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității De … Articolul Centrul Informare al României „Gheorghe Brătianu” deschis cu sprijinul Guvernului României în Universitatea De Stat din Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Astăzi, ofițerii echipajul mobil de intervenție a INSP, în urma verificării unei case abandonate au depistat doi bărbați de 24 și 32 de ani, care aveau un comportament suspect. Fiind verificată încăperea, într-un dulap, polițiștii au găsit un portmoneu în care se aflau 4800 de lei, 10 lei românești și acte pe numele S.P. și … Articolul FOTO // Iar pe mâna poliției, după ce anterior au fost condamnați pentru furt apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Ambasada SUA anunță licitație sigilată pentru vânzarea următoarelor autovehicule și echipamente: Chevrolet Suburban 2500, 4×4, 6.0 L, 2011, 115 000 km.Chevrolet Suburban 1500, 4×4, 5.3 L, 2009, 110 000 km.Ford Expedition, 4×4, 5.4 L, 2010,140 000 km.Toyota Sequoia, 4×4, 5.7 L, 2010, 65 000 km.Toyota Versa, 1.8 L, 2014, 95 600 km. (Taxele vamale de … Articolul FOTO // Ambasada SUA anunță licitație sigilată pentru vânzarea mai multor automobile apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
La finalul vizitei de lucru la Bruxelles, Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut, în seara zilei de luni, o întâlnire cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani în capitala Belgiei. S-a discutat despre situația internă din Republica Moldova. Igor Grosu a remarcat că cetățenii noștri, oriunde s-ar afla, sunt bine informați … Articolul Igor Grosu s-a întâlnit cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți în capitala Belgiei apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului s-a întrunit, astăzi, în ședință pentru a audia și discuta cu entitățile responsabile de monitorizarea și controlul zăcămintelor din Republica Moldova, inclusiv despre controlul volumelor de extragere a substanțelor minerale utile.  La ședință au participat reprezentanții Agenției de Mediu, … Articolul Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului s-a întrunit în ședință apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Șeful IP Lipcani, Dorin Cucereavîi, fiul unui fruntaț PAS despre care și anterior a scris redacția „Punctul pe i” a devenit eroul unei noi isprave. Acesta fiind sub influența alcoolului, s-a dat în spectacol într-o stație PECO din Briceni, unde a stat la o masă, împreună cu doi contrabandiști locali. Cel puțin astfel reiese din … Articolul VIDEO // O nouă ispravă a șefului IP Lipcani: S-a dat în spectacol într-o stație PECO din Briceni, după ce s-a amețit cu doi contrabandiști locali apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău critica numirea lui Dumitru Godorog în funcția de consilier al avocatei poporului. Totodată, acesta a publicat un document ce demonstrează faptul precum el, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru proxenetism. Anterior, Dinu Plîngău a criticat și numirea Natalia Moloșac în funcția de avocat al poporului, menționând … Articolul DOC // CONFIRMAT: Avocata poporului consiliată de o persoană condamnată la 4 ani de închisoare pentru proxenetism apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit la Comrat cu Natalia Mirimanova, Consilier politic principal al Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale al OSCE. În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de pregătirea și desfășurarea Conferinței Internaționale privind Construcția și Dezvoltarea Comunităților Autonome în 2022 și posibilele subiecte care vor sta la baza discuțiilor din cadrul … Articolul Irina Vlah s-a întâlnit cu Natalia Mirimanova, Consilier politic principal al Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale al OSCE apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Procesele de automatizare și modernizare a serviciilor prestate mediului de afaceri sunt la un nivel înaintat, notează directorul Programului USAID „Reforme Structurale in Moldova”, Milo Stevanovich. Răspunzând la o întrebare a IPN, în cadrul unei conferințe de presă, Milo Stevanovich a menționat că Moldova se apropie de nivelul internațional, iar la unele aspecte chiar îl … Articolul Milo Stevanovich: Automatizarea serviciilor pentru mediul de afaceri – la nivel înaintat apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Astăzi, 30 noiembrie medicii și paramedicii SMURD din Republica Moldova, care au fost delegați din țara noastră pentru a acorda suport sistemului medical Român în lupta cu COVID-19 au fost menționați în cadrul unei ceremonii oficiale. Ceremonia de decernare a avut loc în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență сu participarea conducerii instituției prezentată … Articolul Medicii și paramedicii SMURD din Republica Moldova au fost decernați de conducerea IGSU apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
