Ceban, despre noul regulament de numire a directorilor de spitale: Este o gravă încălcare a principiului APL. Cei de la guvernare nu se mai satură de funcții

StiriDinMoldova, 25 noiembrie 2021 14:00

Primarul general Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății. Edilul afirmă că cei de la Guvernare urmăresc infiltrarea la toate nivelele și trec peste competențele lor. „Spitalele sunt municipale, iar fondator este Consiliul Municipal Chișinău. Oamenii au nevoie de funcții, respectiv, și-au atribuit și și-au […] Articolul Ceban, despre noul regulament de numire a directorilor de spitale: Este o gravă încălcare a principiului APL. Cei de la guvernare nu se mai satură de funcții apare prima dată în Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StiriDinMoldova

Acum 4 ore
17:00
În perioada 22-28 noiembrie, Departamentul Dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepţionat 14544 solicitări pentru acordarea primului ajutor medical la etapa prespitalicească de la Serviciul Unic 112, ceea ce reprezintă o medie de 2077 solicitări/zi şi respectiv 86 solicitări/oră.Din numărul total de peste 14000 de intervenţii a echipelor de asistenţă medicală urgentă, 3220 erau pentru pacienţii […] Articolul Zilnic, peste două mii de persoane apelează Serviciul Unic 112 apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 6 ore
16:20
Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor promovată de actuala guvernare va duce la dispariția întreprinderilor locale moldovenești. Îngrijorarea a fost expusă de directorul ”Tutun CTC”, Vladimir Capcelea. ”În forma bugetară acum care e propusă, întreprinderile autohtone vor dispărea. Pur și simplu, într-un an vor dispărea. Plată în buget nu va fi și vor dispărea”, a declarat […] Articolul Mediul de afaceri avertizează guvernarea că politica fiscală va distruge întreprinderile moldovenești apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
La finalul vizitei de lucru la Bruxelles, Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut, în seara zilei de luni, o întâlnire cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani în capitala Belgiei. S-a discutat despre situația internă din Republica Moldova. Igor Grosu a remarcat că cetățenii noștri, oriunde s-ar afla, sunt bine informați […] Articolul Igor Grosu s-a întâlnit cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți în capitala Belgiei apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
O nouă lovitură pentru buzunarele moldovenilor. Guvernarea PAS pregătește noi majorări de impozite pentru cetățeni. Deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, a declarat că în Moldova urmează să fie majorat impozitul funciar și cel pe bunurile imobiliare. Parlamentarul a menționat că deja au fost elaborate proiectele de lege, iar din partea Guvernului Gavrilița există ”o înțelegere” pe […] Articolul Deputații PAS majorează impozitul pe pământ achitat anual de cetățeni apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
Renumitul show rus, Поле Чудес, prezentat de Leonid Iakubovici, se închide. Potrivit presei, show-ul va fi relansat în ianuarie sub un nou nume, Наше поле чудес, transmite Știri.md Potrivit ria.ru, decizia de a nu reînnoi contractul cu producătorul proiectului Поле Чудес, compania VID TV, a fost luată din cauza condițiilor modificate propuse în noul contract. Postul […] Articolul Emisiunea Поле Чудес se închide: Celebrul show cu Iakubovici va fi redenumit apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
China a admis că tulpina Omicron a noului coronavirus va reprezenta o provocare suplimentară pentru organizarea Jocurilor Olimpice 2022 de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), dar rămâne optimistă privind reușita evenimentului, transmite AFP, potrivit Agerpres. Un oficial chinez, Zhao Lijian, purtător de cuvânt al ministerului de externe, a opinat că tulpina Omicron ”va aduce […] Articolul China admite că tulpina Omicron complică organizarea Jocurilor Olimpice 2022 de iarnă apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Problema ambuteiajului din capitală trebuie să fie soluționată de către MAI, dar nu de Primăria Chișinău. Municipalitatea are în obligația s-a să repare drumuri, dar nu să gestioneze traficul din capitală. Acest lucru este spus de primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. „Primăria municipiului Chișinău pregătește foarte multe proiecte și derulează […] Articolul Ceban: Problema ambuteiajului din capitală trebuie să fie soluționată de către MAI, dar nu de Primăria Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 8 ore
14:10
Au trecut mai bine de doi ani de când primarul capitalei Ion Ceban se află oficial la conducerea Primăriei. În cadrul unui vox realizat în stradă oamenii spun că edilul capitalei este cel mai bun primar pe care l-a avut municipiul Chișinău până în acest moment, iar acțiunile întreprinse de acesta sunt vizibile și palpabile. […] Articolul VOX // Cum apreciază chișinăuienii activitatea primarului Ion Ceban (Video) apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Decretul de promulgare și Legea privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES. Potrivit documentului, consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, drept rezultat al majorării […] Articolul Legea ce prevede acordarea compensațiilor pentru consumul de gaze a fost publicată în Monitorul Oficial apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
14:20
În fiecare weekend vor fi organizate în capitală maratoane de vaccinare, iar cei care se vor imuniza, vor primi vouchere la unele localuri. Despre acestea a a anunțat primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, aceste acțiuni vor fi făcute împreună cu Asociația MAR și agenți economici din cadrul HoReCa. Astfel, în fiecare zi de sâmbătă […] Articolul Primăria Chișinău va oferi vouchere persoanelor care se vor vaccina anti-Covid apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
Ministrul Muncii, Marcel Spatari, este de părerea că în Republica Moldova concediul care este acordat unei mame pentru îngrijirea copilului nou-născut este „atipic de lung”. În cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik, oficialul a declarat că achitarea din bugetul de stat a indemnizațiilor pentru perioada concediului de maternitate nu este sustenabilă. „Republica Moldova deține recordul […] Articolul Ministrul PAS: O doamnă a beneficiat de indemnizații pentru îngrijirea copiilor timp de 10 ani și nu a muncit. Nu cred că este un lucru sustenabil apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Începând cu 29 noiembrie 2021, Banca Națională a Moldovei pune în circulație patru monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic. Seria „Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din mun. Chișinău” este îmbogățită cu o monedă comemorativă dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Vasile […] Articolul FOTO // BNM pune în circulație noi monede jubiliare și comemorative apare prima dată în Știri din Moldova.
11:20
Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar municipalitatea afirmă că este în pregătiri. Primarul general Ion Ceban afirmă că orașul este amenajat, iar luminițele se vor aprinde treptat în diverse zone. La moment, acum sunt instalate decorațiile procurate anul trecut, dar urmează să fie conectate și cele ce vor fi achiziționate anul acesta. „DVS știți […] Articolul Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar municipalitatea afirmă că este în pregătiri apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Cetățenii Republicii Moldova care sosesc din opt state din sudul Africii (Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi) vor sta obligatoriu în carantină timp de 14 zile, la sosirea în Republica Moldova. Carantina poate fi întreruptă după a 7-a zi dacă persoanele efectuează un test PCR cu rezultat negativ. Decizia a […] Articolul Moldovenii care sosesc din sudul Africii vor sta 14 zile în carantină apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
În seara zilei de 28 noiembrie salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a salva tânăr de 21 de ani, care lunecându-se în peșteră Surprizelor din orașul Criuleni a rămas blocat la adâncimea de 350 m. La fața locului pentru efectuarea misiunii de salvare sinistratului au intervenit 3 echipe de salvatori. Aceștia […] Articolul Un tânăr a rămas blocat într-o peșteră din orașul Criuleni apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Fermierii, care în acest an au suportat pagube din cauza calamităților naturale, nu vor primi ajutor de la stat. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferințe de presă. Fiind întrebat, când fermierii vor putea beneficia de compensanții, Viorel Gherciu a spus că este o întrebare adresată prea des. […] Articolul Ministrul Agriculturii a lăsat să se înțeleagă că fermierii, care au suportat pierderi din cauza grindinei, nu vor primi ajutor apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
Centru Perinatologic din municipiul Bălți va fi transferat la Spitalul Clinic Municipal. Despre aceasta a anunțat vicedirectorul spitalului, Ala Condrea, în cadrul unei emisiuni. Condrea a precizat că decizia îi aparține Ministerului Sănătăți. Noua maternitate va fi amplasată la primul etaj al spitalului, iar mutarea trebuie să fie făcută până la sfârșitul anului 2022. Conducerea […] Articolul Maternitatea din Bălți va fi transferată în incinta Spitalului Clinic Municipal apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a admis pentru audieri candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Candidații admiși sunt: Ruslan Mihalevschi, propus de Președintele Republicii Moldova; Liliana Vițu-Eșanu, propusă de Guvernul Republicii Moldova; Orest Dabija și Larisa Turea, propuși de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”; Tatiana Crestenco, propusă de Fracțiunea […] Articolul Cine sunt candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Datorită PAS, numărul moldovenilor, care va ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a declarat în timpul ședinței Legislativului, unde s-a dezbătut proiectul promovat de PAS, privind majorarea vârstei de pensionare. Batrîncea a explicat că dacă în prezent, 6 din 10 bărbați din Republica Moldova ajung […] Articolul Datorită PAS, numărul moldovenilor, care va ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic, spune Batrîncea apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
UPDATE. Procuratura Anticorupţie anunţă că, astăzi 26 noiembrie, procurorii anticorupţie în comun cu angajaţii SPIA a MAI, efectuează concomitent 7 percheziţii la un ex-director al SA „Moldtelecom”, care este vizat într-o cauză penală de îmbogăţire ilicită. Până la moment au fost reţinute 2 persoane care au calitatea de complici la săvârşirea infracţiunii. După terminarea acţiunilor […] Articolul Ofiţerii SPIA şi PA efectuează percheziţii la un fost viceministru al Economiei şi ex-director „Moldtelecom” apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Portugalia, ţară cu una din cele mai mari rate de vaccinare împotriva COVID-19, reimpune o serie de restricţii pentru a stopa o creştere a infectărilor, anunţând că toţi pasagerii curselor aeriene care vor ajunge în ţară, chiar şi cei vaccinaţi cu schema completă, vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus la sosire, transmite […] Articolul Portugalia reimpune restricţii şi cere test negativ pentru toţi pasagerii curselor aeriene apare prima dată în Știri din Moldova.