O delegație a Ministerul Federal al Apărării al Germaniei, condusă de contraamiralul Axel Ristau, secretar II, șef Direcție securitate și politici de apărare, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova. La Ministerul Apărării, oficialii germani au avut întrevederi de lucru cu secretarii de stat ai instituției de apărare Valeriu Mija și Sergiu Plop, precum și cu comandantul Armatei Naționale, șef al Marelui Stat Major, colonel Eduard Ohladciuc. În cadrul întrevederilor, principalele teme abordate s-au axat pe colaborarea moldo-germană … Articolul Oficiali militari ai Republicii Federale Germania, în vizită la Ministerul Apărării apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 8 ore
14:10
La data de 30 noiembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a emis hotărârea în cauza Mătăsaru vs. Republica Moldova, prin care a constatat violarea articolelor 10 (dreptul la libera exprimare) și 5 § 1 (dreptul la libertate și siguranță) și a dispus încasarea din contul Guvernului Republicii Moldova în beneficiul reclamantului a sumei … Articolul CtEDO: Ingerința în libertatea de exprimare și reținerea arbitrară a unui cetățean va costa Guvernul 7.650 de Euro apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Ieri seara, ofițerii Direcției patrulare Sud aflându-se la menținerea și asigurarea ordinei publice în orașul Cimișlia au observat un autovehicul care circula haotic și cu viteză prin localitate. Conducătorul auto a fost somat de nenumărate ori să oprească mijlocul de transport, însă acesta a ignorat cerințele agenților de patrulare și și-a continuat destinația. La scurt … Articolul VIDEO // Need for Speed de Cimișia. Un cetățean dat în căutare, a încercat să fugă de polițiștii ce l-au somat să oprească apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
12:10
Recent, în baza unor informații operative și ca urmare a măsurilor speciale de investigație, ofițerii Biroului migrație și azil al MAI cu suportul angajaților Penitenciarului nr. 6 Soroca, au efectuat o percheziție la domiciliul unui cuplu din or. Drochia. În urma verificării actelor, femeia în vârstă de 27 ani s-a dovedit a fi cetățeancă a … Articolul FLASH // ,,Hobby” familial – Droguri în valoare de 24 mii de lei, ridicate de ofițerii Biroului migrație și azil al MAI apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
În Ministerul Afacerilor Interne (MAI) încă activează oamenii din anturajul fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, vizat în dosarul Direcției nr. 5, care se ocupa de filarea jurnaliștilor și politicienilor. Despre aceasta a declarat ministra Ana Revenco, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”. „Oamenii lui Cavcaliuc mai sunt în sistem și mai au … Articolul Oamenii lui Cavcaliuc încă activează în MAI, spune ministra de Interne: Se simte cum sunt boicotate activitățile apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Luând în considerare curgerea unui anumit termen de la reținerea și arestarea adjunctului Procurorului General Ruslan Popov, Procuratura Anticorupție aduce la cunoștință publicului că, în cadrul cauzei penale ce îl vizează pe acesta, în toată această perioadă de timp, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație care au … Articolul ULTIMA ORĂ // PA oferă noi detalii despre cauza penală privind învinuirea adjunctului PG suspendat Ruslan Popov: Au fost audiate 14 persoane în calitate de martori apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Departamentul american al Apărării a lansat luni o nouă anchetă asupra unui atac aerian care a ucis civili în Siria în 2019. Decizia vine la două săptămâni după ce New York Times a publicat o investigație jurnalistică în care a acuzat armata americană că a încercat să ascundă prezenţa unor victime necombatante. Secretarul american al … Articolul Pentagonul lansează o nouă anchetă asupra unui atac aerian care a ucis zeci de civili în Siria în 2019 apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Judecătorul Curții de Apel Igor Mânăscurtă și-a depus cererea de demisie. Cererea a fost aprobată unanim în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Președintele interimar al CSM Dorel Musteață a precizat că Mânăscurtă a depus cererea de demisie din proprie dorință, transmite deschide.md Igor Mânăscurtă a făcut parte din completul care, … Articolul Igor Mânăscurtă, care a făcut parte din completul ce a examinat dosarul lui Platon, a demisionat apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Un funcționar din cadrul Direcției Tineret și Sport a Primăriei Edineț a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi “aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită. Potrivit datelor anchetei, în acțiunile sale … Articolul Mită de 900 de euro pentru un permis de conducere la Nord. Un funcționar de la Edineț a fost reținut de CNA apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video care pare să fi surprins momentul în care un avion F-35 al aviației britanice s-a prăbușit în Marea Mediterană în momentul în care încerca să decoleze de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, scrie BBC. Ministerul Apărării a declarat că este prea devreme pentru a comenta imaginile. Înregistrarea arată … Articolul VIDEO // Momentul în care un avion F-35 de 100 de milioane de lire sterline se prăbușește în mare, ratând decolarea de pe portavion apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