25 noiembrie 2021
17:00
Lucrările de reparaţie a trotuarelor și străzilor din centrul istoric al capitalei continuă. Este vorba de trotuarele din str. A. Șciusev şi reabilitarea trotuarelor și carosabilului din A. Bernardazzi. În prezent, pe str. A. Șciusev se lucrează concomitent pe trei porţiuni: V. Pârcălab – A. Puşkin, A. Puşkin –  Mitropolit Bănulescu-Bodoni și Mitropolit Bănulescu-Bodoni – […] Articolul Continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din capitală apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat joi administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani, deschizând calea inoculării acestora împotriva coronavirusului în contextul în care continentul se luptă cu un nou val pandemic, anunță Reuters, citat de HotNews.ro. EMA recomandă ca vaccinul numit Comirnaty să fie administrat […] Articolul UE a aprobat primul vaccin anti-Covid pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
Primarul general Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății. Edilul afirmă că cei de la Guvernare urmăresc infiltrarea la toate nivelele și trec peste competențele lor. „Spitalele sunt municipale, iar fondator este Consiliul Municipal Chișinău. Oamenii au nevoie de funcții, respectiv, și-au atribuit și și-au […] Articolul Ceban, despre noul regulament de numire a directorilor de spitale: Este o gravă încălcare a principiului APL. Cei de la guvernare nu se mai satură de funcții apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
Guvernul a lăsat Primăria Chișinău singură în organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, Guvernul a refuzat să participe sau să contribuie cu ceva, cum a fost în anii precedenți. „Am solicitat acele căsuțe de iarnă, care au fost cumpărate anterior, nici nu de ei și, la fel au refuzat. Nu […] Articolul Guvernul a lăsat Primăria Chișinău singură în organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
Italia a decis ieri noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, limitându-le drastic accesul la o serie de servicii și făcând vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajați publici, transmite Agerpres. Un decret guvernamental prevede că persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în săli de cinema, restaurante, hoteluri, […] Articolul Italia introduce noi restricţii care vizează persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 apare prima dată în Știri din Moldova.
11:20
Primăria municipiului Chișinău anunță că, pe 25 noiembrie curent, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Botanica, bd. Decebal vizavi magazin ,,Varna”, iar autobuzul se va deplasa la Aeroport, șos. Muncești 806, CM Aviației Civile vs Centrul ,,Viitorul”.  Cetățenii au posibilitatea de a se imuniza […] Articolul Unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile pentru vaccinarea anti-COVID-19 apare prima dată în Știri din Moldova.
10:00
Doar în două din cele 70 de puncte de vaccinare care activează în Chișinău, au fost vaccinați peste 20 de mii de oameni. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii PUTEREA A PATRA la postul de televiziune N4, subliniind că la ziua de astăzi, în Chișinău este atinsă cea mai […] Articolul Doar în două din cele 70 de puncte de vaccinare care activează în Chișinău, au fost vaccinați peste 20 de mii de oameni apare prima dată în Știri din Moldova.
24 noiembrie 2021
14:40
Fostul viceministru de Interne Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este investigat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată de Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale. În perioada martie 2015 – noiembrie 2017, Ion Țurcan a deținut funcția de ministru adjunct de Interne, iar ulterior a fost […] Articolul ULTIMA ORĂ! Fostul viceministru de Interne Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Ucraina a început o „operaţiune specială” în apropierea graniţei cu Belarus, în încercarea de a întări apărarea acestei frontiere şi a împiedica o criză a migraţiei, a anunţat miercuri Serviciul frontierei de stat ucrainene. Ucraina a concentrat 8.500 de soldaţi şi ofiţeri de poliţie la graniţa cu Belarus, pentru a împiedica posibile tentative ale migranţilor […] Articolul Ucraina a întărit paza la graniţa cu Belarus pentru a împiedica o criză de migrație apare prima dată în Știri din Moldova.