În cadrul vizitei la Bruxelles, Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat cu Eurodeputatul Andrius Kubilius, Președintele Adunării Parlamentare EURONEST, despre prioritățile actualului Parlament, în special reforma sistemului judiciar, fortificarea instituțiilor statului prin eradicarea corupției, dar și securitatea regională. Demnitarii au convenit să intensifice cooperarea pentru valorificarea tuturor oportunităților și potențialului oferit de prevederile Acordului de … Articolul Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare EURONEST apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Un Memorandum de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European a fost semnat ieri, în premieră, de către Șeful Legislativului, Igor Grosu, și Președintele Parlamentului European, David Sassoli.  Document va servi ca bază pentru o cooperare calitativ nouă și vine să susțină agenda trasată la Chișinău  – de consolidare a cursului de integrare europeană … Articolul Un Memorandum de înțelegere între Parlamentul R.Moldova și Parlamentul European a fost semnat de către Igor Grosu și David Sassoli apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Un tânăr de 17 de ani, originar din r-nul Strășeni, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru furtul unui automobil. La data de 11 noiembrie, Inspectoratul de Poliție Buiucani, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe str. Calea … Articolul VIDEO // Un tânăr de 17 de ani, este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui automobi apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Cazul au avut loc ieri, 29.11.2021 în jurul orelor 14:30 în regiunea Departamentului Ftiziopneumologic din municipiul Bălți. Bărbații au apărut în vizorul angajatului Direcției Regionale Nord a IGC, care se deplasa spre serviciu, prin faptul că fumau o substanță verde asemănătoare cu cannabis, dintr-un aparat confecționat artizanal. Imediat la fața locului a fost solicitată poliția, … Articolul Doi bărbați reținuți de un carabiner în timp ce se deplasa la serviciu apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Alberto Carlei, șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) din Republica Moldova. Oficialii au discutat despre posibilitățile de susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, inclusiv evoluția proiectului ”Livada Moldovei”, care prevede susținerea IMM-lor din sectorul agricol. Ministrul Gaibu a trecut în revistă programele de susținere a IMM-lor … Articolul Programele de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii discutate cu reprezentantul Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Sub supravegherea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au fost reținute trei persoane, dintre care doi polițiști bănuiți de contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7” din Odessa, Ucraina, în valoare preliminar stabilită de 1,5 milioane lei. Urmare  a documentării efectuate timp de nouă luni de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații … Articolul ULTIMA ORĂ // Angajați MAI – reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei, de la piața „KM7” din Odessa, Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Fostul președinte al Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice, Igor Munteanu, a evidențiat faptul că în sistemul actual de pensii există mai multe probleme, iar una dintre ele se referă la cei, care dețin pensii speciale. Valoarea acestor pensii ajunge la circa 10 000 – 15 000 de lei, informează realitatea.md. „Există o diferență mare între … Articolul Igor Munteanu: Avem o problemă – sunt prea mulți deținători de pensii speciale apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Fostul procuror general al Ucrainei, Ruslan Reaboșapca, a declarat că Procuratura Generală de la Chișinău a refuzat să colaboreze cu cea de la Kiev în procedura de investigare a afaceristului fugar Veaceslav Platon. Reabopașca a declarat, în cadrul unui interviu pentru TV8, că îl cunoaște pe Platon și că acesta are mai multe dosare penale în … Articolul VIDEO // Ex-procuror general al Ucrainei: Stoianoglo a refuzat să ne ajute în învestigarea lui Platon apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
În perioada 24-27 noiembrie 2021, delegația Inspectoratului General de Carabinieri, condusă de Comandantul general, colonel Ștefan Pavlov, a efectuat o vizită de lucru în cadrul Armei dei Carabinieri din Italia. În cadrul vizitei colonelul Ștefan Pavlov, a avut o întrevedere bilaterală cu Generalul de corp de armată, Teo Luzi, Comandant general al Armei dei Carabinieri … Articolul Carabinierii italieni vor susține carabinierii din Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
08:40
Pretinse acțiuni de corupere electorală ar fi avut loc în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți. Ministrul de Interne, Ana Revenco, spune că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție, notează IPN. Ministrul de Interne, Ana Revenco, … Articolul Ana Revenco despre scrutinul din Bălți: Am expediat CEC-ului sesizări privind coruperea alegătorilor apare prima dată în Punctul pe i.
08:20
Mărturii cumplite la cel mai mare proces antimafia din Italia, în condițiile în care 70 de acuzați au fost condamnați deja. Câțiva dintre cei judecați au vorbit despre crimele comise și abuzurile, în speranța unor pedepse reduse. Judecătorii au aflat astfel că membrii clanului ‘Ndrangheta plasau delfini morți la ușile celor pe care voiau să-i intimideze. Și … Articolul Mafioții din ‘Ndrangheta puneau delfini morți la uși, pentru intimidare. Mărturii cumplite în procesul secolului din Italia apare prima dată în Punctul pe i.
08:10
Revenirea la graficul anterior de majorare a vârstei de pensionare este o necesite impusă de realitățile economice și demografice. O spune deputatul PAS, Dan Perciun, potrivit căruia lipsa de angajați în câmpul muncii a creat o discrepanță majoră între numărul persoanelor care contribuie la fondul de asigurări sociale și numărul persoanelor întreținute. De cealaltă parte, … Articolul Vârsta de pensionare – un nou motiv de dispute între opoziție și guvernare apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
17:20
De la începutul mandatului, Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, a anunțat lupta cu fenomenul criminalității. „Din primele zile, am cerut de la echipa pe care o conduc acțiuni proactive de sporire a siguranței și securității cetățenilor. Le cer șefilor subdiviziunilor și angajaților tuturor structurilor să se conecteze cu cetățenii, să intervină prompt atunci când au … Articolul Ministrul Afacerilor Interne: 34 grupări criminale destructurate apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Pe 30 noiembrie, prim-ministra Republicii Moldova se va întâlni cu premierii Ucrainei și Georgiei, Denis Șmihal și, respectiv, Irakli Garibașvili, în așa-numitul format „Trio asociat al prim-miniștrilor”.  În cadrul evenimentului vor fi discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor … Articolul Prim-ministra Natalia Gavrilița efectuează o vizită oficială la Bruxelles apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 75 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului” și 3 observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Turcia, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie 2021. Observatorii acreditați pentru monitorizarea alegerilor locale … Articolul CEC a acreditat 78 de observatori în vederea monitorizării turului doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie 2021 apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
În contextul pandemiei globale de COVID-19 și a restricțiilor impuse,  comercializarea de produse în mediul online a devenit o barcă de salvare  pentru cumpărători, dar și extinderea oportunităților pentru cei care  comercializează  online  mărfuri  contrafăcute și conținut piratat. În această ordine de idei, experții din cadrul Europol, ca urmare a unei analize efectuate în cadrul Operațiunii internaționale „Afrodita” (comercializarea produselor  pentru frumusețe), … Articolul Prioritățile Operațiunii internaționale „Afrodita” discutate într-o ședință de lucru în Olanda, cu participarea R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Procurorul desemnat de CSP pe cazul Stoianoglo, informează opinia publică despre terminarea urmăririi penale pe un capăt de acuzare ce îl privește pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, căruia îi este imputată comiterea infracțiunii prevăzute de art. 328 alin. (3) lit.b) Cod penal (Depășirea atribuțiilor de serviciu). Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo … Articolul Urmărirea penală terminată pe un capăt de acuzare în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Un șofer de camion este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu 11 200 pachete de țigări. Produsele din tutun au fost descoperite în locuri special amenajate, cu ajutorul câinelui de serviciu al Vămii, într-un camion care se deplasa în Turcia, fără încărcătură. Cazul a fost înregistrat la postul vamal Cahul, în data de 27 noiembrie … Articolul VIDEO // Peste 11.000 pachete de țigări tăinuite în podeaua și peretele unui autocamion, cu ajutorul câinelui de serviciu al Vămii apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.