14:10
Comisia politică externă şi integrare europeană a avizat pozitiv desemnarea unor ambasadori ai Republicii Moldova în străinătate. Este vorba despre candidatura lui Aureliu Ciocoi, desemnat la funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania. În perioada anilor 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai exercitat funcţia de Ambasador al Republicii Moldova în […] Articolul Aureliu Ciocoi şi Corina Călugăru ar putea fi numiţi ambasadori în Germania şi Franţa apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Ieftinirile la benzină și motorină vor continua și mâine, 25 noiembrie, după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință. Astfel, prețul pentru benzina A95 nu trebuie să depășească 21,02 lei, iar cel pentru motorină – 18,17 lei. Prețurile respective ar însemna o scădere cu 0,03% la benzină […] Articolul Carburanții se ieftinesc: ANRE a stabilit noi prețuri plafon apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat o nouă licitație pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte. Anunțul a fost făcut de către directorul ASP, Mircea Eșanu, în cadrul unei conferințe de presă. „Licitația și ceea ce urmează ASP să procure este un contract de 3 ani pentru aproape 3 mln de blanchete. Aproape 1,5 mln sunt blanchete […] Articolul Aproape jumătate de miliard de lei, scoși la bătaie: Autoritățile anunță licitație pentru blanchete de pașapoarte apare prima dată în Știri din Moldova.
11:20
Începând cu data de 1 decembrie, activitatea centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor de înot din capitală va putea fi desfășurată în regim obișnuit. Însă accesul vizitatorilor va fi permis doar după prezentarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19. O condiție rămâne implementarea și monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Prevederile […] Articolul De la 1 decembrie, bazinele și centrele sportive vor activa în mod obișnuit apare prima dată în Știri din Moldova.
23 noiembrie 2021
16:40
„Este în primul rând o criză generată de proasta administrare a procesului”. Astfel economistul Veaceslav Ioniță a comentat o nouă criză a gazelor, în care s-a pomenit Republica Moldova. Într-o postare pe rețelele de socializare, Ioniță a scris că „să mergi la Moscova, să îți asum în numele Guvernului că va fi achitat consumul curent […] Articolul Ioniță: Să mergi la Moscova, să îți asumi în numele Guvernului că va fi achitat consumul curent de gaz, apoi să vii acasă și să aștepți poate rușii vor uita de bani, este peste limitele raționalului apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, a avut astăzi o întrevedere cu Gherman Gref, președintele Consiliului de Administrație al „Sberbank”. Cei doi au discutat despre perspectivele de consolidare a parteneriatului de afaceri dintre Moldova și Rusia. De asemenea, au vorbit despre tendințele de pe piețele financiare mondiale și cele din sectorul bancar. […] Articolul Perspectivele de consolidare a parteneriatului de afaceri dintre Moldova și Rusia, discutate de Igor Dodon, la Moscova apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
În jur de 200 de școli din țară ar putea fi închise de autorități, începând cu 1 ianuarie. Despre aceasta a vorbit, în cadrul unui briefing, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman. Parlamentarul a menționat că guvernanții vor motiva decizia de a lichida aceste instituții prin numărul mic de elevi și politica de finanțare […] Articolul Începând cu 1 ianuarie, 200 de școli din Moldova ar putea fi închise apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Deși este cunoscut drept un vehement critic al deciziilor Executivului, când este de apreciat propunerile bune, o face! Este vorba de primarul general, Ion Ceban, care a specificat că va face front comun cu Ministerul Infrastructurii si Dezvoltării Regionale, în vederea demolării construcțiilor ilegale de capitală. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei în cadrul […] Articolul Executivul local este dispus să se alăture luptei inițiate de Guvern în vederea stopării ilegalităților în construcții apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Un bărbat de 27 de ani și-a dat foc în curtea casei părintești după o ceartă cu tatăl său. Incidentul s-a produs luni, 22 noiembrie, în jurul orei 17:00. Potrivit poliției, tânărul a mers în subsolul casei, de unde a luat o butelie de cinci litri cu combustibil (benzină), după care s-a autoincendiat. Părinții au […] Articolul Caz tragic la Criuleni. Un bărbat de 27 de ani și-a dat foc în curtea casei părintești apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Vânătorii anunță proteste în toată țara pe motiv că nu pot începe sezonul de vânătoare. Într-o adresare video, președintele Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, Oleg Ciocoi, anunță că acțiunile de protest vor fi organizate sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 10:00, pe tot teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în Chișinău, transmite publika.md. „Acțiunile de protest sunt măsuri […] Articolul Vânătorii anunță proteste în toată țara apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Cel puţin 45 de persoane au murit după ce un autocar a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei, anunţă autorităţile locale, citate de BBC. Tragedia a avut loc după ora locală 02:00 (00:00 GMT), în apropiere de satul Bosnek, a anunţat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă BTA. Vehiculul, care era […] Articolul Un autocar a luat foc pe o autostradă din Bulgaria. Zeci de oameni au murit apare prima dată în Știri din Moldova.
11:20
„Ministerul Infrastructurii și Dezvolătrii Regionale a recepționat azi demersul MoldovaGaz referitor la situația creată. În acest sens, Guvernul este în discuții pentru a identifica soluții și a garanta livrarea gazelor pentru cetățenii țării noastre. În acest sens, vom reveni cu informații suplimentare”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Datoria s-a creat din […] Articolul Andrei Spînu explică datoria cerută de Gazprom apare prima dată în Știri din Moldova.
22 noiembrie 2021
18:30
Construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche este pe ultima sută de metri. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe stradela Studenților 7/1 din sectorul Rîșcani se desfăşoară lucrări de amenajare a terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă. „Știu că locuitorii din preajmă au solicitat de mai multe ori ca acest teren […] Articolul Construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche este pe ultima sută de metri apare prima dată în Știri din Moldova.
17:00
Licitații transparente organizate iar la Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi au fost desfășurate trei licitații pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău. Din cele 52 loturi expuse, au fost înregistrați participanți pentru 13 loturi (9 presa periodică și 4 comercializarea florilor). „Un lot pentru presa periodică a fost exclus. Loturi […] Articolul Astăzi au fost desfășurate trei licitații pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a prezentat astăzi în cadrul unui briefing rezultatele obținute în urma vizitei de lucru a delegației MAI în Statele Unite ale Americii, în perioada 15-19 noiembrie 2021. „Vizita a fost generată și de nevoile noi de colaborare dintre Republica Moldova și SUA, în contextul noilor provocări la securitatea internațională și […] Articolul Front comun în lupta cu criminalitatea: MAI va semna un acord cu FBI apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Suntem unica țară din regiune care nu a acordat niciun ajutor mediului de afaceri în timpul pandemiei și a crizei economice provocate de pandemie,  a declarat președintele interimar al PRO Moldova Boris Foca. În cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook, Boris Foca a vorbit despre promisiunile președintei Maia Sandu și a Partidului […] Articolul Liderul PRO Moldova, despre mediul de afaceri în timpul pandemiei: Micii antreprenori au ajuns să își pună cenușă pe cap apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Motivul de bază a guvernării pentru închiderea Centrul Covid-19, de la MoldExpo, sunt pierderile financiare pe care le-au avut de 3 milioane de lei, deoarce nu au putut fi organizate expoziții. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care spune că este o rușine cum a fost prezentată informația de către doamna Ministră de […] Articolul Ceban: Motivul de bază a guvernării pentru închiderea Centrul Covid-19, de la MoldExpo, sunt pierderile financiare pe care le-au avut de 3 milioane de lei apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
În săptămâna 15 – 19 noiembrie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat în total 23 de controale. Cele mai multe investigații au fost pornite în privința a 20 de  funcționari din cadrul ANSA, dar și din subdiviziunile teritoriale ale ANSA din Orhei, Căușeni, UTA Găgăuzia, Drochia, Călărași, Soroca, Hâncești, Bălți și Fălești. Aceștia sunt verificați pentru […] Articolul Mai mulți funcționari ANSA sunt verificați de ANI pentru că ar deține și alte funcții simultan apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Facturile la agentul termic se vor dubla în acest an, iar asta înseamnă o lovitură asupra bugetelor oamenilor. Cei mai îngrijorați sunt vârstnicii. Mulți dintre ei spun că nu mai fac față prețurilor care nu încetează să crească. Cu lacrimi în ochi, unii afirmă că și așa achită facturile anul împrejur, pentru că pensia este […] Articolul Vârstnicii sunt îngrijorați că nu mai fac față prețurilor care nu încetează să crească (VIDEO) apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 22 noiembrie 2021, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Rîșcani, str. Miron Costin, Complex Memorial ,,Feciorilor Patriei Sf. Amintire”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Trușeni, str. Ștefan cel Mare 1, […] Articolul Amplasarea celor două puncte mobile pentru vaccinare contra Covid-19 apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.